Szerkesztővita:Istvánka/Archívum14

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 14 évvel ezelőtt a(z) Wagner témában
14. kötet (2009. május 6. – 2009. június 16.)

Ez egy lezárult megbeszéléseket tartalmazó archív szerkesztői vitalap. Ne változtass rajta! Ha fel akarsz éleszteni egy itt szereplő megbeszélést, vitát, az aktuális lapon tedd!

tataroz sablon

Szia! A Alberobello és a Palermo cikkeken rajta van a tataroz sablon. Ha már nem tatarozod őket, kérlek vedd le a sablont. Köszönöm. Szajci reci 2009. május 6., 15:13 (CEST)

Alberobellón még dolgozom! Palermóról levehető! – Istvánka posta 2009. május 6., 15:16 (CEST)

Köszönöm. Szajci reci 2009. május 6., 15:19 (CEST)

Palermo, Modugno

Palermo (Palermu in siciliano) è un comune italiano di 659.623 abitanti. Ezt az Itwikin találtam. Maradjon a város, ne az elsőosztályos község vagy falu legyen a comune. A Palemmut hol találtad, mert igaz! Jobb vagy, min az olaszok, gratula! – Paxfax vita 2009. május 6., 19:47 (CEST)

Mire akar utalni az "elsőosztályos" szó? A falu és a község pedig két különböző dolog, a mondat emiatt is értelmezhetetlen.
Az olasz "comune" községet jelent magyarul (etimológiailag is, tartalmilag is), ezen kívül körülírásokkal lehet visszaadni, mint pl. "önkormányzati (területi) egység".
Peyerk vita 2009. május 7., 09:50 (CEST)

WP:E...

...az WPM:E helyesen, te félrevezető belény. – Alensha sms 2009. május 7., 00:48 (CEST)

Csík és csillag

Istvánka! Téged kérdeznélek, mert ha jól láttam, te szoktál ilyen ilyen-olyan csillagos sárga gratula-csíkokat küldözgetni.:)) Hogy megy ez? Bárki küldi bárkinek bármikor bármiért, vagy van egy időszak, amikor szezonnya van:)), netán Mikulásra kell időzíteni...?:)) S honnan vannak a csíkok és csillagok? Van valahol egy csíkraktár? VigyoreLVe kedvesS(z)avak 2009. május 7., 08:46 (CEST)

Köszönöm! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. május 7., 09:07 (CEST)
Oké! Sör fizetve! VigyoreLVe kedvesS(z)avak 2009. május 7., 09:21 (CEST)

Turizmusműhely megalapítása

Szia Istvánka! Már „kényszerű szabadságolásod” időszakában is meg akartalak keresni ötleteimmel, de a közbejöttek miatt ez nem volt lehetséges. Később én voltam szanatóriumban, fogsor készíttetés miatt Budapesten, hosszabb ideig, Utólag és még egyszer köszönöm a turisztikai portálhoz adott segítségeidet. Közben jött a gondolat, mert már a téma kibontásához egyedül kevés vagyok, hogy alapítani kellene egy turizmusműhelyt. Ide várnálak, ha még van kedved, erőd és érdeklődésed, alapítótagnak. Ehhez minden adottságod meg van: a világörökség műhely oszlopos tagja vagy (az ide írt cikkek, 100%-a turisztikai látnivaló is!), sokat utaztál, közben nagyon jó fotókat készítettél, tehát a gyakorlatban is ismered a helyszíneket, emellett jól ismered a wikipédia szerkesztési elveit, módszereit. A Wikipédia:Turizmusműhely vár akár rendes, akár pártoló tagnak. A műhely arculata kialakulóban van, amihez ismételten kérem ötleteidet, segítségedet. Kalandra fel! – Sóhivatal vita 2009. május 7., 09:56 (CEST)

Tudomásul vettem döntésed. Ebben a műhelyben a demokratizmus teljeskörű lenne. Mindenki azt csinálhatná amihez kedve lenne, szoros megkötések nélkül. Ha megenged, akkor a pártoló tagok közé felírnálak, de még jobban esne, ha ezt Te tennéd meg. Azért a műhely portál elkészítésébe kérném a Te segítséged is. (Az én magánvéleményem az, hogy a demokráciához egy pici diktatúra azért kell!.) – Sóhivatal vita 2009. május 7., 10:13 (CEST)

Az Ezeregyéjszaka meséi

Szia! Az Ezeregyéjszaka meséiből miért vetted ki a behúzásokat a felsorolásoknál? Szerintem így romlott az áttekinthetőség. És ennek mi a kapcsolata a WP:ELL-lel? – Juliska vita 2009. május 7., 13:15 (CEST)

Köszi szépen! – Juliska vita 2009. május 7., 13:25 (CEST)

Mohácsi csata

Engem csak ne oktass ki te kis serdülő magyar wikipédiás. Már akkor az angol wikit szerkesztettem mikor te még a magyar wikiről sem hallottál. – Celebration1981 vita 2009. május 7., 13:29 (CEST)

Szia!

Köszönöm a dicséretet. Mit ne mondjak engem is meg ölne a sárga irigység, ha későn tudom meg, hogy Pestre jön.

Üdv.! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kispados (vitalap | szerkesztései)

Román nyelv

Szia! Szerinted miért jobb így:

  • A román nyelv tanulásához
  • Nyelvleckék
  • Más tananyagok
  • Babel (francia–román kommunikáció)
  • Cojocaru, Dana [2003]: Romanian Grammar (Román grammatika), SEELRC

hogy nincs hierarchizálás az alcímek és aközött, ami alattuk van, mint így:

  • A román nyelv tanulásához
  • Nyelvleckék
  • Ragozó programok
  • Más tananyagok
  • Babel (francia–román kommunikáció)
  • Cojocaru, Dana [2003]: Romanian Grammar (Román grammatika), SEELRC
  • Szövegeket kiejtő program

?

Amator linguarum vita 2009. május 7., 16:52 (CEST)

Válogatott finomságok – úgy is mint minden szempontból OFF :)

Azt lehet, hogy a kedves látogató csak a jobb szélső oszlopból kér? VigyorTomeczek Słucham! 2009. május 7., 17:50 (CEST)

De jó hogy itt vagy!

Segíts már nekem légyszíves! A Wikipédia:Lovasműhely Szócikkek értékelése részben nem és nem tudom a táblázatot középre igazítani. Mit csináljak vele? Így olyan csúnya, hogy balra mászik. – VadszederkeMágika 2009. május 7., 23:23 (CEST)

Nagyon-nagyon köszi!!! Persze, nem jó ez a kifejezés. Kértem a többieket is, hogy gondolkodjanak milyen szöveg legyen. Ha majd belefolynak jobban, akkor kialakul rendesen. Különben tessék véleményt mondani, hogy milyen! Rengeteget küszködtem a méretekkel ide-oda, de most elég jónak tűnik. Más:Igaz, hogy Kolozsváron élsz? – VadszederkeMágika 2009. május 7., 23:37 (CEST)

Nagyon öreg vagy!:-) Különben épp most kezdtem rosszul lenni attól a sok számtól. Szerencsére közben megmagyaráztad. Szép jó éjszakát, szemem leragad. – VadszederkeMágika 2009. május 7., 23:44 (CEST)

Spoiler

Mér, hát van, akinek minden vicc új :D – Alensha sms 2009. május 8., 01:44 (CEST)

Képek

Az igazi lúzer fotós lemerült elemmel jár :-). Nem baj, a sevillai nagyon jó volt ettől még. Most vasárnap megyek a Carmenre, előtte feltöltöm az akksikat :-) Mamirendelő 2009. május 11., 10:01 (CEST)

Portál

Kedves Istvánka!

