Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Archív 161

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szergej Andrejevics Afanaszjev

Szergej Andrejevics Afanaszjev (autóversenyző) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-t kérem visszanevezni Szergej Andrejevics Afanaszjev címre. Csináltam egy hibás egyértelműsítést, de nincs két személy, csak egy. Hasonlóképpen a Vita:Szergej Andrejevics Afanaszjev (autóversenyző) vitalapot is kérem visszanevezni az eredeti Vita:Szergej Andrejevics Afanaszjev vitalapra. A rámutató linkeket visszaírom, az egyért lapot törlésre jelöltem. Köszönöm (elnézést). Akela vita 2023. július 7., 22:57 (CEST)

Elírt szócikkcím

Ricardo Jorge Pores Gomes kérem átnevezni, elírtam. 94.44.252.247 (vita) 2023. július 9., 11:05 (CEST)

Vandálok (nem először)

Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

A szócikkbe legutóbb (június 23.) sikerült valakinek (feltehetőleg egy diákjuknak) belebiggyeszteni egy Hitler-portrét. Azt látom azonban, hogy sorozatosan dúlják szét a lapot. Nem tudom, mit kell és mit lehet lépni, egyáltalán ebben a formában admin-probléma-e, de jó volna valamit tenni ellene. – Garamond vita 2023. július 9., 21:27 (CEST)

@Garamond: A kérdéses szerkesztést visszaállítottam, a lapváltozatot elrejtettem, a szerkesztőt figyelmeztettem és a szócikkre egy hónapos lapvédelmet helyeztem el a további vandalizmus megelőzése érdekében. Köszönöm, hogy jelezted a problémát. – Blua lagoMesélj, mizu? 2023. július 9., 21:34 (CEST)

IRL információ

Nem adminisztrátori hatáskör. Nem adminhatáskör:Tombenko saját maga regisztrált ezen a néven és saját maga osztotta meg saját IRL-nevét. Nem történt itt olyan, ami miatt adminisztrátorói intézkedésre lenne szükség. Mindenki mehet hasznos szerkesztéseket végezni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 5., 18:50 (CEST)

IRL információ

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Sziasztok! Itt egyik szerkesztőtársunk a keresztnevén szólítja a másikat, de sehol sem látom, hogy az adott szerkesztő bárhol is jelezte volna, hogy ez a neve és szólíthatják így. Ez így nekem IRL információ engedély nélküli megadásának tűnik. Ha tényleg így van, akkor valahogy el kellene tüntetni. Ezenkívül politikai elkötelezettségi adatokat is nyilvánosságra hoz a másikról, amire szintén nincs joga. Köszönöm, Csurla vita 2023. július 5., 17:48 (CEST)

Nézd meg a szóban forgó szerkesztő szerklapját. A Tom/Tomi meg aligha egy truváj. Pagony üzenet 2023. július 5., 17:59 (CEST)
És még te fogod rám az egyebes kocsmafalon, hogy én vagyok toxikus, közben minden léptem-nyomom lesed, és város, hogy hol tehetsz keresztbe nekem. Még a bemószerolástól sem riadsz vissza, pedig te nem szoktál olyat csinálni, ügye?
Az önszorgalomból elvégzett, mások után áskálódást követő kutatómunkát hiányosan teljesítetted, mert elkerülte a figyelmedet, hogy az IRL nevét és az összefüggést a szerktárs maga hozta – helytelen módon – nyilvánosságra még 2018-ban. Ezt nem is egy alkalommal, hanem kétszer is megtette, mind a kétszer én távolítottam el a nem megfelelő közlési helyszínről. – balint36 ügyfélszolgálat 2023. július 5., 18:07 (CEST)

@Pagony: Azért ne zárjuk le ilyen gyorsan és ha van tennivaló az admin hatáskör is. Nem látom a Tom-ot sem sehol külön kiírva a szerklapján. Ha te látod kérlek, hogy írd meg hol van? Keresésre nem adta ki. Ezenkívül politikai elkötelezettségi adatokat is nyilvánosságra hoz a másikról, amire szintén nincs joga. Ezek is IRL-adatok. Csurla vita 2023. július 5., 18:07 (CEST)

Mondom, nézd meg a szerklapot. Pagony üzenet 2023. július 5., 18:08 (CEST)
Szerinted nem néztem? Ott csak Tombenko van. Tom / Tomi nincs említve. Csurla vita 2023. július 5., 18:20 (CEST)
Ez egy vicc. Pagony üzenet 2023. július 5., 18:24 (CEST)
Nem vicc, a viccnek mindig van értelme. – balint36 ügyfélszolgálat 2023. július 5., 18:40 (CEST)

@Balint36: Gondold kérlek végig! Semmilyen áskálódást nem végeztem. Azt láttam, hogy olyan IRL-információkat osztasz meg a másikról, amelyeket nem szokás és nem szabad. Az pedig, hogy valaki egy szerkesztésben 5 éve valamit véletlenül elárult magáról, ami rögtön visszavonásra kerül az nekem honnan kellene tudnom? Gondold már végig! Az adott személy ezeket az információkat továbbra sem szerepelteti a user lapján, így szerintem nem jogos ezekkel újra előjönnöd. Az minimum személyes támadás (lásd WP:CIV). Csurla vita 2023. július 5., 18:18 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) A szerkesztő azonosítója Tombenko. Azért ebből nem nehéz arra asszociálni, hogy Tamás. Ha az, önmaga osztotta meg ezt az információt önmagáról, ha nem Tamás, akkor meg nem lett megosztva az IRL neve. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 5., 18:22 (CEST)
Megkérdezel esetleg valakit? „Te, Tombenko! Esetleg a wikin ismerheti-e valahonnan az IRL neved?” De nem, inkább egyből gyanúsítasz, miután járőrként többször is útmutatóval ütköztél. Azokkal az útmutatókkal, amiket én prezentáltam. Ősi taktika ez a legjobb védekezés a támadás taktika, mindenki ismeri. Ezt a magaviseletet nem csak most tanúsítod. – balint36 ügyfélszolgálat 2023. július 5., 18:29 (CEST)
Magaviselet? Miről beszélsz te? Mi ez valami internátus a 19. században? Aki itt támad az te vagy és neked van üldözési mániád. Csurla vita 2023. július 5., 18:34 (CEST)
Tagadhatod, de valahogy mostanában szó szerint mindenhol feltűnsz, ahol én is, hogy mindenféle sületlenségeket előadj, amivel csak keresztbe lehet tenni. Ez ennek egy újabb epizódja.
Én innen kezdve lezártnak tekintem, mert az alap eset dezinformációból származik, de önkéntesen a közösség elé hoztad, ennyire körültekintés nélkül mekkora vádaskodásokat hajtasz végre. – balint36 ügyfélszolgálat 2023. július 5., 18:44 (CEST)

Szerintem a kérdés elsősorban az, hogy Tombenko szerkesztőtársat zavarja-e, ha nem a választott azonosítóján szólítják. Ha igen, akkor érdemes lenne kerülni ezt, de ebben az esetben sem tűnik nekem úgy, hogy mások számára korábban nem elérhető személyes adat lett volna itt nyilvánosságra hozva.

