Szerkesztő:RepliCarter/Vitalap5

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ultrafutók

Szia! kb. 30 sportág hazai legjobbjairól van már szócikkünk. Sztem ez is elfért volna önállóan.--fausto vita 2012. január 1., 01:15 (CET)

Mozaik képregényújság

Kedves RepliCarter, köszönöm a Mozaik szócikken végrehajtott módosításaidat, valóban sokkal használhatóbb lett. Viszont felhívnám a figyelmedet, hogy az Irgum-Burgum lovagos történet a Digedag sorozat része, ezért nem kellene külön dobozba rakni. Egyébként a szócikk további bővítését tervezem a közeljövőben, de még nem raktam össze a teljes anyagot. Az új évben munkádhoz további kitartást és sok siker kívánok! Anonymus

Kovács Kati

Csak azért írtam át így mert előző változat nem volt megfelelő és megnéztem több magyar előadó cikkét ,hogy azok hogyan néznek ki, annak alapján írtam át így pl: Sztevanovity Zorán énekes cikke. Akkor megint átfogalmazom.--Sebestyén János 2012. január 1., 11:18 (CET)

Akkor minél előbb átalakítom a cikket. Nem értem hogy mi a baj az aláírássommal, én mindig is úgy írtam alá, ahogy Te írtad. --Sebestyén János 2012. január 1., 15:03 (CET)

Hát akkor Én nem értem !!! Nekem mért nem olyan !! Mindig a ceruza ikonra szoktam kattintani. Amúgy most milyen az új változat. (Kovács Kati cikk) ? --Sebestyén János 2012. január 1., 20:18 (CET)

Kösz a segítséget ! Akkor most kipróbálom az új aláírásomat !!! --Sebestyén János vitalap 2012. január 2., 13:50 (CET)

Re

Szia!!

Köszi szépen,változtatok rajta! Segítenél, hogyan kell feltölteni profil képet? Köszönöm, BUÉK:) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Wino (vitalap | szerkesztései) 2012. január 4., 18:59‎ (CET)

neked is

új cikk

Helló Repli!

Szerkesztettem egy új cikket a Bolondos Dallamok: Együtt a csapat nevű cikket. Nézd meg, hogy jó e. Egy képet szeretnék hozzá, ha töltesz fel. Oldalt a műsor infoboxba még a port meg az imdb hiányzik, meg a fordításból az ezen változatán, meg persze majd bővítem. Viszont nézd meg a címben a dallamok az kis d vagy nagy D melyikkel jobb írni, mert a wikin bizonyos helyen ha olvasható a cím ott kis d de a porton meg nagy D betűvel van írva. Meg, hogy 2010 vagy 2011, melyik jobb, mert egyik helyen 201et olvastam, a másik helyen meg 2011-et.

– Vakondka vita 2012. január 7., 15:09 (CET)

szöveg

De figyel csak Replicarter. Hát persze hogy nem hittem azt nem szabad, emlékszel hiszen már egyszer írtad, vagy írta valamelyikőtök. De hát nem is szó szerint egyformán másoltam be, mert már egyszer írtad ugyan azt másolni nem szabad. De kicsit más volt a leírás. De akkor hogyhogy még így is baj volt vele?

– Vakondka vita 2012. január 7., 17:25 (CET)

Új Zélandi légierő!

Új Zéland légierejénél honnan vann az a forrás hogy 28 db F-16-osal rendelkeznek? Az Interneten mégcsak kép sincsen Új Zélandi F-16-osokról! Régebben hadrendben tartottak kb. 17 db A-4-est de ezeket már kivonták. Csak kiképző gépeik vannak és helikoptereik!(MB-339CB,AW-109,UH-1 stb..)

leírás

Akkor sajnálom, hogy megint rosszat csináltam, de nem szándékos rosszaság volt. Remélem nem haragudtál. Régóta csak abban voltam biztos, hogy szó szerint nem szabad másolni. Azt hittem ha már nem tiszta egyforma, akkor már nincs baj.

– Vakondka vita 2012. január 7., 19:09 (CET)

oké

Már kicsit elváltoztattam, így már egy fokkal jobb, bár még azért hasonlít, de majd holnap lefordítom akkor. Néha milyen jó, hogy azért jó kedvet is adtok nekem. :)

– Vakondka vita 2012. január 7., 20:18 (CET)

Egyértelműsítés kivételei

Üdv!

A helyesírási kocsmafalon egy elhúzódó vitatkozgatás zajlik az egyértelműsítés rendszeréről, pontosabban annak egy sarkalatos kérdéséről. Azért kereslek meg, mert a szeptember végén erről zajlott megbeszélésben és szavazásokban részt vettél. Mivel ott Hkoala segítségével részletesen és strukturáltan végigrágtuk a témát, ezért a most felmerült részkérdést valószínűleg el tudod helyezni a rendszer egészében, és úgy tudsz róla véleményt alkotni.

A mostani vita onnan indult, hogy a karácsonyfa (karácsonykor állított feldíszített fenyőfa) és Karácsonyfa (megszűnt Zala megyei falu, amely nevét a "Karácsony nevű személy faluja" rövidüléséből nyerte a középkorban) cikkek közötti egyértelműsítés során a gyakoribb ("fő-") jelentés (a feldíszített fenyő) a zárójeles egyértelműsítés nélküli címen (karácsonyfa) szerepeljen, vagy a nyers cím csak átirányítás legyen rá.

A szeptemberi megbeszélésen a nagy többség amellett volt, hogy az előbbi megoldást csak rendkívüli esetben, nagyon egyértelműen kiemelkedő elsődleges jelentésnél alkalmazzuk (példaként akkor Budapest és a budapest (egyértelműsítő lap) esete került elő mindig), mivel a téves illetve még nem egyértelműsített belső linkek felfedezésében és javításában óriási segítséget jelent, ha a főjelentésnek is van zárójeles megkülönböztető tagja.

Azért, hogy a szeptemberihez hasonlóan áttekinthető beszégetésre esély legyen, új szakaszt nyitok a helyesírási kocsmafalon a témának: Wikipédia:Kocsmafal (helyesírás)#Az egyértelműsítés rendszerének kivételes esetei.

Emlékeztetőül itt van a szeptemberi megbeszélés, illetve az ottani két szavazás linkje: Szerkesztő:Hkoala/Egyértelműsítés 2011#A főjelentést is majdnem mindig zárójellel kell-e egyértelműsíteni? Szerkesztő:Hkoala/Egyértelműsítés 2011#Hogyan kezeljük a főjelentést?.

--Peyerk vita 2012. január 7., 20:23 (CET)

Apróság

Köszi, hogy szóltál, erről nem tudtam. Mostantól figyelek erre. --Dj vita 2012. január 7., 22:30 (CET)

Immár erős

Köszönöm szépen a megerősítést, igazán jól esik és lelkesít, üdvözlöm azokat, akik ezzel megörvendeztettek! Bokorember vita 2012. január 8., 11:09 (CET)

A cselekmény

Szevasz Repli!

Na akkor megnézheted (netán helyesbíthetsz a fogalmazáson) ma kicsit bővítettem a történet leírásán.

– Vakondka vita 2012. január 8., 20:17 (CET)

Táncoló talpak 2.

Üdv, ahogy javasoltad, átneveztem Szerkesztő:Vankod97/Táncoló talpak 2.-re, mert nem tudok olyan hamar hozzá írni, és megpróbálom majd jobban átírni a cselekményt. :D További sikeres szerkesztést! --Vankod97ide írj! :) 2012. január 8., 21:34 (CET)

Értem. Köszönöm. --Vankod97ide írj! :) 2012. január 8., 21:42 (CET)

Wikipédia:Az év szócikke/2011

Szia RepliCarter!

Az idén én is szavaznék, de akarom tudni, hogy mindegyik kategóriában kell, hogy szavazzak, vagy csak abban amelyben akarok? Üdv. DenesFeri vita 2012. január 10., 10:10 (CET)

Na jó, köszönöm! DenesFeri vita 2012. január 10., 13:15 (CET)

Még valami. Az újságban azt olvastam, hogy a wikipédia másokkal együtt pl. google, youtube stb. január 23-án fog sztrájkolni. Ez igaz? DenesFeri vita 2012. január 10., 13:18 (CET)

pontosítás

Szervusz Repli!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy pontosan mi is a privát címed? De ezt inkább e-mailre küld át. Már egyszer megvolt, csak már emlékszem. Amúgy meg tudom találni a lehetőséget wikiről, hogy érlek el privátban? Azért mert volnának olyanok, amelyeket csak kettesben szeretnék megírni, mert nem tartozik több felhasználóra, pár pillanat nem is most, de azért jó ha megtalálnálak.

– Vakondka vita 2012. január 10., 19:08 (CET)

Terra Nova

Szia, csak érdeklődnék, hogy a Terra Novánál egy szerkesztési összefoglalónál azt írtad, hogy a "másolt szöveg átírása". Mire értetted a "másolt szöveg"-et ? http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Terra_Nova_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat)&diff=11034020&oldid=11033993

Alapjában amúgy jó az új szöveg, de amikor anno megfogalmaztam ezt a részt a "hatosokat" direkt kihagytam, mert ez egy némileg "spoileres" és a cselekmény részleletezése szekció csak ez után jön. De ez csak egy észrevétel. Üdv, --Szente vita 2012. január 11., 23:19 (CET)


Ezt most nézem "...új település építésébe kezdenek a 85 millió évvel korábbi, még dinoszauruszokkal teli Földön...." Ez nem teljesen igaz, ez egy problémás pontja lett volna a storynak, amit megváltoztattak és pilot-ban külön jelenetet szentelnek annak kifejtésére, hogy ők most nem a Föld múltjában vannak hanem egy alternatív múltban (a szondás jelenet a gyerekekkel). --Szente vita 2012. január 11., 23:26 (CET)

A wikin eredetileg volt ez a szöveg, vélhetően a honlap szerkesztő keze által, habár érdekes mód a wiki oldal előbb volt "egyben" mint a kérdéses honlap, mert elég későre hozták össze. Már törölni is akartam a hivatkozások közül, mire a szezon közepére meglett ebben a formában a lapjuk. Ezt aztán én átírtam elég jól, mert pontatlan volt és elavult, szóval már ez 90%-ban eltért az első verziótól, azért is csodálkoztam rá a "másolt jelzőre". Na mindegy csak tényleg ezért kérdeztem.

A hatosok megemlítését még mindig nem tartom annyira szükségesnek itt hiszen a bemutatókban és az előzetesekben nem "lőttek le" ezt a szálat és a wiki lapon egy szekcióval arrébb a védett helyez aztán szóba kerül. Bár ez csak észrevétel volt a részemről, nem is feszegetem tovább.

Az alternatív múlt megjegyzése viszont nagyon fontos. Sajnos a sorozaton látszik a kapkodás és toldozgatás. Spielberg papa ragaszkodott a Föld-dinó történeti szálhoz, de valakinek volt annyi esze, hogy ez "pillangó hatáshoz" vezethet így egy kényszer hülye megoldás lett. Mindenesetre a lényeg az, hogy a történet nem a mi Földünk múltjában játszódik, ha ilyenre utaló szöveg van az hibás. De hát ez javítva lett, szóval nem is rabolom az idődet tovább. Minden jót! :) --Szente vita 2012. január 12., 16:34 (CET)

Felhasználókezelés források

Szia, két forrást készítettem.Felhasználó kezelés üdv --Birgit vita 2012. január 12., 10:25 (CET)

Új szerk.

Szia, köszi! Ha esetleg elakadok valahol, kérdezhetek tőled is? --Rollcow vita 2012. január 12., 10:53 (CET)

szócikkről szólnak

szia, igen a szócikkről: Felhasználó kezelés szólnak. (lengyel szócikkből átvéve -angol és német nyelvű forrás...-)

üdv --Birgit vita 2012. január 12., 11:42 (CET)

Engedély

Szia! Ránéznél erre {{Sablon: Kerekes-engedély}}. Elküldtem az engedélyt (kétszer is, mert az egyik februári dátummal volt) az OTRS-nek. Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2012. január 12., 14:14 (CET)

Köszi. Kell a sablon. 12 kép van feltöltve a huwikibe+a szöveg. Üdv. Tambo vita 2012. január 12., 14:50 (CET)
Kár volt áttenned a képekhez. Az engedélyben benne van, hogy a megküldött írásos anyagokra is vonatkozik. Most a szócikk vitalapján is fent van. Üdv. Tambo vita 2012. január 12., 15:13 (CET)
Így igaz. És azzal fejeződik be, hogy az általam elküldött írásos anyagokba forrásként rám hivatkozzanak. (nem tudom szó szernz idézni, mert most nincs nálam) Tambo vita 2012. január 12., 16:25 (CET)
  • Szia! Elfogadom a véleményedet. A levélből viszont kiderül, hogy a honlap tartalmához automatikusan hozzájárul. Mivel ez nincs benne az engedélyben, holnap beszerzem. Nehogy plagizáljak! Üdv. Tambo vita 2012. január 12., 20:53 (CET)
Szia! Elküldtem a módosított engedélyt. Üdv. Tambo vita 2012. január 16., 07:26 (CET)

Mi kell a nőnek?

Szia!

Nem akarod a cikket feljavítani egy kicsit? Ennyit érdemel, hogy még a cselekménye sincs benne a cikkben? misibacsi*üzenet 2012. január 12., 21:30 (CET)

Én ezt megértem, de az indoklásodat pontosítom: az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Amit nem tart fontosnak, arra „nincs ideje”. Ezt ne felejtsd el. misibacsi*üzenet 2012. január 12., 22:09 (CET)

Ha bővíteni akarnám a cikket, akkor már bővítettem volna, tehát légy szíves ne passzold vissza. Ha a Wikipédián lévő összes olyan cikket felvállalnám, ami jelenleg nem elfogadható színvonalú, akkor arra napi 48 óra szerkesztés sem lenne elég. A cikk megüti a "csonk" szintet, ezért nem jelölöm törlésre, de a tartalma nulla, csak ezt szerettem volna neked jelezni. misibacsi*üzenet 2012. január 13., 07:15 (CET)

Köszönet

Nagyon szépen köszönöm a támogatásodat! Igyekezni fogok, hogy megfeleljek a bizalmadnak! PallertiRabbit Hole 2012. január 13., 14:55 (CET)

A csillamvilag.com oldalai is nagy számban szerepelnek, akkor az enyém miért van kategorikusan letiltva?

Henna

Szia! Nem a webáruházra mutat közvetlen, hanem egy weblapra hol van a hennáról leírás és fotógalériák. Ha a csillamvilag.com linkjei kint lehetnek, (amik egyébként webáruházra is mutatnak...) akkor az én sima lapjaim miért vannak letiltva?

A bárka

helló,

oké megvannak a források amiket kértél. a spanyol wikiről vettem át, így mind a kettő spanyol, mert magyar forrást nem nagyon lehetett találni.

remélem így jó

Re: Re: Hajdúdorogi székesegyház

Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy kiemelésre érdemesnek tartod a cikkemet. Elég sokat dolgoztam rajta (kb 2 éve szedem össze az anyagot rá) - és büszke vagyok, hogy ilyen leírás sehol máshol nem jelent még meg a székesegyházról. A kiemelés ellen az egyetlen érvem az, hogy még nem fejeztem be; jó pár dologról tervezek még hozzáadni a cikkhez, hogy teljesen kerek legyen. Csak hát attól is félek, hogy borzasztó hosszú lesz a végére, szóval az is elképzelhető, hogy allapokat hozok létre... Ebben szívesen venném a tanácsodat - és persze abban is, hogy vajon úgy is érdemes-e kiemeltnek jelölni, hogy még nincs teljesen kész? Szép napot, Jojo 2011. december 2., 14:46 (CET)

Szia újra!
Hm - a karácsonyi szabadság áldásos hatása, hogy ennyi idő alatt befejeztem a cikket, és szívesen elindítanám a kiemelés rögös útján - viszont bevallom, hogy ilyet én még sosem kezdeményeztem; nem igazán tudom, hogyan kell cisnálni. Nagyon megköszönném ha esetleg segítenél benne.
Különben az az apropó is segíthet, hogy idén ünneplik a Hajdúdorogi Egyházmegye megalapításának 100. évfordulóját is - bár a cikk marhára véletlenül ekkorra készült el.
Szép napot,
Jojo 2012. január 14., 19:16 (CET)

Zenefestés

Kösz a figyelmeztetést! Eddig csak szubcsonkoknál tudtam, hogy figyelmeztetni kell, most megpróbálok erre is figyelni.--Petej vita 2012. január 14., 19:21 (CET)

Cukorbetegség

Szia! Szerintem valamit elszámolhattál. A 2010-es állapot 52 872, míg a 2011-es 69 987. Ez 132,37%. Üdv. Tambo vita 2012. január 14., 22:26 (CET)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets and Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance! --Rymchonak vita 2012. január 14., 22:02 (CET)

tartalomjegyzék

Szevasz Repli!

Nézd meg az archiválást január elején jól csináltam e és az új vitalapra a tartalomjegyzéket, hogy kell elővenni?

– Vakondka vita 2012. január 15., 12:16 (CET)

cikk átnevezése

Szia!

Írtam ill. fordítottam egy szócikket a "Darien Gap"-ról még régebben, de hibásan a Panama-földszoros címet rendeltem hozzá, amelyről egyébként már van szócikk. Így erre semmilyen link sem mutat. Át lehetne mozgatni valahogy a Darien Gap név alá? Nem jó hogy csak úgy jó a levegőbe. Köszönöm a segítséget! Üdv! Alföldibetyar! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Alföldibetyar (vitalap | szerkesztései) 2012. január 16., 11:18‎

cikk átnevezése

Szia! Igen ezt szeretném ha lehetne módosítani Darien Gap-re. Így a Panama-földhíd cikkben megjelenő "Darien Gap" elnevezés elérhető és megismerhető lenne. Eredetileg nem akartam használni a Darien Gap címet, mert a magyar földrajztudományi fogalmak között nem találkoztam ezzel az elnevezéssel. A Panama-földhídnak csak egy részét fedi le így pontatlan. Az általam adott Panama-földszoros elnevezés helyett pedig a Panama-földhíd elnevezést használjuk inkább amely néven pedig korábban már létrehoztak szócikket.

Köszönöm a segítséget előre is! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 92.40.188.168 (vitalap | szerkesztései) 2012. január 16., 20:20‎

MZ

Tárgy: Köszönet Kedves RepliCarter!

Köszönöm, hogy törődsz a cikkeimmel. Az ilyen törölgetések miatt nem nagyon írok a Wikipédiára, nem szeretem, ha kitörlik a munkám. Inkább tanulmányok írására, előadásokra, a tanításra egyszóval olyan dolgokra koncentrálok, amik nem törölhetők ki...

Üdv:MZ – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mzolta (vitalap | szerkesztései) 2012. január 17., 07:43‎ (CET)

Sablon:Kerekes-engedély

Szia! Elküldtem a módosított engedélyt. Üdv. Tambo vita 2012. január 17., 08:59 (CET)

Én köszönöm, hogy megcsináltad! Üdv. Tambo vita 2012. január 17., 09:07 (CET)

Szerkesztői jog

Szia! Nagyon köszönöm az értesítésedet, egyben örülök is, de megírnád, hogy ez pontosan mit jelent, miért jó nekem? Elnézésedet, nagyon zöldfülű vagyok társaimmal egyetemben, így sok minden új a számunkra. Üdv. Dorogifc vita

Re:A Garfield Show epizódjainak listája

Kösz a figyelmeztetést.Azonnal átírtam a tartalmat.--Dr.Garfbob10(2) vita 2012. január 17., 21:25 (CET)

Nem éppen.Ugyanis ezeknek nem tudom a hivatalos dátumát,ezért lehet,hogy az RTL Klub-on lévő vetítést fogom majd kiírni.--Dr.Garfbob10(2) vita 2012. január 18., 18:44 (CET)

Koreai hullám

Szerintem szigorúan véve "populáris kultúra", lehet csinálni új kategóriát nem? (Látom van pl. "jövőkutatás" is :-)). Ha nem, akkor max a Művelődéstörténetbe illene jelenleg. Esteleg a Film és média kategóriát ketté lehetne bontani és akkor mehetne Média alá is. --Teemeah fight club 2012. január 18., 11:46 (CET)

túrkeve

Szia! Le lehet venni a kiemelésről a cikket, mert összegyűjt a 3 szavazat. Kérlek intézkedj, hogy a másik cikk a helyére kerülhessen :D üdv Szajci pošta 2012. január 18., 17:11 (CET)

archívumok

Csá Repli!

Azt szeretném kérdezni, az nem baj az archiválásban az 1.-ben felül bent van az a wiki köszöntés a 2.-esben meg nincs? Ugyan arra gondolok amely az aktuális vitalap tetején van köszöntő. Amúgy me ga tartalomjegyzéket, hogy tetted be? Megnéztem de nem jöttem rá.

– Vakondka vita 2012. január 18., 18:25 (CET)

Túrkeve

Szia! Három szavazat van a kiemelési eljárásról való levételről: Szajci, Teemeah, Tambo. Üdv. Tambo vita 2012. január 19., 07:25 (CET)

Kedves RepliCarter, Csak azt írtam, hogy nem nagyon foglalkozok a Wikpédiával, elegem lett abból, hogy és ahogy törlik a szubcsonkokat. Szerintem a rövid szócikk a jó cikk, és ezzel nem sokan értenek egyet.

Üdv:MZ

Nekem Lámpást adott kezembe ez Úr pesten

Szia! Nem másoltam, én írtam a cikket + a szakdolgozatomban is benne volt (A rendszerváltás társadalmi hatásainak ábrázolása a magyar filmművészetben). Gondoltam név és reklám nélkül mehet olyan információként, ami sokak számára hasznos lehet, de ha nem szabad ezt így elnézést, a jövőben jobban figyelek!--JohnH vita 2012. január 19., 17:09 (CET) (Szántó Erika)

Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, jogok

Szia! betettem a cikk alá a nyilatkozatot. Így már remélem jó lesz.Üdv: --JohnH vita 2012. január 20., 16:22 (CET)

:)

Köszönöm támogatásodat! A vizsgaidőszak végeztével szerencsére mostanság több időm volt a Wikin dolgozni. Ivoa – Ivoa vita 2012. január 21., 23:11 (CET)

Szülinap

Szia! Köszönöm kedves figyelmességedet! El is felejtettem, hogy ma van.:-) Üdv: Viloris Üzenj! 2012. január 23., 14:11 (CET)

A vitalapon

ugyan válszoltam, de akkora ott a kavalkád, hogy félek, nem lehet észrevenni. Ezért idemásolom:

Köszönöm a jogos észrevételeket. Az oldalszámokat közben megadtam (ez trehányság) vagy figyelmetlenség volt részemről, hogy amikor feljavítottam a cikket ez elkerülte a figyelmemet. A kifogásolt forrásmegjelölést is javítottam. Az egyiket töröltem, mert ráadásul ismételten szerepelt a szakaszban, a másikat pedig áthelyeztem oda, ahol logikusan van értelme. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. január 23., 15:30 (CET)

Fájl:Avril Lavigne - Fall to Pieces.jpg és társai

Szia! Ezeknek a CD borítóknak van valamilyen OTRS számuk? Mert ha nincs törölni kellene őket, hasra csapva én is oda tudom írni hogy ez meg ez engedélyezte. Utánanéznél? Előre is köszönöm. Szasza üzenet 2012. január 23., 20:07 (CET)

2007-es feltöltések, gondolom ennyi idő alatt csak odaért volna az az engedély. Köszi, akkor törlésre jelölöm őket. Szasza üzenet 2012. január 23., 20:14 (CET)

Darién Gap

Szia! Valóban nem ugyan az, én gyakorlatilag az en:Darién Gap cikket fordítottam le szó szerint magyarra és a Panama-földszoros címet adtam neki (hibásan). Most annyi változást látok hogy a szócikk Panama-földhíd szócikk név alatt fut és a bevezető átkerült a Panama-földszoros alá, ami meg Panama-földhíd volt korábban. Úgy látom hogy a Panama-földszoros cikk névváltoztatás után tartalmilag még bővült is bár szerintem a bevezetőt vissza kéne tenni a földhíd (Darién Gap) szócikkbe mert ez csak a Darién Gapről szól és nem az egész földszorosról. Végre a Darien Gap-es külföldi cikkek a magyar Panama-földhíd (Darién Gap) szócikkre mutatnak már. Viszont az helytelen hogy létezik külön földszoros (ami a helyesen a földszorosról szól) és földhíd (Darién Gap-ről szól ami a földszoros egy része) szócikk megnevezés is, mivel ezen elnevezések ugyanazt jelentik míg tartalmuk részben eltérő. Azt gondolom ha a Panama-földhíd (Darién Gap) cikk mégiscsak Darien Gap név alatt menne tovább az helyesebb és érthetőbb lenne. Ha ez az apró névváltoztatás még megtörténne és a Panama-földszoros bevezetője visszakerülne ide a Panama-földhíd v. Darién Gap cikkbe akkor pontot lehetne tenni erre a feladatra:) Később pedig ezt a Darién Gap cikket átszerkeszteném úgy minden előforduló földszoros szót megszüntetném és átírnám gap-ra v. Darién-tartományra. Köszönöm a helyesbítést!

Köszönöm a vissza jelzést ügyelek rá.

7-Eleven

Tisztelt Replicarter, a 7-Eleven szócikkben javítottam a forrásokat és a formátumot, ha helyesnek találod kérlek hagyd jóvá. Üdv 711hun – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 711hun (vitalap | szerkesztései) 2012. január 25., 09:26‎ (CET)

Eszperantó Park (Bécs)

Az előbb feltöltöttem egy képet a Wikimedia Commons-ba "Esperanto-parko en Vieno.jpg", de mire végeztem megszünt a lap! Hogyan lehet létrehozni allapot, majd azt átnevezni??

Eszperantó nyelvről szeretnék magyarra fordítani!

--Gnagyrobi vita 2012. január 27., 11:35 (CET)

O.K. köszi!! Megpróbálom! --Gnagyrobi vita 2012. január 27., 11:47 (CET)

Az allapot csak én látom?? --Gnagyrobi vita 2012. január 27., 11:52 (CET)

Nem létezik még a Kategória: Eszperantó Parkok! El szeretném készíteni a magyar szócikkeit a miskolci, budapesti, berlini és a klodzki Eszperantó Parkoknak. Milyen kategóriába soroljam ezeket?

--Gnagyrobi vita 2012. január 27., 12:28 (CET)

Eszperantó Park terve 2009.jpg

Heló!

Ezt a képet én készítettem, magát a tervet is, de a feltöltéskor valamit elrontottam! Hogyan lehet javítani, hogy ne vesszen el?

--Gnagyrobi vita 2012. január 27., 16:11 (CET)

Ahhoz, hogy ezt a tervet mégegyszer felhasználja valaki valahova, valljuk be, nagyon kicsi az esély, ez Pécsen az Eszperantó Parkba jó volt, de sehova máshova, innentől kezdve ez csak fotó, amit én csináltam!

--Gnagyrobi vita 2012. január 27., 16:22 (CET)

Fájl:Lp szl.jpg

Ezt a képet is én fényképeztem, tagja voltam a Lengyel Pál Szekszárdi Eszperantó Klubnak, Pataki Márta wikipédista segített feltölteni. az engedélyeket, én úgy tudom, hogy feltöltötte!

--Gnagyrobi vita 2012. január 27., 16:17 (CET)

Franciaországi hadjárat

Szia! Hogy jön ki a március 12? Nincs ilyen kategóriában cikk. (Vagy van?) Üdv. Tambo vita 2012. január 30., 13:57 (CET)

Látod, erre nem gondoltam! Köszi a választ. Üdv. Tambo vita 2012. január 30., 15:52 (CET)

Perioperatív...

Ezt a Tanulmányt 1998-ban írtam kb. 6 hónap alatt. Ha azonosságokat találsz a véletlen műve. Sajnos táblázatokat nem tudok beilleszteni, kézzel kell kitölteni. Nincs kész semmi. Vedd ki azokat a részeket nyugodtan, ha szerinted plágium. Köszi.

Üveges Gábor képek

Szia! 2011. november 15., 07:54 (CET) írtam a feltöltő vitalapjára, majd azt írta, hogy elküldte az engedélyt. ITT Lécci megnézni nincs-e valami tévedés? Ha nincs, akkor meg töröljed. Üdv. Tambo vita 2012. február 2., 11:42 (CET)

Rendicsek. Nem tudtam, hogy Te foglalkoztál vele. Üdv. Tambo vita 2012. február 2., 11:46 (CET)

Formázás: címek, elnevezések

Hello! Az album címek és dalcímek esetén elvileg egyszerű a helyzet, mert mindig dőlt betűvel kellene írni őket. Persze sok cikket veszünk át az enwikiből és ezért a dalcímek gyakran idézőjellel vannak kiemelve, ahogy az enwikiben is, mert lusták átírni. És persze van egy-két szerkesztő, akinek jobban tetszik, ha az albumcímet és a dalok címeit is meg lehet különböztetni a szövegben egymástól. Nos, a turnék esetén legtöbbször az album címe adja az elnevezést (pl. The Game Tour), vagy valami frappáns nevet ragasztanak rá (pl. Escape from the Studio), de itt is mindenképpen dőlt betűvel kell formázni az elnevezéseket, szerintem, idézőjellel semmiképpen. --Ary vita 2012. február 2., 15:08 (CET)

Passz. Nem tudom. --Ary vita 2012. február 7., 19:31 (CET)

köszi

Mikor üzenetet hagytál nálam, már épp szerkesztettem a hozzászólásom, mert láttam, h az aláírás lemaradt, de nagyon szépen köszönöm, h segíteni akartál! :)

--Gaby vita 2012. február 2., 20:42 (CET)

Megerősített sz. j.

Köszönöm a bizalmat!
FirstTBull vita 2012. február 2., 21:05 (CET)

Én is köszönöm! – Mltrqq vita 2012. február 29., 20:02 (CET)

Mozaik Kiadó

Kedves RepliCarter!


Köszönöm az észrevételedet. Ha az adott szócikk alján lévő források és hivatkozások részből kitörlöm az összes mozaikos linket, akkor elfogadható lesz a szócikk?

Előre is köszönöm. Üdv. vasi

Kiemelt megvonás

Szia! Megvan a négy szavazat. Üdv. Tambo vita 2012. február 3., 11:38 (CET)

Szia! Igazad van. 4 nap kell. Üdv. Tambo vita 2012. február 3., 13:27 (CET)

Eszperantáliák

Eszperantáliák kategória létrehozása lehetséges?

--Gnagyrobi vita 2012. február 4., 14:23 (CET)

Heló! Van már: Dombóvári Reménykedő Fa, Eszperantó Parkok kategóriában az eddig elkészült összes park!

--Gnagyrobi vita 2012. február 4., 15:01 (CET)

Pedig ez egy fontos szó, eszperantóról nem tudod máshogy lefordítani csak körül írással! Hogyan lehet hivatalossá tenni??

--Gnagyrobi vita 2012. február 4., 15:07 (CET)

Eszperantó Park (Miskolctapolca)

Az egyértelműsítő lapon rosszul szerepel Eszperantó Park (Miskolc), utólag derült ki, hogy Miskolctapolcán volt a park.

--Gnagyrobi vita 2012. február 4., 15:23 (CET)

Eszperantáliák/Új

Ezt averziót kérném átnevezni Eszperantáliák -ra, az előzőt pedig törölni!

--Gnagyrobi vita 2012. február 4., 16:27 (CET)

Pétervásárai kistérség

Miért adtál neki szubcsonk jelzést? Megnéztem pár másik kistérség szócikket, egyikben sincs több infó, mint ebben. --Rlevente vita 2012. február 4., 19:21 (CET)

Kibővítettem, így már eléri a csonk-szintet?--Rlevente vita 2012. február 5., 23:27 (CET)

Adminitisz

Nem csak a viccet nem értitek, hanem a valóságot se. Sajnos. --Monikalevinski vita 2012. február 5., 09:52 (CET)

Murália

dr. Rátkai Árpád a "murália" szó mintájára alkotta, néhány évvel ezelőtt, az "eszperantália" szót, amely valójában egy fogalom. Hozzájárul a szó használatához, de csak az ő általa megfogalmazott módon! Az engedély átküldve neked e-mailben! Most hogyan továnbb??

Hozzájárult ahhoz is, hogy az egész anyagot rádolgozzák a magyar és eszperantó Wikipédiára! --Gnagyrobi vita 2012. február 6., 13:08 (CET)

Vitalap

Szia! Nem tudom, Rád tartozik-e? A cikk életútjánál elírták a dátumot. Üdv. Tambo vita 2012. február 7., 09:34 (CET)

A megvonás nyitó dátuma. Tambo vita 2012. február 7., 09:36 (CET)

re:Átnevezés

Szia! Igen, de megkérdeztem a kocsmafalon, mert nem vagyok biztos a helyes írásmódban. – Einstein2 ide írj 2012. február 7., 17:28 (CET)

szócikk átnevezése

Szia,

milyen esetekben lehetséges a szócikk átnevezése? Kutyafajtáknál vagyok, és a legutóbbi esetben (Entlebuchi pásztorkutya) a szócikk havasi kutya néven van, míg google-ben a pásztorkutya verzióra kb. háromszor annyi találatot kaptam, tehát az tűnik relevánsabbnak. Ilyenkor szokás és van értelme megváltoztatni a nevet?

Üdv,

--Gaby vita 2012. február 7., 18:30 (CET)

Engedély

Szia! Tegnap elküldte az engedélyt. Üdv. Tambo vita 2012. február 8., 09:51 (CET)

OK! Tambo vita 2012. február 8., 10:01 (CET)

Kiemelés és megvonás

Szia! Komolyan jó ötlet az, hogy szólsz, mindig utólag értesültem arról, ha valaki oda akart citálni cikket, akkor is már késő volt. Tudom, egyszerűbb lenne rátenni a figyelőlistámra... :-) Egyébként meg Te vagy az első, mióta itt vagyok, aki egy szavazásnál módosítani merte a szavazatát, és ehhez komolyan gratulálok. Remélem itt az érvek és ellenérvek döntöttek, és nem érzed úgy, hogy valami személyes volt a levegőben... (volt már olyan szavazás is) Üdv. Ogodej vitalap 2012. február 8., 20:28 (CET)

Kérdés

Szia, a segítségedet szeretném kérni, mert soha nem foglalkoztam még a Wikipédia szerkesztésével. Már figyelmeztettek, azt hittem, hogy elég kitörölni, és bemásolni helyette a dolgokat. Nem vagyok fiatal, így a felfogóképességem sem áll a helyzet magaslatán, nem látom át a szerkesztési folyamatot. Egy egyesület tagja vagyok, aminek a bejegyzett neve a Bujutsu-kai Kenshin-ryu. Itt találtam egy Budzsucu-kai kensin-rjú oldalt, amire át van irányítva a Bujutsu-kai Kenshin-ryu.

Ebben a cikkben vannak valós, és vannak teljesen téves adatok. A Bujutsu-kai Kenshin-ryu ráadásul egy bejegyzett védjegy, amit a szabályzat szerint nem szabad fonetikusan írni. Ha elolvasod mindkét írást (a most fent lévőt, és az enyémet), akkor világossá válik, hogy az Interneten elég erős ellenkampányt folytattak Szabó András stílusalapító, és maga stílus ellen is. Ennek részben volt igazságtartalma, Szabó András nem kicsit hibázott...de mindent megtett annak a helyrehozásáért, amit azóta mindenki elfogadott, így ez a lejáratószagú oldal okafogyottá vált.

Abban szeretném kérni a segítséged, hogy ide feltöltöttem az általam írt történetet ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Garden/piszkozat ), és szeretném ha segítenél betenni a valódi Bujutsu-kai Kenshin-ryu oldalra, és levenni az átirányítást. Ha a szabályzattal ellenkezik, akkor maradjon a Budzsucu-káj Kenshin-rjú oldal is, senkit nem zavar, csak a hivatalos elnevezés alatt egy hivatalos leírás legyen. Az én általam javasolt írást átnézte a stílusalapító is (és egyben a Bujutsu-kai Kenshin-ryu, mint név tulajdonosa), és jóváhagyta. Ha szükséges, csatolom a dokumentumot.

Köszönöm szépen, Garden– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Garden (vitalap | szerkesztései) 2012. február 9., 16:03‎ (CET)

Kérdés

Szia, köszönöm, és rendben, a vitalapra írt dolgot aláírom.

Nem tudodm, hogy milyen mértékben kellene (vagy lehet) módosítani, itt egy lezárt ügy nyomai vannak nagyrészt, de végülis a múlt részét képezik, csak nem túl objektívan.

Tehát az Írások sorozatban is vannak nem működő linkek. Az 1994-es, 1997-es linkek valóban nem működnek, törölheted őket, sajnos nem tudjuk pótolni. A hivatalos weblap nemsokára újra működni fog azonos domainnel, az maradhatna, de a "kritikusok fóruma" és a "Petíció a harcművészeti élet tisztaságáért" link törölhető. A Hivatkozásoknál a 2-3 pontokat is lehetne törölni.

Köszönöm a segítséget: Garden vita 2012. február 9., 17:17 (CET)

Kiemelés

Szia, három visszavonási javaslat van az Orosz konyhán és a Stephensonon. --Pagonyfoxhole 2012. február 9., 21:09 (CET)

Köszönöm, hogy szóltál! Természetesen nem fogom többet jelölni! Egyébként nagyon érdekes és tanulságos volt számomra megismerni, a kiemelt cikkek létrejöttének, vagy létre nem jöttének mechanizmusát! --Texaner vita 2012. február 9., 21:45 (CET)

városok

Szia! Most láttam, hogy márciusban két város lenne a kiemelési eljáráson, a munkapadon. Temesvár és Gouda. Ez szerintem nem lesz így jó, mert mindkettő város. Szajci pošta 2012. február 10., 08:08 (CET)

Ja? Oks. Köszi :D Szajci pošta 2012. február 10., 08:13 (CET)

Tiszteletben

Tartom a döntést. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 10., 09:09 (CET)

Vt6605

Üdv! Köszönöm a bizalmat.

Vt6605 vita 2012. február 10., 12:36 (CET)

/* Orosz konyha */

Szia, Nagyon szépen kérlek, hogy miután a magyar wikipédia 3 legelismertebb szerkesztője akiknek közösen 30 (harminc) darab barnstar és 16 (tizenhat) kiemelt cikk mutatja utolérhetetlen teljesítményüket egybehangzóan megálapitotta, hogy az általam írtak nem ide valók, ne akadályozzátok meg a cikk forrástalannak ítélt részének törlését!.

Egyébként valójában nem érdekel, hogy kiemelt vagy nem kiemelt, és hogy elég e az 4-5 forrás amit a cikk megírásakor kikerestem letöltöttem és elolvastam, vagy nem! Mert Kljucsovszij orosz történelmi előadásainak, Pohljobkin orosz konyháról írt esszéinek, vagy Prizsov kocsmatörténelmének az olvasása nagyon nagy öröm volt számomra. Nagyon sok érdekességet találtam bennük, amit ha nem kezdek bele ennek a ciknek az írásába soha meg nem tudok.

Viszont a kiemelési eljárásban a segítő készség teljes hiánya (hogy nagyon udvariasan fogalmazzak) nagyon megdöbbentett! Segített abban hogy jobban megértsem azokat a nagy tudású szerkesztőtársakat akik már rég itt hagyták a magyar wikit. --Texaner vita 2012. február 10., 15:33 (CET)

Nincs semmi értelme! Ha úgy nem jó ahogy megírtam, akkor inkább legyen ez a szakasz törölve! Hogy József Attilát idézzem: Dolgozni csak szépen ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes Ez pedig így nem szép! --Texaner vita 2012. február 10., 15:48 (CET)

Beállítás

A beállításokban a segédeszközök menüben van egy "fejlettebb lapváltozat-összehasonlítás" jelölőnégyzet. Az említi a deltát, és nálam pipás. Szóval az lehet a hunyó. – LApankuš 2012. február 11., 17:25 (CET)

Filmcímek

Oké, beleegyeztem. (Mi mást is tudnék?:-)) Ha a magyar wiki közösség úgy döntött, hogy a PORT.hu és a DVD megj. a hivatalos, akkor okés. Nekem mindössze csak logikusabbnak tűnt az a forma, mert ezt a pontos, kettőspontos verziót nagyon ritkán használjuk... –FirstTBull vita 2012. február 11., 23:17 (CET)

megerősített felhaszn.

Szia! Köszönöm szépen ;) Ígérem jól bánok majd vele. --W9871 vita 2012. február 12., 14:00 (CET)

Szennyai Mária

Szia, ha mentorálod, megbeszélhetnétek a szócikke (lásd a cikk vitalapját) régóta tartó káoszának felszámolását is. Mi szinkron, mi valódi szerep stb. --Pagonyfoxhole 2012. február 12., 22:02 (CET)

A netes forrásai közül jóformán egy sem él, az IMDb és a port.hu szinte semmit nem tartalmaz a rengeteg szerepből, az a rengeteg egyetem, beleértve a Yale-t, mit jelent -- és egyáltalán: mi támasztja mindezt alá? :) --Pagonyfoxhole 2012. február 12., 22:10 (CET)

Esetleg OA tud mondani valamit. --Karmela posta 2012. február 12., 22:53 (CET)

Talán... az interneten, színházi oldalakon szinte semmi... Meglátjuk, mi lesz ebből. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 12., 22:54 (CET)

Köszönöm

A figyelmeztetést. Valóban figyelmetlen voltam. Kell-e valamit helyrehoznom? Ha ezt megtetted, nagyon köszönöm. Elnését kérve, Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 13., 09:26 (CET)

Egy díj neked!

