Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Archív18

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Új infobox létrehozásának kérelme

Szóvá tettem a műszaki kocsmafalon. – Bennó  (beszól) 2007. július 10., 23:10 (CEST)

Nem lehetne egy vár infoboxot létrehozni, mint a német wikipédiában? ( pl.: http://de.wikipedia.org/wiki/Burg_Kriebstein) Számos magyarországi váras szócikk van már (http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyarorsz%C3%A1g_v%C3%A1rai) ahol hasznát lehetne venni ennek az infoboxnak, az egyéb várakról nem is beszélve. --Petrobolos 2007. június 17., 23:52 (CEST)

Kép törlésének kérése

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:OMMkisc%C3%ADmer.jpg linken található Kép:OMMkiscímer.jpg képem törtlését szeretném kérni a moderátoroktól. Indoklás: fel van már töltve egy jobbminőségű, nagyobb változata.--Petrobolos 2007. június 17., 22:54 (CEST)

Képet törlésre jelölni egyébként a {{képtörlés}}(?) sablonnal lehet. – Bennó  (beszól) 2007. július 10., 23:10 (CEST)

Szócikk kérdés/javaslat (saját honlap linkelése)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Tisztelt adminisztrátorok. Az alábbi kérdéssel fordulok önökhöz. Amennyiben szerkesztek egy komplett szocikket a bársonyozásrol megengedett e hogy a külső hivatkozások közé felvegyem saját cégem honlapját mely akár további informativ adatokkal láthatja el a kedves olvasót? Válaszukat várom! Üdvözlettel: János

Kedves János! Amennyiben a cikk megfelel a Wikipédia:Hogyan írj jó szócikket lapon összefoglalt kívánalmaknak, a WP:NEV feltételeinek, és az illető honlap további tájékoztatást nyújt a témában, tehát indokolt a felvétele a külső hivatkozások közé, akkor semmi akadálya. Javaslom, olvassa el a WP:5P lapon összefoglalt wikialapelveket is. Ha további kérdése van, a Kocsmafalon szívesen válaszolnak rá a tapasztalt(abb) szerkesztők. – Bennó  (beszól) 2007. június 3., 13:46 (CEST)

Egy nép kiirtásának javaslata

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Mathae szerkesztőtársam javasolja az "asszír söpredék" kirtásár. Kóser dolog ez? maxval

Lásd: [1] – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Maxval (vitalap | szerkesztései)

Uraim, ezt önök sem gondolják komolyan. :) – cheryn/IRC 2007. június 3., 13:17 (CEST)

Remélem, az asszírok pártharcai vér nélküli békekötéshez vezetnek a közeljövőben. Egy ilyen nagymúltú kultúrnéphez méltatlan ez a kisstílű iszapbirkózás. :o) – Bennó  (beszól) 2007. június 3., 13:49 (CEST)

Kérdezzétek meg az aljas náci disznót, hogy komolyan gondolta-e! Ha igent mond, nincs helye a Wikipédián :), (bár jó időre távozni tervez) mert nemhogy nem kóser, hanem egyenesen harám dolog ez. Ellenben a vita befejeződött részemről, ráadásul úgy, hogy önérzetem sem sérült. --Mathae Vita 2007. június 4., 01:12 (CEST)

Melyik aljas náci disznóval kellene ez ügyben konzultálni? Nem lenne egyszerűbb beismerni, hogy egyszerűen túl erőszakos voltál ez ügyben? Most meg viccelődni próbálsz saját magad kárára. De mindegy: a lényeg számomra, hogy beismerted, hogy eddigi asszírellenes hipotézised, melyet be akartál minden áron tenni a cikkbe, téves volt. Ezzel számomra a vita rendezettnek tűnik. maxval

Ahol előkerül a "fajelmélet" szó, ott a fajelmélet is előkerülhet. Tisztelt faji hamiskártyások: ágyúra ne lőjünk verébbel, mert akkor jön a godwin-törvény. Az az igazi nagyágyú. Gubb     2007. június 5., 00:11 (CEST)

Engedély honlap felhasználásához 2.

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

WP:KF-JO#Engedély honlap felhasználásához --TgrvitaIRC 2007. június 4., 19:27 (CEST)

Kérdés feltétele (személyeskedések Immanuel, Burumbátor)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Offtopicba átmozgatva. --TgrvitaIRC 2007. június 4., 23:24 (CEST)

Frankfurt am Main - hogyan lett ez a szócikk kiemelt?

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves adminisztrátorok!

