Wikipédia:Törlésre javasolt lapok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(WP:T szócikkből átirányítva)
Wikipédia:Törlésre javasolt lapok 
Admin mop question.svg
Ezen az oldalon jelölhetsz törlésre olyan szócikkeket és képeket, melyek szerinted nem valók a Wikipédiába, és a már törölt lapok helyreállításáról is itt lehet megbeszélést kezdeményezni.
Ki vehet részt a megbeszéléseken?

Az idevágó irányelv szerint a törlésről szóló megbeszélések nem szavazások, ezért azokon bárki részt vehet.

A kezdő szerkesztők cikkeiről indított törlési megbeszélésre célszerű meghívni a kezdőt, ahol lehetőség nyílik arra, hogy elmagyarázhassuk a problémát, segítséget nyújthatunk az irányelvek megértéséhez.
Szócikk megbeszélésre jelölésének menete
 1. Először helyezd el a megbeszélendő cikk legtetején a {{törlés}}(?) sablont, majd a sablonban lévő, a törlési vitára mutató linkre kattintva hozd létre az allapot a következő tartalommal:
  {{subst:törlés allap|Szócikk címe|Indoklás}} ~~~~
 2. Az általad jelölt cikk mellé minden esetben írj rövid összefoglalót, hogy mi is a javaslatod a cikkel kapcsolatban és miért!
 3. Ha létrehoztad az allapot, akkor a megfelelő dátum alá illeszd be erre az oldalra:
  {{törlés link|Szócikk címe}}
 4. Ha nem ez a szócikk első törlési vitája, akkor kövesd a {{törlés}}(?) és a {{törlés link}}(?) sablon útmutatását.
 5. Ne felejtsd el értesíteni a jelölt lap létrehozóját, és ha ő új vagy ritkán szerkeszt nálunk, akkor elmagyarázni neki, hogy hol és hogyan tud bekapcsolódni a megbeszélésbe, és milyen javításokkal maradhatna meg a lap.

Ne nevezz át lapot, amíg a vita folyik, mert összekuszálod az allapokat! Ha átnevezést javasolsz, írd le a hozzászólásodban használt sablon mellé!

Törölt lap jelölése helyreállításra
 • Ez egy megismételt törlési megbeszélés, a menete megegyezik azzal, mintha egy új törlési javaslatot nyitnál.
 • Csak akkor jelöld helyreállításra a lapot, ha úgy véled, a lezárt törlési megbeszélés óta olyan új tények merültek fel, melyeknek fényében a törlés nem volt indokolt. Helyezz el a javaslat elején egy linket az előző, lezárt megbeszélésre.

Ha semmi újabb, a javaslat menetét befolyásoló tényező nem merül fel, akkor a megbeszélések időtartama nagyjából 5 nap. Ettől eltérhet a lezáró adminisztrátor, ha nincs egyértelmű eredmény, vagy a törlést befolyásoló új információk merültek fel.

Kérjük, hogy a hozzászólások könnyű feldolgozhatósága és átláthatósága érdekében az alábbiakat tartsd be:

 • A hozzászólásaidnál használd a jobboldalt látható sablonokat.
 • Ha állást foglalsz, mindig írj indoklást, és hozzászólásodat írd alá. Az indoklás nélküli hozzászólásokat figyelmen kívül hagyjuk.
 • A viták során különösen ügyelj a hangnemre. Érveid kifejtésével kapcsolatban lásd: Hogyan ne érvelj (lehetőleg).
A hozzászólásoknál szokásosan használt sablonok / kinézetük
A lezárt megbeszéléseket megőrizzük a későbbi dokumentáció számára, ha egy szócikknek több törlési megbeszélése is volt, akkor mindegyiket.
A lezárt megbeszélések sorsa
 • A lezárt megbeszélések kb. 3-4 napig maradnak közszemlén, majd áthelyezendők a Frissen lezárva szakaszba.
 • Ehhez a {{törlés link}}(?) sablont bővítsd ki egy eredmény paraméterrel, amivel megadod a lezárási döntés kódját, majd helyezd át a Frissen lezárva szakaszba. Az egyes csomagokat az áthelyezés dátuma szerinti alszakaszba tedd.
 • A Frissen lezárva szakaszba helyezéstől számított 1 hét múlva a témák az oldalról törölhetők, a továbbiakban a lezárt megbeszélések allapjai megtalálhatóak a Kategória:Archivált törlési javaslatok kategóriában.
Az archívum helye

Az archivált törlési megbeszéléseket lásd ABC-rendben az alábbi kategóriában:

Törlésre javasolt szócikkek

Május 27.

Solymosi Imre

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

hoaxnak tűnik, sem MTK-ás, sem Kispest archívumokban nem találtam ilyen focistát. Kispest.archív.hu hoz egy ilyen nevű személyt, aki önkormányzati választáson indult a cigány kisebbség képviseletében. Van most az MTK tartalékban egy Solymos, de az nem ő. Más semmi. Gerry89 vita 2017. május 27., 10:30 (CEST)

Május 26.