Az Operaportálon van két doboz a Hiányzó szócikkek és a Segíteni szeretnél, ami a Explorerben elúszik egymástól. Nézd már meg légyszíves. Módis Ágnes Vadszederke (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)Istvánka posta 2009. május 11., 11:26 (CEST)

Neked van Opera böngésződ? – VadszederkeMágika 2009. május 11., 11:30 (CEST)

Én is, ezért nem vettem észre, hogy a Lovasportálnál meg a többi, sőt a szerk.oldalamon is elúsztak a képek. Nálad még a Bölénybüfében a Teasütik alá bemászott a három kicsi sablon. Ha valamit észreveszel nálam is (később, mert ezeket javítani fogom), szólj légyszíves. – VadszederkeMágika 2009. május 11., 11:35 (CEST)

Miért, titkos? :-)VadszederkeMágika 2009. május 11., 11:39 (CEST)

Tomori Viola

Kedves Istvánka! Sokat nyomozgatok a közeli múltban élt pedagógusok, pszichológusok, szociológusok kapcsán, végre meglett Tomori Viola halálának időpontja. Férje halála után (1990-es évek eleje) eljött Erdélyből Magyarországon élő gyermekeihez lakni, s itt érte a halál 1998-ban, Tiszaújvárosban. Bocsánat, hogy fárasztottam, korábban nem tudtam, hogy átjött Magyarországra. Illett volna tudnom, hiszen az egyik gyermeke itt él Szegeden, de hát akkor (1990-es évek) én nagyon bele voltam temetkezve a szűk szakmai munkámba. Szíves üdv. – Mártiforrás 2009. május 11., 12:18 (CEST)

Mikulás

Szervusz, Istvánka!

Még nem futottunk össze azon kívül, hogy Te üdvözölsz a vitalapomon, köszönöm. Szörfözés közben Kaboldy tanár úr vitalapján, de Gothikánál is látok egy Mikulást. Kérlek, írd meg, honnan szereztétek ezt a rajzot! Lehet, hogy egy békebeli képeslap? Köszönettel: Ronastudor vita 2009. május 11., 18:14 (CEST)

Ha nem bírod a stílusomat, Te se tegyél megjegyzéseket, megkérlek

"amit Linkoman művelt Hkoalával"????? Esetleg fordítva, nem? Ha a Te cikked címe alól kitörlöm az egész szöveget és mást írok be helyette, miközben 48 órán belül törlési kezdeményezés történik a cikkeddel szemben, akkor boldog leszel? Én pl. összevontam a szökőkutakról szóló, külön-külön csonkjaidat egy cikké egykoron?
Tanultam a dologból. Szubcsonkot bárki írhat, egy hét a türelem, viszont a Pallasból nem érdemes kezdeni, azt utáljuk, lenézzük. Mellesleg annyira utáljuk, hogy a végén már azt sem vesszük észre, ha korszerű cikkünk van, hangsúlyozottan 1900 előtti témákból.
Nem kell válaszolnod.--Linkoman vita 2009. május 12., 08:56 (CEST)

Re: átírás

Szia! Szakszerűen erre Bennó vagy valamelyik nyelvész tudna választ adni, én csak azt tudom elmondani, amit tapasztaltam: vegyesfelvágott. A régebbi lexikonokban inkább a durva magyaros átírást használták, ennek előnye, hogy bárki el tudja olvasni, viszont nem mindent lehet vele átírni. Az IPA-val viszont mindent át lehet írni, de elég kevesen tudják elolvasni (ráadásul megtévesztő is lehet egy laikusnak, mert pl. az [x] jel nem a ksz-t, hanem a ch-t jelöli, mint a német ach szóban). Konkrétan a Bari esetében átírhatod magyarosan "bári"-nak, és még csak nem is durva közelítés, mert az olaszban hosszú is a hangsúlyos magánhangzó, tehát simán magyar á. (Viszont pl. a spanyolban már nem így van, szóval ott már nem lenne pontos ez az átírás). Én régebben átírtam mindenhogy, de rájöttem, hogy ez így nem jó, hogy hol így, hol úgy, szóval én az ilyen teljesen egyértelmű esetekben kerülöm az átírást, és csak ha nagyon problémás a név kiejtése, akkor adom meg. De van egy harmadik megoldás is: megadod mindkétféleképpen, IPA-val és magyarosan. Ebből aki az IPA-t érti, megtudja a pontos kiejtését, aki nem, annak elég a durva magyar közelítés is. :-)Mex plática 2009. május 12., 09:11 (CEST)

Re: Mikulás

Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Ronastudor vita 2009. május 12., 10:08 (CEST)

Olyan van...

…hogy köszönöm a Messina megyét, már hiányzott! És kérek szépen egy makkiátót! Estére meg egy korsó sört rendelnék. – Susulyka hm? 2009. május 12., 10:47 (CEST)

Csodálkozom rajtad

Ezt írod: "mert az amit Hkoalával leműveltél abszolút aljas dolog volt, tekintve azt, hogy ő jóhiszeműen megpróbált segíteni. Ha egyszer túllátnál a tenyérbemászó beképzeltségeden, láthatnád, hogy nem mindenki ellened dolgozik. De nem, te még azt is elidegeníted stílusoddal, aki próbál neked segíteni! Hát hol van ebben a közösségi szellem kéremszépen? Nem kell válaszolnod, inkább szállj magadba és gondolkozz!"
  1. először is elég kemény szavakat engedsz meg magadnak. Attól, hogy sértegetni akarsz, még nem lesz igazad.
  2. A "közösségi szellemből" engem kioktatni az egyik legnagyobb tévedés, amit admin magának megengedhet. Mások cikkeinek százait segítettem formálódni, szerepem volt a szubcsonk-rendszer kialakításában, számos szubcsonkot bővítettem, több esetben a cím megváltoztatásával segítettem cikkeket törléstől megmenteni.
  3. Én sehol nem írtam azt, hogy "mindenki ellenem dolgozik", csupán azt, és ezt nem cáfolta meg senki, hogy elvárható lett volna a törlési javaslat illetve a szöveg teljes cseréje ELŐTT egy üzenetben felhívni a figyelmet arra, hogy a cím félreérthető. Tehát mások vétettek a közösségi szellemmel szemben, mert kérdés nélkül feltételezték rólam, aki ugyanolyan régen szerkesztek, mint ők, hogy hülyeséget csinálok. És a törlési javaslat olyan korán készült el, hogy csak utólag reagálhattam.
  4. Ezek után megpróbáltam megmagyarázni, hogy mi volt a Pallas-cikk bemásolásával a szándékom.
  5. Hkoala sértődése az ő dolga. Ő is hülyének nézett, azután beírta a cikkbe, hogy a Polgári Törvénykönyv rendelkezik a házasságról. Sebaj, majd kijavítjuk családjogi törvényre. Végülis az, aki nálunk többet tud, ugye, drága Istvánka, könnyen tűnik beképzeltnek.
  6. Láthatóan Az egész ügyből csak annyi marad meg benned, hogy én hibáztam mások kárára, mások viszont megfelelően, akkor szintén nincs mit magyaráznom.
Végül: kikérem magamnak az aljas jelzőt. Amíg ezért nem kérsz bocsánatot, neked többet nem írok. Utálhatsz, a Te dolgod - de akkor is ugyanolyan szerkesztői jogaim vannak, mint bárki másnak.--Linkoman vita 2009. május 12., 16:43 (CEST)