Az eredeti barnstar
A kiemelési eljárás körüli fáradhatatlan, állhatatos munkádért. Köszönjük! Peligro (vita) 2012. február 13., 09:48 (CET)

Szívesen! :-) Peligro (vita) 2012. február 13., 09:54 (CET)

Én is gratulálok:-)--Mártiforrás 2012. február 15., 23:05 (CET)

super mario

Szia! Gratulálok a cikkhez! :D Szajci pošta 2012. február 13., 11:21 (CET)

Teljesen

Igazatok van. Nem illő tőlem, hogy a balhét csináljam, és megnehezítsem a dolgotokat. (Gondolom anélkül is elég nehéz.) Csak elvárnám, hogy más se csinálja a balhét - szerintem jogtalan - cikktörölgetésekkel. Ez az egyik legaljasabb tevékenység. Van vitalap lehet kritizálni, javítani, sőt átírni, e két utóbbi ténykedésben azt hiszem én sem voltam tétlen. Kétségtelen, hogy én sem tiltakoztam minden törlés ellen - ezt utólag sajnálom -, mert rájöttem, hogy azért némi türelemmel mindenből ki lehet hozni valamit. A kiemelési feltételeket pedig egyáltalán nem vitatom. A kollégának is azt írtam, hogy bár együtt érzek vele, a cikket a követelményeknek megfelelően el kell látni forrásokkal, és újra kell indítani. A Kutya szócikk megfeneklése - úgy gondolom - nem az én saram volt. A kolléga a jelölés után olyan mértékű bővítéseket eszközölt amiket, ha ismeri a szabályzatot talán nem tesz meg. Az egész cikk szakmailag jobb és teljesebb lett, de meg kell várni, hogy újraindítható legyen a szabályok megszegése miatt. Tulajdonképen még arra sem hagyott időt, hogy több kapcsolt cikkre szétszedhető legyen, amiben technikailag nem lett volna problémám, de a szerzőt nem akartam megsérteni. Végül is az egész hajcihőből született egy nagy terjedelmű, de szakmailag igen színvonalas cikk. Ez mindenképpen nyereség - és már megérte - akár lesz belőle kiemelt, akár nem. Azt sajnálom, hogy a szerzőtársat a jelöléssel némileg átvertem, mert annak ösztönzésére kezdett neki a bővítésnek. Erre nem számítottam, úgy gondoltam, hogy az alapszabályokat Ő is ismeri. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 13., 14:44 (CET)


Kutya

Egyszerűen azért, mert jelentős része benne van, illetve, ha most "nagyjavítom" a cikket, akkor melyik verzióról megy a vita? Amire azt mondod, hogy tényleg hiányzik azt bele hegesztem természetesen.

--Tisztelettel: Duhosvita 2012. február 13., 15:46 (CET)

Ami nincs benne azt a "Munkakutya" ill. A "kutyaiskola" cikkbe tervezem betenni, szerintem ezek nem általános kutyás infok.

--Tisztelettel: Duhosvita 2012. február 13., 19:48 (CET)

Képek, zászlók

Köszönöm a jelentkezést, - szeretném tudni mi okból került le a fotóm a cikk éléről - valamint szeretném, ha visszakerülne. Ha probléma, küldök néhányat - email-ben. Szeretném, ha az amerikai és magyar zászlók is megjelennének a névjegyemen - ezt is kértem többször. Köszönöm a segítséget, m.moira@freemail.hu e-mail címen elérhető vagyok. 2012. február 14.

Szennyai Mária

Források...

Bocsánat, még találtam problémákat a lapom ismételt megnézésekor.

Érettségi forrása az érettségi bizonyítványom, amelyet a Keszthelyi Vajda János Gimnáziumban szereztem 1968-ban.

Kérem a születési helyem megnevezésének takarását, - indok: meg kell kímélnem az ismerőseimet a zaklatástól.

A források, amelyek mellett kérdőjelek vannak, a válaszok az IDMdbpro-n találhatók, illetve Film Academy of America, vagy Film academy of French ad feleletet, ha a filmek megnézése nem elég.

A magyar nyelvű Wikipedia az egyik Oscar-díjam, amelyet Georg W. Bush adott itt-jártakor, ha ilyen kellemetlen és diskriminációs támadások érnek állandóan, annak ellenére, hogy ezzel sok lehetőséget adtam a Közép-európai művészeknek, politikuspknak a megjelenésre, kénytelen leszek nemzetközi szervezetet kérni az egész magyar nyelvű lap törlésére. (Megjegyzem sok olyan nevet is láttam, amiről pontosan tudjuk, hogy háborús bűnös leszármazottja, vagy sztálinista besúgó, ott nem látok kérdőjeleket. Ezt is felül kell vizsgálni).

Még egy problémát felfedeztem: Georg W. Bush és Georg Herbert Walker BUsh neve helytelül van írva: Georg -nem Georg(e), csak Georg. Valamint Georg W. Bush két alkalommal volt az Egyesült Államok választott elnöke.

Minden jót kiívánok:

Szennyai Mária

Maardu-Észtország

Ma beszerkesztettem egy újabb részt, csak az a baj, hogy elég keveset lehet összekapirgálni erről a településről a neten. Már az eredeti észt nyelvű, hivatalos honlap fordítós verziójából kinlódom át az adatokat. Azért kösz az ész(t)revételt. :-)) Üdv: Extacskó

Pásztázó elektronmikroszkóp

Szia! A segítségedet szeretném kérni. Ha Lji1942 azonnal visszavonja a jelölést, mivel úgysem lehet kiemelt. Újra indítva mikor kerülhet munkalapra, mivel a kategóriában nincsen cikk? Előre is köszönöm a választ. Üdv. Tambo vita 2012. február 14., 22:27 (CET)

Szia! Köszönöm a választ. Én is tudtam, hogy alapesetben ez a szabály. Mivel nincs "mérnöki tudományok" kategóriában másik cikk, akkor üresen marad? Üdv. Tambo vita 2012. február 15., 09:29 (CET)
Köszi! Tambo vita 2012. február 15., 09:43 (CET)

Fájl:Masat-1.png

Értem, rendben van. Nekem ezzel már nincs teendőm, gondolom. --Regasterios vita 2012. február 15., 00:24 (CET)

Elnézést kérek a zavarásért

A Pásztázó Elektronmikroszkóp cikket némileg elhamarkodottan tettem fel. A jogos kritikák hatására és Csigabi szakszerű segítségével módosítottam, csak ezzel messze túlléptem a 20%-os szabályt. (Meg hát nem éppen jött jól a sokféle ellentmondó tanács.) Ennek a szabályrendszernek messze Te vagy a legjobb ismerője. Gondolom ennek megfelelően fogod kezelni. Számomra nem presztizskérdés. A témát sem tartom annyira sürgősnek, mint egy-egy népbetegséggel foglalkozó szócikket. Azokkal azt hiszem több embernek tudok használni. Aki a pásztázó elektronmikroszkóp után érdeklődik az elég szűk kör lehet. Nyugodtan ki is lehet várni az újraindításhoz szükséges várakozási időt. Segítségedet előre is köszönve, Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 15., 11:43 (CET)

Azt őszintén sajnálom, hogy a William Stephenson és a Kutya szócikkekkel ilyen ostoba voltam. A WS szócikkben én voltam a kormos, mert Tambo még érlelni akarta egy darabig. A Kutya szócikknek pedig én egy sokkal szerényebb változatát javasoltam, ami kisebb kiegészítésekkel és javításokkal elmehetett volna. Ez a felduzzasztás nem volt egy sikeres akció. Nagy részét kapcsolódó szócikkbe kellett volna tenni. Nem egészen tudtam már szót érteni a szerzővel. Sajnálom, jelentős részben ez is az én saram is. Megértésedet előre is köszönve:Lji1942 vita 2012. február 15., 11:43 (CET)

Ziffer Sándor

Több ilyen képem van,(artportal.hu) írtam nekik, de nem válaszoltak, ez nem jó nekünk, töröljed nyugodtan, régebben még User:Kozma Jánosnak azt válaszolták, hogy ugyanazzal a licenccel feltehetjük ide, de nekünk az sem jó. Majd kérek szabad lépet engedéllyel, nagy kár, hogy a szoborlap.hu is el kezdett erősködni, lefolytattam egy vitát emailban az egyik ottani vezetővel, de reménytelen. Nem baj, másképpen is lehet boldogulni, szerencsére például Ziffer erdélyi. Csak hát több ajtón is be kell kopogni, mire az ember célba ér.--Mártiforrás 2012. február 15., 23:03 (CET)

Postagalamb

Szia! Küldtem neked egyet. Csigabiitt a házam 2012. február 16., 09:57 (CET)

Szennyai Mária

Köszönöm a figyemet - először is a "rengeteg egyetem" kifejezés érdekes - 62 éves vagyok és még most is fejlesztem a tudásomat. A Hetényi Egyetemen végeztünk, például: Hankiss Ágnes, Antall József... (Ahhoz képest, hogy nem létezett). Nem tudom, az érettségimnél mért van kérdőjel, esetleg a keszthelyi gimnázium léte is kérdéses?

A születési helyem takarása szükséges, bocsánat, de ezt más nehezen ítélheti meg helyettem - kérem a takarását.

A zászlók kirakása nem szépség kérdése, hanem emberi jog. Minden embernek joga van kifejezni a nemzetiségét, használni a nyelvét...

Georg W. Bush -t és az édasapját is - Georg-nak hívják. (Esetleg az általa írt könyvek segíthetnének önnek?)

A forrásokat megneveztem, az IMDbpro-n ott van mindenhol a nevem, amiben szerepeltem,vagy rendeztem, csak tudni kell használni az IMDbpro-t.

Minden jót kívánok, hozzáteszem, nem Georg W. Bush adott Oscar-díjat - csak ő javasolta a Wikipedia magyar területen való használatát.

Töröltetni nem oldalakat töröltetnék, hanem azegész magyar nyelven létező Wikipediát, de bízom benne vannak szerkesztők, illetve mentorok, akik a saját necvükön szerepelnek, és vállalják is a felelősséget a működésüklért.

Minden jót: Dr. Szennyai Mária

--- Egyébként a „Hetényi egyetem” szókapcsolatot az internet csak és kizárólag Dr. Szennyaival kapcsolatosan hozza fel: látszólag ezt a fogalmat vagy senki nem ismeri, vagy komoly konspirációval a nyomait eltüntették. :-) --grin 2012. február 16., 16:01 (CET)

A Pásztázó Elektronmikroszkóp

Nagyon is a saját témám! Csak a cikk irodalmát kell megnézni! Csak eddig nem került látókörbe. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 16., 14:36 (CET)

re sz.nap

Köszönöm szépen! Jól jön egy kis sütizés. – LApankuš 2012. február 17., 09:49 (CET)

Vita, ami nem vita

Kedves Uram, vagy Hölgyem! (?)

Tovább nem vitatkozom, mert a forrásokat leírtam, amit itt ön felvázolni próbál, az egyszerű műveletlenség - bocsánat, de így van. Persze lehet kifejezett művészetrombolás is.

Nem kérem az ön közreműködését.

Dr. Szennyai Mária

Alföldy géza ókorkutató életrajza

Létrehoztam az Alföldy Géza lapot és kérném, hogy nézd át formailag. Üdv.: Extacskó – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Extacskó (vitalap | szerkesztései) 2012. február 17., 17:39‎ (CET)

Köszönöm a segítséged

Az Alföldy Géza című szócikkemhez hozzátett segítségedet köszönöm és igyekszem minél hamarabb forrásokat csatolni az oldalhoz. Üdv: Extacskó – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Extacskó (vitalap | szerkesztései) 2012. február 17., 19:42‎ (CET)

válasz az aláírás részre

Oké De nem akarja beadni. Üdv: ExtacskóExtacskó vita 2012. február 17., 21:09 (CET) Ui. mégis összejött. Köszönöm.

re:Lehet, hogy engem keres

Szervusz kedves RepliCarter! Igazad lehet, hiszen én is látom a vitalapján is meg annak laptörténetében is, hogy te is ott voltál. Mégis, neki kell ezt tisztáznia. Elég részletes útmutatót írtam, remélem, felteszi a sablonba a usernevem, s akkor korrekt lesz a kérés. Az, hogyan tisztázza veletek, már az ő dolga. Nekem Szajci azért tűnt fel, mert a kezdő üdvözlet feltűnő, s azt ő adta. Legalább neki szóljon, úgy gondolom. Üdv.:Margit  (üzenet) 2012. február 19., 22:00 (CET)

Kiemeltmegvonás-megvonás

Légyszi oldd fel, éppen szavazok! --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2012. február 20., 21:44 (CET)

Na ne toljál már ki velem, hol van az a sablonon? Az van, hogy ma. Az meg éjfélig eltart. Ezért nem álltam neki a munkahelyemen szavazgatni munkaidőben, csak itthon. Nagyon érdekelne, hogy ezt az órára pontosan lejáró szavazást mi támasztja alá. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2012. február 20., 21:58 (CET)
Köszönöm szépen a türelmedet, a válaszodat és azt, hogy a kialakult helyzethez alkalmazkodva beszámítottad a szavazatomat. Visszaolvasva kissé ingerültnek tűnik, amit írtam, pedig nem az ingerültség, hanem a megrökönyödés szólt belőlem: a még lezáratlan szavazásba kezdtem el írni, és mire a Lap mentése gombra kattintottam, már lezárt volt - véletlen egybeesés ugyan, de roppant mód wtf-érzés. A másik oldala a dolognak, hogy a perce "záródó" szavazás számomra nagyon idegen, mivel meglehetősen korlátozott, hogy mikor tudok szerkeszteni - erről a szavazásról is, bár nagyon fontosnak gondolom, az utolsó (utáni) pillanatban értesültem, és akkor nem volt lehetőségem rögvest véleményt nyilvánítani. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így ezzel, vagy esetleg érdemes lenne kocsmafalon felvetni, hogy az amúgy is kevés időnket lazább korlátok között érdemes-e tartani. De ez (most éppen) csak polémia. Önkéntelenül is az jut eszembe, hogy hányszor csúsztam le a Vaterán jó kis aukciókról azért, mert a lezáráskor éppen nem sikerült gép elé kerülnöm... Pedig Wikipédia még nem is Vatera (vagy fordítva; de talán nem degradáló egyik oldal felé sem az összehasonlítás). Még egyszer köszönök mindent, --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2012. február 22., 09:37 (CET)

Kiemeltmegvonás

Akkor most legyen érvényes Koaláé, HoremWebé meg az enyém, vagy ne? --Pagonyfoxhole 2012. február 20., 21:53 (CET)

Én persze lemondok róla, ha kell, viszont az is igaz, hogy lezáratlanba addig lehet írni, amíg nincs lezárva. :) --Pagonyfoxhole 2012. február 20., 21:58 (CET)

Szia! Az van, hogy a szavazólapon lévő {{Hol tartunk}}(?) sablonba be kell tenni a lejárat pontos idejét, vagyis a kiírás + percre pontosan 2 hét időpontját. Mint ahogy én is betettem a kiírás után mindjárt a Karmela-féle csonksablonos szavazólapra, ott meg lehet nézni, hogy hogy néz ki. Ha nem tesszük bele, akkor valóban jöhetnek olyannal, mint Horemweb most, hogy éjfélig lehet szavazni... -- Joey üzenj nekem 2012. február 20., 23:51 (CET)

szennyai mária adatlap

Köszönöm a fáradozását, döbbentem nézem az eredményt, a munkáim 98 %-át törölték, a nemzetiségemet, végzettségemet stb. Ami legérdekesebb, hogy valamilyen adattárra hivatkznak, ami vagy létezik, vagy nem, az eredete is kltséges, miután csak Szolnokon, 1973-78-ig volt körülbelül 40 bemutatóm. Ez 40 darabot jelent. Az azóta eltelt idő alatt....??? Nincs több kérésem. Kérdésem sincs.

Minden jót önöknek.

NEM KÉREM AZ ÖN KÖZREMŰKÖDÉSÉT!

Lehet, hogy a következő sorok ismeretlenek önnek: "Oly korban éltem én e földön, hol az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt, nem csak parancsra." (R.M.) Ön hiába néz bármilyen adattárat, az nem biztos, hogy valós, ha valaki több színházban is volt szerződésben, értelemszerűen ezek a színházak a mérvadók. A Budapesti Kamaraszínházban 1996-ig voltam szerződésben, nem 91-ig. (Forrás Busapesti Kamaraszínház, Szűcs Miklós). Az iskolai végzettségemet most sem látom, nyilván nem ismeri a középiskolákat, a felsőoktatásról nem beszélve. (Hetényi Egyetem Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján).

A nemzetiségemet sem. 
A vallásomat sem. (Nem tudom, milyen bizonyíték kell erre - itt vallásszabadság van. Katolikus vagyok.

Az itt kévő szerkesztőknek nem dolguk a felrakott információkat eltávolítani, csak a hibákat kell javítani, például: ha valaki George W. Bush-t ír, azt ki kell javítani Georg-ra. Ennyi. - Hogy mikor végzett, hol született, milyen vallása van azt ön nem tudja megítélni, mint ahogy az én filmjeimet sem. Csodálkozom, Jeles András filmjében a saját nevemen - Szennyai Mária - szerepeltem. Azt, hogy a IMDb-t használni tudja, elvárnánk egy "szerkesztőtől". Azt is, mielőtt szerkeszteni kezd, írja le a nevét, végzettségét, és elérhetőségét. Ha nem teszi tárgytalan a munkája. Rakja vissza azt, amit felraktunk, mielőtt belenyúlt. Mégegyszer: köszönöm, ebből a "segítségből nem kérek. Dr. Szennyai Mária

Wikipédia:Az év szócikke/2011 - tilde

Szia RepliCarter!

Légyszi nézd meg a legújabb szavazataimat. Ott a végén írja, hogy tegyem az öt tildét vagyis az aláírásomat, de különbözik a másokétól vagy az én korábbi aláírásaimtól. Vajon miért? Üdv. DenesFeri vita 2012. február 23., 12:30 (CET)

Mert öt tildét kell tenni, nem négyet. Négy tilde az aláírás, öt pusztán az időpont, ahogy a többieknél. --Regasterios vita 2012. február 23., 13:50 (CET)

Köszi! Akkor most már tudom. DenesFeri vita 2012. február 23., 14:19 (CET)

Nagy fába vágtam a fejszémet!

Üdvözlehelletem! Épp mostanság dolgozom az: Ausztrália közigazgatási egységei című szócikkemen, amely nem hivatott arra, hogy az Ausztrália című(az országról szóló) lapot felülírja, illetve párhuzamos tartalma legyen. Hanem éppen azért vágtam bele ebbe a közel sem olyan könnyű feladatba, hogy végre legyen olyan kontinense a világnak, ahol az egész településlista az adott kontinensen található ország(ok) helységneveivel megtalálható egyetlen szócikkben -megkönnyítve ezzel azoknak a szerkesztőknek a feladatát, akik szeretnek városokról, falvakról szóló cikkeket fordítani, megírni. Csak ennyit akartam közölni. További jó szerkesztést! Üdv:Extacskó vita 2012. február 24., 18:12 (CET)

FHB

Szia,

azzal kapcsolatban írok, átírtad az FHB szócikkemet. Kérlek változtasd vissza FHB-ra, vagy max. FHB Bankcsoport-ra, mert már nem FHB Földhitel- és Jelzálogbank a hivatalos neve. Másrészt Pallerti jóváhagyta ezt a szöveget teljes egészében.


Köszönöm, Gábor

FHB

Szia,

így kezdődik "Az FHB Földhitel- és Jelzálogbankot, mint szakosított pénzintézetet 1997 októberében alapította", azaz alapította, 1997-ben ez volt a neve. Ha tovább olvasod: "Az FHB Igazgatósága 2006. februárjában új üzleti stratégiát fogadott el, amelynek részeként megkezdődött az FHB Bankcsoporttá alakulása", azaz átalakult, már nem az a neve...

Kérlek változtasd meg FHB-ra vagy FHB Bankcsoport-ra.

Köszönöm, Gábor

Kérdés a szerkesztéssel kapcsolatban

Az Ausztrália közigazgatási egységei című szócikkemnél néhány akadályba ütköztem. Például Tasmánia közigazgatásának rendszerezésénél beleütköztem abba, hogy az infoboxba nem igazán tudom úgy beleilleszteni a szövetségi államok>>régiók>>kistérségek felosztást úgy, hogy az ne legyen "TSI-Túl Sok Innformáció" az infobox keretein belül. Ráadásul nem tudom, hogy hogyan tudnám a különböző közigazgatási szinteket úgy beszerkeszteni, hogy az egyértelműen mutassa, hogy azok közül melyik képvisel magasabb szintet. (Remélem elég érthetően fogalmaztam, mert kissé bonyolultra sikerült a megfogalmazás.) A másik kérdésem, hogy vajon használhatom-e a régió/kistérség kifejezéseket Ausztrália közigazgatása esetén, mert erre csak a "local government authorities" és az 'xy' város/közigazgatási terület neve plusz a "municipality" kifejezések állnak, amelyekkel nem igazán tudtam eddig mit kezdeni. Válaszodat előre is köszönöm: Extacskó vita 2012. február 25., 21:27 (CET)

Re:Aláírás

Hello! Kösz, valóban! Módosítottam, valami zöldesre! :-) FirstTBull vita 2012. február 26., 14:30 (CET)

Kanadai kitüntetések

Szia,

magyarra nemigen lehet ezeket lefordítani, különösen a Companionba tört bele a bicskám. Én úgy fogalmaznék, hogy „a Kanada Rend (Order of Canada) legmagasabb fokozatának (Companion, CC) és a francia nyelvű Quebec Nemzeti Rend (Ordre national du Québec) középső, tiszti fokozatának (Officier, OQ) birtokosa”. A betűjelekben különben az első betű utal a fokozatra, a második a kitüntetésre, így a beavatottak tudják, minek a micsodája az illető...:-) Ilyen magyar gyakorlat szerintem nincs.--Szilas vitalapom 2012. február 26., 17:24 (CET) .

FHB

Szia,

akkor kérlek, nevezd át FHB Bankcsoport-tá.

Köszönöm, Gábor

Szekeres Adrien

Szia! Nem tudom, ha te kérdezted tőlem, hogy Szekeres Adrien Olthatatlanul lemez szerkesztésénél hagytam olyan mondatot, hogy " a lemez magába eklektikus ". És kérdezted, hogy mit jelent. Szóval a következő videóban elhangzik az, ahogy Adrien akkor értékelte a lemezét és a szó szerepelni fog beszédében.

http://www.youtube.com/watch?v=ltjy8DHDIk0

Most ezek

Ellenőrzésre, előre is köszönettel:

FirstTBull vita 2012. február 27., 22:44 (CET)

Köszönöm a segítséget! IvánkaZsóka

Mozart

Szia RC! Elnézést, hogy megint én okozok bonyodalmat (mint tavaly), de a Wolfgang Amadeus Mozart szócikk nem az „enyém”, hanem azt Jukiguni hozta fel a jelenlegi szintre (ez így szerepel az Operaműhely lapján is), én csak – mint sok más szócikk esetében is – belepiszkálgatok, ha kell, ha nem, de ezen változtatni fogok a jövőben. Légy szíves neki címezni az elismerést, őt illeti, sok munkával nagyon sok operás szócikket írt, illetve bővített. Üdv  … szalax üzenőlap 2012. február 28., 11:13 (CET)

Egy díj neked!

Wikimenedzseri-díj
Wikimenedzseri elismerés Az év szócikke verseny példás megszervezéséért! Istvánka posta 2012. február 28., 12:05 (CET)

Gratulálok a díjért! DenesFeri vita 2012. február 28., 13:03 (CET)

a verszeny

Szia RepliCarter!

A versenynek vége. Azok az eredmények? Üdv. DenesFeri vita 2012. február 28., 13:02 (CET)

Köszi! DenesFeri vita 2012. február 28., 13:06 (CET)

Fő tér

Szia! A Fő tér (Kolozsvár) Istvánka műve, én csak lektoráltam; kérlek vedd le a díjat a vitalapomról, meg a listából is törölj ki, mert igazán nem sokkal járultam hozzá. Köszi! --Hkoala 2012. február 28., 13:07 (CET)

Vétó! :-) A cikk alapjait Hkoala fektette le, ő lektorálta meg minden, szóval megérdemli a díjat.--Istvánka posta 2012. február 28., 13:08 (CET)

Jól van, majd kaptok egy-egy fél oklevelet, jó? Félbetépjük! Vigyor - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 14:14 (CET)

médiafájl probléma

Szia RepliCarter!

Korábban írtam egy "Üveges Gábor" szócikket, amire Ü.G. kérésére feltöltöttem két képet, melyeket ő adott. Utána megkeresték Ü.G.-t, hogy adjon engedélyt. Küldött egyet a megadott email címre, ahonnan azt a választ kapta, hogy nem jó és küldjön újat. Elküldött egy újat és arra nem kapott választ. Most látom, hogy mégis problémás az anyag. Kérdésem, hogy miként lehet megoldani ezt a helyzetet. A legegyszerűbb lenne törölni a képeket. Ü.G.-t nem zavarná, de örülne, ha maradnának. Vagy küldhetne valaki egy mintát, amilyet ilyen esetben lehet használni. (Üveges Gábor: g-uveges@freemail.hu) Nekem is el lehet küldeni, mert tudom továbbítani.

Azért Neked írtam, mert Te jelölted ismét problémásnak a képeket.

Köszönöm, VIF

Év szócikke

Szia, köszönet a szervezésért és az értesítésért! --KovacsDaniel vita 2012. február 28., 22:35 (CET)

Őszinte Köszönet

Önzetlen és figyelmes szervező munkádért. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 29., 08:25 (CET)

Ha lehetne egy kérésem: Szeretném, ha levennétek a PEM szócikket a kiemeltre javasoltak listájáról. A változtatások miatt jelenleg már nem felel meg a követelményeknek. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 29., 08:25 (CET)

wikitalálkozó 20120310

Szia RC! Mi lesz az étlapválaszték? Üdv: Margit  (üzenet) 2012. február 29., 17:21 (CET)

Re.Európai angolna

Kedves RepliCarter!
Nagyon szépen köszönöm az elismerést! -Frommer Fórum 2012. február 29., 18:21 (CET)

Mozart

Szia!

Köszönöm, hogy szavazatoddal hozzájárultál, hogy a szócikk díjnyertes legyen!--Jukiguni vita 2012. február 29., 19:06 (CET)

re:userlap

Természetesen, megnéztem a csodás mentorsablonok működését olyanvalakin, aki már három mentort felkért. :) Egyébként meg igazad van természetesen. Üdv.:Margit  (üzenet) 2012. február 29., 20:27 (CET)

Leszedtem IvánkaZsóka-ról a [[kategória:jelenleg mentoráltak]] besorolását biztosító sablonomat kérésedre. Üdv.:Margit  (üzenet) 2012. február 29., 20:40 (CET)

Ad Astra engedély

Szia!

Az Ad Astra Kiadó jóvoltából megjelenő könyvekhez kértem engedélyt a kiadótól, és mikor megkaptam az engedélyt, elküldtem a prmissions-ös linkre. Ha lesz időd, majd meg tudnád nézni? :)– Rondar vita 2012. február 29., 21:00 (CET)

Elnézést, legközelebb megpróbálok pontosabban célozni. ^^ És köszi, hogy fáradtál vele! :) – Rondar vita 2012. február 29., 21:16 (CET)

Gratulálok

Az év szócikke pályázaton elért eredményednek. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. március 1., 07:24 (CET)

Prosztatarák

Szia! Ha megnézed a laptörit, láthatod, hogy ketten követtük el. Különben nem a szabályok kijátszása miatt jelöltem. Már túl sok rák volt jelölve, ezért halasztottuk el és indítottuk a Gerincvelőt és a PEM-et. Különben Lji1942 nem költözött el, csak nem jelölhet. Ha kell mailben is tudunk érintkezni. Nem lesz gond. Tambo vita 2012. március 2., 11:56 (CET) A Tádzs Mahal-nál is a szabályokat akarták kijátszani? Üdv. Tambo vita 2012. március 2., 12:05 (CET) Nem azért írtam. Szajci jelölte, pedig nem Ő írta. Nincs semmi megkötés, ki jelölhet. Már régen jelölve lett volna, ha nem halasztódik a sok rák miatt. Nincs semmiféle kijátszás, és nem lesz gond az eljárásnál sem. Szia Tambo vita 2012. március 2., 12:12 (CET)

Mail ment. Tambo vita 2012. március 2., 12:18 (CET)

Kiemelés

Szia! Kiemelésre vinném a Sven Hedint. Segítenél ebben? Te tudod az ütemezést, várólistát stb. Köszi előre is. --Tulipanos vita 2012. március 3., 12:36 (CET)

Köszönöm az útmutatást!--Tulipanos vita 2012. március 3., 16:24 (CET)

Wikitalálkozó jelentkezés

Kedves RepliCarter! Feltétlenül jelentkezni kell a találkozóra,vagy új szerkesztök is betévedhetnek véletlenszerüen? Nem biztos, hogy meg tudom oldani, de mivel kiváncsi vagyok, elképzelhetö, hogy megpróbálnék idöt szakitani. Üdv: Mira--Mirabella vita 2012. március 3., 20:34 (CET)

Köszönöm

Szia! Köszönöm szépen! Akkor, ha tudok, beugrok. Üdv:Mira – Mirabella vita 2012. március 3., 20:59 (CET)

Ok. Tényleg én is blödnek éreztem, új szakasz nyitását két sorért, és gondoltam erre a maegoldásra, csak nem tudtam, hogy szokásos e. Köszönöm a jelzést! :-) Mira– Mirabella vita 2012. március 3., 21:09 (CET)

Képregényszereplők

A meglátásod igen helyes. A cikkek egyértelműsítése az enwiki példáján alapul, ami nem a legjobb. Én a (képregényszereplő, első megjelenés éve) formát javasolnám (filmek, könyvek és egyebek mintájára), mivel egy szereplő, például felvásárlás kapcsán, gyakran átkerülhet más kiadóhoz is. Esetleg öröklődő titkos személyazonosság esetében lehetne a polgári név az egyértelműsítő. Bár ez esetben megint kicsit zavaros lehet a dolog, szóval valószínűleg az első megoldás lenne kívánatos. Ha igaz. → Raziel szóbuborék 2012. március 3., 21:12 (CET)

Szerintem évszám logikusan csak akkor szükséges, ha kell a további egyértelműsítés. Nem sűrűn, de bizonyos esetekben biztos előfordul, hogy szükség van rá. → Raziel szóbuborék 2012. március 3., 22:35 (CET)

Amúgy a képregényszereplő helyett az általánosabb kitalált szereplő talán még jobb választás lenne. → Raziel szóbuborék 2012. március 4., 21:56 (CET)

Hölgyem!

Felírtam a szerkesztői lapomra "Ultra posse non est obligatur" azaz, Senki sem kötelezehető arra, amire nem képes. (Bár nem hiszem, hogy valakit is érdekelne a mélyebb értelme, ha egyáltalán valaki is elolvassa ebből az intellektuális csapatból. (Ön azért érthetné!)) Azért igaz, hogy nagy reményeket tápláltam a magyar wikipédiát illetően. Azt hiszem némileg hozzá is járultam, visszakereshető talán a feltett anyagaimról. Sajnálom, hogy mintha nem egészen sikerült volna. Ez itt személyeskedések terévé vált. Abszolút igaztalanul kötnek bele cikkekbe, azt azért csodálom, hogy ebben Ön jár elől. Van egyáltalán fogalma a témáról? Talán nem a betűszámra kellene koncentrálni "matematikailag", de ha már ezt teszi tegye számtanilag. Nem egészen ugyanaz. Hogy miért köttek bele a Kutya, címú fene tudja mivel kapcsolatos aktivitásomba, ez számomra örök rejtély marad. Bizonyára kivehető az indulataimból is (de nem mindig eszek embert!), hogy nem volt közömbös számomra a magyar Wikipédia. Fájdalom számomra, hogy - mindent összevetve - csak el kell innen húzni. Jó szerkesztést, Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. március 4., 19:07 (CET)

grease

Csak most olvasom a jó hírt, pár hete ritkábban fordulok elő egyéb megoldandó problémák miatt, a gépem is összeomlott. Nagyon örülök és köszönöm az elismerést. --Livvyfan vita 2012. március 4., 20:47 (CET)

Charles Doolittle Walcott

Szia RepliCarter!

A Charles Doolittle Walcott szócikk vajon túl rövid, hogy kiemelésre ajánljam? Üdv. DenesFeri vita 2012. március 5., 10:00 (CET)

OK, köszi! Akkor egyelőre függőben marad. DenesFeri vita 2012. március 5., 10:44 (CET)

Nyugi

Nyugalom és béketűrés-díj
...amiért képes vagy a legádázabb vitákban is megőrizni hidegvéredet; amiért mindig nyugodtan, kiegyensúlyozottan válaszolsz a legnyakatekertebb felvetésekre is; amiért mindig mindenkivel kedves vagy. Köszönöm, hogy vagy nekünk, mert veled sokkal békésebb a wikivilág. Istvánka posta 2012. március 5., 10:56 (CET)

Kálmán Imre

Szia! Rá tudnál esetleg nézni a Kálmán Imre szócikkre? Egy korr sablon van rajta. Köszi előre is, ha belefér! :-) Cassandro Ħelyi vita 2012. március 5., 19:28 (CET)

Képek commonsba

A rendszer alapján jól nyomon követhető az ezirányú tevékenység (is) így ettől nem tartanék. Meg botgazdák üzenőfala van itt is és a commonson is, akik mindenféle tevékenységre bevethetők :) Lehet mellé írni zárójeles figyelmeztetést hogy (Ügyelj a képlicencekre!) vagy hasonlót, vagy megkérni, hogy tegyék egy külön "Huwiki cleanup contest 2012" kategóriába. Most hirtelen belegondolva szerintem ez utóbbi lenne a legüdvözítőbb; ennek érdekében lehetne egy "ha elfelejted ebbe a kategóriába beletenni, nem kapsz pontot"-féle véres fenyegetést elereszteni és akkor biztos, hogy nem "vésznek el" a feltöltött képek, az eredetieket meg addig nem töröljük, amíg össze nem vetettük a commonsos verziójával, hogy stimmelnek-e. --Vince blabla :-) 2012. március 5., 21:32 (CET)

Azzal én elbíbelődök, mostanában elég sokat aktívkodok ott. --Vince blabla :-) 2012. március 5., 21:41 (CET)

Burkolósablonok

Szia nem nagyon értem hogy pontosan hogyan is kell ezt a sablont használni és hogy mi is a célja olvastam a segitségnél de ott valahogy nem értettem meg remélem tudsz segiteni köszi!?

Hát nem nagyon értem hogy ezt hogy használjam

Step97123 vita 2012. március 6., 14:27 (CET)

Celine Dion

Szia! Bocs, nem vettem észre, mert külső linkről mentem az oldalra, és csak néhány unicode vezérlőkaraktert vettem ki. --Dj vita 2012. március 6., 11:56 (CET)

Ez utóbbit külön bocs! :S --Dj vita 2012. március 6., 12:22 (CET)

Elérhetőség

Szia tudnál adni egy címet ahol jobban tudnánk beszélgetni? pl:skype?

Step97123 vita 2012. március 6., 14:35 (CET)


Bocs de nem találom :S Step97123 vita 2012. március 6., 15:40 (CET)


Azért nem látom mert nem tudtam megerősíteni az email cimem.. azt irja rossz a kod... és ugye ha nincs megerősitve a mail cim nem látom azt az opciot hogy küldjek neked emailt :( ( nem járt le a kod nem tudom mi lehet a baja) Step97123 vita 2012. március 6., 16:34 (CET)

Sablon

{{Karbantartóverseny}}

Gyakorlatilag úgy kell megcsinálni, hogy mivel táblázatba építed be, a táblázat azon sorát "imitálod" a sablonban, amit magába a táblázatba írnál be, tehát ugye a táblázat úgy néze ki, hogy

{|{{széptáblázat}}
!Cikk Címe!!Levett sablonok!!Pontszám!!Diff a kezdetkor!!Diff a végén
|-
|Alma || forráskérő || 3 || [link] || [link]
|-
|}

Az Alma kezdetű sort akarod sablonnal helyettesíteni, tehát azt a sort kimásolod, és paramtérrel helyetesíted a szavakat:

|Alma || forráskérő || 3 || [link] || [link]

helyett

|{{{1|}}} || {{{2|}}} || {{{3|}}} || [{{{4|}}}] || [{{{5|}}}]

gykaorlatilag ennyi.

Végeredmény:

Cikk Címe Levett sablonok Pontszám Diff a kezdetkor Diff a végén
Alma forráskérő, lektor 8 [1]


Körte horror 5 [2]



Pussz, Teemeah big bang is ALIVE 2012. március 7., 10:35 (CET)

Hm, erre sajnos nem tudok válaszolni, IT guru még mindig nem vagyok :P Teemeah big bang is ALIVE 2012. március 7., 13:22 (CET)

Minősíthetetlen

Magatartásomért őszintén elnézést kérek. Mivel nagyon sajnálom, hogy vagy korom, vagy ezzel járó agyi keringési problémáim (vagy az éppen az emiatt szedett gyógyszerek nem mindíg kiszámítható hatásai) miatt a hasonló esetek elkerülését nem tudom biztosan garantálni, a wikipédiás aktivitásomat lényegében a zéróhoz közelire csökkentem. Ha hozott valami hasznot is a tevékenységem, akkor annak örülök. A zűrökért - és az indokolatalan indulataimért - pedig elnézést kérek. Tudom, hogy nehéz ezeket egy ilyen csapatban a helyükre rakni. (Hiszen senki nem szakorvos, ehhez pedig az kell.) További jó szerkesztést, sikeres munkát kívánva, Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. március 7., 11:40 (CET)

Annak jár

Aki azt meg is érdemli. Ezennel átruházom. (Szerintem én egyáltalán nem voltam ehhez megfelelő.)


Önzetlenül a Wikipédiáért díj
Ez a szerkesztő, RepliCarter megkapta Dr.Steller Önzetlenül a Wikipédiáért díj-át. Lji1942 vita 2012. március 7., 11:54 (CET)

Kérem elfogadni. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. március 7., 11:54 (CET)

  • Gratulálok! Megérdemelted! Tambo vita 2012. március 7., 12:04 (CET)

Meg vagyok lepve... köszönöm szépen! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 7., 11:58 (CET)

Gratulálok a jól megérdemelt díjhoz! --Karmela posta 2012. március 7., 12:09 (CET)

Észrevétel

Szia! Észrevételt írtam IDE Üdv. Tambo vita 2012. március 7., 12:09 (CET)

Köszönöm! Így teljesen másképpen néz ki, előnyére. Üdv. Tambo vita 2012. március 7., 12:24 (CET)

Karbantartás

Előre be kell jelentkezni, vagy közben is lehet csatlakozni?--Istvánka posta 2012. március 7., 12:15 (CET)

Rendben van. Bejelentkezésem annak függvénye, hogy a hétvégi buli hogyan telik majd ;-)--Istvánka posta 2012. március 7., 12:21 (CET)

Úgy számoltam kb. 2,5 kg bölényhús jut majd egy résztvevőre ... what a feast Vigyor--Istvánka posta 2012. március 7., 12:27 (CET)

Elárulnád, hogy miért cserélted fel a sorrendet? Én jelentkeztem negyediknek, MXH-t nem is láttam a sorban. Most pedig előttem van. Vadszederkecall me 2012. március 7., 12:26 (CET)

Látom már:) Köszi. Elkerülte a figyelmem az a bejegyzés, miszerint ide kell felírni. Talán érdemes lenne feltűnőbb helyre írni, lehet, hogy nem csak én fogom elkerülni. Vadszederkecall me 2012. március 7., 12:39 (CET)

Valóban, Majális sem iratkozott fel ide, hanem egyenesen a versenylapra írta magát. --Karmela posta 2012. március 11., 11:41 (CET)

Járőrbit

Köszönöm szépen a bizalmat! :-) FirstTBull vita 2012. március 7., 21:48 (CET)

Nőnapi köszöntés

Szépséges nők, jó asszonyok,
Kívánok boldog, víg nőnapot.
Istvánka posta 2012. március 8., 08:49 (CET)

Kellemes Nők Napját kívánok! DenesFeri vita 2012. március 8., 11:34 (CET)

Tudom...