Wikipédia:Engedélyek/Engedélykérés folyamatban

(laplap szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Az oldal megtévesztő, évek óta nem használják se a szerkesztők, se az OTRS-kezelők: felesleges túladminisztrálás. A közel 200 engedélyezésre váró képből egy sincs rajta, ugyanakkor rajta van több, már hónapok óta OTRS-sablonnal rendelkező kép is.  – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. május 26., 12:06 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő (kiíróként) – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. május 26., 12:11 (CEST)
 • Symbol oppose vote.svg ellenzem. Ha senki sem használja akkor csak senkinek jelent túladminisztrálást. Nagyon sok lap hivatkozik rá WP névtérben és fontos megőrizni a laptörténetét is. A lap maradjon és kerüljön rá egy {{kiaforgalomból}}(?) sablon. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 26., 17:15 (CEST)
Ha a laptörténet miatt lényeges, akkor hagyjuk meg, csak vonjuk ki a forgalomból. Majd írok még erről az OTRS-re. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. május 27., 02:52 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő soha nem töltötte be igazán a neki szánt szerepet, ma már végképp elavult a koncepció. Várnék érveket a "fontos megőrizni a laptörténetét" kijelentésre. Vajon miért volna fontos? Egy képnek, szövegnek vagy van OTRS-engedélye, vagy nincs. Vajon miért érdekes az oda vezető bürokratikus út? – Burumbátor Súgd ide! 2017. május 26., 17:58 (CEST)
Mondjuk azért, mert bármikor szükség lehet arra, hogy valaki valamit visszaakarjon nézni vagy keresni. Törölt lapok esetében ez csak adminisztrátoroknak lehetséges. Sokkal komplikáltabbá válik ha egy nemadmin akar valamit. Akkor kérnie kell egy adminisztrátort, el kell neki magyaráznia, hogy mit keres, annak meg a törölt lap laptörténetében kell kutakodnia, ami nehezebb, mint a nem töröltében kutatni. Én meg arra várnék érveket, hogy mit nyerünk azzal, ha töröljük a lapot és nem csak kivonjuk a forgalomból (mint, ahogy az 47 WP névtérbeli lapnál is működik)? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 26., 19:16 (CEST)
Na, igen. Az én, 12 éve képviselt véleményem az, hogy a szemetet nem kell tárolni. A másik oldal, ezek szerint Te ide tartozol, véleménye pedig az, hogy nem kér enni, hely van, és hát bizony: a LAPTÖRTÉNET. Embert senki nem tud mutatni, aki a laptörténetet bújja, ahelyett, hogy magát a lapot nézné, de erre olyan jól lehet hivatkozni. Egy másik szerkesztőnek legalább 7 éve tettem fel a kérdést ezzel kapcsolatban, azóta is várom a választ: vajon mi indokolja, hogy a laptörténetre való hivatkozással bénítjuk az adatbázis slankítását, tisztán tartását? Nincs válasz... Én a törlés mellett szavazok, mert a szemetet az általad említett 47 WP lap esetében sem volna szükséges tárolni. – Burumbátor Súgd ide! 2017. május 27., 09:10 (CEST)
Ha nem láttál még embert, aki laptörténetet kutat, akkor javaslom, alaposabban nézz körül a WT-beadványok raktárában, ugyanis ott elég gyakran vannak olyan difflinkek (amelyek 99%-ban laptörténeti hivatkozások), amelyek a laptörténetek bizonyos pontjaira mutatnak. Ezek pedig csak úgy jeleníthetőek meg, ha valaki kutatott a laptörténetben, valamint csak nem törölt lapok esetében érhetőek el a közösség részére. A törléssel nem nyerünk semmit olyasmit, ami az adatbázist slankitásának nevezhető. Egyrészt mert nem tényleges törlés nem létezik, amit az adminisztrátorok csinálnak, csak speciális kitakarás, elrejtés. Ráadásul erre a lapra 180+ lap hivatkozik, amit linkteleníteni kéne a törlés esetén. Hogyan járunk jobban: ha töröljük, és linktelenítünk olyan lapokat, olyan dolgokat, amelyeket ilyen szempontból nem szerencsés módosítani (WP-n és vitalapokon történt hozzászólások), vagy úgy, ha csak dokumentáljuk, hogy a lap funkciója már nem használt, ezt jelezzük egy sablonnal, és utána semmi mást nem kell csinálni? Nem minden szemét, ami annak tűnik. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 27., 16:22 (CEST)

Május 25.

Nagy Gyula (rajzfilmrendező)

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetessége kérdéses, nem mellesleg pedig a cikk egésze egyes szám, első személyben van fogalmazva. A Wikipédia nem önéletrajzok gyűjteménye, hanem egy enciklopédia. Regasterios vita 2017. május 25., 23:48 (CEST)

1. Építés alatt volt, ki is volt téve a sablon. Két napja kezdte el (most hogy a csudába szerkesszen bele más szerkesztő törlés alatt álló lapba anélkül, hogy ne sértse meg azt az elvet, hogy amíg az építés nem fejeződik be, használd a vitalapot, hogy elkerüld a szerkesztési ütközéseket a cikk aktuális építőjével?)

2. Ezt azért tartottam fontosnak tartottam megemlíteni, mert nem tudni, hogy mi lett volna belőle (pl. egyes számban kezdés, utána egyes számból harmadik személybe tevés).

3. Híres-e Nagy Gyula, a Krisztofóró és A kék egér rendezője? Az biztos, hogy ezek rendezője: Nagy Gyula nem teljes adatlapja az IMDB-n. Az is biztos, hogy forrás is van róla: „Gyula bácsi, nem tetszik még jönni?” (eszak.hu). Egyenlőre (?) ennyi. Apród vita 2017. május 26., 00:10 (CEST)

Az is fontos, hogy az 1987-es cannes-i filmfesztiválon animációs kisfilmje, az Ujjhullám képviselte részben (plusz egy Makk Károly-film) a magyar filmművészetet. Apród vita 2017. május 26., 00:25 (CEST)

Hozzáteszem, eddig a pontig teljesen egyes szám harmadik személyben volt: Nagy Gyula (rajzfilmrendező) 2017. május 23., 09:19-kor történt szerkesztése.

És csak az utána lévő három - nem kis, tehát nagy - szerkesztésben váltott egyes szám első személybe (aztán jött a törlési megbeszélés sablonja). Apród vita 2017. május 26., 00:36 (CEST)

Szia, illetve sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írom-e a mondandómat, de gondolom, ezt elnézitek nekem. Az első dolog az, hogy mindjárt az elején, az első szám harmadik személyben írt szövegem nekem nagyon különösnek hatott, ezért váltottam egyes szám elsőre. Nem tagadom, hogy írás közben többször is elbizonytalanított az a tudat, hogy más oldalakon ilyen jellegű fogalmazással nem találkoztam. Ezen azonban könnyű segíteni, mert legfeljebb pontokba fogalmazottra kell változtatni a leírtakat, mondhatni tényként kell közölni azokat. A másik dolog, hogy híres vagyok-e?... Hát, azt döntsétek el ti. Mindenesetre találkoztam már a net-en olyan engem is érintő cikkel, ahol erősen hiányos volt az általam rendezett, de felemlített filmek listája. Nem csoda, hiszen olyan helyről én sem tudok, ahol egybe lenne gyűjtve az eddig készült összes munkám, és mi tagadás, még én sem tudnám fejből felsorolni, hogy miket is készítettem eddig. Ezért gondoltam, hogy a Krisztofóró Wikipédiás oldalának alján lévő nevemre kattintva - ahol megjelent az üres oldal a nevemmel - egybegyűjtöm azokat a munkáimat, melyből pontosan lehet informálódni. Amiatt viszont nem kell aggódnotok, hogy esetleg megbántódnék azért mert törölnék a rólam szóló oldalt, legfeljebb azok lesznek "-információ-szegényebbek", akik kíváncsiak az eddigi munkáimra. Üdv Nektek! Aluggyan vita 2017. május 26., 17:05 (CEST)

