Ez a lap félig védett

Szerkesztővita:*feridiák/Archívum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szerkesztővita:*feridiák/Archívum 2016-10-08

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves *feridiák!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztgetést és tartalmas szórakozást kívánunk! Bináris ide 2008. december 3., 18:28 (CET)


If you don't speak Hungarian, please click here.

Archívum

Archívum (?)


*feridiák archívuma

0. 2008
 1. 2009
 2. 2010
 3. 2011
 4. 2012
 5. 2013
 6. 2014
 7. 2015
 8. 2016
 9. 2017

Tartalomjegyzék

Wikipédia: Évfordulók/2009[szerkesztés]

Jó, hogy bővíted, de így nem lesz jó, már teljesen szétesik az az oldal! Először is, sokkal kisebb képeket lehet oda betenni, hogy ki is férjenek ahhoz a héthez. Másodszor meg az infoboxok nem jók, tehát csak maga a kép legyen infóbox nélkül, a kép nevét abban is megtalálod. Bináris ide 2008. december 3., 18:28 (CET)

Tényleg kérlek, hogy ne adjál hozzá infóboxokat az évfordulókhoz! Légy szíves, nézd meg az eredményt! Bináris ide 2008. december 3., 18:37 (CET)

Blokkolva
Szerkesztési jogaidat úthenger módjára nyomuló szerkesztéseid miatt fél órára felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert ilyenkor a blokk automatikusan meghosszabbodik. Ha úgy érzed, hogy a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön. A blokk részletesebb indoklása: Kérlek, olvasd már el a vitalapot végre, vagy legalább nézd meg, hogy mit csinálsz! A félig kitöltött infóboxok rondák, tele vannak az üresen hagyott mezők miatti szeméttel, és teljesen hazavágják azt az oldalt. Csak képeket tegyél be oda, és csak olyan méretben, ami ki is fér! Bináris ide 2008. december 3., 18:50 (CET)


WIKIPÉDIA:ÜNNEPEK [szerkesztés][szerkesztés]

2009[szerkesztés]

Tudnivalók

Ezen a lapon gyűjtjük a 2009-es év ünnepnapjait heti bontásban, az itt gyűjtött anyaggal frissítjük minden hét elején a kezdőlapon található, évfordulókat és ünnepeket listázó sablon „Jeles napok” címet viselő második szakaszát. Ha van javaslatod, ötleted valamelyik hétre, nyugodtan tedd ide, követve a mintát! Egyáltalán nem baj, ha az ünnepek, jeles napok közt linkelt oldalak egy része még nincs megírva, különösen, ha fontos, akkor ez egyfajta felhívás is a megírására, de azért lehetőleg több legyen a kék, mint a piros link. A valamennyi évre érvényes ünnepekről és emléknapokról lásd:


Archívum
Előzetes

Itt lehet előredolgozni a következő évre, ugyanolyan elvek szerint: 2010


1. hét: 2008. december 29. – 2009. január 4.[szerkesztés]

2. hét: január 5–11.[szerkesztés]

3. hét: január 12–18.[szerkesztés]

...

51. hét: december 14–20.[szerkesztés]

52. hét: december 21–27.[szerkesztés]

Feldíszített karácsonyfa

53. hét: 2009. december 28. – 2010. január 3.[szerkesztés]


ünneparchívum[szerkesztés]

Szia! Miért hoztad létre a Wikipédia:Ünnepek/Archív1 lapot? A tartalma megegyezik a Wikipédia:Ünnepek/2007, Wikipédia:Ünnepek/2008, Wikipédia:Ünnepek/2009 lapokéval. Van valami terved vele? - Kontos vita 2010. december 22., 21:55 (CET)

Válaszom Ünnepi kívánságoktól ünnepi kérdésekig[szerkesztés]

 • Szia! Kösz jelentkezésed. Mindenek előtt fogadd tőlem is az ünnepi jókívánságokat.
 • Hétfőig szeretteim körében ünneplek.
 • A két ünnep között válaszolok kérdésedre, s azon túl részletes tájékoztatást adok arról, amin hosszabb ideje dolgozom, s melyhez Tőled is segítséget kérek.
 • Addig csak annyit, hogy köszönöm a tettekben gazdag 2010-es évet, amellyel fordulóponthoz értünk.

Üdv: – *feridiák vita 2010. december 24., 15:19 (CET)

Nem akarok tolakodó lenni, de ígértél nekem egy választ... :) - Kontos vita 2011. január 2., 17:37 (CET)

Újévnyitó válasz és viszakérdezés[szerkesztés]

Átmásolás a küldött válaszomról, emlékeztetőül:

Kedves Kontos!

 • BUÉK 2011-ben!
 • Kösz a megértő türelmed.
 • Kérdésedre, hogy vannak-e terveim az ünnepkörben, a válaszom határozott igen.
 • Pontosabban nem nekem vannak terveim, hanem mi kaptunk közös kérdéseket, feladatokat. Szerintem épp az ünnepek kérdéskörében válaszúthoz értünk.
 • Egyfelől enciklopédiánk egészében szépen haladunk, amelyben én is örömömet lelem, s Te egyike vagyn azoknak, akinek szép munkájáért már írásban is köszönetet mondtam, s mondok most az új év kezdetén is újra nyomatékosan.
 • Másfelől
épp azon a területen, amelyet kiemelkedően fontosnak tartok, s ezért évek óta főleg ezen dolgom, úgy látom, hogy a sok befektetett munka ellenére nem javul, hanem romlik a helyzet.
 • Ezért már holnap, az új év első munkanapján rá is teszem a közös vitalapa erre vonatkozó gondolataimat.
 • Ha az előbb írtak figyelembe vételével megnézed a Kezdőlap vitalapját, láthatod, hogy ott az évnyitó ünnepnapra tekintettel igen tapintatosan, de már január 1-én hozzákezdtem a csomag kibontásához. Köszönettel venném, ha Te lennél az első, aki megteszi a Kezdőlap ünnep-rovatának helyzetével és jövőjével kapcsolatos észrevételeit.

Neked is BÚÉK!

 • A kérdésem konkrétan a Wikipédia:Ünnepek/Archív1 című lapra vonatkozott, ami a fentebb említett archívumok tartalmának másolata, és amit te hoztál létre és azóta nem nyúltál hozzá. Azért kérdezem, hogy van-e még valami terved vele, mert ha nincs, akkor nincs ok arra hogy ne töröljük.
 • Észrevételeim az Ünnepek-rovat helyzetével és jövőjével kapcsolatban: 1) Nem vettem észre, hogy romlana a helyzet, nem tudom mire gondolsz. 2) Az elmúlt évek ünnepeit már az archívumból átmásoltam az új rendszerbe. 3) Tervezem egy lista létrehozását, ami a változó dátumú ünnepeket sorolná fel, ezt azonban saját erőből nem tudom tökéletesíteni.

Kontos vita 2011. január 2., 20:51 (CET)

Kérlek, reagálj a fentire, mint admin, meg mint a törlés megakasztója, külön kíváncsi vagyok a válaszodra! Köszönettel, és BÚÉK, – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 4., 15:22 (CET)

Ünnepkörünk a célkeresztben[szerkesztés]

(Válasz Burumbátornak és másolat Kontosnak)

Kedves Kontos!
Érintettséged okán tájékoztatásul megküldöm másolatban a Burummbátornak írt válaszom.

 • Kedves Burum!
 • BUÉK!
 • Üzeneted véve évindítóként köszönöm, hogy felemelted a STOP-táblát. Megvallom, nem tudtam róla. Mivel Téged különösen tisztellek, máskülönben már írtam volna.
 • Miután az anyagot saját körömön belül archiváltam, mint a törlés megakasztóját kérlek, engedj szabad folyást a további munkálatoknak.
 • A mellékes kérdésen ezzel túljutva rátérhetünk a tulajdonképpeni problémákra. Szerintem az ünnepek kérdéskörében válaszúthoz értünk. Ezt a kört én az egyik kiemelkedően fontos területnek tartom, s ezért évek óta főleg ezen dolgom. Ezért sajnálattal látom, hogy a sok befektetett munka ellenére a helyzet nem javul, hanem romlik.
 • Erre vonatkozó kérdésemre Kontostól azt a választ kaptam, hogy ő nem vette észre, hogy romlana a helyzet, és nem tudja mire gondolok.
 • Ebből magából látható, hogy álláspontunk egy lényeges kérdésben lényegesen különbözik, s a probléma nagyobb, mint gondolná az ember. Aludjunk hát rá egyet, s holnap vágjunk bele.
 • Üdv:– *feridiák vita 2011. január 4., 22:49 (CET)
 • P.S. Másolatban Kontosnak is elküldöm, és emlékeztetőül saját vitalapomra is ráteszem.

BUÉK Neked, Feri! Töröltem a már nem használt fenti Wikipédia-lapot. Az általad archivált anyagot itt találod: Szerkesztő:*feridiák/ÜNNEPArhív-III (2010), átneveztem, mert tévedésből Szerkesztés előtaggal hoztad létre, így helytelenül ott díszelgett a szócikknévtérben. Az archiválásról jut eszembe: lassan ideje lenned ezt a vitalapot is archiválni, mert a mérete miatt már nagyon nehezen nyílik meg szerkesztésre. A Kezdőlap vitalapján hozzászóltam a vitaindítódhoz. Üdv: – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2011. január 4., 23:42 (CET)

Az év szócikke[szerkesztés]

Szia Feri!

Örömmel látom, hogy szavaztál a fenti versenyen, azonban ott kategóriánként 3 szócikkre kell szavazni, szóval légy szíves pótold a szavazataidat onnan, ahonnan kell. Köszönöm. – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. január 25., 13:16 (CET)

Szia Feri! Vasárnap este zárul az Év szócikke verseny. Kérlek, hogy Nyelv, irodalom, Egyéb művészetek és Termésszettudomány kategóriákban pótold a szavazataidat, különben nem fogjuk tudni őket értelmezni.
UI:Nem tudnál archíválni? 5 percbe telik, amíg betöltődik a vitalapod. Köszönöm. -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. február 24., 12:58 (CET)


Válasz:
Kedves Orsika!
 • Jelentem, hogy a házifeladatot elvégeztem: a hiányzó szavazatokat pótoltam.
 • UI: Tudnék archíválni - ha megtanítanál. Lécci taníts meg. Kösz.
Üdv:– *feridiák vita 2011. február 24., 21:20 (CET)

Szia Feri!

Nagyon köszönöm, hogy pótoltad a szavazataidat! ;) Jövő hét elején kiderül kik nyerik a versenyt!

Archiválni nem egy nagy kunszt, le van írva tüzetesen a Wikipédia:Archiválás oldalon. Egyébiránt beraktam már neked az archívumod ide a lap tetejére. Annyit kell tenned, hogy innen kivágod a 2009-es és a 2010-es megbeszéléseket, és a 2 archív lapra meg bemásolod őket külön-külön. Remélem érthető.
Üdv, -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. február 25., 10:22 (CET)


Szia Feri!

Beírtam a piros pontot az archíválásért! ;)

Szalax Tanár Úr most vette észre, hogy zene kategóriában 2x szavaztál. Légy szíves éjfélig valamelyik szavazatoda húzd ki! Ha nem látod ezt az üzenetem ma, akkor a másodikat fogom én kihúzni, mert ez így fair. Köszönöm. -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. február 27., 13:48 (CET)

Április 1.[szerkesztés]

Szia Feri!

Csak szólni szerettem volna, hogy április 1-én mi is megbolondulunk testületileg, és különleges Kezdőlappal fogunk készülni az olvasóknak.

A Kezdőlap akkor csak meghökkentő/vicces információkat fog tartalmazni, így jó lenne, ha tudnál abban segíteni, hogy van-e akkor valamilyen évforduló, vagy ünnep ami illene ide?

Linkek:

Köszönöm, -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. március 21., 13:01 (CET)

Aktuális[szerkesztés]

Szervusz! Meg lehetne oldani, hogy ha a kezdőlap aktuális rovatát szerkeszted, akkor törlöd a régebbi bejegyzéseket, hogy ne legyen húsz kilométer hosszú a lap? – Deni vita 2011. június 29., 09:33 (CEST)

Új sablon létrehozása[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2011. június 29., 23:45 (CEST)

Szia! Tudnál segíteni? Létrehoztam ezt a sablont, de nem tudom eldönteni, hogy jó helyen e. Szeretném a művész urat a születésnapján (július 9) meglepni azzal, hogy ezen az úton is elérhető lesz a szócikke azon a napon. Elére is köszönöm a segítséget. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. június 29., 23:27 (CEST)

A feltöltött tartalmat átemeltem az 1 évvel későbbi sablonba, mert akkor lesz 5-tel osztható az évforduló. A mostani sablont töröltem, és majd újra létre kell hozni releváns tartalommal. -- Joey Olympic rings without rims.svg


A feltöltött tartalmat átemeltem az 1 évvel későbbi sablonba, mert akkor lesz 5-tel osztható az évforduló. A mostani sablont töröltem, és majd újra létre kell hozni releváns tartalommal. -- Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2011. június 29., 23:45 (CEST)

Köszönöm, olvastam a vitalapján, amikor láttam FV-n, hogy írtál neki. Üdv: -- Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2011. június 30., 00:03 (CEST)

Köszönöm a választ. Pelsőczy Lászlóról lett volna szó, de ha jól értelmeztem Joey válaszát, akkor idén még úgysem kerülhet fel. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. június 29., 23:48 (CEST)

Bolyai János[szerkesztés]

Kedves Feridiák! Nem értem a Vita:Bolyai János lapon tett kijelentésedet (a valóságtól még messzebb van, mint "Makó Jeruzsálemtől"). Válaszoltam is neked ugyanott; majd ha lesz időd, kérlek, nézz ismét be a vitalapra. Üdvözlettel --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2011. augusztus 29., 16:32 (CEST)

Köszi a fuvart![szerkesztés]

Choco chip cookie.png Szia Feri!

Köszi szépen a ma reggeli fuvart neked és Csongornak,

Üdv, Dami vita 2011. október 2., 00:44 (CEST)

Dicsérte[szerkesztés]

Szerény képességeim alpján készült munka után köszönettel vettem a dicséretet.Lajos52 vita 2011. október 5., 16:33 (CEST)

Már húszmillió[szerkesztés]

Tisztelt Szerkesztőtárs!

A Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#HÚSZMILLIÓ FELETT! című fejezetében olvashatsz az újabb mérföldkő eléréséről. Ebben a fejezetben tettem néhány -remélem nem ünneprontó- javaslatot. Ha időd engedi kérlek látogass el a platformra és írd le véleményedet! Üdvözlettel: --Kispados vita 2011. október 26., 10:59 (CEST)

László[szerkesztés]

Szia, ezt a szerkesztésedet nem egészen értem. Miért vetted ki a zárójeles egyértelműsítéseket a nevek jelentős részéből? Töröltél három interwikilinket, pedig azok jók voltak. (Más kérdés, hogy az összes többihez hasonlóan egyértelműsítő lapokra mutatnak, szóval akár mindegyiket lehetne törölni.) A férfikeresztnév szó pedig egybeírandó. Ne haragudj, de kénytelen voltam visszavonni minden változtatást. --Regasterios vita 2011. november 2., 00:07 (CET)

Kivéve Szögi Lászlót, azt visszatettem. Egyébként az Ulászló névről van külön szócikk. --Regasterios vita 2011. november 2., 00:33 (CET)

Üzenetváltás a Lászlók köréről[szerkesztés]

Tisztelt Szerkesztőtárs!

Köszönettel Vettem 2011. november 2., 00:07-es üzeneted, melyben tájékoztattál, hogy kénytelen voltál visszavonni minden változtatásomat.
Majd 00:33-kor újabb üzeneted érkezett, amelyből örömmel látom, hogy visszavontad visszavonásaidat.
Konkrétabban: holnap, november 3-án 9:00-kor a budai Nagy Imre-téren a Magyar Tudmány Ünnepén együtt koszorúzunk Szögi László tanár úrral. A rendezvény szervezése közben benéztem a László szócikkbe, hogy ott találom-e a nevét. Meglepve láttam, hogy még hiányzik. Pótoltam a hiányt. És ha már a Lászlók körében szerkesztői üzemmódban voltam, az abc szerinti sorból kilógó Szvétek Lászlót kivettem Szlávics és Szollás közül, és a helyére, a végére tettem.
Te november 1-én 23:55-kor egy lendülettel törölted Szögi László nevét és visszatetted Szvétek Lászlót Szlávics és Szollás közé. Majd 00:07-kor gyorsan küldtél egy intőt nekem.
Aztán észrevetted, hgy Szvétek kilóg a sorból, és 00:14-kor visszatetted az abc szerinti helyére, majd 00:23-kor beírtad a laptörténetbe: "abc-rend".
Öt perc múlva, 00:28-kor megtetted a hátralévő lépést: "Szögi László akkor persze visszakerül".
Ezzel részemről minden rendben, a többit tedd legjobb belátásod szerint. Ha írásaimban tévedéseket találsz, kérlek, szíveskedj javítani. Gyarló ember vagyok, aki tudja: tévedni emberi dolog. Nekem is, Neked is.
Egy teendőm még maradt. 23:55-ös szerkesztői összefoglalódban ezt örökíted meg a laptörténet, s ezen át a történelem részére: "Visszavontam az utolsó 2változtatást (szerkesztette *feridiák és Laci.d); előző változat: 10546037 (Einstein2): tessék jobban megnézni". Ebből az ember azt gondolná, hogy párhuzamosan küldesz üzenetet az általad összekapcsolt két személy részére. Megnéztem Laci.d vitalapját, ahol érdekes és korrekt viták olvashatók. Úgy tartom illőnek, hogy érintettsége okán Veled párhuzamosan Neki is megküldjem üzenetváltásunkat. Ezért is írtam előbb saját vitalapomra, s onnan küldöm tovább.
Üdv:--*feridiák vita 2011. november 2., 03:00 (CET)
 • P.S.
Mint a fent írt november 3-i rendezvény szervezője ezennel tisztelettel meghívlak, hogy ha időd engedi, gyere el. Alkossunk és ünnepeljünk együtt!


Tisztelt Szerkesztőtárs!

Személyes érintettséged okán megküldöm szíves tájékoztatásul Regasterios szerkesztőtársukkal való üzenetváltásunkat.
Az utóiratban szereplő Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott rendezvényünkre - mint annak szervezője - ezúton Téged is tisztlettel meghívlak. Szabadjon megismételnem a kocsmafali "húszmilliós" kérdéshez tett képaláírásomat: Alkossunk és ünnepeljünk együtt!

Üdv:--*feridiák vita 2011. november 2., 03:00 (CET)

Kedves Feridiák!