Egyébként ha valaki úgy látja, hogy mások személyes adataival való visszaélés történik, és azt el kellene tüntetni, ennek nem igazán hatékony kezelési módja az, ha ezt az adatot számos más szerkesztésben is leírjuk, illetve aktívan pörgő megbeszélést generálunk egy üzenőfalon, mert ez inkább ahhoz vezet, hogy az adott adatot sokan fogják látni, és a laptörténetből való esetleges eltüntetése is több munkát igényel. – FoBe üzenet 2023. július 5., 18:47 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Magyarország vármegyéi (2023–)

A Magyarország vármegyéi (2023–) lapon vandálkodik 176.63.29.90 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) , háromszor vontam vissza a megyézését. Lapvédelem is jó jöhet, 30-án is volt egy hasonló. Köszi.</nowiki> Tomcsy üzenet 2023. július 6., 00:31 (CEST)

Én is figyelmeztettem, meglátjuk. Szólj, légy szíves, ha további vandálkodás jön. Pagony üzenet 2023. július 6., 00:42 (CEST)

Bottal történő tömeges átnevezés kérése

A Szerkesztővita:Tomcsy#Európa-játékok és társaik szakaszban folytatott megbeszélés alapján a Kategória:Európa játékokban és alkategóriáiban lévő szócikktömeg és a kategóriák helyesírásnak megfelelő névalakra hozásához a botjog mellett egyidejűleg szükséges adminjog is (Tomcsynak az egyik, nekem a másik van ugye...), ezért bottal rendelkező admin segítségét kérem a tömeges átnevezéshez, köszönöm: – Joey üzenj nekem 2023. június 23., 15:04 (CEST)

Nem tudom, eléggé átgondoltad-e a kérést. Én például olyan admin vagyok, aki rendelkezem bottal (Malatinszky zoknibábja (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)), de Szerkesztő:Malatinszky zoknibábja persze nem rendelkezik adminjoggal, Szerkesztő:Malatinszky pedig, bár rendelekezik adminjoggal, nem rendelkezik botjoggal. Esetleg azt lehetne csinálni, hogy valamelyik admin a saját, adminjoggal felruházott szerkesztői nevén futtasson valamilyen botszoftvert, de az ilyesmit nem szoktuk szeretni. Kezdjük talán azzal, hogy akarunk-e ilyet csinálni. --Malatinszky vita 2023. június 23., 18:13 (CEST)

Igen, teljesen átgondoltam. Én anno az Európa játékok névalak mellett voltam, de nem ez lett megszavazva, így a szavazás által "keletkezett" egy rakás, a rendszerbe nem illeszkedő című szócikk is, mivel a cikkek már megvoltak előtte, de az Európa-játékok névforma csak utána lett elfogadva. – Joey üzenj nekem 2023. június 26., 11:03 (CEST)


A bottal történő átnevezéshez általában nem kell adminjog. Bár az AWB valóban nem enged adminisztrátori hozzáférés nélkül a tömeges átnevezést, más keretrendszerek nem ilyen óvatosak: Pywikibottal például megoldható. A botflaggel suppressredirect jog is jár, így akár átirányítás nélkül is lehet átnevezni, ha ez kívánatos. Laptörténettel rendelkező címekre való átnevezéshez ugyanakkor valóban adminisztrátori hozzáférés szükséges, de nekem úgy tűnik, itt nem ilyen címekről van szó. – FoBe üzenet 2023. június 23., 21:52 (CEST)

Valóban nem az utóbbi esetekről van szó, ugyanakkor itt érdemes elkerülni az átirányítás nélküli átnevezést, ugyanis az egyes sportágcikkekre vannak a navboxon túl is egyéb hivatkozások, mégha nem is mindegyikre. – Joey üzenj nekem 2023. június 26., 10:59 (CEST)

Hány lapot kellene itt átnevezni? --Malatinszky vita 2023. június 23., 22:17 (CEST)

15+23+2=40 cikk és 5 kategória – Joey üzenj nekem 2023. június 26., 12:02 (CEST)


@Joeyline: A reakciód olyan, mintha nem olvastad volna végig a válaszokat, amiket kaptál. Most összefoglalom számodra a helyzetet újra:

1) Egyetlen adminnak sincs botjoga. (Vannak olyan adminok, akik egy másik azonosító alatt futtatnak botot -- például Binárisnak ott van Binbot -- de ezekhez a botos azonosítókhoz nem kapcsolódik adminjog.)

2) Egyetlen botnak sincs adminjoga.

3) A megoldani kívánt feladathoz valójában csak akkor van szükség adminjogra, ha az AWB szoftverrel akarod a feladatot végrehajtani. Más szoftverekkel a feladat adminjog nélkül is megoldható.

Ezek után a kétféle megoldást tudok elképzelni:

1) A feladatot kézzel elvégzed magad.

2) A botgazdák üzenőfalán kéred, hogy a feladatodat végezze el egy olyan botgazda, aki nem (csak) AWB-t futtat.

A 2. opció nyilván kényelmesebb. Mindenesetre itt további segítségre valószínűleg nem számíthatsz, mivel amit kérsz, valójában nem adminfeladat. Ennek megfelelően a szakasz tetején található sablont kicserélem. -- Malatinszky vita 2023. július 6., 11:31 (CEST)

@Malatinszky Minden tiszteletem mellett rendkívül unszimpatikus az a most már nem első megnyilvánulásod, hogy már megint egyenkénti kézi műveletre delegálnád le a többtíz szócikket érintő teljesen tipikusan egyszerű botmunkát, ahogy az Oldenburgnál is! De... Lelked rajta!
Hogy írjak ezügyben is a BÜ-re? Inaktivitás miatt már hemzsegnek a megoldatlan feladatok ott is, lásd Oldenburg. Ugyanott vagyunk :-(Joey üzenj nekem 2023. július 6., 12:12 (CEST)
Sajnálom, hogy rendkívül unszimpatikusak számodra a tanácsaim. Ha segít, ezentúl nem említem többet a kézi megoldást az olyan esetekben, amikor a botgazdák nem tudnak neked segíteni. A jelen esetben egyébként szerintem is a második opció a járhatóbb.
Ha már felemlítetted az Oldenburggal kapcsolatos kérésedet, ahogy azt a botgazdák üzenőfalán már leírtam, szerintem ott azért nem kapsz segítséget, mert az átnevezésről nincs egyetértés, és egyébként is lapról lapra bonyolult döntéseket hozni arról, hogy a számos Oldenburg közül melyikre kell mutatnia a belső linkeknek. Hogy ezt a problémát hogy oldod meg, azt inkább a te belátásodra bízom, nehogy újabb rendkívül unszimpatikus dolgot mondjak neked. -- Malatinszky vita 2023. július 6., 12:55 (CEST)

I Wrote a Song

Az I Wrote a Song (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikknél már legalább kilencszer vandálkodott többek között a 2001:8A0:7FFA:D200:C9A0:65F3:D7F3:CD63 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) és 81.84.80.164 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) IP-címről valaki. Lehet valamit tenni ellene, hogy abba hagyja a rongálást? Köszönöm szépen a segítséget. –[MrSilesian]VK 2023. július 6., 16:35 (CEST)

Két hétre levédve AMSzSz-re. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 6., 16:40 (CEST)

Cobra 11 27. évad

Sziasztok, csak nem rég vettem észre hogy @Fromiadrian visszavonta a szerkesztéseimet a A Cobra 11 epizódjainak listája (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) még június 22-én, csak azt szeretném tudni hogy mi szükség volt erre? ugyan is az IMDb-n is 27-dik évadként volt fel tüntetve illetve mint már írtam is "A számozás az RTL+ oldal szerint van, s megegyezik az imbd oldal számozásával is" tehát 27-dik évad csak annyi különbséggel hogy mind a három rész 90 perces, nem filmként kell tekinteni erre mert mint már mondtam az IMDb és az RTL+ oldal szerint van a számozás, s nem csak úgy magától jött, gondlom ebben az ügyben az adminok úgysem jártasok ezért én visszaállítanám a cikket abba az állapotba amelyre én szerkesztettem még akkor át. sykes vita 2023. július 6., 18:34 (CEST)

@Sykes01: Ez nem admin hatáskör, így inkább a vitalapomra kellett volna írni. Nem lehet a huszonhetedik évad, mivel a cikkben már szerepel egy ilyen szakasz, ami 2010-ben ment. Szóval vagy a filmeknél maradunk vagy a negyvenkilencedik évadnál. Fromiadrian vita 2023. július 6., 18:50 (CEST)

Segédeszköz-javítás

Megkérnék egy felületadminisztrátort (@Tacsipacsi, Tgr, Bináris, Bean49), hogy az alábbi változtatások beemelésével javítsa meg a néhai OTRS-segédeszközt. Az átnevezést nem tartanám fontosnak.

Köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. július 7., 19:45 (CEST)

@Bencemac: Kész. Ha már arra jártam, bekapcsoltam a mobilos verzióban is. Amennyit VRTS-hozzáférés nélkül tudtam tesztelni rajta, azt kipróbáltam, és működik, de az nem sok. Esetleg ha legközelebb adsz hozzá engedélyt, ki tudod mobilon csinálni, hogy teszteld? Előre is köszönöm! (Ui. Ha legközelebb <pre>-be vagy <syntaxhighlight>-ba rakod a kódot, akkor ki lehet másolni anélkül is, hogy meg kellene nyitni a szakaszt szerkesztésre.) – Tacsipacsi vita 2023. július 9., 04:09 (CEST)
Mindkét felületen működik, köszönöm szépen a segítséget! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. július 9., 10:16 (CEST)

91.83.31.132

Tegnap már kapott blokkot a 91.83.31.132 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) anon, de ma a újra folytatta a gyerekes cikk létrehozást. Kérnék neki újra blokkot. Fromiadrian vita 2023. július 14., 19:44 (CEST)

Manchester City FC

Manchester City FC (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Kérném a szócikk félvédelmét egy hétre, több anon folyamatosan felesleges vagy nem létező képeket, illetve külső, enwiki linkeket szúr be, egy hónapja vonogatjuk vissza. Kismenőkbaj van? 2023. július 15., 12:57 (CEST)

Ixiluvda

Ixiluvda (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)eltévedt, törölni kéne. OsvátA vita 2023. július 12., 14:44 (CEST)

Személyes információk elrejtése

Megtenné egy adminisztrátor, hogy törli ezt a személyes adatokat tartalmazó eltévedt bejegyzést a laptörténetből? Köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. július 14., 10:17 (CEST)

Azt hiszem, kész, de a biztonság kedvéért ellenőrizd le, hogy nemadminként nem láthatod a bejegyzést. -- Malatinszky vita 2023. július 14., 10:46 (CEST)
Köszönöm, tökéletes! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. július 14., 11:03 (CEST)

Aktuális

Nem adminisztrátori hatáskör. Nem adminhatáskör:Az adminisztrátorok nem foglalkoznak tartalmi kérdésekkel. -Malatinszky vita 2023. június 8., 18:21 (CEST)

Hello!

A kezdőoldalon az "Aktuális" szakasz első helyén áll a kahovkai vízerőműt ért támadás. Javaslom, hogy az első mondatban szereplő megjegyzést ( – feltehetően orosz robbantás miatt − ) távolítsátok el!!! Amíg nem bizonyított tény, hogy orosz ország tehet róla addig ez a megjegyzés egy nemzet elleni uszítás!!!

Javaslom, hogy ha mindenképp ragaszkodtok megjegyzéshez akkor az "ismeretlen eredetű robbanás következtében" megjegyzésre cseréljétek le! 31.171.237.16 (vita) 2023. június 8., 13:22 (CEST)

Köszönjük a javaslatodat. Az adminisztrátorok -- ebben a minőségükben -- nem foglalkoznak tartalmi kérdésekkel. -- Malatinszky vita 2023. június 8., 18:19 (CEST)
A választ megérdemlem. sykes vita 2023. július 14., 22:14 (CEST)
@31.171.237.16 Az oroszokat véded? sykes vita 2023. június 9., 23:17 (CEST)

Star Wars

Sziasztok, kérném a Star Wars III. rész – A sithek bosszúja lap átnevezés elleni ideiglenes védelmét. – LApankuš 2023. július 19., 07:47 (CEST)

LTA

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaMegkapta a globális zárolását a fiók, nincs más adminteendő. Blua lago (üzenetküldés) 2023. július 19., 13:14 (CEST)

--Leonidlednev vita 2023. július 19., 12:47 (CEST)

I Wrote a Song (ismételten)

I Wrote a Song (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) 81.84.80.164 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

A korábban már jelzett IP-cím a két hetes korlátozás feloldását követően ismét (teljes érthetetlen módon) vandalizálta a címben megemlített szócikket. –[MrSilesian]VK 2023. július 21., 20:21 (CEST)

Wikiközi vandálról van szó (ld. toolforge:guc/?by=date&user=81.84.80.164). A francia Wikipédiához hasonlóan a magyar Wikipédián is blokkolt kapott, valamint kérelmeztem a globális blokkot az intézőktől. – Blua lago (üzenetküldés) 2023. július 21., 21:46 (CEST)
Megkapta a globális blokkot is @AmandaNP-től. Blua lago (üzenetküldés) 2023. július 22., 08:36 (CEST)

Thomas, a vandál

A blokk lejárta után 85.66.108.61 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) anon ott folytatja, ahol az előző blokk előtt abbahagyta. Kérném neki a következő blokk fokozatot. Fromiadrian vita 2023. július 16., 21:00 (CEST)

Üdv, elnézést de nem lehet végleg blokkolni? sykes vita 2023. július 17., 16:37 (CEST)
@Sykes01: Nem lehet. A fokozatosság elvét kell követni. Illetve, ez egy IP-cím, az évek folyamán változhat a felhasználója. Így nem tudni, hogy mikor kapja meg más, Ő pedig szegény valami jót szerkesztene, de nem tudna. Fromiadrian vita 2023. július 17., 16:53 (CEST)
Nem tud csak vandalizálni. sykes vita 2023. július 17., 17:07 (CEST)
Nem tudhatod, hogy mit tud és akar az az ember, aki adott esetben évek múlva kapja meg a 85.66.108.61 IP-címet. Nem a jelenleg az IP-cím mögött lévő emberről mondta Fromiadrian, hogy valami jót szerkesztene. Bár egyébként még róla sem tudhatjuk, hogy sok év múlva mit fog csinálni, elég gyerekesnek tűnnek a vandálkodásai, tehát simán lehet, hogy kinövi őket. – Tacsipacsi vita 2023. július 19., 21:25 (CEST)

DandoDuo

Kérem a DandoDuo szócikk levédését. 85.238.69.176 (vita) 2023. július 19., 20:36 (CEST)

Woohyun Shin

Woohyun Shin szócikkét kérem átnevezni a koreai átírási szokások szerint. 94.44.108.229 (vita) 2023. július 21., 20:35 (CEST)

Nem admin hatáskör, továbbítottam a szakműhely üzenőfalára. Wikipédia-vita:Korea-műhely#Átnevezési kérés – Rodrigó 2023. július 28., 00:12 (CEST)

Manchester City FC

Manchester City FC (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Egy hete kértem 7 nap félvédelmet a cikkre, amint lejárt egy órán belül visszatértek az anonok, akik miatt le lett védve. Kérnék rá újabb védelmet, esetleg hosszabb időre. Kismenőkbaj van? 2023. július 23., 14:53 (CEST)

A kérésnek megfelelően levédve. – Rodrigó 2023. július 28., 00:05 (CEST)

„Visszavonult csak nem úgy”

Szerkesztővita:Visszavonult csak nem úgy (tartalmi lap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) vitalapján volt NZs (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) vitalapja, annak teljes laptörténetével, ezért kérném a helyreállítását Szerkesztővita:NZs (tartalmi lap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) néven. – Χάρι Ζαλάν Felis domus 2023. július 26., 07:55 (CEST)

Kész van. Mondjuk érdekes, hogy ezt hogyan szúrtad ki, tekintve, hogy maga a tartalom egy évvel ezelőtt törölve lett. – Regasterios vita 2023. július 29., 10:31 (CEST)

Ja, egyébként a tartalmat a Szerkesztővita:NZs/Archívum_(2007) allapra mozgattam. Igaz, a komplett vitalaptörténet is ott van most, de mivel az eredeti vitalapon azóta már született hozzászólás, és egy visszavonult szerkesztőről van szó, aki maga törölte a vitalapját, úgy gondolom, annyit nem ér a dolog, hogy flottul mindent a helyére pakoljak, laptörténet-összefésüléssel, miegyébbel. – Regasterios vita 2023. július 29., 10:37 (CEST)