A Frankfurt am Main szócikket még valamikor márciusban feltettem referálásra, de aztán annyiban maradt a dolog. Ma reggel láttam, hogy kiemelt lett. Csakhogy kiemelt szavazásnak a nyomát sem látom, a kiemelést pedig egy anonim felhasználó helyezte el. Én azt hiszem itt csalás történt. (A cikk egyébként közelíti a kiemelt szintet.) Beroesz 2007. június 5., 08:05 (CEST)

Egy anon tette rá tegnap a kiemelt sablont; most levettem. Ha úgy gondolod, javasoljad kiemeltnek. --Hkoala vita 2007. június 5., 09:01 (CEST)

Vandál (195.56.123.50)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Valaki blokkolja ezt a lelki szegényt, 195.56.123.50 leginkább emiatt: [2]. Régi ismerős lehet a lelkem, de a frusztrációit nem itt kellene levezetnie. Data Destroyer 2007. június 5., 17:26 (CEST)

Ez gyors volt, köszönöm. Data Destroyer 2007. június 5., 17:27 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Nem kellene blokkolt júzerek nyilvánvaló zoknibábját megakadályozni abban, hogy továbbra is feljelentgetési és pereskedési hisztériával egye az életünket? Pasztilla 2007. június 8., 12:12 (CEST)

Mellesleg nem is igaz, hogy bármilyen büntetőeljárás indult volna, gondolom ahhoz kaptam volna legalább egy idézést. De kétlem, hogy egy lexikoncikk törlése miatt beidézne bármelyik bíróság is. Azonban úgy tudom a Kulturális Minisztérium intézkedni kívánt az ügyben (a hamis állítás miatt). De erről DD tudna hosszabban mesélni.--Immanuel 2007. június 8., 12:25 (CEST)
Ez így van, a minisztérium felvette a kapcsolatot az illetékes külföldi intézményekkel (szudétanémet akadémia, stb.) Finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy nem örültek az ügynek, jelen pillanatban is figyelik a vonatkozó WP-lapokat. Data Destroyer 2007. június 8., 13:14 (CEST)

Azonban azt nem értem a júzer miért nem lett eddig blokkolva?--Immanuel 2007. június 8., 12:26 (CEST)

A Wikipédia malmai már őrölnek (csak mert nem tudom, hogy melyik user zoknibábja lehet a kettő közül...). --Dami reci 2007. június 8., 12:28 (CEST)

A szerkesztései és a CU (németországi illetőség) együttes bizonysága alapján kitiltás kijátszásáért zokni Tgr által blokkolva infinite. – Bennó  (beszól) 2007. június 8., 12:32 (CEST)

indokolatlan kitiltás (a GF műhelyből)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves Adminisztrátorok!
User:Kádár Tamás önálló akciója során, mindenféle indok és előzetes felszólítás nélkül kitiltott a globális felmelegedés műhelyéből. Tudtommal ez nem áll jogában. SzDóri 2007. június 9., 10:27 (CEST)

Kedves Dóri! Figyelmeztettem Tamást a vitalapján, a műhely lapját visszaállítottam. Természetesen nem tehet ilyet senki önhatalmúlag (tudtommal a műhelyből való kitiltás mint intézmény is példa nélküli mifelénk :o). Áldás-békesség. – Bennó  (beszól) 2007. június 9., 10:30 (CEST)

Kérés (Cserlajos vitalapjának részleges levédése)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges volna-e a saját vitalapom levédése részlegesen, hogy névtelenek ne tudjanak rá írni? Az általam kezdeményezett véleményezés alanyát képező anon ugyanis már hónapok óta kisebb-nagyobb szünetekkel bombáz a képtelenségeivel, ráadásul kedvelt módszere az, hogy már megírt üzenetekből vagdos össze egy újat, és elmondhatom: fárasztó állandóan ugyanazt a lemezt hallgatni (olvasni?). Eh, meg már abból is elegem van, hogy 3-szor írtam erre a lapra miatta az eddigiekben! --Cserlajos (vita) (szerkesztések) 2007. június 9., 15:54 (CEST)

Kész. – KovacsUr 2007. június 9., 15:56 (CEST)
Köszönöm. --Cserlajos (vita) (szerkesztések) 2007. június 9., 16:39 (CEST)
Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

1 hónapja bővítettem egy oldalt, de mire elkészítettem már rá lett rakva a jogsértés miatti törlés, megcsináltam új oldalra, Himalájai fürj/Új de a régi nem akar törlödni, kérek valami intézkedést, köszi VC-s 2007. június 9., 19:20 (CEST)

Megcsináltam, üdv--Dami reci 2007. június 9., 19:56 (CEST)

Kérés (Immanuel userlapjának levédése)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ismételten kérem a vitalapom és az userlapom részleges levédését, az utóbbi időben egyre gyakoribb anon-vandál invázió elkerülése végett. Köszönöm.--Immanuel 2007. június 10., 10:04 (CEST)

Bocs, a userlapod nem védtem le a múltkor, csak a vitalapod. Pótoltam a mulasztást. – KovacsUr 2007. június 10., 10:11 (CEST)

Szerintem vitalapot levédni nem jó ötlet (hacsak nem sorozatos vandalizmus vagy a flood miatt). Három anon szerkesztés az elmúlt egy hétben még nem éppen invázió, ennyit nyugodtan el lehet viselni. Nem ér meg annyit, hogy esetleg egy értelmes anon ne tudjon szólni miatta, és úgy érezze, hogy nincs emberszámba véve. --TgrvitaIRC 2007. június 10., 10:23 (CEST)

Értelmes anon megtalálja a módját a kommunikációnak (pl. a kérdéses cikk vitalapján). Hogy szerkesztő fogad-e anontól üzenetet, hadd legyen az ő döntése. Jelenleg becsléseim szerint a névtelen szerkesztések legalább 85%-a vandalizmus. – KovacsUr 2007. június 10., 10:44 (CEST)