...de már nagyon evett a fene, hogy lássam a számokat is :-). Kicsit lelombozott a végeredmény :-(. Amúgy majd vasárnap este aktualizálom ismét.--Istvánka posta 2012. március 8., 15:07 (CET)

Amennyiben időben hazaérek, szívesen megcsinálom. Amúgy kb. negyede a szócikkeknek problémás valamilyen módon. Ez azért nagyon kemény eredmény. Ha jól emlékszem az első versenynél még 10% körül volt a problémás cikkek aránya.– Istvánka posta 2012. március 8., 15:11 (CET)

Az örök optimista szól belőled;-)--Istvánka posta 2012. március 8., 15:12 (CET)

Igaz;-)--Istvánka posta 2012. március 8., 15:14 (CET)

Segítséget kérek

Szia! Mivel új szerkesztő vagyok így szeretném, ha pontosítanád a karbantartó versenyre jelentkezés során mit rontottam el? A részvétel feltételei szakasznál azt írták a Akik részt kívánnak venni a versenyben, RepliCarter vitalapjának tetején jelentkezzenek. A te üzenetedben pedig van egy számomra nehezen értelmezhető ( ezúttal ne a tetején :-)) utalás --Tokai Csaba vita 2012. március 9., 15:30 (CET)

Ha már így megszólítottál, rá tudnál nézni az első wikis megmozdulásomra? Hozzáfogtam Windows NT 3.1 szerkesztéséhez remélem kitart a lelkesedésem mire a teljes Microsoft történet végére érek ;-) Tokai Csaba vita 2012. március 13., 11:49 (CET)
Ezzel a forrás megjelöléssel egy kicsit bajban vagyok egy kezelési útmutatót /manual-t/readme-t/MainHelp-et/ amit az a termék tartalmaz amiről írok hogyan jelölöm forrásként? Egyes számú lemez a:\readme.txt? Support Hardware...

Szia rá tudnál nézni ezekre? Forrásokat pótoltam, de nem vagyok egészen biztos, hogy megfelelően csinálom. Windows NT 3.1, Windows NT 3.1 Advanced Server, Windows NT 3.5, Windows NT Server 3.5, Windows NT 3.51. Tokai Csaba vita 2012. március 26., 23:19 (CEST)

Karbantartás

Szia! A ponttáblázatba bekerülhetne a Kategória:Összegzést nem tartalmazó fájlok is. Szasza üzenet 2012. március 10., 19:54 (CET)

Jó, ti tudjátok, de akkor miért vannak a járőrök? A kezdők úgysem automatikusan megerősítettek. Csak egy ötlet volt, ha már rendet rakunk, ugyanis a kategória több mint 8500 ilyen fájl tartalmaz. Szasza üzenet 2012. március 11., 19:32 (CET)

Nem értek egyet az indokkal, mivel ha egy cikkben szerkeszt egy kezdő, azt is csinálhatja baromi rosszul, és azt is ellenőriznie kell egy járőrnek, ami valljuk be sokszor napokba telik. Ne érts félre, nem kötekedni akarok. Szasza üzenet 2012. március 11., 19:41 (CET)

Méd Birodalom

Szia! Szerintem korán raktad fel a munkapadra a cikket. Az ión felkelés csak holnap jár le ill. ott van a francia hadjárat is várólistán. Szajci pošta 2012. március 11., 08:45 (CET)

Ja értem. Én ókorban gondolkodtam :D Köszi a választ Szajci pošta 2012. március 11., 08:47 (CET)

Antonio Gramsci

Szia! Kösz az elismerést, nagyon sok munka van benne. Hát igen, abbamaradt. Pótolni fogom ezeket a hiányosságokat is. Még van néhány: a lead miniszócikké alakítása, más wikikre való hivatkozások kihelyezése a jegyzetek közé / az inkriminált szócikkek legalább belépő szintű megírása, stb.

Egyébként jelentkeztem a karbantartó versenyre. :) Composer vita 2012. március 11., 09:43 (CET)

Jóslócsont

Igen, a néprajz jó lesz, köszi előre is.--Szilas vitalapom 2012. március 11., 21:23 (CET)

Re frissítés

Mindjárt nekiállok, csak éppen ElphiBot kontárkodásait kellett visszavonnom, meg valami egyértelműsítést is meg kell csinálnom. Éjfélig meglesz a stat;-). Köszi még egyszer a szombati bulit: isteni jó volt! :-)--Istvánka posta 2012. március 11., 21:40 (CET)

Kálmán Imre

Kösz a javítást! Csak egy apró megjegyzés: az "október 13-ára" helyes, nem javítandó alak, és pontosabb is, mint az "október 13-ra". Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. március 12., 08:15 (CET)

Ilyenkor...

...mi van? Kapok-e pontot, mert beillesztettem boxot a sima táblázat helyett? --Istvánka posta 2012. március 12., 13:01 (CET)

Oh, akkor egy ponttal közelebb kerültem a bögréhez;-)--Istvánka posta 2012. március 12., 13:09 (CET)

Évszámok

Kedves RepliCarter,

Javasoltad, hogy amikor évszámcsonkokat bővítek, többet vegyek át más, pl. angol wikiről. Bár erre én is gondoltam, de jobbnak látom, ha a magyar wiki arányainak és "érdeklődési körének" megfelelően javítom fel ezeket szócikkeket. Az angol wiki teli van olyan eseményekre és személyekre való hivatkozásokkal, amikre nem várható még nagyon sokáig, hogy bármi is mutasson a magyar wikin. Nem érzem hasznos információnak, ha egy olyan személy halálának dátumát találom meg a magyar wikin, akiről további információt csak pl. az angol wiki-n találok, ráadásul még az átlagosnál kicsit műveltebb olvasó se hallott róla. Igyekszem egyébként gondosan kiválasztani azokat a személyeket, akiket annak ellenére felveszek a listára, hogy egyelőre nincs róluk magyar szócikk. A szakaszok csonk jellege így megszűnik, és az "arányok sem tolódnak el. Nem lesz kidolgozottabb 1720, mint pl. 1794, amikor fél Párizst kivégezték. (Végül még csendben megjegyzem, hogy ez a munkamódszer, nem a verseny megnyerését, vagy jó helyezés elérését szolgálja. Én tényleg javítani akarom a Wikipédiát.)Uvdtloriaq vita 2012. március 12., 15:04 (CET)

Kedves RepliCarter,

Azt írtad tegnap: "utóbbi néhány cikkben alig egy-egy születési vagy halálozási infót tettél a cikkekbe. Biztos nem lehet többet?" Sajnos, ahogy megyünk vissza az időben egyre kevesebb adat áll rendelkezésünkre. Jelenleg az 1200-as évek elején járok. Ebből az időből sokkal kevesebb személy halálozásának és pláne születésének dátumát ismerjük, mint a későbbi korokból, amikkel eddig foglalkoztam. Hiába "söpröm össze" az összes Wikiről az adatokat, az eredmény csak néhány név. Ráadásul, amikor kicsit utána is nézek, még tovább is kell rostálnom, mert sokszor hibás a megadott évszám, vagy egy olyan személyre mutat, akiről csak egy használhatatlan csonk szól mondjuk az olasz Wikipédián. Előre is jelzem, hogy ahogy még tovább megyek vissza az időben, várhatóan még kevesebb lesz a használható adat... Valószínűleg lesznek olyan évek, amik adatok hiányában csonkok fognak maradni. És természetesen nem tekintem cseszegetésnek, azt, hogy odafigyelsz a munkámra, hanem örülök neki. :-) Uvdtloriaq vita 2012. március 19., 08:44 (CET)

Megerősített szerkesztő

Kösz a megerősített szerkesztői jogot, méltó leszek hozzá! :D (Kicsit nyálas, de így lesz!) Elég nagy fejtörést okozhattam, kb 1 hét volt A megosztás linkre gondoltál megkeresésedben? Azt most már levettem (Szerkesztővita:Mihálykó Péter/1)! Egyéb? Linkkel semmi baj, ha a szerkesztői lapomon van, ugye? A FB-Wiki-kapcsolatról meg semmit nem tudtam. :)--® A Mihipédia-project and Mihálykó PéterCsak vidáman! hírlevél 2012. március 12., 16:43 (CET)

Igen...Igazad van. Erre én is gondoltam, sőt elhatároztam, hogy megreformálom a userlapom. A mostani felállás az az, hogy egy cikket (ez változik) bemutatok a userlapomon, innen simán megtalálsz mindent, de a bejövőknek legalább bele kell nézni egy olyan cikkbe, ahova életükben nem tették volna be a lábuk. Tök jó ötlet lenne...csak nem jött össze, mint Te is észrevetted. :) Úgyhogy át fogom csinálni. Egyébként nem FB linkre gondoltam. Ezt meg is szokhatod- még ha próbálok harcolni ellene- mindent túlbonyolítok (vitám is), én is kicsit nehéz eset vagyok, Matteot is megkérdezheted! De minden jót!:D--® A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. március 12., 19:52 (CET)
Igen, igen ezért is fogom átalakítani az egészet, a userlapom is a helyére kerül, a többit még nem tom.– ® A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. március 12., 19:56 (CET)
Ó! ezt viszont véletlen rontottam el, amire a link mutat a vitám helyett, azt végül is elhagytam a tervből, csak véletlen, mikor az aláírásomat módosítottam összekevertem a dolgokat. Kösz, h szóltál, már ki is cseréltem! :) Az a lap, majdnem 100%, h kimarad!--® A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. március 12., 20:03 (CET)

forrásolás

Szia! Ha a cikk mindösszesen egy regény vagy színdarab cselekményét tartalmazza, akkor milyen forrás számít elfogadhatónak? --Majális vita 2012. március 12., 21:38 (CET)

Ja, így már értem! De ha valamilyen okból nem is kellene külön cikk a pálcáról, akkor miért kell forrásolni (mielőtt törlésre kerül)? --Majális vita 2012. március 12., 21:54 (CET)

re oklevél

Szia! Jó kis meglepetés! Mire kaptam? Ha az év szócikkéhez kapcsolódik, akkor az is Istvánkát illeti (de ezt már írtam). --Hkoala 2012. március 12., 22:31 (CET)

HBence oklevele

Szia! Nálad nem lehet az oklevél, mert átvettem. :-) Találkozni fogok Bencével, nekiadom majd! --Regasterios vita 2012. március 12., 22:43 (CET)

Összesítés

Bocsi, úgy terveztem, hogy ötösével írom majd be a cikkeket, hogy ne kelljen egyenként oda mászkálni. - Tündi vita 2012. március 13., 10:15 (CET)

Footgolf

Szia,

Bocsi, teljesen új vagyok itt illetve nem csak itt hanem bármilyen fejlesztői / szerkesztői oldalon.

nem reklámozbni szerettem volna, hanem a wikipédiába regisztrálni egy teljesen új sportot. Ha esetleg rossz helyre töltöttük fel az infot akkor sorry. Kértem egy "kicsit" jártasab ember segítségét, remélem, hogy sikerülni fog újabb információt beletenni a közösbe!

Sajnálom, hogy a másik levélre nem valszoltam, de nem láttam. Most siekrült eljutnom odáig, hogy siekrült elolvasni soraitok.

Megértésed köszönöM.

Üdvözlettel,

Gelencsér Ildikó

karbantartó-verseny

Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valaki, aki egyenként megnézi, hogy valóban kijavították a hibákat vagy sem. Én tegnap belefutottam egy hibába. Erősen típusos programozási nyelv ebben a cikkben a kolléga Hivatkozások alá tette be a forrásokat, de kijavítottam. Szajci pošta 2012. március 13., 21:02 (CET)

Azért nem teljes mértékben, mert van a hivatkozás és a megjegyzés. Köszönöm azért a választ! Szajci pošta 2012. március 13., 21:07 (CET)

Licenc

Szia! Te többet képzelsz rólam, mint amire képes vagyok. Ugyanazzal a licenccel töltöttem át, mint ami eredetileg rajta volt. Mivel az OTRS-be nincs betekintésem, nem tudom, abban mi áll. A plusz pontot azért beírhatod. Üdv. Tambo vita 2012. március 13., 21:22 (CET)

A Commonsból: "== {{int:license}} == {{-}} {{GFDL|migration=relicense}} {{OTRS|2008103110008301}} <!-- Templates "Template:Angolul", "Template:Commonsba", "Template:Commonsba másolandó", "Template:OTRS-licenc", "Template:Sablonhivatkozás leírással" were used in the original description page as well , but do not appear to exist on commons. -->" Tambo vita 2012. március 13., 21:30 (CET)

Lehet, hogy feladom! HF rendszeresen javítja a huwikibe berakott licenceimet, mert az OTRS-ben nem az van, mint ami be van írva a licencbe. Honnan kell(ene) tudnom, mi van az OTRS licencbe beleírva? Ki ellenőrizte a huwikiben? Leszúrtatok a commons törlésért, de a sablon volt a hibás. Megértem, hogy nem kis munkát végeztek, de én sem unatkoztam. Kategóriákat hoztam létre a Commonsban, feltöltöttem egy pár képet is, javítottam egy jó párnál a leírást, átneveztettem stb. Szerencsére wikiszabira megyek, és nem adok senkinek munkát. Üdv. Tambo vita 2012. március 13., 21:40 (CET)

Kivettem a két témát az összesítésből. Üdv. Tambo vita 2012. március 13., 21:47 (CET)


Mivel én sem tudom, mi van az OTRS-ben, nem is gondoltam, hogy ilyenek lehetnek. Sajnos a törölteket nem tudom megnézni, a többihez meg úgyis egy OTRS jogosult valaki kellene. Most megyek alukálni, és szerencsére nem leszek wiki közelben. Azt hiszem részemről az áttöltést be is fejeztem, bár tisztában vagyok vele, hogy Te erről nem tehetsz. Üdv. Tambo vita 2012. március 13., 21:57 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Például erről a dologról (is) szó van: Tambo változatában van egy, szerző által adott engedély, amire külön sablon is lett szerkesztve. Alatta pedig van egy {{kettős-GFDL-cc-by-sa-3.0}} licenc is megadva. A kettő üti egymást, ezért utóbbit levettem. Ahhoz nem kell jósnak lennie, hogy tudja, milyen engedélyező üzenetet küldött az engedélyezőnek. Sőt, ahhoz sem kell látnoki képesség, hogy valaki rájöjjön arra, hogy ha más a szerző és ő attól engedélyt kért, akkor saját magát nem jelölheti meg szerzőként. Ehhez nem kell belelátnia az OTRS levelezésbe sem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. március 13., 22:02 (CET)

Higany(I)-oxid

Szia! Amit a cikkbe raktam az egy chembox, gyakorlatilag ez a kémiai szócikkek infoboxa, olyan, mint a taxobox a jószágoknál és ezek nem lettek (még?) egységesítve, ha jól tudom, de azért rákérdezek Teemeah-nél. --→ Sasuke88  vita 2012. március 14., 15:07 (CET)

Írtam Teemeah-nek. Ha nincs helyette semmi, akkor este megpróbálok összedobni a pöpec {{Vegyület infobox}}(?)-ot meg készítek hozzá egy molekulás CSS-t. Meg kellene még majd egy {{Elem infobox}} külön az elemeknek. --→ Sasuke88  vita 2012. március 14., 15:26 (CET)

Aojama

Szia. A lektorálásnál arra gondoltam, amikor irányelv szerint, kisbetűvel átírtam a nagydíjak nevét. Vagy ehhez még kellett volna valami? – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 15., 09:45 (CET)

A versenyzőket megcsinálom, aztán megyek a sablonozott cikkekre :) – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 15., 09:56 (CET)
Aojama meglesz, csak most mással foglalkozom. Capirossinál meg nem direkt csináltam az infoboxot, ha a sablondokból másolom ki, és töltöm ki a sablont, "megcsinálja" magának vízszintesre. Köszi a javítást :) – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 15., 15:59 (CET)

Oklevél

Szia! Írtam Neked ez ügyben mailt (nem wiki-mailt). Object:Wikipédia/Tulipanos, hogy könnyen azonosítható legyen. --Tulipanos vita 2012. március 15., 10:51 (CET)

Menczel Iván olimpiai bajnok

Salgótarjánban hunyt 1911.nov.25-én hunyt el!/Anyakönyv szerint / – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.0.202.123 (vitalap | szerkesztései) 2012. március 15., 15:27‎

Gondolom, 2011 inkább. :-) Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 15., 15:41 (CET)

Re: légtérzár

Nem, csak elfelejtettem levenni a sablont, de most visszamentem és javítottam. Üdv Viktor vita 2012. március 15., 16:18 (CET)

Szia, köszi az emlékeztetőt. Ezek szerint elég, ha "Fordítás" nevet adot a szakasznak, majd pedig "Források" alatt hozom az eredeti cikk által közölt forrásokat? A jövőben így csinálom... Üdv, Viktor vita 2012. március 20., 15:55 (CET)

Forrásolás

Hellóka! A karbantartással kapcsolatosan merült fel, hogy a forrásolásnál ragaszkodtok-e a szövegközi jegyzeteléshez, vagy abban az esetben, amikor megvan a teljes szöveg eredeti forrása elégséges-e csupán a források szakaszt létrehozni és a forrást beírni. Konkrét példa a Domenico Contarini szócikk lenne, megvan az olasz nyelvű eredeti forrás. Üdv--Istvánka posta 2012. március 15., 23:21 (CET)

Lehet, hogy régi szerkesztő vagyok, de attól függetlenül ezt a tudálékos forrásolást nagyon utálom;-). Na, de a kedvedért csinálok belőle ref name-et és minden szakasz végére beszúrom. ;-). Köszi--Istvánka posta 2012. március 16., 08:09 (CET)

Re:Tampa Bay Buccaneers

Köszi! Látod milyen figyelmetlen (jóindulattal: szórakozott) vagyok? :)  … szalax üzenőlap 2012. március 16., 14:28 (CET)

Karbantartással kapcsolatos kérdés

Szia! Ha egy cikken korrsablon van, de annyira pocsék, hogy unkább az egészet lefordítom angolból, akkor kaphatok rá 4 pontot, ami fordításért jár? És ha egy cikken nincs korrsablon, de kegyetlen rossz, akkor jár pont a rendbehozásáért? Alensha 2012. március 16., 21:09 (CET)

A mansfieldi kastélyért én 40-et adnék, hálás köszönettel. :) --Pagonyfoxhole 2012. március 16., 21:13 (CET)

:-) Még azt nem tartom tökéletesnek, de így már talán elmegy. Gondoltam, hogy neked fájt a legjobban az állapota… Szerintem is ez a regénye a legjobb, bár Fanny engem konkrétan idegesít :D Alensha 2012. március 17., 15:21 (CET)

Hát ott problémasablon volt, konkrétan horror, én raktam föl nemrég. --Pagonyfoxhole 2012. március 16., 21:15 (CET)

József Attila Tanulmányi és Információs Központ és SZTE Kongresszusi Központ (utóbbi olyan volt, mint egy reklámprospektus, és kihagytam az ilyen lényegtelen infókat, mint hogy szelektíven gyűjtik a szemetet…) illetve Prae és Prae.hu. Ezeknél az összevonásoknál sose tudom, milyen diffet tegyek be, mert hát két cikket érint… Alensha 2012. március 17., 15:21 (CET)

Re bögre

Köszi, de azért még hajtok a 3D-s változatra;-)– Istvánka posta 2012. március 17., 20:26 (CET)

2x3D bögre Vigyor, esetleg wikipédiás teáskészlet Vigyor– Istvánka posta 2012. március 17., 20:31 (CET)


Találkozó

Szívesen elmennék, de már 17-e van.. (A felhívás meg még valahogy fent maradt)

--Vigyory vita 2012. március 17., 21:24 (CET)

Bejelentkezés előtt, a karbantóverseny felett. Ha a linkre kattintottam egyszer a karbantarttóversenyre, egyszer a találkozóra mutatott.

Vigyory vita 2012. március 17., 21:29 (CET)

Ha csak a böngészőm tárolta el, akkor bocsánatodat kérem a zaklatásért.

Vigyory vita 2012. március 17., 21:34 (CET)

NHL szezonok

Szia! Csak azért csináltam így, mert gondoltam, hogy így legalább a legfontosabb részek fent lesznek minden szezonra (a táblázat meg a rájátszás eredményei), hogy ne legyen piros link a sablonon. Úgy megfelelne, ha az üres szakaszokat mellőzöm, amig el nem kezdeném kitölteni azokat a szakaszokat, amiket eddig üresen hagytam? XenCDN penalty box 2012. március 17., 23:00 (CET)

Fájl:018 Kerámiák 1940-ből.jpg

Szia! Úgy látom, mégis kettős licenc. Ezek után tölthetek át képeket? Üdv. Tambo vita 2012. március 18., 13:08 (CET)

"És van még... ha a licenceket javítottad, akkor beszámolható a pontokba." Hány ponttal? Üdv. Tambo vita 2012. március 18., 18:53 (CET)
Szia! Köszönöm a válaszodat. Egy dologra nem válaszoltál: a licenc hány pont? Üdv. Tambo vita 2012. március 19., 08:17 (CET)
Szia! Már a kiíráskor is felfogtam, hogy az áttöltés képenként 1, azaz egy pont. A kérdésem arra vonatkozott, amit a vitalapomról hoztam át, és most kivastagítottam. Üdv. Tambo vita 2012. március 20., 07:19 (CET)

Rio film

Szia!

Ezt miért állítottad vissza? Értelmes szerkesztés volt.

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Rio_%28film%29&diff=next&oldid=11398446

misibacsi*üzenet 2012. március 18., 19:39 (CET)

Statisztika...

... ma éccaka kell-e frissíteni a statisztikát?--Istvánka posta 2012. március 18., 19:59 (CET)

Ahogyan kegyed óhajtja! :-)--Istvánka posta 2012. március 18., 21:02 (CET)

Tábor

Szia!

Ha a családtagjaiddal együtt csak a tábor idejére (vagy annak egy részére) jönnétek, akkor a tábor oldalán kell jelentkezni, úgy, hogy mindenkit beírtok külön sorba és nálad az utolsó oszlopban jelzed, hogy hányan jöttök összesen. A szállás díja egységesen 3300 Ft + IFA (400 Ft), tehát összesen 3700 Ft/fő/éj. A jelentkezés határideje: 2012. július 1. 12:00. Ha a tábor ideje előtt vagy után plusz napot kívántok igénybe venni, akkor egy nekem írott e-mailben ezt meg tudjátok tenni. Az ár és a határidő ebben az esetben is ugyanaz.

Üdv: Matteo

Re: A New Orleans Saints 2007-es szezonja

Szia! Én úgy gondoltam, hogy a fordítás helyettesíti a forrást (millió helyen van így).  … szalax üzenőlap 2012. március 19., 12:32 (CET)

Már kivettem a forráspontokat.  … szalax üzenőlap 2012. március 19., 12:55 (CET)

South of Heaven

Szia! Ebben a cikkben most sincs forrás, pedig a táblázatba beírtad. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 19., 10:08 (CET)
Szia! Igaz, épp elsiettem a géptől, valószínűleg nem jókor nyomtam rá a mentés gombra. Javítottam! Sorry... Blas3nik vita 2012. március 19., 12:56 (CET)
Esetleg egy kicsit mélyíthetnénk a forrásolási technikádat... ha csak a két ref tag közé beteszed a linket, akkor a cikk alján a Források szakaszban csak egy szám fog látszani. Ha sablon formát használsz, sokkal szebb és informatívabb. Példa:

<ref>{{cite web | first=Gipsz | last=Jakab | url=http://www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&sid=1&id=3478 | publisher=metal-observer.com | title=Slayer - South of Heaven | date=2011-01-01 | accessdate= 2012-03-19}}</ref>

Így a cikk alján ez fog megjelenni: [1]

  1. Jakab, Gipsz: Slayer - South of Heaven. metal-observer.com, 2011. január 1. (Hozzáférés: 2012. március 19.)

A cite web sablonnak már készül a magyar verziója is CitWeb néven, a könyvforrásokhoz már megvan a {{CitLib}}(?), folyóiratokhoz a {{CitPer}}(?) sablon. Ha rájuk kattintasz, láthatod a használható paramétereket.- RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 19., 17:10 (CET)

>> Szia! Köszi szépen a segítséget, fel is használtam rögtön (lsd. DragonForce) :) Remélem mihamarabb meglesz a web sablon, milliók munkáját könnyítené meg... (de legalábbis az összes magyar wikiszerkesztőét... :)) Elhiszem, hogy van még hova fejlődni, de minden nap tanulok valamit...

Almás folyó

Az Almás folyón végzett változtatásom számít a karbantartóversenyben? Szakaszcsonk-jelzés volt rajta a Története szakaszban, de viccesnek találtam, ezért inkább összevontam-megszüntettem a Földrajz szakasszal együtt. - Tündi vita 2012. március 19., 17:11 (CET)

OK, köszi! - Tündi vita 2012. március 19., 17:19 (CET)

Egyidejű munka

Honnan lehet tudni, hogy egyszerre dolgozunk ugyanazon a lapon?

Mindössze egy pontot adtam magamnak, de azt is csak azért, mert végignéztem több száz címet, ugyanis van néhány ilyen oldal: 1001 lemez, amelyet hallanod kell, 1001 adminisztrátor, aki felügyel téged. Kidobom azt a pontot, ezen ne múljék, nem a munkaverseny miatt csinálom.Dudva vita 2012. március 19., 21:23 (CET)

Re: Talbot

Szia! Igen. Egyrészt frissíteni kellene a szócikket (amihez nem igazán van forrás), mert 2009-ben megáll benne az élet, másrészt amint láthatod egyetlen tanúsítást sem kapott. Majd legközelebb. --→ Sasuke88  vita 2012. március 20., 20:24 (CET)

rajongó sablon

Szia! Nem találtam a felsorolásban, hogy hány pontot ér a "rajongó" sablon, ezért kérdőjelet írtam az összesítő lapra. Kérlek, javítsd ki, amikor megint arra jársz. Előre is köszönöm! --Majális vita 2012. március 20., 20:30 (CET)

Évszámok

Szia RepliCarter! Eddig az évszámok szakasz csonkjainak eltüntetésével foglalkoztam. Az időben visszafelé menve, 1775-től 905-ig jutottam. Úgy tűnik, valahol errefelé kezdődik az, amit néha (talán helytelenül) sötét középkornak neveznek. Ez azt jelenti, hogy erről az időszakról alig van adatunk. 905-re csak egy születési és egy halálozási évszámot tudtam feltenni. Innentől, kb. a Római Birodalom végéig az évszámok szócikkei teli vannak üres szakaszokkal, akár észrevette valaki és tett oda egy csonk-szakasz sablont, akár nem. Szívem szerint, azokról a szócikkekről, amik ebbe az időszakba esnek, leszedném a csonk szakasz sablont, azon az alapon, hogy esetlegesnek tűnik, hogy a sok üres szakasz közül melyik kapott csonk-szakasz sablont. (Természetesen 0 pont/sablon árfolyamon.) Persze ott is maradhatnak ezek a sablonok, de inkább következetlenségnek tűnnek, mint érdemleges figyelmeztetésnek. Mi a véleményed? Uvdtloriaq vita 2012. március 20., 21:20 (CET)

Szia! OK, írok majd a kocsmafalra. Persze nem azt állítom, hogy ezekre az évekre nincs adat. Csak azt mondom, hogy csonk szakaszok tömege közt ott van néhány sablonnal is kiemelt csonk. Pl. 790 és 800 között a születések és a halálozások között van 2 adattal kitöltött szakasz, 1 csonk-szakasz sablon és 19 üres szakasz (bújkáló csonk). Na, de inkább a kocsmafalon folytatnám... Uvdtloriaq vita 2012. március 21., 07:41 (CET)

Mást gondoltam. Inkább megpróbálok adatokat keresni a kb. 30 "sötét középkori" szakszcsonkhoz. Kár egy ilyen nem túl fontos kérdésben egy megkérdőjelezhető megoldást erőltetni. Szóval, ahol találok tartalmat, leszedem a sablont, ahol nem ott marad.

Uvdtloriaq vita 2012. március 21., 08:44 (CET)

Szerkesztő:Dombóvári Giesswein Sándor emléktábla

Heló! Tudnál segíteni?? A Szerkesztő -t nem tudom kivenni a szócikk nevéből!

--Gnagyrobi vita 2012. március 21., 09:41 (CET)

Köszönet

Köszönöm a megerősített szerkesztői jogot, Neked is, Pagonynak is! – Körtevirág vita 2012. március 21., 11:46 (CET)

Szerk. lap

Szia! Igen, tudom, hogy arra való, és azért kezdtem ide, mert a homokozóban olvastam, hogy ez a lap saját homokozóként működik. Az a célom, hogy elkészüljön a cikk, és addig ne lássa senki (vagy csak nagyon kevesen). Csak miután kész vagyok, akkor szeretném az igazit létrehozni. Ezt az allap dolgot meg mindjárt megnézem... Farkasbarack vita 2012. március 21., 15:33 (CET)

Re: Harper

Szia. Végül is jogos. Rajta volt mindkét sablon a cikken, ezért írtam be mindkettőt, de tkp. igazad van, nem gondoltam bele. – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 21., 18:47 (CET)

Várólista

Szia! Nem teljesen értem, hogy ha a Cartoon Network már március 22-én felmehet a munkapadra, akkor a Magyarország földtana miért csak májusban? Nem látok témaütközést. Félreértés ne essék, nem sürgős. Csak nem értem, lehet, hogy valamit nem vettem észre. – LApankuš 2012. március 21., 20:04 (CET)

Ja... már értem. (Ezért nem is számolgatom a dátumokat előre.) Most, hogy mondod, valóban egy lehetőség a földrajz kategória, bár a földtan az nem földrajz. Szerintem inkább természettudomány. – LApankuš 2012. március 21., 20:15 (CET)

Köszönöm. A földrajzműhelyes értékelősablon megtévesztő lehet, de sajnos ennek a témának nincs műhelye, mióta a természettudományi műhelyt átnevezték fizikaműhelynek. Ott meg kicsi az aktivitás. A földrajzműhelyben javasoltam egy geológia szekciót, de senki sem támogatta. A geológia – úgy tűnik – senkit sem érdekel. :-) – LApankuš 2012. március 21., 20:26 (CET)


takarítás

Szia köszi most nyomom ha valaki más nem csinálja már hailé szelassziét --sil vita 2012. március 22., 11:59 (CET)

Re: Super Bowl XXXVII

Szia! A magyar verzióban vagy a 37. Super Bowl, vagy az eredeti címet javaslom (bár utóbbi valóban nem jól mutat egy magyar szövegben). A "szuperkupa döntője" biztosan nem jó, a szuperkupa egyébként is maga a döntő (ahogy pl. az UEFA-szuperkupa), tehát annak nincs döntője. A Super Bowl kifejezést nem láttam még lefordítva, csak a számozást változtatják rómairól arab számosra, és a Super Bowl elé írják. (itt éppen a "46." van az első mondatban) --Tomcsy üzenet 2012. március 22., 13:42 (CET)

Verseny

Megszületett az első csonksablon levételem:Varga Jenő szócikke. Rohamtempóban készült, a minősége nem a legjobb. Még két vagy három szócikket szeretnék megcsinálni: Szerkesztő:Composer/Első Internacionálé (ezen még van meló bőven), a Párizsi Kommün és Louis Auguste Blanqui. Talán szégyenben nem maradok, ha már jelentkeztem. :) Composer vita 2012. március 22., 18:42 (CET)

Szerkesztői verseny

Kedves RepliCarter!

Köszönöm, hogy írtál, sajnos jelenleg nem engedi az időm, hogy komolyabban foglalkozzak a szerkesztésekkel. De nagyon remélem a hétvégén sikerül időt szakítanom rá. Rövidebb szerkesztéseket az előző hétvégén csináltam már, kibővítettem Petrified Forest National Park cikket és egy pici kiegészítést írtam a Miami Vice című szócikk DVD kiadások alfejezetében.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ahol fel van tüntetve a karbantartói verseny résztvevőinek a neve, oda a saját nevemhez mindig be kell írnom ha javítást végzek valamelyik cikken?

Előre is köszönöm válaszod és segítséged!

További jó szerkesztést kívánok!

Bori Bianka vita 2012. március 22., 18:49 (CEST)

Köszönöm a segítséget! :) Feltétlenül fel fogom tölteni a táblázatba őket délután, vagy holnap legkésőbb. :)

Bori Bianka vita 2012. március 23., 6:25 (CEST)

Re:Karbantartó verseny

Szia, szerkesztettem már néhány szócikket, csak nem írtam be az összesítésbe. Az is igaz viszont, h meglehetősen keveset... :) Üdv, Hetus vita 2012. március 22., 18:51 (CET)

Az volt a terv. Hetus vita 2012. március 22., 23:48 (CET)

Karbantartóverseny

Szia! Amit furcsának tartok:

127 bájtos bővítésre 4 pontot adtok. pl.: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%A1ramarosi-havasok&action=history

750 bájtosra 0 pontot: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=P%C3%A9csi_S%C3%A1ndor_%28sz%C3%ADn%C3%A9sz%29&action=history

931 bájtosra: o pontot: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudolf_Urban&action=history Ez utóbbinál nem volt forrás sem. Én kerestem. Értéke: 0 pont? Miért? Üdv! – Jávori István 2012. március 23., 21:35 (CET)

Aláírás

Hol nem hagytam? – Jávori István 2012. március 23., 22:13 (CET)


Bocsi, de az " író ceruzát" (Aláírást és időbélyeget) használom. :-) – Jávori István 2012. március 23., 22:17 (CET)

Megnéztem és módosítottam. Remélem, most már kék leszek! :-)– Jávori István 2012. március 23., 22:53 (CET)

Bővítettem a Rudolf Urban szócikket is.

Harmadik kísérlet. Ez jó? – Jávori István Vitalapom 2012. március 23., 22:59 (CET)

Re:Oklevél

Szia!
Ne haragudj, de mostanában rengeteget kellet külföldön tartózkodnom, így még csak egy kis szerkesztés sem jöhetett szóba, nemhogy a találkozó. Nagyon szépen köszönöm az elismerést! :) A vitalapod bal szélén nem találtam meg az e-mail küldési lehetőséget, de ha megadod küldöm a nevem és a címem. Előre is köszönöm, – Frommer Fórum 2012. március 24., 18:13 (CET)

Miami Vice cikk!

Szia! Köszönöm, hogy szóltál, ha lesz időm, akkor, majd helyesírásilag is átnézem a cikket. További jó szerkesztést és hétvégét kívánok!

Bori Bianka vita 2012. március 24., 19:56 (CET)

Commonson áttöltés

Szia! Sajnos én nem tudok angolul (sem). Nekem a helpert egy "kezdő" szerkesztő Grin ajánlotta az áttöltésekhez. Mint kiderült a sablon hibás volt, amiért kollektív elmarasztalást kaptam. Szerencsére, kérés nélkül Bean49 javította a sablont. A forrás sorban valóban az áll, amit írtál. Azonbam "Original upload log" fejezetben "The original description page is/was here. All following user names refer to hu.wikipedia." ez szerepel. Ezen túlmenően megtalálható a "File history" is. Nem áll szándékomban semmit újranyomozni, de ha megírod, melyik képnél veszett el a laptörténet, utánanézek. Azt azért nem egészen értem, hogyan lehetett versenybe iktatni ily módon valamit? Mostantól kezdve a helpert mellőzöm, a versenyben elért eddigi tevékenységemet törlöm, és inkább új képként a commonsba töltöm fel. Sajnálom, hogy ennyi munkát fektettem bele. Üdv. Tambo vita 2012. március 25., 12:26 (CEST)

Karbantartóverseny

Szia! Felesleges sablon levételéért jár pont a karbantartóversenyen? Például a rövidfarkú törpekaméleon cikkében van taxobox, de a vitalapon (hogy miért ott van azt nem tudom :)) meg ott a nincs infobox sablon. --→ Sasuke88  vita 2012. március 25., 13:03 (CEST)

Akkor csak leszedem őket, úgyse leszek dobogós :P. --→ Sasuke88  vita 2012. március 25., 20:52 (CEST)

Stat

Segítsek-e az éjszakai statisztikában?--Istvánka posta 2012. március 25., 20:10 (CEST)

Akkor megyek és lefőzök egy kávét! :-). Éjfél körül majd új stat;-)--Istvánka posta 2012. március 25., 20:43 (CEST)

Egyébként, ha egy cikken kettő vagy több {{csonk-szakasz}} sablon van és mindegyiket felszámolom, hány pont jár? --Istvánka posta 2012. március 25., 22:50 (CEST)

Nyugodtan kiszedheted, csak érdekességnek szántam! Végül is a heti statisztika jobban szemlélteti az éppen aktuális állapotot. --Istvánka posta 2012. március 25., 23:48 (CEST)

A klinika

Ok, köszi! Megírom magyarul akkor!! --Doktor bubo vita 2012. március 26., 09:43 (CEST)

Re Szerkesztő:Ronastudor/Piszkozat

Szervusz, RepliCarter, én vagyok a bűnös! A jó ég tudja, mikor nyitottam meg ezt az allapot segítségképpen. Egyszerűbbnek tartottam, mint új ablakot/lapot nyitni a Firefoxon, és ott keresgélni valamilyen hivatkozást. Üdvözlettel:--Ronastudor a sznob 2012. március 26., 13:04 (CEST)

Figyelmetlen vagyok: ha anon szerkeszt, az baj. Én csak akkor használom az allapot, ha be vagyok jelentkezve (pl. ma elrejtettem rajta a „Ha az ember nem szerkeszt...” megjegyzést. --Ronastudor a sznob 2012. március 26., 13:23 (CEST)

Tedd meg, légy szíves! Nagyon köszönöm! --Ronastudor a sznob 2012. március 26., 13:49 (CEST)

Köszönöm! --Ronastudor a sznob 2012. március 26., 14:04 (CEST)

Rendben, ismét köszönöm, és figyelni fogom majd az allapot. Üdvözlettel: --Ronastudor a sznob 2012. március 26., 14:12 (CEST)

Szia! Befejezhetjük az anon-vadászatot, mert az én magam vagyok. Több esetben csak kijelentkezés után törlöm le a feni allap tartalmát, ez okozhat problémát. Elnézést kérek, amiért problémát okoztam! Üdvözlettel: Ronastudor a sznob 2012. március 27., 15:28 (CEST)

Köszönet

Kedves RepliCarter!

Köszönöm a segítségedet!

Üdv: Nsussy – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Nsussy (vitalap | szerkesztései) 2012. március 27., 10:02‎ (CEST)

Kép

Kedves ReplyCarter!

A képet természetesen törlöm. Hogyan tudom magyarosítani ezt a képet? Milyen technikai módja van ennek? Esetleg nem lenne e- egyszerűbb, ha én magam szerkesztenék egy hasonló képet?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv:

Nsussy vita 2012. március 27., 10:42 (CEST)

Szia, bocsi de később olvastam a leveledet és már letöröltem a képet, megtennéd, hogy visszahelyezed a cc-by.. dolgokkal együtt.