Tegzes

Tegzes (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Gina Lollobrigida (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Valaki legyen szíves vagy a szócikket levédeni, vagy Tegzest szerkesztéseinek lehetőségét blokkolni a szócikktől. Rövid időn belül kétszer ugyanaz a rombolás: [1], [2]. Azért nem vandálkodásnak nevezem, mert nem szándékos vandalizmusnak vélem, de sajnos a jó szándékú rombolás is rombolás. Ráadásul arra hivatkozva visszarontani valamit, hogy a javítást végző igényeinek megfeleljen, nem csak morbid, de kontraproduktív is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 27., 10:48 (CEST)

Ebben a helyzetben nem szükséges admin közreműködése. A Wikipédia:Vitarendezés irányelv további lépései követendők. Más szerkesztők bevonását javaslom, így sokkal könnyebb a folyamatokat értelmezni és konszenzusra jutni (több szem többet lát). A pozitív kimeneteleket szem előtt tartva szerkesztői minőségben írtam Tegzes vitalapjára egy javaslatot, ami a jelen helyzetet feloldhatja: Szerkesztővita:Tegzes#Lexikon szerkesztés – Rodrigó 2023. július 27., 23:47 (CEST)

Rodrigó, köszönöm a közreműködésedet! Viszont úgy vélem, hogy ez a "megoldás" csak egy pohárnyi víz egy égő házra, és csak akkor válik tényleges megoldássá, ha a továbbiakban sem a hivatkozott szócikkben, sem máshol nem fordul elő. Tapasztalataim szerint ez a második szócikk (az Emile Zola volt az első), ahol nevezett úgy "javított", hogy egy korábbi, rosszabb állapotra állította vissza a szócikket. Korábban azt állítva, hogy Pagony mondta neki, hogy így kell csinálnia, most pedig arra hivatkozva, hogy csak úgy tud forrásokat betenni, ha visszaállítja a korábbi változatra a szócikket. Egyrészt úgy, hogy legalább kétszer kijelentette, hogy nem fogja "forrásozni" a forráskérőzött állításokat, másrészt úgy, hogy csomó szerkesztés ezeket a forráskérőzött állításokat nem is érintette (nyelvtani javítások, citezés, stiláris javítás, stb.). Harmadrészt pedig mást is belevonva a dologba: visszamenetel a Whitepixels által elfogadott változathoz, ennek alapján állva próbálok a Hungarikusz Firkász által felvetett problémákkal is foglalkozni. Jól látható, hogy nem a Whitepixels által elfogadott változatra ment vissza (és nem is azért mert Whitepixelsszel dolgozott rajta együtt további részletek), konkrétan csak az én javításaimat tette tönkre, ráadásul arra hivatkozva, hogy próbál az általam felvetett problémákkal is foglalkozni, holott én nem vetettem fel problémákat (esetleg a forráskérők kihelyezését annak lehet tekinteni), hanem javítottam a szövegen és a tartalmon. Ezért mondom azt, hogy a már megcsinált javításokat visszacsinálni, azért, hogy azzal "megpróbáljon foglalkozni", kontraproduktív, ha pedig nem is foglalkozik vele, akkor viszont szimpla rombolás. Többszáz, többezer szerkesztő tud úgy szerkeszteni, hogy nem rombolja szét mások szerkesztéseit, úgyhogy szerintem az az indoklás, hogy "Bocs. De úgy nem tudok érdemben dolgozni, hogy tele van forráskérőzve a szöveg, hisz egyszerűen nem tudok új forráshivatkozásokat feltenni a kifogásolt helyett." nem mentesítő körülmény, pláne úgy, ha nem is akar foglalkozni azzal, amit visszacsinál, ráadásul olyan szerkesztéseket is érintve, amiknek ehhez semmi közük (az pedig nonszensz állítás, hogy azért nem tud valaki forrást betenni egy állítás mellé, mert az állításon ott van egy forráskérő sablon.). És, amint az látható, valamiért csak és kizárólag az én szerkesztéseimmel kapcsolatban van az, hogy csak "így tud dolgozni".

Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy élni fog-e a javaslatoddal. Viszont ha továbbra is így folytatja, akkor megyünk majd a vitarendezés további lépcsőire, és ha nem rendeződik a dolog, akkor majd a WT elé kerülünk (ott már megemlítve a zsidógyűlőlőzést, a hitlerezést is), mert az nem játszható sokáig, hogy javítás címszóval rombolunk, meg azt állítjuk, hogy a másik által végzett javítások a szócikk szétzilálásának minősülnek).

Azoknál a szócikkeknél, amik az érdeklődési körömbe tartoznak a továbbiakban is javítani fogom a problémás módosításait, ez biztos. Úgyhogy remélem, él az általad felkínált lehetőséggel addig, amíg át nem látja a dolgokat, és nem kerül tisztába a korlátjaival! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 29., 07:52 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Ez egy tanulási folyamat, ugyanúgy neked is. Javaslom a Wikipédia:Wikikett és Wikipédia:Le ne harapd a kezdők fejét! oldalak átolvasását, és máris csökken a Wikistressz. A Mentorálás is egy fontos lehetőség. – Rodrigó 2023. július 29., 14:45 (CEST)

Szerintem te nem tudod, hogy miről beszélsz, de nem baj, sokan vannak így... Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 29., 14:54 (CEST)

Először is nem szeretnék bármelyik fél mellé állni.

De azt azért megjegyezném, ha wikitanács elé akarja vinni az ügyet, az egyrészt egy ugyanolyan nagy meló, mint visszavonogatni Tegzest (itt említem meg, hogy most már Commons Delinker - aki egy bot -vagy hogy a csudába hívják is visszavonta azokat a képeket, amelyeket te visszavontál Szilassy László cikkében). Ráadásul utána folyamatosan követned kell, mit szólnak hozzá és mikor fogják befogadni. Ha egyáltalán hozzászólnak. Mert az is lehet, hogy mások úgy lesznek vele, hogy "én inkább dolgozni szeretnék". Amire persze mondhatod, hogy te is dolgozni szeretnél. Ám ha mások ki sem mondják, hogy "inkább dolgozni szeretnének", akkor vissza sem lehet válaszolni rá. Már most úgy vannak egyesek a kocsmafallal is, hogy nem szeretnének nagyobb vitákban részt venni. Mi lesz, ha wikitanácsnál is ugyanez a hozzáállás lesz?

Mindenesetre az adminok üzenőfalán tett panaszodat követő nagy csendből sokat ki lehet következtetni, hogy a wikitanácsi beadványt is valószínűleg csend követné. Apród vita 2023. július 30., 07:58 (CEST)

És abból, hogy a javaslati kocsmafalon egy másik témában (nem Tegzes kapcsán) az értelmetlen kommunikációra panaszkodtál a szerkesztési összefoglalóban, te is érzed, hogy a magyar wikipédiában új kommunikációs hozzáállásra van szükség (úgy egy egészben), mert a mostani évek óta romlik. Már ott tartottam, hogy már előre elképzeltem, hogy mire mi lesz a hozzáállás és én inkább nem csináltam olyan vitát, amit akarok. Apród vita 2023. július 30., 08:41 (CEST)

Hát a WT "hivatalból" köteles válaszolni a beadványokra, ezért lettek megválasztva. Ha egy beadványt a WT részéről csend követ, akkor a WT nem alkalmas a létezésre, mert nem azért lettek a tagok megválasztva, hogy csendben légyének.
Viszont ha a többiben igazad van, az nagyon szomorú perspektíva, mert akkor mindenki majd egymaga küzdhet a Tegzesek rombolásai, minősíthetetlen megnyilvánulásai ellen. Talán esetleg egy-két olyan kivételtől eltekintve, amikor egynél több embert is érdekel adott szócikk vagy esemény. Sajnálnám ha így lenne, mert a Wikipédia nem csak a tartalmak létrehozásáról, hanem a tartalmak védelméről is szól. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. július 30., 17:49 (CEST)

Sanremói D/dalfesztivál

Biztos, hogy jó úgy ahogy van laptörténetileg a Sanremói dalfesztivál (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) és a Sanremói Dalfesztivál (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) „átnevezése”? - Gaja   2023. július 19., 22:00 (CEST)