Csodálkozom rajtad

Ezt írod: "mert az amit Hkoalával leműveltél abszolút aljas dolog volt, tekintve azt, hogy ő jóhiszeműen megpróbált segíteni. Ha egyszer túllátnál a tenyérbemászó beképzeltségeden, láthatnád, hogy nem mindenki ellened dolgozik. De nem, te még azt is elidegeníted stílusoddal, aki próbál neked segíteni! Hát hol van ebben a közösségi szellem kéremszépen? Nem kell válaszolnod, inkább szállj magadba és gondolkozz!"
  1. először is elég kemény szavakat engedsz meg magadnak. Attól, hogy sértegetni akarsz, még nem lesz igazad.
  2. A "közösségi szellemből" engem kioktatni az egyik legnagyobb tévedés, amit admin magának megengedhet. Mások cikkeinek százait segítettem formálódni, szerepem volt a szubcsonk-rendszer kialakításában, számos szubcsonkot bővítettem, több esetben a cím megváltoztatásával segítettem cikkeket törléstől megmenteni.
  3. Én sehol nem írtam azt, hogy "mindenki ellenem dolgozik", csupán azt, és ezt nem cáfolta meg senki, hogy elvárható lett volna a törlési javaslat illetve a szöveg teljes cseréje ELŐTT egy üzenetben felhívni a figyelmet arra, hogy a cím félreérthető. Tehát mások vétettek a közösségi szellemmel szemben, mert kérdés nélkül feltételezték rólam, aki ugyanolyan régen szerkesztek, mint ők, hogy hülyeséget csinálok. És a törlési javaslat olyan korán készült el, hogy csak utólag reagálhattam.
  4. Ezek után megpróbáltam megmagyarázni, hogy mi volt a Pallas-cikk bemásolásával a szándékom.
  5. Hkoala sértődése az ő dolga. Ő is hülyének nézett, azután beírta a cikkbe, hogy a Polgári Törvénykönyv rendelkezik a házasságról. Sebaj, majd kijavítjuk családjogi törvényre. Végülis az, aki nálunk többet tud, ugye, drága Istvánka, könnyen tűnik beképzeltnek.
  6. Láthatóan Az egész ügyből csak annyi marad meg benned, hogy én hibáztam mások kárára, mások viszont megfelelően, akkor szintén nincs mit magyaráznom.
Végül: kikérem magamnak az aljas jelzőt. Amíg ezért nem kérsz bocsánatot, neked többet nem írok. Utálhatsz, a Te dolgod - de akkor is ugyanolyan szerkesztői jogaim vannak, mint bárki másnak.--Linkoman vita 2009. május 12., 16:43 (CEST)


Manchester City magyar szurkolói oldal link eltávolítása

Jó napot!

Nem régiben, egy linket helyeztem el a Manchester City-s bejegyzésben, ami Magyarország legnagyobb Citys oldalára mutat. Ön ezt eltávolította, és ennek szeretném megtudni az okát. Köszönöm. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.132.28.182 (vitalap | szerkesztései)

Jól esett!

Köszönöm! – Susulyka hm? 2009. május 13., 13:10 (CEST)

királyné

Mária Kazimira (megjegyzem most hallok róla először :-)) – Tomeczek Słucham! 2009. május 14., 15:56 (CEST)

Tudom, mert a lengyel verziójára rákerestem. Stimmel a személy, a magyar verzió meg az, amit írtam. Csak arról van szó, hogy eleddig elkerülte a figyelmemet a hölgy létezése… – Tomeczek Słucham! 2009. május 14., 16:01 (CEST)

Arra azért még kiváncsi lennék, hogy ez most hogy jött Neked? VigyorTomeczek Słucham! 2009. május 14., 16:17 (CEST)

Na így már mindjárt érthetőbb, hogy mi dolgod van Neked cirka 300 éve halott lengyel királynékkal. :-)Tomeczek Słucham! 2009. május 14., 17:22 (CEST)

A spanyol cikk szerint portugál hercegnő, a princesa = hercegnő, nem infánsnő. Legalábbis, ami a pontos fordítást illeti. De úgy látom, van róla magyar cikk is, ott pedig spanyol királyné. :-)Mex plática 2009. május 14., 17:52 (CEST)

Semmi baj, nem zavartál. :-)Mex plática 2009. május 14., 18:16 (CEST)

Surprise!

Köszönöm szépen a meglepit. Csigabiitt a házam 2009. május 14., 18:01 (CEST)


Köszönet

Szerusz, Istvánka!

Az alábbi üzenetet kaptam egy köszönetemre:

A megerősítést Istvánka javaslatára a bürokraták adták meg, őket illetheti a köszönet, illetve magadat, mert ezt ki is kell érdemelni :-) Mamirendelő 2009. május 13., 14:34 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm Neked (a Bürokratáknak már megtettem), tényleg nem tudom, miért a megerősítés, viszont újonc létemre nagyon jólesik. Üdvözlettel: Ronastudor vita 2009. május 14., 18:11 (CEST)

Angela

Szerintem nagyon jó lett, szebb is így. Javítottam egy apró hibát. :-)Mex plática 2009. május 15., 12:38 (CEST)

Hát még mindig jobb rengeteg fellépést lemondani, mint semmit nem elvállalni, ahogy Thalía csinálja VigyorMex plática 2009. május 15., 12:48 (CEST)

Látom, megelőztél, éppen kérdezni akartam, hogy miért nem javaslod kiemeltre, simán megérdemli a cikk! :-)Mex plática 2009. május 15., 12:56 (CEST)

Scarlatti

Szia! Ha gondolod, legközelebb az allapodon elkészült cikket inkább átnevezéssel told át a szócikknévtérbe, így megmarad a laptörténet is. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. május 16., 14:02 (CEST)

Én kérek elnézést :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. május 16., 14:17 (CEST)

Ciao per favore potresti aggiornare Campora San Giovanni in Ungherese e Romeno?

Ciao a te!, ho appena terminato di aggiornare l'articolo sulla mia cittadina..dopo mesi di assenza da wikipedia...causa ♥♥♥....Facebook...restando sempre qui a Campora San Giovanni....c'è un problema però...in inglese non è ancora aggiornata....visto che ho dimenticato l'inglese scritto...visto que ahorita hablo espaNol...come te he dito el amiguido Mexicano.....se puoi venirmi in aiuto.....tradurrò in siciliano un articolo di tuo interesse....nell'attesa ti ringrazio in anticipo!– Lodewijk Vadacchino vita 2009. május 16., 14:05 (CEST)

Scuzi! Io non parlo Italiano :-)Istvánka posta 2009. május 16., 14:09 (CEST)

Ajutor!