Előre is köszönöm:

Nsussy vita 2012. március 27., 10:49 (CEST)

InuYasha

Szia! A DVD-n pont, hogy ez a cím áll: [3] bár van olyan, amelyiken meg a másik. Énmiattam vissza lehet nevezni, de ne ilyen port.hu-k meg imdb-k legyenek a "források", hanem mondjuk, amit a filmben mond címnek, de sajna nem tudom, hogy melyiket mondja. --→ Sasuke88  vita 2012. március 27., 21:31 (CEST)

Én közben feltettem egy "szakmai" fórumon a kérdést, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszolnak. --→ Sasuke88  vita 2012. március 27., 23:34 (CEST)

Karbantartóversenyre jelentkezők

  1. Teemeah big bang is ALIVE 2012. március 4., 14:55 (CET)
  2. Jávori István– Jávori István 2012. március 6., 22:01 (CET)
  3. Szasza üzenet 2012. március 7., 07:01 (CET)
  4. MXH Hithege rovenü! 2012. március 7., 07:45 (CET)
  5. Módis Ágnes Vadszederke helyett én írom ide. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 7., 09:08 (CET)
  6. Dudva 2012. március 7., 9:49 (CET)
  7. Tambo vita 2012. március 7., 10:10 (CET)
  8. Andrew69. - Andrew69. 2012. március 7., 21:15 (CET)
  9. Viktor vita 2012. március 7., 11:59 (CET)
  10. Hujber Tünde - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 7., 12:05 (CET)
  11. Zafir - zafir vita 2012. március 7., 12:48 (CET)
  12. Ákos9702 vita 2012. március 7., 15:18 (CET)
  13. ® A Mihipédia-project and Mihálykó PéterCsak vidáman! hírlevél 2012. március 7., 16:45 (CET)
  14. P/c vita 2012. március 7., 18:59 (CET)
  15. FirstTBull vita 2012. március 7., 20:11 (CET)
  16. Sasuke88 - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 7., 20:37 (CET)
  17. Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 7., 20:53 (CET)
  18.  … szalax üzenőlap 2012. március 7., 20:54 (CET)
  19. Alensha 2012. március 7., 23:13 (CET)
  20. --Dávid vita 2012. március 8., 09:30 (CET)
  21. Lji1942 vita 2012. március 8., 14:28 (CET)
  22. bögrére pályázok :-)Istvánka posta 2012. március 8., 15:15 (CET)
  23. nyiffi csillagkapu 2012. március 8., 16:46 (CET)
  24. Janicsár Szerkesztővita:Janicsár
  25. -Appl1c6t0r vita 2012. március 9., 07:21 (CET)
  26. 94Karesz Szerkesztővita:94Karesz
  27. Tokai Csaba – Tokai Csaba 2012. március 9., 12:45 (CET)
  28. Duszi vita 2012. március 9., 19:15 (CET),
  29. – Krisztavita 2012. március 9., 20:54 (CET)
  30. --Zugló Sipos vita 2012. március 9., 22:14 (CET)
  31. Blas3nikvita 2012. március 10., 10:30 (CET)
  32. Asdpazto vita 2012. március 10., 10:49 (CET)
  33. Leqwár vita 2012. március 10., 11:12 (CET),
  34. mini2005 vita 2012. március 10., 16:32 (CET),
  35. lupus vita 2012. március 10., 18:07 (CET)
  36. --Majális vita 2012. március 10., 18:49 (CET)
  37. Composer - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 11., 09:24 (CET)
  38. Zizzi Üzenet 2012. március 11., 11:51 (CET)
  39. Lilla_18 Szerkesztővita:Lilla_18
  40. Uvdtloriaq vita 2012. március 11., 15:04 (CET),
  41. Kincsidomi vita 2012. március 12., 14:06 (CET)
  42. --Einstein2 ide írj 2012. március 13., 15:40 (CET)
  43. cSuwwi vita 2012. március 13., 22:40 (CET),
  44. Gyurix vita 2012. március 14., 14:21 (CET),
  45. -Pálos Gergely vita 2012. március 14., 21:38 (CET),
  46. -Bori Bianka vita 2012. március 15., 9:27 (CET)
  47. JBK vita 2012. március 15., 18:36 (CET)
  48. Hetus vita 2012. március 15., 21:40 (CET),
  49. piki vita 2012. március 16., 19:52 (CET),
  50. Nem tudtam,hogy itt kell jelentkezni. –Dr.Garfbob10(2) vita 2012. március 17., 14:36 (CET)
  51. Dawe93 vita 2012. március 17., 17:50 (CET)
  52. -sil vita 2012. március 17., 19:31 (CET)
  53. Attis vita 2012. március 18., 15:21 (CET)
  54. Fenya– Fenya 2012. március 19., 22:26 (CET)
  55. -Csillagpatrik– Csillagpatrik 2012. március 20., 14:37 (CET)
  56. -Szalay3 vita 2012. március 20., 17:29 (CET)
  57. -P. Zsófi vita 2012. március 20., 19:41 (CET),
  58. vampeare vita 2012. március 22., 21:24 (CET)
  59. -User:Loster– Loster 2012. március 23., 20:33 (CET)
  60. Netaxa– Netaxa 2012. március 24., 16:23 (CET)
  61. -Agnesa11 vita 2012. március 26., 08:02 (CEST),
  62. -Drazsika vita 2012. március 28., 18:00 (CEST),
  63. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. március 30., 10:13 (CEST)
  64. -Fizped vita 2012. március 31., 11:42 (CEST)

Megérkezett

... a csomag. Köszönöm szépen! – LApankuš 2012. március 28., 12:33 (CEST)

Akkor még egyszer köszönöm. :-) Viszont van egy kérdésem. A Condorcet-módszer párokba állítása és "mérkőzései" nekem magasak. Nem tudom, a sok lehetőségből végül is milyen módszerrel történt a számítás. Én a Héraklész cikk győzelmén anno meglepődtem, mert ránézésre nem tűnt meggyőzőnek a fölénye, de nem számolgattam. Most viszont kiszámoltam, hogy ha az első helyre három, a másodikra kettő és a harmadikra egy pontot adok, akkor az Abu Szimbel-i templomokkal azonos (17 pontos) végeredmény jön ki. Lehetséges, hogy el lett számolva, vagy az én módszerem nem jó? – LApankuš 2012. március 28., 12:45 (CEST)

Köszi, akkor majd megkérdezem tőle is, mert fogalmam sincs, hogy jöhetett ki 25 és 24 pont. – LApankuš 2012. március 28., 12:57 (CEST)

Megadom magam. Megnéztem a táblázatot, de magas nekem, mint disznónak a stelázsi. Mindenesetre géppel készültnek tűnik, inkább ejtem a témát, mert még kisül a tudatlanságom. Vigyor – LApankuš 2012. március 28., 13:26 (CEST)

javaslat

Szia! Légyszi nézz rá a javaslatok kocsmafalára és mondd el a véleményed. Üdv. DenesFeri vita 2012. március 28., 14:03 (CEST)

Balu kapitány kalandjai

Szia! Kerestem más forrásokat. Így megfelel? Üdv! – Jávori István Vitalapom 2012. március 28., 18:32 (CEST)

Statisztika...

Rendben. Akkor majd hétfő reggel csinálom meg. Egyébként most éppen a pulcsi tetszett meg :-). Nehéz döntés;-)--Istvánka posta 2012. március 28., 20:27 (CEST)

Aztán majd az én pontyaimat is összesítsétek;-)– Istvánka posta 2012. március 29., 10:44 (CEST)
Köszönöm. Hát amit tudtam, forrásoltam, meg aztán kicsit unalmas is volt már, leellenőrizni a cikkek tartalmát. --Istvánka posta 2012. március 29., 12:14 (CEST)

kiskirálylány oldal

szia, kérlek adj meg egy email elérhetőséget a Kiskirálylány c. oldalhoz szeretnék még képet küldeni, amit nem tudtam feltenni, de nagyon örülnék ha ebben segítenél.

Köszönettel Marton Éva "papírkorona"

Ikarus C56

Rendben, bővítem. – Jávori István Vitalapom 2012. március 28., 22:12 (CEST)

Köszönöm a forrásokat! :-)– Jávori István Vitalapom 2012. március 28., 22:23 (CEST)

About Brazilian Universities

Hello, can you adjust the minimum about this four Universities? I only wanted to create a magyar stub article about, if you can fix or add one more line I thank you so much. Hugs! -- 200.131.36.20 (vita) 2012. március 28., 23:07 (CEST)

I know, I am just telling an aid of you. There is a way for you to translate just one more line (english wikipedia) to not be deleted? It was just that (because I'm still bad in Hungarian language). Best regards!. -- 200.131.36.20 (vita) 2012. március 28., 23:10 (CEST)
Thank you very much! Hugs! -- 200.131.36.20 (vita) 2012. március 28., 23:12 (CEST)
Anyway I increased the size of articles, I just do not know if it is written the right way - now it is only just correct some misspellings! Regards -- 200.131.36.20 (vita) 2012. március 28., 23:45 (CEST)

Thank you for the translation! -- 201.80.185.189 (vita) 2012. március 30., 03:19 (CEST)

Galaxis Könyvek

Épp az első kiadásokat irkáltam a lapokra. A GABO-s egyik esetben sem az alapkiadás (kivéve a Ja és még valami-t) Gib79 vita 2012. március 29., 13:49 (CEST)

Konfuciusz

Szia! Köszönöm, hogy átnézted a beírásaimat! Igazad van, a "sajnálatos módon" tényleg egy kicsit szubjektív volt :-) jó hogy törölted! Ha időm engedi megpróbálom bővíteni a kínai témájú szócikkeket. Hálás lennék ha a jövőben is átnéznéd a munkáimat és segítenél! Üdv, --Confucius vita 2012. március 30., 13:14 (CEST)

No igen, aki tudja, csinálja, aki nem, ilyeneket tesz

Haha!Margit51 vita 2012. március 30., 20:06 (CEST)

Kérlek, én tisztességesen részt veszek benevezés nélkül ebben a nagytakarításban. Az egész intrikát nem értem, és őszintén szólva én nem folyamodtam ezért a megerősített szerkesztői jogért, hanem kaptam. Tehát, ha tisztességesen utánanéztetek a dolgoknak, akkor
ad 1. amit kértek, előbb-utóbb megtettem, mivel egy képernyőm van, minden időt igényel
ad 2. a laptörténet pl. Panasonic, engem igazol
ad 3. az archíválási kép, ahogy én láttam igen sokféle.

Vajon kit zavar ez az egész? Nem értem? A lakásomból ne költözzem ki a kedvéért valakinek? Üdv:Margit51 vita 2012. március 30., 20:28 (CEST)

re:Sokat kellett javítani utánam?

Értem. Mondom, csak úgy tudok szerkeszteni, ha ki- és belépek, mentek többször, s hát sajnos, mikor mindenféle zavaró ablak feljön, még a virágcsokor sem tud elkápráztatni, ezt nagyon nehéz megoldani. Több ismerősöm mondta, hogy sokan több képernyő előtt szerkesztenek. Egyik ír, a másik folyamatosan nézi. Hát nekem erre nincs módom. A lakásomból saját költségemen veszek részt dolgokban. Mint mondtam, nekem nem fontos a megerősített szerkesztőség, hiszen nem kértem, hanem kaptam. Ajánlom figyelmedbe Veszprém szócikket, ahogy nálam feljött, s mi lett utána belőle. Üdv.:Margit51 vita 2012. március 30., 20:57 (CEST)

Zérobot utáni kinézet, majd mi lett belőle. Margit51 vita 2012. március 30., 21:00 (CEST)

Pontszám

Szia, Ami a pontszámot illeti, biztos igazad van és elszámoltam magam, rendben van az 536 számolatlanul is. A 0 pontos szerkesztés összefoglalójában próbáltam jelezni, hogy levettem egy nincs szakasz sablont, mert miután a sablon felkerült, Lji1942, 2011. október 9., 07:24‎-kor feltett kellő számú hivatkozást, de elfelejtette levenni a sablont. Azért jeleztem a sablon levételét, hogy az összesítést segítsem. Persze lehet, hogy nem is ennek alapján összesítesz... Uvdtloriaq vita 2012. március 30., 22:51 (CEST)

Diszkográfia

Nem tudom, konkrétan melyik diszkográfia gondolsz, de nem értek veled egyet. Attól, hogy egy listából áll a szócikk, van néhány követelmény. Egy bővítendő szócikk el kell, hogy legyen látva forrásokkal és bevezetővel. Egy jól használható szócikkben kell lennie infoboxnak. Ezen kívül áttekinthetőnek és használhatónak kell lennie. Jó szerkesztést! – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 15:36 (CEST)

OK, akkor elmondom, konkrétan mi a hiányossága. Nincs szó esetleges eladási minősítésekről, helyezésekről album- vagy kislemezlistákon. Jó szerkesztést! – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 15:45 (CEST)
Például mint ez. (Meg is látszik a cikkértékelésén.) – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 15:48 (CEST)
Szerintem pedig egyáltalán nem akadályozza a sok adat az áttekinthetőséget és a megértést. Ráadásul, ha valaki úgy általában szeretne többet megtudni az együttes listás helyezéseiről, nem kell a lemezek szócikkeiben egyesével utánanézni. Jó szerkesztést! – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 15:51 (CEST)

Két apróbb javítás után módosítottam a cikkértékelésen. – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 21:41 (CEST)

Eddig nem hallottam róla, de ha cikk szövegébe kell, és nem a címébe, akkor jótékonysági célú kislemeznek/dalnak fordítanám (esetleg jótékonysági céllal kiadott kislemez). Csak a lényeget hagytm ki: itt szimplán "jótékonysági dal" szerepel. Jó késő esti szerkesztést! – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 21:52 (CEST)
Akkor legyen jótékonysági dal/kislemez (utóbbi ha magáról a kiadványról beszélsz, és nem csak egy dalt tartalmaz). – Jmagyar1993 vita 2012. március 31., 21:55 (CEST)

fénycső, nátrium-hidroxid

Az anonim szerkesztők (jóindulatú) változtatásait szerettem volna elutasítani. Rákattintottam a vonatkozó ablakra, de nem történt semmi. Nem értem, miért. MZ/X vita 2012. március 31., 17:10 (CEST)

FC Groningen

Szia, néztem még, most már hét forrás van a cikkhez rendelve. – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. március 31., 18:07 (CEST)

re:Pontok

Egyszeri átszámolás után nekem is annyi jött ki, bár ilyen későn most nincs erőm többet számolgatni. Mindenesetre elnézést kérek, nem volt szándékomban csalni vagy ilyesmi :) --Einstein2 ide írj 2012. április 1., 23:01 (CEST)

Re: Csak a pontosság kedvéért

Igaz! :) Azt hittem, hogy mentettem a 4 új elemet, de csak előnézetet nyomtam rá, nem mentést. Nem baj, így legalább egybe lett frissítve minden. És egyben szerintem én befejeztem a versenyt, mert már nincs erőm folytatni... Wikifüggőség így is kialakult, orvos már látott. Blas3nik vita 2012. április 1., 23:06 (CEST)

Stat...

...akkor fél óra múlva stat kéne ugye?--Istvánka posta 2012. április 1., 23:35 (CEST)

Köszönöm és ezúttal gratulálok a példás szervezésért. Végül az amerikai wikipédiás pulóver (hoodie) mellett döntöttem. Az XL jó lesz;-)--Istvánka posta 2012. április 2., 00:24 (CEST)

Rendben, jeleztem! --Istvánka posta 2012. április 2., 00:31 (CEST)

2012-es tavaszi nagytakarítás

Köszönöm a gratulációt. De ha jól értem, akkor nem tudok választani, :-) mert majd az jut nekem, ami marad. Andrew69. 2012. április 2., 09:01 (CEST)

Ezmiez?

Ezt nem mondhatod komolyan! Remélem, alszol rá egyet, és másképp látod majd. Viták és nézőpontkülönbségek mindig voltak és lesznek is. De ez a szép benne. – LApankuš 2012. április 2., 10:46 (CEST)

Ezek nem azok, András, itt nagyobb bajok vannak. Én abszolút megértem RepliCartert, de csak azt mondanám neki, amit másnak is: nem érdemes két-három napnál tovább pihenni, mert akkor előbb-utóbb az olyan szerkesztői szemlélet kerül felül, ami nem jó a wikinek. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. április 2., 10:52 (CEST)


  1. Ferenc Nemeth vita 2012. április 8., 11:25 (CEST),

Sikertelen keresések megjelenítése

Egy ötlet: Valószínűleg rendkívül megkönnyítené az egész Wikipédián belül a legszükségesebb még kidolgozandó lapok meghatározását az, hogy ha a Friss változtatásokon kívül a negatív eredménnyel járó keresések listája is láthatóvá válna a rendszerben, kibővítve a rákeresések statisztikájával. Ez alapján fényévekkel könnyebbé válna annak a meghatározása, hogy vajon mit is keresnek az emberek. Üdvözlettel egy jóakaró wikipédista.

"Az állóvizet néha fel kell kavarni, mert különben poshadt lesz."(Extacskó) Az itt leírtakat már a Vita:Wikimédia Magyarország oldalon is feltettem. Extacskó vita 2012. április 2., 12:13 (CEST)

Kis kérés: Rudolf Hilferding

Valamilyen hiba folytán szerkesztés közben a rendszer kiléptetett, későn vettem észre, rámentettem, s ez egy kis gubancot okozott. Megtennéd, hogy jóváhagyod? (Azt hiszem ehhez nincs jogosultságom.) Előre is köszönöm. Composer vita 2012. április 5., 11:32 (CEST)

Szia! Köszi, nagyon kedvesek vagytok, de ha nem utasítanád el, hogy megigyál velem egy kávét/teát/ásványvizet, összefuthatnánk valamikor a közeljövőben. FB-n egyeztethetünk. (matrica, toll, netán bögre?) A fenti kis jóváhagyási kérés viszont még mindig aktuális, kérlek szánj rá egy percet! Composer vita 2012. április 8., 01:51 (CEST)

Wikipédiás póló

Szia! Tudjátok a lakcímemet? --Jávori István Vitalapom 2012. április 6., 10:55 (CEST)

HÚSVÉT

Szervusz RepliCarter!

Kellemes ünnepeket kívánok neked.

Üdv:. --Vakondka vita 2012. április 6., 13:03 (CEST)


Üdv. Repli ! Sinkovicz Attila vagyok,én próbáltam kijavítani a Fénycső - szócikkben, Tambó- Úr álltal átszerkesztett mondatomat,mert nem tartom logikusnak azt ami most olvasható " emberi szem álltal nem látható (.....) fénnyel világít." Sajnos nem jelentkeztem be,ez okozta a névtelenségemet,így nem tudott senki segíteni hogy megfelelő helyesbítés kerüljön az ellenőrzött változatba.Kit kérjek mentornak? sinkoviczattila@gmail.com

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2012. április 7., 18:28 (CEST)

Kösz! Á, biztos így szereztek bizalmas infókat. Hú! Legközelebb kedvenc szín is lesz, mi? Ja és boldog húsvétot is utólag! ;D--® A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. április 9., 20:01 (CEST)

Re:Karbantartó verseny

Szia, külföldre (Románia) is elkülditek az apróságot vagy inkább azon az adatlapon adjam meg egy budapesti ismerősöm nevét és címét, akinek postázhatjátok? Hetus vita 2012. április 9., 20:22 (CEST)

Karbantartó verseny

Szia,

köszönöm, igazán kedves és jóleső gesztus!

--Dávidvitalapom 2012. április 9., 21:30 (CEST)

Fotó

Kiről is? Pl. rólad RC. Margit51 titkos megbeszéd 2012. április 11., 17:12 (CEST)

Bozsik Yvette

jaj már elfelejtettem, jó helyen válaszolok?

Bytjudit vita 2012. április 12., 10:01 (CEST) Bytjudit

Megérkezett

az oklevelem. Kedves RepliCarter! Ígéretemnek megfelelően tájékoztatlak az örömteli eseményről.

Üdvözlettel --Klug Csaba Ferenc vita 2012. április 12., 11:50 (CEST)

Kanada Rend

Szerintem bőven megteszi csonknak, de azért írtam hozzá még egy sort. Üdv--Szilas vitalapom 2012. április 17., 09:51 (CEST)

Ezio Auditore

Szia, átneveztem, mert typo volt a családnevében. Jó része innen van másolva: [4], de mi az ördög ez? – Pagonyfoxhole 2012. április 18., 20:53 (CEST)

Ja, már nem másolmány, egy előző verziója volt az, kisbetűvel. --Pagonyfoxhole 2012. április 18., 20:57 (CEST)

Nem. Viszont sok minden más igen, csak kérdés, hogy az mind kell-e nekünk. :) --Pagonyfoxhole 2012. április 18., 21:06 (CEST)

Másolmányok

Rendben, köszönöm! Figyelni fogok rá! FirstTBull vita 2012. április 18., 21:34 (CEST)

'Kedves RepliCarter!

Az e-learning szerepe a felnőttképzésben című szócikkem nem másolat, hanem saját vélemény, de inkább egy összefoglalója a jelzett forrásnak és egyben egy szigorlati tétel címe is. Ugyanis kedves tanárnőm egyik tantárgyának a teljesítésének, egy wikipédiás szócikk szerkesztését adta feladatul. Kezdő wikisként az előző szócikkemmel a feladat könnyebb oldaláról próbáltam megoldani a feladatot, de úgy látom az ellenőrzés tökéletesen üzemel.

Szép napot!!!

                       Jászberény

'Félkövér szöveg

Nargothrond

Keves RepliCarter, a Nargothrond szócikk "Finrod uralkodása" című alfejezetének első sorában (Finrod előzőleg épített egy őrtornyot a Tol Sirionon, ez volt Minas Tirith) Minas Tirithet linkké változtattad, de ez a Minas Tirith nem azonos Gondor fővárosával, ami nem a Tol Sirionon épült. Ez az Anfauglithban található a Sirion hágójánál, a Tol Sirionon.

Re:Képek

Nagyon szépen köszönöm! – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. április 20., 08:12 (CEST)

A depis aliennek...

...hátha felvidul kicsit
Teemeah big bang is ALIVE 2012. április 20., 11:09 (CEST)

pl.: Dávid Lajos

Puszszi a Szerkesztőknek! --Ambrus59 vita 2012. április 20., 16:13 (CEST)

Re:Csató József

Hát, elmúlt x időben nem szerkesztettem (ennek hála egykori useremnek már csak a nevét tudom), úgyhogy gyakorlatom az van, csak még formába kell jönnöm kicsit. Amúgy lehet, hogy tényleg egyszerűbb lett volna, akkor a jövőben majd így járok el. thereFOUR 2012. április 20., 17:46 (CEST)

Források

Ugyanazokat a forrásokat veszem át az ausztrálos és a többi cikkemnél is, amelyek az angolban szerepelnek. Nem hinném, hogy a magyar wikipédiának több forrást kéne találnia, mint az eredeti szövegek szerzőinek az angol wikin.Extacskó vita 2012. április 22., 11:08 (CEST)

Gyanta

Szia! Az általad létrehozott Gyanta (település) szócikk azonos Gyanta (Bihar) szócikkel. A kettőt össze kéne fésülni.Mkalman vita 2012. április 23., 21:44 (CEST)

Szia!
Igen, a másik usernek is írtam üzenetet, és őt figyelmeztettem is, hogy ő "jött később", csak nem sok időm volt, de odafigyeltem rá, hogy nem Te voltál a figyelmetlen, hanem Kossuth Zsuzsa vagy hogyhíjják. Ezért tartom fontosnak a hasonló nevű településekről szóló egyértelműsítő lapokat, és egy ilyen készítésekor találtam rá a kettősségre. Itt az lehetett a zavaró, hogy a gyanta alapjelentése más. Mkalman vita 2012. április 25., 20:03 (CEST)

Járőrjog

Szia! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a járőrjogot és a megerősítést! :) Igyekszem minél több időmet ennek szentelni, és megfelelni a feladatnak. Üdv, --Blas3nikRiffents ide 2012. április 23., 22:24 (CEST)

Bosszúállók : 3 db van belőle

Szia!

Ezt írtad ide: Szerkesztővita:Werck‎

A cikket átneveztem a fenti címre, zárójeles egyértelműsítés csak akkor kell, ha van más film is ugyanezzel a címmel.

Hogy kerestél rá, ha ezt nem találtad meg: 1998 a filmművészetben - Az 1998-as filmre több színész szócikkében van hivatkozás, azok most rossz helyre mutatnak, a 2012-es filmre.

Meg itt is van egy: Inna Mihajlovna Csurikova -> "1966: Bosszúállók (Неуловимые мстители) (Edmond Keoszajan)"

Tehát "ha van más film is ugyanezzel a címmel", 2 db, úgyhogy légy szíves, nevezd vissza a cikket. misibacsi*üzenet 2012. május 2., 17:46 (CEST)

Üdv! Bocsánat, hogy beleszólok, ha jól látom már rendeződött a dolog. Sajnálom, igazán csinálhattam volna egy egyértelműsítőt is, csak olyat még egyáltalán nem készítettem, így eszembe se jutott, és csak a zárójeles egyértelműsítést tettem be a címhez. Remélem nem okoztam senkinek plusz munkát! :) (az azonosító átnevezését pedig külön köszönöm, nem akartam külön szakaszt nyitni neki, de ha már így "szóba elegyedtünk", hálásan köszönöm :):)) További szép estét!--werck vita 2012. május 2., 23:59 (CEST)
U.i.: az egyértelműsítőre mutató linkeket javítottam a megfelelő szócikkre.--werck vita 2012. május 3., 00:22 (CEST)

Demjén-engedély

Szia! Az engedélyt elküldtem. Mivel további képeket várok, javaslom a formát. Remélem, még sok képet kapok. Szia Tambo vita 2012. május 3., 08:08 (CEST)

Szia! Gondolom, nem tartod valószínűnek, hogy a képeket ellopta a színháztól. Ezek az Ő tulajdonát képezik, Ő szerepel rajta. Eléggé el nem ítélhető módon, fel lett tüntetve a pontos származási helye. Nem tartom valószínűleg, hogy 71 évesen el fog menni a színházhoz a fotós engedélyét beszerezni. Csak olyan kép fog felkerülni, melyen valamely szerepében (esetleg másokkal) látható. A feltöltendő képek mennyisége várhatóan 2-20 között lehet. Túlzottnak vélem az aggodalmadat. Beírhattam volna, hogy a családi albumból való, hiszen egy közvetlen családtagjával intéztük az engedélyt, és Ő szkennelte be. Azért az is érdekes, hogy a Commonsba feltöltöttem 942 képet, és ott valahogy megfelelőnek tartják (pedig angolul sem tudok). Ha tudnék angolul, akkor ezek is rögtön oda kerültek volna. A kérdést felvetem a kocsmafalon. Üdv. Tambo vita 2012. május 3., 21:07 (CEST)

Szia! Én nem azt írtam a képre, hogy a színház tulajdona. Én azt írtam rá, hogy onnan származik. A kép 27 éve készült, és azóta is a színésznő tulajdonában van. Most kijavítom, hogy a családi archívumból származik. Nem tartom valószínűnek, hogy a Győri Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, és a Veszprémi Petőfi Színházban az elmúlt 50 évben készült valamennyi fotóról, (amelyet elküld) ki fogja deríteni, hogy ki fotózta, és annak az engedélyét be is fogja szerezni. Ez fizikailag lehetetlen, és nem is várható el. A kocsmafalon lezártam a témát. Üdv. Tambo vita 2012. május 4., 07:17 (CEST)

Köszönöm

Köszönöm a végső elbírálást. A kék linkeknél valóban elkövettem ostoba hibákat, pláne a második világháborús témáknál. De úgy véltem ezeket nem feltétlenül szankcionálni kellene, hanem egyszerűen kijavítani. A javításokat és a jóindulatú segítséget mindig is köszönettel vettem. A témába azért sok cikket kiegészítettem, beforrásoltam, képeket tettem be, wikikompatibilissá tettem. Ez is hozzátartozik a történethez. Azért komplexebben illene utánanézni egy adott szerkesztési/javítási tevékenységnek, mielőtt itélkezünk. Úgy gondolom a wiki szellemiségének is ez felel meg. A háborúhoz egyébként távolról sem vonzódok, eszközök műszaki jellemzőire koncentráltam, amiket más forrásokon is ellenőríztem. Az ostoba kékítés sokszor csak fáradtságból/figyelmetlenségből elkövetett, könnyen javítható technikai malőr. Az, hogy egy megerősített szerkesztő nem tévedhet, azt azért senki nem gondolhatja komolyan. Az is emberből van. Persze, suszter maradjon a kaptafánál. Szépen vissza is térek ahhoz a területhez, amihez jobban értek. Csak itt is olyan sok lehangoló témával kerültem össze, ami már elég nehezen volt elviselhető, ezért kóboroltam el. Levontam a tanulságot. Továbbra is nagy érdeklődéssel fogom olvasni a kollégák cikkeit, de esetleges "ötleteimet" a cikkek vitalapjára fogom írni. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. május 19., 09:41 (CEST)

Köszönöm

De minden vicc nélkül. Nem vagyok cím-és rangkóros. Eddig nekem kellett elvinni a blamákat. Ez elég sok bajjal járt. (Tegnap kvázi az egész napom erre ment el.) Jó lesz, ha az adminok a körmömre néznek és nem rám hull vissza minden félrefogásom. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. május 21., 06:42 (CEST)

Kérdések

Helló Köszi. Én elsősorban a számítógépes játékok témakörében szeretnék tevékenykedni, mert úgy érzem, hogy eléggé el van hanyagolva és mivel érdeklődök a téma iránt szeretném fejleszteni és az elmaradásokat bepótolni (mivel vannak olyan alap dolgok amiknek nincsenek szócikkeik). Elsőre az Imperium Galactica II szócikkét szeretném bővíteni. A szerkesztői lapomról el tudod érni a jelenlegi szócikket és az általam készülőt is. Viszont vannak formai és tartalmi aggályaim is. Például mennyire részletesen kell leírni a dolgokat? Ha vetnél rá egy pillantást, azt megköszönném. Racz16 vita 2012. május 22., 20:29 (CEST)

Csabai Márk lap

Szia! Köszönöm szépen a felajánlást. Kérdésem az lenne, hogy jelenleg 19 változtatás vár az oldalon. Lassan egy hete nem változik a szám. Lehet tudni hogy mikor kerül jóváhagyásra a dolog? Vagy esetleg átnéznéd nekem mit kellene, hogyan módosítanom? Köszönöm szépen a munkádat előre is! Üdv: --Zamablog vita 2012. május 22., 20:51 (CEST)

Pünkösd

Kellemes pünkösdi ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2012. május 26., 10:38 (CEST)

Re:5 nap

Kicsit belekeveredtem. Először nekem is úgy tűnt, aztán mikor már töröltem, akkor újraszámoltam – de így utóbb gondolva 30 napos májussal és azt hittem, hogy csak négy nap telt le. Na mindegy, ezután csak hónap közepén takarítok Vigyor. --PallertiRabbit Hole 2012. június 4., 09:57 (CEST)

Köszönöm

Köszönöm szépen a megerősítést.--Archeolaikus vita 2012. június 5., 23:02 (CEST)

Urnamezős kultúra.

Szia! Az angol nyelvű szócikkből átvettem a hivatkozásokat. Sajnos ott is csak 3 van. A hiba okára nem sikerült rájönnöm, legközelebb, ha újra folytatni tudom a wikizést, azzal kezdem, hogy azt kijavítsam. Fontos magyar nyelvű forrás Kőszegi Frigyes 1984-ben megjelent könyve "A történelem küszöbén". Ezt felvettem a források közé. A tervem az volt, hogy előbb végig lefordítom az angol nyelvű szócikket és azt követően keresek hozzá magyar nyelvű forrásokat és majd azokkal kiegészítem. Lehet, hogy rosszul gondoltam és jobb ha folyamatosan elvégzem ezt a keresést és az ilyen kiegészítéseket is. Köszönöm a figyelmeztetést.--Archeolaikus vita 2012. június 6., 00:17 (CEST) Köszönöm szépen a hivatkozás javítását.--Archeolaikus vita 2012. június 7., 21:13 (CEST)

Köszönet.

Köszönöm szépen a javítást.--82.131.230.190 (vita) 2012. június 6., 22:37 (CEST)

Rebual 2012-06-07

Én egy egyszerü ember vagyok aki nem Magyarországban él és végeredményben nem egy író tipusú valaki. Sajnos a körülmények bizonyos szemszögböl rákényszerítenek arra, hogy írjak. Elöre is köszönök minden segítséget, mert szükségem lesz rá több mint valószinü. De ugyanakkor félek is, hiszen több helyen is azt írtátok, hogy a beküldött szöveget össze-vissza daraboljátok (legalább is én úgy értettem) és egy egész más formát és célt is szolgálhat. Bocsánatot kérek hogyha tévedtem.

Az én munkámnak az igazi mondanivalóját a külömbözö részek egymásrahatása fejezi ki leginkább és ezt szeretném a lehetö legjobban a Wikipédia szabályaihoz alkalmazkodtatni az eredeti mondanivalójának és a céljának a megtartásával. Többek között ezért is nagyon nagy szükségem lenne a segítségedre.

Mit tanácsolsz hogy hova írjam/másoljam be az említett szövegemet ahol a mások "segítsége" egyenlöre még ne érhesse el, amig a fennt említett/kért munkát/segítségedet elvégezhetnénk. Amennyiben volna még valami amire nem gondoltam volna, akkor megkérlek hogy azt is közöld velem a legközelebbi válaszodba. Mégegyszer köszönöm elöre is a segítségedet és várom válaszod. Üdvözöl Rebual

Urnamezős kultúra.

Jogos. A magyarban nem írjuk nagybetűvel a régészeti kultúrák neveit. Javítom.--Archeolaikus vita 2012. június 8., 23:00 (CEST)

Járőrjog

Üdv! Köszönöm a járőrjogot, igyekszem nem csalódást okozni. Joey01 vita 2012. június 10., 23:53 (CEST)

Aláírásom

? A sixth azt jelenti hatodik, six mint szám (6), -th (-dik) . A rövidet így kéne írnom Y 6./Y 6-dik csak ezek hülyén néznek ki. A sixht nem tudom mit jelent
Most veszem csak észre! (De a vitalapomon fordítva írtad) Máris javítottam. Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon Čo je problem? 2012. június 11., 20:45 (CEST)

Nem írta fordítva, úgy írta, ahogy eddig te. :) --Pagonyfoxhole 2012. június 11., 20:48 (CEST)

Angol Wiki oldalra Talfi

Szia! A "Talfi" Barta Alfonz magyar cikk után felkérést kaptam hogy segitsek létrehozni az angol változatot-mivel ő már angol nyelvterületen él régebb óta! Sgítenél ilyenkor mi a teendŐ? Köszönettel: Fazekgold

Barta Alfonz

Szia! Köszönöm szépen! Még abban kérném a segitségedet--hogy a magyart egy sablon segitségével készitettem amit az angolban az Istennek sem találok. Megtennéd hogy adsz egy linket ehhez is? Ha ugyanazt a fotót akarja mint a magyar wikipediában akkor melyik jogállást kell megjelöljem? Közönettel: Fazekgold

barta Alfonz fotó

Szia! Köszönöm az eddigi segítségeket! Tudnál a segíteni hogy ugyanaz a fotó legyen a sablonban kirakva mint a magyar Talfi változatban? Mit kell irjak vagy tegyek? Köszönöm szépen! Üdv:Fazekgold

barta alfonz

Szia! az álatalad küldött hivatkozáson létrehoztam--de a képet amit a magyar Talfi wikipedia oldalon is használ--nem tudtam beletenni. ebben még kellene a sgitséged. A sablon ugyanaz kellene legyen mint a magyar! Előre is Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Fazekgold

Celine

Szia, rég beszéltünk. Én levenném az 2építés alatt" sablont erről a cikkről, és csonksablont tennék rá. Már nagyon magas a készültsége. Oszt' ahogy időd engedi, fordítgatod tovább... --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 18., 13:41 (CEST)

Nem, nem! Csak dolgozz nyugodtan... --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 18., 13:45 (CEST)

Kovács Kati

Szia ! Segítségedet köszönöm, ezzel az ügy lezárva ! Annyit szeretnék még kérdezni, hogy a énekesnő honlapján található e-mail címek közül melyikre írtál, mert én már többször is írtam ilyen különböző gondokkal kapcsolatban, de nem kaptam választ. Gondoltam azért mert a művésznő honlapja nem működik már, mivel elég régen frissítették és több új fontos információ nem található, valamint koncert naptárát sem frissítették 2009 óta. Köszönöm még egyszer a segítségedet, további szép estét ! Üdv.: S.Josh vitalap 2012. június 18., 20:19 (CEST)

Rendben van, köszi az infót, majd próbálkozom többször. Amúgy nem kell ilyenkor valami hivatalos wikipédiás szöveg, sablon, a levélben? S.Josh vitalap 2012. június 18., 20:24 (CEST)

Ellenőrzések kérése

Köszi szépen a megerősített szerkesztői jogot, de még egy segítséget is kérnék, le kellene ellenőrizni azokat a lapokat, amelyeken dolgozom, hogy tovább léphessek. Ezek a következők:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Abafi_Lajos http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1l%C3%B3czi_Horv%C3%A1th_%C3%81d%C3%A1m http://hu.wikipedia.org/wiki/Arthur_Conan_Doyle http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81goston_P%C3%A9ter_(politikus) http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1l%C3%B3czi_Horv%C3%A1th_%C3%81d%C3%A1m

Üdvözlettel: --Lalo5555 vita 2012. június 19., 12:16 (CEST)

Megcsináltam őket. --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 19., 12:25 (CEST)

Köszönöm: – Lalo5555 vita 2012. június 19., 13:31 (CEST)

Csillagkapu kivételek

Hello, nem értek egyet az egyik cikkeddel.

"Normál körülmények között egy féregjárat valamivel több mint 38 percig maradhat fenn. Ennek ellenére három alkalommal bukott meg ez a szabály. Az első alkalommal a földi kapu egy fekete lyuk közelében lévő kaput tárcsázott. A második eset akkor történt, mikor egy a tárcsázott bolygón lévő vízszerű energiatermelő életforma táplálta a kaput, míg az oroszok átküldött kutatójárművével meg nem szakadt a rádiókapcsolat. Harmadjára az Anubisz által használt Ős-technológiával lassan, de folyamatosan energiával látta el a kaput, ami ezáltal nyitva maradt és felrobbant."

A szabály 4 alkalommal bukott meg.

Irritator

Szia RepliCarter!

Szerinted ez a szócikk, Irritator, megfelel a kiemelésre jelöléshez? Ugyanaz az anon bővítette, aki a Plateosaurust és a Deinosuchust is, szócikkek, amelyek már kiemeltek. Üdv. DenesFeri vita 2012. június 22., 11:55 (CEST)

Hát gondoltam, hogy ez lesz az akadály, de nem baj, mert megkérem Attist, hogy nézze meg a németwikin, mivel ő tud németül. Köszi a választ! DenesFeri vita 2012. június 22., 12:03 (CEST)

Meszlényi képek

Kedves RepliCarter! Köszi a feltöltést, jelzést. Üdv Bokorember vita 2012. június 25., 10:11 (CEST)

Szia, elvileg egy Meszlényi Attilát ábrázoló portré is felkerült már a Wikire, erről tudsz esetleg? köszi Ide hibádzana: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Bokorember/Meszl%C3%A9nyi_Attila Bokorember vita 2012. június 25., 16:17 (CEST)

OK, köszi Bokorember vita 2012. június 26., 09:53 (CEST)

megerősített szerkesztő

Nagyon köszönöm ezt a megerősített izét, pláne, ha még azt is tudnám, hogy mi az, mert akkor lehet hogy még jobban örülnék neki. Én teljes Wiki-hülye, -analfabéta vagyok. Kb. a "vak tyúk is talál szemet" elv alapján működöm. Sir Morosus vita 2012. június 26., 21:40 (CEST)

Sok ilyen "vak tyúkra" lenne szükség. A megerősített szerkesztői jogosultság annyit jelent, hogy nem kell utánad megtekinteni, megerősíteni a szerkesztéseidet. --Burumbátor Te, haver, figyelj! 2012. június 26., 21:45 (CEST)

Egy kis stroopwafel neked!