Persze, hogy nem. @MrSilesian, régi motoros vagy, tudhatnád, hogy kopipészttel nem nevezünk át, még akkor se, ha a rendes átnevezéshez adminjog kell. – Tacsipacsi vita 2023. július 20., 02:19 (CEST)
Elnézést kérek, még eddig sosem nem volt dolgom ilyen típusú átnevezéssel, gondoltam, hogy a redirect szöveg megteszi kézi módosítás esetén is. A jövőben ügyelek erre, ha hasonló problémába ütközöm. –[MrSilesian]VK 2023. július 20., 09:00 (CEST)
Elvileg helyreraktam a laptörténetet (először csináltam összefésülést, szóval lehet, h az admin kollégák meg majd engem raknak helyre :) ). – Winston vita 2023. július 20., 13:16 (CEST)

Most már csak egy baj van, ahogyan Hhgygy kolléga írja a cikk vitalapján: Attól tartok, hogy a "hivatalos" helyesírás szerint ez San Remó-i dalfesztivál helyesen és a város is San Remo. Ezt támasztja alá nemcsak az OH, de a Magyar helyesírási szótár (2017) is. – Pagony üzenet 2023. július 20., 13:24 (CEST)

Érdekes olvasnivaló, rumci, azt hiszem, maga Mártonfi Attila. – Pagony üzenet 2023. július 27., 21:54 (CEST)

És ez most hogy jön ehhez a témához? sykes vita 2023. július 29., 16:30 (CEST)
Rákattint a linkre, beírja a böngésző keresőjébe, hogy sanrem vagy san rem, alulról felfelé megnézi a hozzászólásokat, és a homlokára üt: heuréka! Pagony üzenet 2023. július 29., 16:42 (CEST)
Én inkább az általad elküldött linkről beszéltem amit te ide ehhez a témához fűztél, nem pedig az egész témáról.
Természetesen e szakasz összes hozzászólásait elolvastam, annyira azért nem vagyok hülye hogy ne értsem miről folyik itt a vita eme témában jelenleg. sykes vita 2023. július 29., 17:21 (CEST)
Pagony értette a kérdésedet, és azt válaszolta a maga rávezető stílusában, hogy a belinkelt oldalon mindenféle okos emberek (na meg a Bennó) szólnak hozzá a Sanremo/San Remo témához, és ha nem találod meg mindjárt, hogy hol merül föl a kérdés, a böngésződ beépített keresője a segítségedre lehet.
- Malatinszky vita 2023. július 29., 21:14 (CEST)

Jehova tanúi

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Ugyanazt teszi be állandóan: Kategória:Szektának ítélt egyházak. Blokkolni nem lehet mert mindig változik az IP-je. Gondolom a cikket kell levédeni anonn szerkesztések ellen. Előre is köszönöm. Pegy22 vitalap 2023. augusztus 2., 21:33 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Elavult üzenet

A MediaWiki:Sitenotice (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) még mindig a versenyen való szavazásra való felhívás van, de a szavazás véget ért. Alfa-ketosav vita 2023. augusztus 1., 23:36 (CEST)

Köszi a jelzést, kivettem. – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 2., 01:36 (CEST)

Gábor Dénes Gimnázium

Üdvözletem. Létezik itt két cikk, ami különböző címmel, de ugyanarról szól. A Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola korábbi, de lényegesebb rövidebb, kidolgozatlan. A Gábor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium pedig valamivel újabb, és jelentős fejlesztés van mögötte. Szerkesztő:Xia javasolta, hogy itt jelentkezzek a problémával, mert nem lehet olyan egyszerűen törölni, talán össze kell fésülni a laptörténetet. A hiányzó részeket már átvittem a kidolgozottabb lapra. Köszönettel, ₢AakmarosÜzenet 2023. augusztus 3., 22:44 (CEST)

@Aakmaros: Köszi, hogy jelezted. A laptörténeteket összefésültem, a rövidebb címet átirányítássá alakítottam. – FoBe üzenet 2023. augusztus 6., 09:06 (CEST)

Anaplasztikus oligodendroglioma

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaAz újonnan létrehozott Anaplasztikus oligodendroglioma lapot Crimea törölte. – FoBe üzenet 2023. augusztus 6., 09:02 (CEST)

Wname1 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) tovább próbálkozik a címben említett cikk létrehozásával, miközben az már cikkjelöltté lett téve: Cikkjelölt:Anaplasztikus oligodendroglioma. A szócikkben gépi fordítású és magyartalan dolgok vannak, bár nem sok. Ezt is javaslom cikkjelöltté változtatni. -- Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2023. augusztus 4., 10:20 (CEST)

Összefésülés

Sziasztok! Valaki legyen szíves a szerkesztői lapom és a Finn zene szócikk laptörtéánetét összefésülni. Tavaly ugyanis egy anon egyszerűen kimásolta a fő névtérbe az elkezdett cikkemet, ehhez azóta jelentős mérvű kiegészítések érkeztek, tehát törölni már nem érdemes (nem is szeretném), viszont ugyanakkor a saját szócikkemben csak én nem szerepelek szerkesztőként, amit viszont erősen sérelmezek. Köszi! VitaSzerkesztő:Tombenko 2023. augusztus 6., 19:50 (CEST)

Orosz területes anonim vandál jellemző tartománya

103.5.140.134/24 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) kizárólag vandálkodik. – Hári Zalán Felis domus 2023. augusztus 6., 06:14 (CEST)

Egy hónapos tartományblokkot tettem rá. Úgy látom, nem csak a Huwikin végez hasonló szerkesztéseket, úgyhogy érdemes lenne a m:Steward requests/Global oldalon is jelenteni. – FoBe üzenet 2023. augusztus 6., 08:58 (CEST)
Köszönöm a jelzést! Amúgy ez információ itt lelhető fel, vagy van valami „belső” eszköz? – Hári Zalán Felis domus 2023. augusztus 6., 11:31 (CEST)
Én nem tudok arról, hogy lenne. A link a közreműködések listájának alján lévő dobozból is elérhető IP-címek illetve bejelentkezett felhasználók esetében; IP-tartományokra az eszköz azt hiszem, nem működik. FoBe üzenet 2023. augusztus 6., 11:38 (CEST)
Köszi Zalán, szép találat! Az xtools:globalcontribs oldalon tartományok globális szerkesztéseit is meg tudod nézni. – Blua lago (üzenetküldés) 2023. augusztus 6., 12:17 (CEST)
Köszönöm! – Hári Zalán Felis domus 2023. augusztus 6., 12:46 (CEST)

Tegzes jogsértőgyanús szerkesztései

Tegzes (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) harmadszor tette vissza ezzel a szerkesztésével ugyanazt a jogsértőgyanús szöveget a Hunyady Sándor (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikkbe, amely a innen származik. Szöveg-összehasonlító programmal 86%-os egyezést ad a két szövegrész azonos tartalma. A Wikipédia:Blokkolás#Szerzői jogok megsértése és plagizálás rész tárgyalja, mi az eljárás. Ennek megfelelően háromszor el lett távolítva a szövegrész, de mivel kétszer vissza is került, gyanítható, hogy a továbbiakban is vissza fog. A szerkesztő már járt el hasonlóan, amiért blokkot is kapott. Ez és a visszavonáskor adott tájékoztatás figyelmeztetésnek minősülnek, így a további jogsértés(gyanús) viselkedés megelőzésének érdekében indokolt lehet egy újabb figyelmeztető blokk. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. augusztus 6., 17:52 (CEST)

