Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!

Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).

Röviden
Részletesen
Megjegyzések

A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.

Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Mi újság a nagyvilágban?[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaApród vita 2019. március 17., 00:59 (CET)

Szép estét kívánok!

Mi újság a nagyvilágban? Az utolsó kezdőlapi esemény ugyanis március 3-ai és ma már március 14. van. Persze tudom, hogy a holnapi nap miért jelentős. Apród vita 2019. március 14., 20:57 (CET)

Lezuhant egy etióp repülő, tornádó az USA-ban, lövöldözés Új-Zélandon, elsüllyedt a Grande America hajó... :) – Fmvh vita 2019. március 15., 07:04 (CET)
Ehhez képest ebből csak az első említett esemény - ami március 10-én volt - került kezdőlapra. És ma már március 16. van, vagyis hat nappal ezelőtti. Apród vita 2019. március 16., 12:06 (CET)

Megoldódott VargaA által. Apród vita 2019. március 17., 00:59 (CET)

Kiemelt cikkek száma: számformátum nem jó[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvamisibacsi*üzenet 2019. március 24., 06:08 (CET)

Sziasztok!

Keresgéltem szerkesztési nézetben, de nem látom hol lehetne javítani.

A magyar változatnak 447 115 szócikke van, ebből 1 001 kiemelt.

Az általam vastagított számjegy formátuma hibás, mivel a magyar helyesírás szerint 9999-ig a számokat egybe kell írni, így: "1001". Kérem, hogy javítsa ki valaki, ne maradjon így.

Az egybeírás szabálya alól van kivétel, például ha táblázatban egymás alatt vannak számok, amik között van 4 jegyűnél hosszabb, mivel ott már kötelező hármasával tagolni, ezért abban az esetben a 4 jegyűeknél is megengedett, hogy formailag egységesen nézzen ki a táblázat. misibacsi*üzenet 2019. március 23., 07:52 (CET)

A {{Kiemelt cikkek száma}} sablont kellene javítani, de azt mezei felhasználók nem szerkeszthetik. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. március 23., 08:02 (CET)

Kösz az infót. Odáig jutottam, hogy a Wikipédia:Varázsszavak oldalon van ezekről egy rövid leírás, majd lentebb itt: Szerkesztő:Dani/magic words egy részletesebb lista. Azon az oldalon a kérdéses sablon(?) alternatív nevei: "LAPOKAKATEGÓRIÁBAN:kategória neve", "PAGESINCATEGORY:kategória neve", "PAGESINCAT:kategória neve".
De a számformátum alkalmazása (négyjegyű számokig) több más helyen is hibás, pl. "LAPMÉRET:lap neve PAGESIZE:lap neve 2 399 ".
@Bináris: Ki tudja ezeket szerkeszteni? Dani 2017 óta nem aktív, de ugyanezt a problémát már 2008-ban jelezte neki Bináris szerkesztő. Nem lehet igaz, hogy egy ilyen problémát 10 év alatt nem lehetett megoldani. misibacsi*üzenet 2019. március 23., 08:49 (CET)

A problémát elodáztam néhány évtizeddel: átírtam a sablont, hogy egyáltalán ne használjon ezres elválasztókat. 9999 fölött sem, de addig még azért alszunk néhányat, mire eljutunk a tízezer kiemelt cikkig. – Tacsipacsi vita 2019. március 23., 12:36 (CET)

@Tacsipacsi: Köszönöm, a Kezdőlapon egyelőre jó lesz így.

Az enwiki leírása a "magic words"-öknél tesz utalást arra, hogy "a számformátum nyelvfüggő módon beállítható", de azt ott nem írja le, hogy hogyan (nem mentem nagyon utána).

A "LAPMÉRET: / PAGESIZE:"-nál is tudnád javítani? Ott akutabb a probléma, mivel vannak 9999-nél kisebb és nagyobb számok is. misibacsi*üzenet 2019. március 24., 06:08 (CET)

Lásd Szerkesztővita:Dani/magic words#formatnum. – Tacsipacsi vita 2019. március 24., 12:43 (CET)