Legalább tíz adagnyi köszönet!!!!!!!!!! Sir Morosus vita 2012. június 26., 21:42 (CEST)

megerősítés

Jaaaaaaaaaa, mááááááááá értem, mi az. (Az angolban eddig is így volt.) Mindent köszönök, félreértésekért elnézést. MEA CULPA Sir Morosus vita 2012. június 26., 22:30 (CEST)

Forrás

Üdv! Most újítók fel egy színész oldalát. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e forrást szerezni egy "DVD extáiból"? És ha igen akkor, hogy kellene ezt jelölnöm? Nem biztos, hogy jó embertől kérdezem, de te már egy párszor segítettél. Választ előre is köszönöm Stormare vita 2012. június 27., 16:48 (CEST)

Válaszodat köszönöm Stormare vita 2012. június 28., 14:33 (CEST)

Nyári szócikkiró verseny

Szia! Hát ezen a felhíváson nem tudtam, hogy sírjak-e, avagy nevessek. Az Anime- és mangaműhelyben jelen pillanatban vagyok nagyjából én :-), most még kellene egy ember csak ellenőrnek, de akkor ki fog szócikket írni Vigyor. Jó ott van Laci.d, HáeS, Rondar meg esetenként SillentDX (elnézést, ha valakit kihagytam), de ők inkább más témájú cikkekben szerkesztenek és nem tudom, hogy be lehetne-e őket vonni a versenybe. Szóval nem lehetne megoldani valami központi bírálóbizottsággal, legalább azoknál a műhelyeknél, ahol nincs elég szerkesztő? Írnék egy szép animés szócikket a különdíjért Vigyor. Egyénként jó ötlet a kezdeményezés, talán feléleszti a nem is halott, hanem már mumifikálódott műhelymunkát. --→ Sasuke88  vita 2012. június 27., 23:52 (CEST)

Szeretnék cikket írni, ha más nem akkor a Japán műhely vagy a Képregények műhelye keretében, bár utóbbi Raziel inaktivitása miatt teljesen halott és az előző sem annyira aktív, de majd meglátom mit tehetek. Értesítem az illetékes szerkesztőket. --→ Sasuke88  vita 2012. június 28., 10:23 (CEST)

Nem értem, mire kell műhelyenként 2 fő "szervezőnek/lebonyolítónak"? Több műhely tényleg 2-3 emberből áll, őket kirekeszti ez a korlátozás. Meg lehetne azt csinálni, hogy minden műhelyből 1 fő szükséges szakmai bírálónak, és +1 fő (bárhonnan) egyéb lektornak (forma, helyesírás, stb. ellenőrzésére). misibacsi*üzenet 2012. június 28., 17:20 (CEST)

Szia! Az Állatok műhelyéből írok. Nem tudom mennyire kell a lebonyolítónak "nagy wikipédiásnak" lenni de én szívesen elvállalnám a szerepet. Úgy sem szoktam olyan mennyiségű szócikket írni, hogy eséllyel indulhassak egy versenyen. Hátrányom, hogy nem biztos, hogy minden nap géphez tudok kerülni, és a wikipédia adminisztratív, meg hátsó dolgaihoz egyáltalán nem értek. Igazából csak szócikkeket tudok írni alapszinten. Mekkora elfoglaltságot jelent ez az egész? Megfelelek egyáltalán a feladatra? Előre is köszi! --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2012. június 29., 10:53 (CEST)

Én is vállalnám a lebonyolító szerepét, de még nem teljesen értem, hogy mit is kell tennem. VC-süzenet 2012. június 29., 17:00 (CEST)

Szia! Az informatikai műhely ezennel jelentkezik a cikkíró versenyre. 2 szervezője lenne: Blas3nik és jómagam. A műhely tagokat értesítettem a kiírásról. Bár némileg kevés jelenleg az aktivitás a műhelyben, de remélem fognak új nagyszerű cikkek születni a verseny hatására. Ha tagok nem lesznek aktívak, akkor a szervezők is beszállnak cikkeket írni? Üdv. Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. június 29., 12:57 (CEST)

Ha július 1-ig (!) sikerül aktivizálni magunkat szervezési vonalon, akkor a Felvidék-műhely is érdekelt lenne a dologban, már csak a presztizs (ha-ha) és a dolog anyagi vonzata... izé erkölcsi és műveltségi haszna miatt is. Nem vettünk még részt ilyen versenyben, így kissé nehézkes lehet 3 nap alatt elintézni a dolgot. Taz vita 2012. június 29., 15:06 (CEST)

Üdv! Szívesen felvállalnám a szervezést a Felvidék-műhely részéről, remélem, valaki csatlakozik hozzám. Azt szeretném tisztázni, hogy mennyire "belügy" ez az egész. Tehát az egyes műhelyek szervezői döntik el, hogy ki milyen helyezést érdemel? Vagy a Karbantartóversenyhez hasonlóan ki lesz alakítva egy pontozási rendszer? Lesz valami minta, ahova a résztvevők feljegyezhetik a ténykedésüket, vagy ezt minden műhely maga alakítsa ki? Bocs a kíváncsiskodásért, de időhiány miatt nem árt ezeket a dolgokat minél előbb tisztázni. További jó szerkesztést kívánok! – Jmagyar1993 vita 2012. június 29., 20:36 (CEST)
OK, akkor megnyugodtam. :) – Jmagyar1993 vita 2012. június 29., 20:43 (CEST)

Szia! A Teniszműhely is jelentkezik a cikkíró versenyre, Sczipo szerkesztőtárs és jómagam leszünk a bírálóbizottság. --Regasterios vita 2012. június 29., 22:50 (CEST)

Szia! Kicsit korainak érzem a július 1-i jelentkezési határidőt ahhoz képest, amikor közzé lett téve a felhívás. Azért három nap nem elég ahhoz, hogy mindenhol idő legyen megbeszélni azt, hogy induljanak-e (én legalábbis pont nem voltam netközelben, most meg kapkodhatok). Ha esetleg csak 1-jén tudnék visszajelezni, akkor az még elfogadható lenne? A Második világháború műhely több tagjával is készülünk már egy ideje egy verseny megszervezésére, össze is hoztunk egy szabályzatot, amit itt olvashatsz. Kérdésem tehát ezért, hogy a szabályokat mi határozzuk meg vagy központilag adva vannak? – Laci.d vita 2012. június 30., 00:14 (CEST)

Az -ig mindig benne szokott lenni a határidőkben. Látszik, hogy nem adtál még be adóbevallást, a fél ország május 20-án sorakozik a postán :D Alensha 2012. június 30., 01:22 (CEST)
Volt már galiba más verseny kapcsán a határidőkből, ezért jobb az ilyet letisztázni. – Laci.d vita 2012. június 30., 09:00 (CEST)

Szerintem se nagyon kedvez ez a pici műhelyeknek, persze az jól jöhet, hogy ha egy műhelyben egy induló van csak (mert a másik két tag a zsűri…) akkor automatikusan ő győz :D Alensha 2012. június 30., 01:22 (CEST)

Az idő szerintem sem jó, mert nyáron én is ritkán vagyok netközelben, télen jobb az ilyet csinálni. Szajci pošta 2012. június 30., 09:08 (CEST)

Talán észrevettétek, de viszonylag ütemezetten szervezzük már a versenyeket. Lement idén az ÉSZ verseny, a karbantartó verseny, nyárra időzítjük a műhelyversenyt, ősszel már jön a következő, aztán a WLM, aztán év végén újra ÉSZ... Szóval ezért van ez nyáron. És itt is leírom, nem számít, hogy "pici műhely", mert csak a két szervező tagnak "muszáj" a műhelyből lenni, cikket bárki írhat az adott témában. Én is írtam már Super Mario-t, pedig nem vagyok a videojáték műhely tagja. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. június 30., 11:07 (CEST)

Most nem azért, de az 1-jei határidő tényleg rövid. Nálunk, a földrajzműhelyben semmi mozgolódás nincs, pedig rákérdeztem a tagságnál, hogy akarunk-e indulni és vállaltam az egyik szervező szerepét. Mivel egyedül nem lehetek szervező, ezért - legnagyobb sajnálatomra - valószínűleg nem fogunk indulni a versenyben, pedig a műhelyre ráférne egy csomó új cikk. Persze, ha holnapig még akad jelentkező, akkor... - Tündi vita 2012. június 30., 11:19 (CEST)

Örvendetes hogy ilyen sok műhely érdeklődik, épp ezért ha lehetne akkor időközben is csatlakozhatnának a versenyhez. Úgy néz ki mi is tudjuk vállalni a jelentkezés feltételeit, a szereplésünkkel kapcsolatban már nem vagyok ennyire bizakodó, mert az aktív tagok közül is sokan nyaralnak. Ezt leszámítva nekem mindegy mikor van, sosem érek rá, így kifogást találnom könnyű :) Akkor pontosan mikor is lesz az a 2-3 hét amelyik számít? Taz vita 2012. június 30., 12:23 (CEST)
Akkor jelentkezem második szervezőnek a Felvidék-műhelyből. Remélhetőleg akadnak még szorgalmas szerkesztők, akik részt vesznek a versenyben. Taz vita 2012. július 1., 02:41 (CEST)
Én úgy számoltam, hogy az első szervező Jmagyar1993, amit el is vállalt. Taz vita 2012. július 2., 19:03 (CEST)
Hirvenkürpa én jelentkezünk mint szervezők, az állatokkal foglalkozó műhelyből. A szereplés sikeréről, nekem is van egy kis aggályom. VC-süzenet 2012. június 30., 14:52 (CEST)

Azt kérdezném, hogy szerkesztőket vagy szócikkeket bírálunk el, osztjuk ki nekik a helyezéseket? Mert ugye előfordulhat, hogy egy cikket többen is elkezdenek feljavítani, vagy a verseny keretein belüli létrehozás esetén valaki más is beleszerkeszt. --Regasterios vita 2012. június 30., 22:36 (CEST)

Értem, úgy lesz! :-) Regasterios vita 2012. június 30., 22:58 (CEST)

Készítettem egy kiírást, nézz rá, kérlek, hogy így korrekt-e. --Regasterios vita 2012. július 1., 00:28 (CEST)

Az Anime- és mangaműhelyben szervezőként szeretnék részt vállalni a versenyben. Üdv: HáeS vita 2012. július 1., 09:31 (CEST)

Elviekben így van, de a nevében nem szerettem volna nyilatkozni, mert még nem láttam itt, hogy konkrétan megemlítette volna, de Sasuke88 vitalapján azt írta, hogy szívesen segítene a szervezésben. Üdv: HáeS vita 2012. július 1., 17:43 (CEST)

Szia! Akkor végül HáeS-sel közösen mérettetnénk meg magunkat az Anime- és a mangaműhely és a Videojáték műhely versenyének szervezőiként, amennyiben ilyen duplázásra lehetőség van. – Laci.d vita 2012. július 2., 00:38 (CEST)

Azért csak-csak jó így egy helyen visszaolvasni a más műhelyek észrevételeit, és ez megnyugtat abban a tekintetben, amit már a legelső pillanatban rámondtam a központi kiírásra, ami a mi műhelyvitalapunkon is megjelent, nevezetesen hogy valami elképzelhetetlenül rövid – alig több mint 3 nap – a visszajelzési határidő, ami alatt a legtöbb műhely talán még fel se fogja, hogy pontosan miről is van szó, nemhogy aktivizálni lehetne addig a tagságot, hogy akkor belefogjanak e ebbe... Nem tudom, hogy az egyesület, hogy gondolta ezt, de ismételten megvan róla a véleményem, immár nem először...

További szerencsétlen körülményként nálunk a műhelykoordinátor (én) elutazott épp ebben a 3 napban, így csak tűzoltásként tudtam közvetlenül az elutazás előtt a műhelyvitalapon rámutatni az esetleges versenynek a mi műhelyünkben kijöhető hozadékára (még hiányzó életrajzi cikkek, kiemelten az olimpiai bajnokokról), de a rendelkezésre álló szűkös idő – kicsit közhelyszerűen, de helyállóan mondhatnám, hogy természetesen – kevés volt, nem akadt még egy szerkesztő, aki lenne a második szervező mellettem, így az Olimpiaműhely sajnálatosan nem tud élni a szócikkíró versennyel. (Ezzel együtt azért szerencsére nap mint nap születnek új cikkeink, amik a műhely által közösen lefektetett szerkesztési metódusok szerint íródnak, aktív műhelymunkában.)

A többi műhelynek – akik vállalni tudják – sikeres versenyt kívánok, és annak hozományaként eredményes további műhelymunkát. Nekem nagy szívügyem a műhelyek működése, egy ideális Wikipédiában lényegesen nagyobb szócikkíró-szervező szerep jut a műhelyeknek, mint ami jelenleg a magyar Wikipédiában megtalálható. --Joey üzenj nekem 2012. július 2., 00:41 (CEST)

A félreértések elkerülése végett: a Földrajzműhely NEM vesz részt a versenyben, kellő számú szervező híján. - Tündi vita 2012. július 2., 20:08 (CEST)

Oké, akkor elkezdem propagálni célzottan néhány szerkesztőnél. Gondolom, egyebet nem lehet tenni egyelőre. – Regasterios vita 2012. július 2., 20:31 (CEST)

Azt hiszem, valamit elrontottam... Hogyan kell névterek között átmozgatni? --Regasterios vita 2012. július 3., 11:28 (CEST)

Közben Laci.d megoldotta. --Regasterios vita 2012. július 3., 11:43 (CEST)

Köszönöm. Jól belegabalyodtam, szerencsére ki lettem pókhálózva. :-) --Regasterios vita 2012. július 3., 11:46 (CEST)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! Már 139 szerkesztésem van, itt azt írja, hogy Általában 100-200 problémamentes szerkesztés fölött szoktuk megadni a jogot

Ez alapján minden szerkesztésemet valakinek ellenőriznie kell, találtam ezt a lapot, ami szerint nagyon sok nem ellenőrzött lap van, a tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon sok idő kell ahhoz, hogy valaki ellenőrizze a szerkesztéseimet, ezért nem akarok addig sokat szerkeszteni, amíg nem leszek megerősített szerkesztő mivel nem szeretnék másoknak többlet munkát adni, mert biztosan szívesebben foglalkoznának mással. – Tennis fan vita 2012. június 30., 15:38 (CEST)

Tudod mit, nem szerkesztek sokat, amíg meg nem kapom a megerszerket :P .– Tennis fan vita 2012. június 30., 22:01 (CEST)

Én komolyan gondoltam amit írtam, hogy megerszerk után sokat szerkesztenék. De ha te ezt nem veszed komolyan, akkor lehet, hogy rossz helyen járok. (a Wikipédiát ezek szerint csak komolytalan emberek szerkesztik)Tennis fan vita 2012. június 30., 22:20 (CEST)

Köszönöm a válaszodat, ezzel egyértelművé vált, hogy a wikipédia szerkesztése időpazarlás. Ha annyit szerkesztenék, mint februárban, akkor megadnád a jogot? --Tennis fan vita

Az utolsó kérdésemre még mindig nincs válasz. --~~ ~~

Nem szeretek bizonytalanságban élni, a hozzáállásod szerint lehet hogy holnap, lehet, hogy 5 év múlva kapom meg a jogot. Ma sokat szerkesztettem, ami alapján már megadható lenne a jog, látható, hogy tudom használni a Wikipédia jelölőnyelvét, tudok szerkeszteni. Vagy inkább hagyom a Wikipédiát a picsába. --~~ ~~

Biztosan van valami értelme nekem nem megadni a Megerősített szerkesztői jogot, és egy olyannak mint user:Misibacsi járőrjogot adni, aki ilyeneket ellenőrzöttnek jelöl. --~~ ~~

Mi a problémád a Network operations center cikkel, amit te magad is szerkesztettél, és velem? A stílusoddal gond van, itt nem díjazzuk a trágárságot és a nagyképűséget. misibacsi*üzenet 2012. július 3., 20:03 (CEST)

Archiválás

Szükségem lenne segítségre. --Tennis fan vita 2012. június 30., 12:13 (CEST)

Danke! – Tennis fan vita 2012. június 30., 22:01 (CEST)

Super Mario 64

Én is sorry, de a többi név nem magyaros átírású, ez viszont akkor így hülyén néz ki. Hogy is van ez akkor?

Super Mario 64

Én is sorry, de a többi név nem magyaros átírású, ez viszont akkor így hülyén néz ki. Hogy is van ez akkor? --Vander vita 2012. július 1., 22:58 (CEST)

cikkíró verseny - Infromatikai műhely

Szia RepliCarter!

Megcsináltam a 2012-es nyári szócikkíró verseny informatikai kírását. Kihirdettem a műhelyben. Várjuk a pályaműveket.

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. július 4., 22:55 (CEST)

köszönet

Nagyon köszönöm, hogy segítségetekkel most már tudok levelezni a szerkesztőkkel. Timinek külön köszönet, amiért javította az útmutatót. – T maria vita 2012. július 5., 10:31 (CEST)

Rövidítések

Szia! " Lement idén az ÉSZ verseny, a karbantartó verseny, nyárra időzítjük a műhelyversenyt, ősszel már jön a következő, aztán a WLM, aztán év végén újra ÉSZ" - írtad fentebb. Az ÉSZ, WLM versenyek minek a rövidítése? Én örülnék, ha kiemeltverseny is lenne. Mondjuk fél évig tartana, 2012 előtt keletkezett cikkekre vonatkozna. Te mit gondolsz beleférne idén? Szajci pošta 2012. július 6., 14:28 (CEST)

igazad van, valószínű, hogy kevés ember lenne. Majd akkor októberben elkezdem szervezni. Szajci pošta 2012. július 6., 14:36 (CEST)

Rendben :D Egyébként azért írtam októbert, hogy ekkor kezdem el szervezni, és januárra el is indulhat, de akkor rád bízom a hivatalos eljárást :D Szajci pošta 2012. július 6., 14:41 (CEST)

Ok! :D Szajci pošta 2012. július 6., 14:43 (CEST)

Nyári cikkíró verseny

Szia RepliCarter! A pontozás központosított, vagy mühelyfüggő? VC-süzenet 2012. július 6., 19:01 (CEST)

Nem igazán értek egyet a pontozással, egy súlyos hiba javítása a számomra többet ér, mint két oldal teleírása, de elfogadom, remélem nyilvánosságra lehet hozni? VC-süzenet 2012. július 6., 19:29 (CEST)
E-mailodat köszönöm megkaptam és tudomásul vettem. VC-süzenet 2012. július 7., 18:22 (CEST)
Köszönjük! VC-süzenet 2012. július 21., 21:05 (CEST)

Legnagyobb érme

Szia!

Szeretnélek megkérni, hogy nézd át, hogy jól értelmeztem a szerzői jogra vonatkozó részt. Jól alkalmaztam? A Képek amiket felhasználtam szabadon elérhetőek a hivatalos oldalról és a blogról.

Előre is köszönöm a segítségedet. Zoli

Bürokraták üzenőfala/járőr

Szia. Ideírtam már több mint két hete hogy járőr szeretnék lenni s azóta az csak úgy ott áll, senki nem is nézett bele. Pedig asszem hogy jó helyre írtam. Ha jól tudom pár szerkesztőnek egyeznie kell a kérésemmel és megkapom a jogot. Ahogy néztem más szerkesztők amikor kértek bármilyen jogot (megerősített szerkesztő vagy járőr), még aznap megkapták/nem kapták meg. Az enyém meg csak ott ácsorog heteket. – Micky 2012. július 8., 15:57 (CEST)

Hongkong

Nyugodtan, ha van hozzá kedved. szerintme nem kell követni az enwiki struktúráját, pláne hogy a szücikkek többsége szinte teljesen nélkülöz minden értelmes forrást. Egy általános Hongkong történelme kell, és majd a brit meg a japán korszakot kell még megírni szerintem. az enwiki nagyon elaprózza, és hatezer, nagyrészt megtalálhatatlan szócikkbe vágja. Így persze nő a szócikkszám, de használhatatlan a tartalom... Teemeah poke me 2012. július 9., 16:59 (CEST)

"Az időszak jelentősen betett a gazdaságnak". Vigyor Az biztos, de én azért finomítanám, mondjuk, az időszak negatívan hatott a gazdaságra is. Vigyor Teemeah poke me 2012. július 10., 12:02 (CEST)

Re: Megerősített szerkesztői jog

Köszönöm szépen, igyekszem megfelelni a belém fektetett bizalomnak. -- Norden1990 2012. július 9., 19:10 (CEST)

Szung-baki

Köszi szépen, ez valóban meglepő évszám volt!!--Szilas vitalapom 2012. július 10., 06:45 (CEST)

Csillagkapu (televíziós sorozat)

Szia, te tudsz ilyesmiről? Teal’c Gesztesi hangján szólalna meg? Bruhaha... Vigyor --Regasterios vita 2012. július 11., 11:09 (CEST)

Akkor inkább visszavontam. Nem találtam úgysem erre forrást. Ki adna ki manapság, vagy akár 1997 környékén VHS-t? – Regasterios vita 2012. július 11., 13:17 (CEST)

Jó, 1997-ben még adhattak ki VHS-t, de RDA-nál a Continuumot is beírta anon, s az ugye 2008-as. – Regasterios vita 2012. július 11., 13:25 (CEST)


Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [5]
  • Reason: Privacy reasons

Please, delete all my userpages and talk pages of these accounts before renaming and I will create them later .Thanks in advance.--M.Gedawy 2012. július 15., 12:46 (CEST)

Céline Dion

Szia! Ezt kiemelésre szántad? :D Szajci pošta 2012. július 17., 07:07 (CEST)

Kerner László

Tiszteletem Repli Carter, beillesztettem a Kerner László lapra a két forrásmegjelölő szövegrészt, de nem vagyok biztos affelől, hogy azt megfelelően tettem, és jó helyre.

I need some help

Szia! Majd ha leszel, nézz már be a Skype-ra. Kösz, --ELVe2 vita 2012. július 18., 09:34 (CEST)

Atlantisz

Szia! Oks, köszi és elnézést, de az eredeti teljesen fals, angol oldal guglis fordításának az értelmezése lehet, semmi köze az évadok tartalmához, ezért rossz megoldásnak de, ezt választottam, hogy legalább igazság legyen ott.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Panna Pöttöm (vitalap | szerkesztései) 2012. július 18., 10:34‎ (CEST)

Wellcome

Nélküled ez nem sikerült volna, úh részemről a köszönet. :-) – eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 18., 13:10 (CEST)

Elem

Szia! Szerintem át kellene nevezni Galván-elem névre. Van többféle elem. Egy egyértelműsítő sem ártana. Nem nyúltam bele. Üdv. Tambo vita 2012. július 18., 15:25 (CEST)

Maximum Galvánelemre. --Pagonyfoxhole 2012. július 18., 15:59 (CEST)

Halvány fogalmam sincs. Én lepődtem meg a legjobban, amikor mentés után kikékült. Pusztán csak arra akartam célozni vele, hogy a galvánelem egybeírandó. --Pagonyfoxhole 2012. július 18., 20:04 (CEST)

Mentor

Szia! Szerkesztő:Glazur mentornak kér. Üdv. Tambo vita 2012. július 18., 15:42 (CEST)

Vandál

Szia! A Friss változtatásokban láttam, hogy vandál támadás történt, és te állítottad vissza! Szerinted ki volt? :S Elég nagy baj, hogy ilyen dolgokat csinálnak egyesek, ugye? Kellemes Szerkesztést! Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 20., 11:46 (CEST)

Egyébként én először látok ily nagymértékű támadást. Te admin vagy, ugye? Akkor neked kiírja a szolgáltatót, abból tudod, hogy T-mobile-os az illető, jól mondom? Egyébként találtam egy olyan alapvető cikkhiányt, aminek nekilátok, és talán mára végzek. :)

Kiemelési kérdés

Szia, ezzel mi lesz: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Victor Hugo? Tulipanos kvázi visszavonta a jelölést, és öt napja nem reagál sem az ott, sem a vitalapján feltett kérdésemre. Így aligha fognak más bírálók (rólam nem is beszélve) nagy kedvvel nekilátni a dolguknak. Megjegyzem, az egészet nem értem, mint jeleztem is neki. --Pagonyfoxhole 2012. július 21., 22:39 (CEST)

Azért megkérdezhetnéd tőle te is mint kiemelési ügyintéző, hogy nem gondolná-e meg magát. --Pagonyfoxhole 2012. július 21., 22:45 (CEST)

Köszönöm! --Pagonyfoxhole 2012. július 21., 22:49 (CEST)

Unplugged

Szia! Bottal javítottam az általad létrehozott Unplugged (egyértelműsítő lap)ra mutató hivatkozásokat, de maradt néhány, amivel nem boldogulok, mert nem album címe, hanem stílus / műfaj / nemtudommi (nem értek hozzá). --Hkoala 2012. július 22., 10:15 (CEST)

Victor Hugo

Szia! A jelölést visszavontam. Szerencsére csak egyetlen szerkesztő idejét vette igénybe a cikk. --Tulipanos vita 2012. július 22., 12:21 (CEST)

Vass Tibor

Szia! Fenti cikkben szerkesztővita:Vansadro vitalapján van egy kis polémia, szerintem jogosan törölt szakaszokat belőle, ránéznél? (láttam, hogy visszaállítottad a szerkesztését) Ogodej vitalap 2012. július 23., 08:51 (CEST)

Grammy-díj kategóriák listája#Pop

Hello! Jó lesz így. Köszi! – Ary vita 2012. július 25., 10:26 (CEST)

BÜRÜ

Szia, lezárhatod, nem kérem a meghosszabbítást. Teemeah poke me 2012. július 27., 11:35 (CEST)

Fótliget

Üdv! Átnevezted a vitalapot - teljes joggal - , szerkesztő valahogy visszavonta; most nem tudom visszaállítani a szerkesztésed. Meg tudnád oldani? Üdv:--Petej vita 2012. július 28., 20:36 (CEST)

Nem, semmi gond, köszönöm a tájékoztatást! Üdv:--Petej vita 2012. július 30., 09:04 (CEST)

Szerkütk

Bocs, úgy láttam, már leálltál, olyan rég nem volt szerkesztés. Pedig igyekeztem kivárni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. július 29., 21:45 (CEST)

Pótolva

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Wiki_kovacs_karoly_zsolt.jpg

Kép leírás pótolva! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zskk (vitalap | szerkesztései) 2012. július 30., 14:06‎ (CEST)

Hongkong

HHát ha valaki megírja a szócikkét :)) Teemeah poke me 2012. július 30., 15:02 (CEST)

Core Transformation / Mély Belső Átalakulás

szia,

Köszönöm az észrevételeket. Ha ez még lehetséges egy héten belül kibővítem a szócikket.

üdv SG – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Seymour Glass (vitalap | szerkesztései) 2012. július 30., 19:01‎ (CEST)

Eduardo Yanez

Szia ! Már nem másoltam hanem megfogalmaztam saját szavaimmal! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kik9 (vitalap | szerkesztései) 2012. július 30., 20:20‎ (CEST)

Képes probléma

Az odáig nekem is stimmt volt, de úgy értettem Regasterios elmondását, hogy magával a képpel is probléma van. Erre kérdeztem rá. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 31., 00:45 (CEST)

András vagy Endre ?

Szerintem nem szükséges javítani, ugyanis mindkét név használatos. A kiemelt magyar lapon az infoboxban szerepel az Endre is - ragadványnévként. Üdv.: Cs-mester vita 2012. július 31., 09:20 (CEST)

Értettem mire gondoltál! A mi cikkünkben is szerepel az Endre név, mint ragadványnév. A 19. századi forrásokban van aki csak Endrének hívja, ez az András-Endre azonosság, ha jól emlékszem már I. András magyar királynál is előfordul. Az angol cikk címében is az András van és meg van adva zárójelben, hogy a magyarok még/általában miként hívták. Üdv.:Cs-mester vita 2012. július 31., 15:09 (CEST)

Kovács Károly Zsolt

Szia! Mivel láttam, hogy dolgoztál a cikken, illetve a szócikk alkotójával kontaktban voltál szeretném Neked jelezni, hogy TMB-t indítottam a cikkről. --PallertiRabbit Hole 2012. augusztus 1., 12:45 (CEST)

Egyért lap cikkek nélkül

Egyért lap cikkek nélkül

Szia!


Azért ne vedd készpénznek, amit írtam a kf-re, mert nem biztos, hogy a végeredményre jól emlékszem. Vita biztos, hogy volt, és az is biztos, hogy elég éles hangvitelű volt. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. augusztus 2., 18:08 (CEST)

re szétbontás

Szia! Már miért lenne baj? Csináld meg nyugodtan, ha kedved van. --Hkoala 2012. augusztus 3., 13:50 (CEST)

re ki vehet részt

Szia! Attól tartok, itt nem elég az én véleményem. Mind a három vastagított szöveget szavazáson hagytuk jóvá, tehát az eltérő időpontban elfogadott szöveget ellentmondását is minimum közfelkiáltással kellene feloldani. Szerintem írd ki a kocsmafalra, és javasolj valami egyszerű szabályt. Szerintem bárki tehessen megjegyzést, írhat be kérdést és "jó lenne"-kérést, de a "szükséges" javítás kérése és a tanúsítás legyen az általános szavazási jogosultság szerint menjen. --Hkoala 2012. augusztus 3., 17:35 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Cartoon Network Közép-Kelet Európa (másodszor)‎

Szia. Nem értem miért nem kapta meg a szócikk a kiemeltsége, ha minden tanúsítványt megkapott, és ha a szavazás a kiemeltségről 23:59-ig tart?--dr.Garfbob10(2) labirintus 2012. augusztus 3., 18:18 (CEST)

Szia! Nagyon nagy kár. :-( De most nincs 10 szócikk a munkapadon. Vagyis már most is újrajelölhetem? --áкos9702 posta 2012. augusztus 3., 21:52 (CEST)
Köszi a választ. Hát akkor harmadszor remélem már sikerül! – áкos9702 posta 2012. augusztus 3., 21:55 (CEST)

attrakciók

Szia, kész! Teemeah poke me 2012. augusztus 5., 16:08 (CEST)

Re: tábor

Szia! Köszönöm a figyelmeztetést, javítottam. Üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. augusztus 6., 00:15 (CEST)

Azonnali értesítés

Köszi, hogy szóltál, hogy elfelejtettem értesíteni a szerkesztőt, amikor szubcsonknak jelöltem a cikkét. Érdeklődnék, hogy amikor azonnalira jelölöm a cikket, akkor milyen sablonnal tudom értesíteni a szerkesztőt? A törlés-figy sablon csak arra jó, hogy a törlési megbeszélés alatt lévő cikkre irányítson, azonnalira nem jó. - Tündi vita 2012. augusztus 8., 21:11 (CEST)

kösz, nyilván nem gondoltam komolyan, de van egy pont a wikivel való ismerkedésben, amin túl már szinte minden mindegy, csak sikerüljön:) kösz Szellemkep vita 2012. augusztus 9., 16:09 (CEST)

első cikkem

Szia! Kösz az eddigi segítséget, elkezdtem egy cikket szerkeszteni, életem első wikicikke és annak rendje-módja szerint persze nem is megy túl gördülékenyen.. A beküldés előtt állok, de nem vagyok biztos benne, hogy minden rendben van-e vele.. Mit küldjek, hogy rá tudj nézni? kösz, Szellemkep vita 2012. augusztus 9., 16:12 (CEST)

John Cale

Please look at the article John Cale and if it is already correct, please remove the template. Thanks. --Marek Koudelka vita 2012. augusztus 9., 16:43 (CEST)

Köszönet

Köszönöm, Kedves RepliCarter a mentorálást.

Első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom létrehozni az Anakin Skywalker lapot, mert ha arra rákeresek, akkor Darth Vader-t hozza ki. Tudom, hogy ugyanaz, de akkor is Anakin részét külön létrehoznám. Köszönöm segítséged.

Gyakorló vita 2012. augusztus 9., 20:01 (CEST)

Re:Szülinap

Köszönöm a köszöntést (...pedig a héjában van a vitamin)! --PallertiRabbit Hole 2012. augusztus 10., 15:33 (CEST)

brixxon vagy bontino

Szia,

működik az oldalam www.brixxon.com vagy www.brixxon.de A legújabb típus is fent van..

Németországba költöztünk, a projekt ott megy tovább...


Üdv.,

Horváth Sándor László BRIXXON Electric MotorCars GmbH

Re:Bauhinia blakeana

Javaslatom a következő: Mint a cikkből is kiderül a Bauhinia blakeana egy újólag felfedezett növény, amit magyarul Orchideafa néven ismerünk. Az ebből származó fajtákat Orchideafafélék -nek kellene elnevezni és ott felsorolni az összeset. A Bauhinia blakeana névről Orchideafa névre kellene átnevezni/összevonni, mert valószínűsítem, hogy ezen a néven fogják keresni a legtöbben. Így sokkal érthetőbb lenne az egész. Ha mégsem értesz a fentiekkel egyet - szedd le róluk a sablont, mert nem szeretnék vitatkozni ezen. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2012. augusztus 12., 04:27 (CEST)

Éppen ezért próbálom megmagyarázni:
1. Bauhinia blakeana névről Orchideafa, vagy Honkongi orhidea névre kellene átnevezni.
2. A fajra jellemző leírásokat Orchideafák, Orchideafafélék névre lehetne átnevezni - és itt felsorolni a fajtákat.
3. Pont ezért nem törlésről beszélek, hanem rendezésről/összevonásról, bár az összevonás eredményeként mindkét cikk megmaradna, csak a bennük lévő tartalom válna érthetőbbé/rendezettebbé.

Így már biztosan megérted - sajnos eltűntek a szerk.gombok és nem működik a szerk.ablak alatti beilleszthető karakterek így az aláírás sem. --Üdv Kefe 2012.08.12. idő: 14.16

Hozzászóltam itt: Vita:Orchideafa. <kontos/> 2012. augusztus 15., 16:30 (CEST)

TULLI Webáruház laptörlés

TULLI Webáruház lappal kapcsolatosan kifejezetten tulajdonosi és alapítási és profil adatokat töltöttem fel. Mintának a Port.Hu és a Házipatika.Com áruház oldalát használtam, tematikának is. Az alapitás ideje, körülményei, a tulajdonosi változások, a piaci pozíciója volt a fő téma.

Céginformációkat tehát.

A mintaként használt két weboldal (port.hu, hazipatika) ÜZLETI tartalomszolgáltatás, tehát üzleti vállalkozás. A TULLI is üzleti válallkozás.

Miért került tehát törlésre a TULLI? Illetve a fent emlitett 2 - mintaként szolgáló lap - miért nem?

Kovács Károly Zsolt szócik törlése

Kedves RepliCarter!

) Tudatlanul, de mosolyogva olvastam a törléssel kapcsolatos megjegyzéseket:

Valóban nem tájékozódtam, hogy milyen kritériumok alapján kerülhet fel személy a Wikire. http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:T%C3%B6rl%C3%A9sre_javasolt_lapok/Kov%C3%A1cs_K%C3%A1roly_Zsolt

Az az igazság, hogy egy egykori konkurrens alapito ihletett: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bogn%C3%A1r_%C3%81kos

De nem értem, akkor ő mitől "nevezetes" :D Ha erre választ kaphatnék, megköszönném. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zskk (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 14., 12:04‎ (CEST)

Díjak, járőrök

Szia! Két kérdést szeretnék feltenni Neked, mivel még új vagyok:
1. Új szerkesztők is (én is) küldhetnek díjakat, elismerő üzeneteket mindenkinek?
2. Ha majd sok-sok hónap múlva járőr kívánok lenni és megkapom, akkor én nem szerkeszthetek szócikkeket?

Előre is köszönöm a segítségedet: – TheEalmaÜzenetrásra kijelölt hely 2012. augusztus 14., 19:50 (CEST)

Hálásan köszönöm a gyors segítséget! Időközben bele-belenéztem a Wikipédia:Botok nevű wikipédia lapba és felmerült bennem még egy kérdés, ugyanis nem nagyon tudtam értelmezni az ott olvasottakat. Ha én botgazda vagyok, akkor a botom mit tud csinálni ha automatikus üzemmódban van? Ezt akkor is tudja csinálni, ha én nem vagyok gépközelben? Köszi – TheEalmaÜzenetrásra kijelölt hely 2012. augusztus 14., 21:10 (CEST)

Értem, köszönöm a segítségedet. --TheEalmaÜzenetrásra kijelölt hely 2012. augusztus 16., 11:27 (CEST)

Intel® Anti-Theft technológia

Szia! Az Intel Anti-Theft technológiáról szóló írást némileg módosítottam, néhol bővítettem, néhol csökkentettem. Egyúttal a www.laptop-antilop.hu oldalon lévő szöveget szabadon felhasználhatóként jelöltem minden oldal alján és a forráskód tetejében is a metatagoknál. Találtam még egy hasonló példát technológiai leírásra: http://en.wikipedia.org/wiki/Vmware#Technology_Architecture kérlek, nézzél rá! köszönettel BodaiTamás– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tbodai (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 15., 13:12‎ (CEST)

szekeres adrien

szia, tudod a cikkeket nincs ki feltolteni, ugyhogy legyszives ne kritizald a munkam, mert neked eszedbe se volt, hogy a tartalmat megfogalmazzad es feltegyed a lemezek listajat es a lemezleirast, az hogy rajongoi oldal szovegeket irtam, az azert van, mert en ugy irok, ahogy en akarok, jo en elhiszem, hogy enciklopedia, de ha te ugy erzed, maskent is megtudod fogalmazni, akkor eddig miert nem tetted ? miert masra vartal, hogy frissitse az oldalt ? pedig ezt te is megtehetted volna Udv. Gabriella – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Gabriela192 (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 18., 16:40‎ (CEST)

szekeres adrien

es szoval a forrashiany is kivolt hagyva, hat azt is feltehetted volna reg, nem mindent nekem kellene vegcsinalnom nagy okos. mert nem masra kellett varni, hanem neked mar reg megkellett volna csinalnod es nem mas szavaira varni es majd jol kritizalni mas munkajat, ezt ugyanugy en is megtehetem! de csak a kedvedert, mivel szoveges uzeneteket hagysz nekem az adatlapomon, ezert elkuldom neked, nehogy az legyen, hogy nincs meg. :)

Ime : http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=archivum

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Gabriela192 (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 18., 16:46‎ (CEST)

elnézést, hölgyeim, hogy beavatkozom: jó lenne, kedves Gabriella, ha innál egy pohár vizet és végiggondolnád, hová kerültél. A Wikipédia hitelét rontják a tiédhez hasonló rajongói fordulatok. A művésznőnek nagy rajongója vagyok én is, ezért szinte méltatlannak tartom, hogy a róla szóló cikk ilyen.
És az óriási tévedés, kedves Gabriella, hogy a szócikk névtérbe azt írhatsz, amit akarsz. Ez csak addig a pillanatig igaz, amíg valaki ki nem törli. Szóval:nyugi.
Kedves RepliCarter, ebocs, hogy beavatkoztam, de nem most keletkezett a véleményem.----Linkoman vita 2012. augusztus 18., 18:43 (CEST)

Semmi gond. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. augusztus 18., 18:44 (CEST)

Segítség

Szia! Lennél szíves nekem segíteni néhány dologban? Előre is köszönöm. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője NDP99 (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 18., 19:02‎ (CEST)

köszönet

Köszönöm a bizalmat, igyekszem a továbbiakban is megszolgálni. Üdv! Solymári

Segítség

Rendben, köszönöm, ha majd nem tudok valamit, megkérdezlek.

Aláírás

Entschuldigen Sie mich, véletlen volt. – Hiba történt vita 2012. augusztus 20., 00:26 (CEST)

Kiemelés

Szia! Egy szerkesztő egyszerre legfeljebb csak 1 cikk kiemelési eljárását kezdeményezheti? Tehát ha még fut 1 eljárása, akkor tud még egy másikat indítani? – áкos9702 posta 2012. augusztus 20., 18:12 (CEST)

Köszi a választ! – áкos9702 posta 2012. augusztus 20., 18:15 (CEST)

Igen, mindent megcsináltam. Hkoalának jeleztem már, hogy javítottam a dolgokat, csak még nem volt fenn, hogy megnézze. Szajci pošta 2012. augusztus 21., 11:56 (CEST)

Re: Sötét Hórusz

Szia! Köszönöm a megjegyzést - igen, az "építés alatt" sablon a Cselekményrész miatt került ki, rájöttem, hogy illene sajátot írnom. Időközben megtörtént. A kérdésem az lenne, hogy az Ekultúrás hivatkozást töröljem, vagy maradjon ezesetben?

Illetve, ha borítót szeretnék feltölteni, és egyéb illusztrációt, a készítővel/jogtulajdonossal kitöltetem a minta engedélylevelet, és elküldöm nektek elektronikusan? És az aláírás? Üdv: Lasaro vita 2012. augusztus 20., 22:19 (CEST)Lasaro

Köszi! Fogadtatás címén a nagyobb blogok is beleszámítanak véleménynek? Üdv, Lasaro vita 2012. augusztus 20., 22:28 (CEST)Lasaro

András calabriai herceg

Szia ! A középkori témájú cikkekre vonatkozó értékelésed szerint, a szócikket a "kevéssé fontos" kategóriába soroltad. Érdekelne, hogy a szócikkben tárgyalt terület miért "mellékes", illetve a tárgyalt személyt és aspektust a műhely szempontjából miért tekintetted kevéssé jelentősnek !? Üdv.:Cs-mester vita 2012. augusztus 21., 10:43 (CEST)

Bocs, nem néztem meg alaposan! Köszönöm: Cs-mester vita 2012. augusztus 21., 11:41 (CEST)

re lezárás

Szia, kérlek, ne zárd le, még van megjegyzésem. (Ha utolsó pillanatban jön valaki, akkor lehet hosszabbítani a határidőt). --Hkoala 2012. augusztus 21., 11:58 (CEST) Most látom, hogy már le is zártad, akkor tárgytalan. --Hkoala 2012. augusztus 21., 12:00 (CEST)

Nem nyúlok hozzá, ha mindenkinek jó volt így, akkor maradjon. --Hkoala 2012. augusztus 21., 12:32 (CEST)

Szia!

Te felügyeled az egyes wikipédia oldalakat? Írtál nekem, hogy lássam el a wikipédia oldalt forrással. Hozzáfűztem egyet, de még mindig azt írja, hogy a szókicchez nem tartozik forrás. Miért van ez?

változtatás

Szia!

Az utolsó bekezdést módosítottam, illetve levettem az elejéről a "nincs forrást", ettől függetlenül még mindig a régi látható.... Mikor jelenik meg az új? Üdv!

kép

Szia! Levelet szeretnék küldeni egy cégnek, akinek szeretném felhasználni egyik képét az Mtv híradó nevű szócikkbe. Mivel tévéműsor képkockájáról van szó, ezért nem kérhetem meg őket arra, hogy CC-BY-SA-3.0 licencel engedélyeztessék. A kérdésem az lenne, hogy a mintalevelet hogy módosítsam ahhoz, hogy az elküldhető legyen? Köszönöm – TheEalma Üzenetrásra kijelölt hely 2012. augusztus 21., 14:18 (CEST)

Kit36a-tól Bauhaus

Ez így jobb, mert ha netán valaki a szakasztémát ismeri és megírja, az tiszta nyereség. Így meg legalább kutatásra inspirál. Kösz az érdeklődésedet. Kit36a vita 2012. augusztus 21., 14:57 (CEST)

Igen, "C'est tout" ! Kit36a vita 2012. augusztus 21., 15:01 (CEST)

Cikkíró verseny

Kedves RepliCarter, van egy új cikkem, ami a műszaki tudományok műhelye témakörébe tartozik: a néhai Magyar Pamutipar nevű cég történetét foglaltam össze. Szeretném benevezni a cikkíró versenybe. Mi a módja? Üdv. --Elkágyé vita 2012. augusztus 21., 15:13 (CEST)

Köszönöm a tájékoztatást, akkor úgy látszik, félreértettem, amit a műhely vitalapján írtál. Az Év cikkíró versenyére benevezek. Üdv. --Elkágyé vita 2012. augusztus 21., 15:58 (CEST)

Benkő Krisztián

szia,

köszi a segítséget!

szerkesztettem egy új szócikket (Benkő Krisztián).

Két kifogás merült fel: 1. a forma nem mgefelelő (ez tény), 2. nincsenek források

A forrásokat belábjegyzeteltem, de a formálással nem boldogulok...