Kedves Hungarikusz Firkász!
Örömteli lenne, ha akkor nyilvánítanál véleményt, hogyha befejeztem a munkát. Úgy tudom, a Tataroz sablon, ami fenn van, épp arra szolgál, hogy az ember nyugodtan átgondolja, amit ír.
Legalább tíz forrásból dolgozok, leginkább is a háromezres könyvtáramban lévő lexikonokból, az átvett szövegeket, ha csak nem jelölt idézetek, át szoktam fogalmazni.
De úgy látom, hiába van fenn a Tataroz sablon, te beletörölsz (ezek szerint háromszor is eltávolítottál szöveget?). Elnézést. Én dolgozom. Nem látom azt, hogy te, míg én dolgozom, mit törölsz, mit nem.
Komolyan mondom, kezd elmenni a kedvem, hogy bármit is csinálják, amikor egyszerűen arra sincs meg a jogom, hogy átgondoljak és befejezzek egy munkafolyamatot.
Tegzes Tegzes vita 2023. augusztus 6., 18:26 (CEST)
Kedves @Tegzes, Hungarikusz Firkász kérése annyi volt, hogy ne tegyél fel jogsértő szöveget. Ez konkrétan azt jelenti, hogy sem átfogalmazás előtt, sem átfogalmazás után ne legyen ott jogsértő szöveg. Ezen azt hiszem, nincs további megbeszélni, vitázni, kommentálni való. A WP-nek nagyon sok problémája volt már hasonló esetekből. Kérnénk a megértésedet. Ogodej vitalap 2023. augusztus 6., 18:47 (CEST)
Köszönöm, Ogodej, hogy elmagyaráztad a helyzetet! Ezt azzal egészíteném ki, hogy jogsértő tartalom építés/tatarozás alatt lévő szócikkben sem lehet. A jogsértő szövegre nem ad mentesítést az építés/tatarozás alatt sablon. A legtöbb operációs rendszernek van (ha nincs, letölthető rájuk) szövegszerkesztő programja, amiben át lehet fogalmazni (a) szövegeket (akár hónapokon keresztül is). A jogsértésre ez nem mentesítő körülmény. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. augusztus 6., 18:56 (CEST)

És tegyük hozzá, hogy nem először tett vissza olyan részeket más szócikkekben, amelyeket korábban töröltél. Ennyi. Apród vita 2023. augusztus 6., 18:03 (CEST)

Kedves Apród!
Nagyon sajnálom, hogy így ellenem fordultál. Egyetlenegyszer fordult elő, a Zola-szócikkben, hogy mivel nagyon sok alapszöveget én tettem fel, s utána Hungarikusz Firkász is dolgozott a szövegen, tovább finomítottam a tartalmi részeken. (Pontosabban finomítottam volna, de Hungarikusz Firkász Tegzes javításait visszatette Hungarikusz Firkászéra. Hangsúlyoznám: az alapszöveget is én írtam, úgyhogy azt javítottam. Ennyi. Tegzes vita 2023. augusztus 6., 18:34 (CEST)
Az újabb (és/vagy megismételt) fals állításokkal ezúttal nem foglalkoznék. Önmagukért beszélnek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. augusztus 6., 18:56 (CEST)

Most láttam csak, hogy ezt is említetted. Apród vita 2023. augusztus 6., 18:13 (CEST)

Abbahagyom a Hunyady Sándor-szócikket.
Számomra képtelenség úgy dolgozni, hogy miközben a tartalomra kéne figyelnem, masszív támadásokat kell elhárítanom.
Azt akartátok, ugye, hogy befuccsoljon/befuccsoljak. Sikerült. Ennyi.
Tegzes Tegzes vita 2023. augusztus 6., 18:38 (CEST)

@Tegzes: Csak jelzem, hogy a 2006-ban indított Hunyady Sándor szócikk nem olyan rossz minőségű, hogy nagyobb "tatarozást" igényelne. A {{Tataroz}}(?) sablon ilyen szempontból teljes fölösleges volt. Emellett a sablon szövegében szereplő jelzéstől eltérően a vitalapon semmilyen érvekkel alátámasztott indoklás nem szerepelt a "tatarozás" szükségességéről és tartalmáról. Az így elhelyezett, indoklással alá nem támasztott sablon semmilyen "védelmet" nem nyújt, és az azonnali eltávolítása is lehetséges lett volna. Egy javaslat, illetve tanács: a nagyobb lélegzetű, várhatóan több napon át tartó szerkesztéseimet én mindig előbb wordben írom meg, és csak amikor teljesen kész vagyok vele, akkor teszem fel a névtérbe. Lehetőség van próbalapon is ezeknek a szerkesztéseknek a csiszolására. A jogsértő tartalmakkal kapcsolatos ilyen vitákra sem kerül sor, ha ezeknek az átvett tartalmaknak az általad is említett "átszerkesztése" még "offline" módban történik. – Dodi123 vita 2023. augusztus 6., 18:54 (CEST)

Valaki blokkolja már...

Nem tűnik fel senkinek, mi folyik? Vigyor – LApankuš 2023. július 29., 23:33 (CEST)

Segítséget szeretnék kérni Szerkesztővita:Laszlovszky András nevű felhasználó ellen, blokkolást szeretnék kérni rá a Star Wars Revenge of the Sith című film magyar szócikkje miatt. – Greencat501 vita 2023. július 29., 23:43 (CEST)

Nos, a cikk címének jelen használatát egy megbeszélés előzte meg. A kolléga meg azt gondolja, ő majd a mindentjobbantudja. Ezt a címet legfeljebb egy újabb megbeszélés alapján szabad megváltoztatni. Erről már tájékoztattam az urat a vitalapján, az én vitalapomon, de csak nyomja a saját sóderét. – LApankuš 2023. július 29., 23:47 (CEST)

Nos én meg tájékoztattam, az urat a tévedéséről, forrásokra hivatkozva, fényképes bizonyítékkal egyetemben, de továbbra is értetlenkedik. – Greencat501 vita 2023. július 29., 23:50 (CEST)

Láthatóan továbbra se érti, mi az a közösségi projekt. – LApankuš 2023. július 29., 23:51 (CEST)

Láthatóan továbbra se érti a valóságot. – Greencat501 vita 2023. július 29., 23:52 (CEST)

Ha erre tévedne egy adminisztrátor, ajánlanám a vitalapok átnézését. Mindenesetre a 3VSZ-en bőven túl vagyunk már, lépni kéne, és egyelőre helyreállítani az eredeti állapotot, valamint ismét levédeni átnevezés ellen. – LApankuš 2023. július 30., 00:12 (CEST)

Az én vitalapomon - amit nem vett figyelembe - és az ő vitalapján is próbáltam elmagyarázni neki a helyzetet. Egyet értek a lapvédéssel, csak azt felejti el a kolléga, hogy ő ugyanezt csinálta a visszaállításaival. – Greencat501 vita 2023. július 30., 00:22 (CEST)

A kérdéses cikk: Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) B.Zsolt vita 2023. július 30., 00:27 (CEST)

Szerintem inkább ismét át kellene beszélni ezt a nyelvi kocsmafalon! - Gaja   2023. július 30., 00:30 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) Egyelőre egyiktek sem mellékelt egy használható cikklinket, hogy ne az adminoknak kelljen bogarászniuk. Megbeszélésről, sőt megállapodásról a cikkcím formáját illetően meg aztán végleg nem látok itt linket. – Pagony üzenet 2023. július 30., 00:29 (CEST)

Feltettem a nyelvi kocsmafalra, mert a delikvens többszöri figyelmeztetés ellenére se volt hajlandó semmiféle megbeszélésre. Egyelőre hagyjuk ezt... – LApankuš 2023. július 30., 00:32 (CEST)

Még annyit, hogy azért szeretném, ha az eredeti állapotot valaki visszaállítaná, és levédené a lapot átnevezés ellen, amíg a megbeszélés tart. – LApankuš 2023. július 30., 00:35 (CEST)

Kiegészítés: Szerkesztővita:Laszlovszky András máshol is hibásra rontotta le a neveket, például Túlélők Földje és Hatalom Kártyái Kártyajáték, mindkét esetben nagybetűvel kell írni, mert tulajdonnevek, ő pedig kisbetűsre cserélte őket, mert...? Kry 2023. augusztus 1., 15:11 (CEST)