Először is elnézést kérek, ha megbántottalak az üzenetemmel. Nem hazudok, ha azt írom, hogy az éjjel az ágyamban forgolódva jöttem rá, hogy mindketten egy "műszaki hiba" áldozatai lettünk. Ha megnézed a fentebb beküldött linket a szerkesztésedről, abban az látható, hogy sokkal több változtatást "végeztél", mint Szögi László feltüntetését a cikkben és Szvétek László áthelyezését. Mivel nagyon sok volt a hibás "szerkesztésed", ezért egyszerűbbnek láttam az egészet visszavonni, és utána újra betenni, amit szerettél volna, illetve amit a szerkesztési összefoglalóban megemlítettél, s magam is hasznosnak ítéltem (erre azért megkésve került sor, mert nehezen tudtam napirendre térni az egész szerkesztés felett, nem értettem a dolgot, ezért írtam előbb neked, s csak utána raktam vissza, ami jó volt). Laci.d szerkesztését pedig azért vontam vissza, mert egy szerkesztést csak az utána következőkkel együtt lehet visszavonni, külön nem (ő olyasmit törölt egyébként, ami amúgy is a te változtatásaid után került be a lap szövegébe).

Most jön a lényeg. Az imént természetesen nem véletlenül tettem két szót is idézőjelbe, mivel közben eszembe jutott, hogy pár hónapja már történt egy olyan műszaki hiba a wikipédián, amely során egy gyanútlan szerkesztő módosításaival együtt észrevétlenül olyan tartalmak kerültek be a lapba, amelyek valamikor régen valóban ott voltak, de aztán törölte őket valaki. Így úgy tűnik, mintha az adott szerkesztő gyakorlatilag vandalizálta volna a lapot, holott erről szó sincs. Erről itt olvashatsz bővebben: Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)#Ellenőrizetlen szerkesztés keletkezett. Szóval magam is belátom, hogy a kifogásolt szerkesztéseket csak látszólag te végezted, valójában azonban nem. Ezért elnézést kérek! Nem a rossz szándék vezérelt, amikor írtam neked.

A meghívást köszönettel, de nem tudom elfogadni.--Regasterios vita 2011. november 2., 11:18 (CET)

Még valamit elfelejtettem: a "tessék jobban megnézni" nem neked szólt, hanem azoknak, akik utánad jártak a lapon (Laci.d-nek, de főleg a lapot újra ellenőrzötté tevő Petejnek). Többet is akartam írni magyarázatképpen, de nem fért már oda. Az esetet megemlítettem a kocsmafalon is, ld. itt: Wikipédia:Kocsmafal_(műszaki)#Újabb ellenőrizetlen szerkesztés műszaki hiba miatt--Regasterios vita 2011. november 2., 11:42 (CET)

Kedves Szerkesztőtársak! Nem mondom, hogy a fenti polémia minden vonatkozását értettem - de biztos ezért is lehet, hogy én tévedtem, éppen ezért - elnézést is kérek a figyelmetlenségemért. Emlékszem, hogy jártam a lapon, de hogy milyen állapotában, azt nem tudom, mert a laptörténetben nem találtam meg az ellenőrzésem nyomát. Valamit furcsának találtam - de már nem emlékszem, hogy mit, de nem találtam vandalizmust, ezért ellenőrzötté tettem. Sajnálom, hogy ekkora felfordulást okoztam. Még egyszer mindenkitől elnézést kérek, igyekszem óvatosabban eljárni. Üdvözlettel:--Petej vita 2011. november 2., 17:37 (CET)

A felfordulást alapvetően az okozta, hogy Feridiák szerkesztésével olyan szövegek kerültek be a szócikkbe, amelyeket valójában nem ő tett be, hanem egy programhiba következtében kerültek oda valahogyan. Meg aztán én sem kapcsoltam időben, így mindent Feridiák fejére olvastam, amiért elnézést még egyszer. A rendszernapló szerint egyébként 23.50-kor jártál a lapon. A laptörténetben azért nem látszik a neved, mert csak úgy tudtam egyszerre két szerkesztést visszavonni, hogy ellenőrizetlenné tettem őket. --Regasterios vita

2011. november 2., 18:02 (CET)

Boldog szülinapot![szerkesztés]

Igaz, még csak holnap lesz, de előre is boldogot kívánok! Heart-beat.gif Vadszederkecall me 2011. december 1., 23:09 (CET) Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2011. december 3., 16:09 (CET)

Én is! - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. december 3., 23:04 (CET)

Én is köszöntelek ebből az alkalomból, s további jó szerkesztői munkát kívánok! --Regasterios vita 2011. december 4., 00:08 (CET)

Wiki logo The Cunctator.png
Köszönöm köszöntéseiteket. Nyakig vagyok az évvégi hajrában. Nagy születésnapi meglepetésen dolgozom. Remélem, hogy elnyeri majd tetszéseteket. Most csak egyetlen jelzést adok: kerek 10 éve, 2001. december 6-án kiemelkedő jelentőség esemény történt a Wikipédia világában az identitásban kulcsfontosságú logó-használat terén: az addig a Nupédiától kölcsönzött logót az első, kifejezetten soknyelvű szabad enciklopédiánk számára alkotott új logó váltotta föl, melynek évfordulós hírét a Kezdőlapra betettem, s a képét ide kitettem.
Üdv: --*feridiák vita 2011. december 7., 00:21 (CET)

Wikipédia:A magyar Wikipédia fontosabb eseményei‎[szerkesztés]

Szia! Örömmel értesítelek, hogy 2011. november 30-al megalakult a Wikipédia:Műszaki tudományok műhelye röviden WPM:MTM Üdv. Tambo vita 2011. december 19., 15:01 (CET)

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2011. december 24., 00:53 (CET)

Kezdőlap aktualitásai[szerkesztés]

Szia!

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója tiszteletére négynapos konferenciát rendeznek Szegeden harminc országból jött közel ezer tudós

Javítottam a megfogalmazáson és az elíráson, a tartalmat nem ellenőriztem, de 1000 tudós soknak tűnik. Biztos ez a szám?? misibacsi*üzenet 2012. március 24., 09:08 (CET)


Forrás: Szent-Györgyi Albertre emlékezik a tudományos világ

"Valóban egyedülálló dolog történt hetvenöt évvel ezelőtt, ha ennyi Nobel-díjas kutató és világhírű tudós gyűlt ma össze Szegeden – mondta Pálinkás József a Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója alkalmából rendezett konferencia megnyitóján. A március 22-25. között tartott tanácskozáson több mint ezer külföldi kutató - köztük kilenc Nobel-díjas - tiszteleg a C-vitamin magyar felfedezőjének emléke előtt."

Üdv: *feridiák vita 2012. március 24., 09:18 (CET)

Kezdőlap aktualitásai 20120410[szerkesztés]

Idézem magam a Wikipédia-vita:Aktuális utolsó szakaszából, amelyen már jeleztem az alábbiakat:

„Szervusztok! Nem tudom, ki szerkeszti, de ez már egy hetes is elmúlt. Nálam ez látszik:

„ Április 2-án Schmitt Pál bejelentette lemondását, melyet az Országgyűlés elfogadott; az új államfő megválasztásáig a házelnök, Kövér László látja el a köztársasági elnök feladatait.
 Március 22–25. között Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója tiszteletére négynapos konferenciát rendeztek Szegeden harminc országból jött közel ezer tudós, köztük kilenc Nobel-díjas részvételével.
 Március 21-én bejelentették, hogy Szemerédi Endre magyar matematikus kapta az idei Abel-díjat. A díj tízéves történetében ezzel, Lax Péter után, a második magyar részesült a díjban.
 Március 19-én, a 2012-es alpesisí-világkupa-sorozatban a férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher, a nőknél az amerikai Lindsey Vonn győzött. Vonn ezzel már negyedik összetett győzelmét aratta.
 Március 18-án, vasárnap Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét választották Németország 11. szövetségi elnökévé.”

Amit láttam pl. a francia wikipédián az aktuálisok között a mai napon:

„Actualités et évènements

 9 avril : pour la première fois depuis le début de la révolte syrienne, l’armée bombarde un camp de réfugiés situé en Turquie.
 8 avril : après la publication de son poème Ce qui doit être dit, le prix Nobel de littérature Günter Grass est déclaré persona non grata par le gouvernement israélien.Bingu wa Mutharika
 6 avril : mort de Bingu wa Mutharika (photo), président du Malawi ; la vice-présidente Joyce Banda lui succède.
 6 avril : le MNLA proclame unilatéralement l’indépendance de l’Azawad après avoir pris le contrôle des régions de Kidal, Gao et Tombouctou, dans le nord du Mali.
 5 avril : Slavica Đukić Dejanović devient présidente par intérim de la Serbie.”

A baj az, hogy nem tudok franciául, de gondolom, hogy frissíteni kellene. Csak jelezni szerettem volna, hogy baj van ezzel a résszel.” Sosem tudom, hogy csak megerősített felhasználó, megvont megerősített szerkesztői joggal tehet-e a frissítés érdekében valamit. Másrészt, mint már írtam: nem tudok franciául. Üdv. a szerkesztőknek:Margit51 titkos megbeszéd 2012. április 10., 19:35 (CEST)

Magyar nagylexikon[szerkesztés]

Üdv! Nem félkövérítünk adatokat a cikkekben, nem kell kiabálniuk. --Pagonyfoxhole 2012. április 23., 01:02 (CEST)

Kwame Nkrumah[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Miért vetted ki Kwame Nkrumah-ot az évfordulókból? Andrew69. Icône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svg 2012. április 27., 15:05 (CEST)

kép[szerkesztés]

Kép:Feridiák.JPG. Üdv, --Vince blabla :-) 2012. május 20., 16:30 (CEST)

Nap képe felirat tördelése[szerkesztés]

Szia! Kérlek ne tegyél sortöréseket a nap képe felirataiba, mert sok helyen vannak megjelenítve, és a legtöbb helyen ronda, hogy többsoros. Különben is, rengeteg tényezőtől függ, hogy egy szöveg hogy jelenik meg, a beégetett sortörés ellenjavallott, csak különleges esetekben indokolt. --Bean49 vita 2012. május 20., 17:30 (CEST)

Tildy Zoltán fényképének linkje[szerkesztés]

Szia!

Tildy Zoltán fényképét sajnos törölni kellett. A szerkesztői lapodon is be van linkelve a kép, de nem szeretnék beleszerkeszteni a szerkesztői lapodba. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. május 23., 20:58 (CEST)

Törölni kell vagy keresni és találni is lehet?[szerkesztés]

Tisztelettel azoknak, akiket illet:

 • Valóban csak egyetlen megoldás van: törölni kell?
 • Vagy pedig általában, Tildy Zoltán esetében lehet más megoldást is keresni?
 • A népi bölcsesség, a közmondás arra tanít, hogy aki keres, talál.
 • Nekem egyenesen foglalkozási ártalmam, szakmai szenvedélyem a keresés és találás.
 • Kiváltképp az itt, a Wikipédiában egyenesen mániám, ahol mondhatni Wikimániám.
 • Kérem, aki tud, szíveskedjen segíteni, hogy a Washingtoni 2012-es Wikimánia kezdetére pótoljuk a hiányt.

Üdv: – *feridiák vita 2012. május 28., 13:50 (CEST)

Válaszolok: Természetesen a törlés a konkrét fájlnak szólt, mivel annak felhasználhatósága jogilag tisztázatlan. Azonban ha sikerülne kivágni korabeli filmhíradóból róla filmkockát, akkor az filmkocka licenccel használható lenne. Vagy ha a törölt képnek sikerülne megtalálni a szerzői jogtulajdonosát (vagy örököseit), és engedélyezné a kép használatát, akkor használható lenne ez a kép. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. május 28., 20:49 (CEST)

Wikimánia Világkonferencia 2012. július 12-15.[szerkesztés]

Wikimania 2012 banner.svg
bold; text-align: center; text-shadow: 0 2px 2px #ccc; letter-spacing: 8px; line-height: 80px;"
-2653
Days until Wikimania
Olympic rings without rims.svg
-2638
Napok az Olimpiáig


Kedves feridiák, ha megengedsz néhány észrevételt: magyarul nem 54 napok az olimpiáig, hanem 54 nap. Másrészt szerintem a számoknak jobb lenne olyan betűtípus, amelyiknek nincs "kalapja", pl. Arial. – Rlevente Műemlék piktogram.jpg vita 2012. június 3., 19:23 (CEST)

Kérted, hogy nézzek be. Nekem nincs ellenemre az olimpiás visszaszámláló, én elgondolkodnék azon, hogy lehetne-e Olimpia rovat a kezdőlapon releváns aktuális cikkekkel, de a döntésre semmi kihatásom nincs, azt pl. a kocsmafalon érdemes felvetni és bevonni a sportműhelyt a megvalósításba. Üdv, Dami vita 2012. június 4., 10:55 (CEST)

Ehhez mit szólsz?--Rlevente Műemlék piktogram.jpg vita 2012. június 4., 17:27 (CEST)

Olympic rings without rims.svg
MÉG
-2638
NAP

Tebenned bíztunk...[szerkesztés]

Reformed church in Újpest 02.JPG

Zavaró járókelők (fotósok) nélkül... – Rlevente Műemlék piktogram.jpg vita 2012. július 7., 19:49 (CEST)

Kezdőlapvita[szerkesztés]

Szia! Megbeszélést kezdeményeztem a kezdőlap vitalapjáról, mert szerintem tarthatatlanná vált rajta a helyzet, és már nem látok más utat. Kérlek, kísérd figyelemmel és szólj hozzá itt: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#A kezdőlap vitájának különös helyzete. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. június 23., 08:14 (CEST)


A HARMADIK WIKITÁBOR ÉS A HÁRMAS JUBILEUMI WIKIÉV[szerkesztés]

 • Veszprémi Wikitáborunkban vasárnap mi is szólni fogunk. Az emlékezet felfrissítésére csatolunk három linket:

--*feridiák vita 2012. augusztus 3., 15:46 (CEST)

Érdekességek[szerkesztés]

Szia! Látom szerkeszted az érdekességeket és csak így tovább! De valamit tudnod kell - ami miatt vissza kellet vonnom az augusztus 30-on tett változtatásod - : max 10 érdekesség lehet a lapon, mert ha több, akkor tönkre teszi a kezdőlap nézeti képét.--dr.Garfbob10(2) Wall25.gif labirintus 2012. augusztus 30., 15:11 (CEST)


Kezdőlap[szerkesztés]

Az uniós zászlót kivettem. Ne haragudj, de az uniónak a világon semmi köze a Nobel-díjakhoz, pláne hgy több amerikai meg ázsiai díjazott is van köztük. Hogy jut ilyesmi az eszedbe egyáltalán? Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. október 12., 13:48 (CEST)

Nemzeti Évfordulóink kiadványsorozat 2012-es kötete[szerkesztés]

Elnézést, csak most olvastam a leveledet. Itt a kép:

*feridiák Londonban a Nemzeti Évfordulóink kiadványsorozat 2012-es kötetével.jpeg

Évfordulók[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Ránéznél az elkövetkező napok évfordulóra, mert nincs netem és nem tudom összeállítani őket. Holnaptól nincs megcsinálva és a szolgáltató továbbra is csak hiteget, hogy mikor köti be, így ha majd tudok jövök, de addig kellene valaki aki megcsinálja. Üdv: Andrew69. Blue a v.svg 2012. november 30., 12:05 (CET)

Wikiszülinap[szerkesztés]

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2012. december 3., 15:50 (CET)

Üdvözlet a wikiszülinapod alkalmából!  … szalax üzenőlap 2012. december 3., 17:36 (CET)

Boldog wikiszülinapot kívánok én is! - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. december 3., 18:28 (CET)

Boldogat! --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2012. december 3., 19:06 (CET)

Tambo, Szalax, RC, Burum+1. Boldog wikiszülinapot!Aros Távírda 2012. december 3., 19:21 (CET)

Gratulálok negyedik szülinapod alkalmából! --Karmela posta 2012. december 3., 20:48 (CET) Útólag én is :-), visszajött a netem is, bár nem tudok még teljes erővel itt lenni, de azért megteszem majd amit lehet. Üdv. Andrew69. Blue a v.svg 2012. december 7., 11:43 (CET)

A kezdőlap aktualitásai[szerkesztés]

Szia!

Nem lehetne az úszó-világbajnokság híreit valahogy összevonni egy pontba? Kicsit hülyén veszi ki magát, hogy az öt aktualitásból három tulajdonképpen ugyanarról szól. Köszönettel,

--Malatinszky vita 2012. december 14., 23:07 (CET)

Szia!

Az egyéb kocsmafalon megbeszélést kezdeményeztem a kezdőlap Aktualitások rovatával kapcsolatban. Örülnék, ha te is elmondanád ott a véleményedet.

