Wikipédia-vita:Ünnepek/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ragold 14 évvel ezelőtt a(z) A Nap napja? témában

Mikó?

március 19-én kellene szerintem beüzelmelni, mert másnap van az ünnepek újéve... – kgyt (vita) 2007. február 16., 05:15 (CET)

lapról áthozva észrevétel

Szerintem ebbe: Ünnepek és emléknapok listája dolgozzuk bele (ez praktikusnak tűnik, csak két kérdésem volna: 1. ömlesztve, vagy egy oszlop ünnepek egy oszlop nevezetes napok, 2. nem lesz-e túl hosszú a box a kezdőlapon, és nem lenne-e ezért érdemes a kettőt mégis különválasztani azonkívül meggondolandó, hogy mondjuk nem fest-e hülyén majd a végtaggyártók napja és a hamvazószerda mondjuk! :o) )

Leföl

Most az hogy van, hogy a hetek alulról fölfele, a napok meg föntről lefele? Szemtorna?:)--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 3., 23:55 (CEST)

Iszlám?

Hol vannak az iszlám ünnepek? magyarországon is élnek muszlimok. :) – Timis abla üzenőfal 2008. január 7., 08:36 (CET)


Vallások világnapja nincsen

Nem találtam seholsem utalást arra, hogy a "vallások világnapja" létezne. Lehet, hogy az eredeti szerkesztő a Baha'i kezdeményezésre akart utalni, de ennek eddig nem lett világraszóló következménye, egyébként is ők január 3. vasárnapját javasolták. Vannak ugyan ilyen címmel rendezvények a világ különböző országaiban, de ezek nem kötődnek január 21-hez. Meg kellene adni a forrást, ha nincsen, töröljük a visszatérő napok sorából. M-ta

A vallások világnapját (World Religion Day) a Bahai egyház kezdeményezte és ma már állítólag a világ több országában ökumenikus emléknap január harmadik vasárnapján. forrás: www.worldreligionday.org - a forrás lábjegyzetként a szócikkben is szerepel. --Adapa vita 2009. január 9., 11:01 (CET)

Meddig tart még 2007?

Ez mintha enyhén tavalyi lenne. :-) Bináris ide 2008. január 21., 14:19 (CET)

26. hétig megcsináltam, hülyén néz ki, de gondoltam kell egy kezdő lökés :-) Egy csomó mindenben bizonytalan voltam (ezeket kommenttel jelöltem), főleg vallásos dolgok. Valaki nem teljesen laikus átnézhetné! Mugli

Nagyméretű képek

Ezek a hatalmas méretű képek hogyan fognak kinézni a kezdőlapon? misibacsi*üzenet 2008. november 5., 13:06 (CET)

Mivel én teszem ki őket jó néhány hete, így bizton állíthatom, hogy a méretüket valaki mindig csökkenti olyankor :) Samat üzenetrögzítő 2008. november 5., 15:12 (CET)
Gondolom ezt az üzenetet erre a lapra akartad írni, de így is megértettem. Samat üzenetrögzítő 2008. november 5., 15:19 (CET)

Két esemény át a vitalapra

Piroska

Ide áthoztam a főlap megjegyzésében kezdett vitát, mivel itt a helye --Adapa vita 2009. január 20., 20:00 (CET)

Szent Piroska napja augusztus 13. az ortodoxoknál - lásd a királyné szócikkét -, január 18. Szent Piroska vértanú napja, de őt a magyar katolikusok nem ünneplik - Adapa

PONTOSÍTÁS: 1./ Mi itt az összes Piroska közül Szent László király lányával foglalkozunk. - 2./ Az Ő eredeti neve Piroska. Nevet és egyházat akkor kellett váltania, amikor bizánci császárnő lett. Ezen minőségében kapta az Irén (Eiréne) nevet. - 3./ Az ortodox egyházban szentként tisztelik. Augusztus 13. az 1134. évben bekövetkezett halálának, illetve az ortodox liturgiában tiszteletének emléknapja. (E napra egyébként szintén mi tettük fel.) - 4./ Szent László király lánya keresztelésekor nem az Irén/Eiréne nevet kapta. Piroskának hívták szülei. - 5./ Piroska névünnepe már az archivált előző évben is ott szerepelt. - 6./ A wiki minden névnél felsorolja híres viselőit. A Piroska névnél a felsorolás első helyén Szent László lánya szerepel. De a kompromisszum érdekében az Árpád-házi Piroskát elhagytuk, és csak általában a Piroska névünnepet tesszük be, amelyet a múlt évből hoztunk tovább. Reméljük, így minden igényt kielégít. - 7./ Ha ezek után is lenne, aki törölni kívánná, kérjük, előbb írja meg indokait az Ünnepek vitalapján, és keressük együtt tovább a kölcsönösen megfelelő megoldást. - Üdvözlettel: FerEnc 090115.