Szia Istvánka! Vince tőlem kért segítséget a vitalapomon (néhány gyanús szerkesztést kellene ellenőrizni), de nem igazán tudok hozzászólni lásd Szerkesztővita:Vince#Tihau. Esetleg besegítenél? – Hkoala 2009. május 16., 15:15 (CEST)

Tihau

Szia! Végig tudnád nézni Tihau (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) ténykedéseit? Tartalmát tekintve nem sok, de középkori román vonalon mozog, amihez nulla az ismeretem és furcsa családfákat meg egyéb dolgokat szúr be a cikkekbe. Előbb már megkérdeztem Hkoalát hátha hozzá tud szólni valamit de ő olyan rég tanulta, hogy nagyon. Gondoltuk, te talán még konyítasz valamennyit a dologhoz :) – Vince blabla :-) 2009. május 16., 15:17 (CEST)

A szócikkek elnevezése ügyében már írtam neki, de ez nem tartalmi dolog. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. május 16., 15:20 (CEST)

köszi! – Hkoala 2009. május 16., 21:55 (CEST)

éniskösz! – Vince blabla :-) 2009. május 17., 09:24 (CEST)

dorog

Szia! Felülvizsgálnád dorogot a kiemeltszavazáson? Szajci reci 2009. május 16., 17:56 (CEST)

Re: Borítók

Nem, velük nem volt dolgom, mert Thalía az EMI-hez tartozott, de hál’Istennek már megszabadult tőlük, a világ lexarabb kiadója. De ha minden igaz, ahova megy, az pont az Universal alá fog tartozni, tehát nem kizárt, hogy lesz velük dolgom. :-)Mex plática 2009. május 16., 23:32 (CEST)

Mindenképpen érdemes próbálkozni, hátha válaszolnak. – Mex plática 2009. május 16., 23:35 (CEST)


Szemüveg

Ha ez neked apró, írass fel szemüveget VigyorHkoala 2009. május 17., 20:27 (CEST)

Re: Kaszinó

Szia. Engedélyt kellett kérnem egy scopa játékprogram szerzőjétől grafikai elemek felhasználására, a scopa a kaszinó olasz őse. Az engedélykérelemben fel kellett tüntetnem a formaszöveg szerint a felhasználás leendő helyét, vagyis kénytelen voltam megnyitni a szócikket akkor is, ha még nem tudtam írni bele. Ez már csak egy ilyen helyzet. Azt hittem, hogy az "építés alatt" sablon ezt jelzi is. De nem volt szándékomban így hagyni, és fel is fogom szépen tölteni, ahogy kell. Üdv. Orion 8 vita 2009. május 18., 13:34 (CEST)

Bocs. Fürgén reagálsz. :-)) Orion 8 vita 2009. május 18., 13:39 (CEST)

:)))

nahááát, látom, szombaton gyilkolással fogom levezetni a vizsgák miatti feszültséget :))) már előre örülök :) most ülj szépen be a páclébe, ne utólag kelljen ezzel vacakolni, amikor már összegyűlt az éhes közösség... – Alensha sms 2009. május 18., 16:56 (CEST)

Képecske

Fájl:Monte Motola.jpg Nem adtál meg forrást, drága egyetlen bölényem. Így hogy állapítsam meg, hogy tényleg nemkereskedlemi alá tette a szerzője? :) Most mi legyen vele? Ha pótolod a forrást, és abban szerepel hogy nemkereskedelmi célokra szabadon hazsnálható, akkor maradhat, ha viszont nem, akkor mennie kell. Sajna nem lehet kivételezni VigyorTimish levélboksz 2009. május 19., 11:44 (CEST)

Ki mit?

  1. Tomeczek vagy Hkoala
  2. Linkoman(?)
  3. Peyerk

:-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 19., 12:02 (CEST)

Holnap vizsga, úgyhogy most rád bíznám a dolgot. ;-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 19., 12:16 (CEST)

Mit egyezkedtek itt a hátam mögött? VigyorHkoala 2009. május 20., 12:49 (CEST)

Lebuktunk! Vigyor Cassandro Ħelyi vita 2009. május 20., 19:41 (CEST)

blog miért ne lehetne külső hivatkozás?

Miért ne lehetne informatív, hasznos és érdekes külső hivatkozásként blog vagy youtube-link? (Re:Burzsoá Nyugdíjasok szerkesztés) Az egész blogkultúrát zárná ki a wikipédia, vagy csak a korlátolt szerkesztőkre igaz ez? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kleinl (vitalap | szerkesztései)

Elvileg van igazságod, de érdekelne, hogy megnézted-e, amit töröltél, vagy az automatizmusok mozgatnak? Vegyük a konkrét esetét: ha egy képzőművész társaság egyik tagja egy rajzos blogot szerkeszt, milyen máshonnan beszerezhető információértékről írsz? A lexikoncikkben szereplő alkotók munkásságát illusztráló, árnyaló Youtube-linkek kapcsán hogy kerül szóba szubjektivitás? És hogy volna igaz mindez a pankkk.hu oldalra? Valóban segíthetnek a szabályok (illetve, ugye "javaslatok"), de egy szerkesztő kattintson már rá a linkekre, mielőtt törölni kezd! Kleinl vita 2009. május 20., 11:39 (CEST)

Nem akarom rabolni az időd, hiszen elég nyilvánvaló, hogy ha azt írnám, hogy egy zenekar és a zenekar tagjai között talán, esetleg van némi összefüggés, akkor joggal javasolhatnád, hogy hozzak létre az egyes alkotóknak önálló szócikket.

Bizonyára nem okoz problémát különbséget tenned a "linktár" és a 2 darab illusztratív (értsd: szemléltető) youtube-link között, hiszen nem volt az összes videó belinkelve. Ám mivel az utolsó link kivételével nem én tettem be a többit, nem fűz hozzájuk érzelmi kötelék, nem fogom visszarakni őket. Csak a blogot :) "Linktár" ügyben nem volna kedved törölni az összes olyan lapról a linkeket, ahol 10 linknél is több szerepel? Hiszen néhol 18-20 is felbukkan! Ami nyilvánvalóan nonszensz. Hát nem?

A pankkkos törölt linkekben igazad volt.

Felhívnám a figyelmed ugyanakkor, hogy a szabványosítás jegyében bizonyára törölni kellene a zenekari szócikkből az utóéletre vonatkozó félmondatokat, hiszen nyilván azok is irreleváns adatok. Sőt a nem hivatalos honlap linkjét is törölni kellene, hiszen nem is ők készítették, és vagy 8 éve nem is frissítették. Vagy lehet gondolkozni is a törlések előtt. – Kleinl vita 2009. május 26., 15:53 (CEST)

re zwischen

Szia! Szó szerint "köztes történet" vagy "köztes történelem", de ha látom a szövegkörnyezetet is, akkor lehet, hogy ennél értelmesebbet is tudok mondani. – Hkoala 2009. május 20., 12:48 (CEST)

Meghatódva

Köszönöm, jólesik a biztatás. – Ivanhoe vita 2009. május 20., 19:16 (CEST)

Már alig várom....

hogy lássam magát szombaton!!! Micikét is tessék hozni! pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. május 20., 19:39 (CEST)

Tudom

Mielőtt jogosan felmerülne a kérdés, hol vannak a képek, el kell mondanom, hogy aznap mentünk a Carmenre, amikor hazajöttünk Svájcból és olyan fáradtak voltunk, hogy még az előadás kihagyása is felmerült. Persze végén elmentünk és nagyon nem bántuk meg, de fotózáshoz semmi erőm nem volt. Június 16. Aida, tuti lesznek képek :-). Hitegetőrendelő 2009. május 21., 08:51 (CEST)

