Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!
Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).
Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra valamennyi sablon létre lett hozva.

  aug. 26. aug. 27. aug. 28. aug. 29. aug. 30. aug. 31.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
A vitalap archívumai időrendben

2008-tól: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,

...
Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Visszaszámolás a 17 napos riói olimpia nyitóünnepétől záróünnepéig[szerkesztés]

OFF

A visszaszámoló is felülírást, frissítést és fejlesztést kíván. - *feridiák vita 2016. augusztus 6., 05:03 (CEST)

Javaslom Olimpia-vitánk július 11. és augusztus 4. közti szakaszának összefoglalását, rendkívüli archiválását és a döntő szakasznak, az augusztus 5-i nyitóünnepség és augusztus 21-i záróünnepség közötti 17 napos riói olimpiának vitánkban is központba helyezését. - *feridiák vita 2016. augusztus 6., 12:31 (CEST)

Utólagos engedelmeddel a vitalapot szétverő gigantikus visszaszámlálót eltávolítottam. A részletes indoklást lásd itt. Megértésedet köszönöm. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 7., 16:35 (CEST)

Miért baj ha valaki visszaszámol és számolja az Olimpia napjait? Ez most a fő esemény és szerencsére vannak szép eredményeink, melyre minden magyar büszke lehet. Hajrá Magyarokǃ Csak így továbbǃ Remélem még sok örömet szerezzenek nekünk és ami szintén fontos, hogy nem kevés elismerést is begyűjthetnek Hazánknak. A győzelmekhez annyival én is megpróbáltam hozzájárulni, hogy Himnuszunk kiemelt lett és igazi zárásként augusztus 22. és 25. között felcsendülhet a kezdőlapunkon is. Ez több fényes győzelem tiszteletére fog történni, hiszen zászlóvivőnk fegyverrel a kezében is helyt állt és megszerezte az 5. aranyat, melyhez szívből gratulálok. Andrew69. Blue a v.svg 2016. augusztus 11., 08:48 (CEST)

Azzal nincs baj, ha örülünk a sikereknek. Azzal van baj, ha valaki a napok vagy az érmek számolását itt teszi, a Kezdőlap vitalapján, mert ez nem erre való. Ez a Kezdőlap tartalmának, felépítésének, formájának megbeszélésére szolgáló oldal ld.: Vita:Kezdőlap/GYIK#v120 – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. augusztus 11., 09:28 (CEST)

Szerintem túl van ez játszva rendesen. Nem a vitalapot kell óvni az esetleges számlálgatásoktól, hanem a megjelenő tartalomra kéne koncentrálni. A vitalapok esetében jó lehet a gyik, de például azzal nem értek egyet, hogyː ...a Kezdőlap vitalapja, és ugyanarra való, mint a Wikipédia összes többi vitalapja. Ez ugyanis nem egy szócikk vitalapja, hanem egy olyan kirakat vitalapja, amiben lényegesen több dolog van. A komoly és felelősségteljes megjelenéshez meg szerintem kellenek esetlegesen tartalmi viták és olyan felvetések, amiket itt rendre off-nak tesznek egyesek. Azt gondolom, hogy a finomhangolásokat és az egyéb összefüggéseket itt be lehet mutatni és meg is kéne tudni beszélni. De ha nem megy felőlem bármi lehet, hiszen (elég sok elfoglaltságom van mostanában) így alig marad időm a Wikipédiára, ezért már rendszeresen figyelni sem tudom a vitalapi történéseket (meg ha csak időm engedi a tartalomra a szócikkeim kiemelésére és karbantartására szeretnék figyelni) és lehet egyesek szerint jó módszer az egymás offolása meg korlátozása, de talán a probléma megoldásához megfontolandó lehet Szent-Györgyi professzor azon gondolata, hogyː „A békéhez nem bombák kellenek, hanem jóakarat és emberi együttérzés.” Andrew69. Blue a v.svg 2016. augusztus 11., 10:44 (CEST)

Végére ért a visszaszámolás, a végeredmény készítése és a záróünnep kérdése itt is napirendre került. Július 11-én, 25 nappal a riói olimpia nyitóünnepsége előtt vita indult ezen helyen, amelyben arról, hogy mi kerüjön ki a Kezdőlapon az Atuális rovatba három konszenzusos döntés született. Kezdőlapra kerül a nyitóünnepség, a záróünnepség és a kettő között az olimpiai aranyérmesek. A háromból kettő maradéktalanul teljesült, jelenleg is hét aranyérmes szerepel a kezdőlapon. Napirendre került az összegezés és a záróünnepi kezdőlap kérdésköre. Kérem, a minden jó, ha a vége jó jegyében vitassuk meg, s ahogy az előző kettő csapatgyőzelem eredménye, legyen az a harmadik is. – *feridiák vita 2016. augusztus 19., 23:59 (CEST)