Az ünnepek között névnapokat ne gyűjtsünk, mert egyrészt egyszer már úgyis szerepelnek az aktuális napon a kezdőlap jobb felső részén (Piroska is kint volt 18-án), másrészt ha mind a több ezer névnapot beraknánk, akkor áttekinthetetlenné válna az egész listánk. --Adapa vita 2009. január 20., 20:05 (CET)

Rádiótechnika és űrkutatás napja?

Erre a két emléknapra kellene mérvadó forrás az egymást ollózgató internetes kalendáriumokon kívül. Nekem úgy tűnik, kacsáról van szó. Bay Zoltán kísérlete persze igaz, de annak az évfordulókban van a helye. Az Interneten csupán a következőt találtam: Magyar Űrkutatási Nap - november változó napján, lásd: http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20021122magyar.html Üdv, --Adapa vita 2009. január 20., 20:00 (CET)

A Magyar Űrkutatás Napjától a World Space Week-ig

1./ Az épp idén jubileumi évfordulós (1924. március 8-12. között megalakult) Magyar Mérnöki Kamara hivatalos lapja, a Mérnök Újság (www.mernokujsag.hu. A havonta megjelenő lap minden számában van kalendáriumi-kronológiai ünnepi kalauz. A szakmai lap Magyar Tudomány- és Technikatörténeti Műhelyünknek hivatalból jár. A kezemben tartott ezévi legújabb számának 46. oldalán február 6-nál ez olvasható:

"A magyar ûrkutatás kezdete, Bay Zoltán Holdradar-kísérlete. Az elõször 1994-ben megtartott rádiótechnikai napon a szakemberek arra a bravúrra emlékeztek, hogy Bay Zoltán és kutatócsoportja 1946. február 6-án a saját fejlesztésû radarral – a világon akkor egyedülálló eljárással – megmérte a Föld és a Hold közötti távolságot. Azóta, e napot tekintik a magyar ûrkutatás kezdetének."

2./ A Wikipédia:Ünnepek archívuma 2008-tól kezdődik, a Wikipédia:Évfordulók is csak 2005. augusztusától. A Mérnök Újság arhívumából látható, hogy már 2005. februárjában is ott volt ugyanezen jeles nap az 1994-es kezdet megjelölésével:


Köszönöm, Feri vagy Csongor (elefelejtetted aláírni). Valószínűleg éppen ez volt a forrása azoknak az ezzel teljesen megegyező szövegeknek, amelyek az internetes kalendáriumokban kerengenek. Az rendben van, hogy Bay Zoltán holdradarkísérlete a magyar űrkutatás kezdete, és ezek szerint tehát az 1994-es rádiótechnikai nap sem kacsa. De van-e bármilyen ismeretünk arra vonatkozólag, hogy ennek a rádiótechnikai napnak lett-e folytatása azóta, hogy ez nem csak egy egyszeri megemlékezés volt akkor? Megemlékezik-e erről bárhol bárki hivatalosan? Mert én ilyen adatot nem találtam. Tehát továbbra sincs alátámasztva ez: „február 6. a magyar űrkutatás és a magyar rádiótechnikai fegyvernem napja”. Üdv, --Adapa vita 2009. január 23., 22:06 (CET)

3./ Összegezzük, és lépjünk együtt tovább:

  • A 2008-as archívum bizonyítja, hogy a rádiótechnika napja már tavaly is benne volt az ünnepkörben. (Utánanéztem, megtaláltam: már a 2007-ben is.) Te ezt is kacsának tartottad, és kértél egymást másolgató internetes kalendáriumokon kívüli forrást. A Magyas Mérnöki Kamara hivatalos lapjával ezt a kérést teljesítettem. A Mérnök Újságban is - akárcsak nálunk - együtt szerepelnek Évfordulók és Ünnepek. A forrásokkal bizonyítottam, hogy ez évről évre rendszeresen visszatérően szerepel, ebből is nyilvánvaló, hogy nem évforduló, hanem jeles nap. Amivel még kiegészítem: miért épp 1994-től indult ez a nap, s miért épp a hírközlési fegyvernemtől indult ki a kezdeményezés. Először is mert Bay Zoltán csoportja élén világháborúban haditechnikai keretek között végezte radarkísérleteit.(Akárcsak vele párhuzamosan John DeWitt a Diana projekt keretében Amerikában.) Másodszor is Bay Zoltán 1992-ben hunyt el. (Amerika felfedezésének 500. évfordulója évében, és az USA fővárosban, Washingtonban.) Végakarata szerint 1993-ban helyeztük végső nyugalomba szülőhelyén, Gyulaváriban. Tehát az első év, amikor február 6-át emléknapjaként ünnepelhettük, 1994 volt.
  • Tehát minimális programként visszaállítjuk, ami már a Wikiben is visszatérően szerepelt.
  • Azon kérdésedre pedig, hogy ünneplik-e ezt a napot, válaszul ezúton meghívlak Téged - és mindenki mást, aki olvassa e sorokat - 2009. február 6-án (pénteken) 10:00 órától a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének a Batthyány téri Metró-megállótól pár percre lévő B p., II. ker. Fő u. 68. II. em. 219. alatt rendezendő ünnepségére. Ezen a nyitva maradt kérdésre is részletes választ adunk. Rád bízom, hogy már most beírod-e, hogy 1946. február 6. valóban az önálló magyar űrkutatás kezdőnapja.
  • Mint a Magyar Tudóslexikon 936. oldalán hasonmásban is közölt 1944. szeptember 23-i, tehát idén évfordulós, levélből látható, a humanista tudós Bay Zoltán a Holokauszt idején élete kockáztatásával mentette munkatársait, melyért születésének 100. évfordulója alkalmából 2000-bern posztumusz a Yad Vashem (Világ Igaza) kitüntetést kapta, melynek érme és oklevele a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításán látható.

Üdv:– *feridiák vita 2009. január 26., 11:29 (CET)

Kedves Feri! Köszönöm a részletes válaszodat. Viszont ne haragudj, de továbbra sem győztél meg az igazadról. :-( Az én álláspontom az, hogy az Ünnepek szócikkbe ne helyezzünk évfordulókat, ide tényleg csak az ünnepek és a forrással igazolhatóan évről-évre ünnepelt emléknapok kerüljenek! Továbbra sem világos nekem, hogy ez a nap miért nem évforduló. Az általad forrásként idézett cikkben ez szerepel: „A magyar ûrkutatás kezdete, Bay Zoltán Holdradar-kísérlete. Az elõször 1994-ben megtartott rádiótechnikai napon a szakemberek arra a bravúrra emlékeztek, hogy Bay Zoltán és kutatócsoportja 1946. február 6-án a saját fejlesztésû radarral – a világon akkor egyedülálló eljárással – megmérte a Föld és a Hold közötti távolságot. Azóta, e napot tekintik a magyar ûrkutatás kezdetének.” Itt először egyértelműen évfordulóról van szó: „a magyar űrkutatás kezdete”. Azután egy „rádiótechnikai napról”, amit „először 1994-ben tartottak”, és még megtudjuk, hogy akkor miről is emlékeztek meg. Ilyen emléknapról viszont semmi többet nem lehet találni az Interneten, hogy máskor is ünnepelték volna, de még az 1994-es ünnepségről sem tudni meg semmilyen részletet. A mostani február 6-i ünnepségről sem mondtad meg, hogy az pontosan mi lesz. Most visszaírtad a szócikkbe ezt: „a magyar rádiótechnikai fegyvernem napja”. Légyszíves adjál valamilyen forrást arra, hogy itt nem alkalmi évfordulós megemlékezésről van szó, hanem valóban létezik évről-évre hivatalosan ünnepelt „a magyar rádiótechnikai fegyvernem napja”, „rádiótechnikai nap” vagy „a magyar űrkutatás napja”? Üdvözlettel, --Adapa vita 2009. január 26., 22:34 (CET)


Az ünnepek mint fegyvernem, s az ünnepkör mint küzdőtér

Kedves Ádám!