Nem, csak egy sima kis hakni. Vót pénz Magyarországról kiutaztatni egy zenekart egy fellépés és egy kis kerti parti erejére :-). Mamirendelő 2009. május 21., 08:56 (CEST)

Igen, láttam, de nem akartam én is beleszólni, mivel feltűnt, hogy tényleg csak marginális változtatásról van szó :-). Egyébként akartam javasolni, hogy a Bundesarchiv képei között keresgélhetsz hozzá illusztrációkat. Mamirendelő 2009. május 21., 09:03 (CEST)

Kérdés

Mivel tapasztalt szerkesztő vagy, és észrevettem hogy a Pécska lapon kijavítottál egy linket, ami egy helyi híreket tartalmazó honlapra mutat, szeretném megkérdezni, hogy mennyire korrekt egy helyi híreket és reklámokat tartalmazó magánlapra mutató linkeket elhelyezni a városok wikipédiás oldalán (ez a lap mellékesen románul is van)? Nem minősül-e reklámnak? Ákos vita 2009. május 21., 10:02 (CEST)

Erdélyi szász nyelv

Szervusz! Azt akarom megkérdezni, hogy a szászok hogyan mondják azt a nyelvükön, hogy "nyelv." A német wikiből azt hiszem lefordítanám az erdélyi szász nyelvről szóló cikket, de ott csak Soksisch-nak van kiírva szászul a szász nyelv, ez pedig így nem elegendő. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 21., 16:23 (CEST)

Köszönöm!

Megijedtem, hogy nem lett jól bekategóriázva valami. – VadszederkeMágika 2009. május 22., 17:48 (CEST)

Értem, nem tudtam, hogy milyen időközönként frissít. – VadszederkeMágika 2009. május 22., 17:58 (CEST)

Megyek megnézem. Nézd már mit találtam: Betiltotta a Kámaszútrát az AppleVadszederkeMágika 2009. május 22., 18:24 (CEST)

Jogi segítség!

Szia! Szükségem lenne a segítségedre egy jogi kérdésben! :-) A Kína történelme szócikk igencsak szegényes. Szeretném kibővíteni egy kis külső segítséggel, azonban ez a segítség egy könyv lenne. A könyvet a Szikra Kiadó adta ki még '52-ben, Kína tegnap és ma címmel; innen szeretnék kimásolni jó pár adatot. Lehetséges? - Prücsök Panaszkönyv 2009. május 24., 21:17 (CEST)

MSN?

Szia, fent vagy? ha nem, ugorj fel kicsit ! köszi.

Semmi különös

csak szeretném jelezni, hogy örülök, hogy megismerkedtünk. ;) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. május 25., 10:21 (CEST)

A ser az járt, nincs mit köszönni. ;) • És (némi) részvétem lemészárlásodért. (de csak némi) VigyoreLVe kedvesS(z)avak 2009. május 25., 10:37 (CEST)

Erdélyi szász nyelv

Szervusz! Elkészült a cikk, megnéznéd, ha esetleg valami kimaradt, vagy pedig javítani kell. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 25., 10:24 (CEST)

AÜ-troll

Szia!

Kérlek, mellőzd az ilyen beszólásokat, ezzel, azon kívül, hogy megsérted a WP:CIV-et, éppen azt éred el, amit az offsablonnal elkerülni akarsz, azaz a troll etetését.

Winston vita 2009. május 25., 10:35 (CEST)

A bölénynek hiába beszélsz, tegnapelőtt megettük... – Alensha sms 2009. május 25., 15:48 (CEST)

Segédcsapat

Segédcsapat megérkezett az elavultak jelölgetéséhez, de a daktiloszkópiát nem vállalom :-)Hkoala 2009. május 25., 17:27 (CEST)

Most próbálok focira szakosodott járőrt szervezni, mert rengeteg a (nem vandál) anon szerkesztés a focis cikkekben, de attól, hogy nem vandál, hülyeség lehet. Én is örvendek az ismeretségnek (ippeg ideje volt) + annak, hogy túlélted a mészárlást, mert akkor lesz (majd egyszer valamikor) fénykép VigyorHkoala 2009. május 25., 21:16 (CEST)

dachau

Most már én is utálom a szerkesztési ütközést! :-) Pont akkor javítottam a sablonon.... Köszi a segítséget! Ogodej Box 2009. május 25., 23:23 (CEST)


big ben

szija kedves ! miért állítottad vissza a régire a szöveget? angliában a szórólapokon van rajta ez az adat. beszkenneljem ? sil vitaSil

TUSC token 4803e9832507c1fe45f66bf238fe1e2b

I am now proud owner of a TUSC account!

Tea

Drága Istvánkám! Valószínűleg elkerülte a figyelmed, hogy a forrásomat is betettem: A kémiai és vívmányai, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940 http://www.kfki.hu/chemonet/index1.html, mely lehetséges, hogy az általad vélt forrásnak is forrása. Tévedésed után, szerencsére, könnyen helyreállíthatod a szerkesztésem. Ölel: – balsteffl vita 2009. május 26., 14:58 (CEST)


Tea

1940-es nincs jogvédelem!!!!

Ezt másképp nem lehet leírni. Vagy visszaállítod, vagy marad a régi szócikk, tele hibával.

Ölel: – balsteffl vita 2009. május 26., 15:13 (CEST)

Most nézd meg. Na, haragudtam Rád, mert mindent töröltél, nemcsak a plagizált részt, de átírtam az egészet. Most egy darabig ehhez már nem nyúlok. – balsteffl vita 2009. május 28., 08:08 (CEST)

Big Ben 2

ahogy fenn említettem - a szórólapokon van rajt ismeretterjesztő. Az angol wikit most kihagyjuk. Nem a leglexikonosabb a fogalmazás valóban - de akkor sem torolni kéne hanem átfogalmazni/ nemigaz ? De akár pihentessük még egy kicsit. sil vitasil

Trianon

Nekem tetszik, kifejezetten jó. Szerintem. – Peyerk vita 2009. május 26., 18:46 (CEST)

Watergate

Oké, holnap megcsinálom! – Tobi Üzi :) 2009. május 27., 21:41 (CEST)

Ellenőrzött lapok

Bölény, azt honnan tudod, hogy hány százaléka van megtekintve a lapoknak? A németek sajnos levették azt a lapot, ahol meg lehetett nézni...

A halálodat feltehetem ide, vagy előbb megmutassam neked a képeket mailben? :) – Alensha sms 2009. május 28., 00:14 (CEST)

2009-es európai parlamenti választás Romániában

Szia! Kérlek ha tudod frissítsd a lapot. Május 1-jén volt utoljára frissítve. Előre is köszi. Szajci reci 2009. május 28., 07:57 (CEST)

Értem. Köszi. Szajci reci 2009. május 28., 07:59 (CEST)

EISG

Istvánka, kérlek olvasd el a vitalapját az EISG szócikknek! Ha ezt megteszed, akkor látni fogod, hogy a családomhoz tartozik, így szabadon élhetek vele, illetve másoknak is jogot adtam, hogy cikkezzenek belőle. Kérlek javítsd, amit kihelyezel a főlapra! Valamint légyszíves tedd vissza a youtube linket is, mert informatív és semmi alapja nem volt a törlésének. Köszi. üdv: GG – 92.249.247.135 (vita) 2009. május 28., 12:46 (CEST)

gugel

Azt akarod láássek a székrű? VigyorHkoala 2009. május 28., 13:52 (CEST)

Stat

Hú, ez de jó, köszi :D

A képeket azért aki kéri, annak elküldöm :D :D :D sokan kíváncsiak ám a halálodra :) – Alensha sms 2009. május 28., 15:25 (CEST)

persze :) itt nyilvánosan rossz fényt vetne rám... nem elég véres... bele kellett volna mártanom a kést abba a ketchupba előttem :D – Alensha sms 2009. május 28., 15:27 (CEST)

Link

Kértem másnál, de ha Borovszkynál kivetted, akkor Mocsáry Lajost is nézd meg kérlek. Amúgy miről szól azon cikk amit az anon berakott? Taz vita 2009. május 28., 17:03 (CEST)

Válasz Ravel kapcsán

OK, köszi a jelzést. Kicsit engem is zavart, hogy ezt kizárólag Csemer Gézánál olvastam, és ő sem hivatkozik további forrásokra. Végül is két ok miatt döntöttem úgy, hogy mégis beírom.