YouTube-személyiségek listája

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Túl gyakran frissítendő, akár órákon belül is elavuló lista. Ráadásul erősen hiányos meglátásom szerint. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. május 25., 18:39 (CEST)

Akkor segíts frissíteni sűrűbben, a hiányosságokat meg segíts pótolni, rengeteg olyan lista van, ami nincs jelenleg sem frissítve.... ill. angol, portugál török oldala is van, ott ez nem probléma, szerintem a magyarnak sem kellene. - Tyler 2017. május 25., 18:55 (CEST)

@Lord Beckett: Szívesen segítenék, de ezt túl gyakran kellene frissíteni, ez alatt lehet érteni azt is, hogy órák alatt is elavulhat. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. május 25., 20:08 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon: forrásolt lista, az sem kifejezett mondható rá, hogy potenciálisan végtelen lenne, 100 000 feletti feliratkozó a bekerülési kritérium, azért ez nem olyan könnyen jön össze, hogy pillanatonként változzon. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 26., 01:50 (CEST)

@Pallerti: Itt konkrétan a Követők száma oszlop a legnagyobb probléma. Pl. Blimey Cow csatorna: jelenleg 450E helyett 484E feliratkozója van. És ez csak egy a rengeteg ott lévő csatorna közül. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. május 26., 05:39 (CEST)
@LaSza: én ezt nem érzem akkora problémának, nem várható el, hogy a pillanatnyilag aktuális érték legyen benne, ugyanúgy, ahogyan vállalatoknál sem tudjuk a termelési adatokat megjeleníteni. A konkrét példa nem egészen 8%-os emelkedés, vállalatok mutatóinál is úgy szokás megjeleníteni, hogy a legutóbb kiadott üzleti jelentés alapján (ami jó eséllyel az előző üzleti év). Itt sem feltétlenül kell ezt percenként frissíteni, csak az jelenjen meg, hogy mikori az adat. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 26., 07:29 (CEST)
@Pallerti: Akkor, ha fel van tüntetve az utolsó frissítés dátuma, akkor az orvosolná ezt a problémát? Tyler 2017. május 26., 11:26 (CEST)
Szerintem igen. A labdarúgók infoboxában is van ilyen mondat: Utolsó elszámolt mérkőzés dátuma. – Vépi vita 2017. május 26., 12:23 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő potenciálisan végtelen lista nem nevezetes személyekről. Ha lesz legalább három ilyen nevezetes személy, akkor lehet nekik kategórát készíteni. Piraeus vita 2017. május 26., 22:25 (CEST)

Mores

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem a témával van bajom, hiszen külföldi wikiken is van párja, de lényegében ha elveszem belőle a filozófálgatásokat (lásd:A szócikkek nem személyes esszék, amelyekben egyéni véleményedet fejted ki egy témában), akkor jóformán majdnem semmi sem marad belőle. Szerintem. A ne keverjük... és ne felejtsük... kezdetű mondatokat már így is töröltem, mert ilyen szókezdettel ezek már kiokítások. De ugyanúgy nem tartom enciklopédikus kifejezésnek, hogy érdemes megfigyelni a különbségeket. Apród vita 2017. május 25., 03:01 (CEST)

Kedves Apród, a kivett két mondatod pontosan a lényeghez tartozott. Mindössze a mondatszerkezeten kellett volna változtatni és máris kimaradt volna az általad kifogásolt két kifejezés, amiben részemről amúgy nem látok kioktatást. De még ha azok is lennének, nem ez a célunk? Nem azért csináljuk, hogy az emberi hülyeség csökkenjen? Ahogy a tanár is huszonötször elmondja, hogy Pistika, ne feledd 2x2=4. A nem keverendő cikkekre még sablon is van. Ha megengeded, a két mondatot -mivel fontosnak érzem- a fenti két kifejezés átfogalmazása mellett visszateszem. Üdv, – Livvyfan vita 2017. május 25., 10:35 (CEST)

A cikket átírtam, a kifogásolt kifejezéseket kivettem. Nem merültem bele mélyebben a témába, nem is vállalom, mivel nem vagyok jogász-történész. A cikk fontos témával foglalkozik, de erősen bővítendő. Ennyit tudtam tenni a cikkért, átadom a terepet. – Livvyfan vita 2017. május 25., 11:14 (CEST) Ja még annyi, ha marad, akkor tán Móresre kéne átnevezni. Valami forrás is kéne, én öt perc alatt nem találtam komolyabbat. – Livvyfan vita 2017. május 25., 11:23 (CEST)

A cikk fontos témával foglalkozik, de erősen bővítendő. Ez az egyik bökkenő.

Valami forrás is kéne, én öt perc alatt nem találtam komolyabbat. Ez a másik. Apród vita 2017. május 25., 15:18 (CEST)

Van cirka 150000 wikipédiaszerkesztő, cirka 750 megerősített szerkesztő, átlagban havi 1600 valamit is csináló szerkesztő, szabad a pálya bárki számára. Az, hogy bővítendő a szövege és nincs forrás, még nem indok a törlésre, van bővítendő és nincs forrás sablon is. Részemről a kifogásodat figyelembe véve az egészet átfogalmaztam, de bármennyire szeretném, többet nem áll módomban tenni. De tőlem törölhetik is, nem lesz tőle álmatlan éjszakám. – Livvyfan vita 2017. május 25., 16:03 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- Miért kellene törölni azt, ami fejleszthető?

A cikket össze kellene vonni az Erkölcs szócikkünkkel (a Morál is oda irányít át), mivel a "móres" egy magyar népi szóhasználat.