üdv: Neodada – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Neodada (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 21., 19:23‎ (CEST)

alakul! de akkor mostmár tessék jóváhagyni a javított vátozato!!! Neodada

Missouri-folyó

Helló. Igen még a napokban bővíteni kívánom az angol wikin leírtak alapján. Jelenlegi szócikkem Luzon szigete, a Fülöp-szigeteken. Stextacsko vita 2012. augusztus 21., 21:21 (CEST)

Kiemelési eljárás-kavarodás

Szia! Elkészültem a Cartoon Network szócikkel, amit szeretnék most kiemeltnek jelölni. Azonban a Cartoon Network Közép-Kelet Európa amikor először volt még jelölve, akkor Cartoon Network néven volt. De a mostani Cartoon Network még egyszer sem volt jelölve, mégsem tudom elkészíteni a kiemeléseljárás lapját, mert már van egy olyan. Ilyenkor mi van? Tudsz segíteni? – áкos9702 posta 2012. augusztus 23., 10:28 (CEST)

Köszi szépen :-)áкos9702 posta 2012. augusztus 23., 12:00 (CEST)
Mitől függ az, hogy egy cikk mikor kerül munkapadra? – áкos9702 posta 2012. augusztus 23., 12:35 (CEST)
Értem, köszi. – áкos9702 posta 2012. augusztus 23., 12:38 (CEST)

Jó cikk ötletelés

Hali! Itt indítottam egy allapot neki, lehet bátran szerkeszteni, ötleteljünk, jussunk közös nevezőre: szerkesztő:Peligro/Jó cikk. A széleskörű rálátásod a kiemelési eljárásra nagyon jól fog jönni. Peligro (vita) 2012. augusztus 23., 23:41 (CEST)

XD TV

Szia újraírom az XD TV wikilapját mert te is törlésre javasoltad. Valamint a magyar jogszabályok szerint ha egy televíziós csatornának nincs pénze a sugárzásból akkor neki se kell fizetnie a jogdíjat.

Difflinkek

Szia RepliCarter! Javítottam, remélem jók. A számításhoz szeretnék kérni egy kis segítséget. VC-süzenet 2012. augusztus 26., 20:24 (CEST)

Köszönöm! VC-süzenet 2012. augusztus 28., 17:41 (CEST)

HELP

Szia! Kérlek intézkedj ezzel kapcsolatban. Köszi! --Hiba történt vita 2012. augusztus 27., 14:26 (CEST)

Már figyelmeztettem Sutka99-et. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. augusztus 27., 14:28 (CEST)

Bionika a textiliparban

Kedves RepliCarter, megköszönném, ha megnéznéd és véleményeznéd a kiemeltre jelölt szócikkemet (Bionika a textiliparban). Üdv. --Elkágyé vita 2012. augusztus 27., 09:37 (CEST)

Természetesen megértem a szempontodat és elnézést kérek, hogy erre nem gondoltam. De szívesen veszem, ha közlöd a véleményedet, kérlek, írd meg a vitalapomon, ha lesz időd elolvasni. Üdv. --Elkágyé vita 2012. augusztus 27., 18:36 (CEST)
Köszönöm az elismerést. A poliéter és a poliészter nem ugyanaz, az adott helyen a poliéter helyes. --Elkágyé vita 2012. augusztus 31., 19:14 (CEST)

Nádasd nemzetség

Szia! A tematikus lista alapján: történelem - (középkori és magyar). Üdv.: Cs-mester vita 2012. augusztus 28., 06:45 (CEST)

Mentor

Szia! Téged keresnek mentornak Derzsi Pál Üdv. Tambo vita 2012. augusztus 28., 13:17 (CEST)

re Kategória

Szia! Történelem / művelődéstörténet / jelképek, de kérdezd meg attól is, aki írta :-) Szerintem nyugodtan felviheted a munkapadra, nem "üti" a fridericksburgi csatát. --Hkoala 2012. augusztus 29., 15:22 (CEST)

Kiemelés

Szia!

Megnézve a kategóriákat, A brit uralkodók koronázása c. szócikkemet talán a Történelem kategóriába sorolnám. Üdv, Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 29., 21:14 (CEST)

Igen, de sokat írok annak kialakulásáról, igaz a jelenlegi folyamatról is. Bár ha az utolsó koronázás időpontját nézzük, akkor mégiscsak történelmi. Más kategóriába pedig az ott felsoroltak közül semmiképp nem való szerintem. :) Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 29., 21:24 (CEST)

Értem, ezek szerint a kategória besorolástól függ, hogy mikor kerül a munkapadra? Csodálkoztam is, hogy még csak ma raktam várólistára és már munkapadon is van. Igen néztem a jelképeket is, hát ha úgy vesszük tkp. ez egy jelképes dolog, hiszen nem ettől lesz uralkodó, a brit uralkodó, a koronázás már csak "hab a tortán". De ha úgy gondoljátok abba jobb, akkor én támogatom. Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 29., 21:30 (CEST)

Rendben, akkor legyen a Jelképek kategória. Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 29., 21:34 (CEST)

Kiemelés Fredericksburgi csata (1862)

Szia!

Én szimpla olvasóként és nem szerzőként (nem először) nyilvánítottam véleményt. Eddig ebből nem volt baj, igaz a cikk szerzője bekapcsolódott a folyamatba. Most csak annyit tehetek, hogy felhívom a szerző figyelmét a kiemelésre. Lehet, hogy nem fog örülni ennek ez elismertetésnek. Abban az esetben, ha passzív olvasóként nem jelölhetek kiemelésre lapot, légy szíves írd meg! Üdv.! --Kispados vita 2012. augusztus 30., 09:06 (CEST)

Rega

Más akár be is billenthetted volna, hiszen a szavazásnak vége. A lezárást majd intézzük :) --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. augusztus 30., 21:22 (CEST)

Való igaz :)) Valahogy 20.28-ra emlékeztem... --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. augusztus 30., 21:24 (CEST)

Ötlet

„Na ezt még nem tudom, mit fog csinálni... (2013)” – Az én ismeretemben az következik, hogy „Megfájdult a hasa tőle.” :-D Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. augusztus 30., 22:42 (CEST)

Kiemelés

Szia!

Az aláírás megtörtént. Üdv: Dancs Róbert vita 2012. augusztus 31., 16:48 (CEST)

Szia!

Ellenőriztem a linkeket, hivatkozásokat és a már idejét múlt linkeket eltüntettem. Üdv: Dancs Róbert vita 2012. szeptember 3., 14:13 (CEST)

Nyári szócikkíró verseny - Felvidék

Szia! Most, hogy a verseny a végéhez közeledik, felvetődött bennem az eredményhirdetés kérdése. Van-e ezzel kapcsolatban valami központi utasítás, vagy minden műhely a maga módján jelenti be a győzteseket? Illetve van-e valami minta, ami szerint ki kell írnunk az eredményeket? – Jmagyar1993 vita 2012. augusztus 31., 19:26 (CEST)

re: CNKKE

Szia! Válaszoltam. --áкos9702 posta 2012. szeptember 1., 08:41 (CEST)

railjet

Szia! Láttam, hogy átnevezgettél + csereberéltél! Ez az első kiemelési jelölésem az "új" rendszerben. Köszönöm a segítséget, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Ha minden simán megy, még van 5-6 hasonló cikk tippem! --B.Zsolt vita 2012. szeptember 1., 18:25 (CEST)

Itó Juna

Szia, így kell átírni, bár lehetne éppenséggel Júna is, de nem az. :) --Pagonyfoxhole 2012. szeptember 1., 21:27 (CEST)

:D

Ok, megcsináltam:--A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. szeptember 2., 10:27 (CEST)

Fájl:Lord1.jpg

Szia!

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy a képnek komolyan elfogadható a wikipédiás szócikk forrásként? És ugye az sem komoly, hogy ez filmkocka licenccel közölhető? Ez ugyanis nem filmkocka. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. szeptember 2., 14:27 (CEST)


Sajnos nincs ez a kép egyik részben sem. Az utolsó rész végén van egy csoportkép Mrs Lipton és Wilson kapitány esküvőjén. Ez a kép egy -feltételezem- egy reklámcélra készült csoportkép. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. szeptember 2., 20:31 (CEST)

Portál

Portál:Kelet-Ázsia - itt épül. Elkezdtem, lehet feltöltögetni. Az ajánlott szócikkek dobozba úgy terveztük Lacival, hogy röviden ajánlanák egy-egy szócikket minden országból (Kína, Tajvan, Hongkong, Japán, Korea). Pár sorban csak, mondjuk egy-két mondat. Ezen felül pedig igazi érdekességeket a Tudtad-e rovatban (függetlenül a kezdőlap Tudtad-e rovatától). A portált elég lenne mondjuk havonta vagy kéthetente frissíteni, annyi szócikkünk még úgy sincs, hogy ennél gyakrabban lehetne. Teemeah poke me 2012. szeptember 2., 22:44 (CEST)

Kézzel kell majd cserélni, szerintem havonta egyszer elég, még nincs annyi szócikk. A szócikkajánlóba Dél-Koreára pl. úgy kellett vadászni cikket, mert amik vannak, azok szörnyű állapotúak, illetve nem akartam K-popot tenni bele :) Teemeah poke me 2012. szeptember 4., 10:22 (CEST)

Sárgadmin

Szia, talán nincs jelentősége, de a laptörténetekben nem sárga csíkban kéne leledzenie a nevemnek az eddigi járőrzöld helyett? --Regasterios vita 2012. szeptember 2., 23:29 (CEST)

Nahát, ezt az opciót eddig nem is vettem észre! Most bekapcsoltam, nálam sárga lett. --Pagonyfoxhole 2012. szeptember 2., 23:44 (CEST)

Nem sokkal azután, hogy elkezdtem szerkeszteni a wikit, bekapcsoltam ezt a funkciót. Szerintem hasznos a járőrmunkában is, illetve ha pl hosszabb távollét után tér vissza az ember, akkor így láthatja a cikkeken, hogy azok milyen szinten voltak gondozva. – Joey üzenj nekem 2012. szeptember 3., 02:05 (CEST)

Arról elfelejtkeztem, hogy ez egy plusz opció. Nálam még mindig zöld, biztos, valahol frissítenem kell. Köszönöm! :-) --Regasterios vita 2012. szeptember 3., 00:04 (CEST)

Aranyos vagy! :-) Párszor már kikapcsoltam a gépet az elmúlt napokban, de mindegy, csak gondoltam, rákérdezek. Majd biztos beérek. :-) --Regasterios vita 2012. szeptember 3., 00:13 (CEST)

Megerősítés

Köszönöm

Radice vita 2012. szeptember 3., 20:58 (CEST)

Re: Bosszúállók

Szintén a DVD-borítóról: A Marvel Studios bemutatja a Paramount Pictures közreműködésével a Marvel Studios produkciójában Joss Whedon filmjét Robert Downey Jr. „Marvel’s Bosszúállók” Chris Evans stb.

Persze nem ment el az eszük, a tartalom-összefoglalóban, saját adatlapon Bosszúállóknak írják ők is. Nekünk se kell máshogy, de az első előfordulásánál, szerintem, nem baj, ha így van. A hivatalos lap egyébként a megszokottabb, kettőspontos Marvel: Bosszúállók alakot is hozza [6].– Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 4., 17:28 (CEST)

(A moziforgalmazó a Fórum, a DVD- és blu-ray-forgalmazó az InterCom.) Az InterCom által kiadott DVD-borítón van kétszer Marvel’s Bosszúállók és egyszer Bosszúállók. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 4., 17:32 (CEST)

Én vagyok a forgalmazói címek használatának egyik harcosa, utánanézhetsz :-). Nem a lap címének változtatásáról beszéltem, csak a cikkbéli első előforduláshoz javasoltam a teljes (előtagos) címet. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 4., 17:34 (CEST)

LOL :D. Na ez az alak viszont tényleg nem szerepel sehol sem, és a cikket se nevezhetjük el így, mert tényleg sehol sem írják így. Viszont a Marvel's-es alakot igen. Szóval, szerintem, az első előfordulásnál (ahogy az enwikiben is csinálták) maradjon a Marvel's-es alak, mindenütt máshol meg a Bosszúállók, az InterCommal meg ne foglalkozzunk, mert nem úgy tűnik, mintha tudnák, mit írnak. Amúgy találtam olyan plakátot, amin „A Bosszúállók a Marveltől”-t írnak címnek. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:03 (CEST)

Nem, ez a Fórum Hungary volt, amaz meg az InterCom. (Amúgy a Fórum elvileg a főnök, de ki tudja.) De nem válaszoltál. Szóval nem hagyod, hogy Marvel's Bosszúállók legyen csak az első előfordulásnál? – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:12 (CEST)

A Bosszúállók (angolul: Marvel's The Avengers, promóciós címein Marvel's Bosszúállók, Marvel: Bosszúállók és Bosszúállók a Marveltől)… Ez már túl hosszú, igaz? – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:19 (CEST)

De ez nem a DVD-megjelenéshez kapcsolódik. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:24 (CEST)

Az nekem is tetszene, de nem tudom, hogy lehetne mutatósan megfogalmazni. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:31 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm, ez így teljesen rendben van! – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 6., 19:37 (CEST)

2012. nyári cikkíró verseny / díjkiosztás

Szia Repli,

Az informatikai műhelyben még tart a szavazás a időpontról itt. Mindenképpen megtartanánk az eseményt. Csütörtök estig eldől, hogy melyik időpont lesz a befutó.

Üdv. Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. szeptember 5., 09:20 (CEST)

Szia Repli,

2012. szeptember 9. 12:30-as időpont lett a befutó, az általatok javasolt étteremben.

Az Alapítványtól ki fog jönni, hogy átadja az ajándékokat?

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. szeptember 7., 19:18 (CEST)

Re:Használati utasítás

Köszi, megnézem! Peligro (vita) 2012. szeptember 5., 21:53 (CEST)

Nos, ami azt illeti meglehetősen bonyolultnak tűnik így első látásra, ugyanakkor ez is olyan dolog, amivel túl végzetes bakot azért nem lehet lőni. Szóval igen, átvállalnám. Illetve hasznos lenne, ha az első egy-két elindításomat/lezárásomat majd még azért megnéznéd, a biztonság kedvéért. Peligro (vita) 2012. szeptember 7., 20:11 (CEST)

Krajnc Balázs szócikk bővítése!

Tisztelt RepliCarter! A Krajnc Balázs című szócikket szerettem volna bővíteni egy képpel. A kép törlésre került, igazából nem tudom az okát. Augusztus 26-án lett törölve a korábbi kép, számomra ennek az oka sem világos. Köszönöm az esetleges segítséget. Üdv! Krajnc László--Laszlokrajnc vita 2012. szeptember 5., 22:00 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Thomson-híd

Szia! Válasz a kiemelési lapon. Üdv. Tambo vita 2012. szeptember 5., 22:10 (CEST)

Railjet

Szia, a railjet szócikk jelen pillanatban jogsértő, ugyanis sehol nincs OTRS-ticket az engedéllyel, márpedig szóról szóra a forrásban hivatkozott magazin másolata... Teemeah poke me 2012. szeptember 6., 11:52 (CEST)

A 4-es forrásé. és írja is bzsolt a jelöláésben, hogy "engedélye van", azt viszont sehol nem látom. Ha rekeresel random mondatokra a szócikkből, ki is dobja a forrás pdf-et. [7] Teemeah poke me 2012. szeptember 6., 12:02 (CEST)

re:másolmány

Szia! Elolvastam az üzeneteket, csak nem gondoltam hogy válaszoljak rájuk. Am. a másolásokat már egy ideje beszüntettem, pl a 2012-es Dallas epizódjainál átírtam őket. Ezentúl figyelek, és nem lopom a teletextről és a port.hu-ról.--dr.Garfbob10(2) labirintus 2012. szeptember 7., 15:33 (CEST)

Megerősített szerkesztői jog

Köszönöm szépen!:D Lacika455 2012. szeptember 7., 19:35 (CEST)

Bocsi

Szia! Megbocsáss, elismerem, hogy vannak hibáim. Úgy regisztráltam a Wikipédiára, hogy nem tudtam mindent róla, és szerintem ezzel nem én vagyok egyedül. Sajnos alig van szabadidőm, úgyhogy nem érek rá állandóan minden egyes forráshivatkozás-hibámat kijavítgatni. Egy kicsit már zavar, hogy akármit csinálok, állandóan a hibát keresed benne. Ne aggódj, kijavítom majd, de ha esetleg elfelejteném, szerintem akár te is megtehetnéd, ha már arra képes vagy, hogy a vitalapomra irkálsz. Sasos - Szerkesztővita:Sasos 2012. szeptember 8., 17:32 (CEST)

Szia!

Rendben van, ma nekiugrok a Scooby-Doo cikknek (elsősorban forrásainak), ma este dolgozok rajta, meg még holnap és megpróbálom hétfőre kifogástalan állapotba helyezni! :-) - Üdv: Szerkesztő:Sasos - Szerkesztővita:Sasos

Krajnc Balázs szócikk

Szia RepliCarter! A kép a saját tulajdonom, már több mint egy éve rajta volt a wikin. Nem értem, hogy miért került törlésre ebben az évben augusztus 26-án. Üdv! Krajnc László

Krajnc Balázs szócikk

Szia RepliCarter! A képet a saját digitális fényképezőgépemmel készítettem. De hallgatok rád és feltöltök egy olyat amely teljesen rosszul sikerült. Remélem ez már elnyeri mindenki tetszését. Üdv! Krajnc László

Krajnc Balázs szócikk

Szia RepliCarter! Köszi a segítséget, de belefáradtam. A fiam 8 éves kora óta labdarúgó. A mérkőzéseiről több mint 500 saját készítésű fényképpel rendelkezem. A képleírásban egyébként ezt közöltem is. A fényképek átadása a BOON illetve a HAON részére minden különösebb ellenszolgáltatás nélkül történt, ráadásul azóta már 4-5 év eltelt. Örültem, hogy írtak a fiam mérkőzésen nyújtott teljesítményéről. Egyébként eddig is saját kép szerepelt a szócikkben. Továbbra sem értem, hogy miért kellett törölni augusztus 26-án. Egyenlőre nem foglalkozom az üggyel, annyit nem ér meg nekem. A fiam jelenleg Angliában játszik, a pályafutása szempontjából nincs jelentősége a wikipédiás honlapnak. Üdv! Krajnc László

Scooby

Nagyon nem áll jól neked a szarkazmus, főleg, ha minden bejegyzésedet azzal kezded, hogy Nagyon szép dolog, Ez mind szép és jó, stb. Nyugalom, nem kell beleszólni mit szerkesztek, mit nem, ma egész nap a Scooby-Doo cikk forrásait szerkesztettem, és már majdnem kész. Szóval leszel szíves nem állandóan azt lesni, mit csinálok, és állandóan akadékoskodni. - Sasos (Szerkesztővita:Sasos Egyébként az angol Scooby-Doo cikk teljesen ugyanolyan, mint a magyar, kicsi különbségekkel, aktualizációk kivételével, ennek ellenére ott kiemelt cikk.

Estádio Algarve

Boa tarde, Replicarter! Most már van forrás az adott laphoz. Kössz az észrevételt.Stextacsko vita 2012. szeptember 9., 11:53 (CEST)

Leier csoport

Tisztelt Szerkesztő!

Egy kifogást kaptam az elmúlt napon, hogy az általam szerkesztett szócikk ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Leier_c%C3%A9gcsoport ) jogtalan a szerzői jogok védelme miatt. Én a Leier Hungária Kft. győri székhelyének munkatársa vagyok, a feladatom az volt, hogy hozzam létre ezt a szócikket, ugyanis csak a német nyelvű wikin érhető el ugyanez. Ezért kérném a szócikk mielőbbi visszaállítását.

Köszönettel: Rupnik Ádám

Re:Kiemelés adminisztrálás

Igen, zárom, nem felejtettem el, be is írtam a telefonomba emlékeztetőt erről. Még egy kérdés: a munkalapokat fel szoktad venni a figyelődre, vagy csak a fő lapot? Illetve még egy: remélem az óra-percet nem kell nagyon szigorúan betartani, mert nekem csak így délutánonként lesz időm erre, délelőtt szinte biztos, hogy nem. Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 16:29 (CEST)

Na, lezártam a kettőt, és betettem a másik két következőt (annyiban jó, hogy már jelöléskör odafigyeltek a soron következőségre a dátumozással, arra nem kellett külön figyelni). Viszont amikor a két munkapadra kerülő cikk vitalapját sablonosítottam cikktörivel, valami nem kerek: Vita:Magas vérnyomás, még mindig "Ide kattintva létrehozhatod a munkalapot." szöveggel létre akarja hozni a munkalapot, pedig már megvan. Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 17:29 (CEST)
oké, az egy az egyen másolás is könnyít a menetén. Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 17:31 (CEST)

Értem, akkor így marad. Nézd már át ezt a kettőt, hogy marad-e hiba, aztán ettől kezdve megpróbálom elengedett kézzel. Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 17:33 (CEST)

Oké, majd puskázok a WP:KSZ oldalról. Azért nem olyan egyszerű. Majd az elkövetkezendő időkben egyszer-kétszer meglepetés jelleggel azért még ránézhetsz majd, nehogy összekavarjak valamit. Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 17:40 (CEST)

Arra mérget vehetsz, hogy fogok, ha elakadok Vigyor Peligro (vita) 2012. szeptember 10., 17:42 (CEST)

Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

Szia!

Természetesen vizsgáltam a keresőkben, több variációban is. Lehet, hogy rossz karakterláncot adtam meg, de találatként csak a wikipédia szócikk jelent meg. Egyébként a szeptember elsején történtek miatt visszavonulóban vagyok. Csak a figyelt lapjaim miatt térek vissza. Ebben az esetben csak azért tettem be egy-két észrevételező sablont, mert egy nap alatt senki nem tette meg azt. További jó szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2012. szeptember 10., 21:15 (CEST)

Szia! Igen, kellene, csak nem tudok pl. fotót csatolni hozzá, meg még hiányosak az infók a munkáiról.

Ok, köszi! Könnyebb meglévőt szerkeszteni, mint újat létrehozni, még csak most tanulom ezt az egészet.

javítás

Hello!

Köszi, hogy szóltál..javítottam

(Rhinó (Marvel Comics)

Jani47 vita 2012. szeptember 10., 22:28 (CEST)

Nyugat-nílusi láz stb.

Javítottam a szócikket, és köszönöm a megerősített szerk. jogokat. Mazarin(itt meggyónhatsz) 2012. szeptember 10., 22:32 (CEST)

Köszönet

Köszönöm mindhármotoknak. Igyekszem megfelelni a wikipédia szabályainak, amennyire át tudom látni ezek rendszerét. Köszönettel Apród vita 2012. szeptember 10., 23:16 (CEST)

Jólesés

Jólesett! :-)OsvátA Palackposta 2012. szeptember 11., 18:25 (CEST)

FJB

A cikk tartalma az előadó managementje által létrehozott tartalom, online forrásban nem fellelhető, az előadó beszámolója alapján készült az életéről leírt tartalom.

Megrendelésemre készült, minden kapcsolódó jogot a management birtokol, és a Creative Commons értelmében szabad felhasználásra bocsátotta.

Lennoxok

Bocs. :) Viszont nevezd át Lennox testvérekre, különírva, úgy szabályos. --Pagonyfoxhole 2012. szeptember 12., 08:26 (CEST)

Thomson-híd

Szia! Kértem a cikk levételét a munkapadról. Mi az akadálya? Nem szeretnék tovább foglalkozni ezzel a cikkel. Mindenki azt ír bele, amit akar.(Nélkülem!) Üdv. Tambo vita 2012. szeptember 12., 19:06 (CEST)

Igen, nevezd, légysz. Peligro (vita) 2012. szeptember 12., 21:06 (CEST)

Illetve utólagos engedelmeddel átneveztem és töröltem. Peligro (vita) 2012. szeptember 12., 21:25 (CEST)

lolbá

Szia! adjál neki egy súlyosabb blokkot, hogy ne szerkeszthesse a vitalapját sem. Most állítottam ott vissza a te verziódra. Szajci pošta 2012. szeptember 16., 09:18 (CEST)

Havirov

Látom, gondosan besablonoztad, mert neked a forrás a legfontosabb.
Én mindig a cikkek címét nézem először. És azt is látom, hogy a cikk címe eredetileg az eredeti cseh volt, és valaki átirányította a nem létező rzs nélküli változatra. Az angol Wikin is a város eredeti cseh helyesírású neve szerepel.
Szokásaink szerint a magyar átirás csak az így meghonosodott esetekre vonatkozik.
Tisztelettel megkérnélek, szabadítsd fel a címet úgy, hogy a cseh írásmódú legyen a cím és a magyar irásmódú csak átirányítással vezessen oda.
Előre is köszönöm.--Linkoman vita 2012. szeptember 16., 20:51 (CEST)

Köszönöm szépen - Havirov 2.

.)----Linkoman vita 2012. szeptember 16., 20:54 (CEST)

Re:Munkapad

Elfelejtettem. Jól felhúztam magam azon, hogy nem működik az a rohadt méretmutató a laptörténetben, és és adhattam össze kézzel a két lezárandó cikk karakterszámát. Remélem hamarosan megjavul, mert én nem tudok más módszert, a Word pl. nem azt mutatja, amit a wiki, több ezer karakter a különbség. Peligro (vita) 2012. szeptember 17., 20:24 (CEST)

Most a karakterszabályt sem tudom kitölteni. Peligro (vita) 2012. szeptember 17., 20:27 (CEST)

Ma lekerül a Bionika a textiliparban a munkapadról, és a várólistán csupa olyan téma van, amelyből már van egy-egy a munkapadon. Nem emlékszem, végül ki lett mondva az, hogy ilyenkor lehet két azonos témájú a munkapadon, vagy fusson inkább kilenc cikkel? Peligro (vita) 2012. szeptember 18., 12:38 (CEST)

Hali! Nem tudod, hol az ****nyilában van az a leírás/szavazás, ami kimondja, hogy témák szerint hány cikk kerülhet munkapadra? Egyszerűen szét tudnék robbanni, hogy soha nem találom meg ezeket a szerencsétlen leírásokat, ezer lapra szét van szórva minden, és órákig tart, mire megtalálok bármit is. Peligro (vita) 2012. szeptember 24., 10:06 (CEST)
Azért a kisebbet is tessék észrevenni, itt van fönt egy kérdés Vigyor Peligro (vita) 2012. szeptember 24., 14:40 (CEST)

Létezik akkor, hogy most két történelmi témájú cikk van a munkapadon egyszerre: A brit uralkodók koronázása és Nádasd nemzetség? Vagy a koronázás az az érdemrendes kategória lenne? Peligro (vita) 2012. szeptember 24., 20:51 (CEST)

Oké! Peligro (vita) 2012. szeptember 24., 21:40 (CEST)

mi a fene az a "jószágaira vonult vissza"???

- írod Lafayette márki cikkének szerkesztési összefoglalójában. Jelen esetben: birtok, bővebben: lásd itt üdv.

Nádasdi javítások

Szia! Köszönöm, hogy átnézted a szócikket. Én a szócikkeimet ráérő időmben Word-ben szerkesztem, használom a rendszer által biztosított nyelvtani ellenőrzési felületet. Tudom, hogy ez nem 100%-os, ezért ha végeztem a szócikkel akkor egy tanusítottan írni-olvasni tudó személlyel átszoktam nézetni. Ennek ellenére biztosan marad a szövegben kifogásolható részlet. Az a tapasztalatom, hogy kiemelés előtt sok felesleges, vagy inkább látszatjavítás történik. Van aki közel annyi szerkesztést produkál kis vagy nagykötőjelek javításából mint amennyiből a szócikket írták. Átfutottam a javításaidat szerintem vannak problémásak is. Néhány pl. a kiváltságolt jelentésileg nem egyenértékű ! a kiváltságossal, fia helyett fiára; reá helyett - szerintem bármelyik jó, de korhű hangulata az eredetinek van, nagy kötőjelek helyett néhol kicsik (Pagony és Alensha kicsik helyett ír nagyot !), múlt vagy jelen idő ? - a szakirodalomban mindegyik általánosan előfordul és szerintem szövegkörnyezettől függően helyes is, de a javításából lehetnek szörnyűségek eltiltja javítva: eltiltta; tud javítva: tudott majd.

Én úgy gondolom, hogy a szócikk lényege a hiteles tartalom, a nyelv (írás) pedig egy eszköz a tartalom közléséhez és egyértelművé tételéhez ! Szerintem a nyelvnek (írásnak) ez a funkciója kis és nagy kötőjelek keveredésével, feleslegesnek tekinthető szóközökkel és egyéb felesleges formai megkötések nélkül is teljesül. Egyetértek az egységes felülettel, de ezt jó lenne ha erre kiképzett állandó személyek végeznék - mert mióta kitalálták a relativitás elméletet bárkinek lehet igaza. Üdv.: Cs-mester vita 2012. szeptember 20., 09:03 (CEST)

  • Bocs de én úgy látom, hogy a 2012.09.19 18.42-ként megjelenő eltérési listába néhány vizszintes vonaldarab hosszában is változás van. Pl. 1. sor: - főként birtokügyekben ...

A korhűség szerintem nem ilyen egyszerű. Két példát hoztam egyik a reá ez ellen a word nem tiltakozik,de azért így írtam mert valójában a hivatkozott oklevél regesztájában is így van írva. A másik a Márk fia Pethőre szálltak, szerintem minden 14. századi oklevél így fogalmaz - itt a Márk fia egy személyazonosító funkciót lát el. Most úgy írnák, hogy Gelsei Pethőre szálltak. Sok olyan eset van ahol több generációra visszavetített hivatkozás van, pl. Csapó fia András fia László lánya Margit - ez most Gelsei Margit lenne. A probléma hasonló a fenti szakaszban lévő "jószág" problémához. Aki javít nem tudhatja biztosan, hogy más miért úgy írta - ezért én csak tartalmi és durva elírásokat szoktam javítani. Üdv.: Cs-mester vita 2012. szeptember 20., 12:35 (CEST)

  • Ok. -egyébként nem zavar ha átírja valaki, annak meg igazán örülnék ha tartalmilag is kritikusabb lenne a wikis felület. Az átfogalmazásokról és a jelentéstorzulásokról tudnák egy jó viccet előadni, de nem vagyok ennyire bátor. A vicc a kohászatban és a gépészetben használatos lyukasztási hulladék szakzsargonban használt nevének üzleti levelezésben folyó átváltozásáról szól. Üdv.: Cs-mester vita 2012. szeptember 20., 15:00 (CEST)

Átgondoltam

Az álláspontomat. (Scooby-Doo szócikk). (Az én unokáim is szeretik a műsort, ők illetékesebbek megítélni.) Nem nekem volt igazam. Ezt szavazással is kifejeztem. Ha valahol keményebben fogalmaztam volna, azért elnézést kérek. Senkit sem akarok megsérteni. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 22., 09:58 (CEST)

OK

Nem is vonok kétségbe semmi szabályt, mert mástól is megkövetelendő azok betartása. A szerzőnek vagy segítőinek nem okozhatna a jelen állásban gondot ez a néhány kiegészítés, hacsak valami baj nem történt. Szokatlan az ilyen mértékű visszavonulás. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 22., 14:33 (CEST)

kérdés

hello!

csak érdelődnék hogy a neck sprain szócikk kb mikor kerül majd ellenőrzésre? üdv Á.András

Válasz

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Zskk

Bognár Ákos egy szép karriert futott be, mely során volt újságíró, szerkesztő, főszerkesztő ismert cégeknél. Majd webáruház tulajdonos lett, ami ismert. Tök jó.

Tehát nagy cégeknél dolgozott és karriert csinált. Nevezetes? Megkérdezzük az utca emberét: kiállja a próbát? :D Nem. És KKZS sem.

Ez azt gondolom számos emberről elmondható - többek között egyébként rólam Kovács Károly Zsolt-ról is hogy klassz karriert futott be :D aki bár nem is vagyok és nem is voltam informatikus sosem, "csak hobbym volt és szakmámmá vált"... de gyártottam commodore 64-re animációs demokat :D /nem gondoltam hogy ez még valaha fontos lehet :D/ dolgoztam web designerként pl. én készítette a Házipatika.Com első webdesignját /amely azt hisze az év oldala vagy hasonló lett akkor/, benne volt a kezem Magyarország első (megboldogult) e-commerce plázájában, készítettem MNB-nek arculati kézikönyvet) és a magyar internetes cégek gyökereinél (DataNet, Elender - melyek aztán "multisodtak") - töltöttem ilyen-olyan-vezető pozíciókban össz. 10 évet.

Ez is csak egy jó karrier: jó pozíciókkal, ismert cégeknél, nem? De karriert nagyon sokan csinálnak. Az nem olyan nagy dolog.

De az elmúlt 7 évemre, amivel a TULLI Webáruházat a nulláról az Ország Boltja 2011 1. helyezetté menedzseltem, amire az elmult években magyar családok tízezrei szavaztak, bízta, arra büszkébb vagyok. Az oldalra. És valójában a TULLI Webáruház a lényeg.

Mert nem is írtam volna cikket "magamról" hozzá, ha nem akadok bele a wikipédiában olyan szócikkekbe ahol helyet kaptak olyan weboldalak, amelyek Magyarországon elértek valamit, és ahol a háttérről is szó esik. Ezért gondoltam, nyomot hagyok ezzel a cikkel egy olyan webáruháznak, amit nyilván a magyar anyukák jobban ismernek mint wikipedia szerkesztők, a jellegénél fogva.

De visszatérve: ha nem tekintjük az újságírást valami "másféle" karriernek, akkor nem értem az érveidet.

Ebből következik a kérdés: a wikipedia tesz-e különbséget két különböző szakmai karrier között, és mi alapján?

Én voltam

Aki a forrásokat berakta, de azzal, hogy a hülyeségeket nyugodtan törölje az, aki a cikket érdemben gondozza. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 24., 09:16 (CEST)

Válasz

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Zskk

Nagyon örülök a válasznak! :D Tökéletesen objektív választ adtál a kérdésre, és pontosan ilyen jellegű választ is szerettem volna: végre. Ez egy Wikipedia szerkesztőhöz méltó válasz, megnyugodtam, hogy jó kézben (is) vannak a wikipedia lapok. Bár a vita kapcsán láttam olyat, amelyből inkább a szubjektivitás sütött.

(Azt is észre kell vennem, hogy tulajdonképpen nevezetes bárki és bármi, aki megfelelően önmenedzseli magát vagy tevékenységét, azaz erős PR-ral bír.)

Megvizsgálom a kérdést és jelentkezem a végeredménnyel: vagy alátámasztom a "nevezetességet", vagy kérem a szócikk és a vita törlését, rendben? :D

Félreértés

A cikkel szemben az volt a kifogás, hogy bizonyos részekből hiányoznak a referenciák. Én abban próbáltam segíteni, hogy egy hosszú (hajnali négyig) tartó éjszaka alatt igyekeztem forrásokat keresni. Persze, hogy nem voltam csúcsformában és nem tudtam a forrásokat leellenőrízni. A cikket nem én jelöltem, nem én gondozom. Úgy véltem, hogy a nem megfelelőket nyugodtan dobja ki, az aki a cikket gondozza. Ezt meg is írtam. A válasz az volt, hogy egy cikk találtatott törlendőnek. Ezt ne én itéljem már meg. Senkinek a jelölését nem akarom lenyúlni. Nekem is fut kettő, elég azokra figyelni. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 24., 10:36 (CEST)

Valóban

Hiányzik a jelölő aktív jelenléte. De beüthetett nála valami más gond, ami miatt kisebb gondja is nagyobb annál, hogy itt most jelen lehessen. (Betegség, váratlan külföldi út, stb.) Nekem úgy tünt, hogy Ákosék elég tisztességesen beleálltak az ügybe. Nyilván nehéz teljes értékűen helyettesíteni a cikk jelölőjét, aki a leginkább járatos lehet a témában. Számomra a cikk tűzetes átolvasása után nyilvánvalóvá vált, hogy sok ismeret és munka van a cikk mögött. Az eljárásnak vannak furcsaságai, de nem feltételezek szándékos szabályszegést (lehet, hogy naív vagyok). Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 24., 11:35 (CEST)

Borító

Szia! Köszi a segítséget, vannak még hiányosságaim, de igyekszem. Nagyon érdekel a téma, zenével foglalkozom, így jó látni a saját munkámat. Még egy kérdésem lenne: Az angol wikipedián lévő lemezborítókat mennyire lehet egy-egy infobox-hoz hozzárendelni, hogy olyan legyen mint az angol változatban? Mennyire ütközhet(ütközik) jogvédelem alá. Esetlegesen milyen licenszeket adjak meg egy lemezborítónak? Köszi Üdv Tibi – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tibi1977 (vitalap | szerkesztései) 2012. szeptember 27., 11:46‎ (CEST)

Szia! Rendben köszi [[Tibi1977]] vita 2012. szeptember 27., 11:51 (CEST)

Kerner László szócikk

Szia ReplyCarter. Segítségedet kérném a Kerner László szócikkel kapcsolatban, mert kiegészítettem néhány infotmációval a szöveget, de az oldalsó kép alatti kis ablak, a hozzá tartozó információkkal felment a bevezető szövegbe, ha tudnál légyszíves segíts ebben, köszönöm szépen.

Kerner László szócikk

Köszönöm szépen!

Köszönöm a segítséget

Elnézést kérek, én voltam a figyelmetlen. Ezt a sorrendi hibát nekem illett volna kijavítanom, de mivel lefordított cikk, valószínűleg annak a tagolását vettem figyelembe és úgy gondoltam minden OK. (Mivelhogy nem is volt egy könnyű fordítás, biztosan megkönnyebbültem, hogy a végére értem.) Ismételten nagyon köszönöm kedves segítségedet. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 27., 17:25 (CEST)

És elnézést

Hogy a Scooby szócikknél meglehetősen szemét voltam. Csak azt akartam demonstrálni, hogy a túlbuzgóság is káros lehet. Talán akaratomnál keményebbre (és zavarosabbra sikerült). Azt hiszem, nem a becsületes (olykor tévedő) szerzőkkel van baj, de egy-egy ilyen cikk azért kiveri sokaknál a biztosítékot. Időben le kellett volna talán venni. Ha valaki jelölő, vagy érdemi helyettese nem vállalja a kiemelési vitát, nem kellene vele foglalkozni. Amellett elvárható, hogy a cikkíró be legyen jelentkezve. Senkitől sem várható el, hogy IP címek után nyomozzon, vagy azokat komolyan is vegye. Aki meg nem jelentkezett be, az a feltételeket sem vállalta, azaz nem tekinthető a Wikipédia közösség tagjának. Tanulságul szolgál. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. szeptember 27., 18:07 (CEST)

Neck Sprain

Ok! Akkor leszedtem a borító képet meg az efottos koncert képet helyette beraktam egy általunk készített fényképet így most már akkor nem lehet semmivel sem gond. köszi a segítséget!– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Apeyamigo (vitalap | szerkesztései) 2012. szeptember 27., 22:07‎ (CEST)

Köszönöm

Én is így tudtam. Kösz, hogy megerősítetted. Persze nyilván innentől kötelességem követni a szócikk sorsát. Köszönettel és Üdvözletel:Lji1942 vita 2012. szeptember 28., 13:07 (CEST)

Glaucus atlanticus

Sztem tojásfüzér, de majd a szakértők megmondják pontosan. Ellenben lehet hogy személyedben a leendő Csigaműhely egyik oszlopos tagját üdvözölhetem? :))) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:15 (CEST)

Akkor ne habozzunk, hanem alapítsunk! Vigyor Nagy kedvenceim a csigák. :-) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:20 (CEST)

És egyben a legidiótább is. Vigyor Már meg is van a mottó: "Minden ami csiga." :))) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:26 (CEST)

Hihetetlen. Ezt nem gondoltam volna. Azthittem, h csak nekünk juthat ilyen hülyeség az eszünkbe. :))) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:29 (CEST)

Majd bevesszük őket mint távoli rokont. :-) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:31 (CEST)

Mindössze 80(!!!) csigás cikkünk van (Kategória:Csigák). Sürgető a szükség. Vigyor --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 13:42 (CEST)

És ebből mindössze 9(!) darab magyar csigánk van, ráadásul ők is egy kategóriába vannak téve a... ki sem merem mondani,... de a kagylókkal!!!! (Kategória:Magyarország puhatestűi) A Wikipédia szégyene. Vigyor --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 14:12 (CEST)

Kollegina. Nem szabad ezt félvállról venni és elviccelni. A Csigaműhelyre égető szükség van. Épp most tapintottunk rá a huwiki egyik ordító hiányosságára, hogynemondjam: egyensúlyvesztésére. Csoda, hogy még eleddig egyetlen IP-sokszám sem világított rá erre. Vigyor --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 14:21 (CEST)

Fel a fejjel! Majd valahogy függetlenítjük magunkat. Világ csigái egyesüljetek! Vigyor --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 14:37 (CEST)

Ne is mondd. Fontolgatom a kivonulásomat. Vigyor --eLVe abcdefg 2012. szeptember 28., 14:49 (CEST)

sziaszok

én uj vagyok nem igazán értek én ehhez de légyszi segitsetekmajd köszi --Emilkécske2001 vita 2012. szeptember 28., 17:20 (CEST)

Tessék egy süti!

szia emilkécske11 vagyok Emilkécske2001 vita 2012. szeptember 28., 17:22 (CEST)

re:TMB-k

Igen, az elkövetkező egy-két napban megcsinálom. Üdv, Einstein2 ide írj 2012. szeptember 28., 20:55 (CEST)

MTVA engedély

Á, köszi! Fel fogjuk tüntetni ezt az összes ilyen képen az engedélyt. Már folyamatban van! :) --A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. szeptember 29., 12:02 (CEST)

ok, bocs!--A Mihálykó Péter production. Keep smiling! hírlevél 2012. szeptember 29., 16:26 (CEST)

megtekintett cikk

Köszönöm a figyelmeztetést! – Rlevente vita 2012. szeptember 29., 19:23 (CEST)

Csuriz FC törlésre jelölve

Kedves RepliCarter!