Egyik, hogy a történetírás és ezen belül a művészettörténet általában nem jelöli a cigány származást, a romákat is automatikusan a többséghez sorolják be. Kivéve, ha ez kikerülhetetlen (pl. Antonio Soliro "lo Zingaro" esetében). Ennek különböző okai vannak: a roma származás megkülönböztetését vagy nem tartották fontosnak, esetleg nem is voltak vele tisztában, vagy éppen politikailag tilos volt jelölni stb. Serge Poliakoffot például vagy orosznak, vagy franciának, vagy franciaországi orosznak írják a lexikonok, holott roma volt. J.J. színésznőnk is többször beszélt arról, hogy bár cigány származású, de mihelyt bekerült a színművészetire, akkor azonnal görögnek meg egyéb "egzotikus" származásúnak hitték, mert egy "cigány nem tud bekelrülni" mondjuk egy színművészetire, illetve ha mégis, akkor viszont "már nem is cigány" - véli helytelenül a sztereotip többségi gondolkodás. Ha J.J. nem tenne hitet folyamatosan saját roma származása mellett, őt is simán magyarként (esetleg vmilyen egzotikus nációként) tüntetnék fel, mint ahogy ez sajnos Czifra György esetében is általános gyakorlat.

A másik ok pedig konkrétan a kalo erramičela (baszk cigány) közösség egyfajta kettős identitása. Ök a kalo katalano (katalán cigány) közösséghez hasonlóan speciálisan kötődnek saját közösségükhöz illetve a többségi társadalomhoz. Ez úgy néz ki, hogy a többségi spanyol környzeteben, továbbá a kisebbségi baszk/katalán környezetben, illetve külföldi közegben mindig határozottan és kizárólagosan baszknak/katalánnak vallják magukat (és ennek megfelelően lenézik a spanyolokat és a spanyol-cigányokat). De ha csak saját közösségükön belül vannak - akkor és csakis akkor - egyértelműen kalo-nak (cigánynak) vallják magukat (és ugyanúgy lenézik a baszkokat/katalánokat is mint a spanyolokat és a spanyol-cigányokat). Ennek ismeretében pont az lenne furcsa, ha a "gázsók" előtt ismeretes lenne Ravel roma származása, hiszen erről elvileg csak az adott közösség tagjai, a leszármazottak és az oldalági rokonok tudhatnak. Illetve azok a nemcigányok, akiket ez a közösség befogad maga közé, de a gyakorlatban azért nem jellemző, hogy a kálók nemcigány zenetörténészeket asszimilálnak magukhoz... Szó szerint ugyanez vonatkozik Pablo Casalsra is, hiszen ő katalán volna hivatalosan, és cigány lenne Csemer szerint.

Tudom, hogy Csemernek vannak spanyolországi roma kapcsolatai, de azért megpróbálok részletesebben utánajárni, honnan vannak az információi. Aztán majd kiderül mire jutok. – Balažovič posta→@ 2009. május 28., 20:01 (CEST)

Épp most próbálok utánajárni Csemer netes elérhetőségeinek, már az iwiw-et is megnyitottam, hátha... :) – Balažovič posta→@ 2009. május 28., 20:32 (CEST)

Román települések német nevei

Hali!

Ez egy körlevél-féle, azoknak írom, akik jártasak a településföciben. Megkértem Danit, hogy módosítsa a Román település infoboxot, akként, hogy szerepeljen opcionális névként 3. helyen a német is. Nagyon sok településnek van német neve, a történelmi Szászföldön a mai napig használják és a német sablonon is mindenhol feltüntetik a magyar nevet. Ez egy gesztus is lenne, illetve szerintem hasznos is, nem kerül semmibe. Láthattok példát a német wikin Klausenburg, az új sablont próbaképp betettem Kolozsvárnál. Én amellett lennék, ahogy a németben is van, hogy legfelül magyar név, alatta dőlt betűvel román, legalul német. Ezt megcsináltam Nagyszebennél. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintetek melyik a jobb. Válaszként elég annyi, h. dobtok a vitalapomra egy számot, 1-es (Kolozsvár), vagy 2-es (Nagyszeben). Előre is köszi! – Tobi Üzi :) 2009. május 29., 20:46 (CEST)

Én felszoktam írni az egyes települések neveit szász nyelven is, de még nem néztem át a teljes listát, ami ezeket tartalmazza, de van ahol nincs is kiírva, ennek meg nem tudok utánanézni forrás hiányában. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 29., 20:51 (CEST)

Olasz kép

Szia, Istvánka! Szerinted it:File:Portico degli dei consenti sullo sfondo del tabularium.jpg <-- ezt a képet át szabad hozni az olasz wikiből? – Hkoala 2009. május 30., 11:30 (CEST)

:-(Hkoala 2009. május 31., 20:44 (CEST)

Kösz a képet, már be is raktam a helyére. – Hkoala 2009. június 2., 07:26 (CEST)

Átirányítás

Szia! Igazán nem akarok panaszkodni, de Malatinszky átirányítást csinált a 682-es évről a 680-as évekre, Te pedig megtekintettnek jelölted. Persze lehet, hogy egy robotod volt. Malatinszkynek is szóltam. – Perfectmiss vita 2009. május 31., 19:21 (CEST)

Most vettem észre, hogy a 683-at meg a 684-et is átirányította. – Perfectmiss vita 2009. május 31., 19:25 (CEST)

Zászlóválasztás

Szia, Istvánka! Láttam, hogy infoboxot szúrtál egy a figyelőlistámon lévő zeneszerzőcikkbe (Fredrik Pacius), és szöget ütött a fejembe, hogy egy 1809–1891 között élt ember infoboxába vajon miért tesszük be a modern Németország és Finnország zászlajait, amelyek nem is léteztek az ő idejében, legalábbis nem ebben a formában. Vagy ez kukacoskodás, és a zászló csak vizuálisan kívánja szemléltetni, a világ mely részéből származott és halt meg az illető? Pasztilla 2009. június 3., 09:57 (CEST)

Pityubotnak

Szia Pityubot, megkérhetlek, ha gazdád is úgy gondolja, hogy helyezd el a {{WPOROSZ}}(?) sablont a kategória:Oroszország és alkategóriái szócikkeinek vitalapján és vedd fel a WPOROSZ-t a Cikkértékelés megfelelő oldalára (asszem /Ororszországgal kapcsolatos szócikkek) a statisztikába? Mer' ugyan hiba is írogatok én a botgazdák üzenőfalára :) Pár szócikken már manuálisan rajta van a sablon, de nem győzöm kézzel :( Köszi és puszi a bölénypapucsodra :)) – Timish levélboksz 2009. június 3., 09:57 (CEST)