És természetesen forrásokra lenne szükség és átfogalmazásra.--Linkoman vita 2017. május 25., 18:29 (CEST)

Közben duplájára bővítettem, 2 jó forrást is találtam. – Livvyfan vita 2017. május 25., 18:40 (CEST)

Így már elfogadható. @Livvyfan:, eredetileg azt láttam magamon a törlésre javaslás előtt, hogy csak törlök és törlök a szócikkben, mert nem enciklopédikus szófordulatokkal élt a szócikk alapszerkesztője, a szócikk pedig csak fogy és fogy a törléseim által. Azt írtad, csak a mondatszerkezeteken kellett volna változtatni. Csakhogy ha a szócikkíró úgy teletüzdeli a jelen esetben kis szócikket nem enciklopédikus fordulatokkal források nélkül, hogy ki se látszik belőle a szócikk (és a tízparancsolatot is eredetileg 10 parancsolatnak írta, én javítottam át), akkor más esetekben is törlési megbeszélésekre vinnék.

Már csak azért is, mert mint fentebb írva vagyon a sablonszövegben, a cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. És egyébként így már elfogadható, most már Symbol keep vote.svg maradjon, maradhat. Eredetileg ilyen volt a szócikk, még amikor nem szerkesztettem bele: Mores szócikk 2015. október 27., 11:14-kor.

Ilyen lett a beleszerkesztéseim után: Móres szócikk 2017. május 25., 02:51-kor és ilyen lett a segítséged után: Móres szócikk 2017. május 25., 19:58-kor.

Pedig Petej is kérte annak idején a szócikkírót, hogy tegye rendbe a szócikket. Ez a felszólítás azonban csak csekély változtatást eredményezett a szócikkben akkor, 2013-ban. Abba is hagyta a szócikkek szerkesztését utána a szócikk alapszerkesztője (a magyaron biztosan). Apród vita 2017. május 25., 20:40 (CEST)

Kedves Apród, a legcsekélyebb probléma sincs, a cikk abban az állapotában rettenetes volt. Még hozzátenném, hogy reggel, amikor felkeltem, még fogalmam sem volt, hogy a mores az mi. Kiokosodtam moresből a bővítés közben. Üdv, – Livvyfan vita 2017. május 25., 21:11 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Tovább bővítettem és hivatkozásokkal láttam el. Szerintem így már önálló szócikként megállja a helyét. – Dodi123 vita 2017. május 25., 21:13 (CEST)

Az átnevezését "Móres" címre viszont alaposan megfontolandónak tartanám. – Dodi123 vita 2017. május 25., 21:14 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Megfogadtam, hogy nem fogadok, izé szavazok, de mivel látom milyen volt és milyen lett, ezúttal kivételt teszek, persze át is kéne nevezni. – Livvyfan vita 2017. május 26., 14:06 (CEST)

A Móresre való átnevezéssel is egyetértek. Apród vita 2017. május 26., 14:13 (CEST)

Makelélé-hatás

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Kamunak tűnik. Vagy legjobb esetben „saját kutatás”. A Makelele role a pályán betöltött szerepkörére (védekező középpályás) vonatkozik. Vépi vita 2017. május 25., 07:31 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő A focista enwikis szócikkében említés van róla, hogy a szurkolók és néhány szakíró a modern védekező középpályás pozícióját becézik Makelélé-szerepkörnek ("Makelélé role"), mert a játékstílusával megváltoztatta ennek a pozíciónak a felfogását. A szócikk címe tuti nem stimmel, nincs ilyen, hogy Makelélé-hatás, forrás zéró, gyakorlatilag tényleg „saját kutatás”. Legjobb esetben egy átirányítás lehetne a focista szócikkére, ahol említés van a Makelélé-szerepkörről. – Ary vita 2017. május 25., 12:29 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő mint Ary – Gerry89 vita 2017. május 25., 13:49 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Focis körökben látszólag ismert a fogalom, lásd pl. ezt, de nem mondanám, hogy enciklopédia cikket érdemel. Whitepixels vita 2017. május 25., 14:17 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Nem a "Makelele role" a lényeges, hanem a pályán betöltött lélektani szerep. A nem megbecsülés, a nem felismerés a betöltött szerep fontosságára és a sikerhez való hozzájárulásra, a nem elismert teljesítmény alapján. A "Makelélé-hatás" más sportágokban is használható fogalom.

Ekarcsika vita

Értem, de ez honnan derül ki? Mert a megadott linkekből nem. – Vépi vita 2017. május 26., 05:38 (CEST)

Id. Takács Gyula

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem felel meg a WP:NEV-nek, nem nevezetes személy Csurla vita 2017. május 25., 17:31 (CEST)

Tiszteletre méltó sportember, de nem nevezetes. Symbol delete vote.svg törlendő Gerry89 vita 2017. május 26., 08:50 (CEST)

Hermann Martin

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem nevezetes, nem felel meg a WP:NEV-nek Csurla vita 2017. május 25., 17:54 (CEST)

Ez viszont már fájt. Megyei bajnok és válogatott. Az én is voltam :-) Symbol delete vote.svg törlendő Gerry89 vita 2017. május 26., 08:52 (CEST)

Frank Christoph Schnitzler

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Notórius önpromoter. Nem nevezetes személy, nincs a WP:NEV-nek megfelelő forrás.

Törlési megbeszélések más Wikipédiákról:

Csurla vita 2017. május 25., 18:25 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Jelentéktelen tények hoaxszá dagasztva. – Pagony foxhole 2017. május 25., 18:58 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Wikizoli vita 2017. május 26., 08:51 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő --Linkoman vita 2017. május 26., 09:46 (CEST)

Május 24.