1./ Megtámadtad hatályban lévő ünnepkörünk több sarkalatos pontját, melyeken önkényesen változtattál, illetve további változtatásokat kívánsz. Ezek közt első Piroska névünnepének törlése volt a jeles napok közül január 18-án. Most a Bay Zoltán és Társai február 6-i világra szóló teljesítményéhez fűződő Rádiótechnikai Fegyvernem Napja a soron következő. Erre kértem, önkényes változtatás helyett keressünk Bay Zoltánék és a Wikipédia szelleméhez méltó megoldást.

2./ Örömmel vettem, hogy idehoztad a vitát és teljesítettem a forrásra vonatkozó kérésedet. Forrásként idéztem a Magyar Mérnöki Kamara hivatalos lapját, a Mérnök Újságot, amelyben a rádiótechnikai fegyvernem napja évről évre jeles napként szerepel. Te ezt nem találtad elégségesnek, és most is azt állítod, hogy semmi többet nem lehet találni erre az Interneten.

3./ Állításod teljesen ellentmond a tényeknek. Bárki beirja a Google keresőjébe a "rádiótechnikai fegyvernem napja" kifejezést, azonnal látja, hogy ez rendszeresített, ünnepkörünkbe beiktatott jeles nap. A legelső találat az Országos Széchényi Könyvtár keretében a Neumann-ház által gondozott Jeles napok, amely pontos felvilágosítást ad, hogy mióta és miért jeles nap február 6. - A második találati pont a mi műhelyvitánkat viszi a legszélesebb nyilvánosság elé. - Ha pedig még bárkiben maradna kétség, a találati pontokon haladva a Honvédelmi Minisztérium honlapjára klikkelve minden vitát katonásan lezáró eligazítást kap. Idézem Havril András vezérezredesnek a Honvédelmi Minisztérium honlapjáról a Rádiótechnikai Fegyvernem Napja alkalmából tartott 2008. február 6-i beszéde ITT olvasható kezdő szakaszait:

Tisztek! Zászlósok! Tiszthelyettesek! Tisztesek!

Hivatásos, Legénységi és Közalkalmazott Állomány!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


A Magyar Honvédség katonai vezetése nevében tisztelettel és megbecsüléssel köszöntöm Önöket február 06-a, a Rádiótechnikai Fegyvernem Napja alkalmából. Az Önök fegyverneme az, amely megfelelő információt szolgáltat arról, hogy mi történik hazánk légterében.

Ez az a folyamatos szolgálat, amelynek munkája észrevétlenül épül be mindennapjainkba, amelynek tevékenységét csak az eszközök esetleges hibája vagy hiányossága során fedezzük fel.


Ehhez a naphoz kötődik egy óriási jelentőségű tudományos esemény. Bay Zoltán magyar tudós és feltaláló nevéhez fűződő eredmény a híres Hold-radar kísérlet, melyet 1946. február 06-án hajtottak végre, lényegében egy időben az amerikai J. H. De Witt kutatócsoportjával. A kísérlet lényege az volt, hogy a Földről a Holdra küldött radarjelek visszaverődését érzékeljék, jelentősége abban állt, hogy ez volt az első alkalom, hogy az ember "elért" egy Földön kívüli objektumot. A kísérleti technika hamar a radarcsillagászat - a csillagászat új ága - alapjává nőtte ki magát. A kísérlet tudományos jelentősége szempontjából meg kell még említenünk, hogy a radarcsillagászat igen fontos szerepet játszott Albert Einstein általános relativitáselméletének - a modern fizika egyik sarokkövének – igazolásában. [...]

4./ Ezek alapján kérlek, szíveskedj korrekt módon helyreállítani a jövő héten a kezdő lapra kerülő szöveget.