Köszi :) Mondjuk az osztályozás oldal nem sokat segít, mert elavult rajta az infó... Némi keresgélés után megcsináltam a Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Oroszországgal kapcsolatos szócikkek/Beállítások, azt hiszem ez alapján illeszti be a bot a cikkértékelő lapot a Cikértékelés főoldalára a többi közé, ugye? Ideje lenne már egy hozzáértőnek aktualizálni az Osztályozás bevezetése lapot mert az alapján ami most van rajta, csak a sablont tudod megcsinálni, a cikkértékelő oldalra nem lesz felvezetve, mert a bot nem találja meg... – Timish levélboksz 2009. június 3., 10:36 (CEST)
Angyal vagy :) Köszönöm szépen. Az is kiderült a statisztikából, hogy 247 cikket soroltam be manuálisan :) mert a többin még nincs sablon LOL. – Timish levélboksz 2009. június 3., 19:53 (CEST)
Ahh te bölények félistene Vigyor Köszönöm szépen! – Timish levélboksz 2009. június 4., 12:46 (CEST)

A Bleach szereplőinek listája

Bocs, már feladtam a változások követését. Le kell majd fordítani az angol cikket. → Raziel szóbuborék 2009. június 3., 19:27 (CEST)

Válasz: Ellenőrzöd?

Nem tudok hozzá forrást. Írok a cégnek, hogy ellenőrizzék. – CsGábor vita 2009. június 4., 08:48 (CEST)

Halak

Szia! Éppen a régi, hagyományos rendszertani besorolás miatt használtam a Pisces latin eredetű szót. Amúgy a gerincesek című fejezetben éppen a modern rendszertani beosztást írtam le. Hansúlyozom, hogy a Pisces a régi megnevezés és ez miatt nem szeretném, ha változtatnának az oldalon. – Fehér Zoltán 2009. június 4., 09:09 (CEST)


Re:Templomok

Esetenként a templomok bejárata fölött is hasonlóan olvasható az építés évszáma. Így átírva a mondatot, már megfelelhet a te általad vázolt nézetnek is, csak a visszaállítás után nem volt időm javítani, mert te azonnal törölted újra. Máskor kicsit várjál vele, mert példának is jó, ha több helyet sorol fel a cikk. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. június 4., 09:15 (CEST)

Esküllő

Szia Istvánka! Esküllővel kapcsolatban vannak dilemmáim. A Wikiben Kolozs megyéből van egy esküllő.De én csak Kisesküllőt (Aschileu Mic) és Nagyesküllőt (Aschileu Mare) találok, valamint Bihar m-ben van egy Esküllő (Astileu). Most Kolozs m-ben 3 Esküllő nevű település van, vagy Kis- és Nagyesküllő épült össze? Nem tudom eldönteni, hogy kellene lennie. Kérlek segíts nekem kibogozni ezt! Köszönettel és üdvözlettel: Kossuthzs. vita 2009. június 4., 10:36 (CEST)

Hála, köszönet!!!

Kedves Istvánka! Még szerencse, hogy van egy ilyen fáradhatatlanul szorgoskodó szerkesztő, mint Te: szinte a legtöbb szerkesztésemet Te jelölted meg ellenőrzöttnek! Csak reménykedem, hogy továbbra se kerülje el figyelmedet az én jelentéktelen ténykedésem. (Talán egyszer én is följebb léphetek a wp-szamárlétrán.?) Még egyszer köszönöm!!!– Könyvtár vita 2009. június 4., 18:19 (CEST)

Re:Vandál

Nincs mit. Nekem is vandalizálták már a lapomat kétszer, akkor amit írtak bele az elment, azon röhögtem, de ilyen hangnem tett vandálkodások teljeséggel tolerálhatatlanok szerintem. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. június 4., 20:37 (CEST)

Pityubot esete az észtekkel

Szia, Istvánka! Panaszom van Pityu nevezetű beosztottadra: végigsablonozta WPOROSZ-szal az összes észtországi világörökségi cikket. Lehet, hogy még mást is, amit nem kellett volna? Javítod bottal vagy menjek végig rajtuk kézzel? Üdv – Hkoala 2009. június 5., 18:06 (CEST)

Az észteket akár meg is érteném, olyan alapon, hogy Észtország a Szovjetunió része volt, na de mi a magyarázat Nadia Comănecire? – Hkoala 2009. június 5., 18:08 (CEST)

Ja, így már értem, a Struve-vonal meg teljesen jogosan van besorolva, mert az közös helyszín. Viszont akkor nemcsak Nadia lehet, hanem mindenki más, aki szerepelt a moszkvai olimpián, de csak őt vettem észre. – Hkoala 2009. június 5., 19:47 (CEST)

Köszi, jó hogy megcsinálod bottal, mert most nagyon nem lett volna türelmem végigmenni rajtuk. :-)Hkoala 2009. június 5., 19:52 (CEST)

Forrás törlése

Kedves Istvánka

Látom hogy szerinted az általam adot forrás "rosz" helyre mutat, nem értem hogy miért! A tények arra mutatnak hogy a Havasalföldi fejedelmek Tatároktól származnak le, amit a "románok" eltitkolnak, söt az 1330 - ban történt Posadai ütközetben Károly Róbert ellen a Havasalföldi katonák melett Tatárok is harcoltak. A Wikipédiában a telyes valóságra vagyok kiváncsi és nem a falcs politikusok és falcs történészek által elferditet történelemre.

Tisztelettel

Tihau

...

Valamit hiányolok a bölény-büféből a vitalapodon... – Alensha sms 2009. június 7., 22:36 (CEST)

Téged, nyárson... :( Lásd be, ide nem sörözni jön az ember... – Alensha sms 2009. június 9., 13:06 (CEST)

Vámpírok

Szia. Javítgattam a Vámpírok bálja cikket... megnéznéd hogy milyen lett? A képek és a szöveg szabadon felhasználási kérelme már folyamatban van... Szerinted lehet kiemelt szócikk egyszer? :) – Bazsi888 vita 2009. június 8., 22:05 (CEST)

Igen, szeretnék vele foglalkozni. És ha jól tudom, akkor komplett szövegre is kérhetek engedélyt igaz? Mert egy musical történetét elég bonyolult lenne átfogalmaznom. Én most kaptam fotókat a szócikkhez és csak annyit közöltek, hogy mindegyik képnél tüntessem fel annak a nevét, aki fényképezte. Most akkor ezeket milyen címszó alatt töltsem fel? Szabad képek vagy mi??? – Bazsi888 vita 2009. június 9., 19:38 (CEST)

Egomi tali

Életem!

Iratkozz má' föl az egomi összeröffenésre! Elvárlak! pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. június 9., 08:43 (CEST)

(blush) SZUPER!!!!! Nagyon örülök! ;) – OrsolyaVirágHardCandy 2009. június 9., 08:49 (CEST)

kérdés

Még annyit mondj el nekem légyszíves, hogy Wikipédia felhasználót hol lehet jelenteni? Olyant aki csupa zagyvaságot és felesleges cikkeket ír? Aki nem ért meg bizonyos dolgokat és szócikkeit a bulvárlapokból és közösségi oldalakból táplálja (többnyire másolással)? – Bazsi888 vita 2009. június 10., 08:26 (CEST)

deformált Mona Lisa kép

Istvánka tette fel. Mi ez a deformált Mona Lisa kép? Fájl:Boleny.jpg. Már itt tart a wiki, hogy mindent lehet deformálni? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.80.172.178 (vitalap | szerkesztései) .