Icebluebird

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem nevezetes, munkássága, élete külső objektív források által nem kellően feldolgozott. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 24., 16:45 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő egy youtube csatornától még senki nem lesz nevezetes – Ary vita 2017. május 24., 17:26 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Szerintem azonnalira is mehetett volna. Whitepixels vita 2017. május 24., 18:59 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Egy szétesett valami. Whitepixelssel egyetértek.
egy youtube csatornától még senki nem lesz nevezetes. Azért ez is túlzás, ezek között is vannak kékek: YouTube-személyiségek listája. A Smosh pedig kifejezetten youtube-s duó. Apród vita 2017. május 24., 23:48 (CEST)
Oké, de attól nem lett híres, hogy youtube csatornát regisztrált magának, hanem attól, hogy arra mennyien kíváncsiak, és esetleg a témával foglalkozó egyéb médiumok írnak róla. Így értettem azt, hogy egy youtube csatornától még senki nem lesz nevezetes, mert menő youtubernek tartja magát. – Ary vita 2017. május 25., 12:34 (CEST)

Judivan

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

A nevezetessége kérdéses. Röpke 2 éve áll itt élő személy forrásolatlan cikkeként, 22 éves korára sikerült lejátszania 3 felnőtt bajnokit. Gerry89 vita 2017. május 24., 08:34 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés A sikerinél feltüntetett állításokra sincs forrás, ráadásul a többi interwikin sincs feltüntetve, nem tudom, hogy Pascal Z (NI) kolléga ezt annak idején honnan szedte. Symbol delete vote.svg törlendő – Gerry89 vita 2017. május 24., 08:36 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Frissíteni, bővíteni kellene, de a nevezetessége megvan. Az adott sikerek leellenőrízhetőek a linkelt oldalakon vagy azok angol nyelvű megfelelelőin. A Wikipédia:Sportműhely/Nevezetesség Labdarúgásra vonatkozó alábbi kívánalmának, ha helyesen értelmezem, megfelel: "Egy teljesen profinak számító felnőtt labdarúgó-bajnokságban legalább egy mérkőzésen pályára lépett játékos vagy vezetőedző.' Ksanyi vita 2017. május 24., 15:56 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés @Ksanyi: ne haragudj, hogy értetlenkedem, de hol is az a rengeteg ellenőrizhető infó? A magyar és az angol lapon is kinn a {{nincs forrás}}(?) sablon. Amúgy a Wikipédia:Sportműhely/Nevezetesség valami helyett gondolom én az érvényben levő és megszavazott WP:NEV, WP:ÉLŐ irányelvet kell figyelembe venni. – Gerry89 vita 2017. május 25., 08:31 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Szerintem elbeszélünk egymás mellett. A források - bár külső szintig nem mentem le, de lehet még senki - alatt a következő lapokat értettem: Brazil labdarúgókupa, Mineiro (Minas Gerais állam) labdarúgó-bajnokság (első osztály), Brazil labdarúgó-bajnokság (első osztály). Ezzel a résszel Gerry89 következő megjegyzésére akartam reagálni: "nem tudom, hogy Pascal Z (NI) kolléga ezt annak idején honnan szedte." A külső hivatkozások meglétét, meg nem létét rábízom portugálul tudó kollégáimra. Ksanyi vita 2017. május 25., 10:38 (CEST)
@Ksanyi: valószínűleg igen, mert egyik más interwikin sem lett feltüntetve a nálunk sikerei szakasz alatt felsorolt eredményhalmaz. Ez egy élő személy forrásolatlan csonkja, bár biztos egy zseni, ha eddig lenyomott már 3 meccset. 30 évesen lesz talán 10 is neki. Sosem fogom megértni miért kellenek nekünk ezek a szócikkek. A wikipédia szócikkek pedig tudtommal nem források, enélkül nem értem hogy nyomhattad rá a maradjont. – Gerry89 vita 2017. május 25., 13:13 (CEST)
Örülnék, ha ránéznél a cikkre. Jól elhülyéskedünk azon, hogy a magyar Wikipédiában nem frissítik a lapokat. Kérlek nézz rá a frissített lapra, mielőtt leszólod az adott teljesítményt. Csak nemzetköziben volt eddig 8 pályára lépése, köztük Magyarország ellen is. Ksanyi vita 2017. május 25., 13:54 (CEST)

@Ksanyi: értem. Megnéztem az összes interwikit, mind a hetet és mindenhol, még a brazilon is 3 meccs van. Láttam a frissítést, a kérdésem továbbra is az, ha nevezetes hol vannak a források, honnan pl ez a 17 meccs? Gerry89 vita 2017. május 25., 19:47 (CEST)

@Gerry89: Én a következőt néztem: https://pt.wikipedia.org/w/index.php?title=Judivan&oldid=48538821 . Cruzeiro soron Jogos e gollos megjegyzésben itt 17 illetve 1, alatta Brasil Sub-20 soron 8 illetve 4 szerepel. Ksanyi vita 2017. május 26., 02:01 (CEST)

@Ksanyi: ők valamiért az összes tétmeccset feltüntetik, mi ugye csak bajnokit írunk az infoboxba. (Lásd alul a stat.táblázat; jogos (összesen) 17) Mindegy, szerintem Symbol delete vote.svg törlendő, de majd a nálamnál okosabbak eldöntik. Gerry89 vita 2017. május 26., 08:34 (CEST)

Emri Márton

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Ha nem is kamu, de nem nevezetes. Vépi vita 2017. május 24., 10:30 (CEST)

Kevés találat a Google-n (36 találat), 2017-től kezdte pályáját Symbol delete vote.svg törlendő. Apród vita 2017. május 24., 12:11 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes, majd egyszer talán – Ary vita 2017. május 24., 17:25 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Fentiek alapján. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. május 25., 18:43 (CEST)

Május 22.

ÖkoviFalu

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Reklámcikk nem nevezetes létesítményről, a wikipédia céljainak teljes félreértelmezése. A cikkben sunyi módon további reklámlinkek is el vannak helyezve: Tesla élményvezetés, Rippel nemtudommi, állatkert stb. Whitepixels vita 2017. május 22., 18:06 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Enciklopédiacikkre még csak nem is emlékeztető, lopott szövegű cikk. – Malatinszky vita 2017. május 23., 03:38 (CEST)

Mezőkövesdi televízió

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem nevezetes. Minden településnek van/lehet ilyen csatornája. Esetleg ha valakinek annyira fontos, bedolgozhatja Mezőkövesd szócikkébe. Vépi vita 2017. május 22., 07:52 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő per Vépi – Ary vita 2017. május 22., 12:08 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő A törlési indokkal talán nem értenek egyet, de kevés és forrásolatlan ahhoz, hoy szócikk legyen. Miért nem azonnali lett? Apród vita 2017. május 23., 18:20 (CEST)

Zöld Ász (kártyajáték)

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Lehet, hogy nem kamu, de nem nevezetes. Vépi vita 2017. május 22., 14:54 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő, egyértelmű. Whitepixels vita 2017. május 24., 19:00 (CEST)

Május 20.

