Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!

Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).

Röviden
Részletesen
Megjegyzések

A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.

Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Red exclamation mark.svg
Pen 1.svg
Szócikkek a kezdőlapon
Hogy könnyebb legyen nyomon követni a kiemelt szócikkek kezdőlapra jelölésének folyamatát, idekerült a sablon, hogy szem előtt legyen.

Reklám vagy információ?[szerkesztés]

Két olyan hír is szerepel a kezdőlapi aktualitások között (vadászati világkiállítás, Etele Pláza), amellyel kapcsolatban nincs cikkünk, nem tudunk többletinformációval szolgálni az olvasónak. Nem tudom, mi a célunk ezzel, reklámozni akarjuk a világkiállítást illetve a plázát? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2021. szeptember 27., 08:31 (CEST)[válasz]

Igen, ezek reklámok - azaz törlendők. misibacsi*üzenet 2021. szeptember 27., 10:46 (CEST)[válasz]
Töröltem. – FoBe üzenet 2021. szeptember 27., 10:49 (CEST)[válasz]
Köszönjük. misibacsi*üzenet 2021. szeptember 27., 14:45 (CEST)[válasz]
Úgy látom, a világkiállítás visszakerült (a pláza nem). @Voxfax: Sajnálom, hogy pártoskodást keversz a dologba. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2021. szeptember 27., 15:24 (CEST)[válasz]

Nincs itt helye pártvitának. Az aktualitások rovat feladata nem az, hogy felsoroljuk a közelmúlt fontosnak tartott eseményeit (ez a hírportálok feladata), hanem az, hogy felhívjuk az olvasó figyelmét, hogy egy-egy közelmúltbeli fontos eseményről tovább tájékozódhat a Wikipédia vonatkozó cikkéből. Ha nincs vonatkozó cikk, nincs értelme az ilyen figyelemfelhívásnak. A vadászati világkiállításról meg kell írni a cikket, és amikor kész, ki lehet tenni az aktualitások közé. --Malatinszky vita 2021. szeptember 27., 16:52 (CEST)[válasz]