--Malatinszky vita 2012. december 18., 18:22 (CET)

Lövöldözés[szerkesztés]

Olvastad ezt a felvetést Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Iskolai lövöldözés? Nagyon rossz lesz, ha elmegyünk arrafelé. Andrew69. Blue a v.svg 2012. december 15., 10:19 (CET)

Boldog karácsonyt![szerkesztés]

Boldog karácsonyt, kellemes pihenést és jókedvű 2013-at kívánok! --Rlevente Műemlék piktogram.jpg vita 2012. december 22., 14:21 (CET)

Érdekességek[szerkesztés]

Ne haragudj, de visszavonom őket. Ezek sehol nem szerepelnek a Wikipédia:Érdekességek oldalon, felborítod a kiosztási sorrendet. Ezen felül, amint láthatod, a hétre karácsonyi témájúak az érdekességek. Légy szíves te is kövesd az érdekességek kiosztásának már kialakult módját. Minden héten négy darab érdekesség megy ki, nem 5, nem 6. És semmiképp sem teszünk ki egyforma érdekességeket, mert onnantól nem érdekesség. Mostanában teljesen kisajátítod a kezdőlapot, ráadásul mindenféle közösségi megegyezést felrúgva. Tisztelettel kérlek, hogy vedd figyelembe, hogy ez egy közösség, kialakult munkarenddel. Köszönöm. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2012. december 25., 23:55 (CET)

Megbeszélés a kezdőlap Aktualitások rovatáról[szerkesztés]

Nagyon sajnálom, hogy többünk kérése és saját többszöri ígéreted ellenére kivontad magadat a kezdőlapi aktualitásokról szóló

megbeszélésből. A te felfogásod a rovatról jól láthatóan ütközik számos más szerkesztőével (köztük az enyémmel), és jó lett volna megbeszélni és elsimítani ezeket a nézetkülönbségeket. --Malatinszky vita 2012. december 26., 00:01 (CET)

A Kezdőlap Vitalapjáról tranzit célra ide átmozgatva[szerkesztés]

Megoldandó: elírástól megírásig[szerkesztés]

Kösz, hogy jeleztétek és javítottátok az elírást. Ezzel egyben alkalmat adtatok arra, hogy az elírástól a megíráshoz lépjünk tovább. Vagyis: az Oxfordi Egyetem kiemelkedő fontosságú könyvtára a mai angol: Bodleian Library, orosz: Бодлианская библиотека és a magyar kezdőlapon egyaránt szerepel. A három közül csak a magyar Bodleian Library szócikke az, amely még megírásra vár. Javaslom, hogy a szépirodalmi szócikkíró verseny után vegyük sorra a könyvtárak, tágabban közgyűjtemények körének szócikkíró versenyét. Mi a véleményetek? --*feridiák vita 2012. november 8., 15:20 (CET)

A felvetést esetleg írd meg az egyesületi vagy az elnökségi levlistára szerintem, mert ezt a lapot nem sokat nézik. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. november 8., 17:15 (CET)

Köszönöm a tanácsot. Kicsit még várok, s ha hiába, a tanácsoltat fogom tenni.--*feridiák vita 2012. november 22., 10:07 (CET)

Levettem az egy hónapos függősablont, mivel a téma inkább a kocsmafalra való, és a "kicsit még várok" valószínűleg nem jelent ennél többet. A mostani aláírásommal így is ittmarad még a szakasz annyi ideig, hogy át lehessen tenni valami megfelelő helyre. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2012. december 22., 10:33 (CET)

Országgyűlési Könyvtár[szerkesztés]

Szia! Megkérlek, ne rakd vissza a Magyarország könyvtárai kategóriát a szakaszcímben szereplő cikkbe, mert már benne van annak egyik alkategóriájában, a Budapest könyvtárai katban. Több megbeszélés volt már arról, hogy mindig a lehető legszűkebb kategóriába soroljuk csak be a cikket, mellesleg a Wikipédia:Kategóriák útmutatása is ezt írja: „a cikkek ne legyenek egyszerre tagjai ugyanazon kategóriának és annak alkategóriáinak, ha lehetséges”. ✮ Einstein2 vitalap 2013. január 9., 10:50 (CET)

"1 000 000 000. szócikk "?[szerkesztés]

Szia!

Javítottam 1 millióra = "1 000 000" misibacsi*üzenet 2013. január 24., 13:19 (CET)

Élet és Tudomány[szerkesztés]

Szia! Bedigitalizáltam és feltöltöttem a képet, amit kértél. Fájl: Élet és Tudomány 2013 január címlap.jpg címen éred el. Majd küldd el a főszerkesztő úr engedélyét az OTRS-kezelőknek. Utólagos engedelmeddel felhasználom a képet a Veszprémportálon. Üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2013. január 30., 16:58 (CET)


25 millió szócikk[szerkesztés]

Szia! ezt az információt honnan szedted? A en:Wikipedia:Milestones semmi ilyet nem említ, összedva sem jön ki ilyen nagyságrend, és sehol másutt nem szerepel ez az információ. Mi alapján számoltad ezt ki? Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2013. február 20., 09:58 (CET)

Kedves Teemeah!

Kérdésedet közérdekűsége okán átvittem a közösségi fővitalapra és ott válaszoltam meg, melyet a Te személyes vitalapon is megismétlek.

Üdv: --*feridiák vita 2013. február 20., 13:05 (CET)

 • Teemeah személyes vitalapomon az alábbi kérdést intézte hozzám, melyet közérdekűségére tekinttel itt megismétlek:
 • "Szia! ezt az információt honnan szedted? A en:Wikipedia:Milestones semmi ilyet nem említ, összedva sem jön ki ilyen nagyságrend, és sehol másutt nem szerepel ez az információ. Mi alapján számoltad ezt ki? Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2013. február 20., 09:58 (CET)"
 • Először is köszönöm a megtisztelő kérdést, amely azt is jelzi, hogy mennyire fotos az informció, ha a közlés igaz. Nos a válasz a Kezdőlapról egyetlen klikkeléssel elérhető. A baloldali sávban a Teljes lista adja meg. Ráklikkelve List of Wikipedias címen a Wikipédiák összes nyelvi változatának teljes listáját adja, és a lap jobb felső sarkában a Contents/Tartalom 2.9 Grand Total sora mutatja a mindösszesent. Azóta a Grand Total már a 25,012,573 szócikknél tart!
 • Tisztelettel kérem és várom a megerősítést, hogy a Kezdőlapon és Vitalapján a 25 millió szócikk mérföldkőről írt közlés igaz. Akkor folytatom. --*feridiák vita 2013. február 20., 12:57 (CET)

Okés, köszönöm. :) Jó lenne ilyenkor a szerkesztési összefoglalóban jelezni, hogy honnan van az infó, vagy akár belinkelni a forrást magába a mondatba. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2013. február 20., 13:30 (CET)


re:Kezdőlap kiemelt cikkei/2013-18-1 képcseréje[szerkesztés]

Szívesen. ✮ Einstein2 vitalap 2013. május 2., 12:24 (CEST)

Vastag betűk az aktualitásokban[szerkesztés]

Egyetértek veled abban, hogy „minden tételben emeljük ki kövérítéssel a kulcsfogalmat” a kezdőlapi aktualitások listájában. Ez egyébként a sablon szerkesztői nézetében látható instrukciók között is szerepel. --Malatinszky vita 2013. május 8., 13:29 (CEST)

Üdvözöllek,

A vitalapomon hagyott bejegyzésedre válaszul:

A kulcsfogalmak kövérítése nem az én ötletem: ha megnézed a kezdőlap aktualitásait részletező sablon szerkesztői nézetben, ott láthatod, hogy „Az adott bejegyzést részletező cikket rakd félkövérbe!” Ezzel együtt ezt jó ötletnek tartom, és alkalmazzuk csak tovább következetesen, ahogy te is mondod.

Abban sajnos egyáltalán nem értünk egyet, hogy az aktualitások felsorolásánál a helyesírási szabályoktól eltérve, több mondatot a szokásos mondatvégi írásjelek és nagy mondatkezdő betűk helyett egyszerűen pontosvesszőkkel fűzzünk egybe. Ezt a kérdést felvetettem a helyesírási kocsmafalon. Lássuk meg, mint mondanak a többiek, és alkalmazkodjunk ahhoz.

További jó munkát,

--Malatinszky vita 2013. május 9., 16:02 (CEST)

Boldog névnapot[szerkesztés]

kívánok! --Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2013. május 11., 07:35 (CEST)

A világ emlékezete program[szerkesztés]

Szia, ha már a Kezdőlapra került, beírtam Semmelweis Ignácot A világ emlékezete program cikkbe is. Ki tudnád egészíteni további adatokkal (2011, 2013)? Köszönöm. --Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2013. június 25., 06:37 (CEST)

Statisztikai cikkírás?[szerkesztés]

Kedves Feridiák!

Hallottam a wikitalálkozón elmondott buzdító szavaidat. Ám vannak fenntartásaim

 1. Statisztikát csak kellő számú és teljes forrás alapján szabad írni. Hogy tudok ilyesmire szert tenni?
 2. A Wikipédia számára a statisztika nem öncél, hanem eszköz - eszköz, amely a millió féle cikket használhatóvá teszi
 3. Tudsz-e példát adni, hogy hogyan képzeled el a statisztikai cikkeket? MZ/X vita 2013. június 27., 12:15 (CEST)

Köszönöm,[szerkesztés]

hogy gondoltál rám. --Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2013. június 27., 22:21 (CEST)

Jubileumi logóalkotó együttműködés[szerkesztés]

 • A Héber Wikipédia jubileumi logója fenn és lenn ünnepi logogalériája:
A Héber Wikipédia jubileumi logója és ünnepi galériája

Wikitalálkozó Miskolc[szerkesztés]

Nagyön örülök, hogy jössz és előadsz. De, szeretném tudni, hogy az előadásod mennyi időt vesz igénybe. Köszi, Heart-beat.gif Vadszederke' 2013. július 17., 22:12 (CEST)

Küldtem egy e-mailt, kérlek majd nézz rá! Előre is köszönöm. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2013. július 23., 18:18 (CEST)

Wikitábor[szerkesztés]

Kedves Feridiák! Nem tudom, megkaptad-e a wiki-e-mail-t...? Mindenesetre készül - nem csak, de azért nagy részben neked - egy meglepetés...! ;o) Fauvirt vita 2013. július 23., 17:23 (CEST)

Évfordulók 2013. szeptember 6.[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Tudom, hogy az évfordulók terén nehéz újat mondani, de a mai magyar szempontból teljesen kivételes. Az 1658-ban Gyergyószárhegynél vívott szárhegyi csata ugyan nem a népek nagy küzdelmét vetítette előre, de az 1813-ban zajlott dennewitzi csata szövetséges győzelme vezetett később a lipcsei népek csatájához. Hát nem szép egy napon a népek nagy csatájára felkészülés, melyben egyébként mi is nyertünk

és ott a mai a történelmet ugyan meg nem rengető, de a nemzeti büszkeségünket méltán erősítő győzelem. Még a párhuzam is gyönyörű és hát az i-re a pont ma este jöhet fel egy későbbi még nagyobb diadalt megalapozó magyar győzelem esetén Bukarestben.  Andrew69. Blue a v.svg 2013. szeptember 6., 16:36 (CEST)Válasz:

Üzenet és teendők a kívánt győzelem helyetti vereség után[szerkesztés]

Kedves *Andrew69! Köszönettel vettem küzdőszellemet és győzni akarást sugárzó soraidat. Nekünk, mai magyaroknak nagy szükségünk van a nemzeti büszkeségünket erősítő győzelmekre. Különösen a remélt győzelem helyetti vereség után. Te az évfordulókat húztad alá. Tegyük hozzá párját, az ünnepeket is. (Lásd az emlékezet felfrissítésére: Az ünneprend mint fegyvernem, s az ünnepkör mint küzdőtér.) Holnap folytatom. Addig Adyval szólva "Bár zord a harc, megéri a világ, / Ha az ember az marad, ami volt: / Nemes, küzdő, szabadlelkű diák."
Szabad enciklopédiánkban egyik szabadlelkű diáktársad: *feridiák vita 2013. szeptember 6., 23:33 (CEST)

Köszönet[szerkesztés]

Teljesen váratlanul ért a megtisztelés. Nagyon meg vagyok hatva (ez nem udvariasság) Kaboldy vita 2013. szeptember 7., 11:33 (CEST)

Előlap.jpg[szerkesztés]

Szervusz Feridiák! Elfejtetted licencelni ezt a képet, légy olyan kedves alkalomadtán pótolni. Előre is köszönöm! --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2013. október 16., 18:58 (CEST)

re:*feridiák[szerkesztés]

Köszönöm szépen a választ! Bocsánatodat kérem és ígérem: észben tartom. Nem esett le, és tiszteletből nagybetűsítettelek. Barátsággal és nagyrabecsüléssel: --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2013. október 18., 17:51 (CEST)

Elírás a kezdőlapon[szerkesztés]

Kedves feridiák!

Nem tudom, hol kell kijavítani a kezdőlapon, de el van írva egy szó, megállapodást helyett megállapdást szerepel ebben a mondatban: 1818-ban írta alá az Amerikai Egyesült Államok és a Brit Egyesült Királyság az USA és Kanada közötti határt rögzítő megállapdást.

Kérlek, javítsd ki! Üdv Apród vita 2013. október 20., 23:15 (CEST)

Bajorországi Boldog Gizella[szerkesztés]

Kedves Feridiák!

A Kezdőlap "Ezen a napon" részében olvasható Regensburgi Szent Wolfgang emléknapjának bekezdésében: Ő volt Bajorországi Boldog Gizella egyik nevelője. Biztos, hogyha valaki ezt a mondatot olvassa, rájön, hogy Gizella magyar királynéről van szó? Vagy mégis maradjon így a mondat? További kellemes napokat kívánva Apród vita 2013. október 31., 02:06 (CET)

Kedves Feridiák!

Isten útjai kifürkészhetetlenek (bár ez közhelyes mondat volt részemről). Pl. IV. Béla leányát, Margitot már 1274-ben boldoggá avatták, mégis mikor avatták szentté? 1943-ban. Vagyis több évszázadnyi különbséggel. Apród vita 2013. október 31., 10:07 (CET)

Zeneakadémia[szerkesztés]

Kedves Feridiák, ez a megnevezés, így írva teljesen egyértelműen a budapestit fejezi ki, nincs is több a huwikin. Felesleges tehát kiegészítened a szövegben mellette már amúgy is szereplő pontosításokkal. Ha csak műveltségedet szeretnéd fitogtatni, azt megteheted máshol is. --Voxfax vita 2013. október 31., 07:56 (CET)

Horthy-szobor[szerkesztés]

Szia! Miért lenne a korábban a {{kezdőlap aktualitásai}}(?) sablonban szereplő Horthy-szobor-avatás hamis vagy megtévesztő hír? Több internetes oldal is beszámol róla ([1], [2], [3], [4], [5]) és elég nagy visszhangja volt az utóbbi napokban. ✮ Einstein2 vitalap 2013. november 7., 22:26 (CET)

Himnusz-könyv a Wirodában[szerkesztés]

Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet, igazán megtisztelő – nem hiszem, hogy bármi olyat tettem, ami miatt köszönetet érdemelnék, – mindenesetre nagyon kedves Tőled. Ritkán járok Budapesten, de alkalomadtán szerét ejtem – ha máskor nem, akkor remélem a 250.000. cikk ünneplése alkalmából rendezendő találkán remélem ott tudok lenni. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2013. november 9., 11:37 (CET)

Wikiszülinap[szerkesztés]

Megszámlálhatatlan sok szeretettel tőlem:) Heart-beat.gif Vadszederke' 2013. december 3., 18:49 (CET)

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2013. december 3., 11:16 (CET)

Csatlakozom az előttem szólóhoz, boldog wikiszülinapot!  … szalax üzenő 2013. december 3., 18:29 (CET)

Sok boldog wikiszülinapot kívánok! Apród vita 2013. december 3., 23:37 (CET)

Kiemelési javaslat[szerkesztés]

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Debreceni Református Kollégium szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. Ercsaba74 vita 2013. december 16., 19:58 (CET)

Szia. Köszönöm támogató szándékodat és a rászánt időt. Őszintén szólva nem tudom még tudsz-e szavazni érvényesen, máig volt az eljárás, de őszinte legyek, nem tudom a mai nap beleszámít-e még (ez számomra kérdés). Mindenképp, ha egyetértesz a kiemeléssel, és arra érdemesnek találod, illetve megfelelőnek, megköszönöm, ha ezt jelzed szavazatoddal. Mint olvashattad, már csak egy helyen hiányzik egy szavazat, pontosabban az összehasonlítás pontban. Ercsaba74 vita 2013. december 17., 10:21 (CET)
Hát sajnos úgy néz ki ezen az egy szavazaton elbukott a dolog, mert ahogy látom szavazatodat – melyet ezúton is köszönök – már külön számolja. Ercsaba74 vita 2013. december 17., 10:31 (CET)

Karácsony és jön az Újév![szerkesztés]

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 26., 23:28 (CET)

Kedves Örökké Diák *feri! Nagyon Boldog Karácsonyt és BUÉK! Andrew69. Blue a v.svg 2013. december 23., 18:55 (CET)

Békés karácsonyt és boldog új évet kívánok! Szalakóta vita 2013. december 24., 20:08 (CET)

Re:Postacím ellenőrzése és súlypontáthelyezés[szerkesztés]

Jó az e-mail cím melyet írtál, de nem jött át semmi. Ha megpróbálod az E-mail küldése ezen szerkesztőnek funkciót, mely ha belépsz a szerkesztői lapomra, akkor ott van balra az eszközök fül alatt, akkor talán sikerülni fog. Andrew69. Blue a v.svg 2013. december 29., 19:31 (CET)Kedves *feridiák!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

Gárdonyi[szerkesztés]

Bocs h ilyesmivel zargatlak, de legutóbb te végeztél több javítást is Gárdonyi cikkében igy hozzád fordulok. Nálam gáz van a forrásainak sablonjaival (látható noinclude meg hasonlók). Ha nálad is ilyen kérlek nézz rá, vagy szólj vlkinek aki ért hozzá, mert erre én alkalmatlan vagyok. Kösz! üdv. Taz vita 2014. január 8., 08:28 (CET)

Kösz, arra gondoltam hogy a források tele voltak ilyen forráskódos szöveggel, de akkor ezek szerint javitották, vagy frissült vlmi (legalábbis nálam már jó). Taz vita 2014. január 9., 22:28 (CET)

Re: Miskolci "wikitalink" és visszapattant leveled[szerkesztés]

Kedves Feri! A miskolci előadásod nagyon jól sikerült, sok információt tartalmazott – remek és lenyűgöző előadásmóddal társulva. Nekem élmény volt, fogadd maximális elismerésemet és köszönetemet. Nem véletlenül szerepelt a naptáramban, mint ki nem hagyható program, mióta csak megjelent a helyi médiában. Ami a küldeményemmel kapcsolatos: én nem küldtem semmit, valószínűleg másról lehet szó. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. január 24., 12:46 (CET)

WP:800*[szerkesztés]

Szia! Mikor dől el, felkerül-e? Üdv. Tambo vita 2014. január 29., 13:43 (CET)

Szia! Láttam, kezdőlapra került. Kár, hogy lemaradt, hogy 800., és a közösségi oldal is. Üdv. Tambo vita 2014. február 14., 22:19 (CET)

Székelyföld és Tervezett székely székek[szerkesztés]

Amennyiben nem okoz gondot neked, és kerül annyi időd, megkérlek nyilváníts véleményt mindkét vitás kérdésben 1. itt ('és alatta a következő szakasz), illetve 2. itt. Fáradságodat előre is köszönöm. Ercsaba74 vita 2014. január 31., 23:52 (CET)

Kiemelt cikkek[szerkesztés]

Nagyon köszönöm, hogy szavaztál a Skizofrénia szócikk kiemelésénél. Most már csak azt kell kitaláljuk, hogy mikor legyen a kezdőlapon. Andrew69. Blue a v.svg 2014. február 3., 18:39 (CET)

Köszönöm, hogy szavaztál a tüdőgyulladásra is. Mátol ez is kiemelt. Andrew69. Blue a v.svg 2014. március 4., 18:13 (CET)

Székelyföld[szerkesztés]

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Székelyföld szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. --Ercsaba74 vita 2014. február 14., 15:21 (CET)

Ugyanez a helyzet Székelyek szócikkel, amelyik már azonnal kiemelési munkapadra került és szavazni lehet rá itt, ha érdemesnek tartod a kiemelésre. --Ercsaba74 vita 2014. február 14., 18:44 (CET)

A Székelyföld és a Székelyek szócikkek kiemelési eljárásán kaptak egy-egy szükségesnek ítélt változtatási észrevételt. Ránéznél a kiemelési eljárásokra? Üdv  … szalax üzenő 2014. március 1., 09:58 (CET)

Szavazást írtam ki a Székelyföld kiemelése kapcsán. Lásd: Kiemelési vita, illetve Vita.  … szalax üzenő 2014. március 1., 19:48 (CET)

Székelyek[szerkesztés]

Köszönöm gratulációdat. Tudom, hogy sok szócikket kell még megírni vagy rendbe tenni és nemcsak a székely témakörben. Szándékomban is áll, de behatárolja haladásomat gyógyulásom, illetve a néha „helyben topogás” itt a wikin. Lásd a székelyek szócikk kiemelési munkapadján tegnap kiírt szavazást. --Ercsaba74 vita 2014. március 15., 11:10 (CET)

Fejléc-fejlesztő művelet kérése[szerkesztés]

Szia!