Dialógusok az észlelésről

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Egy könyvről kellene szóljon. A bevezetője a formázatlan, kimásolt tartalomjegyzék, a többi szakasz pedig csapongó gondolatok vagy idézetek. Vépi vita 2017. május 20., 09:28 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő - Ez is - sajnos - a "Partmosopédia" jellegzetes terméke. Vépi +1.--Linkoman vita 2017. május 20., 09:31 (CEST)

A Wikipédia:Törlésre javasolt lapokon jelenleg nem látszik Linkoman hozzászólása, de anélkül is, annyira, de annyira tudtam a jellegzetes helyesírási hibákból - ami attól jellegzetes, hogy olyan helyesírási hibák is vannak benne, amik az AKH. felütése nélkül is megúszhatók lennének odafigyeléssel, pl. a Bevezet nevű szakasznév - és az egoista írásmódból (Saját tudományos kétnyelvűségem vezetett), hogy ki kezdte el írni ezt a szócikket. Apród vita 2017. május 20., 14:11 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő vagy menjen a feljavítandók közé. Jelen állapotában nem enciklopédikus. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. május 20., 21:02 (CEST)


Május 19.

Lego sorozat

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Elsőre azt hinné az ember valami komoly LEGO-s sorozatról van szó rossz címen, de nem, ez valami amatőr youtube-os termék. Én szívem szerint azonnaliztam volna, de érdekel másoknak mi a véleménye róla. XXLVenom999 vita 2017. május 19., 11:07 (CEST)

@XXLVenom999: Ez - vagyis a magyar Lego sorozat atyja - már törölve lett azonnaliban: Tirpák Mihály. Apród vita 2017. május 19., 14:16 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes, "maszek" Lego-sorozat. – Ary vita 2017. május 22., 12:11 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő Nem teljesíti a nevezetesség követelményét. – Tudor987 vita 2017. május 27., 14:54 (CEST)

Crash Twinsanity

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéserégi munkalapmunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezár)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nem igazán hasonlít enciklopédiacikkre. Egyszer régen már törölve lett, bár az akkori cikk állapotát nem láttam, de nem hinném hogy ez sokkal jobb lenne annál. Forrás egy szem sincs, rémes, összecsapott fogalmazás, semmi wikilink, és még a nevezetessége is kérdéses. XXLVenom999 vita 2017. május 19., 10:34 (CEST)

A szöveg hajmeresztő, de szerintem megvan a nevezetesség. A játéksorozat más tagjainak kielégítő minőségű szócikke van, pl. Crash Tag Team Racing. Ha legalább azt a szintet el tudná érni ez is, akkor szerintem nem kellene törölni. Bár sajnos azt nem tudom vállalni, hogy rendbe rakom, ugyanis a téma engem nem is érdekel és egyáltalán nem is ismerem. De a cikk enwiki párja azt mutatja, hogy van hozzá sok forrás, különféle gémer weblapok értékelései, stb. Ha van, aki rendbe rakja, szerintem Symbol keep vote.svg maradjon, különben pedig Gxermo2.svg cikkjelöltté legyen. Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. május 19., 10:47 (CEST)
 • Kérlek, nézzetek rá ismét a cikkre. Ksanyi vita 2017. május 22., 14:50 (CEST)
Szia @Ksanyi: Úgy vélem, hogy a nevezetesség fennáll, csak szörnyű volt az állapota. Jobb lett, bár tovább bővítendő, átdolgozandó. Én továbbra is a maradása mellett állok. Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. május 22., 16:27 (CEST)
Köszönöm @Cvbncv:. Még fordítom, csak azért tettem be, hogy lássátok, ez már egy másik lap. Mire gondolsz, hogy átdolgozandó? Ksanyi vita 2017. május 22., 17:42 (CEST)
Azt úgy értettem, hogy bővítendő. De ha még dolgozol rajta, akkor oké. Szerintem a törlési megbeszélés talán le is zárható, ha nem érkezik más észrevétel. Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. május 22., 17:55 (CEST)
@Cvbncv: eddig akartam elhozni, a fogadtatása részt befejettem, most töltöttem fel. A többit meghagyom vérbeli gémereknek. Ksanyi vita 2017. május 22., 18:45 (CEST)

AIESEC BME

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Az AIESEC egy másik hazai fiókszervezetéről írt szócikk törlési megbeszélésén felmerült, hogy ez is ahhoz hasonlóan az AIESEC-kel Symbol merge vote.svg összevonandó, utána pedig Symbol delete vote.svg törlendő. Ugyanis a helyi bizottságok külön-külön nem nevezetesek, a mondandó többsége az egész szervezetre vonatkozik, ami meg nem, az ott, a helyi bizottságok alatt röviden kifejthető. Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. május 19., 09:37 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő az előző megbeszéléseken leírtak szerint: egy mondatot már átemeltem belőle az AIESEC cikkbe (bár azt is inkább a szervezet honlapjáról), azon kívül használható tartalma nincs. Az oldal totálisan elavult, POV,fals infókat ad. Leírom ide is, amit azelőző megbeszélésbe írtam: „2010 óta virít az oldalon néhány információ olyan határozószókkal, mint a „jelenleg” és az „immár”. Valószínűleg már nem is egyetemista, aki akkor az volt, kérdés mennyi igaz az akkor leírtakból. (Forrás nincs.) Mindensetre a szervezet megadott vezetői közül már senki sem stimmel.” Piraeus vita 2017. május 19., 22:58 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes helyi bizottság – Ary vita 2017. május 22., 12:12 (CEST)

Május 16.

Torvund Alexander

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetességét alátámasztó források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 10:39 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes. Gerry89 vita 2017. május 16., 12:23 (CEST)

Arday Dominik

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetességét alátámasztó források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 10:39 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes. Gerry89 vita 2017. május 16., 12:24 (CEST)

Szoboszlai Dominik

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetességét alátámasztó források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 10:40 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes, bár róla triviális említések már vannak. Gerry89 vita 2017. május 16., 12:26 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Kerettag lett a felnőtt válogatottban. - Csurla vita 2017. május 19., 18:35 (CEST)

Csoboth Kevin

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetességét alátámasztó források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 10:40 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes Gerry89 vita 2017. május 16., 12:27 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Tele van vele a net... – Pagony foxhole 2017. május 26., 23:20 (CEST)

Ásványi Balázs

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetességét alátámasztó források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 10:43 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes. Gerry89 vita 2017. május 16., 12:28 (CEST)

Május 15.