A törlésre jelölt lapomon [Csuriz FC] próbáltam érvelni a lapom megtartása mellett (remélem, sikerrel). Üdvözlettel:

CoolR

Csuriz FC törlésre jelölve - folytatás

Kedves RepliCarter! A kapott tanácsokat megfogadva bővítettem a forrásokon és a további információkon! Üdvözlettel: – CoolR82 vita 2012. szeptember 30., 09:42 (CEST)

IGC

Szia RepliCarter!

Az iránt érdeklődnék, hogy hogyan folynak a wiki ellenőrzések. Azért is érdekel, mert csináltam Csizmadia Imre Gyula wikioldalát, és már jó ideje nem lett ellenőrizve (Azért aggódom, mert konferenciát szervezünk Imre Bácsi 80. születésnapjára és éppen ezt a kedveskedést találtam ki neki ajándékként.). Viszont felbátorodva a kezdeti sikereimen elkezdtem a pirrolizines wikit az angol wiki alapján fejleszeni és ott nem ütköztem hasonló problémákba. Mi a különbség a kettő közt? Válaszod előre is köszönöm.

Üdv: szormil – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szorim (vitalap | szerkesztései) 2012. szeptember 30., 21:18‎ (CEST)

Bp. Szabo

Legutobb teljesen mas miatt toroltek. Jo tudni most mi a problema. Ujra fogalmazom. A tobbi resz rendben van? Szeretnek vegre tul penderulni ezen a szablyok koze szoritason. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 76.91.26.88 (vitalap | szerkesztései) 2012. szeptember 30., 22:47 (CEST)

Terra Nova

Szia! A magyar RTLII-n lesz heti sorozat a Terra Nova - Az új világ. A hangokat innen vettem: http://www.facebook.com/sorozatjunkie.hu/posts/468626989826563.

Mark Finley

Kedves RepliCarter! Akartam is én forrást megjelölni, de nem voltam biztos benne, hogy szabad-e egy lapon önmagára hivatkoznia egy cikknek. Ugyanis csak az angol nyelvű oldalt tudom forrásként megjelölni, ami szintén a wiki-n van. Most odatettem, remélem elfogadható. Köszönettel: Karcsi – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szatmarikarcsi (vitalap | szerkesztései) 2012. október 1., 10:23‎ (CEST)

Elismerés :)

Elismerés :)
Kedves RepliCarter!

Úgy látom, rengeteg energiát fektetsz abba, hogy ez az oldal jobb legyen. Köszönet érte, további jó munkát, mert szeretem a Wiki-t! Szatmarikarcsi vita 2012. október 1., 10:30 (CEST)

Verseny

Szia! Fent vagyok az Egyesület levlistáján, oda írtam - Prücsök Panaszkönyv 2012. október 1., 10:55 (CEST)

GiftofLife tartalom

Orvoslás alatt. Köszi. --Smici27 vita 2012. október 1., 12:18 (CEST)

Re: C. Dion

Szia! Először is: remek szócikk, jól és helyesen megírva, sok-sok információval. Szeretem CD-t, ezért is vállalkoztam az átolvasására. A „mely” mára erősen elavult, ma már gyakran csak erőltetett finomkodást, hercigeskedést fejez ki. Az „amely” sem igazán jó, de mivel nem annyira finomkodó, elmegy, de igen gyakran ez is helyettesíthető, helyettesítendő az „ami”-vel. Szóval, szerintem a „mely” az esetek 99,9 százalékában kerülendő (még egy ilyen szó jut most eszembe, ami újabban megint kezd terjedni, főleg informatikai, számítástechnikai folyóiratokban találkozom vele, online is) az „ezen”. Élő beszédben nyilván senki nem mondja, hogy „ezen készülék”, helyette „ez a készülék”-et mond, és így is kellene írni. De ez már más tészta :) ! Üdv  … szalax üzenőlap 2012. október 1., 21:08 (CEST)

Elnézést, feledékeny vagyok! Most jutott eszembe a szócikkel kapcsolatban valami: a kitüntetései, elismerései gyakorlatilag meg vannak ismételve az Öröksége és az Elismerései szakaszban is. Ezt talán egységesíteni kellene valahogy. A másik: az Öröksége fejezetcímet kissé furcsának érzem, öröksége nem csak elhunyt személyeknek van? Üdv  … szalax üzenőlap 2012. október 1., 22:01 (CEST)

OK, épp ezt akartam javasolni! :)  … szalax üzenőlap 2012. október 1., 22:18 (CEST)

Dőlt szöveg

Hello RepliCarter

Jo otlet, rendben, leveszek a kiallitasokbol.

Az irodalom resz alatt tobb cikket klikkelhetove tudok tenni, elerhetoek az interneten. Szerinted erdemes, ehhez is engedely kell?

Itt az egyik: http://kultura.hu/main.php?folderID=948&articleID=308222&ctag=articlelist&iid=1

koszonettel: Bp. Szabo

WP:C

Szia. Valóban, valamiért abban a hiszemben voltam, hogy szeptember is 31 napos, fene tudja miért. :-)Laci.d vita 2012. október 2., 00:02 (CEST)

Problémás kép

Szia! Itt visszavontad a szerkesztésemet [8] Tudom, hogy a logóra mi vonatkozik. Itt viszont szövegben van feltüntetve az engedély. Tudomásom szerint azt az OTRS kezelőknek kell elküldeni írásban. Üdv. Tambo vita 2012. október 2., 12:51 (CEST) Szia! Nagyon jól tudod, és jól is tetted. Ennél csak az lett volna még jobb, ha törlöd az engedély szövegét. (Szerintem!) ˙:-) Üdv. Tambo vita 2012. október 2., 15:02 (CEST)

Jó, hogy nem jutott eszedbe! Nem kell engedély a logókhoz. Ha törlésre kerülnek, mindet törlik. :-) Üdv. Tambo vita 2012. október 2., 19:49 (CEST)

Akkor a Bp. Szabo lap kesz?

Szia RepiliCarter, akkor igy jo ahogy van? Ha igy visszakerul akkor mar torlik le ujbol? udv: Bp. Szabo

Bp. Szabo ujra elesztese

Kedves RepliCarter, nagyon koszonom a segitsegedet. udv: Bp. Szabo

Bp. Szabo uj kerdese

Szia, Van egy masik a Bp. Servicet is bemutato lapom ahol a szovegen kivul ez az info talalhato: Ez a szocikk nem tuntet fel hiteles forrasokat. Mit lehetne tenni ezugyben.

Beklikkelhetove teszem az Bp. Szabo oldalon a Bp. Service oldalt.

Orulok, hogy segitesz.

Bp. Szabo

Szócikk fordítás angolból

Kedves RepliCarter!

Te vagy a mentorom, majd' egy egész hónapja. Előre is köszönöm a segítségedet, és a türelmedet is!! :) Eddig nem volt szükségem segítségre - részben azért is, mert lassan haladok - de most egy kicsi kellene.

Az angol "veganism" szócikk fordítását tervezem, ill. csinálom. Ez lényegesen több infót tartalmaz, mint a jelenlegi magyar veganizmus szócikk. Az egész angol szócikk fordítása a terv, kiegészítve magyar infóval, részben a jelenlegi magyar szócikk alapján. Megkérnélek, hogy vess egy pillantást a jelenlegi félkész állapotra, hogy látsz-e valamilyen súlyos formai vagy egyéb hibát: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tempeh100/Veganizmus

Vannak konkrét kérdéseim, a jegyzetek, források témában. Ahogy nézem, magyarul Jegyzetek alatt lehet "szövegelni", hivatkozás megadása nélkül, Források alatt pedig hivatkozást megadni szövegelés nélkül. Viszont az angol szócikk (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Veganism&oldid=510997520) Notes szakaszában a szövegelés és hivatkozások megadása egyben van, ezt 'Further reading' követi, aminek semmi köze a Forrásokhoz. Nem tudom, mit kellene itt tennem, emiatt próbaképp egyelőre csak az első 2 jegyzetet fordítottam és illesztettem be. A jegyzetek, vagy források sablont kell-e ilyen helyzetben használni? Van-e mód arra, hogy egy adott jegyzetre valahogy többször is hivatkozzak? Pl. az angolban a 17. jegyzetet többször is említik, de magyarul alaphelyzetben ezeknek semmilyen egyedi azonosítójuk nincs.

Utolsó kérdésem, hogy jól fordítottam-e az eddigi 2 jegyzetet? Az angol címet nem fordítottam, de pl. dátumot, kötet- és oldalszámot magyarítottam. Ha erre tudsz adni WP linket, az vszínű elég.

Köszönöm a segítségedet, és további kellemes napot! Tempeh100 vita 2012. október 3., 16:05 (CEST)


Kedves RepliCarter! Köszi a válaszodat! Nem tudom, hogyan kell reagálni rá profi módon, remélem, ez így jó. A zárójelben a számok direkt nem mutattak sehova, mert egyelőre nem tudtam, hogyan tegyem őket élővé, feleslegesen nem akartam dolgozni rajtuk. Csak az 1&2 volt élő, ezeket most átírtam, hogy a forrás sablont használjam velük, ref tag-ekkel. Viszont nem használtam hozzájuk a cite web sablont, mivel az angol szövegben már ki voltak alakítva a linkek. Azokat meghagytam, és csak a mellettük lévő szöveget fordítottam magyarra. Működni működik. Megnéznéd, hogy ez jó-e így? Nekem ez - mivel angolul már megcsináltak mindent - a kevéske tudásommal egyelőre egyszerűbbnek tűnik, mint a cite web sablon. Ha ez így valamiért nem jó, írd meg nyugodtan! Egy kérdés: pár helyen használtam angol szócikkre mutató interwiki linket (ill. megőriztem a linket, ami az angolban sima belső link volt) pl. az első hivatkozásnál a Vegetarian_Times-ra mutat egy. Ez jó-e, szabad-e?

Köszi, minden jót! Tempeh100 vita 2012. október 3., 19:44 (CEST)

Köszi!!! :) Tempeh100 vita 2012. október 3., 22:55 (CEST)

Leier

Tiszetelt RepliCarter!

Főnökömtől megkaptam az engedélyt, és megkértem hogy küldje el a permissions-hu@wikimedia.org címre. Ennek birtokában kérném, hogy a Leier Cégcsoport szócikket állítsa vissza, hogy elérhető legyen a Wikin.

Köszönettel: Rupnik Ádám --Calgi Leier City Center – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Calgi (vitalap | szerkesztései) 2012. október 5., 07:43 (CEST)

Köszöntés

Köszönöm a köszöntést, és az útmutatót... :) Sok hasznos dolgot találtam már... Még a személyes oldal szerkesztését nem igazán értem, de majdcsak összerakom!

Szép PÉNTEKET!

Üdv:

macann1 vita 2012. október 5., 07:54 (CEST)

válasz

Szia! Persze. Bizonyos jelekből arra következtettem, hogy (lehet persze, hogy tévedek) az egyik kolléga, egyik - kissé dehonesztáló - megjegyzése rám vonatkozik. üdv, --Sgn vita 2012. október 5., 20:49 (CEST)

Rendben, igazad van, meggyőztél. Visszavonom a visszavonást. üdv, – Sgn vita 2012. október 5., 21:00 (CEST)

Gift of Life forrás

Kedves RepliCarter, kifogásolt forrás www.giftoflife.hu CC-alatt van és ezt jelezték is már a honlapukon. Köszönettel: --Smici27 vita 2012. október 8., 11:47 (CEST)

Gift of Life forrás

Köszönöm. – Smici27 vita 2012. október 8., 12:30 (CEST)

Hitler

Szia Repli!

Lassan elkészülök ezzel a szörnyű Hitler-szócikkel. Csak azért kezdtem bele, mert nagyon rossz állapotban volt, de párszor megbántam közben, mert nyögve haladok.

Kiemelésre szeretném vinni, főleg azért, hogy mindenki hozzászólhasson, aki akar, elég sok érdeklődő van. Ezért szeretném a munkapadra kerülést is úgy időzíteni, hgoy legyen sok idő.

Lehetne azt, hogy a Fekete Szakáll után kerüljön sorra? A héten jelölöm, és akkor várólistán lenne november közepéig, így mindenki belebeszélhetne. A várólistán ugye nincs változtatási korlát?

Egyébként mi lett a Jó cikk vitával? valahogy eltűnt, és nem láttam a végkifejletet. Tudsz adni egy linket a vita végéhez?

Üdv Szilas

Köszi szépen a válaszodat!--Szilas vitalapom 2012. október 9., 16:00 (CEST)

Válasz az e-mail beszélgetésre

Szia RepliCarter! Sajnos, amiről e-mailban beszéltünk, nem tudom megoldani, több mint egy hete visszatértem a szabadságról, de annyira össze sűrűsödtek az eseményeim, hogy még a Wikire benézni sincs időm, nem hogy szervezni, elmenni. Mindenkitől elnézést kérek! VC-süzenet 2012. október 8., 17:05 (CEST)

Köszönet

Szia!

Köszönöm a segítségedet! Bármi gondom lesz jelentkezek. Üdv Otid

Megerősített szerk.

Köszönöm! --Bandyka vita 2012. október 9., 22:37 (CEST)

Kanalaska

No, igen, októberi. Elkezdte használni a linkiw sablont, és azt hibásan teszi. Mert az összes többi vitalapi felszólítást megtanulta, fontos képekkel bővít, nem vandálkodik, nem ír hülyeséget. Tudod, ha következetes volnál, akkor a linkiw sablon helytelen használata miatt megfosztanád Gyimhu-t a megerszerk jogosultságtól.

De mindegy, majd megyek utána és minden megjelelök, ahogy eddig is, több százat. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. október 10., 13:27 (CEST)

Sértődés? Ne már... Az egésszel az a gondom, hogy én jelölöm a szerkesztéseit, és százból egyben van hiba...

Mi a helyzet a linkiwet helytelenül használó Gyimhuval? Akkor ő maradhat? – Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. október 10., 13:41 (CEST)

De engem most az érdekelne, hogy TE hogy véled? – Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. október 10., 13:46 (CEST)

Fontos!!!

Hogy válaszoljak neked? Miért törlöd az ÉN SOROZATOMMAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKAT? MERT HA NEM TUDOM HOGY MI VAN AZ EPIZÓDOKAT NEM TUDOM ELKÉSZÍTENI ÉS REMÉLEM HOGY LEELLENŐRIZTED A YOUTUBE-ON A SOROZATOMAT! ÉS KÉRLEK NE TÖRÖLD MERT AMIT ERRŐL ÍRTAM IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Divad20 (vitalap | szerkesztései) 2012. október 10., 16:02‎ (CEST)

Bp. Szabo kerdese

Hello ReplyCarter, Most vettem eszre, hogy a jol befejezett oldalamon kivul meg ez a ketto is fenn van a wikipedian a regi infoval: http://en.wikipedia.org/wiki/User:Gyorgy_Bp.Szabo http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkesztő:Bp._Szabo_Gyorgy

hogy lehet ezeket kitorolni a szisztemabol?

koszonettel: Bp. Szabo es a technologia

megígérem hogy átmásolom a Jegyzettömbe csak had fejezzem be a zerkesztésemet az I'm the superstar cikkemet csak had szerkesszem meg az utolsó lépéseket. KÉRLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MEGÍGÉREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Fenyegetőzés"

Fenntartom az állításomat, hogy az említett idézet tájékoztatás, nem fenyegetőzés. Nézd meg például a pszeudodebil fogalmát, akit bolondnak, gazembernek stb. kezelnek, az is lesz.

Radice vita 2012. október 11., 17:41 (CEST)

Bp. Szabo szerkesztoi valasz

Nagyon koszonom a gyors valaszt. Akkor leuritem a szerkesztoi oldalam egy szuk infora magamrol. Koszonom megegyszer: Bp. Szabo

Egy nyelvi szabály

A magyarban függő beszédben a keret eseménnyel egyidejű állítást jelen idővel fejezzük ki, akár jövő idejű, akár múlt idejű a fő állítás, és akár mellérendelő, akár alárendelő szerkezetben van a függő állítás. („A függő beszéd egy valaki részéről elhangzott kijelentés, kérdés, felszólítás, óhaj, kívánság vagy tanácsadás közvetítése tárgyi mellékmondat formájában.”) - Cs-mester vita 2012. október 12., 06:49 (CEST)

Szerinted nem, szerintem meg a második mondat egy kijelentés - ráadásul tárgyi mellékmondat formájában !

  • A férfiágon kihalt családok birtokai a legközelebb eső nemzetségi ágon belül öröklődtek. A szabad végrendelkezésre irányuló engedélyek csak a 13. században kezdtek megjelenni, de még a 14. században is nagy ellenállással találkoztak.

A történeti szakirodalomban ez általánosan használt tárgyalási mód, mint ahogy az idézőjelbe tett másik általad kifogásolt mondat is bizonyítja. - Cs-mester vita 2012. október 12., 09:06 (CEST)

Vitatás

Kérlek, nézd meg ezt. Köszi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 12., 08:54 (CEST)

Halálozások 2012-ben

Szia! Kösz, hogy szóltál. A 4-i beírás a hibás 10-én hunyt el.

"Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két hete főartéria-elégtelenség miatt szívműtéten átesett center szerda este lett rosszul.

"Múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni" - mondta Plézer Gábor."[9]

Október 11-i, csütörtöki a hír. Szerda este október 10. Október 4-én került a körházba. Az este, pedig október 10-re vonatkozik.

Szia! - Csurla vita 2012. október 12., 09:42 (CEST)

Az alábbiakból is egyértelmű, hogy október 10-én, szerda éjjel hunyt el:

Üdv! - Csurla vita 2012. október 12., 09:54 (CEST)

A KÉPREGÉNY NEM SZÉPIRODALOM VÉLEMÉNYEM SZERINT. balizsgeza@gmail.com

Ha hozzászólhatok, akkor e témával kapcsolatban az a véleményem, hogy a képregény nem szépirodalmi kategória,'inkább a pionyva-kategóriába sorolnám. Méás észrevételem nincsen, de nevem BÁLIZS GÉZA és Szerbiából, ADA községből, Adáról jelentkezek, SZARVAS GÁBOR SZÜLŐVÁROSÁBÓL.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 109.245.187.170 (vitalap | szerkesztései) 2012. október 13., 19:12‎ (CEST)

Egyetértünk 99%-ban. A maradék 1% az, hogy vannak szépirodalmi műből készült képregények és vannak olyan képregények, ami már a szépirodalom kategóriába is beleférhet, mint pl. a The Sandman. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 13., 19:36 (CEST)

Josef Lada Švejk-képeskönyve is egy nevezetes kivétel. OsvátA Palackposta 2012. október 13., 19:56 (CEST)
Például. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 13., 21:45 (CEST)

EMG-777

Az állítások túlnyomó többsége a megjelölt forrásból, illetve a képekből levezethető, tehát nem teljesen "légbőlkapott". Talán a "további forrásmegjelölések szükségesek" sablon lenne a helyénvaló, de azt nem találtam. Sajnos több forrást nem sikerült felkutatnom.

88.209.131.190 (vita) 2012. október 15., 08:06 (CEST) (Radice, aki elfelejtett bejelentkezni)

Ha gondolod töröld le, csak éppen a kevés forrás miatt találtam fontosnak.


--Radice vita 2012. október 15., 08:31 (CEST)


Várj van jó (?) forrás


--Radice vita 2012. október 15., 08:51 (CEST)


Most nézz rá, szerintem így már elmegy.


--Radice vita 2012. október 15., 09:31 (CEST)

Nem értem (Régóta)

Ha fontos alapelv a forrásokból való levezethetőség (Az irányelvek szerint egyértelműen), akkor nem értem a forráskérő sablon létjogosultságát, hiszen nem ellenőrizhető, tehát törlendő. Ha lehet igyekszem magam a precíz forrásmegjelöléshez tartani, épp ezért magam jelöltem, amikor "bűnöztem".

--Radice vita 2012. október 15., 08:57 (CEST)

A cikk szerintem még messze van az elfogadhatótól.

Nyilvánvalóan van oka a hibás következtetéseknek:

A blokk --> vandálkodni fogok, az élettapasztalatomból adódik: Ha B*tatnak akkor hasonlóan kell reagálni akkor is, ha a másik fél van erő pozícióban, mert egyébként nagyon csúnya vége lesz (rászoknak az emberre).


A gondosan elolvasott, egymásnak néhol ellentmondó szabályokból azt vontam le, hogy a Wikipedia az összegyűjtött források kivonatolása, esetleg nagyon laza szintézise (nem a saját kutatás.. miatt).

A gyakorlatban "meglepődve" tapasztalom a forrás nélküli cikkeket, holott elég "veszélyesek", hiszen gyönyörűen elő lehet velük egy mediahack-et készíteni.

Mindenesetre megpróbálom a klasszikus szabályt követni:

  • Ha valaki azt mondja, hogy részeg vagy ne törődj vele
  • Ha ketten, mondják, gondolkodj el rajta
  • Ha hárman, menj haza és józanodj ki

Radice vita 2012. október 15., 10:49 (CEST)

Pont-pont-vesszőcske

Szia! Szerintem minden ember hibával dolgozik. A pont helyett veszőcske, a kiskötőjel-nagykötőjel, üres hely, néhány elűtés és helyesírási hiba nyilvánvalóan az én hiányosságom. Aki ezeket megtalálja az eljárás szabályai szerint kijavíthatja - ez az a közös munka amivel egy szócikk teljesebbé tehető. A hibák nem tudatosan épülnek be a szövegbe aki beleírta lehet, hogy máshogy tudja vagy nem tartja lényegesnek, mert eleve máshogy gondolkodik. A probléma a jelen eljárással ott van, hogy ezeknek a hibáknak a megitélése és kezelése nem korrekt.

A múlt és a jelen időnek mint ahogy kiderült egy mondaton belül is van helye! - így eleve a kifogás sem volt korrekt, ennek pedig egy szükséges és elégséges feltételként történő beállítása még kevésbé. A javítási hibáidat annak ellenére sem tetted rendbe, hogy a figyelmedet ezekre felhívtam - én ezt is szó nélkül megtettem. A "szükséges" sablont pedig még akkor sem vetted le amikor már a múlt és a jelen egy mondatba került.

Alapvetően úgy gondolom, hogy magával az eljárással van a gond mert nem zárja ki a jó vagy rosszértelemben vett szubjektív megítélést. Így az eredménye jó értelemben is lehet szörnyű egy hozzáértő számára pl. Képlékenységtan. Úgy gondolom, hogy az emberek az enciklopédiákat nem a pont-pont-veszzőcskékért lapozgatják hanem a hiteles, újszerű és érdekes tartalom miatt. Így szerintem egy szócikk kiemelésénél a tartalomra kellene koncentrálni! Üdv.: Cs-mester vita 2012. október 16., 07:57 (CEST)

A Prosztatarák (másodszor)

Című cikket szeretném levenni a kiemelésre várakozók közül. Jelenlegi állapotában nem alkalmas. (Nem akarok a szerktársak türelmével visszaélni.) Azt hittem, hogy közben össze tudom dolgozni a most fordítás alatt álló enwikis cikkel. Sajnos látom, hogy ez nagyobb munka lesz mint, ahogy előre gondoltam (és nekem is bejött néhány nem várt egyéb kötelezettség). Kérem szíves segítségedet. Köszönettel éa Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. október 16., 08:27 (CEST)

Nagy Indiánkönyv

Kösz a figyelmeztetést, még dolgozok rajta. Aros vita 2012. október 16., 08:42 (CEST)

Köszönöm

Az útbaigazítást. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. október 16., 09:37 (CEST)

Jól van, remélem sikerül majd átmásolnom a Jegyzettömbe. És mégegyszer köszi.

Kösszi!!!!!!!!!!!!!

Jól van, átmásolom csak küld vissza. Kösszi!

Csizmadia Gyula Imre

Kedves RepliCarter!

Köszönöm a javítást, most próbálom megcsinálni a források helyes beillesztését. Egyenlőre még nehézkesen megy :), de majd lesz ez jobb is!

Szorim vita 2012. október 24., 13:35 (CEST)

re:Balin

Kösz a figyelmeztetést, kijavítom egy pontosabb linkre. Aros vita 2012. október 24., 14:29 (CEST)

szia, köszönöm, azt hittem fontos, hogy rövid legyen, üdv, GL

szia, köszönöm, azt hittem, fontos, hogy rövid legyen, üdv, Galántai László vita 2012. október 24., 22:40 (CEST)

Re: Nagy is, meg tapad is...

Én csak azt a részüket, hogy két méretben leledzenek. Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 24., 22:45 (CEST)

Re: Asbóth József

Szia, nagy valószínűséggel 1917 a helyes évszám, a cikkben át is javítottam. Ez a forrás direkt ezzel a kérdéssel foglalkozik az első mondataiban. A hivatalosnak tekinthető Davis-kupa-profilban is 1917 szerepel. Az általad említett RTA-forrással együtt ez már három, és hitelesebbek, mint a magyar cikkben megadott weblapok. --Regasterios vita 2012. október 25., 09:48 (CEST)

Nagyon szívesen! --Regasterios vita 2012. október 25., 11:05 (CEST)

Heló

Csak azt nem tudom hogy kell hoyg megjelenitse a keresőbe,mondjuk Amber Heard beírom és nem dob ki semmit,nem nagyon értek még ehhez.Meg szerkezteni nem a vitalapomon kell nem? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bandee0615 (vitalap | szerkesztései) 2012. október 25., 15:47 (CEST)

Üdv

Tehát,akkor egy kis segítséget szeretnék kérni.Hogyan jelenthető meg,mondjuk ha a keresőbe beírom hogy Amber Heard(mert most neki csináltam meg a filmes szerepet meg stb.)Hogyan tudom ezt elmenteni,hogy megjelenjen,mások is tudják megtekinteni.ja meg a kép feltöltést se értem. Bandee0615 előre is köszönöm

kiemelések levéve

Akkor már csak a képet kell valahogy feltöltenem és kész is vagyok teljesen. Segítségét szeretném kérni,hogy milyen képet lehetne feltölteni,ami megfelelő legyen. Bandee0615 vita 2012. október 25., 16:22 (CEST)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 25., 16:22 (CEST)

Köszönöm a segítséget

És a javítást. A kifogásoltat is rendbehozom. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. október 25., 16:25 (CEST)

Ilyet találtam

Lehet, hogy nem a legtudományosabb, de legalább a címe pont stimmel és a leírás is elfogadható. Csak nem szívesen futnék bele reklámokba. Nézz rá. Előre is köszönettel:Lji1942 vita 2012. október 25., 18:57 (CEST)

Kaptár

Jól tetted, ha ettől jobb, pontosabb lesz hajrá!:) Üdv! --Vander vita 2012. október 26., 00:18 (CEST)

ja értem mostmár

köszönöm szépen a segítséget értem mostmár akkor. kész vagyok teljesen Amber Heardal,mikor tudok megnézni mások is? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bandee0615 (vitalap | szerkesztései) 2012. október 26., 12:54 (CEST)

persze

Hát akkor James Marsden-nek az adatlapja hogy van ott? mindenki megtudja nézni,neki is kábé olyan mint Amber Heard. Szóval...

oké

Rendben,köszönöm szépen h átnevezted,hát nagyon kezdő vagyok még sajnos. na majd legközelebb jobban megcsinálom Bandee0615 vita 2012. október 27., 00:15 (CEST)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 27., 00:15 (CEST) akkor már csak a Andy Samberges maradt. Amúgy akkor a Amber heard meg jelenik most már a keresőben is? mert nekem még mindig nem adja ki.

Helo

Képet honnan tudok szerezni Martin Lawrence-ről,mert az angol wikipédiáján egy sem nincs? amúgy már alakulgat az adatlapja? Bandee0615 vita 2012. október 27., 12:13 (CEST)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 27., 12:13 (CEST)

Fájl:Algyői Könyvtár.JPG

Szia! HF-nek is megírtam, hogy az eredeti feltöltő a kép szerzője volt. Két változat törlésre került. Üdv. Tambo vita 2012. október 27., 15:54 (CEST)

Szia! Sajnos ez így nem fog működni! Ha jól emlékszem Burumbátor törölte az első két képet a rendszám miatt. Az eredeti feltöltő hétfőre ígérte az engedélyt. Az egyszerűbb lesz, és a rendszám is eltűnik. Azt javasolnám, vonjad vissza a szerkesztésedet. Üdv. Tambo vita 2012. október 27., 18:34 (CEST)

Én töröltem, valóban. Az elsőt a rendszám miatt, a másodikat meg azért, mert abszolút felesleges volt, és 3,5 MB nagyságú. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2012. október 27., 18:38 (CEST)


Beírtam az eredeti feltöltőt. A két legrégebbit légyszíves visszavonni a rendszám miatt, és mint Burum. Üdv. Tambo vita 2012. október 27., 18:42 (CEST)

Sajnos nem értem az üzeneted.

Amit jelzel, ahhoz semmi közöm., hiszen csak a kép minőségén javítottam egy , mert nagyon zavaró volt a rendszám radírozás. Az eredeti feltöltött képet kitörölte valaki, ami nyomtalanul eltűnt. Kérlek ellenőrizd a naplót. http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Algy%C5%91i_K%C3%B6nyvt%C3%A1r.JPG&action=history – Cervus vita 2012. október 27., 17:10 (CEST)

Re: Lawrence

Máshonnan honnan lehetne szöveget irni,ha nem másolok másik oldalról ide be. tán majd magamtól írjak róla és találjak ki mindent? ááhh na m1.. mit kell átirtnom ja a lAwrence elé egy mArtin-t az már kész átírtam. elolvastam jaja,csak ennyira bonyolult ez az egész minden.. na m1 jobb lesz ha több ilyet nem is csinálok.. Bandee0615 vita 2012. október 27., 17:34 (CEST)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 27., 17:34 (CEST)

A világ legsikeresebb albumai

Hali! Át kellene nevezni a fentebb nevezettet, mert a sikeres az jelenthet akár kritikai sikert is. A világ legtöbb példányszámban eladott lemezei legyen, vagy A világon a legtöbb példányszámban eladott lemezek, vagy esetleg simán A legtöbb példányszámban eladott lemezek, vagy mi? Peligro (vita) 2012. október 27., 18:51 (CEST)

Javasolhatnám inkább a legnagyobb példányszámban vagy a legtöbb példányban fordulatot? --Pagonyfoxhole 2012. október 27., 18:53 (CEST)

Részemről mi az hogy, meg is akartam kérni egy nyelvészt, hogy javasoljon valamit, de akkor nem kell. Köszi! De akkor mondj már valamit arról is, hogy a világon a legnagyobb példányszámban eladott szerkezetben csak nekem tűnik sutának a világon, csak szerintem kéne valahogy máshogy megközelíteni, vagy jól van úgy, ahogy van? Peligro (vita) 2012. október 27., 18:58 (CEST)

Szerintem ha nem tesszük oda, hogy a világon, meg azt se, hogy Európában, meg azt se, hogy Magyarországon, akkor önmagában is azt jelenti, hogy mindenhol. --Pagonyfoxhole 2012. október 27., 19:00 (CEST)

Ha megvitattátok, mi legyen, nevezzétek át nyugodtan. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 19:18 (CEST)

Azt fogom tenni. Kösz mindenkinek! Peligro (vita) 2012. október 27., 21:10 (CEST)

heló

Át kellene nevezni a Gina Carano - sat amit csináltam.me elég jól megcsináltam,nem? Bandee0615 vita 2012. október 29., 21:04 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 29., 21:04 (CET)

Üdv

mert nem nagyon értek még a wikipédiához és megakarom tanulni,de a Gina Caranos az alakul már nem???? Bandee0615 vita 2012. október 29., 21:39 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 29., 21:39 (CET)

hy

De te nem pótolhatok ki a hiányosságokat amúgy? :) mert mondjuk egy minta darab jó volna azé amiről tudok dolgozni. Áá nem értem én ezt az egészet már... komolyan mondom :S

hallo

így? jó csináltam? 3-at beírtam.. de ezt írja alul pírossal

Forráshivatkozás-hiba: A lapon forráshivatkozás található, azonban nincs
sablon.

üdv

Érhető! nevezd már át ezt a Gina Caranosat úgy hogy elérhető legyen mint az Amber Heard-os ugyanugy hogy mások is láthassák, és szerkeszthessék. Meg a Jamie Chung-osat is ezt a kettőt azt akkor szerintem ennyi is.mert ezek a legfontosabbak nekem. :) meg könnyebb is lesz szerkeszteni ha átvannak nevezve végre... előre is köszönöm ha megteszed! Bandee0615 vita 2012. október 30., 17:25 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 30., 17:25 (CET)

:)

tyűű köszönöm szépen. Andy Samberg és Martin Lawrence maradt :) ezt a kettőt még mivel tudnám kiérdemelni ? :) Bandee0615 vita 2012. október 30., 23:27 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. október 30., 23:27 (CET)

Köszönöm az átnevezéseket, csak van egy kis baj, a David Andrew Samberg-et átkéne írni Andy Samberg-re. mert ez a rendes.Előre is köszönöm Bandee0615 vita 2012. november 1., 20:29 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 1., 20:29 (CET)

Üdv

Billy Burke lehet átnevezni! előre is köszi,de majd még csinálom az adatlapját

Mission:Impossible

Szia! Köszönöm, hogy törölted, ugyanis nem igazán találtam megfelelő forrásokat, és nem is igazán ismerem a sorozatot. Kis kutatómunka után hamarosan újra nyitom! – salkis vita 2012. november 2., 17:52 (CET)

Re:T. costae

Szia! Ha nem bánod néhány dolgot módosítanék a cikkben, ahogy az allapon már meg is tettem, csak nem akartam nagyon belepiszkálni rögtön egy ilyen új cikkbe, hanem el fogok készíteni egy másik verziót és terveztem majd megbeszélni Veled a módosítások átvezetését a főnévtérbe. Nincsenek a cikkben komoly hibák, csak olyan apróságok, amiket egy madárpókos hamar felfedez, illetve olyan dolgok, amiket angolul így hívunk viszont nem egészen úgy fordítjuk magyarra. Ahogyan fordítottad. Remélem nem okoztam problémát, ha végeztem az apróságokkal, jelentkezem! Üdvözlet, --81.182.75.238 (vita) 2012. november 3., 19:41 (CET)

Szia! Ezer bocs, nem is figyelem, hogy nem itthonról írok, csak benyomtam az aláírást, nem is ellenőriztem. --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2012. november 4., 14:18 (CET)

Szia! Végeztem az én verziómmal, mit gondolsz róla? Van egy rész, amiben épp az ellentétét írom, mint te, viszont én az eredeti cikket vettem alapul és kétlem, hogy a NatGeo-sok többet tudnának a faj ontogeneziséről, mint maga a leíró :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Hirvenk%C3%BCrpa/T_costae Üdv, --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2012. november 4., 16:03 (CET)

Nem tudom, hogy mi igazából a bevett szokás, de én mindig be szoktam illeszteni a wikifajok-os hivatkozást, függetlenül attól, hogy létezik-e a cikk, vagy sem, mert előbb-utóbb remélem elkészül és akkor nem kell majd utólag pótolgatni. De ha másképp gondolod nyugodtan javítsd ki! Üdv, --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2012. november 7., 23:49 (CET)

v: Cartoon ismét

Szia! De még Te mondtad, hogy ha van még férőhely, akkor nem kell két hónapot várni, a CN KKE-t például azonnal jelöltem harmadszorra, miután nem sikerült másodszorra. - áкos9702 posta 2012. november 4., 08:44 (CET)

Rendben. – áкos9702 posta 2012. november 4., 09:41 (CET)

Ember tragédiája (mozinet)

Szia! A mozinet hozzájárulásával másoltam be, mint hivatalos forgalmazó, a hiteles adatok nála találhatók. Milyen módon szükséges igazolni a hozzájérulást? Köszi --Péterfi Dóra vita 2012. november 5., 09:27 (CET)

RE: Ember tragédiája (mozinet)

Kedves RepliCarter! Köszi az infót, ezt intézem, viszont a linkelt cikkből számomra nem egyértelmű, hogy a (CC)az egész weblapra vonatkozik, vagy egy adott oldalra? Megjegyzem, hogy éppen azért tüntettem fel a forrást, hogy validáljam, mivel a forgalmazó alapvetően nem tüntet fel a műalkotás szerzői jogtulajdonosának véleményétől eltérő infókat. Egyébként a filmek syllabusa közkincs, ezt küldik ki a forgalmazók a filmes és kulturális lapoknak, weboldalaknak, és adatbázisoknak. Ezt szabadon szerkeszthetik, hiszen hely függvényében más-más terjedelemben és formában jelenik meg egy film, emiatt nem áll szerzői jogvédelem alatt a szöveg. Ebben az esetben sincsenek jogok fenntartva, így nem egészen értem a jogi problémát. Példám a következő: "A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg..." minden gyógyszer reklámban elhangzik, de ettől még nem önálló tartalom, s feltehetőleg nem áll szerzői jogvédelem alatt. Szerintem csak egy cikk vagy alkotásrészlet átvételekor állna fenn a szerzői védelem kérdése. Vagy rosszul tudom? Üdv, Dóri --Péterfi Dóra vita 2012. november 5., 13:08 (CET)

Heló

Hogy hogy nincs ellenőrizve Emily Browning és Billy Burke? pár napja kész vagyok már velük Bandee0615 vita 2012. november 5., 20:34 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 5., 20:34 (CET)

RSMDTM logó feltöltése/cseréje

Szia,

2012. november 7., 13:38 órakor töltöttem föl egy új logót az RSM DTM Hungary wikipedia oldalára és valamilyen licenszprobléma miatt nem engedi frissíteni a logót a rendszer. Kérlek segíts nekem ebben. Mit kellene tennem, hogy az új logó legyen aktív az oldalon?

Köszönettel, RSM DTM Hungary

Re: Changing username on huwiki

Hello! Thanks for being on my en.wiki talk page with this message, but I'm not seeing any change here! Why is this, are you sure renaming of my username/account is done here? --TariButtar vita 2012. november 7., 17:22 (CET)

I can't login here with the new username. What's the problem? --TariButtar vita 2012. november 11., 04:44 (CET)

DEFAULTSORT

Szia! Van annak valami jelentősége, hogy a {{DEFAULTSORT:Emlektablakbudapest 03 Keru~leteben}} sablonban nagy "K" szerepel? Üdv: --Fekist vita 2012. november 7., 21:16 (CET)

Bocs, de ma már nagyon "hüje" vagyok. (Ki is szállok gyorsan... :-)) Nem Neked akartam ugyanis feltenni ezt a kérdést. – Fekist vita 2012. november 7., 21:20 (CET)

Csak hogy tudd... Közben megkaptam a választ: "Igen, a mediawiki szoftver azt várja, hogy a defaultsortban valamiért minden szó nagy betűvel kezdődjön." Nos, ennyivel is okosabbak lettünk... :-) – Fekist vita 2012. november 7., 21:41 (CET)

OTRS

Szia! Ránéznél? erre. Üdv. Tambo vita 2012. november 8., 11:02 (CET)

Köszönöm! Üdv. Tambo vita 2012. november 8., 11:34 (CET)

Sándor András

Szia! Tévesen neveztem át. Törölnéd, hogy vissza tudjam nevezni? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2012. november 8., 11:46 (CET)

zokni

Köszönöm, ezt keresgéltem a késői órán, de nem találtam. --Pagonyfoxhole 2012. november 8., 13:31 (CET)

Ez most komoly? köszi -.- kezdhetem újra az egészet egész táblázatot -.- :S Sigourney weaver, Winona Ryder, sőt még uma thurman is :O :S de miééééééééééééééé? ajjj 2 óra hosszákat dolgoztam vele... mi nem felelt meg??? Bandee0615 vita 2012. november 8., 18:04 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 8., 18:04 (CET)

nem értem mi az a kisbetűsítés az hoyg 2012 többször ilyen kék színű ??? Arnold sch... meg ezeknél akkor hogy hogy úgy van, ez hülyeség... akkor másnál is lehet az.