Én nem kérek anonokat a vitalapra, ha ez lehetséges. Lehet, hogy ti hímneműek jól viselitek a hasonló rohamokat, de engem spéci ki tud borítani, elég rendesen.--Immanuel 2007. június 10., 10:47 (CEST)

Megnéztem az utolsó 500 anon szerkesztést, 8 azaz nyolc vandalizmus volt benne. Kb. ugyanennyi teszt és jogsértő, és 4-5-ször ennyi olyan, ami egyértelműen több kárt okozott, mint hasznot. Plusz talán félszáz interwiki bot, ami azt jelenti, hogy az anon szerkesztések 80-90%-a hasznos volt, a helyesírási és ténybeli hibák javításától az olyan nulláról megírt komplett cikkekig, mint ez, ez, ez vagy ez. Csak korrektül formázott, bekategorizált és felsablonozott csonkból darabra több volt, mint vandalizmusból...

Megnéztem Immanuel vitalapját is, az elmúlt egy évben három darab anon szerkesztés volt rajta (az is Burumbátor volt kijelentkezve). Ez azért még az elviselhetőség határán innen van szerintem. --TgrvitaIRC 2007. június 10., 11:35 (CEST)

  • Immanuel valószínűleg nem a 3 anon támadás miatt vedette volna le az oldalat, hanem a személyes támadás sablonra gondolt.. Kapott 2 személyes támadás sablont, amit saját maga szedett le:)) ilyet még nem pipáltam, h valaki saját maga szedje le a szem.támot a sajat oldalarol..:) Gyűjtögesse inkább inkább, ha nem tud viselkedni. 1. szem tám. indoklása:"Kérlek cikkek szavazásánál ne azért támogass egy oldal kitörlését, mert a cikket én szerkesztettem."

2. szem.tám. indoklása: Nem a negatív másokat savazó magatartás építi a cikkeket, hanem hogy utánna nézel a tényeknek. Változtatnia kell Immanuelnek a magatartásán. De a lényeg nem azért leszel jó vikipedia szerkesztő, mert masok folyamatosan sarazol. Imannuel ellenség kereső magatartásának volt köszönhető, hogy 3 másik szerkesztő is átvette Immanuel magatartását és munkamorálját. Iller, Bajor, és Lukács Dániel mind ilyenek voltak. Bajor harmatgyenge szerkesztései Immanuelnek köszönhető részben. Ismerjük a vitákat, ami Bajor és Immanuel között volt. Fejezd be a folyton ellenségeskedést kereső magatartásodat, velem szemben meg pláne, mert normális cikket nehéz úgy írni, ha te nem nézel utánna egy adott anyagnak, nincs megfelelő háttérinformációd és a buta kérdéseiddel fárasztod a szerkesztőket és zavart csinálsz a szerkesztők között ellenségkereső magatartásoddal.. Nem tartom eleve normálisnak a szem. tám. sablon saját kezű eltávolítását saját vitalapról. http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=User_vita:Immanuel&diff=prev&oldid=1757709 --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. június 10., 18:52 (CEST)

Tamás kedves! 1. Szemtámsablont eltüntetni valóban nem jó ötlet, és ha valóban jogos volt a figyelmeztetés, akkor a megegyezsre képtelenség tünete. Csakhogy! Az utóbbi pár napban úgy helyeztél el szemtámsablonokat több user vitalapján, hogy azoknak az égvilágon semmi alapjuk sem volt. A szemtámsablon eltávolítása tehát ilyenkor szerintem teljesen rendben van. Az illető szerkesztő veheti úgy, hogy viccnek szántad. Ettől függetlenül megbeszélheted vele a vitalapján. Javasoltam neked már korábban, hogy ismerkedj a fogalommal a WP:KSZT lapon. Ha nem sikerül egyedül értelmezned az ott leírtakat, hozz kérlek példákat akár ide vagy a Wikipédia:Személyes támadások bejelentése oldalra, lehetőleg a KSZT szempontjai alapján kimutatva, miért gondolod, hogy személyes támadás ért. 2. SzDóri műhelytagságával kapcsolatban semmi több jogod nincs, mint a műhely összes többi szerkesztőjének. Kérlek, ne üldözd őt a vitalapján. – Bennó  (beszól) 2007. június 10., 20:55 (CEST)

Kérés MerciLesz szerkesztő ügyében

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Offtopic#Kérés MerciLesz szerkesztő ügyében

"A zsidó lobbisták jelen vannak a médiában is, és a Wikipédia szócikkeit is igyekeznek saját érdekeiknek megfelelően alakítani."

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A címben jelölt idézet ebből a megszólalásból származik, mely a fő névtérben lett elpöttyintve. Csak IP címről szerkesztő "Anonok" részéről nem szoktuk ezt megengedni.  Armyyour  → vita 2007. június 11., 14:25 (CEST)

Volt mar: [3]. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 85.214.71.55 (vitalap | szerkesztései)
Különben meg a szócikkben forrás nélüli állítások, simán eltávolíthatóak, azokhoz nem kell a WP:AÜ lapra jönni.
-- nyenyec  2007. június 11., 16:16 (CEST)

Mondjuk nem is az említett megjegyzés szócikkbeli helyével kapcsolatban kopogtattam be ide. Hanem az azt elhelyező user sorozatos ezirányú ténykedése miatt. Ad 1. permanens zsidózás. Ad 2. a wikipédia permanens en bloc gyalázása. (Ad 3. az egyes névterek sorozatos összecserélgetése - ameddig nem régi memóriám terjed, a szócikk névtér, a mások userlapja rendre problémás nála, lehet, hogy régebben még volt más is, nem végeztem kutatómunkát.)