Wagner-Puskás Péter

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Színházi zenész. Nincs több olyan megbízható, független forrás, ami a pályafutásával részletesen foglalkozna, azaz a triviális említéseken túl. A szócikk gyakorlatilag adatbázisokból összeállított adathalmaz, és azok pár mondatos összefoglalása. A Wikipédia számára nem nevezetes. Ary vita 2017. május 15., 12:16 (CEST)

Megjegyzés: Azért értesítheted volna a szócikk létrehozóját, mivel a szócikk létrehozója rendszeres szerkesztője a wikipédiának hosszú-hosszú évek óta. Apród vita 2017. május 15., 13:13 (CEST)

Május 13.

Marcus Jahn

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

sem játékos, sem pedig edzői karrierje nem teszi nevezetessé. Játékosként a német 3.-és 4. ligáig vitte, edzőként sosem volt több mint segéd, most nevezték ki a magyar U18-as válogatott élére, ettől szerintem még nem lett nevezetes Gerry89 vita 2017. május 13., 16:29 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő per Gerry89, nem nevezetes – Ary vita 2017. május 14., 17:24 (CEST)
 • részletes források hiányában Symbol delete vote.svg törlendő – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 19., 10:40 (CEST)

Benamy Sándor-díj

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Egyetlen ilyen díjat találtam: a MÚOSZ által alapított Ábel Olga–Benamy Sándor-díjat (fiatal újságírók tevékenységének elismeréséért, 1991–2002; a Magyar Sajtó Napján adták át), itt: http://www.nevpont.hu/view/33. Vépi vita 2017. május 13., 16:49 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Ha jól értem, tervezett díjról van szó, Niederhauser viszont hét éve meghalt. – Pagony foxhole 2017. május 13., 17:09 (CEST)

A google-n több helyen inkább Benamy-díjként emlegetik, itt még van róla részinformáció az OPAC-PIM oldalán: [1]. Ebből az is kiderül, hogy volt díjvariánsa is Epocha-díjnéven, de erre még kevesebb találat van, mint a Benamy-díjra. Máshol díjazottak nevére is találok utalásokat (Szira Péter, Bächer Iván, Molnár János újságíró, Élő Anita újságíró).

Egyébként nem tervezett, hanem már megszűnt díjtípusról van szó. Apród vita 2017. május 13., 17:12 (CEST)

Utólag megjegyzem, hogy az OPAC-PIM Ábel Olga-Benamy Sándor-díj linkje időről időre változhat, most pl. meg kellett változtatnom a linket, mert hat nappal ezelőtt más linken volt elérhető. Apród vita 2017. május 19., 14:28 (CEST)

A cikk fogalmazása viszont feltételes jellegű, megvalósulásra még csak nem is utal. – Pagony foxhole 2017. május 13., 18:03 (CEST)

Ebben teljesen igazad van. Apród vita 2017. május 13., 19:28 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Megpróbálom összefoglalni. A PIM fent jelzett oldalán két díj szerepel: Benamy-díj (erről ott sincs semmi információ, és persze máshol sem) és Ábel Olga–Benamy Sándor-díj. Ha a kettő ugyanaz, akkor a története ismert, ott van a PIM oldalán, és nem egyezik azzal, ami a szócikkben szerepel (1). Ha a két díj különbözik, a Benamy-díjról (amelyről a szócikk szólna) sehol semmi infó nem található, és mivel a szócikk nincs forrásolva, nem fogadható el hitelesnek (2). A szócikkben leírtak egyrészt homályosak, nem precízek, másrészt nem is bizonyíthatók, forrás hiányában (3). (1) + (2) + (3): ezekből következik, hogy akármelyik változat igaz, a szócikk nem állja meg a helyét. (Sőt, zavart kelthet a tényleg létező, forrásolt Ábel Olga–Benamy Sándor-díj körül.) – Vépi vita 2017. május 19., 06:45 (CEST)

Kevés, és ami van, az is zavaros abban a négy sorban. Na jó, eddig voltak a megjegyzések: Symbol delete vote.svg törlendő. Apród vita 2017. május 19., 14:34 (CEST)

Május 11.

Pair o'dice (együttes)

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Egyetlen mini-albummal rendelkező magyar együttes. Triviális említéseken túl (megjelent a klip, megjelent az EP) nincs megbízható, független forrás róluk. Még nagyon az elején járnak. Nem nevezetes Ary vita 2017. május 11., 13:51 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő, egyelőre nem nevezetes. Whitepixels vita 2017. május 24., 19:02 (CEST)

Sziasztok,

Csak pár gondolat a legmélyebb tisztelett mellett:

Személyesen nincs közöm a zenekarhoz, és el sem készítettem volna a wiki oldalt, ha nem tudtam volna meg, hogy mindegyik fiatal zenész, zenész felmenőkkel rendelkezik, így elhivatottságuk számomra nem kétséges. Egy véletlen folytán hallottam Őket élőben először. 2013-óta muzsikálnak, tehát 4 éve, egyetlen EP-jük van, de hamarosan kint lesz a nagylemez, sorban készítik a profi videoklipeket.

Nagynevű zeneportálok írnak róluk ha valami történik a zenekar körül: http://hammerworld.hu/2017/04/11/pair-o-dice-dalpremier-a-fiatal-soproni-rockerektol-fejben-dol-el/ http://www.hardrock.hu/?q=node/34045

Amennyiben ez nem elég, természetesen elfogadom a tapasztalt szerkesztők véleményét, döntését. Üdv: sbs

Május 10.

Yannis Philippakis

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

A Foals nevű együttes frontembere. Mivel semmi más miatt nem ismert, ezért önálló szócikkre nem jogosult a zenei nevezetességi irányelv értelmében. Ary vita 2017. május 10., 14:11 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg maradjon Angolt lefordítottam, forrásokkal. Korábban a The Edmund Fitzgerald frontembere is volt. Ksanyi vita 2017. május 11., 19:02 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés @Ksanyi: Nem igazán mondhatni, hogy lefordítottad... – Pagony foxhole 2017. május 18., 23:30 (CEST)
 • Köszi hogy szóltál. Amit eddig senki nem ültetett át magyarra, kiszedtem. A forrását is. Ksanyi vita 2017. május 20., 20:52 (CEST)

Május 8.