Sajnos nekem nem akart összejönni a dolog technikailag. Andrew69. viszont ügyesen megoldotta. Elnézést, hogy nem tudtam a segítségedre lenni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 16., 17:26 (CET)

Kért kép[szerkesztés]

Voglia vita 2014. március 27., 16:31 (CET)

Főrész - Fejrész - Fejléc - fejrész[szerkesztés]

Fejléc-fejlesztő művelet kérése[szerkesztés]

Szia!

Sajnos nekem nem akart összejönni a dolog technikailag. Andrew69. viszont ügyesen megoldotta. Elnézést, hogy nem tudtam a segítségedre lenni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 16., 17:26 (CET)

Kért kép[szerkesztés]

Voglia vita 2014. március 27., 16:31 (CET)

Főrész - Fejrész - Fejléc - fejrész[szerkesztés]

 • Főrész - Fejrész - Fejléc - fejrész:
Vita:Kezdőlap/Fejrész
Sablon:Közösségi portál/Fejléc
Wikipédia:Wikitalálkozók/fejrész

kiemelt pajzsoscankó[szerkesztés]

Szia! Köszönöm szépen a tanúsításokat! Üdv. DenesFeri vita 2014. április 4., 11:45 (CEST)

Igen, ez jó volt; druszám! DenesFeri vita 2014. április 4., 12:12 (CEST)

A legkitartóbb szerkesztőnek[szerkesztés]

LotusBud0048a.jpg A legkitartóbb szerkesztőnek
Köszönet a pontos és szép munkáért, a mai napon pedig még boldog névnapot is kívánok. Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. május 11., 19:20 (CEST)

Ismételt kérés: kérünk szépen, légy megértőbb és együttműködőbb[szerkesztés]

Ne haragudj, nem értem ezt az üzenetedet, több okból sem:

 • mit jelent az ismételten? (nem emlékszem, hogy korábban ilyen kérést kaptam volna)
 • mit jelent a többes szám (kérünk)?
 • melyik szerkesztésem váltotta ki az üzenetet? én magamat együttműködőnek tartom - de ha nem így van, akkor azt szeretném korrigálni. Üdvözlettel --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. május 13., 18:04 (CEST)

III. Richárd angol király azonosításával kapcsolatos cikk[szerkesztés]

Kedves Feridiák!

Mivel annak idején te jegyezted be az utolsó hivatkozásokat III. Richárd angol király azonosításával kapcsolatban, ezért küldöm ezt a cikket: Valóban III. Richárd csontvázát találták meg? BBC History Magazin/Index.hu. Szép napot kívánok! Apród vita 2014. május 14., 02:38 (CEST)

Miskolc története kiemelt[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Köszönöm támogatásodat a Miskolc története szócikk kiemelésének kissé „zivataros” folyamatában. Köszönöm támogató tanúsításaidat és a kihelyezett {{szükséges}} sablonnal kapcsolatos szavazatodat. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. május 31., 20:12 (CEST)

WT választás[szerkesztés]

Kedves *feridiák!

Köszönöm szépen a WT választás során rám adott támogató szavazatodat és azt is, hogy kiállsz a miskolciak mellett! Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. június 3., 18:33 (CEST)

Kedves *feridiák! Én is köszönöm a támogató szavazatodat! Üdvözlettel:Kossuthzsuzsa vita 2014. június 3., 22:55 (CEST)

Kezdőlap[szerkesztés]

Most már látom, hogy mire is gondoltál, reggel még nem észleltem. Gratulálok, remek lett! Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. június 30., 18:02 (CEST)

Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2014-41-1[szerkesztés]

Szia! Válasz a fenti linken. Üdv. Tambo vita 2014. július 18., 07:22 (CEST)

Szia! Válasz ismét a fenti linken. Üdv. Tambo vita 2014. augusztus 7., 13:00 (CEST)

Vitalap[szerkesztés]

Szia, *feridiák! Láttam a vitát azzal kapcsolatban, hogy a kezdőlap vitalapján milyen tartalmakat helyezel el. Rossz érzéseim vannak, mert mindkét vitaoldalon vannak fontos és érvényes érvek, ugyanakkor mindkét oldal használ olyan fordulatokat is a vita hevében, amelyek bántóak, sértőek lehetnek. Bízom benne, hogy nem fogsz rákérdezni nálam a pontos forrásra, nem fogok ilyet hozni, a jelenségről szeretnék írni Neked.

Kérlek, hogy a kezdőlap vitalapját ne használd úgy, mintha saját blogod lenne, vagy akár úgy, mintha a kezdőlap fejlesztése érdekében gyűjtenél ott képeket, egyéb tartalmat. Amennyiben az aktualitások vagy a naptár rovatot kívánod fejleszteni, és a jártodban-keltedben előtalált képeket előre elraktározni, arra a Szerkesztő:*feridiák/kezdőlap oldalt javasolnám inkább. Ez így a saját allapod, senki nem fog beleszólni, hogy itt mit tárolsz, vagy az itt lévő tartalommal mit csinálsz. Úgy szerkeszted módosítod, ahogy akarod, ez csak a Te ügyed lesz.

A vitalap ugyanakkor megmarad annak, amit Malatinszky és Karmela szerkesztőtársak is írtak: a kezdőlap szerkesztésével kapcsolatban felmerülő ügyes-bajos kérdések megvitatására szolgáló felületnek. Ezt a funkciót nem szabad rombolni, nem szabad képgalériákkal, bemásolni előkészített szövegekkel terhelni a lapot, hiszen azt több szerkesztő is a figyelőlistáján tartja, bármilyen módosítására odamennek megnézni, hogy mi a kérdés, felvetés. Az enciklopédikus tartalomnak nem a vitalapon a helye.

Kérlek, fogadd ezt el, és a jövőben inkább az általam javasolt módszerrel készülj a tartalom frissítésére. előre is hálás köszönettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. július 29., 08:40 (CEST)

Nevezetesség (sport)[szerkesztés]

Szia! Jelenleg szavazás zajlik a kivételes teljesítményt nyújtó sportolókkal kapcsolatban. Amennyiben érdekel a téma, arra kérlek, hogy vegyél részt a szavazáson. A sporttal kapcsolatban egy átfogó nevezetességi irányelv is kidolgozás alatt van, amennyiben van ezzel kapcsolatos javaslatod, észrevételed, azokat írd meg a vitalapján. Köszönettel --Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2014. augusztus 25., 02:04 (CEST).

Köszönet[szerkesztés]

Kedves *feridiák, hálásan köszönöm a William Lee szócikk vitalapjára írt méltatásodat és az elismerő szavakat. --Elkágyé vita 2014. augusztus 28., 08:06 (CEST)

Érdekességek[szerkesztés]

Szia! Négy db érdekességet kell a kezdőlapra tenni. Érdekességet csak úgy lehet kitenni, ha szócikkben szerepel forrásolva és szerepel a Wikipédia:Érdekességek táblázatainak valamelyikében, mert enélkül lehetetlen lekövetni, ki mit mikor és miért tett címlapra. szeretnélek megkérni, hogy ha lehet, kövesd a kialakult szokásokat és procedúrát, vagy szólj a kocsmafalon vagy vitalapi üzenetben, ha nem kerül ki érdekesség és valaki majd pótolja őket. Köszönöm. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. augusztus 29., 09:23 (CEST)

Ünnepműhely kapunyitás[szerkesztés]

 • Amikor 2008. december 22-én elindítottam szerkesztői lapomat, elsőnek belső használatra Ünnepműhelyünkről gondoskodta.
 • A 2014/2015-ös tanévnek ünnepi tanévnyitóval kezdett első hetében olyan viták indultak, amelyek lehetővé s egyben szükségessé teszik Ünnepműhelyünk kapujának kinyitását és közösségi tevékenységének magasabb szintre emelését.--*feridiák vita 2014. szeptember 6., 15:02 (CEST)

Kötőgép/W.Lee[szerkesztés]

Kedves *feridiák, legutóbbi találkozásunkkor említést tettél egy esetleges előadás megtartásáról. Ha még aktuális, kérlek, hívj fel, hogy megbeszélhessük. Köszönettel és üdvözlettel --Elkágyé vita 2014. szeptember 17., 10:27 (CEST)

Köszönöm a visszaigazolásodat, én a megbeszéltek szerint készülök. Kérlek, ne felejtsd el a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesületet időben értesíteni. Üdv. --Elkágyé vita 2014. szeptember 30., 14:45 (CEST)
Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást. Teljesen egyetértek akár RepliCarter, akár Andrew69 levezető elnökségével, mindkettőjüket nagyra becsülöm. A Ti előadásaitok is nagyon érdekeseknek ígérkeznek. Remélem, hogy a rendezvény a textilesek körében érdeklődésre tart majd számot. Üdv. --Elkágyé vita 2014. szeptember 30., 16:56 (CEST)

Szentté avatás[szerkesztés]

Köszönöm a jelölést a jócikk-státuszra, így legalább kiderült, hogy bőven lehet fejleszteni a cikket és muszáj volt megcsinálni. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. október 15., 08:10 (CEST)

Jó szócikkek[szerkesztés]

Szia! Kérlek, hogy jó szócikk-eljárásra jelölés előtt ol vasd el alaposan a [[Wikipédia:Jó

szócikkek]] kritériumait. Sokadszorra jelölsz olyan szócikket, ami nem felel meg a követelményeknek. Nem attól lesz egy cikk jó cikk, hogy hosszúnak néz ki. És a plecsnit sem az alapján kell osztogatni, hogy egy szócikk a témáját tekintve mennyire fontos nekünk. Ha nincs jól megírva, hiányos, forráshiányos, probléma sablon van rajta, nem lehet jelölni a cikket. A jó szócikk munkapadja NEM feljavító munkapad, csak értékelő. Apró hibákat szoktunk javítni csak, a cikket nem a munkapadra vitel után kell megírni jóra. Ráadásul felteszed a cikkeket, majd othhagyod őket, és a felvetett problémákra nem reagálsz, nem javítod. A jelölőnek kötelessége a szócikkel foglalkozni, máskülönben ne jelöljön. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. október 16., 12:15 (CEST)
Csatlakozom Timi véleményéhez. Tetszik az ötlet, hogy minél több Jó szócikkünk legyen, de nem az a megoldás, hogy a "fontosnak ítélt" cikkeket jelölünk tömegesen, függetlenül attól, hogy megütik-e kívánt minimális szintet. Kis hibákat javítunk, de cikkeket nem írunk újra csak azért, hogy biztosan megkapják a plecsnit. - Tündi vita 2014. október 17., 10:14 (CEST)

Ki?[szerkesztés]

Henri de la Rochejaquelein talán olyan. Andrew69. Blue a v.svg 2014. október 19., 18:01 (CEST)

Ünnepek[szerkesztés]

Kedves Feri, köszönöm jobbító szándékú módosításaidat az aktuális ünnep-sablonokban, de még jobb volna, ha azokat még a Kezdőlapra kerülés előtt, az adott sablon vitalapján tennéd meg (pl. itt van a holnapi és a holnaputáni ünnepek vitalapja), hogy másoknak is legyen ideje és lehetősége hozzászólni. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. október 23., 10:54 (CEST)

Kezdőlapra jelölés[szerkesztés]

Szia Feri bácsi, kérlek szépen, kezdőlapra szócikket ha jelölsz, ne tegyél a sablon vitalapjára képeket, pláne ne teljes formátumban. Iszonyúan összekavarja a Wikipédia:Szócikkek a kezdőlapon oldalt, átláthatatlanná teszi, a vitalapra betett képek belelógnak a kezdőlapra jelölt szócikkek szövegébe, letolják, eltolják, kivehetetlen melyik kép mihez tartozik. A vitalap arra van, hogy röviden indokoljuk a cikk választását, vagy megbeszéljük, ha probléma van a jelöléssel, nem arra, hogy ott tároljuk a szócikkbe kerülő képeket meg szövegeket... És nem is kell minden cikk jelölését indokolni. Azokat szoktuk csak, ahol különleges helyzet miatt kerülne ki a cikk címlapra. Akkor sem kell litániát írni róla és levezetni Ádámtól a cikk fontosságát. Egy rövid megjegyzés, hogy "XY évforduló miatt jelölöm" bőven elegendő. Sokat segítene az oldal átláthatóságában és kezelhetőségében, ha nem blogfelületként használnánk. Köszönöm a megértésed és a segítséged. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. október 29., 21:37 (CET)

A kötés és a kötőgép fejlődése - előadás[szerkesztés]

Lázár WP előadás címlap.jpg

Kedves Feri! Ez úton is hálásan köszönöm, hogy lehetőséget adtál előadásom megtartására és nagy örömömre szolgál, hogy azon mind a Wikimédia Magyarország, mind a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület, mind a Magyar Kémikusok Egyesülete képviseltette magát. A kapott visszajelzések alapján úgy látom, az előadás sikeres volt. Nagyon köszönöm neked a kitűnően sikerült szervezést és kérlek, tolmácsold köszönetemet a Wikimédia Egyesület irodavezetőjének is a technikai feltételek biztosításáért.

Nagyon megtisztelne, ha az előadásról pár szó és a prezentáció címlapja megjelenne a Wikipédia Magazinban. Kérem ebben a segítségedet. Üdvözlettel --Elkágyé vita 2014. október 30., 06:20 (CET)

Kedves Feri, nagyon köszönöm, hogy előadásomról megemlékeztek a Wikipédia Magazinban. Üdvözlettel --Elkágyé vita 2014. november 10., 15:59 (CET)

Tudomány és béke világhete[szerkesztés]

Kedves Feri, amint feljebb már említettem, az ünnepek tartalmának és formájának megbeszélését az adott napi sablon vitalapján folytatjuk, pl. a nov. 9-i ünnepeket a Sablonvita:Ünnepek/11-09 lapon. Kérem, hogy a módosítási javaslatodat oda írd megfelelő forrással alátámasztva. Hozzáteszem, hogy a felülvizsgálatban részt vevőkkel abban már megegyeztünk, hogy a hosszabb ideig tartó eseményeket, ahol az egyes napoknak nincs külön ünnep jellege (mint pl. nagyhéten nagypéntek) nem tekintjük ünnepnek, ennélfogva a Tudomány és béke világhete valószínűleg nem fog szerepelni az Ünnepek rovatban.--Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. november 7., 21:48 (CET)

Bolyai-Nagydíj[szerkesztés]

Kedves Feri!

A Bolyai-Nagydíjról kellene valami információ. Tudnál nekem segíteni, hol találok valamit?

Köszi előre is. Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. november 10., 22:57 (CET)

Köszönöm szépen, a többit majd, ahogy megbeszéltük. Csongornak jobbulást kívánok! Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. november 14., 21:57 (CET)

Pipacsokkal ünneplik[szerkesztés]

Szia! Honnan lehet tudni, hogy a világháború áldozatainak a napját ünneplik a műpipacsokkal? A kép leírólapján nem szerepel. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. november 11., 22:30 (CET)

köszönet[szerkesztés]

Elnézést, ha tegnap nem tettem volna meg: köszönöm szépen a kiadványokat! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. november 16., 14:14 (CET)

Sablongyár[szerkesztés]

Láttad már? Van már ilyenünk is: Sablon:Magyar vagy magyar származású Nobel-díjasok. Üdv. Andrew69. Blue a v.svg 2014. november 28., 14:16 (CET)

Hymnus[szerkesztés]

Kedves Feri, köszönöm a mai beszélgetést, különösen, amit a Himnuszról megosztottál velünk. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. november 29., 22:55 (CET)

Wikiszülinap[szerkesztés]

Candles on a cake.jpg

Szia! Sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2014. december 3., 06:56 (CET)

Sok boldogságot és jó egészséget kívánok, valamint sok-sok örömmel eltöltött napot, kedves Feri! Heart-beat.gif Vadszederke' 2014. december 3., 07:45 (CET)

Csatlakozom a jókívánságokhoz, még sok wikiszülinapot kívánva --Elkágyé vita 2014. december 3., 07:49 (CET)

Ezzel a tortával csatlakozom az előttem szólókhoz. Boldog wikiszülinapot! --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. december 3., 10:18 (CET)

Én is kívánok e csodás virággal minden szépet és jót! Van már kép a tulipánunkról is! Andrew69. Blue a v.svg 2014. december 19., 19:56 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Kedves *feridiák, kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet, jó egészséget és sok sikert kívánok.--Elkágyé vita 2014. december 20., 17:23 (CET)

Olimpia[szerkesztés]

Szia! Szándékosan ürítetted ki a 2024. évi nyári olimpiai játékok cikkét? Mert jelenleg üres. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. december 22., 14:48 (CET)

Köszönöm válaszodat, valóban, a vitalapot elfelejtettem megnézni. Egyébként köszönöm bizalamadat, nyilván ha tudok majd hozzáteszek én is a cikkhez, remélem lesz rá alkalom, de szerintem tucatnyi szerkesztő van, aki jobban ért az olimpiai témákhoz, én első körben rájuk bízom a bővítést/építést. De addig is a te változatod is megállja a helyét, hiszen még kerek 10 év van addig, míg a cikk aktuális lesz! Az nagyon hosszú idő ám! :-) Üdv, --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. december 22., 17:09 (CET)

Válasz:

2024. évi nyári olimpiai játékok szócikkéhez[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a megkeresést. Kérdésedre a 2024. évi nyári olimpiai játékok vitalapján ott a felelet. Idézem: A lapra előbb feltettem az indító részt, majd második lépésben tiszta lapot adtam mindenki másnak, hogy társak lehessünk

az alkotásban.--*feridiák vita 2014. december 22., 09:29 (CET)

Megkeresésed hatására a szócikk-kezdetet láthatóvá tettem. Elsőre valóban úgy látszik, hogy üres. A rejtett tartalom egyetlen kattintással már reggel óta itt látható: 2024. évi nyári olimpiai játékok. Utolsó sora az angol nyelvű társlap 2024 Summer Olympics szócikkének belinkelése, amely a magyar nyelvű szócikk készítéséhez is jó forrás.

