Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2016-35-2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 7 évvel ezelőtt

Javaslom a Buda visszafoglalása cikket, annak szeptember 2-i 330. évfordulója alkalmából. – Rlevente üzenet 2016. augusztus 12., 11:42 (CEST)Válasz


A cikkajánlót - mivel véghatáridőig sem csinálta meg más - elkészítettem, és az már kinn a Kezdőlapon. Ennek hiányában megismétlődött volna a 2015. június 1-jei rendkívüli esemény, amely az archívumban itt található: Miért hiányzik hétfőn a Kezdőlapon a kiemelt szócikk rovatból a tartalom?

De ezt a kis hibát javunkra fordítva nagy eredmény forrásává tettük. Akkor június 1. hétfőre esett, és a rendkívüli esemény olyan lendületes és kreatív együttműködést indított el, hogy június 4-re, csütörtökre már előre dolgoztunk, és a 2014/2015-ös tanévzáróra Wikipédiánk Kezdőlapjának Kiemelt cikk rovatában a rendszeres és igényes közösségi alkotásból sikeres vizsgát tettünk. Ennek bizonysága az is, hogy most még a kis hibát is megelőztük, sőt, amit Kezdőlapunk egyik rovatában tanultunk, a mostani új tanévben már kezdőlapunk egészének kiemelésére és megújítására tőkésíthetjük.

Ebben az akkor és most különbségei is sokat segíthetnek. Most szeptember 1. csütörtökre esik, s ez az a nap, amelyen az óvodától az általános és középiskolákon át az egyetemekig elstartol a 2016/2017-es tanév. A Kezdőlapunk élén levő Kiemelt cikk rovatban a kezdőlapra jelölésben, illetve a cikkajánlók készítésében már október közepénél járunk. Ha a kezdőlapi rovatok sorában lefelé haladunk, az Ünnepek és Évfordulók rovat tartalma is napról napra naprakész. Most a Kezdőlap végén lévő rovat igényel kiemelt figyelmet és tevékenységet. Blogjegyzetek vagy Magyar Wikipédia Magazin? - ez itt s most a kérdés. Ugyanazon tartalom, amely a Kezdőlap utolsó rovatában Magyar Wikipédia Magazin címen jelenik meg, az Vitalapunkon Blogjegyzetekcímen található.

Az új tanév egyik igazán szép feladata a Kezdőlapunk első és utolsó rovata, eleje és vége közti kiemelt kérdés a hídépítés. Ehhez fontos segítség az egész Aktuális rovat, s különösen az élén található tétel képes és szöveges tartalma: Augusztus 26-án Isztambulban átadták a világ legszélesebb és legmagasabb függőhídját, a Vitéz Szelim szultán hidat. – *feridiák vita 2016. szeptember 1., 15:54 (CEST)Válasz

(Lásd még: Blogbejegyzések vagy Magyar Wikipédia Magazin?)