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Nevezetes, megmarad. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2017. május 27., 15:27 (CEST)

Niklas Dorsch

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

nem nevezetes Gerry89 vita 2017. május 8., 19:45 (CEST)

Egyelőre német negyedosztályú focista, a Bayern felnőtt csapatában nem lépett pályára, az, hogy U17-es eb érmes volt, nem teszi nevezetessé, a hivatkozások említés szerűek (profi szerődést kapott ilyenek), ettől még nem lett nevezetes így Symbol delete vote.svg törlendő – Gerry89 vita 2017. május 8., 19:48 (CEST)

Hogy a focitól távol állók jobban megértsük: miben más, mint a csapattársai, akikről szintén van cikk? – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. május 23., 19:38 (CEST)
@EniPort: abban, hogy a Bayern nagy csapatában nem lépett pályára. Egy német negyedosztályú játékos. – Gerry89 vita 2017. május 23., 21:36 (CEST)
De ha jól értem tagja a csapatnak. Nem lehet, hogy holnap játszik, és akkor ha ma kitöröljük, holnap újra létrehozhatjuk? Jó volna, ha a sportos szerkesztők is véleményt mondanának. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. május 23., 22:31 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Van elég forrás, ami megfelel a WP:NEV-nek. Hasonló jellegű megbeszélés volt Kun Bertalanról, akinek szócikke megmaradt és aki azóta is a PSV ifjúsági csapatában játszik, míg Dorsch a Bayern első csapatának a tagja már. - Csurla vita 2017. május 23., 22:52 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Nem értek a focihoz, de kapásból öt részletes cikket találtam róla: 1 2 3 4 5. Whitepixels vita 2017. május 24., 18:53 (CEST)


A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!

Frissen lezárt megbeszélések

Ez alá ne írj új témát! Itt csak a frissiben, három-négy napnál nem régebben lezárt megbeszéléseket listázzuk (aszerint, hogy mikor kerültek át a készek közé). A régebbiek megtalálhatók egy szakasszal lejjebb, a még régebbiek pedig az Archivált törlési javaslatok kategóriájában.


Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Konszenzus alapján törölve. Szilas vita 2017. május 24., 18:08 (CEST)

Szőlőskert-Nagyréde SC

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Falusi fociklub folyószöveg nélküli cikke. Nem nevezetes. Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 16., 11:01 (CEST)

A szokásos, legyen a lényeg átemelve a település szócikkébe, utâna Symbol delete vote.svg törlendő Gerry89 vita 2017. május 16., 12:21 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő nem nevezetes – Ary vita 2017. május 16., 12:41 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Gerry89-vel egyetértve: törlendő, a tartalmát a község szócikkébe. Akela vita 2017. május 19., 10:12 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés a lényeget beleírtam a Nagyréde szócikkbe. – Gerry89 vita 2017. május 24., 13:50 (CEST)


A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: nevezetességét alátámasztó független és részletes források hiányában törölve. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 23., 11:13 (CEST)

HLBS

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Symbol delete vote.svg törlendő, piramisjáték nettó reklámja, a cikkben írt állításokra nem találtam független objektív forrást, a téma nem megfelelően feldolgozott. 1/E-ben írt nem enciklopédikus szöveg („Mint ahogy azt fentebb írtam a második direktedtől a HLBS vonal vége felé...”, „Ez a hely kevés ennek az elmagyarázásához, de javaslom olvassátok el a cég oldalán a marketing tervet, mert zseniális.”, „Külön megemlíteném, hogy a cég saját kártyára utalja a jutalékot, és az adóbevalláshoz is külön nyomtatványt ad ami nagy segítség a könyvelőknek”) --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 18., 18:24 (CEST)

Szerintem hajítsuk ki azonnalival: reklám a Wikipédiában. – Pagony foxhole 2017. május 18., 18:33 (CEST)
akár, ahogy Pagony írja, de mindenképp Symbol delete vote.svg törlendő – Gerry89 vita 2017. május 18., 21:40 (CEST)
Symbol delete vote.svg törlendő, sima cégreklám. Akela vita 2017. május 19., 10:10 (CEST)

Mielőbb Symbol delete vote.svg törlendő, reklám. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. május 20., 19:51 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő agyzsibbasztó – Ary vita 2017. május 22., 12:14 (CEST)


A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: nevezetességét alátámasztó független és részletes források hiányában törölve. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 23., 11:11 (CEST)

Eszláry Gábor

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Az egész egy óriási félreértés. WP:NEV-nek sem felel meg. Csurla vita 2017. május 16., 11:15 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő - Mint Csurla mondja.--Linkoman vita 2017. május 16., 11:19 (CEST)
Symbol delete vote.svg törlendő (Ezt azért megmosolyogtam: Ő maga sorozatban és filmben még csak egyszer játszott, de az is véletlen volt.) Apród vita 2017. május 16., 11:34 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Semmit sem találok róla a neten, sem az általa írt színdarabokról, versekről, sem a szerepléseiről. Szerintem hoax. Whitepixels vita 2017. május 18., 09:45 (CEST)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!


Régebben lezárt megbeszélések


Lezáróknak:
 • a {{törlés link}}(?) sablont bővítsd ki az e (=eredmény) paraméterrel, amiben add meg az eredmény kódját.
  Például így: {{törlés link|Szócikk címe|e=M}}
 • Másik lehetőség: a {{törlés link}}(?) sablont cseréld ki {{ttörlés link}}-re és 2. paraméterként add meg az eredmény kódját.

Az eredményjelzések magyarázata:

 • T: töröltük
 • M: megmaradt
 • R: összedolgozva egy másik cikkel, átirányítás lett belőle
 • Ö: összevonva egy másik cikkel, átirányítás nem kell
 • H: helyreállítva (helyreállítási szavazásnál; ha nincs helyreállítva, akkor Törölve marad)
 • J: jogsértőbe áttéve
 • Á: átirányítássá alakítva
 • B: Wikikönyvekbe átmozgatva
 • C: Cikkjelöltnek minősítve