Kérlek, tedd hozzá Te is a magad részét, legyünk társak az alkotásban.

Üdvözölettel: - *feridiák vita 2014. december 22., 17:04 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 21:51 (CET)

WP:NPOV[szerkesztés]

Feri bácsi, ilyet többé ne csinálj, kérlek! [6] A Wikipédia nem a személyes blogod! Olvastad már a WP:NPOV irányelvet? Büszkék vagyunk, meg gyönyörködünk? Ne haragudj, de ez itt nem a Facebook, nem fórum, nem a saját weboldalad. Semleges, objektív enciklopédia vagyunk! nagyon kérlek, hogy ne változtasd meg a szócikkek szövegét kezdőlapra kerüléskor. Olyan, mintha a saját felületednek tekintenéd a kezdőlapot. Nagyon szépen kérlek, hogy tartsd be a Wikipédia irányelveit! Köszönettel Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 1., 16:12 (CET)

Kezdőlap vitalapja[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Szeretnélek nyomatékosan megkérni arra, hogy a kezdőlap vitalapját csak arra használd, amire való. Ez részletesen le van írva az oldal fejlécén, nem szeretném itt megismételni. Megemlékezéseknek, egyéb blogbejegyzéseknek nincs helye azon a lapon, csak áttekinthetetlenné teszik az oldalt, és akadályozzák a rendeltetésszerű használatát. Megértésedet előre is köszönöm! --Puskás Zoli vita 2015. január 8., 09:14 (CET)

Olyan, mintha abszolút nem is érdekelne mások véleménye. Én is kértem már többször, hogy tartsd be az érdeksségek szabályait, és ne tegyél ki öt érdekességet különösen ne olyat, ami nem szerepel a Wikipédia:Érdekességek oldalon. Úgy tudom, közösségi enciklopédiát írunk, te viszont úgy kezeled, mintha a saját weboldalad lenne, ahol kedved szerint úgy és azt teszel, ami jól esik. Vannak közössgileg kialakított szokásaink, jó lenne őket betartani! Köszönöm. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 12., 15:25 (CET)

A megadott e-mail címről nem érkezett válasz. Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. február 21., 12:52 (CET)


Számomra vicces....[szerkesztés]

"Miklós Edit a 3. helyen végzett a St. Moritzban megrendezett lesikló-világkupaversenyen, és vele ezen sportágban először állhatott fel magyar sielő a dobogóra."
Nyilvánvalóan a sportsajtó lezser nyelvezete hatására jelenti itt a "vele" a "személyében"t, hiszen különben ketten lettek volna.... (v.ö. Karinthy: álmomban két cica voltam és játszottam egymással).
Jó éjt!--Linkoman vita 2015. január 25., 23:54 (CET)

Feladatkijelölés[szerkesztés]

Ezt te komolyan gondolod, hogy egy személyben feladatkijelölsz a Wikipédián, vagy ez csak valami végtelenül szerencsétlen szóhasználat? Pasztilla vita 2015. március 7., 18:06 (CET)

Javaslatok jó szócikkekre[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Kérlek a jó szócikkekre történő javaslattételkor ne csak a munkalapot készítsd el, hanem a jelölést indítsd is el a Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre a fejlécben leírtak szerint a {{Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/SZÓCIKK CÍME}} sablon elhelyezésével, különben senki nem fog róla értesülni, hogy jelöltél egy szócikket, hacsak véletlenül valaki meg nem találja a kallódó jelöléseket, ahogy ez a legutóbbi két esetben is történt. Köszönöm! --Puskás Zoli vita 2015. március 10., 09:35 (CET)

Szeretnélek megkérni, hogy válaszolj az itt feltett kérdésemre! Köszönöm! --Puskás Zoli vita 2015. március 19., 11:54 (CET)

Nagyszombat egyértelműsítésének kezdeményezése[szerkesztés]

Nagyszombat (kereszténység) – Ez a szócikk egy keresztény ünnepről szól a húsvéti ünnepkörben; lásd itt: Nagyszombat (kereszténység).

Nagyszombat (Trnava) Ez a szócikk egy történelmi településről szól Szlovákiában, és a szlovák neve Trnava; lásd itt: Nagyszombat (Trnava).

Ezen kezdeményezés az egyértelműsítés elvégzéséhez elküldendő egy erre jogosítvánnyal rendelkezőnek.

Kelt Wikihonban, József Attila születésnapján *feridiák vita 2015. április 11., 13:09 (CEST)

P. S. Ünnepek: {{Ünnepek/10-17}}

Az Isteni irgalmasság ünnepének kifejtése és beiktatása az ünnepek sablonrendszerébe[szerkesztés]

Az Isteni irgalmasság ünnepe 2015-ben[szerkesztés]

Kiemelési eljárás[szerkesztés]

Szia! Te is szerkesztettél benne, ezért tájékoztatlak, hogy az "évszázad sakkmérkőzésének" nevezett, Fischer–Szpasszkij 1972-es sakkvilágbajnoki döntőről szóló szócikk kiemelési eljárás alatt áll. Ha érdemesnek tartod arra, hogy "Kiemelt szócikk" váljon belőle, akkor kérlek támogasd, hogy elérhesse azt. Támogatásodat a Wikipédia:Javaslatok_kiemelt_szócikkekre/1972-es_sakkvilágbajnokság lapon tudod megtenni. Köszönettel --Dodi123 vita 2015. április 13., 13:42 (CEST)

Tényleg nem érted?[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Tényleg nem érted amit kérünk? (Például itt, itt, itt és itt, és még számtalan helyen az elmúlt hónapokban, években.) Ez volt az utolsó dobásod, nincs több kérés, figyelmeztetés, a következő blogbejegyzésed után zavarkeltésért blokkolni fogom a szerkesztési jogaidat. --Puskás Zoli vita 2015. április 20., 21:56 (CEST)

Ferenc napra[szerkesztés]


Híven szeretni a jót,
gyülölni vesztig a gonoszt,
eszköze lenni az isteni kéznek,
egy hasznos tagjaként az Egésznek,
Kedves *feridiák! ez gyönyörű jutalom.

   – Andrew69. Blue a v.svg 2015. május 11., 12:53 (CEST)

Kezdőlap[szerkesztés]

Apró megjegyzés miért is van Kulin György a kezdőlapon, aki távcsőtükröt vizsgál. Andrew69. Blue a v.svg 2015. május 14., 21:14 (CEST)

Vandalizmus[szerkesztés]

A leghatározottabban felszólítalak, hogy tartózkodj az ilyen szerkesztésektől, amelyekkel mások szavait a kontextusukból elmozdítva értelmetlenné teszed. Nyilván észrevetted, hiszen sokszor szóltunk, hogy a Kezdőlap és az Aktualitások-sablon vitalapjának szétzilálásával nem egy szerkesztőtársadat (köztük engem is) bosszantasz, de amit itt csináltál, az már túlmutat a bosszantáson, az már vandalizmus. Őszintén remélem, hogy ilyesmire nem fog többet sor kerülni; egy ilyen tapasztalt wikipédistától, mint te, ennél többet várok.

--Malatinszky vita 2015. május 24., 02:48 (CEST)

Blokkolási értesítő[szerkesztés]

Kedves *feridiák!

Szerkesztési jogaidat 3 óra időtartamra

felfüggesztettem, mivel a nagyon-nagyon sok kérés ellenére ismét blognak használtad a kezdőlap vitalapját. Ez most egy jelzés, hogy elérted azt a pontot, amiről már úgy gondolom, hogy nem kell, sőt, nem szabad tovább tolerálnunk. Kérlek figyelj oda arra amit sokan, sokszor kérünk tőled, mert ez így nem megy tovább, ha nem változtatsz ezen a szokásodon, emelkedő időtartamú blokkokat kaphatsz.

Tisztelettel és köszönettel: Puskás Zoli vita 2015. május 27., 13:31 (CEST)

Kezdőlap Esztergommal[szerkesztés]

Üdv *feridiák!

Láttam ám a kezdőlapot, és meglehetősen tetszik! Szóval jól néz ki, és Esztergom is jól fest rajta, kiemelt cikk létére. Üdv, --Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2015. június 13., 16:49 (CEST)

Hír a lista végén[szerkesztés]

Szia! Most látom, hogy azt a hírt dobtam ki rögtön, amit te betettél a címlapra. Elnézést kérek, de sok mindenre számítottam, arra viszont a legkevésbé sem, hogy a friss hír nem az elején, hanem a végén lesz, a laptörténetet meg nem mindig nézem, csak a tartalmat. Amúgy van egy megállapodás, hogy mindig öt hír legyen kint, és sokkal egyszerűbb lenne az életünk, ha amikor új hírt teszel be, akkor egy füst alatt a legrégebbit rögtön törölnéd is. Üdvözlettel: Puskás Zoli vita 2015. június 22., 22:18 (CEST)

Szentté avatás[szerkesztés]

Köszönöm a javaslatot, gondoltam rá én is, hogy kiemeltre viszem, de júliusban kétszer egy hetet nem leszek itt, addig nem akartam. Majd utána jelölöm, október 22-ig még belefér. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. június 24., 19:56 (CEST)

WMM CEE Tavasz[szerkesztés]

Kedves Feri!

Köszönöm a gratulációt! Sokat dolgoztam a cikken és örülök, hogy tetszik. Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. június 28., 20:15 (CEST)

Nem tudom, hogy mire lesz időm és lehetőségem, de Bp.-en pontosan elmondtam neked, hogy mi is az igazi oka ennek. Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. június 28., 21:37 (CEST)

Nagyon köszönöm. Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. június 28., 21:47 (CEST)

CEE Tavasz és Portugália[szerkesztés]

Köszönöm szépen a gratulációdat, nagyon jól esett. Nagyon örülnék ha a portugálos cikkemet jelölnéd a Kezdőlapra! :-) -Történelem pWas gibt's Neues? 2015. június 28., 20:42 (CEST)

Wimbledon[szerkesztés]

Feri bátyám! Kérlek, hagyd a terjengősséget, annak nem a kezdőlapon kell megjelennie, ez nem bulvárlap!! A szócikkben, ha valaki rákattint úgyis meglátja mindazt, amit te tolni próbálsz a kezdőlapon. Ott kint csak HÍREKET írunk, és hagyjuk az olvasóra a búvárkodást, véleményalkotást, számolgatást. De ezt csak a szócikkben csinálja! Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. július 13., 19:03 (CEST)

Furcsa elképzeléseid vannak a szerkesztők szerkesztéseikhez való viszonyáról, valamint arról, hogy akciót és reakciót azonos elbírálással kell kezelni. Te azt gondolod, hogy mivel arányaiban Te szerkeszted a legtöbbet azt az oldalt, monopoljogaid alakultak ki annak tartalma és formája fölött. Ez, Feri bátyám, téves elképzelés. Érdemes újra tanulmányozni a "bárki kíméletlenül átszerkesztheti" szavak körül található szövegrészeket. Ezekben az olvasható, hogy kizárólag akkor küldj el valamit a Wikipédiára, ha tisztában vagy azzal, és megbékélsz a helyzettel, hogy akármit is írsz, azt bárki, bármikor kíméletlenül átszerkesztheti.

Természetesen igen jó irány, amit mondasz, hogy ha valaki az általad létrehozott tartalmon változtatni akarna (reakció), az keressen veled kapcsolatot ELŐTTE egy vitalapon és beszéljétek meg a változtatást. Igen ám, de amikor Te létrehozod a tartalmat (akció), akkor Te senkitől nem kérsz engedélyt, senkivel nem konzultálsz, csak egyszerűen beírod az általad helyesnek tartott formát. Feri bátyám, ha Te a reakciót tevőtől elvárnád az előzetes konzultációt, akkor azt magadra, az akció elkövetőjére miért nem tartod kötelezőnek? Nem úgy lenne fair? Hogy pl. előre megállapodnál a közösséggel abban, hogy mik és milyen részletességgel, terjengősséggel kerüljenek ki erre az oldalra? Utána azután már lenne mire hivatkozni, valamint hitelesen lehetne kérni a változtatótól a veled való konzultációt.

A szöveget visszaállítom. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. július 14., 08:43 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Magányos cédrus (festmény)[szerkesztés]

Szia, Feri!

Ne haragudj, de Te hányszor olvastad el a fenti cikket mielőtt azt JÓ-ra jelölted volna?

Megválaszolom: egyszer sem! Hogy tanúsíthatod, hogy megfelel a kritériumoknak, mikor az egész egy jogsértő idézethalmaz volt, amit törölnünk kellett?

Utoljára szólok, hogy NE jelölj cikkeket WP:JÓ-ra úgy, hogy azt nem olvastad el és/vagy nem felel meg a kritériumoknak! A Wikipédia nem arról kellene, hogy szóljon, hogy másoknak adsz állandóan munkát! Ha valamit kiemeltté vagy jóvá akarsz fejleszteni, akkor dolgozz rajta Te magad, és utána tedd fel a munkapadra!

Üdv, OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. július 30., 23:06 (CEST)

A laptörténet használata[szerkesztés]

Szia! Ez a szerkesztési összefoglaló elég megtévesztő, mert azt a benyomást kelti, mint ha én vettem volna ki azt a szöveget, amit előtte egy csomó munkával javítottam. Érdemes megnézni ilyenkor a laptörténetet, amiből kiderül, hogy te magad vetted ki indoklás nélkül a saját szövegedet, mert így pontosabb szerkesztési összefoglalót lehet írni. Az alapprobléma egyébként a hullámos ő és kalapos ű betűkkel van, amiket rendkívül nehéz javítani. Ilyeneket sose lenne szabad betenni (egyébként általában akkor fordulnak elő, ha valaki a webről bemásol egy szöveget, és ezért ezt a benyomást is keltik, hogy ez történt). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 6., 13:01 (CEST)

jávai orrszarvú - 2. jelölése[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm szépen, hogy támogattad a jávai orrszarvú kiemelését! Üdv. DenesFeri vita 2015. augusztus 24., 09:22 (CEST)

Köszönöm! DenesFeri vita 2015. augusztus 24., 12:21 (CEST)

XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatása[szerkesztés]

Szia, korábban aktívan részt vettél a fenti cikk bővítésében, illetve jó cikké fejlesztésében. A szócikket most kiemelésre vittem. Kérem, ha időd engedi, ellenőrizd és tanúsítsd, hogy megfelel-e a kívánalmaknak! Köszönöm. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. augusztus 24., 11:41 (CEST)

A szócikk kiemelt lett, köszönöm a támogatást! – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. szeptember 23., 16:24 (CEST)

Köszönet[szerkesztés]

Kedves *feridiák, a Textilanyagok színezése c. szócikkem megkapta a kiemelt státuszt. Köszönöm pártoló szavazataidat. Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 30., 09:55 (CEST)

Kedves @Elkágyé:, a Textilanyagok színezése szócikk kitüntetéséhez gratulálok. A szócikket a sikerben bízva s a kiemelést megelőlegeze 2015. augusztus 23., 18:41-kor a Kezdőlap Kiemelt cikk rovatának 41. hét október 5. és 8. közötti első felére javasoltam. Ennek folytatásaként a mai örömhír hatására a Textilanyagok színezése vitalapján Kezdőlapra jelöltem. Kérlek, szíveskedj a címlapra az ajánlót megírni, s ha igényled, nekem feltevésre elküldeni. Üdv. *feridiák vita 2015. augusztus 30., 14:33 (CEST)

Textilanyagok színezése kezdőlapra jelölése[szerkesztés]

Szia! @Elkágyé: vitalápján más is, és a kiemelt szócikk szavazásán én is jeleztem, hogy a szócikkben HIBÁS ADATOK! színelméleti fogalmi zavarok vannak! Jóindulatúan visszavontam a kifogásaimat, mert a hibás adatok forrásolva vannak, de egy forrás is lehet hibás. Azt viszont már túlzásnak tartom, hogy mindezeket figyelmen kívül hagyva így kikerüljön a szócikk a kezdőlapra... JSoos vita 2015. augusztus 31., 03:14 (CEST)

Kedves *feridiák, köszönöm a dicsérő szavaidat, de a @JSoos: által felvetett problémák miatt egyelőre én sem tartom időszerűnek a címlapra helyezést. Igyekszem JSoos-sal tisztázni a helyzetet és módosítani, amit szükséges, mert szeretném, ha a cikk mindenféle szakmai szempontól kifogástalan lenne.

Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 31., 08:31 (CEST)

Szia! Megkaptam a telefonüzenetedet, de mivel nem tudom a telefonszámodat, nem tudlak visszahívni. Ha legközelebb hívsz, és nem lennék itthon, légy szíves hagyd meg a számot az üzenetrögzítőn. Köszönöm. Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 31., 13:52 (CEST)

Kedves *feridiák, tájékoztatásul ide idézem @JSoos:-nak írt kérésemet:

Kedves JSoos, kérlek, nyissunk új lapot a vitánkban. – Mint már jeleztem, én a színtanban nem vagyok járatos, a színezékekkel és a színezés technológiájával csak ipari gyakorlatom során kerültem kapcsolatba. Elsősorban az ehhez kapcsolódó szakirodalmat forgattam és ismerem. Méltányolom a te feltételezhető szakismeretedet ezen a téren, bár a szerkesztői lapodról nem derül ki, tulajdonképpen mi is a foglalkozásod. Szívesen kijavítom a hibákat a szócikkben, de arra kérlek, hogy röviden foglald össze pontokba szedve, hogy mit is kellene módosítanom. Úgy látom, hogy a problémák két pontban csúcsosodnak ki: 1) hiányolod, hogy nem teszek említést a fluoreszkáló színekről, és 2) "A vegyület által elnyelt szín és a vegyület színe közötti összefüggés" c., német forrásból származó táblázat értelmezése. Arra kérlek, légy szíves indulatoktól mentesen és a lehető legközérthetőbben írd le, hogy mit is kellene módosítanom a szövegben, add meg az általad hitelesnek tartott forrást, vagy esetleg kérlek, te tedd meg a szükséges módosítást a cikkben. Csak arra kérlek, vedd figyelembe, hogy ennek a cikknek a hangsúlya nem a színelméleti ismeretek részletes taglalása, hanem egy textiltechnológiai eljárás összefoglaló ismertetése. – Bízom benne, hogy sikerül egyetértésre jutnunk.