Úgy látom, általában ezek együttes fennállása esetén van mód bizonyos eszközökkel rábírni az illetőt e tevékenységek felhagyására. Magyarul: ha egy anon csinálná ezt, már régen blokkolva lenne.  Armyyour  → vita 2007. június 11., 16:23 (CEST)

Szerintem a butaságokat, nem odavaló anyagokat egyszerűen el kell távolítani a cikkből és kész. A Wikipédia gyalázásának szép hagyománya van (IGe, Math, Steller) minálunk.
Szerintem el kell fogadni, hogy ezeket ő őszintén hiszi és nem rosszindulatból írja. Persze ettől még nem muszáj komolyan venni.
-- nyenyec  2007. június 11., 16:46 (CEST)

Oké.  Armyyour  → vita 2007. június 11., 16:46 (CEST)

folytatás: Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Offtopic#"A zsidó lobbisták jelen vannak a médiában is, és a Wikipédia szócikkeit is igyekeznek saját érdekeiknek megfelelően alakítani."

Névtelen bot

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

84.0.30.238 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) miért szerkeszt bot módban? Ez bug vagy új feature? – KovacsUr 2007. június 11., 17:16 (CEST)

Á, értem, Nagytibi vonta vissza bot módban a szerkesztéseit. Stornó. – KovacsUr 2007. június 11., 17:18 (CEST)

Olaf

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Nem értem pontosan, mit próbál csinálni, ránéznétek? [4] Köszi, SyP 2007. június 12., 10:46 (CEST)

Math sokadszor

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Math ismét vágyik egy hét pihenőre, kispadozzuk hát: [5]. Nem lehetne végleg kivágni a francba? Kutyából nem lesz szalonna úgyse... Data Destroyer 2007. június 13., 10:30 (CEST)


És ez mindaddig így is lesz, amíg rá nem koppintotok DD orrára, hogy ne revertáljon mindent érvelés nélkül, zsigerből, hanem tartsa már be a WP irányelveit! Érveljen, keressen kompromisszumot! Amíg DD-vel nem tartatjátok be, addig ez a következménye. Blokkolhattok akárhányszor, akkro is ez lesz. Csak ti szívtok, nem én.

--Math 2007. június 13., 10:38 (CEST)

Math, ha a tevékenységed sokáig folytatod, akkor úgy jársz, mint a Citizendumon: nem akárhányszor fognak blokkolni, hanem csak egyszer, örökre. Data Destroyer 2007. június 13., 10:40 (CEST)

Ez a te reménylett dolgod, de nem valóság.:) --Math 2007. június 13., 10:41 (CEST)

Ha sok ilyet írsz [6], nagyon gyorsan valóság lesz. A Citizendumon is az volt, itt is az lesz, Mátyás. Data Destroyer 2007. június 13., 10:43 (CEST)

" A Citizendumon is az volt, itt is az lesz" Ja ez a híres analógiás érvelés, ami oly sokszor félrevezeti a hívőket.

--Math 2007. június 13., 10:49 (CEST)

Most írjak be még néhány helyet, ahol ez volt? Ez nem analógia, hanem tendencia, Math :D Data Destroyer 2007. június 13., 10:50 (CEST)

Perzse, olyan tendencia, minthogy a kalózkodás csökkenése együtt jár a globális felmelegedéssel. Ez is tendencia.:) Ti hívők pont ilyenekben vagytok nagyon gyengék. Következtetésben, logikában, módszeres megismerésben.

--Math 2007. június 13., 10:57 (CEST)

Nem tudom pontosan kiszámolni pontosan de minimum 5 vagy 6 visszaállítást tett Math a mai napon a Hit lapon.--Immanuel 2007. június 13., 13:44 (CEST)

Első, második, harmadik, negyedik --Immanuel 2007. június 13., 13:50 (CEST)

ötödik--Immanuel 2007. június 13., 14:50 (CEST)

hatodik--Immanuel 2007. június 13., 15:23 (CEST)

Hadd kérdezzem meg: minek vannak az adminok, ha ilyen nyilvánvaló visszaéléskor sem blokkolják a sokadszor is visszaeső alanyt? Math számtalanszor volt már 1-1 hétre blokkolva emiatt, nem kellene kitiltani? Vagy legalább blokkolni pár hónapra? A fene enné meg, tényleg igaza van Nyenyecnek abban, hogy tökös adminok kellenének ide, nem a mostani nyámnyila brigád. Data Destroyer 2007. június 13., 15:47 (CEST)

Kapott egy napot, szerintem a 3VSZ szankciója már lejárt. -nagytibi üzen, ? 2007. június 13., 16:00 (CEST)
6 visszaállításért + egy jópár személyeskedésért egy nap?! na hagyjuk inkább.--Immanuel 2007. június 13., 16:04 (CEST)
Immanuel, ez tényleg röhej. Válasszunk már pár admint a mostaniak helyett, mert ez nevetséges. Data Destroyer