(Elnézést, nem nagyon hiszem, hogy ide kellene csatlakoznom. De ha egyszer itt vannak az alapállítások, akkor hová?)
A sithek illetve Sithek problematikájához nem értek, de a Túlélők Földje és a Hatalom Kártyái Kártyajáték írásmódjáról elmondom a véleményemet. Ezek valóban alighanem tulajdonnevek, éspedig nem nagyon látok más kategóriát a besorolásukra, mint hogy márkanevek. Telenagybetűzni őket számomra inkább csak angolszászos formai játéknak tűnik. Azonban, ha van hivatalosan bejegyzett formájuk, akkor a helyesírási szabályaink szerint azt kell követni. Nem ellenőriztem jogilag kellő alapossággal, csak futólag, de maga a Beholder Kft. úgy foglalt álást, hogy ezek bejegyzett márkanevek és ő a jogtulajdonos. Közelebbről az állítások a következők: „a Túlélők Földje a Beholder Kft. bejegyzett védjegye, továbbá „a Túlélők Földje és a Hatalom Kártyái a Beholder Kft. bejegyzett védjegyei. Akkor úgy kell írni, hogy „Túlélők Földje” és a „Hatalom Kártyái kártyajáték”. (Az utolsó szó a Beholder oldalán találtak szerint sem része a márkanévnek, maguk is kisbetűvel használják a linkelt oldalon.)
Az mindenesetre sajnálatos, hogy a Szabadalmi Hivatal csak annyiról tud, hogy a Beholder Kft. három nevet jegyeztetett be (megjegyzem, mindhármat névelő nélkül), Túlélők Földje, Ősök Városa és Káosz Galaktika, azonban mostanra mindháromnak lejárt a védettsége. – Garamond vita 2023. augusztus 3., 15:37 (CEST)
HKK-nál valóban csak a Hatalom Kártyái a tulajdonnév, azt én néztem be. Kry 2023. augusztus 7., 12:23 (CEST)

Dunaharaszti helyi járat

Ez kellene legyen a cikk címe: Dunaharaszti helyi járat (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd), nem pedig ez: Dunaharaszti helyijárat (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd). Köszönöm, Vépi vita 2023. augusztus 8., 13:58 (CEST)

A helyijárat szót nálunk (és sok más helyen is) egybe írják. MSandor23 vita 2023. augusztus 8., 16:37 (CEST)

Előbb-utóbb vagy a cikket, vagy a szerzőjét kellene levédeni. – Vépi vita 2023. augusztus 8., 16:21 (CEST)

@Vépi, MSandor23: A cikket másodjára is átneveztem a kért (és a helyesírási szabályoknak megfelelő) alakra. A lapon egy hétre szóló átnevezésre vonatkozó védelmet helyeztem el a további oda-vissza nevezéseket elkerülendő. Ez az idő használható arra, hogy – ha szükséges – a közösség bevonásával meg legyen vitatva a cikk címe, azaz hogy indokolt-e eltérni a szabályzattól; erre alkalmas platform lehet a helyesírási kocsmafal. – FoBe üzenet 2023. augusztus 8., 16:30 (CEST)

Szerintem Dunaharaszti tömegközlekedése volna a cikk szokványos címe. Üdv. Hókotró vita 2023. augusztus 8., 16:40 (CEST)
Így van, ez egy teljesen jó ötlet! MSandor23 vita 2023. augusztus 8., 16:41 (CEST)
Szerintem az admin a helyközi járatra gondolt, amit tényleg külön írunk. Persze jót akart, de a helyközi járat az egy településről indul és a környező falvakba, településekre megy, a helyijárat meg csak a településen belül közlekedik. MSandor23 vita 2023. augusztus 8., 16:46 (CEST)
"a közösség bevonásával meg legyen vitatva a cikk címe, azaz hogy indokolt-e eltérni a szabályzattól". Akkor legyen. Én azért adtam a "Dunaharaszti helyijárat" címet az oldalnak, mivel nálunk (és rengeteg helyen is) így írják és hogy ne rugaszkodjak el az "itteni" írásmódtól. Ahogy a feltöltött képen is látszik a HELYIJÁRAT szó olvasható. MSandor23 vita 2023. augusztus 8., 16:41 (CEST)

Szeretném kérni, hogy a címről szóló esetleges megbeszélés ne itt, hanem vagy a cikk vitalapján, vagy a kocsmafalon folyjon. Az adminisztrátorok üzenőfala elsősorban az adminisztrátori intézkedések kezdeményezésének helye, nem pedig vitaplatform. Köszönöm. – FoBe üzenet 2023. augusztus 8., 16:55 (CEST)

Oda is kiírtam a témát kérésedre. MSandor23 vita 2023. augusztus 8., 17:03 (CEST)

Bandee0615=91.82.158.230

Bandee0615=91.82.158.230 94.44.108.1 (vita) 2023. augusztus 8., 14:25 (CEST)

Szia, mit akarsz egyáltalán ezzel??
És nem hinném hogy ez az adminokra tartozna, ha csak ki nem fejted bővebben és érthetően hogy mit szeretnél úgy ezt a szakaszt törölnöd kell. sykes vita 2023. augusztus 8., 14:53 (CEST)

A hozzászóló minden bizonnyal abbéli gyanúját osztotta meg velünk, hogy a 91.82.158.230 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) IP-cím mögött Bandee0615 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) állna. Tekintettel arra, hogy az említett felhasználó ki van tiltva erről a wikiről, ez valóban pertinens információ lenne, ha igaz lenne. Kár, hogy a hozzászólásból kimaradtak a gyanút esetlegesen megalapozó további részletek. Az jól látható, hogy a 91.82.158.230 címről érkező szerkesztések filmes témájúak, ami a kitiltott felhasználóra is jellemző volt, de azért messze nem ő az egyetlen, akit érdekelnek a filmek, úgyhogy ez önmagában nem igazolja az azonosságot. – FoBe üzenet 2023. augusztus 8., 16:06 (CEST)

Fiók

Remélem jó helyre írok,ha nem akkor elnézést kérek.Szeretném kérni felhasználói fiókom törlését:) köszönöm Németh07 vita 2023. augusztus 9., 06:05 (CEST)

@Németh07: Ez nem lehetséges, de itt kérheted átnevezésed egy anonim névre, lásd itt. – Hári Zalán Felis domus 2023. augusztus 9., 06:17 (CEST)

Saját allapom törlése

Kedves Csigabi!
Sajnos a nevem alatt még mindig szerepel ez az oldal. Esetleg valamit lehetne tenni, hogy maga az oldal név/cím is eltűnjön?
Előre is hálásan köszönöm!
Gerda Maczó Gerda vita 2023. augusztus 17., 15:08 (CEST)

Kedves Adminisztrátorok!

Sajnos a Wikipédia ezen része már meghaladja a képességeimet, így linkelni fogom az allapot amit törölni szeretnék. A főnököm, Dobai Attila magyar színész kért meg arra, hogy készítsük el a saját Wikipédia lapját, ami el is készül, azonban először véletlenül egy próbalapot publikáltam, aminek a címe a saját nevem volt. Sajnos az átnevezésnél félreütöttem valamit, így most hibásan szerepel az allap neve, és a Googleban a nevemre keresve megjelenik egy ilyen lap. Ennek a törlését szeretném kérni, mivel a Wikipédia lap sikeresen elkészült, így erre szükségünk sincs, továbbá számomra kellemetlen a lap megjelenése.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Maczó Gerda


LInk: Maczó Gerdaúúúú/próbalap Maczó Gerda vita 2023. augusztus 17., 14:28 (CEST)

Vandál

2001:4C4C:225C:2400:0:0:0:1001 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) - sorozatosan barmol szét cikkeket, blokkolni kéne. Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2023. augusztus 14., 22:18 (CEST)

Távozó vandál A vandál időközben odébbállt.FoBe üzenet 2023. augusztus 15., 13:04 (CEST)

Logogram

A Logogram (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikk védelmének feloldását (vagy szintjének csökkentését) kérem. Indokok:

  • Lassan 13 éve kezdődött a létrehozás elleni védelem, mivel 2005-től 2010. október 16-ig teszteket írtak e címen (kivéve 2009. április 8-án, de az a változat szubcsonk volt, s akkor 2009. április 8-án telt le az 5 nap, azért történt törlés).
  • E címen hasznos tartalom is keletkezhet(nék, ha megtörténnék a feloldás).