– Elkágyé vita 2015. augusztus 31., 15:29 (CEST)

A kezdőlapi vitakör felemelkedésért[szerkesztés]

Paternoster animated.gif

Az jutott erről az eszembe, hogy óvatosság nem gyávaság. De azt is mondhatnám mértékletesség, mert ami nem épít az sajnos rombolhat. Szerintem olyan szép dolgokat megbeszéltünk már és sokat fejlődtek azok is, akik nem szeretik az ilyen megjegyzéseidet ezért nem csak nekik, hanem mondjuk ki neked is le kell vonni a tanulságokat. Nem kell mindenről beszámolni és tényleg lehet a vitalapon a véleményünket akár sajátos stílusban is képviselni, (ott például szerintem azt beszéltük meg, hogy azért kapcsolódjon valamilyen szinten a kezdőlaphoz és ebben támogatlak is) de neked is meg kell érteni, hogy nem kell mindenáron mindenről beszámolni. Ha direkt provokálod (például ezzel: A József Attila Emlékház meglátogatása után Balatonszárszóról egy étterem vendéggépéről írom e sorokat. Holnap már saját gépemről folytatom.) a téged egyébként se nagyon kedvelőket, akkor ez szerintem nem jó irány. Bár nyilván a te döntésed és bátran tégy saját belátásod szerint, de szerintem ne provokálj ki még egy felesleges műbalhét, hogy most majd jön valaki azzal, hogy akkor naplót se írj a kezdőlapra. Baráti üdvözlettel: Andrew69. Blue a v.svg 2015. szeptember 3., 06:37 (CEST)

Köszönet[szerkesztés]

Elnézést, véletlenül neked küldtem az előbb azt a köszönetet, amelyet Witéz eggyel előtted végzett szerkesztéséért akartam küldeni. További jó munkát! --Malatinszky vita 2015. október 12., 16:27 (CEST)

A →létrehozás létrehozása[szerkesztés]

Első szint[szerkesztés]

45. hét eleje (november 2. – november 5.) Harckocsi (v) →létrehozás →létrehozás

Emlékeztetőül a mai napon a létrehozandók létrehozására. - *feridiák vita 2015. október 17., 12:03 (CEST)

P.S. És a létrehozás ára

Második szint[szerkesztés]

45. hét eleje (november 2. – november 5.) Harckocsi (v) → 2015-45-12015-45-1

Hiánypótlással pirosról kékre váltás. - *feridiák vita 2015. október 20., 15:49 (CEST)

P.S. Három a magyar igazság. A harmadik következik.

Kezdőlapi vitakörben körhinta és körforgó[szerkesztés]

Paternoster animated.gif
Üdv, *feridiák és Andrew69! A „kezdőlapi vitakör” kifejezés miatt +1 pont jár mindkettőtöknek. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2015. október 18., 00:38 (CEST)

Appendix[szerkesztés]

A párhuzamosok problémája és a Magyar Tudomány Ünnepe
-*feridiák vita 2015. november 3., 23:48 (CET)

Wikipedia 15[szerkesztés]

* {{wd|Q1200052}}

Wikipedia 15[szerkesztés]

Boldog wikiszülinapot és névnapot![szerkesztés]

Erőt, egészséget és boldogságot kívánok neked, mind a két alkalomra: Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. december 3., 19:23 (CET)

Boldogat és persze tegnap Ferenceket is ünnepeltek országszerte rendesen. Isten Éltessen hát Sokáigǃ Andrew69. Blue a v.svg 2015. december 4., 16:34 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Szia! Áldott, békés karácsonyt és boldogságban gazdag újévet kívánok Neked!–Történelem pWas gibt's Neues? 2015. december 25., 21:48 (CET)


Két déli harangszó között az óév búcsúztatásától az újév köszöntéséig[szerkesztés]

Nagyboldogasszony templomának harangjai közszemlén
Nagyboldogasszony templomának harangjai közszemlén

Az 1956-os nádorfehérvári diadal emlékére napról napra felhangzik a déli harangszó. Ahogy szócikkében olvasható: a déli harangszó az egész keresztény világban azóta is a nándorfehérvári diadalra emlékeztet, III. Kallixtusz pápa a déli harangszóval hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy imádkozzanak a szabadságukért. Percek múlva ma is felhangzik. Én is meghallgatom, s utána folytatom. - *feridiák vita 2015. december 31., 11:53 (CET)

Persze 1456-ról van szó...!
Vagy lehet, hogy nem csupán egyetlen jel elütés?

A Google évzáró emlémája: 2015 szilvesztere, amely a figyelmet 2016, a jövő év felé fordítja. - *feridiák vita 2015. december 31., 22:57 (CET)

A Google évnyitó emlémája: Boldog Újévet kíván a Google!

A két ünnepi embléma egy pár, amely egybefogja a 2015. december 31-én történt óév búcsúztatását és a 2016. január 1-jén történt újév köszöntését. - *feridiák vita 2016. január 1., 23:44 (CET)

Köszönet[szerkesztés]

Köszönöm a Nyolcvan nap alatt a Föld körül (regény)re leadott szavazatodat! :-) --Jávori István Itt a vita 2016. január 6., 18:56 (CET)

Ünnepeljük együtt Wikipédiánk jubileumát![szerkesztés]

-1371
A Wikipédia szülinapjáig

Kapcsolódó szócikkek (a Wikipédián belül)[szerkesztés]

Top 10 képsor 2008-2016
Top 10 képsor
2008-2016
 • [[:ru:Википедия:Список
Википедий|Wikipédia nyelvi változatainak teljes listája]] (oroszul, legfrissebb)

Műselyem =[szerkesztés]

Kedves *feridiák, Köszönöm a címlapra jelölést. Kiegészítettem a címlapszöveget. Üdv. – Elkágyé vita 2016. január 17., 12:55 (CET)

15 éves a mozgalom
A már 291 nyelvi változatú Wikipédiánk a Wikimédia projektek családi körében
A már 291 nyelvi változatú Wikipédiánk a Wikimédia projektek családi körében

Kedves @Elkágyé:, kösz a visszajelzést. Példadó egyetlen szócikk sorsának alakulása, fokozódik értéke Kezdőlapunk kiemelt cikk rovatába beillesztésével, tovább gazdagodik, ha ezt épp a január 16-i ünnepi Wikitalin beszéljük meg, majd ennek szintjén és szellemében folytatjuk bővülő közösségben tovább.

1. @Elkágyé: 2010. május 8-án kezdeményezte a Habselyem (textilanyag) szócikket, amelybe beillesztette az 1941-ben készített, így idén kerek 75 éves reklámot.
2. Ezen cikkből indult ki 2013. január 14-én a Műselyem szócikk.
3. 2015. december 16-án Elkágyé kiemelésre jelölte, és 2016. január 13-án (a szócikk 2013-as "születésnapja" vigiliáján) megkapta a kiemelt státuszt.
4. Ugyanezen napon, 2016. január 13-án készült el a 15 éves a Wikipédia sajtóközlemény, mely Budapest, 2016. január 14. keltezéssel és Wikipédia – 15 éve a szabad tudás szolgálatában címmel lett közhírré téve, és ez a kezdő szakasza:
2016. január 15-én ünnepli 15. születésnapját a Wikipédia, a mindenki által szabadon szerkeszthető enciklopédia. A héten az enciklopédia szerkesztői és olvasói világszerte összejönnek megünnepelni az elmúlt tizenöt évben keletkezett tudást. Az ünnepléssorozat keretében Budapesten január 16-án szombaton wikipédistatalálkozót rendeznek.
5. Január 16-án a wikitalin a sok más fontos között @Andrew69.: társunkkal hármasban megbeszéltük a teendőket, s még este csapatmunkához láttunk. A Műselyem szócikket javasoltam a Kezdőlapon a 2016-3-1 helyre. - Mire beírtam, ezzel párhuzamosan Andrew69. már a cikkajánlót is megcsinálta. Elkágyé is bekapcsolódott, egymást váltva dolgoztunk a cikkajánlón, ma folytattuk s a hétfői startra kész. - Már csak kiváló olvasószerkesztőnk, @Pásztörperc: végső simításaira vár.
6. A jól sikerült és további tettekre indító ünnepi wikitalin csak fizikailag voltak távol @Hkoala: és @Rlevente:. Míg mi a Kezdőlapra kiemelendő szócikkek közül a holnap következőn dolgoztunk, Hkoala és Rlevente már a hónap, sőt az egész félév végéig dolgoztak előre.
7. Ehhez mi is csatlakoztunk, s hívogatunk másokat is: csináljuk meg kezdetnek a Kiemelt rovatban a jelöléseket hónap végére a félév végéig.
Üdv a párbeszédnek! - *feridiák vita 2016. január 17., 18:29 (CET)

Kezdőlap[szerkesztés]

Megszólítottál a kezdőlapi vitában, váloszolnék, ha regisztrációkor megadtál volna egy "emil" címet. --Texaner vita 2016. január 25., 08:28 (CET)

Tisztelt @Texaner:, köszönöm megkeresésed. A kért "emil" cím: info@wikifest.hu. - *feridiák vita 2016. január 25., 13:02 (CET)

Mi kerüljön a hirdetőoszlopra? Régóta kérdés, nem is tudom a választ, de azt igen, hogy ma megírtam Ernst Litfaß szócikkét. A családi nevének első része azt jelenti - lit angolból szabadon -, hogy valami világít, de ha a név másik részét elemezzük most csak magyarul, akkor azt gondolom azt bátran bekaphatja az, aki azon az oldalon áll, ahol nem szerkesztik hanem csak korlátozzák a Wikipédiátǃ Ez Andrew69. magánvéleménye nem kell megosztani. Andrew69. Blue a v.svg 2016. január 25., 19:16 (CET)

Mondjuk nomet et omen a neve magyarra fordítva =világitóhordó (der Faß=hordó). --Texaner vita 2016. január 25., 19:52 (CET)

Miért kell egyáltalán lefordítani magyarra a nevét? --Elkágyé vita 2016. január 25., 21:12 (CET)

Miért kéne? Feri elnézést a szemetelésért! --Texaner vita 2016. január 25., 21:22 (CET)

A szócikkben is ott szerepel, hogy Litfaß Ernő. Miért van erre szükség? (Régen valóban divat volt az idegen keresztneveket magyarra fordítani, lásd May Károly, Beethoven Lajos, Shakespeare Vilmos stb., de ma már ez nem szokás!).– Elkágyé vita 2016. január 25., 21:29 (CET)

Ne tépelődj rajta! Szerintem pont elég, hogy én értem. Ugye, Andrew69.? – Puskás Zoli vita 2016. január 25., 23:13 (CET)
Nem kell magyar név, azért tettem be, mert a magyar források hivatkoznak rá így, sőt a szokásos nagymagyar álmok ködében sokan úgy gondolják magyar volt, de erre nem találtam olyan forrást, ami ezt alátámasztaná. A hordót nem tudtam, bár arról Gellért püspök jutott elsőre az eszembe és az már majdnem olyan, mint a dobozolás. Az a véleményem, hogy hagyni kell dolgozni azokat, akik a kezdőlap jobbításán fáradoznak. Nekem például egyre kevésbé van hozzá kedvem, de legalább így mások is odaférnek, csak sajnos nincs nagy tolongás. Ha az a két-három fanatikus se lenne, aki naponta rendezi a sorokat, akkor már régen oda jutottunk volna, hogy valami állandó képet kitehetnénk és talán egyedül az aktulis hírek mennének a többi rovatot pedig be lehetne zárni. Lásd pl. a ma reggeli évfordulókat, sajnos ez nem jó és ha nem bírjuk erővel, akkor lejjebb kell menni és annyit kell vállalni, amit elbírnak a kezdőlappal még érdemben foglalkozók. Andrew69. Blue a v.svg 2016. január 26., 07:00 (CET)
@Andrew69.: Az éremnek – mint mindig – két oldala van. Tavaly év vége felé bő két hónapig csináltam például a Tudtad-e… rovatot. Ráértem, más nem csinálta, miért ne? Ez azzal is járt, hogy a kezdőlap vitalapját intenzívebben figyeltem a korábban megszokottnál. Egy idő után viszont ismét eljutottam oda, hogy ha meglátom a laptöriben *feridiák nevét, akkor futva menekülök, mert semmi kedvem a lényeget keresni a sok oda nem való, megfejthetetlen célú és időnként tartalmú szöveg között. És bárki bármit mond, ezt már sokan, sokszor szóvá tettük. Hol udvariasan, hol kevésbé, ez tény, de a falnak beszélni egy idő után mindenki számára unalmas. És el kéne gondolkozni ezen is, mert talán ez is lehet az oka, hogy csak két-három fanatikus jár rendszeresen a kezdőlap környékén. – Puskás Zoli vita 2016. január 26., 21:51 (CET)
A lejtőn lévő tárgyra ható erők
Lehet így van, de az is biztos, hogy amit Bináris vitalapjára írtam sajnos igaz. Fogalmazzunk úgy, hogy lejtmenetben van a kezdőlap, szinte minden téren és ezt nem varrnám feridiák nyakába. Sőt ő a maga módján szenvedélyesen küzdött érte, persze most már nem nagyon ír, de ha így megy tovább nem is lesz hova. Tényleg hajlok affelé, hogy csinálják botok és, akkor nem is kell már szerkesztő és nem lesz probléma, hogy gondolkodik és szeretné jobbá tenni amit csinál, olvasni se fogja majd a kutya se, de kit zavar. Meg jó lenne újabb szabályokat is létrehozni, hogy nehogy valaki bele tudjon szerkeszteni, ha aberrált módon kedvét lelné benne. Nekem sajnos a mostani állapot nem tetszik, de próbálok nem ránézni a kezdőlapra és akkor nem is zavar annyira, meg persze nem látom, hogyan lehetne elindulni felfelé, mert hiányzik a kép szerinti f, mely f≠feridiák és ≠faß. De talán jó ez így, hiszen kívülálló számára látszólag sikeresnek mondható a hadjárat én kicsit óvatosabban fogalmaznék és azt mondanám ilyen rövid távlatból még nem lehet pontosan tudni, hogy mi volt a hozadéka. Andrew69. Blue a v.svg 2016. január 27., 06:57 (CET)
Egy megjegyzés: azt írtam, hogy „talán ez is lehet az oka”. Amit meg az újabb szabályok szükségességéről írsz, az már olyan szinten csúsztatás, hogy ezen a ponton a magam részéről le is zártam ezt a vitát. – Puskás Zoli vita 2016.
január 27., 20:08 (CET)
Igaz és a kedvenc dalom jöhet is. (Talán ezért még bináris sem fog blokkolni) Andrew69. Blue a v.svg 2016. január 27., 22:41 (CET)
Tudnivalók

Ez az oldal a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre ad választ. A célja az, hogy ne kelljen minden alkalommal újból megfogalmazni a választ.

Kezdőlap[szerkesztés]

Kérdés
Mi a Kezdőlap, és mire való?
Válasz
A Kezdőlap az az oldal, ami a https://hu.wikipedia.org címet (vagy egy másik nyelvű Wikipédiában a hu: interwikilinket) beírva elsőként jelenik meg a böngészőben, ha nem valamilyen cikket keresve jut el az olvasó a Wikipédiába. A felépítését és frissítési rendszerét a Wikipédia:Kezdőlap oldalon foglaltuk össze.
Tudnivalók

Gyakran Ismétlődő Kérdések – itt a magyar Wikipédiában gyakran felbukkanó kérdésekre olvashatsz válaszokat. Az olyan válaszokat, amelyiknél ilyen megjegyzés is látható: {{subst:Tipp-...}}, be lehet illeszteni a kérdezők vitalapjára.

Tudnivalók

Gyakran Ismétlődő Kérdések (röviden WP:GYIK) lapja, amely a magyar Wikipédia Kezdőlapjával és ezen Kezdőlap Vitalapjával kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre ad feleletet. A célja az, hogy ezen kérdésekre ne kelljen minden alkalommal újból megfogalmazni a választ.

Kezdőlap érdekességei[szerkesztés]

Kezdőlap érdekességei

Kezdőlap érdekességei[szerkesztés]

Kedves *feridiákǃ Nem tetted be az adattárba az érdekességeid. Kérlek figyelj arra, hogy szerepeljenek az adattárban. Betettem helyetted, mert rend a lelke mindennek, de legközelebb kélek ne felejtsd elǃ Üdvözlettel Andrew69. Blue a v.svg 2016. február 29., 19:37 (CET)

Egyébként jók nagyon és ilyet csak Te tudsz, remélem nem vette el a kedved az ilyen és hasonló szerkesztésekhez, de figyelni kell mert az archívum az a lelke mindennek. Andrew69. Blue a v.svg 2016. február 29., 23:39 (CET)

Kérés[szerkesztés]

Kedves *feridiák!

Szeretnélek megkérni, hogy a továbbiakban mellőzd a megemlítésemet az értelmetlen és végeláthatatlan összefoglalóidban! Úgysem olvasom el, ha meg esetleg válaszolnék rá, abban sok örömöt nem találnál. Persze a legjobb lenne, ha ezeket az értelmetlen és végeláthatatlan összefoglalókat meg sem írnád, vagy legfeljebb csak itt a vitalapodon, ahol csak az látja akit érdekel is, de ebben már nem reménykedem. Köszönöm! – Puskás Zoli vita 2016. március 3., 22:25 (CET)

A párhuzamosok problémája interdiszciplináris vitakörben[szerkesztés]

2001-ben, annak is első negyedévében két történeti esemény követte egymást, egy fizikai és egy szellemi. Január 15-én megkezdődött enciklopédiát alkotó wikiközösségünk világvállakozása és március 4-én összeomlott egy híd. Ezen két egészen különböző, egymástól függetlenül induló történésnek egybeestek a 2006-os, 2011-es, 2016-os jubileumi évfordulói. A sorozat folytatása következik a 2021-es és 2026-os mérföldkövekkel a következő évtizedben is. Ebben a 2001 és 2026 közti negyedszázadban rendkívüli év a 2016-os, amely az öttel oszthatók között az egyetlen egyben szökőév, nyári olimpiai játékok éve és az amerikai elnökválasztásé.

A két párhuzamos történést összekapcsolták és nemzetközivé tették a hídnak s tragédiájának a Wikipédiában különböző nyelveken már meglévő s teszik még inkább azzá a jövőben elkészülő újabb szócikkei. A már meglévők közül az utolsó a 2016. március 4-én megszületett magyar változaté. A témakör ezen új szócikke olyan különböző helyekről és irányokból induló kezdeményezések találkozásából és összefogásával született, amely unikális a Wikipédiában, mondhatni hungarikum. Ezzel szükségünk lett egy találkozási helyre, ahová összegyűjthetjük és ahol megvitathatjuk e kiemelt téma történetét, teendőit, távlatait. - *feridiák vita 2016. március 15., 17:51 (CET)

várom okfejtésedet akár a vitalapján a kérdéses eseménynek, akár nálam, mert némileg elvesztettem a fonalat.– Porbóllett vita 2016. március 28., 20:32 (CEST)

Már mindenki elvesztette a fonalat... szokás szerint. :O OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. március 28., 20:41 (CEST)


                         * * *
Tudnivalók

A Kezdőlap/FAQ, illetve Kezdőlap FAQ és GYIK/FAQ a gyakran ismétlődő kérdések alternatív kísérleti lapja egyfelől a WP:FAQ, WP:GYIK, Wikipédia:Gyakran ismétlődő kérdések, másfelől a Vita:Kezdőlap/GYIK között a hídépítés szolgálatára.