Ahhoz képest, hogy nemrég (pár napja) lett blokkolva 1 hétre a 3vsz megsértése miatt, nem kevés az egy nap???!!! Félreértés ne essék, nem Math vérét kívánom, de ez röhejes. Ez az intézkedés csak a fenti hozzászólásom igazáról győzött meg. Data Destroyer 2007. június 13., 16:05 (CEST)

Azt nem tudom, hogy május 31-én miért kapott 1 hetes blokkot, amikor már lejárt a szankció és idén még nem volt visszaállításért blokkkolva. -nagytibi üzen, ? 2007. június 13., 16:23 (CEST)
Remek. Akkor talán nézd vissza a blokkolási naplót. A fene enné meg, válasszunk adminokat. Nagyon mérges vagyok. :( Data Destroyer 2007. június 13., 16:31 (CEST)
Ez volt Stellerel is, az angolon az első nácizás után kivágták. DE itt nem, minek, hátha megjavul... volt blokkolva összesen (csak Bajorként 3szor) Stellerként még egy jó párszor. Aztán úgy is az lett. Akit egyszer kirugtak az egyik wikipédiából, és ennek ellenére ugyanúgy viselkedik, arra fölösleges várni. Mathot a Citizendiumból is kirugták, de a magyar wikiből minek... hadd szórja tele káromkodással, szeméttel, hátha megjavul.--Immanuel 2007. június 13., 16:39 (CEST)

 megjegyzés Nemcsak Math szegte meg a 3vszt. Revertháborúzni nem szép dolog, mégha igazad van is. --Vince blabla :-) 2007. június 13., 16:46 (CEST)

Összesen 3-szor állítottam vissza, és DD is. Hidd el figyeltem :)--Immanuel 2007. június 13., 16:47 (CEST)

Akkor jó :) Habár azért akkorsem volt szép így belevinni Mathot a dologba. --Vince blabla :-) 2007. június 13., 16:48 (CEST)

Speciel Immanuel négyszer. Ettől eltekintve megnézhetné valaki azt a linket, hátha egy harmadik nézőpont ki tudja mozdítani a lapot DD és Math (+ csatolt részeik) állóháborújából. --TgrvitaIRC 2007. június 13., 20:08 (CEST)

Nézd meg jobban: négyszer szerkesztettem az oldalt, háromszor állítottam vissza egyszer pedig egy részt vettem ki aminek köze nem volt a Math vitához.--Immanuel 2007. június 13., 20:16 (CEST)

Pontosabban ötször, amikor a sablont tettem rá. Milyen linkről beszélsz te, egyáltalán ugyanazt az oldalt nézed amiről itt szó van???--Immanuel 2007. június 13., 20:19 (CEST)

Math blogjáról beszéltem az Ateizmusban, csak elnéztem egy nappal. Ettől függetlenül kezd a dolog nagyon unalmassá válni. --TgrvitaIRC 2007. június 13., 21:54 (CEST)

Azt se tudod miről van szó itt, alaptalanul vádolsz, most meg unod az egészet... inkább nem mondok semmit. Felőlem Math az összes cikket elrondíthatja ezentúl, mert másra úgyse képes. --Immanuel 2007. június 13., 22:31 (CEST)
Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ez szerintem az.  Armyyour  → vita 2007. június 13., 14:29 (CEST)

Sokadik zavarkeltés szócikk névtérben.  Armyyour  → vita 2007. június 15., 13:23 (CEST)

Anonvandál 85.66.41.28

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Egy jelzés: 85.66.41.28 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

És egy kérdés: Visszaállítottam a II. József szócikknek user:85.66.41.28 vandálkodásai előtti utsó normális változatát (május 21, Siebot). EZ nem jelenik meg a laptörténetben. Miért? Akela 2007. június 13., 14:33 (CEST) (Megj.: Én csak így tudok visszaállítani lapokat, másképpen kellene?)

Azért nem jelenik meg, mert az anon, miután belevandálkodott, vissza is javította a vandálkodás előtti állapotra, így neked már nem volt mit visszaállítanod. – Alensha üzi 2007. június 13., 19:16 (CEST)

Kétbalkéz

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Beszerencsétlenkedtem magam a gasztronómia- és a foglalkozássablonok közé is, amilyen kis ügyes vagyok. Leirtana valamelyikőtök ezekről az illetlen helyekről?

P/c 2007. június 13., 15:56 (CEST)

Megtörtént. Ha valaki substtal illeszt be sablont, vigyázzon, mi kerül a lapocskájára. :o) – Bennó  (beszól) 2007. június 21., 22:30 (CEST)

A-ha.

