Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vita:Kezdőlap 

Ez az oldal elsősorban a kezdőlap struktúrájának és formájának megvitatására szolgál, illetve hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Ezen az oldalon lehet a kezdőlap esetleges tartalmi hibáit bejelenteni.

A kezdőlap rovatainak mostani tartalmával kapcsolatos sablonokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap oldalt.
Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).
Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra valamennyi sablon létre lett hozva.

  aug. 27. aug. 28. aug. 29. aug. 30. aug. 31. szept. 1.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
A vitalap archívumai időrendben

2008-tól: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, ...

A Vaskapu-szoroson át a „kopernikuszi fordulatig” a kiemelt vitában[szerkesztés]

Ma, augusztus 19-én napkezdéstől újra üres lett a fővitalap. Már több mint hét órája tart a szünet. Pedig sürgető feladatok várnak. Az augusztus 17-i napkezdés egyben egy új hét kezdete volt, amelyen a kezdőlapos kiemelt szócikk a Vaskapu-szoros lett. Ezzel pedig egy új szakasz kezdődött a júliusi kezdőlapos kiemelt Duna-szócikk hosszan elhúzódó és holtpontra jutott vitájában is. - *feridiák

Jól értem, hogy mindezt azért írtad, hogy ne legyen üres ez a vitalap? --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. augusztus 19., 08:38 (CEST)

Igen. :O OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. augusztus 20., 10:59 (CEST)

Kopernikuszi fordulat akkor következne be Wikipédiánk felemelkedésében, ha *feridiák, vagy bárki más, akinek fontos, hogy a Duna cikk szerepeljen a Kezdőlapon, az itteni fórumozás helyett elhárítaná a problémasablonokkal jelölt hibákat. --Malatinszky vita 2015. augusztus 21., 00:15 (CEST)

Magyarország születésnapja?[szerkesztés]

Valaki felvilágosítana, a mai címlapos anyagba honnan került (hivatkozás nincsen...), hogy Magyarország születésnapja lenne? Az aug. 20. dátumnál helyesen ezek szerepelnek: "Az 1938-as székesfehérvári országgyűlés határozata értelmében Magyarország nemzeti és állami ünnepe – I. István király temetésének és szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe, az Új Kenyér ünnepe, valamint 1949 és 1989 között a Magyar Népköztársaság Alkotmányának hivatalos állami ünnepe."

Értem én, hogy Istvánhoz köthető az állam alapítása, így szimbolikusan az ország létrejötte. Ugyanakkor Magyarország (Magyar Királyság) 1000. karácsonya óta van - akkor koronázták meg Istvánt.

Szerepel valahol leírva, hogy ma lenne az ország születésnapja? Ha igen, a dátumos szócikket ki kellene egészíteni ezzel, hivatkozással együtt. Ha nem, akkor elfelejteni a címlapról is. (Az Ország tortája szócikket nem tartom mérvadó hivatkozási alapnak.)

Yogurt vita 2015. augusztus 20., 17:05 (CEST)

Teljesen igazad van. Sajnos két évig benne volt a sablonban ez a bulváros és tényszerűtlen megfogalmazás. Most kivettem. Malatinszky vita 2015. augusztus 20., 20:01 (CEST)