J Bourdichon 1507 Sanctus Francescus de Paula.jpg

NB!
Paolai Szent Ferenc (latinul: Franciscus de Paula; Paola, 1416. március 27.Plessis-lès-Tours kastélya, Indre-et-Loire, 1507. április 2.) olasz remete, ferences rendi szerzetes. A Legkisebb Testvérek Rendjének (Ordo Minimorum), azaz a Paulánusok rendjének alapítója. X. Leó pápa avatta szentté 1519-ben.
Ha..., akkor...

 • 603 éve, 1416-ban született, így > 2016. március 27-én lesz-van-volt a 600. évfordulója
 • 2007-ben volt halálának 500. évfordulója és lesz 2017-ben az 510.
 • 2019-ben lesz szentté avatásának 500. évfordulója.

Ezért az Évfordulók rovatban a Húsvéti Feltámadás Vasárnapja Évfordulók/’1 és ’6/03-27 helyi tartalom vitalapjára hiánypótlásként beillesztettem:

Valamint az Ünnepek rovatban az Ünnepek/04-02 helyen ünnepnapját idén mint az Isteni Irgalmasság Szentévében az Isteni Irgalmasság Vasárnapja vigliáját egész Közösségünknek, április 2-i találkozónk résztvevőink különösen is figyelmébe ajánlom. - *feridiák vita 2016. március 30., 12:34 (CEST)

Amilyen az „Adjon Isten”, olyan a „Fogadj Isten”![szerkesztés]

Ortodox húsvét[szerkesztés]

Üdvözöllek!

Ha nem bánod, visszacsinálom a változtatást, amit az ortodox húsvét körül csináltál, mert hosszú távon jobb a rendszernek, ha a mozgóünnepek a mozgóünnep-mechanizmust használják, és nem egy adott nap ünnepei közé vannak besorolva. Inkább kijavítom a korábbi hibát a mozgóünnep-sablonban.

--Malatinszky vita 2016. május 1., 03:41 (CEST)


Lepanto[szerkesztés]

Köszönöm a cikk támogatását! Dudva Skull and Crossbones.svg vitalap 2016. június 14., 7:01 (CET)

Sablon:Évfordulók/’1 és ’6/07-04[szerkesztés]

Szia!

Kérlek, keress egy módot arra, hogy Grandpierre Atilla fényképe visszakerülhessen a sablonba. Köszi előre is! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. július 2., 19:32 (CEST)

Visszaszámolás a 17 napos riói olimpia nyitóünnepétől záróünnepéig[szerkesztés]


Rio 2016 logo.svg
MÉG
-1152
NAP

Visszaszámlálás a 2016. évi nyári olimpiai játékok kezdetéig[szerkesztés]

Már kevesebb, mint száz nap, még a felének is csak a fele van hátra az 2016. évi nyári olimpiai játékok augusztus 5-i kezdetéig, melynek ünnepi megnyitóján Rióban a 2012-es londoni olimpia kardvívó bajnoka, Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót. (Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót Rióban)

A londoni olimpiára készülve Rlevente egyetértésével és támogatásával elkészült egy visszaszámláló. Ez Dami tetszését is elnyerte, aki még további gondolatokat is fűzött hozzá, és javasolta a sportműhellyel való együttműködést. A riói olimpia megnyitójára készülésben az utolsó 25 naphoz érve az együttműködés egyik lépésként javaslom a visszaszámláló aktualizálását.

Kérdezem elsőnek @Rlevente wikitársat, s rögtön utána Téged: „Ehhez mit szólsz?” – *feridiák vita 2016. július 11., 13:12 (CEST)

Rio 2016 logo.svg
MÉG
-1168
NAP

Kedves @*feridiák, a Kezdőlap vitalapján válaszoltam. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. július 11., 19:58 (CEST)

Kongresszus, szenátus[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a támogatást a kongresszusi szócikknél. Lentebb van még egy, ami hasonló, a szenátussal kapcsolatosan. Megkérhetlek, hogy arra is nézz rá? – Némo (Morgóhely) 2016. július 24., 15:27 (CEST)

Az Olimpiaportálból a riói visszaszámáló kiemelése és középre helyezése[szerkesztés]

2016. évi nyári olimpiai játékok szócikke 2007. október 8-án startolt. Még az is csak 2009. október 2-án dőlt el, hogy ki rendezheti meg. De már csak néhány nap és augusztus első péntekjére felkészülést segítő itteni visszaszámolásunk is végéhez, céljához ér. A célfázisba érve most húzzunk bele.

Rio de Janeiro
Folyamatban
XXXI. nyári olimpiai játékok
Phjongcshang
Folyamatban
XXIII. téli olimpiai játékok
Buenos Aires
Folyamatban
[[2018.
évi nyári ifjúsági olimpiai játékok|III. nyári ifjúsági olimpiai játékok]]
Lausanne
Még 85 nap
III. téli ifjúsági olimpiai játékok

{{jövő}}

Rio de Janeiro
Folyamatban
XXXI. nyári olimpiai játékok

Már csak egyetlen kattintás a XXXI. nyári olimpiai játékok fülre és máris az aktuális vita közepén vagyunk. – *feridiák vita 2016. július 24., 22:18 (CEST)

Emlékeztető a Wikipédia-nap 2016 január 15-ig visszaszámlálójára[szerkesztés]

A mai nap sorszáma az idei évkörben: Ha hozzáadjuk január 1-jétől január 15-ig a 15 napot, akkor az aktuális napot kapjuk. Ez ma kerek 200!

Ma 2019. október 17. van,   Július 18. az év 199. (szökőévben 200.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 166 nap van hátra.
*feridiák vita 2016. július 17., 20:34 (CEST)
-1371
Visszaszámlálás világünnepig

Mi a kérdés?[szerkesztés]

De mi a kérdés: Kezdőlap vitalapjának július 25. 00. 13-as lapváltozata? Apród vita 2016. július 25., 01:55 (CEST)

Megváltó Krisztus-szobor a Corcovado-hegy tetején
Megváltó Krisztus-szobor
a Corcovado-hegy tetején

Bár nem válaszoltál, de ezt aféle válasznak tekintem. Viszont arra, hogy Nem lehetne valahova kitenni a Kezdőlapra?, válaszoltak többen is. Rlevente is, Malatinszky is, Fmvh is, Joeyline is. Apród vita 2016. július 25., 22:04 (CEST)

Visszaszámlálás a 2016. évi nyári paralimpiai játékok kezdetéig[szerkesztés]

A 2016. évi nyári olimpiai játékok szócikkének ez az első mondata: „A 2016. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXXI. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény lesz, melyet 2016. augusztus 5. és augusztus 21. között rendeznek meg a brazíliai Rio de Janeiróban.”

Még, s egyben már csak hat nap van hátra, és augusztus 5-re a visszaszámlálás a végéhez: a megnyitó ünnephez ér. Időben ezzel párhuzamosan az április 21-én a görögországi Olümpiában meggyújtott olimpiai láng, amely május 3-án Brazíliába érkezett, az országot bejárva a 106 napos fáklyafutásban augusztus 4-én már Rio de Janeiróban lesz és a „nulladik napon” célhoz érve az olimpiai lánggal befutnak a nagy ünnepre a Maracanã Stadionba.

Ezzel az olimpiai visszaszámláló feladatát teljesítve átadja helyét annak a visszaszámlálónak, amelyet már a 2016. évi nyári olimpiai játékok szócikkének második mondata következő feladatként előrejelez: „A rendezvényt a szeptember 7-től 18-ig tartó 2016. évi nyári paralimpiai játékok követik.” – *feridiák vita 2016. július 30., 13:55 (CEST)

MÉG
-1135
NAP


Jószócikk és kiemelési eljáráson tanúsítások és jelölések[szerkesztés]

Ne haragudj, Feri bácsi, de felettébb felháborítónak tartom, amit a kiemelésen és ajó szócikk eljáráson csinálsz. Konkrátan a a hasra láttamozásra gondolok, hogy ellenőrzés és elovasás nélkül tanúsítotok Witézzel kiemelt minőségűnek olyan cikkeket, amelyek nem ütik meg a kiemelési színvonalat és jelöltök jó szócikknek olyan cikkeket, amik semmiben nem felelnek meg a kiírásnak. Komolyan fontolgatom, hogy Wikitanács elé fogom ezt vinni, amennyiben nem változtattok a plecsniznek olvasás nélkül mert "fontos magyar téma" hozzálláson. Az, hogy egy cikk hosszú, sok benne a szöveg meg a kép, nem jelenti azt, hogy megfelel a színvonalnak. Források nélkül, esetenként borzalmas megfogalmazással, máskor tárgyi tévedésekkel, alá nem támasztott állításokkal - és ti rendre tanúsítjátok, hogy ezek a cikkek a Wikipédia legjobbjai. Semmilyen lelkiismeret-furdalásod nincs ilyenkor, Feri bácsi? Hogy tanúsítod, hogy egy források nélkül létrehozott szöveg ? Hogy egy totálisan elfogult szöveg semleges? Mert ezt csinálod, a kiemelésen is, meg a jó szócikk eljáráson is. Meg még Witéz és Andrew is rendszeresen. A számotokra annyira kedves "mert ez fontos téma" érvvel. Szóval, ha fontos a téma, akkor már mindegy, hogy rosszul van megírva, hogy nincs megfelelő forrás az állításokra, csak legyen rajta egy plecsni? Felelőtlenségnek és a Wikipédia szellemiségével teljesen ellentétesnek tartom, amit csináltok a kiemelésen és a jó szócikk eljáráson. Ne haragudj, de ez a véleményem. És nem látom, hogy az évek folyamán bármiben is változott volna ez a hozzáállás, pedig nem először szólok miatta. Jó lenne végre elolvasnod, hogy mik a kiemelt cikkek és a jó szócikkek kritériumai, és be is tartani őket jelöléskor és tanúsításkor is. Xia Üzenő 2016. augusztus 3., 16:23 (CEST)

Sajnos egyet kell értenem Timivel. :-( Furcsállom ezt olyan embertől, aki egyébként úgy a szívén viseli nagyjaink életművének elismerését és elismertetését. Pocsék színvonalú cikkek inkább csak ártanak ezen embereknek, és a Wikipédiának is. - Tündi vita 2016. augusztus 6., 11:06 (CEST)

Ragozás[szerkesztés]

Szia!

Tudom, hogy "nehéz nyelv" a magyar (a külföldiek számára), de próbáld megjegyezni, hogy

Rio de Janeiro - Rio de Janeiróban

Vagyis az utolsó magánhangzóból hosszú magánhangzó lesz, ha ragozzuk. Egyszerűbb példa:

opera - operát

ui. a Kezdőlapon az "Aktuális" szakaszban így írtad: Rio de Janeiroban, ezért szólok, mert ez hibás. Már javítottam, csak jegyezd meg ezt a nyelvtani szabályt. Sokan eltévesztik, pedig elég egyszerű.

misibacsi*üzenet

2016. augusztus 7., 10:38 (CEST)

Vita:Kezdőlap#Visszaszámlálás a 2016. évi nyári olimpiai játékok kezdetéig[szerkesztés]

Archiváláshoz rekonstruálás. Eltart még pár óráig. Addig elnézést kérek. - *feridiák vita 2016. augusztus 7., 14:27 (CEST)

Fölösleges körök[szerkesztés]

Szia! Kérlek, jelezd, hogy ez és ez a pont számodra érthetően van-e fogalmazva, vagy további magyarázatot igényel. Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 7., 14:28 (CEST)

Kérlek, fejezd be az ámokfutást a kezdőlap vitalapján. Az archiválás megtörtént, nincs mit előkészíteni rajta. Amit csinálsz, az érthetetlen, és káoszt zűrzavarra halmozol. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 7., 14:59 (CEST)


Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt két napra felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön!

Szilas vita 2016. augusztus 7., 18:41 (CEST)

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat a kezdőlapvita kitartó szétverése miatt 3 napra felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön! A blokk részletesebb indoklása: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Vita:Kezd%C5%91lap&diff=17837310&oldid=17827922 Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 16., 21:11 (CEST)

Tényleg megéri egy olimpia miatt emelkedő számú blokkokba futni? Apród vita 2016. augusztus 16., 23:45 (CEST)

Kérdésedre válaszolva javaslom, kérem, hogy majd a 2016-os olimpia záróünnepsége után és a 2024-es olimpia nyitóünnepségére előretekintve elemezzük a tanulságokat s a tennivalókat. Előlegbe alább két önmagáért beszélő tényre szeretném felhívni figyelmedet: egy 16-án napirendre került kérdésre és a 18-án kapott csattanós feleletre. - *feridiák vita 2016. augusztus 18., 22:54 (CEST)

És ezek közül melyik olimpiai bajnok vagy miniszter véd meg blokkolások esetén? Apród vita 2016. augusztus 18., 23:05 (CEST)

Tisztelt @Apród, nagyon fontos kérdést fogalmaztál meg és tettél fel. Mi együtt egy enciklopédia-alkotó önkéntes közösség vagyunk, és egyenként ennek tagjai. Tehát magának közösségünknek kell megvédeni a jogfosztástól tagjait. Ha pedig közösségünk egy tagja tévedésből vagy szándékkal jogsértés áldozata lesz, akkor közösségünk előtti nyilvános eljárással történő igazságszolgáltatás, jogorvoslat illeti meg. De ez még a jövő kérdése. Ami a jelené, az az, hogy akár jogtalanul, akár jogosan történt tevékenységem blokkolása, annak lejárta után meg kellett volna szüntetni. “A blokk lejárata: 2016. augusztus 19., 19:50.” - ez szerepelt a megkezdésekor. Ez már lejárt, de a szerkesztéstől jelenleg is megfosztott vagyok. Ezért nem olimpiai bajnok segítségét kérem, hanem a Te segítségedet, először abban, hogy ha lejárt a határidő, miért nem szünt meg a blokkolás, másodszor abban, hogy mielőbb szünjön meg. Segítséged előre köszönve üdvözöl: – *feridiák vita 2016. augusztus 19., 21:51 (CEST)-

2016. augusztus 16-án 21:08-kor blokkoltak 3 napra, tehát a blokkod 19-én 21:08-kor járt le. A szoftver intézi a dolgot, nem az ember. – Pagony foxhole 2016. augusztus 20., 00:45 (CEST)

Már megszűnt, legalábbis nincs a szerkesztéseidnél kiírva, hogy blokkolva vagy. Apród vita 2016. augusztus 19., 22:04 (CEST)

Ha késéssel is, de már megszünt. Első szerkesztésként a Kezdőlapon az Évfordulók rovatba betettem a hiányzó tizedik tételként, hogy 700 éve, 1316. augusztus19-én kelt kiváltságlevelével I. Károly magyar király megadta Kolozsvárnak a városi rangot. Holnap a 2016. évi nyári olimpiai játékok vitalapján szeretném a Veled szembeni ottani adósságomat rendezni. – *feridiák vita 2016. augusztus 19., 23:19 (CEST)

Az augusztus 16-i kérdés és az augusztus 18-i felelet[szerkesztés]

Kié/kiké lesz a következő érem, és vele egyben az 500.?[szerkesztés]

Megvan a hatodik magyar arany a riói olimpián, amely egyben a 499.! A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján a jobb felső sarokban ott két újabb olimpikonunk képe és ez a képaláírás: KOZÁK DANUTA, SZABÓ GABRIELLA OLIMPIAI BAJNOK.

Ha megyünk az oldalon lefelé, a következő cím: Olimpiai érmeink, amely mutatja a magyar sportolók által eddig nyert arany-, ezüst- és bronzérmek számát: 174 + 151 + 174. Ha összeadjuk, a végeredmény 499. Ebben benne a Balczó András és Egerszegi Krisztina által nyert érmek is, akik épp ma születésnaposok, amint a MOB holnapján az éremsor alatt épp ez olvasható.

Köszönjük az eddigi 499 érmet és várjuk, nagyon várjuk a következőt. Hajrá, Magyarok! - *feridiák vita 2016. augusztus 16., 20:44 (CEST)

Kozák Danuta duplázott Rióban: megvédte olimpiai bajnoki címét egyesben, övé az 500. magyar érem![szerkesztés]

Kozák Danutának nem volt ellenfele K–1 500 méteren: a magyar kajakos közel két másodperccel nyerte meg a döntőt, ezzel megvédte olimpiai bajnoki címét. Az UTE sportolója többszörösen is sporttörténelmet írt, hiszen az első magyar négyszeres olimpiai bajnok kajakos, valamint ő nyerte a 500. magyar olimpiai érmet (a téli és a nyári olimpiákat is számolva), köztük a 175. aranyat.

Borkai Zsolt: Mérföldkő az 500. érem! (2016.08.18.)[szerkesztés]

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy mérföldkő az 500. magyar érem az olimpiák történetében, amely Kozák Danuta csütörtöki sikerével, negyedik olimpiai aranyérmével született meg.

Balogh Zoltán az 500. magyar olimpiai érem után beszélt Rióban a budapesti olimpiarendezésről[szerkesztés]

Balog Zoltán szerint Magyarország olimpiai eredményességének nagy elismerése lenne, ha Budapest kapná meg a 2024-es ötkarikás játékok rendezési jogát. A sportért is felelős miniszter az 500. magyar olimpiai érem megszületése, azaz Kozák Danuta sikere után nyilatkozott a riói kajak-kenu pályán.

Kiemelt szerkesztési kérdésekre konstruktív feleltek[szerkesztés]

*feridiák vita 2016. augusztus 28., 22:58 (CEST)

Ezt az enciklopédiát az olvasói szerkesztik.
A magyar változatnak 458 454 szócikke van, ebből 1010 kiemelt.

Összes portál


Welcome to Wikipedia,
458 454 articles in English

Добре дошли в Уикипедия,
Съдържа 458 454 статии на български език.

Üdvözlünk a Wikipédiában!
Ezt az enciklopédiát az olvasói szerkesztik.
A magyar változatnak 458 454 szócikke van,
ebből 1010 kiemelt.