P/c 2007. június 21., 22:39 (CEST)

Last minute (Mazarin/Mercilessz)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Igazán összedobhatnátok már Mazarinnek egy mallorcai üdülést... Ráférne.--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 13., 19:55 (CEST)

Azér mer belepiszkítasz a szócikkekbe és szemtámtól sem riadsz vissza, azér is én viseljem a felelősséget kedves Kegyetlen (Rettenetes) Merci?--Mazarin 2007. június 13., 19:58 (CEST)
Az állításaid mellé tett forráskérő sablonnak HUSS jelszóval kidobását követő KUSS visszahelyezéséért én vállalom a felelősséget. A többi mocsok a tiéd. A szemtám szó meg a te szádból egyszerűen - perverzió. (Egyébként ez itt nem a te ellenőrzőkönyvecskéd, úgyhogy ne nagyon firkáld össze.)--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 13., 20:09 (CEST)

A Zsidó lobbival kapcsolatos vitában résztvevőket itt figyelmeztettem a civilizált hangnemre. -- nyenyec  2007. június 13., 20:20 (CEST)

Nashville ugye elég messze van Mazarintől? És ugye ez elég civilizált kérdés?--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 13., 20:27 (CEST)
Nagyon civilizáltan kérlek, hogy riadj vissza a nemtelen eszközöktől.--Mazarin 2007. június 13., 21:14 (CEST)

last.fm zenelejátszó widget wikipédiához Mozilla Firefox böngésző alá

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
document.write('<script type="text/javascript" src="'
+ 'http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Csörföly D/lastfm.js'
+ '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');

ha ezt beírod az User:felhasználónév/monobook.js oldalra, megszólal a wikipédia. zenélni fog.

The Lion of Judah SMS "You send your big neck police friends fe come cool I up - But it no work" 2007. június 14., 00:43 (CEST)


Firefox alatt biztosan fut, de ne felejstsd el utána frissíteni! (ctrl-R)

"Hamisítasz, mint általában."

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Fölébredt a civilizátor. Ha ehhez a jóreggeltjéhez is csak kulturált pillogást láttok szükségesnek csatolni, akkor valahol nagyon utat tévesztettünk, angyalkáim.--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 15., 11:33 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Figyelmeztetés ellenére nem áll le. Armyyour 2007. június 15., 13:11 (CEST)

Blokkoltam egy napra. --TgrvitaIRC 2007. június 15., 13:28 (CEST)

Színes scriptek

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kiszíneztem a scripteket (common.css, common.js, monobook.css – a monobook.js-t már régebben), hátha így könnyebb átlátni. Ha valakit nagyon zavar, nyugodtan állítsa vissza. --TgrvitaIRC 2007. június 19., 00:50 (CEST)

Utólag is nagyon köszönjük, nekünk gyengébbeknek így sokkal könnyebb tájékozódni benne. – Bennó  (beszól) 2007. július 10., 23:10 (CEST)

Sablon:Koordináták (törlés összetörte az infobox várost)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kéretik visszaállítani, Glanthor törölte, azóta nem működnek a koordináták a város infoboxban, mindig 0-0-ra áll. --Vince blabla :-) 2007. június 19., 18:09 (CEST)

Ej, ez a Glanthor, alig néz be, akkor is ilyeneket csinál :D – Alensha üzi 2007. június 20., 22:55 (CEST)
A Sablon:infobox város hivatkozik rá. Visszaállítottam. -- nyenyec  2007. június 19., 18:13 (CEST)

Ha valaki tisztában van vele, hogy melyik koordinátasablon mire jó, és főleg hol használjuk, írhatna hozzá dokumentációt. Át szeretném venni a geodatát az enwikiből, de nem igazán tudom, melyik sablonba kéne tennem. --TgrvitaIRC 2007. június 19., 18:36 (CEST)

Napok vandalizálása

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

85.238.74.224 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás), 84.0.212.201 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) és 81.182.66.108 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) nagyon viccesnek képzelik magukat. Pár napos kitiltás kéne nekik. Dojcsár József 2007. június 20., 12:31 (CEST)

--TgrvitaIRC 2007. június 20., 13:23 (CEST)

OKOKOK, máskor jobban megnézem, miket írogatok. Dojcsár József 2007. június 20., 13:26 (CEST)

sablonhomokozó

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ellopták a sablonhomokozót :) http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Star_of_Chelsea&action=history A lap nem engedi visszanevezni magát, pedig a laptörténet miatt jó lenne. Ilyenkor mi a teendő? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője VT (vitalap | szerkesztései)

Helyreállítottam. --TgrvitaIRC 2007. június 20., 23:01 (CEST)

Azóta átnevezés elleni védelemmel láttam el, mert újra megfújták. :) – Bennó  (beszól) 2007. július 10., 23:10 (CEST)

Szünet

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! Kb. július 2-ig nem leszek, így a WP:JA és a szerdai WP:T másra marad. Üdv--Dami reci 2007. június 24., 13:41 (CEST)

A szerdát Alensha nyilván már csak becsületből is átveszi... :o) – Bennó  (beszól) 2007. június 26., 00:22 (CEST)
Ezek után én mit is mondhatnék? :D – Alensha üzi 2007. június 26., 02:01 (CEST)
Egyébként meg micsoda pangás van itten, sehol egy anonvandál, Bástya elvtársat már meg se akarják ölni, szóval tiszta ciki. – Bennó  (beszól) 2007. június 26., 00:25 (CEST)

Bástya elvtárs már elment. --Vince blabla :-) 2007. június 26., 00:56 (CEST)

