Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!
Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).
Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra valamennyi sablon létre lett hozva.

  márc. 25. márc. 26. márc. 27. márc. 28. márc. 29. márc. 30.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
A vitalap archívumai időrendben

2008-tól: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,

...
Megjegyzések
A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.
Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

A Nők ünneplése Wikipédiánk Kezdőlapjától Kezdőlapunk Vitalapjáig[szerkesztés]

Barbara McClintock (1902-1992) shown in her laboratory in 1947.jpg

Ma a Nőket ünneplik világszerte. Benne mi is ünneplünk Wikipédiánk Kezdőlapjától Kezdőlapunk Vitalapjáig. Közösségünkben magam is hozzájárultam a méltó ünnepléshez, amelynek részei a Kezdőlap több rovatában is ott láthatók. De az elsődleges, a közös kiinduló A nap képe rovat, benne is ma Barbara McClintock 1947-ben készült képe. Javasolom, innen induljunk ki annak megvitatásában, hogy közösségünk miként teheti kiemelkedő eseménnyé a wikitörténetben a mai napot. – *feridiák vita 2017. március 8., 07:09 (CET)

A kezdőlap események rovatába lehetne például női vonatkozású évfordulókat tenni, van itt jónéhány. – Hollófernyiges vita 2017. március 8., 07:49 (CET)

Ez is fontos. Kérlek, szíveskedj összeállítani a toplistát, hogy legyen mit megvitatnunk és fejlesztenünk. Most tudományos rendezvényre megyek a Magyar Kémikusok Egyesületébe. Délután jövök vissza. Remélem, addig sok javaslat gyűlik össze. Jó munkát. – *feridiák vita 2017. március 8., 08:12 (CET)

  • Itt olvasható a világra szólót alkotó Oláh György kémiai Nobel-díjas professzort a Magyar Kémikusok Egyesületében köszöntő rendezvény programjának szövege és látható egy képsora: A kémiai Nobel-díjas Oláh György üzenete.
  • A 90 éves Ünnepelt Los Angelesben ugyanezen napon lépett át a halhatatlanságba. Példája felemelő, üzenete egyre időszerűbb.

Fentiek miatt a Wikipédiához a hét végén tudok visszatérni. – *feridiák vita 2017. március 9., 16:22 (CET)

Ha lehet, keressünk magyar vonatkozásúakat is, és magyarul (pl. a közszavakat a mondaton belül írjuk kis kezdőbetűkkel). Wikizoli vita 2017. március 8., 08:15 (CET)

Fontos, hogy kerek legyen a dátum? – Hollófernyiges vita 2017. március 8., 08:49 (CET)

Ez szabad enciklopédia, ezért ki-ki cselekedhet legjobb belátás szerint. A Wikipédia angol nyelvű változatában például nem követelmény, a német, vagy a lengyel változatban igen, és a magyarban is. Szerintem jó a magyar gyakorlat és továbblépésként javaslom a súlypontot a technikáról a tartalomra helyezni át. – *feridiák vita 2017. március 15., 19:03 (CET)

Nemzetközi nőnap március 19-én az angol Kezdőlapon[szerkesztés]

Március 19-én az angol Kezdőlappal tovább gazdagodott nőnapi ismeretkörünk, melynek igaza egyetlen kattintással itt ellenőrízhető:

Main Page history/2017 March 19
  • 1911 – Socialist German politician Clara Zetkin (pictured) established the first International Women's Day.
*feridiák vita 2017. március 20., 22:09 (CET)

Vasárnap kiállították és bekapcsolták az úszó-világbajnokság visszaszámlálóját[szerkesztés]

  • Budapesten az Erzsébet téren vasárnap kiállították és bekapcsolták a visszaszámlálót, melyről a helyszínen lévő Hosszú Katinka képével tudósítottak a mai lapok, és a téren közvetlenül is ellenőrízhető.
  • Ettől indíttatva javaslom, hogy a miénket is kapcsoljuk be: még 111 nap van hátra az úszó-világbajnokságig.
  • Ha valaki helyteleníti, kérem, hogy itt vitassuk meg. – *feridiák vita 2017. március 20., 21:36 (CET)

Symbol oppose vote.svg ellenzem. Korábban már mások is nyilvánítottak erről véleményt:

Ezt talán az egyéb kocsmafalon is fel lehetne vetni. -- ato vita 2017. március 21., 10:18 (CET)

Aktuális[szerkesztés]

Már párszor beszéltünk róla, hogy terror ügyben csak kiemelkedő eseményeket szerepeltetünk. Egy merénylő volt és nem néz ki kiemelkedő és rendkívüli esetnek. A világban naponta vannak ilyen támadások, szerintem ne reklámozzuk már ezeket (egyébként pont ezért csinálják). Bőven elég a 2017 cikkben szerepeltetni szerintem nem kell a kezdőlapon is bemutatni az eseményt, ráadásul cikk sincs róla meg szerencsére magyar érintettség se. Itt egy csokor ami szerintem legalább ekkora hír (aktualitás), hogy Lukas Podolski bombagóllal búcsúzott a német válogatottól (azt inkább látnám a portugál meccs előtt, hogy majd folytathassuk), de az is, hogy új államfője van Németországnak, itt van, hogy mi lesz a Heineken forgalmazásával vagy mekkora hatalmas kasszasiker a Kincsem film stb. Andrew69. Blue a v.svg 2017. március 22., 23:13 (CET)