Kiemelt cikk  
A csiprovci városháza
A csiprovci városháza
A csiprovci kolostor
A csiprovci kolostor

Csiprovci (bolgárul: Чипровци, IPA: [ˈtʃiproft͡si]) város Bulgária Montana megyéjében, a kilenc falut összefogó Csiprovci kistérség központja. A közel 2000 lakosú település az Ogoszta folyó partján fekszik a Balkán-hegység nyugati részén.

A települést feltehetően a késő középkorban alapították bányászati és kohászati központként. A területre német ércbányászok érkeztek, akik magukkal hozták a római katolikus vallást. A város a bolgár katolikusok számára, valamint az ország északnyugati részének fontos kulturális, gazdasági és vallási központja lett az oszmán uralom első évszázadaiban. 1688-ban kirobbant az oszmánellenes csiprovci felkelés, melynek elnyomását követően a város lakosságának egy része Habsburg-területekre menekült, de például Szentendrén is telepedtek le csiprovciak; másokat az oszmánok elfogtak és megöltek, vagy rabszolgaként elhurcoltak.

Mintegy harminc évig volt elhagyatott, majd az 1720-as évek elején ortodox keresztény bolgárok népesítették be újra. Ekkor vált a település a bolgár szőnyegipar egyik fontos központjává. 2014-ben a csiprovci szőnyegszövést az UNESCO a szellemi kulturális örökség részévé nyilvánította. Jelentős volt továbbá Csiprovciben az állattenyésztés, a mezőgazdaság, valamint a szőrmekereskedelem is. A jelenkorban a település, valamint a kistérség lakossága csökken, jellemző a munkanélküliség. A helyi fluoritlelőhelyek néhány évig a településre vonzottak egy bányászcéget, azonban 2016-ban a bánya bezárt. Csiprovci számára a jövőt az alternatív turizmus jelentheti.


A kezdőlapon legutóbb megjelent szócikkek: Spanyol hangtan • I. Henrik angol király • Léprigó • Százéves háború • Bohém rapszódia • Bolyai Farkas • Málta történelme 

Javaslatok


Összes portál
*feridiák vita 2016. augusztus 29., 09:58 (CEST)

Wiki3A.jpg Üdvözlünk a Közösségi portálon!

16 év, 458 454 szócikk, 1010 kiemelt cikk, 1 közösség  

*feridiák vita 2016. augusztus 29., 13:22 (CEST)

Blog[szerkesztés]

Kedves *feridiák! Elárulnád, miért csinálsz blogot a vitalapodból, amely kizárólag a más szerkesztőkkel való kommunikációra szolgál? – Pagony foxhole 2016. augusztus 29., 16:59 (CEST)

Ha megnézed a vitalap alját, legalább nyolc megtévesztő kategóriába soroltad be ezzel a másolással. Ez baj. Azt gondolom, hogy a legkevesebb, hogy substolni kéne ezeket a sablonokat, hogy el lehessen távolítani a kategóriákat belőlük. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 29., 19:09 (CEST)

Kedves @Pagony: és @Bináris:, köszönöm, hogy figyelmet szenteltek a kiemelt szerkesztési kérdésekre konstruktív feleltek munkacímmel megkezdett fáradozásaimnak. Szeptember 1-jére készülök egy közérdekű felvetést megvitatásra előterjeszteni s előmunkálataként rövid időre itt gyűjtöm össze ehhez az anyagot. Kérem és köszönöm megértéseteket. Üdvözlettel: – *feridiák vita 2016. augusztus 29., 20:39 (CEST)

előmunkálataként rövid időre itt gyűjtöm össze ehhez az anyagot. Nincs allapod? Jó éjt! Apród vita 2016. augusztus 30., 23:42 (CEST)

Tényleg célszerűbb volna, bár ebből a szempontból mindegy, hogy egy allapot vagy egy vitalapot sorolunk be megtévesztő módon egy rakás kategóriába. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 1., 13:34 (CEST)

Blogbejegyzések vagy Magyar Wikipédia Magazin?[szerkesztés]

Kedves @Bináris, köszönöm a gyors és konstruktív reagálást. Most csak három pontot szeretnék kiemelni.

1./ Ugyanazon tartalom, amely a Kezdőlap utolsó rovatában Magyar Wikipédia Magazin címen jelenik meg, Vitalapunkon Blogjegyzetek címen található.
2./ Ebből következően ha a hangsúlyt a formai különbségekre helyezzük, sok vita se hoz közelebb. Szerintem itt a kulcsa annak is, hogy ha a vitázó felek egyike az egyik formát tekinti a kizárólag helyesnek, s a másikat kizárólag helytelennek, akkor a másikat nem is tekinti vitapertnernek, akivel érdemben megvitatná a megoldandó prolémát, és együtt keresné vele a megoldást, hanem törli, offolja, blokkolja az övétől eltérően gondolkodót. Aki a közös tartalomból indul ki, a másikat nem kirekesztendőnek tekinti, akit legfeljebb kioktatni akar, hanem kiegészítőnek, akitől tanulni tud és akar. Sok mással együtt én is ilyen vagyok. (Lásd még: a mai csütörtökön Kezdőlapra került kiemelt cikk, a Buda visszafoglalása cikkajánlójának vitalapját és a Wikipédia:CEE Tavasz 2016 verseny új szócikkek kategória győztese, Teemeah és a Bulgária természetföldrajza vitalapjának gazdag tanulságait.)
3./ A mai nap új tanév kezdete. Mi egy enciklopédia-alkotó önkéntes közösség tagjai vagyunk, s ebben a közösségben egyszerre lehetünk egymás tanítói és tanulói. Nyissunk mi is és vitáinkban is új tanévet. Neked van itt egy szerintem fontos felvetésed, amely figyelmünk fókuszába hozza a fejlécen/fejrészen túl a „lábrészt”, a lap alját, s az ott található kategóriák, portálok, salonok kérdéskörét. Ezekről jelenleg is folynak különböző helyeken párhuzamosan viták. Nem az eddigi részviták helyett, hanem azok mellett, azokkal párhuzamosan találjuk meg, vagy teretmsük meg azt a közös vitahelyet, ahol a kategóriák, portálok, salonok általános részéről, közös alapjairól is konszenzusig visszük a vitát. Akkor természetesen az én itteni „blogolásom” is okafogyottá válik. Minden javaslatodra nyitottan kérem és várom válaszod. – *feridiák vita 2016. szeptember 1., 17:39 (CEST)

Szerintem ugyanazt a vitát párhuzamosan több helyen folytatni semmilyen előnnyel nem jár, de elég sok hátránnyal. Mindegy, ebbe belefáradtam, és ha csak a saját vitalapodból csinálsz szemétdombot, az már nem érdekel. Viszont ahogy említettem, ez a vitalap legalább nyolc megtévesztő kategóriába van besorolva, ahol semmi keresnivalója, és ez érdekel, mert használhatatlanná teszi a kategóriarendszerünket. Kérlek, görgess le a lap aljáig, és nézd meg, milyen kategóriák vannak ott a válogatás nélküli másolások folytán. Ezeket kéne eltüntetni. Ha másképp nem megy, akkor a sablonok substolásával, hogy eltűnhessenek a kategóriák. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 14., 20:20 (CEST)

Meg is csináltam, utólagos engedelmeddel kitakarítottam az ide nem való kategóriákat és sablonokat, részben nowikizéssel, hogy a tartalomjegyzékek, a kezdőlap sablonjai, a jövőbeli események kategóriájában és öt másikban ne a te vitalapod díszelegjen mindenhol. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 14., 20:36 (CEST)

Tanévkezdés a WikIskolában[szerkesztés]

Wikipédia őslogó
Wikipédia
őslogó

Az új tanév első hétfőjén, szeptember 5-én Kezdőlapunkon ez látható-olvasható: 18 éve, 2001-ben elindult a magyar nyelvhez kapcsolódó első Wikipédia nulladik változata, amikor is egy – még ismeretlen – szerkesztő kérésére Larry Sanger, az angol Wikipédia akkori koordinátora létrehozta a http://hu.wikipedia.com/ címet. (A mai változat 2003július 8-án indult.)

Lásd még: Wikipedia

A legelső szócikk kérdése a hét második tanítási-tanulási napján, a keddi tannapon[szerkesztés]

Mi volt a legelső szócikk a magyar Wikipédián? Lehet tudni? – Elkágyé vita 2016. szeptember 6., 16:01 (CEST)

Kedves @Elkágyé! Lehet tudni, és tudjuk is. Az Omega együttes. Ha rákattintasz az itt belikelt Omega együttes szócikkére, majd benne felül a laptörténet fülre, már azt is tudod, hogy @Grin: kezdeményezte és hogy 2003. július 14-én. Ha még egy lépést haladsz, az Omega együttes vitalapjára kattintva a legfelső szakasz címe a Tudtad-e?, s ebben kérdésedre

a legilletékesebb, maga a szócikk szerzője válaszol, aki feltette a Tudtad-e? kérdést, melyet így folytat: 
„…hogy ez a Magyar Wikipédia első szócikke? 2003. július 14-én éjjel három órakor született.” – grin 2010. február 18., 22:54 (CET).

Kielégít a felelet? – *feridiák vita 2016. szeptember 6., 21:48 (CEST)

Köszönöm, teljes mértékben kielégített. Üdv. – Elkágyé vita 2016. szeptember 15., 15:33 (CEST)

Brit kelet-indiai Társaság[szerkesztés]

Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot a cikkem elolvasásához és támogatásához! Dudva Skull and Crossbones.svg vitalap 2016. szeptember 9., 9:52 (CET)

Szócikkajánlás[szerkesztés]

Sziaǃ Hogy megy ez? Dudva Skull and Crossbones.svg vitalap 2016. szeptember 14., 15:05 (CET)

Üdv @Dudva! Javaslom, kérem, hogy fogjuk meg ezt a szakaszt, menjünk vele egy kattintással a helyszínre: Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2016-42-1 és ott folytassuk tovább. – *feridiák vita 2016. szeptember 14., 16:21 (CEST)

Javaslat a vitalapos problémákra[szerkesztés]

Szia!

Nem szoktam foglalkozni sem a Kezdőlappal sem annak vitalapjával. Ennek ellenére érzékelem azt, hogy folyamatosan konfliktusok vannak a vitalap nem megfelelő használata miatt (ennek jogosságába-nem jogosságába most nem mennék bele). Szeretnék tenni neked egy egy javaslatot, amelyről úgy gondolom, hogy megoldás lehetne arra, hogy megszűnjenek a konfliktusok közted (köztetek) és a másik oldalon álló felek között: A javaslatom az, hogy a Kezdőlap vitalapjának hozzunk létre egy allapot (régebben voltak ilyen allapok Megjegyzések esetleg todo néven), ahova írhatjátok azokat a gondolatokat, amelyeket fontosnak tartotok a Kezdőlappal kapcsolatban, de amelyek a másik oldal szerint, nem odavalóak. Erre az allapra lehetne hivatkozni a Kezdőlap vitalapjáról és – szerintem – megszüntethetné a konfliktust is. Nem vitatkozna ezen senki, nem vonogatná vissza senki senki hozzászólását, nem generálódnának blokkok. Szeretném ha átgondolnád a javaslatomat, és választ adnál rá. A megoldás kulcsát a kezedbe adtam ezzel, a kérdés rajtad áll: kinyitod-e vele az ajtót? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. szeptember 23., 10:21 (CEST)

Áldás a bejövőnek, béke a kimenőnek![szerkesztés]

Szia @Hungarikusz Firkász:!

Mi enciklopédia-alkotó közösség tagjai vagyunk. Közösségünkben Veled ellentében én főleg a Kezdőlappal és annak vitalapjával foglakozom. Ezért különösen érdekel az allapra vonatkozó javaslatod. Azt köszönöm, és viszonozom. Nekünk van egy nyitott székelykapunk, melyhez azt bezáró kulcsra sincs szükségünk. A kapura ez van írva: Áldás a bejövőnek, béke a kimenőnek! Ám legyen, lássuk, mire megyünk ketten. De a mondás szerint három a magyar igazság. Így éppen jókor jelentkezett harmadiknak @Malatinszky: wikitársunk, aki ráadásul szívesen meg is csinálja az általad javasolt allapot. Kérek egy kis türelmet, hogy néhány függő ügyet lezárjunk, s utána kerüljön ez is naprendre s járjunk a végére.

Üdvözlettel: – *feridiák vita 2016. szeptember 24., 20:46 (CEST)

Nekem tetszik ez az ötlet, és köszönöm HuFi-nak a javaslatot meg az igyekezetet, amivel a konfliktust oldani akarja. Az allap neve lehetne „Megjegyzések és tennivalók”, és kaphatna egy külön fület a Kezdőlap vitalapján, hasonlóan a GYIK-hez (ami így lehet, hogy idővel okafogyottá válna és meg is szűnhetne). *feridiák, ha akarod, szívesen meg is csinálom az allapot. Malatinszky vita 2016. szeptember 23., 15:32 (CEST)

El is készült az allap: Vita:Kezdőlap/Megjegyzések. – Malatinszky vita 2016. szeptember 25., 17:12 (CEST)
Nagyon-nagyon rossz ötletnek tartom! Ez csak egy újabb olyan lap lesz, amin Feri határtalanul offolhat/blogolhat. Úgy látszik a Kezdőlap vitalapja és az ő saját vitalapja már nem volt elég erre... OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. szeptember 25., 17:31 (CEST)

Sag schon. Az úri közönség nem olvassa sem ezt, sem azt. Az úri közönség rákeres (mellesleg a gugliban, és a Wikipédiát kapja), hogy mit kell tudni Einsteinről, vagy a galambgombáról. Csak mi duzzogunk magunk közt. OsvátA Palackposta 2016. szeptember 25., 17:40 (CEST)

A baj az, hogy az úri szerkesztők viszont olvassák, és nem 1 és nem is 2 hagyta már ott a Kezdőlap munkacsoportját Feri makacsságának és kommunikációjának köszönhetően... OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. szeptember 25., 17:53 (CEST)

Már véget ért és nem aktuális vagy nagyon is az?[szerkesztés]

Szia @Malatinszky:!

Köszönöm a felajálásodat, amelyre pozitívan reagáltam. Istenszülő Szűz Mária? igen fontos szakaszban lényegbevágóan különböző álláspontot képviselünk. Azt javasoltad, hogy erre a témára a Kezdőlapa vitalapján tegyünk pontot, s más helyen folytassuk tovább. Készültem rá, hogy részletesen kifejtem ellenvéleményemet, de az itt megindult megbeszélés várható fontosságára tekintettel hallgattam, hogy kívánságod szerint archiválásra kerülhessen, s majd másutt és máskor folytassuk tovább. Kezdőlapunk vitalapján a @Porbóllett: wikitárs kezdeményezte és jelenleg első helyen lévő vitaszakaszban egészen más a helyzet. Ott részletesen hozzá is szóltam, mert amik Tőled jelenleg olvashatók, szerintem lényeges pontosításokat és kiegészítéseket kívánnak, de az kitörlése került. Most próbaképp röviden másodszor is hozzászólok, és kérlek, szíveskedj az érdemi vitát hozzászólásoddal, vagy törlés esetén az enyém helyreállításával segíteni. Ha ez megtörtént, azonnal hozzákezdhetünk itt is az érdemi munkához.

Konstruktív hozzáállásod kérve és várva üdvözöl: - *feridiák vita 2016. szeptember 24., 22:52 (CEST)

Köszönöm, a Kezdőlap vitalpján válaszoltam neked. Malatinszky vita 2016. szeptember 25., 17:11 (CEST)

Magyar Közlöny[szerkesztés]

Kedves feridiák, kérésedre feltöltöttem a Közlönyt a Commonsra, itt tudod elérni: File:Magyar Közlöny 1956. november 12.pdfRlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. szeptember 25., 11:17 (CEST)

Kedves @Rlevente! A fordulópontot jelentő jogforrás beszkennelésért az OGYK ügyeletes kollégájának, a Wikipédiába beiktatásért pedig Neked mondunk itt is köszönetet. – *feridiák vita 2016. szeptember 25., 12:37 (CEST)

Ráadás: Szerkesztő:*feridiák/Hét Országos Népszavazás (HON)*feridiák vita 2016. október 2., 23:13 (CEST)

Tudósnaptár[szerkesztés]

Kedves Feri!

Találtam egy tudósnaptárat a KFKI gondozásában. Nem tudom, van-e kapcsolat a Wikipédia tartalma és közte, mindenesetre profilba vág neked. Samat üzenetrögzítő 2016. szeptember 26., 09:47 (CEST)

Kedves @Samat!

Köszönöm a tájékoztatást és jól látod. Üzeneted jól kiegészíti @Rlevente: 56-os küldeményét. Mivel 56-os forradalmunk gyémántjubileumának méltó megünneplése mindhármunk számra kiemelt prioritás, tájékoztatlak, hogy holnap lesz 15:00 órai kezdettel az Arany János utcában az Akadémiai Könyvtár és Információs Központ könyvbemutatója a Műegyetem 1956. novemberében világgá menet és világhírűvé lett profeszora önéletírásának. A Meghívót a honlapon itt olvashatod: Meghívó.

Egyben ellenőrzésre küldök egy kis szépséghiba javítására tett javaslatot, és kérlek, hogy ha lehet, szíveskedj megerősíteni, ha találsz rajta javítandót, akkor javítani, s ha javíthatatlannak találod, a régire visszaállítani. *feridiák vita 2016. szeptember 26., 11:51 (CEST)

A Portál-doboz kerete és benne az Összes portál szószöveg hossza méretkülönbségéről[szerkesztés]

Kezdőlapunk Fejrész dobozában a Portál-doboz kerete és benne az Összes portál szószöveg hosszának méretkülönbsége miatt van egy kis szépséghiba: a 12 portálnévből a 12. szövege hosszában külöbözik a többi 11 kiemelt portálétól. Amint az alábbi képen látható, a többitől eltérően nem fér bele a keretbe, sortörést szenved, amely elrontja

az összhangot: 


Ez a kis szépséghiba könnyen kozmetikázható. Ha a Wikipédia:Kategóriák közül a Kezdőlap sablonjai alkategóriából a Sablon:Kezdőlap portálok sablonban a források szerkesztése fülre kattintunk, akkor a megnyitott szöveg kezdő sorában a 452 szám látható: „...border="0" style="width:452px; margin:0; padding:0; border:1px solid #a7d7f9; background-color:#f6f6f6; vertical-align:top; color:#000000; padding:5px; padding-top:0px; padding-bottom:0px;...” Ha a 452 helyébe az 537 kerül, máris megoldva a probléma:

Kedves @Samat! Szíveskedj a kis kozmetikázást ellenőrízni, és ha arra megfelelőnek találod, megerősíteni, ha javítandónak, akkor javítani, ha elfogahatalannak, akkor a régit visszaállítani. – *feridiák vita 2016. szeptember 26., 11:57 (CEST)