Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!

Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).

Röviden
Részletesen
Megjegyzések

A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.

Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Szeptember 20 óta nem volt a világban új jelentős esemény?

Nem értek hozzá (még?), de szeptember 20 óta nem volt a világban új jelentős esemény, amely a Sablon:Kezdőlap aktualitásaira kívánkozik? A török elnök idelátogatása annak számít pl.? Gül Baba türbéjének felavatása annak számít? Apród vita 2018. október 9., 18:44 (CEST)

Szerintem nagyon tapintatos dolog a véreskezű török diktátor látogatását mellőzni, mivel túlságosan átpolitizált és indulatkeltő esemény, a kezdőlapon pedig ezeket igyekszünk elkerülni. A türbe avatása más körülmények között jó lenne, de így kihagynám azt is, mivel ennek az eseménynek a része. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 9., 19:37 (CEST)

Rendben. Apród vita 2018. október 9., 20:19 (CEST)

Már hogyne történt volna: bejelentették az idei Nobel-díjazottakat. Hármat beírtam, a többit is be lehetne. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. október 9., 20:20 (CEST)

Köszönjük! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 9., 20:49 (CEST)

Én is köszönöm.

Irodalmi Nobel-díjat idén nem adnak át, mivel elmarad - egy szexuális zaklatási botrány kezelése ugyanis zavarokat idézett elő az akadémia tevékenységében. Jövőre viszont két Nobel-díjat adnak át, egyiket visszamenőleg.

Orvosi Nobel-díj: az amerikai James P. Allison és a japán Hondzso Taszuku kapta a daganatos betegségek egy új terápiás lehetőségének felfedezéséért.

Kémiai Nobel-díj: az amerikai Frances H. Arnold, George P. Smith és az angol Gregory P. Winter. Apród vita 2018. október 9., 20:52 (CEST)

@Vadaro:, láttad, amiről itt beszéltünk? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 10., 10:18 (CEST)

Nem az van, hogy csak öt esemény szerepelhet egyszerre? – Fmvh vita 2018. október 10., 10:22 (CEST)

(Szerk. ütk. után): Köszönöm az üzenetet, ezt csak most látom, elnézést. Akkor előbb itt beszéltam volna meg. A fentieket értem, de szerintem ha egy diktátort fogad Magyarország miniszterelnöke, akkor az nem mellőzendő, hanem nagyon is fontos hír. Azt ugye látod, hogy minden politikai mellékzöngétől eltekintettem, - szándékosan. Az Erdogan-cikkbe pedig beírtam, hogy előzőleg Németországban is fogadták. – Vadaro vita 2018. október 10., 10:29 (CEST)

Egyébként ha bárki úgy érzi, hogy a téma (ilyen megfogalmazásban is) bántó, nem idevaló, politikailag inkorrekt vagy részrehajló, - akkor nyugodtan vegyétek le. Én az ilyesmiért soha nem sértődöm meg. – Vadaro vita 2018. október 10., 10:39 (CEST)

Fontos hír valahol, de tisztán politikai, olyanokat meg nem szoktunk kiírni. Én nem helyeslem. De ha ottmarad, remélhetőleg lesz annyi hír, ami minél hamarabb kiszorítja. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 10., 10:43 (CEST)

Töröltem, sértődés nélkül. Nem ér annyit, hogy még itt is politikai témákról folytassunk megbeszéléseket. – Vadaro vita 2018. október 10., 10:51 (CEST)

Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 10., 11:00 (CEST)

Sikerrel végére értünk már az Apród által kezdeményezett vitaszakasznak?

„Szeptember 20 óta” kezdetű kérdését Apród 2018. október 9-én jóval a déli harangszó után tette föl. Ezzel új vitaszakaszt indított, melyet belinkeléssel is kiemelt, s amelyet idézve megismétlek: „szeptember 20 óta nem volt a világban új jelentős esemény, amely a Sablon:Kezdőlap aktualitásaira kívánkozik?” A Bináris moderálta vitában a résztvevőknek 24 óra sem kellett, október 10-én már úgy ülhettek le ebédelni, hogy példaadó gyorsasággal és sikerrel értek a vitaszakasz végére. Azóta további hozzászólás nem érkezett. Így október 18-án megy az archívumba, és figyelmünk súlypontját az új vitaszakaszra helyezhetjük át. Miután én nem vettem részt a fenti vitában, azzal tudok befejezésül hozzájárulni, hogy megköszönöm kulturált és eredményes, példadó vitátokat.

Mehetünk tovább. Október 18-án érnek véget a 2018. évi nyári ifjúsági olimpiai játékok. A Sablon:Kezdőlap aktualitásai rovatra kattintva erről ez látható az aktuális Kezdőlapon:

Már az első 8 nap is hatalmas eredményt értek el a magyar sportolók. Mi, magyar wikipédisták példát vehetünk Tőlük. Javaslom, hogy legalább a végére kapjanak tőlünk is nagyobb figyelmet. Kérem, hogy vitassuk meg a méltó közös befejezést. Üdv: – *feridiák vita 2018. október 16., 13:56 (CEST)