Alfa-ketosav vita 2023. augusztus 15., 13:29 (CEST)

Rendben, feloldottam a védelmet és figyelőlistára vettem a lapot. Írhatod a cikket, jó munkát! -- Malatinszky vita 2023. augusztus 15., 15:53 (CEST)

A allapom törlődött, viszont a címe megmaradt!

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-

Kedves Adminisztrátorok!

Az előbb nagyon készségesen és gyorsan törölték az allapom tartalmát, a szócikk címe azonban megmaradt, ami továbbra is látszik, a Google felületén a nevemre keresve. Van valami lehetőség arra, hogy ez a címszó/ vitalap megszűnjön létezni. Ismét linkelem az ominózus oldalt.

Maczó Gerdaúúúú/próbalap

Hálásan köszönöm!

Maczó Gerda Maczó Gerda vita 2023. augusztus 17., 15:22 (CEST)

@Maczó Gerda:, mi a Wikipédia adminisztrátorai vagyunk, nem a Google-éi. Így jártál, szerintem várj türelemmel, amíg a Google elfelejti a nevedet. Csigabiitt a házam 2023. augusztus 17., 15:48 (CEST)

Figyelj már ide, mi ez a hangnem? vegyél már vissza de gyorsan!
Attól hogy a Wikipédia Adminisztrátorai vagytok, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek így kell válaszolni, főleg úgy hogy ő nem is csinált itt semmi rosszat, csupán az allapja címét akarja eltávolítani semmi mást, te meg ne légy már máris ilyen lekezelő, köszönöm. sykes vita 2023. augusztus 18., 22:33 (CEST)
Kedved csigabi!
Tisztában vagyok a ténnyel, viszont nem hiszem, hogy ez a Google hibája lenne. Egyre több szakmai eredményem is van, nem hiszem, sőt nem is szeretném, hogy a Google elfelejtse a nevem. Viszont szerintem az nagyon nincs rendben, hogy ezeket látom, ha elvileg törölve lett, sőt a főnököm lapja is alá lett rendelve. Esetleg a nevet nincs lehetőség még megváltoztatni, mert az a sok Ú betű ott nagyon kellemetlen…
Köszönom! Maczó Gerda vita 2023. augusztus 17., 22:34 (CEST)


Kedves Gerda,

Itt találhatsz információt arról, hogy hogyan lehet egy konkrét webes találatot eltávolítani a Google Keresőből: https://support.google.com/websearch/answer/11080680?hl=hu

Beadtam egy kérést, hogy a törölt próbalapodra mutató találatot távolítsák el. Most már csak ki kell várnod, hogy a Google gépezetén végigmenjen a dolog. Tapasztalatom szerint egy-két napról van szó maximum.

A továbbiakban arra kérlek, hogy ezügyben többet ne írjál erre a lapra, mert a fentieken túl nem tudunk (és őszintén szólva nem is akarunk) segíteni.

Malatinszky vita 2023. augusztus 17., 23:22 (CEST)

mert a fentieken túl nem tudunk (és őszintén szólva nem is akarunk) segíteni. Még be ismered hogy nem szeretnél sem te sem a többi admin sem segíteni itt a Wikipédián másoknak, Gratulálok.
Ilyen segítséget várjon el mostantól mindenki ti tőletek adminoktól? sykes vita 2023. augusztus 19., 13:14 (CEST)
Köszönjük -- Csigabi és én is -- hogy megosztottad a gondolataidat. További jó munkát és szép napot kívánok! Malatinszky vita 2023. augusztus 20., 00:34 (CEST)
A szokásos duma tőled, megint... sykes vita 2023. augusztus 20., 00:57 (CEST)
Ennyi elég is volt belőled. Ha már hasznosan nem akarsz dolgozni a Wikipédián, legalább az adminisztrátorokat se szórakoztasd a felesleges csuklóztatással! Sem az adminisztrátorok, sem a szerkesztők nem viselik jól a sehova sem vezető trollkodást, úgyhogy legyen ez a vége! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. augusztus 20., 01:03 (CEST)
Akkor most már hasznosat is fogok tenni. sykes vita 2023. augusztus 20., 10:10 (CEST)

Szócikkek vandalizálása

A fentebb felsorolt IP-címről készített összes szerkesztés (a meg nem jelölt szócikkekben is) hamis információkat tartalmazott, többszöri felszólításra sem hagyta abbba a tevékenységét, szeretném kérni, hogy valamilyen korlátozással lépjetek fel ellene. Köszönöm a segítséget! –[MrSilesian]VK 2023. augusztus 13., 08:58 (CEST)

Sajnos nem csak itt, de pl. az enwikin is tevékenykedik, pl.:

JSoos vita 2023. augusztus 13., 12:03 (CEST)

Plusz itt is: 2001:4C4E:1C45:8600:905E:FFCC:A4F0:FF7D (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) – nyílván ugyanarról a személyről van szó, hiszen mindegyik IP-cím Füzesabonyba vezet. – –[MrSilesian]VK 2023. augusztus 14., 08:57 (CEST)

A 2001:4C4E:1C47:2F00 illetve 2001:4C4E:1C45:8600 kezdetű címeket egy hétre blokkoltam. – FoBe üzenet 2023. augusztus 14., 09:25 (CEST)

Újfenn ezen a néven is próbálkozik, és folytatja "tevékenységét": 2001:4C4E:1C52:C900:2C12:F971:321D:9BE1 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) – –[MrSilesian]VK 2023. augusztus 16., 15:43 (CEST)

Törölt kép

Fájl:Murányi Gergely.jpeg (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

VRT-engedély ügyében ellenőrizné nekem valaki, hogy a fenti kép megegyezik-e az alábbi feltöltések egyikével? Köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. augusztus 21., 08:22 (CEST)

Igen, az utolsóval. Csigabiitt a házam 2023. augusztus 21., 08:55 (CEST)

Köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. augusztus 21., 09:11 (CEST)

Durva vandalizmus

77.242.148.200 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) bedurvult, kérem blokkolni. Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2023. augusztus 21., 12:36 (CEST)

Vandálszűrő-frissítés

Megkérnék egy adminisztrátort, hogy a közelmúltbeli sablonátnevezések és -törlések okán frissítse a 34. sz. vandálszűrőt az alábbi kóddal:

!("vrt-permissions" in global_user_groups)
& (action == 'edit' | action == 'upload')
& (article_namespace == 0, 2, 6)
&!(lcase(old_wikitext) rlike '\{\{[\s_]*(?i:OTRS|OTRS-szöveg|OTRS-szövegengedély2|ConfirmationOTRS|Szövegengedély4|Igazolt fiók|Megerősített információ|Képengedély|Szövegengedély)[\s_]*(\}\}|\|)')
& (lcase(new_wikitext) rlike '\{\{[\s_]*(?i:OTRS|OTRS-szöveg|OTRS-szövegengedély2|ConfirmationOTRS|Szövegengedély4|Igazolt fiók|Megerősített információ|Képengedély|Szövegengedély)[\s_]*(\}\}|\|)')

A megjegyzésekbe beszúrható egy hivatkozás a Wikipédia:Znuny LTS-re történő átállással kapcsolatos átnevezések lapra. Köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2023. augusztus 18., 05:42 (CEST)

A frissítést elvégeztem. Nekem úgy tűnik, hogy az
article_namespace == 0, 2, 6
kifejezés szintaktikai hibás. Azt hiszem == után csak egy érték állhat. Ehelyett ezért az
equals_to_any(page_namespace, 0, 2, 6)
kifejezést használtam, ami jónak tűnik.
Őszintén szólva nem értem, hogy a 0-s és a 2-s névtereket miért vetted bele a szűrésbe, de könnyen lehet, hogy ez az én hibám.
-- Malatinszky vita 2023. augusztus 22., 13:32 (CEST)
Köszönöm a korrekciót, látom, hogy sikerült félreolvasnom a manuált. A nullás névtér a {{megerősített információ}}(?), a kettes az {{igazolt fiók}}(?) miatt került bele. Bencemac A Holtak Szószólója 2023. augusztus 22., 19:57 (CEST)