Az tulajdonképpen én vagyok :-) Megleptek vele a kedves szerkesztőtársak :-) Istvánka posta 2009. június 11., 13:34 (CEST)

Hunyadiak

Az angol wikin román szerkesztők nyomatják Mátyás király és Hunyadi János román származását. Én próbáltam igazítást tenni némiképp, de kellene még valami. Tudnál segíteni, mert egy magyar szerkesztőt kitiltottak emiatt. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. június 11., 20:35 (CEST)

WT

Wikipédia:Javaslat adminisztrátorok és más tisztségviselők megválasztására/Wikitanács tagjai, 2009 június <--- Gyanítom már észrevetted. Többen örülnének annak, ha jelentkeznél. :-) Persze, ha nem, akkor nem. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 11., 21:44 (CEST)

Gondold át még egyszer... vagy gyere fel este IRC-re, hogy meg tudjalak győzni :-)Hkoala 2009. június 12., 08:02 (CEST)

Kikényszerített szóközök

Több alkalommal figyeltem már, hogy ezek miért kellenek így a szócikkekben? Van bármi haszna? --Gyantusz vita 2009. június 12., 02:49 (CEST)

Sortörés esetén nem törik a szám és a mértékegység külön sorba. Vagy pl. amikor a számokat 3-as csoportokra tagolod, akkor nem törik külön sorba a 3 és a 000 000. Samat üzenetrögzítő 2009. június 12., 02:57 (CEST)

Jah. Ha csak ennyi, akkor rendben. Elég mazochista szokása egyes kedves szerkesztőknek, ;) hogy ilyesmin mazsoláznak. Mellesleg a linkelt szócikkben akkor semmi értelme nem volt, mert mondateleji dolgok. Legközelebb jobban figyelek erre. --Gyantusz vita 2009. június 12., 03:45 (CEST)

Bikár

Szeretném, ha megindokolnád, hogy miért piszkálsz bele más munkájába -ok nélkül-. Mi volt a baj a Bikár Péter esetén a doktor titulussal, és a válogatottnál elért eredményével. A tárgyi tévedés esetén rendben van, hogy korrektúráztok, de ebben az esetben nem látom az értelmét. Kérem, hogy állítsd vissza az elöző állapotot. Kösz.Kiskeraj vita 2009. június 12., 15:04 (CEST) Na, szóval: center=középcsatár, azért Dr. a titulus, mert Bikár Péter 40 éve praktizáló fogorvos (a SOTE-t a sport mellett végezte el), a Zágrábot én jól írtam be (nézd meg a laptörténetet), a BVSC történelme linket én is a BVSC szócikkből vettem, akkor még elérhető volt a site, az MJSZ adatbázisában nem is fogod megtalálni, hogy egy adott válogatott meccsen kik voltak a játékosok és a szakvezetők. Sajnos. Ezek szóbeli közlések ti. személyesen ismerem azokat, akikről a szócikkeimet írom. Üdv:Kiskeraj vita 2009. június 12., 17:27 (CEST)

Victorinox cikk

Üdvözlet. Már elnézést kérek, hogy visszavontam a megtekintettnek tett jelölésed, és inkább kitöröltem az általad említett "reklámokat", hogy legalább azok a wikipédia hivatkozástevések, helyesírás-pontosítások, esztétikai formázások (például csak az, hogy ha külső lapra nem hivatkozhat, akkor már ne hivatkozzon piros betűkkel olyan lapra, aminek elkészítése egyáltalán nem valószínű, hogy külön cikkben létrejönne) megmaradjanak, amiket ezzel együtt lazán töröltél :) Nézd meg most a cikket, gondolom ezt már elfogadod. Bluewave vita 2009. június 12., 19:36 (CEST)

Nibelung-ének

Szia, Istvánka! Elkezdtem rendbetenni a Nibelung-ének cikket - valamikor majd besegítesz néhány mondatnyi Wagnerrel? Nem sürgős, egyelőre még csak az "örökölt" anyag forrásait pótolgatom. Bocs, valamiért nem tudok felmenni az IRC-re, már kétszer lefagyasztotta a gépemet.Hkoala 2009. június 12., 21:49 (CEST)

Köszi! – Hkoala 2009. június 13., 14:03 (CEST)

VKG

Szia! Még egyszer szeretném megköszönni a segítséget a Varga Katalin Gimnázium ügyében. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. június 13., 08:32 (CEST)

Pontosság

Ezentúl jobban odafigyelek.– Croom vita 2009. június 13., 13:29 (CEST)

Megerősített szerkesztő

Szia. Az lenne a kérdésem hogy ha megerősített szerkesztő vagyok, akkor miért nem megtekintettek a munkáim, amiket egy megtekintett lapon javítottam, vagy ha egy új cikket csinálok??? Ha tudod a választ lécci szolj.– Patko erika 2009. június 15., 16:35 (CEST)

Köszönöm a választ!!! Nem tudod, hogy mikor fogják helyre állítani?

Látom....

jól megy a munka magának is! VigyorOrsolyaVirágHardCandy 2009. június 16., 08:26 (CEST)

Szia!

Köszi, szép virágot vittél az "erszényesünknek" (ez nagyon tetszik!) – •Teroses várom válaszodat 2009. június 16., 08:38 (CEST)

Wagner

Nem tudom lehet-e, de én a teljes Wagner sorozatot azonnal kiemelté nyilvánítanám.

Fantasztikus segítséget adott, a "Ringre" való felkészülésben, amit a múlt héten a MÜPA-ban láttam. Egy-két archív felvételt csináltam a kiállításról, őszintén szólva nem szívesen nyúlok a cikkekhez.

Még nem volt időm elolvasni az összes Wagner cikket, de nekem úgy tűnik, hogy a teljes anyag kiemelésre méltó. Jó lenne, ha csoportosan is meg lehetne ejteni a kiemelési procedúrát. Ezek a cikkek zárt rendszert alkotnak, még akkor is ha önállóan is tökéletesek.

Nem vagyok járatos a kiemelési procedúrában, azért írtam, neked mint a kiemelés kezdeményezőjének illetve a szerzők egyikének.

A véleményemet, ha lehet átemelheted a kiemelési javaslatok közé.

Kösz. Üdv.! – Kispados vita 2009. június 16., 11:42 (CEST)

A héten is -csütörtöktől- megy a sorozat újra. Ha diák vagy, kedvezményes jegyhez is juthatsz. Úgy láttam, hogy most nem volt tolakodás ezekért a jegyekért. Egyébként elég borsosak /persze minden relatív/ az árak. A legjobb hely az 10500 forint. Én a második emeleten a 4 előadásos bérletért 20 ezret fizettem.
Egyébként már az első előadás után fejembe vettem, hogy kiemelésre kellene javasolni a cikkeket. Nem tudtam, azonban, hogy ezzel a jót vagy rosszat teszek a szerzőkkel.:) :Üdv.! – Kispados vita 2009. június 16., 12:15 (CEST)

köszi

Szia Istvánka,

tényleg meglepi volt, köszönet érte! :)– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Gaby (vitalap | szerkesztései)