Le kellene állítani

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

81.183.199.249 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Hkoala (vitalap | szerkesztései)

Blokkoltam egy napra. --TgrvitaIRC 2007. június 26., 11:53 (CEST)

ArbCom (hogyan tovább)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Na mi lesz? Mindenki bemondta a tutit, levezette minden észosztási fétisét és most vége? Ide kéne terelődni: Wikipédia:Arbitrációs irányelvek --Vince blabla :-) 2007. június 26., 13:47 (CEST)

Nekem úgy tűnt, mintha aktuálisan nem lenne elég (>=5) a feladatot vállaló és arra többek által is alkalmasnak tartott tagjelölt. -- nyenyec  2007. június 26., 17:02 (CEST)

Akkor jelölgessünk szépen, ahogy adminválasztásnál. Arra a lapra szépen fel lehet vezetni az "egyéb jelölések alá". Formailag uúgy néz ki, mint egy adminjelölés, csak éppenséggel nem az. OsvátA, Chery az már kettő. Még három csak akad, mindenkinek vannak jelöltjei. --Vince blabla :-) 2007. június 26., 19:14 (CEST)

Ha van remény, hogy működni fog, akkor viszont: Wikipédia-vita:Javaslat Arbitrációs Bizottság létrehozására#Nyitva maradt kérdések. -- nyenyec  2007. június 26., 19:25 (CEST)

Szócikk cím törlésének kérése (Habsburg-Estei Károly Ambrus főherceg)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kérem a Habsburg-Estei Károly Ambrus főherceg cím (jelenleg átirányítás, nem mutat rá semmi) törlését, azzal a szándékkal, hogy ide irányítsam át (azaz erre nevezzem át) a Habsburg-Lotharingiai Károly Ambrus főherceg szócikket. (Amit május 11-én én magam neveztem át, szánom-bánom, de azóta rájöttem, hogy mégis az Estei lesz a jó, és Lotharingiai legyen átirányítás. Megígérem, megcsinálom az összes linket. Köszönöm. Akela 2007. június 27., 16:51 (CEST)

Megtörtént. Máskor használhatod ilyesmire az {{azonnali}}(?) sablont is. -- nyenyec  2007. június 27., 17:06 (CEST)

OK. Köszönöm! Akela 2007. június 27., 17:12 (CEST)

Szócikk Raoul_Wallenberg nem igazán semleges szöveg junius 26.-án

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Bövebben a vitalapon: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Raoul_Wallenberg

Eddig csak minmális javitásokat eszközöltem, de a szöveg junius 26.-án biztos nem semleges. db007 2007. június 28., 09:46 (CEST)

Az angol wikin is ugyanez a felfogás olvasható, ugyanannak a user-névnek a műve; a német egészen más. --Hkoala vita 2007. június 29., 08:16 (CEST)

vandalizálás tudományos burkolatban

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Egy történész-kutató különös nyilatkozata (Lajos Attila)

2004-01-16 - Népszava Online - Hamvay Péter: ".... tette közzé az Magyar Távirati Iroda Lajos Attila Wallenberg emlékét gyalázó nyilatkozatát". Részletek a hivatalos magyar Wallenberg-honlapon: http://www.wallenberg.hu/index.php?0113673&d=1%20 db007 2007. június 29., 07:28 (CEST)

Nyíltan rasszista szócikk: 88 alapszabály

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Üdvözlet!

Tegnap este került fel 88 alapszabály című szócikk, amely David Lane amerikai neonáci szerző munkájának fordítása. Azonnali törlését kértem, ami azóta még nem történt meg. Javaslom a mihamarabbi törlését? Üdvözlettel: Beroesz 2007. június 28., 12:44 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ezt a szemetet hány percig olvashatja még ország-világ? OsvátA Palackposta 2007. június 28., 12:54 (CEST)

nyenyec alszik. Én meg már nem vagyok admin... --Burumbátor Szellemszoba 2007. június 28., 13:01 (CEST)

Tgr vonalban van. Nyenyecnek is jár egy kis szunya. De valakit csak fel tudok ébreszteni. OsvátA Palackposta 2007. június 28., 13:04 (CEST)

Köszönet a gyors intézkedésért. Ha az elmúlt napok vitáit meg akarja valaki érteni: azért választunk adminisztrátorokat, mert bízni akarunk bennük az épkézláb emberiség nevében. OsvátA Palackposta 2007. június 28., 13:21 (CEST)

Átirányítás felülírása (hiperonímia)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Az alábbi kérést a WP:T-ről hoztam át, szerkesztő értesítve.

Kérem, hogy egy admin törölje a hiperonímia redirectet, hogy a hiperonima cikket átnevezhessem erre a névre, a többi hasonló elnevezésű szemantikai tárgyű cikknek megfelelően. Köszi, Timur lenk disputa tettek 2007. június 28., 18:37 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
– Bennó  (beszól) 2007. június 28., 22:11 (CEST)

A nap képe

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

"Hegyek az ausztriai Swifts Creek körül." — Fogadjunk, hogy nincs ilyen nevű hely Ausztriában! Sőt, olyan sincs, amit magyarul így hívnának...

