„Vita:Kezdőlap” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Malatinszky 4 évvel ezelőtt a(z) Díjak és MTA linkelése témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
23. sor: 23. sor:


– [[Szerkesztővita:Hkoala|<span style="color: #602260">Hkoala</span>]] [[Kép:Pesce(Simbolo).jpg|19px]] 2020. január 21., 12:02 (CET)
– [[Szerkesztővita:Hkoala|<span style="color: #602260">Hkoala</span>]] [[Kép:Pesce(Simbolo).jpg|19px]] 2020. január 21., 12:02 (CET)

Szerintem itt jó teszt az, hogy megpróbáljuk elképzelni, a tipikus olvasó melyik elemnél morfondírozik el azon, hogy mi is lehet az a dolog, és ami nem ilyen, azt nem kell belinkelni. Úgy képzelem, a Kossuth-díj eléggé közismert, a Széchenyi talán egy fokkal kevésbé, de mondjuk egy [[Matematikai Wolf-díj|Wolf-díj]] vagy egy [[Fields-érem]] már olyasmi, amiről reálisan feltételezhető, hogy az átlagolvasó nem nagyon ismeri, és tudni akarhatja, miért olyan nagy durranás az, hogy Gipsz Jakab Wolf-díjas. Az évszámok linkelésének az égvilágon semmi értelmét sem látom ebben a kontextusban. --[[Szerkesztő:Malatinszky|Malatinszky]] <sup>[[Szerkesztővita:Malatinszky|vita]]</sup> 2020. január 21., 13:55 (CET)

A lap 2020. január 21., 14:55-kori változata

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!

Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).

Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra valamennyi sablon létre lett hozva.

  máj. 11. máj. 12. máj. 13. máj. 14. máj. 15. máj. 16.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
Megjegyzések

A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.

Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Szócikkek a kezdőlapon
Hogy könnyebb legyen nyomon követni a kiemelt szócikkek kezdőlapra jelölésének folyamatát, idekerült a sablon, hogy szem előtt legyen.

Díjak és MTA linkelése

Tulajdonképpen miért szoktuk linkelni az évfordulós sablonokban a különböző díjakat és az MTA-t? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az alábbiakat olvasva

az olvasó ne Ujfalussyról, hanem a Kossuth vagy Széchenyi-díjról, esetleg az akadémiáról akarjon többet megtudni, és arra a hivatkozásra kattintson.

Az alábbi típusú linkeket már eddig is kigyomláltam, és nem volt ellene kifogás:

  • [[magyarok|magyar]] orgonaművész esetleg [[Magyarország|magyar]] orgonaművész
  • [[magyar költők, írók listája|magyar író]]
  • († [[1648]]) illetve (* [[1648]])

– Hkoala 2020. január 21., 12:02 (CET)Válasz

Szerintem itt jó teszt az, hogy megpróbáljuk elképzelni, a tipikus olvasó melyik elemnél morfondírozik el azon, hogy mi is lehet az a dolog, és ami nem ilyen, azt nem kell belinkelni. Úgy képzelem, a Kossuth-díj eléggé közismert, a Széchenyi talán egy fokkal kevésbé, de mondjuk egy Wolf-díj vagy egy Fields-érem már olyasmi, amiről reálisan feltételezhető, hogy az átlagolvasó nem nagyon ismeri, és tudni akarhatja, miért olyan nagy durranás az, hogy Gipsz Jakab Wolf-díjas. Az évszámok linkelésének az égvilágon semmi értelmét sem látom ebben a kontextusban. --Malatinszky vita 2020. január 21., 13:55 (CET)Válasz