Üdvözlettel:

FerEnc – *feridiák vita 2009. január 29., 20:26 (CET)

Kedves Feri! Köszönöm szépen a forrást, ez már tényleg teljesen meggyőző. Helyreállítottam "A magyar rádiótechnikai fegyvernem napja" változatot itt is, és a Magyarországi ünnepek és emléknapok listája cikkben is, az utóbbiban a forrásunkat is megjelölve. Ezzel kapcsolatban még az lenne a javaslatom, hogy a kezdőlapos változatnál ne adjuk meg az egyes ünnepek részletes magyarázatát, hanem ezt az Ünnepek és emléknapok listája és Magyarországi ünnepek és emléknapok listája cikkekben tegyük meg. (A Bay Zoltánra vonatkozó rövid zárójeles megjegyzés persze most indokolt a kép érthetősége érdekében.) Üdvözlettel, --Adapa vita 2009. január 30., 18:22 (CET)

Kedves Ádám! Örömmel olvastam soraid. Minden jó, ha a vége jó. --- Ezúton személyesen is meghívlak a február 6-i ünnepségre, melynek részleteiről holnap írok. --- Tudod-e, hogy műhelyvitánk - mint Csongor figyelmeztetett - a Google gépei révén a világháló igencsak széles nyilvánossága előtt a Rádiótechnika napja beírása esetén igen előkelő találati helyen szerepel? --- Üdvözlettel: FerEnc – *feridiák vita 2009. január 31., 18:22 (CET)

Szia, Feri! Bocs, nem tudtam elmenni a pénteki Bay Zoltán megemlékezésre. Jól sikerült? Azóta egyébként találtam más forrást is a rádiótechnikai napra, sőt más fegyvernemi napokra is: [1] - Be is tettem ezek közül néhányat a Magyarországi ünnepek és emléknapok listája oldalra. Egy részük elég erőltetetten kitalált belső katonai ünnepnek tűnik, mintha valakit azzal bíztak volna meg, hogy találjon ki minden hónapra két ilyen ünnepnapot, úgy hogy minden katonai egységnek legyen. Szóval, lehet hogy ha szócikket akarnánk írni róluk, akkor egy-két eseben nem sokkal többet tudnánk mondani, mint hogy ilyenkor katonák egy kultúrteremben megünneplik magukat, vagy még ennyit sem? üdv, --Adapa vita 2009. február 7., 09:42 (CET)

Szia Ádám! Sajnálom, hogy nem tudtál eljönni. Te is sajnálhatod, mert nagyon jól sikerült. Nagyon rangos szervezetek képviselői ünnepeltek együtt a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének székházában, melynek keretében a Bay Zoltán Tudomány- és Technikatörténeti Alapítvány elnöke és a 65 éve, 1944. július 27-én elkezdett kísérletek egyetlen élő résztvevője közös javaslatára 2009. február 6-án a már addig is jeles napot egyben a Csillagászat Világévében a Magyar Radarcsillagászat Napjává nyilvánították, amelyet azonnal büszkén feltettünk a Wikire. - Abban egyetértünk Veled, hogy az általunk gondozott ünnepkörbe csak a valóban nagy közös ünnepek tartoznak. Remélem, abban viszont Te is egyetértesz velünk, hogy a Magyar Radarcsillagászat Napja ezek közé tartozik. Üdv: FerEnc – *feridiák vita 2009. február 7., 18:54 (CET)

P.S. Február 8-án (vasárnap) a hét méltó zárásaként tévéműsor volt a legjobb szakértőkkel a magyar űrkutatásról, és Bay Zoltán természetesen mint az önálló magyar űrkutatás "origója" szerepelt.

Március 23.: A Lengyel-Magyar Barátság Napja

Az első lépés: beemelés ünnepkörünkbe

Ezen jeles nap eddig hiányzott a helyéről. Pótoltuk a hiányt. Indokaink a következők:

1./ Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki, magyarul: Lengyel, magyar – két jó barát a kezdősora annak a rímbe szedett közmondásnak - és párhuzamosan mind a lengyel, mind a magyar Wikipédiában e példás kapcsolatnak szentelt szócikknek is -, amelyet Lengyelországban és Magyarországon csaknem mindenki ismer, és amely a két nép történelmi barátságát példázza.

2./ Létesítéséről a magyar Országgyűlés 2007. március 12-én, a lengyel Szejm március 16-án döntött.

2./ A Wikipédia kalendáriumában is szerepel március 23. napjánál Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok cím alatt.