P/c 2007. június 29., 06:44 (CEST)

Ausztrália nem pedig Ausztria - hiba a "Kezdölapon" - az egy kicsit távolabb van. db007 2007. június 29., 07:35 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

...tevékenysége: gyerekes. Szóltam neki, hiába. OsvátA Palackposta 2007. június 29., 10:15 (CEST)

Mi a teendő? (könyvtár lapjai szabadon terjeszthetőek)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az alábbi üzenetet kaptam a vitalapomra Kildortól: Deak Ferenc Megyei Konyvtar A Deak konyvtar adatai nyilvanosak. A forras megjelolesevel szabadon terjeszteheto. Legyszi ne toroltess minden ilyen lapot, mert nem sert jogokat. Keresre elforwardolom a levelvaltast.

Feltételezem, hogy a Keresztury Dezső, Czobor Mátyás, Kovács Károly, Botfy Lajos cikkekről van szó, amelyekre június 25-én "jogsértő" sablont raktam. Ezek eredetije a http://zalai.dfmk.hu/zalaiak oldalon található. Mi a teendő ilyenkor? Nekem hiába küldi át a levelezést (az elfowardolni szót nagyon utálom), mert akkor csak én látom, és a következő szerkesztő megint jogsértőnek jelöli. --Hkoala vita 2007. június 29., 10:43 (CEST)


  1. Meggyőződni, hogy valóban a szerző adott engedélyt
  2. Meggyőződni, hogy megértették, mit jelent a GFDL, illetve, hogy az engedélyük kompatibilis a GFDL-lel
  3. Az engedélyt, ha emailben van, be kell másolni szócikkek vitalapjára, ha weben van, akkor be kell linkelni

-- nyenyec  2007. június 29., 16:51 (CEST)

a „forwardolás” szót meg én is utálom, a „továbbítás” szvsz egész jó helyette. :) – Alensha üzi 2007. június 29., 16:54 (CEST)

Nem valószínű, hogy a könyvtárnak joga lenne GFDL alá helyezni a Zalai Életrajzi Kislexikont. Más kérdés, hogy az életrajzi adatok általában nem állnak jogvédelem alatt (a szerzői jog az egyéni-eredeti megfogalmazást, összeállítást védi). (Megint más kérdés, hogy szó szerint másolni ettől még igénytelenség szvsz.)

Ami a levelezést illeti, nagyobb wikik OTRS-t használnak erre (egy megosztott email-cím, amit önkéntesek egy csoportja kezel). Mi is bevezethetnénk, ha vannak rá jelentkezők. --TgrvitaIRC 2007. június 29., 17:47 (CEST)

Segítség olyan esetre, ha csak néhány változat törlendő hosszú laptörténetből

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Adminisztrátortársak figyelmébe ajánlom ezt a kis scriptet. Törölt lapok helyreállításakor a lapváltozatok listája alá betesz egy gombot, ami a jelölt checkboxokat törli, az üreseket bejelöli. Javasolt használata: bejelölöd a nem kívánt változatokat (amelyeket nem szeretnél visszaállítani), majd megnyomod a gombot. Természetesen más kreatív felhasználási módok is elképzelhetőek. :) Saját monobook.js-be importálható a következő módon:

document.write('<script type="text/javascript" src="'+
'http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=User:KovacsUr/adminseged.js'+
'&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');

KovacsUr 2007. június 30., 20:11 (CEST)

Hegyközcsatár

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ennek biztos nem a Wikipédia:Kocsmafal (hírek)-ben van a helye - törlés, átpakolás, avagy mi legyen a sorsa? --Hkoala vita 2007. június 30., 20:42 (CEST)

  1. Törlöd, helyére beírod a szakaszcím alá:
    Eltévedt tartalom eltávolítva. <aláírás>
  2. Megkérded szerkesztőt vitalapocskáján, miért cselekedte ezt a felebarátiatlan dolgot.
  3. Ha nem válaszol, és tovább spammelgeti a közösségi lapokat, itten szólsz, és blökit kap.
  4. Bevallom az őszintét, többen is láttuk, mit művel, de mivel nem volt bombaveszélyes, még nem vitt rá a lélek, hogy foglalkozzunk vele. :) Előre is köszönjük, hogy eljársz az ügyben, és ez persze EGYÁLTALÁN NEM adminfeladat!

– Bennó  (beszól) 2007. június 30., 20:45 (CEST)

OK, első két lépés végrehajtva. --Hkoala vita 2007. június 30., 20:51 (CEST)


User:Bonasera (1 nap blokk)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Valami üzemzavar folytán a Wikipédia:Idézd forrásaidat lapba másolt a pszichoszínházról egy hosszadalmasabb fejtegetést. :o) Harmadik kísérlete után 1 nap blokkot kapott. Aki jobban ismeri, netán jobban át tudja tekinteni az ügyet, szóljon hozzá, mi történhetett itten, avagy hogyan kéne jobb belátásra bírnunk Jóestét kollégát. – Bennó  (beszól) 2007. július 2., 16:13 (CEST)

különben meg buona sera... >:-( – Alensha üzi 2007. július 2., 16:29 (CEST)

Nem biztos, a Keresztapában a temetkezési vállalkozót hívták Amerigo Bonaserának :) Data Destroyer 2007. július 4., 15:31 (CEST)