Kérem, hogy ne itt vitassuk meg. Nincs is mit megvitatni. Ülünk a tévé előtt éjjel egy másik monitor előtt (ha már nem vagyunk Rióban), egyre inkább véreres szemekkel és lelkesen drukkolunk. Sírunk, vagy lelkendezünk boldogan. Ez meg itt a Wikipédia. Nem a napi bulvársajtó. OsvátA Palackposta 2016. augusztus 20., 09:15 (CEST)
Szerintem kezdőlapon se visszaszámláló, se záróünnepi különszám, se eredményösszegzés nem helyénvaló. A szócikkben a helye ilyesminek. Akela vita 2016. augusztus 21., 22:24 (CEST)

Az eredményes vitához induljunk ki a hiteles-hivatalos primer forrásból[szerkesztés]

@Akela, a tények makacs dolgok. Wikipédiánk nem primer információforrás. Alapvető követelmény a hiteles-hivatalos forrás megadása. Magyar olimpiai ügyekben ilyen forrás a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja. Ennek kezdőlapján a jobb felső sarokban - mint Wikipédiánk kezdőlapján A nap képe - ott a galéria. De még ennek is felette, a jobb felső sarokban ott a visszaszámláló, nem is egy, hanem egy sor, végtelenített körben. Kérem, szíveskedj a MOB honlapján itt belinkelt kezdőlapjára és itt belikelt visszaszámlámlálásra kattintani, és megerősíteni a tény igazát. Akkor tudjuk folytatni az érdemi vitát. A mellé tett Kajak-kenus infobox pedig segít az ide tartozó és eredetileg ugyanezen szakaszba betett s itt holtpontra jutott Szabó Gabriella kép vitában is új szakaszt kezdeni. – *feridiák vita 2016. augusztus 25., 23:42 (CEST)

Szabó Gabriella kép[szerkesztés]

Kérdés: nem lehetne valahonnan képet szerezni az aranyérmes Szabó Gabrielláról? Hiányzik az aranyérmesek képsorából. Ki tud segíteni? – Witéz vita 2016. augusztus 18., 19:51 (CEST)

Itt csak bináris dolgokról eshet szó. Szóval 0 és nincs kép még róla. Uffǃ Andrew69. Blue a v.svg 2016. augusztus 18., 21:08 (CEST)

"Nem ellenőrzött változat"[szerkesztés]

Nekem a Kezdőlap a fenti fülszöveggel jelenik meg, ami nem vet jó fényt ránk. Gondolom ez technikai gikszer miatt van és nem azért, mert van ellenőrizetlen valami az oldalon. Vagy igen? misibacsi*üzenet 2016. augusztus 18., 08:20 (CEST)

Ha a laptörténetben azt látod, hogy maga a szöveg ellenőrizve van (és igen), akkor valamelyik beillesztett sablon vagy fénykép okozhatja, amit nem megerősített szerkesztő módosított. Ezt a legegyszerűbb úgy megtalálni, hogy a kezdőlapon állva baloldalt a kapcsolódó változtatásokra kattintunk. Rögtön látszott, melyik változtatás a ludas, ezt ellenőrizve eltűnt az inkriminált fülszöveg. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 18., 08:32 (CEST)

Kösz az infót és a jóváhagyást. Lehet, hogy ez a módszer a "legegyszerűbb", de akkor gond van, mivel ez túl bonyolult. Szeretem a logikus, egyszerű módszereket, és ezt a legközelebbi alkalomra elfelejtem, mert nem magától értetődő. misibacsi*üzenet 2016. augusztus 18., 08:49 (CEST)

Sajnos maga a kezdőlap bonyolult. Talán kellene írni egy botot, amelyik folyamatosan figyeli. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 18., 08:57 (CEST)

Megint "Nem ellenőrzött változat" van. Megnéztem a "kapcsolódó változtatások" lapot és nem látom, hogy melyik cikket kellene ellenőrizni. A két legfrissebbet néztem, azok rendben vannak. Ez a lap egyébként sem jelzi, hogy "ellenőrizetlen" lenne bármelyik cikk, így milyen módszerrel lehet ellenőrizni a Kezdőlapot? Kiindulási alapként elvárás lenne, ha félvédett legyen a lap. Nonszensz, hogy névtelenül vagy kezdőként bele lehet módosítani a főoldalba, utána meg lehet szidni a Wikipédiát, hogy a főoldalon milyen téves infó jelent meg. misibacsi*üzenet 2016. augusztus 19., 08:53 (CEST)

Nem látom ellenőrizetlennek. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. augusztus 19., 09:20 (CEST)

Nálam sem az. Wikizoli vita 2016. augusztus 19., 09:30 (CEST)

Már nálam sem. De amikor jeleztem, az volt. misibacsi*üzenet 2016. augusztus 19., 13:22 (CEST)

Talán ez segít: Kategória:Kezdőlap sablonjai. Ezeknek a sablonoknak a válogatott végignézésével talán jobban ellenőrízhetőek tudnak lenni. Egyébként úgy jutottam ide, hogy a Kezdőlapnak van Kezdőlap nevű kategóriája és azon belül mentem tovább. Apród vita 2016. augusztus 19., 13:30 (CEST)

Kösz a linket, de ugye nem gondolod komolyan, hogy 50 sablont bárki is át fog nézni, ha a Kezdőlapon "Nem ellenőrzött változat" jelenik meg. misibacsi*üzenet 2016. augusztus 19., 14:51 (CEST)