3./ De kifejezetten ünnepkörünkben is ott van a Magyarországi ünnepek és emléknapok listája keretében Magyarországi emléknapok cím alatt.

4./ Itt még hiányzott.

5./ Pótoltuk a hiányt.

6./ Készülünk idei méltó megünneplésére.

7./ Kik készülnek még, kik a partnerek?

*feridiák vita 2009. február 25., 21:13 (CET)

A második lépés: kiemelés a kezdőlapra

Vártam egy hetet. Még nem jelentkeztek a partnerek. Sürget az idő. A március 23-án kezdődő héten a többi jeles nap között ott a Lengyel-Magyar Barátság Napjának helye is a kezdőlapon. Ahhoz, hogy felkészülten érkezzünk, még nagyon sok a tennivaló. Vegyük sorba teendőinket.– *feridiák vita 2009. március 4., 10:20 (CET)

A harmadik lépés: a kezdőlapon felemelkedés a főünnepig

*feridiák vita 2009. március 30., 17:56 (CEST)

Nemzeti ünnepek

Ide is beírom: nem lehetne ide tenni az egyes országok nemzeti ünnepeit is??? – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. június 22., 11:26 (CEST)

A kérdés pontosítása

I. A Wikipédia:Ünnepek gyűjtőlapja itt.

II. Ennek tételei között a nemzeti ünnepek köre is ott található.

Ünnepkörök és névünnepek

Az egyes ünnepekről és emléknapokról részletesebben - és valamennyi évre érvényesen - lásd:

Ünnepek és emléknapok listája

Magyarországi ünnepek és emléknapok listája

Nemzeti ünnep

Magyar névnapok időrendben

Magyar névnapok betűrendben

Ma 2009. július 9. van, Lukrécia névnapja.

Történelmi évfordulók listája

MNO Kalendárium

III. Ide, vagyis ahová Einstein2 a nemzeti ünnepekre vonatkozó kérdését föltette, az ünnepek, köztük a nemzeti ünnepek vitái tartoznak.

Kérjük, várjuk vitakérdéseidet, általában a vitakérdéseket!

FerEnc*feridiák vita 2009. július 9., 15:44 (CEST)

A Holdradar kísérletektől a Holdra szállásig és tovább a csillagokig

I. Visszatérés a Holdról és a Kezdőlapról a műhelyvita folyatásához

A Kezdőlapon a jubileumi évfordulós események között február 6-án ez szerepelt:

A folytatásban ezzel és egymással szorosan összetartozó események szerepeltek és szerepelnek elemenként a Kezdőlapon. Ezeket kiemeljük és itt összegyűjtjük, majd a folytatásban rendszerezzük, hogy együtt és helyén lássuk azt, ami összetartozik.

Ugyanezen naphoz tartozik Bay Zoltán fizikus, ugyancsak műegyetemi professzor, akadémikus jövőre kerek jubileumi évfordulós születésnapja. Bay Zoltán 1900. július 24-hez jött napvilágra. Születésének centenáriumát 2000. július 24-én ünnepeltük az MTA Dísztermében. Ezen ünnepségen vette át Bay Zoltánné férje posztumusz Jad Vasem kitüntetését, amely a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiálltásán látható.

Ide tartozik a jubileumi évfordulókkal párhuzamos heti jeles napok közül a Hold napja

Mit jelentenek mindezek számunkra a Wikipédia ünnepkörében tekintve előre a jövő nagy kérdései felé? – *feridiák vita 2009. július 24., 22:29 (CEST)

A Nap napja?

Június 24-nél szerepel, hogy az a Nap napja is. Ellenben Világnapok és nemzetközi akciónapok listája szócikkünkben azt állítjuk, hogy a Nap napja "a nyári napforduló előtti vagy utáni vasárnap". Tehát nem maga a napforduló napja, 21-e, és nem is a hagyományos Szentivánéj, 24-e, hanem – 2010-ben – 20-a vagy 27-e. Viszont hogy még teljesebb legyen a káosz, ez az oldal azt állítja, hogy jövőre már egyenesen két teljes hét(!) lesz az (európai!) "Nap napjai" 2010. május(!) 1-16 között. Én itt megadom magam... Ragold vita 2009. november 8., 02:47 (CET)