üdv

wáááá tényleg -.- óó nemár ezért a figyelmetlenségért oda az egész munka :S Bandee0615 vita 2012. november 8., 22:09 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 8., 22:09 (CET)

orts

Szia! Nem hittem volna, hogy ennyi idő után be fog még futni, de örülök neki! De a legfontosabb még mindig függőben van! Mi legyen a vasútgépészettel? --B.Zsolt vita 2012. november 8., 22:48 (CET)

A Railjet cikk szerzőjétől (nem pedig a vasútgépészet kiadójától) én már kaptam engedélyt. Vagy valami affélét. Itt inkább bizonytalanság és némi lustaság lehet az oka az ügy megrekedésének, nem pedig az, hogy ellenzik a dolgot! Remélem jól végződik az ügy! --B.Zsolt vita 2012. november 8., 23:00 (CET)

Cikkértékelésről

Szia! A Könnyűzenei műhely vitalapján már többször megkértem a műhelytagokat (itt), hogy olyat ne csináljunk, amit most te is a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (musical) értékelésénél, hogy nem töltöd ki mind a két értékelési mezőt! A jövőben figyelj erre légyszi! Köszi! Még egy ilyen szócikket meg kell találnom, de azt az 1551 "bővítendő" közül kell kiguberálni valahogy. --Ary vita 2012. november 11., 20:24 (CET)

Kérdések angolból fordított szócikkhez

Kedves RepliCarter, Néhány apróbb kérdésem lenne a Veganizmus angolból fordítandó, közel kész szócikkhez, amit itt találsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tempeh100/Veganizmus Az angol oldid: http://en.wikipedia.org/wiki/Veganism?oldid=510997520 Kb. 1 hónap szünet után tudom most folytatni, remélem, be is fejezni. A kérdéseim gondolom elég bugyuták, elnézést kérek. Ha úgy érzed, csak a neked fontosnak tűnőkre válaszolj. Előre is köszönöm a segítségedet!! :)

1. Az angol szócikkből sikerült átvennem a legtöbb képet, de kettőnél csak a kép helye van meg, és hozzá pl. a szöveg: Fájl:Donald watson.jpg Ezeknél miért nem mutatja a képet?

2. Az angolból nem sikerült videót átvennem, helyette ezt írja ki: Sablon:External media Van egy kép, alatta a szöveg, "Gary Francione jogászprofesszor ellenzi Singer rugalmas megközelítését.", és itt van ez a "Sablon:External media" szöveg, a video helyett. Ennek mi az oka, ill. hogyan tudom korrigálni?

3. Bár ez egy fordítás, vannak olyan részek, amiket nem vennék át szó szerint, pl. van egy ilyen mondat: "Egyéb általánosan használt állati termékek, melyek egy részének állati eredete talán kevésbé ismert: méhviasz, csontszén, csontporcelán, kármin, kazein, kokcsinella, zselatin, isinglass, lanolin, disznózsír, rennet, sellak, faggyú, tejsavó és használt sütőzsiradékok."

Elég furcsa, hogy pl. disznózsír állati eredete kevéssé lenne ismert. Mi a teendő, ha nem akarom szó szerint átvenni a szöveget?

4. Infobox átvétele nem sikerült, helyette ilyen üzenetet kaptam: "Hiba! Ezt a sablont nem lehet ilyen formában használni! További információkért látogasd meg a Sablon:Infobox oldalt!"

Maga az Infobox történet nekem egyelőre elég bonyolult. Ezek szerint angol sablonok több esetben sem működnek magyar oldalon. Infoboxot szeretnék, ha lehet, legalább tartalmát tekintve az angol alapján. Van-e ötleted, hogyan oldjam meg a dolgot minél egyszerűbben? Tudsz-e esetleg kapásból ajánlani olyan magyar infoboxot, ami hasonlóan néz ki, mint az angol veganism, hogy onnan "koppintsak"?

5. Ha az angol veganism szócikkben a forrásokat jelölő számok fölé megyek az egérrel, akkor kis felugró ablakban kattintás nélkül mutatja a forrás teljes szövegét. Az én készülő szócikkemben semmi nem történik. Ennek mi az oka?

6. Ha az angol kész, utána vennénk át néhány részt a jelenlegi magyar veganizmus oldalból, és akkor tennénk át szócikk névtérbe. Mi a jobb szerinted? A magyarból átvett részek teljesen külön, vagy beépítve több részben az angol szövegbe, ahová tartalmilag illenek? (Gondolom az utóbbi.)

Köszönöm még egyszer a segítségedet, remélem, több kérdésem már nem lesz!

Tempeh100 vita

Javítva!

Rendben,elnézést.Javítottam. Bandee0615 vita 2012. november 12., 22:03 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 12., 22:03 (CET)

?

[12] [13] [14]

Mondani akartál ezzel valamit? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 14., 15:54 (CET)

Azt szoktam írni, hogy

Minden segítő és indokolt észrevételt

Köszönettel fogadok. A javításokat nem szoktam áthárítani. Ezen a cikken is sokat javítottam már saját belátásomból. Egy kicsit abszurdnak tartom, hogy egy lefordított, magyar vonatkozásokkal kiegészített cikket átszabjak - kiemelési eljárás közben - valakinek a teljesen indokolatlan beszólásáért, amit szakmailag teljesen inadekvátnak tartottam. A jóindulatot és a tényleges segítőkészség hiányát tapasztaltam. Kibicnek semmi sem drága. Ami érdemleges volt benne pl. a történeti rész kiegészítése, stb. azokat megírtam. Rájöttem, hogy ez a téma elég speciális, nem is gyakori kórkép (szerencsére), így a szerktársaknak sem sok fogalma van róla, hacsak az angol megfelelőjét át nem olvassák. Nem is várhatom el, hogy speciálisabb orvosi témákban tájékozottak legyenek. Nem sok orvos irkálgat a wikin, ami azért elgondolkoztató. (Én nem nagyon szoktam beleszólni más szakmák témáiba, mert nem értek hozzá azon a szinten. Ez másoktól is elvárható (lenne)). Máskor ilyet nem javaslok kiemelésre. A kiemelést pedig nem tartom presztizskérdésnek, és nem veszem zokon, ha nem lesz kiemelt. Ha néhányan esetleg elolvasták, már az is eredmény. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. november 15., 13:07 (CET)

Elnézést kérek

Valóban

Kicsit erősen fogalmaztam, a rosszindulat nem volt adekvát szó. De Te is régen csinálod és jól a wikit, láttál már néhány dolgot. Ezért az érintettől elnézést kérek. A cikk fordíás volt az enwikiről. Milyen jogon negligálhattam volna az Ő szerkezeti felosztásukat? Enyhén szólva az ilyesmi nem bevett szokás és szerintem nem is korrekt (mint ahogy az sem, hogy lefodítanak egy csonknak megfelelő részt, és utánaírják a fordítási sablont.) Én nem láttam, hogy ez a javaslat komoly lett volna, ilyen általánosságokat más is tud írni. Valamivel szerepelni kellett. Mindenkinek azt szoktam írni, hogy nem vitatkozni kell, meg kéretlen bölcsességeket ránktukmálni, hanem cikket írni. A viták jelentős része elvesztegetett idő. Ez a vita sem tett jót, mert cikk kiemelési vitán van, és szinte senki sem mer hozzászólni. Vagy annyira ismeretlen a szerktársak előtt az Anafilaxia? Ezt azért nem hiszem, mert elég ritka, de egy darézscsípéstől már meg lehet halni emiatt (gyerekeknek,fiatal embereknek!). Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. november 16., 14:10 (CET)

pókebmer

Szia!

A PORT.hu-s adatlapon található imdb-s link lapján állítottam fel az epizódlistát (angol wikipédia tök máshogy írja). A sorozat nekem megvan olyan számozással ahogy az Imdb-n van megadva. A szinkronban pedig mondják az egyes részek címeit és ez alapján csináltam.

– Jani47 vita 2012. november 18., 20:25 (CET)

Szia RepliCarter! Írod,hogy kereshetlek bátran szerkesztési problémákkal. Nos, én mint kezdő olyan hülye vagyok a szerkesztéshez, hogy szerintem ilyennel még nem találkoztál. Már vagy 1 órája próbálkozom a homokozóban, de semmire sem jutok. Tudnál segíteni egy oldal létrehozásában? Köszönettel – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Corrado1962 (vitalap | szerkesztései) 2012. november 19., 01:36 (CET9

Mentor

Szia! Ribiszke89 Téged kér mentornak. Üdv. Tambo vita 2012. november 19., 12:24 (CET)

Hello, Tambo sokat segített, és még kéne - pl. képet felrakni a versenyző cikkemhez...már próbálkoztam, de csak egy feltöltés sikerült...megírod, hogyan tovább? (Nappali ház szócikk, és egy címlapot szeretnék hozzáapplikálni) Szia: Ribiszke89 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ribiszke89 (vitalap | szerkesztései) 2012. november 19., 17:20‎ (CET)

képfeltöltés új

Szia, ezt írtam a lapomra (bocs, ha kétszer olvasod) "Köszi, de épp levelezek a lap főszerkjével (Károlyi Csaba kritikus, szerkesztő, egyetemi tanár), tőle jó az engedély? Ribiszke89", és ha kérek tőle fotót? teszem még hozzá.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ribiszke89 (vitalap | szerkesztései) 2012. november 19., 19:07‎ (CET)

Építészpince

Kedves RepliCarter,

köszönöm a segítséget az első cikkemhez, és láttam, hogy épp az Építészpincében lesz a találkozó, ami a Nappali ház szócikkemben is szerepel, mint találkahely. (csak külön írtam, helyesírás szerint, viszont az étteremnév egyben van, de mindjárt összehúzom). Még nem tudom, megyek-e, mert aznap kóruspróbám lesz 6-tól, előtte lehet, benézek. Még azt kérdezném, a cikkem mikor lesz véglegesítve? Mert szívesen kezdenék egy újba, mondjuk Károlyi Csaba kritikus, egyetemi tanárról, ha ad hozzá anyagokat, (és már a Nappali ház szócikkhez is volt kedves+engedélyt a fotóimhoz, mint egykori felelős szerkesztő). Amihez a kész cikk megmutatása lenne a legjobb...Szép napot!Ribiszke89 vita 2012. november 21., 11:51 (CET)

Egy kis baklava neked!

ugyan sütni nem tudok ilyet, de legyen ez a szerencsesüti a segítségért, mentorkodásért Ribiszke89 vita 2012. november 21., 11:54 (CET)

Ha meg tudnád adni

OlivO elérhetőségét, nagyon hálás lennék. (Szeretném megkérni, hogy a Dominique-Jean Larrey szócikk fordításomra időnként, vagy a végén vessen egy pillantást.) Elnézést a zavarásért. Szívességedet előre is köszönve, Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. november 21., 13:40 (CET)

Köszönöm a segítséget

Sikerüt megtalálnunk egymást. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. november 21., 14:16 (CET)

új cikkek

Kedves RepliCarter, ezen gondolkodni fogok...mert ugye olyanról jó írni, amit ismer az ember, és elég jól tud adatokat gyűjteni hozzá...azért más a túloldalról, mint amikor én használom a wiki-t...Te olyan cikkeket írtál, amit mondjuk tanulsz, találkozol vele, hogy jó lenne? Sütis napot. Még egy béna kérdés: hogyan-honnan lehet jeleket leszedni? (Mondjuk a napot, amit te a nevedben is használsz)

Árvafüred és társai

Hali!

Kérlek, hogy ezeket a 20. század eleji magyarosítási őrület csúcsán született javaslatokat, amik soha nem voltak hivatalos nevek, ne terjesszük. Ltom, hogy több Árva megyei községnél megjelent a probléma, kérlek ha bizonytalan vagy valahol, kérdezz meg. Vagy használd az 1913. évi helységnévtárat, ami megtalálható a neten digitalizálva.

Köszönöm :)

--Peyerk vita 2012. november 21., 19:31 (CET)

Igen, ezt láttam én is. Épp azért írtam, hogy ne higgy az ilyen szövegeknek, mert sok hasonló cikkben van ilyen éves állítás. --Peyerk vita 2012. november 21., 21:24 (CET)

Re: új cikkek

Kedves RepliCarter,

köszönöm a választ, teljesen képben lettem. A Csillagkaput én is láttam többször, jó film, a kínai kultúra pedig felfutóban van, így sokakat érdekelhet, vagyis sokan olvassák a cikkeidet:) (az új Nobel díjas íróról Mo Yan-ról nem te írtál?:). Engem az irodalom és klasszikus zene érdekel, ha tovább megyek, ezen az úton. Sok ismerősöm van innen, (pl. van egy zenés blogom egyik íróbarátom honlapján) de még töröm a fejem - elsőre Károlyi Csabával kezdek, aki az első cikkemben is segített és kaptam tőle életrajzi adatokat, fotót, hogy feltegyem a wikire, mert még nincs róla. Szép napot!Ribiszke89 vita 2012. november 22., 12:09 (CET)

Köszönöm az új infokat, ma eléggé elhavaztam, ezért csak az üzenetedre válaszolok, holnap viszont belekezdek a Károlyi cikkbe is reményeim szerint. Az év cikke versenyben még nem vennék részt, ahhoz fejlődnöm kéne, vagyis naponta legalább 3-4 órát ezzel foglalkozni. Megnéztem Mo Yan-t, aki magyarítva Mo Jen lett, Karmela szerkesztette sokat, de még rajta kívül is többen, utoljára Teemeah...Szép estét!Ribiszke89 vita 2012. november 22., 18:00 (CET)

Köszönet

Köszi a gyorsaságért. Sejtettem, hogy lesz protekcióm. :-) --Vadaro vita 2012. november 22., 20:58 (CET)

Leonar3Do

Szia RepliCarter!

Szeretném a segítségedet kérni! Én azért regisztráltam a wikipediára, hogy a Leonar3Do Internatinoal Zrt megbízásából, megszerkesszem a magya és angol oldalát a Leonar3Do-nak. Elég sokat güriztem vele, de még mindig "ellenőrizetlen változat"-ban látható csak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Leonar3do

Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy ez legyen az alapértelmezett Leonar3Do wiki oldal?

Illetve sok problémám akadt az angol változattal. Jól látom, hogy nem másolhatok szöveget a saját honlapunkról, még akkor sem ha megjelölöm a forrást? Nem lehetne ezt valahogy mégis megoldani? Mert nagyon sok tényanyagra szükségem lenne onnan.

Kérlek szépen segíts, köszönöm!

Dani – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Danielandrassy (vitalap | szerkesztései) 2012. november 22., 21:19‎ (CET)

Leonar3Do 2

Nagyon köszönöm a figyelmeztetéseket és észrevételeket! Korrigálom mihamarabb! A permissions-hu@wikimedia.org ra pontosan milyen emailt kellene írnunk? Van ennek valamiféle sablonja? Milyen email címről kell küldenünk, hogy igazolva legyen, hogy mi adtuk az engedélyt a képek felhasználására?

Danielandrassy vita 2012. november 22., 21:57 (CET)

Linkek

A "megoldások, termékek"-en belül pl. a LeoWorld, LeoCapture stb. nem lehetnek linkek az adott termék oldalára? a linkeket, akkor milyen formában használatom kizárólag?

Köszönöm szépen az idődet!

Danielandrassy vita 2012. november 22., 21:56 (CET)

Wikitali

Szia Repli,

Az Informatika témakörében tartott szócikkíró verseny díjkiosztása annak idején augusztusban elmaradt. Kérdés/kérés: Hozzá tudnátok-e csapni ezt is az irodalmi szócikkíró verseny díjkiosztásához és együtt meg lehetne tartani azt is. Ha beleegyezek, kihirdetem a műhelyben, és a díjazottak (első 3 hely?) között.

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. november 23., 09:51 (CET)

Körbekürtöltem a résztvevők (5 fő) és a szervezők között (2 fő - velem együtt). Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita

A szerkesztői lapom alakítgatása

Igen. Én voltam, de legközelebb bejelentkezek ehhez. Acélkandúr12 vita és üzenet 2012. november 23., 14:56 (CET)


Azt cikket átmozgattam az egyik allapomra. Ott folytatom. Acélkandúr12 vita és üzenet 2012. november 23., 15:13 (CET)

Kiemelt lista

Szia! Inkább itt reagálok és nem a kiemelés lapján. A Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Enrique Iglesias-diszkográfia nyomán érdemes lenne újra felvetni a Wikipédia:Kiemelt lista kérdését. Úgy kb. 2 éve már felvetette ezt Szajci, de aztán a szokásos érdektelenségbe fulladt. Az egyáltalán nem igaz, hogy kiemeléskor ugyanaz vonatkozna egy listára, mint egy folyószövegű cikkre. Ráadásul legalább kétféle lista létezik, pl. az Enrique Iglesias-diszkográfia az egyik, a másik pedig pl. A Bleach szereplőinek listája. Az utóbbit könnyebb egy kalap alá venni a "rendes" szócikkekkel viszont az előbbi már neccesebb. Már az is kérdés, hogy mit tartalmazzon, elég-e bele pl. egy diszkográfia esetén egy bevezető és az albumok listája vagy kell-e bele pl. fogadtatás is. --→ Sasuke88  vita 2012. november 23., 15:12 (CET)

Akkor nézzük tételesen:

  • Összehasonlítás az eddig kiemelt cikkekkel
Ez szerintem is OK, és persze a kiemelt listákkal kelljen összehasonlítani.
  • Források
OK, legyen annyira forrásolt, mint egy "rendes" kiemelt cikk.
  • Teljeskörű
Itt mit takar a "teljes"? Nyilván magának a listának teljesnek kell lennie és egy jól megírt bevezető is követelmény, de ezen kívül kelljen-e bele pl. fogadtatás, ha másik szorosan kapcsolódó szócikkben nincs benne?
  • Pártatlan
OK.
  • Fejezetek, témák
Ehhez szorosan kapcsolódik, amit a teljeskörűségnél leírtam vagy inkább ide tartozik.
  • Megszövegezés
OK.
  • Nevek és idegen szavak
OK.
  • Kategória, infobox, illusztráció
OK. Számos listába nem nagyon lehet tenni infoboxot (lásd pl. a szereplőlistát) így az ne legyen kötelező.
  • Linkek
OK.

Tehát igazából a szócikk felépítése, ami kérdés és, hogy tartalom szempontjából mit követelünk meg egy kiemelt listától. Külön irányelv szerintem sem kell, az esetleges eltérések integrálhatók a kiemelés irányelvébe. --→ Sasuke88  vita 2012. november 23., 17:16 (CET)

Rendben, jó lenne dűlőre jutni végre ebben is. --→ Sasuke88  vita 2012. november 23., 20:32 (CET)

Kiemelés

Bocsánat, a jelölésemet szerettem volna visszavonni. Páfrány vita 2012. november 23., 20:00 (CET)

[15]

Járőr

Szia!
Nagyon szépen köszönöm! – Frommer Fórum 2012. november 23., 20:29 (CET)

Ok. – Frommer Fórum 2012. november 23., 20:31 (CET)

1.2.

  1. Látom most fent vagy. El tudnád intézni a problémát az AÜ-ről? Amíg nincs szerkesztése nem érdemes vele foglalkozni, de mégis.
  2. A szerkesztői lapodon van számlálója a napoknak születési, regisztráció ideje óta. Segítesz, hogy hogyan kell megcsinálni.

Acélkandúr12 vita és üzenet 2012. november 23., 20:39 (CET)

A segítséget akkor is köszönöm. Elnézést, ha zavartam. Acélkandúr12 vita és üzenet 2012. november 23., 21:26 (CET)

Wikitali 2012. 12. 01.+ díjátadás

Helló RepliCarter, köszönöm a meghívást. Egy pár kérdést szeretnék feltenni neked ezzel kapcsolatban.

  • Az életkorom (csak 12 éves vagyok) probléma-e
  • Lehet-e családot hozni (nekem máshogy nem megy, nagyon messze lakom)

Köszönöm: Aros vita 2012. november 23., 21:51 (CET)

Köszönöm a segítséget. Aros vita 2012. november 23., 21:54 (CET)

Köszi szépen az értesítést, ott leszek. Már jelentkeztem.--Szilas vitalapom 2012. november 24., 09:27 (CET)

Köszönöm a meghívást, de sajnos nem tudok menni. – Rlevente vita 2012. november 25., 16:41 (CET)

Kép

Szia! Két napja beküldtem egy engedélyt egy képre, nem reagált rá senki. Annak idején te válaszoltál, ezért írok. Szeretném, ha megnéznéd és segítenél a licencelésben. Köszi. --El Mexicano 2012. november 24., 10:29 (CET)

Köszönöm! – El Mexicano 2012. november 24., 11:00 (CET)

Re: Károlyi Csaba

Köszi, "Esetleg javasolnám még a szerkesztői allapon való cikkindítást is, pl. Szerkesztő:Ribiszke89/Próbalap." Valahogy a cikkírásig is nehezen jutottam el, azaz hogyan kell újat indítani:) arra már rájöttem, hogy az előnézettel kell dolgozni, és ott akárhányszor elronthatom, utána, ha mindent jónak találok, véglegesítem. Szép hétvégét! a kicsit béna, ám lelkes Ribiszke89 vita 2012. november 24., 20:05 (CET)2012. november 24., 20:03 (CET)

userlap

"Betettem egy kis dobozt a userlapodra." Hol van a userlapom? Közben azt megtaláltam, hogy a zenefeltöltés-t te írtad! Mint zenével is foglalkozó, ennek örültem:) Ribiszke89 vita 2012. november 24., 20:43 (CET)

allap

köszi, megtaláltam, próbáltam csinálni allapot is, jól vagy nem? köszi, ha megnézedRibiszke89 vita 2012. november 24., 20:57 (CET)

))"az allapra tedd a következő sablont: {{azonnali|Szerkesztő feleslegessé vált allapja|[[Szerkesztő:Ribiszke89|Ribiszke89]] <sup>[[Szerkesztővita:Ribiszke89|vita]]</sup> 2012. november 24., 21:57 (CET)}}" namost hogyan kell egy sablont rátenni? csak bele a szövegbe? azt hiszem, megint kell küldenem egy sütit, ennyi béna kérdés után:)de már Tambo is szólt, hogy a másikat szerkesszem. És már álmos is vagyok, a többit holnap/holnapután. Szép hétvégét! Ribiszke89 vita 2012. november 24., 21:57 (CET)

Tessék egy süti!

a segítségekért, ami különben az orrom előtt van, mégis meg kell mutatni:) Ribiszke89 vita 2012. november 24., 22:01 (CET)

OSZP Ügyviteli rendszer

Kedves Replicarter! Ne vedd le a törlés sablont a cikkről, míg ki nem derül, hogy nevezetes-e egyáltalán a szoftver. Azért, mert a cég küld egy írást, hogy "engedélyezi" a terméke leírásának a megjelenését a Wikipédián, még nem azt jelenti, hogy meg is kell jelennie a leírásnak. - Tündi vita 2012. november 24., 22:08 (CET)

Én ugyan nem teszek ki rá még egyszer semmit sem. Ha szerinted megérte a munka, amit belefeccöltél az átfogalmazásba, lelked rajta. - Tündi vita 2012. november 24., 22:10 (CET)

Érdeklődés

Szia! A mostani szépirodalmi szócikkíró verseny díjátadójára kaptam meghívást, ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Debrecenben lakom, 13 éves vagyok, mehetek-e kísérővel, és az utazás illetve az ottani étkezés önköltséges-e? Válaszodat előre is köszönöm. Medi99 vita 2012. november 25., 20:13 (CET)

Segélyhívószám

szia! dolgozol még a cikken, vagy le lehet venni a sablont? Szajci pošta 2012. november 25., 21:12 (CET)

ugyanez volna a kérdésem a Kő hull apadó kútba cikk esetében. Szajci pošta 2012. november 26., 06:41 (CET)

Félegyházi cserkész KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Üdv! Kezdeném a logóval. Tudomásom szerint, mivel saját készítésű logóról van szó (ami mellesleg nincs levédve) nyugodtan felrakható, de ha engedély kell akkor, mint az újság főszerkesztője megadom, de ha nem elég, akkor írásos engedélyt kérek a csapatparancsnoktól (a kiadásért felelős személytől). Ha pedig a városcímerrel van gond, ami a logóban van, akkor megnyugtatlak, hogy arra is van engedély a polgármestertől.
A forráshasználattal gondom van. Ugyanis a legtöbb információ (főleg a történettel kapcsolatban) nem jelent meg sehol. Az újság nem a maga történelmével foglalkozik, és mivel kicsi lapról van szó, így más újságok sem. Sajnos nem tudom ezt a részét alátámasztani. Viszont a megjelent számokról szóló részletes táblázatban ez már megoldható, ha lehet forrásnak venni magát az újságot.
Kérlek válaszolj minél hamarabb, hogy tudjak változtatni, ha kell.
--LorinczDaViD vita 2012. november 26., 12:17 (CET)

Javaslat módosításra

Szia! Kérdezlek, hogy ezek a változtatások valóban jók? A használhatóság és a Wikipédia minőségének javítása irányában hatnak? SZERINTED mehetne? --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2012. november 27., 20:59 (CET)

Szia! Szerintem ez a link nem él: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Az öt tanúsítvány a megszövegezéshez kelljen a kiemelésin Üdv. Tambo vita 2012. november 27., 21:20 (CET)
Malatinszky kiírásában ez van Tambo vita 2012. november 27., 21:38 (CET)
Nem vagy béna! Ezt írta ki: Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/A kiemelési eljárás módosítása, 2012 ezen belül "A módosításban felvetett pontok előzetes megbeszélése" ide mutat: IDE. Tambo vita 2012. november 27., 21:59 (CET)
Írtam, hogy nem vagy béna! Így már jó. Köszönöm. Üdv. Tambo vita 2012. november 27., 22:06 (CET)

fúvószenekar

Kedves RepliCarter, a fúvószenekar témába futottam éppen bele, s úgy látom, erről még nincs szócikk, története, fajtái stb. (Vonószenekar pl. van.) Kérdezem, hogy 1. belekezdjek-e, vagyis jól láttam és tényleg nincs 2. ha igen, te az angol cikkfordításokban jeleskedsz, ha ajánlanál onnan, mert ott van, köszönném. (és nem küldök több sütit, nehogy elhízz!:) Szép napot!Ribiszke89 vita 2012. november 28., 10:27 (CET)

Fúvószenekar2

Megnéztem a zenekar és vonószenekar szócikkeket, hát nem egy nagy cucc:) az értelmező szótárban több van... Ribiszke89 vita 2012. november 28., 10:33 (CET)

Re: fúvószenekar

Köszi, külön az angol mintákat, belekezdek, a hét végéig gyűjtögetek, akkor felteszem.Ribiszke89 vita 2012. november 28., 10:36 (CET)

bővítés

jóóó! vettem:-)Ribiszke89 vita 2012. november 28., 10:46 (CET)

Köszi! és egy kérdés

Szia RepliCarter!

Köszi a meghívást, de sajnos nem tudok elmenni a díjkiosztó és wikitalira. És köszönöm, hogy kérdezhetek tőled, máris lenne egy kérdésem: A kép az aláírásotok mellett az elitek kiváltsága, vagy akárki csinálhat olyat? Köszi előre is a választ! --Csillagcsajszi vita 2012. november 28., 16:51 (CET)

segítség

Nagyon nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél! És még meg is értettem! SZóval mégegyszer nagyon köszönöm! :) Csillagcsajszi vita 2012. november 28., 17:07 (CET)

segítség

Szia! Köszi, de reménytelenül béna vagyok ehhez, ha ugyanazt a kódot írom be, csak a neveket cserélem ki, akkor se működik! :( látod: [[User:Csillagcsajszi|<font color="navy">Csillagcsajszi</font>]] [[Image:Nuvola weather sunny.svg|20px]] [[User vita:Csillagcsajszi|<sup>Hagyj üzenetet</sup>]] vita 2012. november 28., 17:44 (CET)

segítség (remélem, az utolsó ma)?

Szia! Igen, erre nem gondoltam, hogy ki kellene pipálni a dobozt. Bocsi, hogy ennyiszer zavartalak a kérdéseimmel! És köszönöm, hogy foglalkoztál vele, és segítettél! Még nem kerestem semmit, de már rájöttem a lényegre. Köszi! Csillagcsajszi Hagyj üzenetet 2012. november 28., 19:11 (CET)

Szia.

Jogos kérésednek megfelelően átdolgoztam. Belam1949 2012.11.29 0:02 (CET)

Informatikai műhely nyári cikkíró verseny, díjkiosztás

Szia Repli,

A 2. helyett (Pkunk), egy résztvevő (5. a rangsorban: Radice), és egy szervező (jómagam).

A többiek vagy nem tudnak jönni, vagy nem reagáltak a megkeresésre.

Átvennénk a többiek díjait is egyelőre, és majd valamilyen úton módon eljuttatunk minden a megfelelő tulajdonoshoz, csakhogy végre már lezárjuk az augusztus óta húzódó díjátadást.

Az átadás már a Wikitali időpontjában lesz, ugye?

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. november 29., 02:05 (CET)

üdv

ekkora hülyeséget már,át lett fogalmazva -.- direkt szórakoztok velem? ??? nem igaz már Bandee0615 vita 2012. november 29., 12:52 (CET)Bandee0615Bandee0615 vita 2012. november 29., 12:52 (CET)

A vadon hercegnője

Szia! Még gondolkodok rajta. Enwikin külön szócikkben van, de szerintem én belerakom a főcikkbe, ahogy a többi Ghibli-filmnél is megcsináltam/meg fogom csinálni, mivel nem látom értelmét külön cikkbe kiemelni. --→ Sasuke88  vita 2012. november 30., 12:05 (CET)

NLP Akadémia

Szia! Igen, tudom, az ő engedélyükkel írtam róluk a cikket!

T-26

Szia. Igen, a közeljövőben tervezek nekiülni és a maradék részt is megírni, illetve forrásolni. – Laci.d vita 2012. december 1., 01:46 (CET)

Közgyűlés

Szervusz Replicarter!

Sajnos, hajnal óta annyira rosszul érzem magam, hogy kénytelen vagyok jelezni: a közgyűlésre meg próbálok odamenni, de lehet, hogy jelentős késéssel vagy egyáltalán nem jelenek meg. Margit beszélgetés 2012. december 1., 09:10 (CET)

Elrontottam

Ez az a kép

Ezt a képet sajátként töltöttem fel, holott user:Garamond készítette a képet.

Hogyan tudom javítani?

Radice vita 2012. december 1., 19:49 (CET)

Hálásan köszönöm --Radice vita 2012. december 3., 17:59 (CET)

Wikisüti neked

Kedves RepliCarter, a 2012. december 1.-i wikitali megszervezéséért kérlek, fogadd tőlem el ezt a wikisütit. Aros vita 2012. december 1., 20:05 (CET)

re:Archiválás

Szia! A sütit nagyon szívesen, igazán jól sikerült a wikitali.

Én is készítettem már archívot, és ami abban szerepel, azt letöröltem a vitalapomról. Az archív itt van: Szerkesztővita:Aros/Archív 1 (2012. március-november).

Kérlek, nézz rá erre is: Wikipédia:Bürokraták üzenőfala#Járőr. Aros vita 2012. december 1., 20:25 (CET)

Források

Köszönöm a figyelmeztetésedet. A Karib-tenger kalózai-s cikkeknél a filmek a legfőbb forrásaim, az angol Wikit csak néhány pontban. Kérdés: a filmeket lehet forrásként jelölni? Sajnos egyetlen könyv sincs meg belőlük. Ha a filmeket nem lehet forrásként jelölni, akkor nem igazán tudok forrást adni (az információk ettől függetlenül hitelesek). Aros vita 2012. december 1., 21:51 (CET)

Köszönöm a segítséget. Aros vita 2012. december 1., 21:58 (CET)

Scapa Flow

Még egy kérdés:mi a teendő ezzel a cikkel? Nyilvánvalóan szubcsonk, fel is sablonozom. De a szerkesztőnek küldött üzenetre létezik szabványszöveg ill. sablon? Aros vita 2012. december 1., 22:02 (CET)

Köszönöm szépen a segítséget. Kérés: kérlek nézz rá a BÜRÜre. Aros vita 2012. december 1., 22:07 (CET)

Köszönöm, akkor tárgytalan. Bocsánat. Aros vita 2012. december 1., 22:16 (CET)

Kaja-kalandok

Hát menj fel az oldalra,ott vannak alcímek (pl:Reinos) kattints rá az egyikre,aztán ott lesz olyan,hogy Saber mais.Ha a Reinos-t nyomtad,ott a szöveg felett vannak színes kockák (pl:Reino Azul).Az első mondatokat jelöld ki és másold át egy forditóba,a nyelv:Portugál-Magyar legyen.Ha érthetetlenség jön ki,akkor olvasd át a fordítást még egyszer,és szerkeszd át magadban értelmessé,és így írd be.Én így csinálok a Google-fordítóval.Ha ezt követed,akkor a Királyságok részt bővítheted.--Loya vita 2012. december 2., 18:00 (CET)

Szépirodalmi szócikkíró verseny

Köszönöm. --Texaner vita 2012. december 2., 20:30 (CET)

Például

A Bletchly Park nem történelmi, hanem háborús kategória. Hátrább lehetne sorolni! Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. december 2., 21:16 (CET)

Kérés

Szia! Szerintem ezt csak Te tudod helyrehozni. Üdv. Tambo vita 2012. december 2., 21:35 (CET)

Köszönöm

A segítséget. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. december 2., 22:16 (CET)

OK,megpróbálok valamit csinálni.--Loya vita 2012. december 3., 20:30 (CET)

Re: Ránéznél?

Jogos. :-) Holnap ránézek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 4., 12:41 (CET)

re:Járőr

Köszönöm szépen. Elolvastam a JKt, de lenne egy kérdésem: le szeretném ellenőrizni a Vajdasági magyar ifjúsági szervezetek című lapot, de még egyszer sem volt ellenőrizve, és én nem találom, hogy hogyan kell. Köszönöm: Aros Távírda 2012. december 4., 16:57 (CET)

Re:Gorskov

Szia! Most nincs több időm. Majd holnap foglalkozom még a cikkel. A másolmány törölhető. Üdv, --VargaA vita 2012. december 4., 21:48 (CET)

re:Másolmány

Köszönöm a figyelmeztetést. Akkor máskor így csinálom. Kérdés: azokra, amikről kiderült, hogy másolmány, rátehetem a jogsértő sablont (vagy ha egyik része az, akkor törölhetem a részt)? Köszönöm: Aros Távírda 2012. december 5., 13:48 (CET)

Köszönöm szépen a választ. A nemásoljt megtaláltam, köszönöm. És még két kérdés: mi a teendő ezzel a cikkel: Kör-Vas-Út? Reklámszagú. És hogyan lehet megállapítani egy képről, hogy jogsértő-e vagy sem? Köszönöm, Aros Távírda 2012. december 5., 14:22 (CET)

képek és jogok

Szia, bocs a zavarásért, kitöröltél innen egy képet: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Lolek_%C3%A9s_Balek&action=history

A kép és az animációs sorozat szerzője én vagyok, én töltöttem fel a képet és egészítettem ki a csonkjellegű lapot, a jogok a cégünkhöz tartoznak. Hogy tudok én személyesen engedélyt adni itt és most, hogy a kép visszakerüljön? Köszi!

Nándor

Gregor Strasser

Kedves RC, a fenti lap teljes egészében másolmány a Metapédiáról. Megpróbáltam követni, amit leírtál a vitalapodon, de a metapédia fennakadt a spamszűrőn. Mit tegyek? Köszönettel Aros Távírda 2012. december 5., 16:14 (CET)

Köszönöm, hogy megcsináltad. Nekem valamiért fennakadt a metapédia webcíme, még a létrehozónak írt üzenetben sem tudtam belinkelni a metapédia-oldalt, de nem baj, ő nagyon jól tudja, hgy mit másolt. Aros Távírda 2012. december 5., 16:21 (CET)

Jól van, akkor máskor úgy csinálom. Köszi a figyelmeztetést. Aros Távírda 2012. december 5., 16:24 (CET)

Sajnálom,

de úgy vélem, elemi jogom kifejteni a véleményemet egy másik szerkesztőnek, és sajnálom, ha számodra ez esetleg antipatikus.

82.113.99.72 (vita) 2012. december 5., 18:31 (CET)

Nem

semmi bajom konkrétan Burummal. Azzal van bajom, amit a magyar wiki képvisel.

Az, hogy te az én véleményemet hogyan értékeled, úgy vélem, nem befolyásolhatja a jogomat arra nézve, hogy kifejtsem. Tudod, elemi joga ez minden anonnak, mindaddig persze, amíg az adminok le nem tiltják.

És hogy mit csinálok itt?

Lehet, hogy egy óra múlva sem leszek már többé. Nyugi. Szabad vagyok... szabadon szárnyalok. Épp erre jártam...

82.113.99.72 (vita) 2012. december 5., 18:40 (CET)

Amit te csinálsz, azt zavarkeltésnek nevezik. És az óra ketyeg. Csigabiitt a házam 2012. december 5., 18:43 (CET)

(Csigabi vitalapján válaszoltam.) 82.113.99.72 (vita) 2012. december 5., 19:04 (CET)

Anon

Kedves RC, van módja annak, hogy az engem befolyásolni próbáló anont eltiltsák a vitalapomtól? Ha igen, akkor megtennéd ezt ővele? Előre is köszönöm, Aros Távírda 2012. december 6., 06:52 (CET)

Ezen az IPn fut jelenleg: 82.113.99.148. Köszönöm, Aros Távírda 2012. december 6., 07:04 (CET)

Lehetne csinálni range blokkot. Ez lényegében az egész szolgáltató tiltása lenne.
De az igazi jó rendszer az lenne, ha a jelenleg szektaként egymásra szavazgató emberek belátnák: van olyan, hogy a haverjuknak nincs igaza, az anonnak meg igen. De ehhez merniük kellene rendszeresen a haverjuk ellen is szavazni. Aki ehhez elég bátor, az viszont már rég anon... 89.204.155.136 (vita) 2012. december 6., 17:12 (CET)

Jól van, csak azért kértem, mert már nagyon idegesítő volt az a hazugságsorozat, amit rámzúdított. De legközelebb, amikor vandálkodik vagy trágárságot ír, akármibe, felírom az adminüzenőbe, hogy egy órára pihentessék. Ja, és gratulálok, négyen jóváhagyták, hogy a kiemeltszócikkstátusz-felülvizsgálati eljárással foglalkozó javaslatod szavazásra kerüljön. Aros Távírda 2012. december 6., 14:10 (CET)

Hát igen. Van néhány szerkesztő, aki nem fog örülni a dolognak. De én az eddigi rendszert nem tartom olyan jónak, ez a javaslat sokkal jobb. Csak a neve hosszú. Remélem, átmegy. :-) Sok szerencsét! Aros Távírda 2012. december 6., 14:16 (CET)

szünet

kedves RepliCarter, örülök, hogy találkoztunk az Építészpincében, közben elhavazódtam a vizsgaidőszak miatt, többeknek segítek dolgozatot írni, de remélem, visszatérek hamarost. Csak ennyi, szép napot! Ribiszke89 vita 2012. december 7., 08:54 (CET)

Versenyhelyzet

Szia Repli,

Ez egy fontos fogalom, de igazad van, nagyon kevés, amit az illető leírt. Ráteszem a szubcsonkot. Mennyi idő van ennek a felbővítésére?

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. december 7., 16:25 (CET)

Sablon:Wikimenü on urdu wiki

Szia RepliCarter, már át a Sablon:Wikimenü saját wikipedia. de almenu popups ne jelenik meg, lásd .a css forgalomba .Én át az összes kütyü kapcsolódik ehhez a sablont. --محمد شعیب vita 2012. december 8., 13:38 (CET)

Szeged

Szia! A Szeged 2011 nem jogutódja egyik korábbi szegedi csapatnak sem. A Szegedi AK, a Szegedi Honvéd, a Szegedi EAC és Szeged LC önálló klubok voltak. A történetük néhol egymásba fonódott, de történetük nem azonos. A Szegedi Honvéd 1953-ban, a Szegedi AK 1976-ban (fúzióval), a Szegedi EAC 1995-ben szűnt meg. A Szeged 2011 egy frissen alakult klub. Mind a négy korábbi és a mostani klub szócikkét átírom majd. - Csurla vita 2012. december 8., 17:20 (CET)

Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket az újonnan alakult klubról. - Csurla vita 2012. december 8., 17:23 (CET)
Javítani fogom azt is. - Csurla vita 2012. december 8., 17:32 (CET)

Viharos

Kérlek nézz rá erre: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Amiben segíthetsz: Viharos licencek --Karmela posta 2012. december 8., 20:39 (CET)

Szavazás kiemelési reformról

Hali! Szeretném jelezni, hogy ezt A munkapadon lévő cikkek témakorlátja módosul: a legkorábban kikerülő vagy már minden tanúsítást megszerző cikkekkel azonos témájú várakozó cikkek munkapadra kerülhetnek, de összesen (továbbra is) maximum 10 cikk lehet a munkapadon többedszeri olvasásra sem vagyok képes megérteni, ezzel kapcsolatban mi fog változni az én tevékenységi körömben, ha megszavazzák? Peligro (vita) 2012. december 10., 00:09 (CET)

Ehhez majd szemfülesség is kell, kiszúrni. Én nem igazán fogom figyelni ezeket. Peligro (vita) 2012. december 10., 18:47 (CET)

50000

gratulálok Gratulálok, így tovább! --PallertiRabbit Hole 2012. december 10., 12:26 (CET)

Énisénis! Csigabiitt a házam 2012. december 10., 12:29 (CET)

Éljen! :) --Pagonyfoxhole 2012. december 10., 12:29 (CET)

Hűűű! Gratulálok!  … szalax üzenőlap 2012. december 10., 16:48 (CET)

Köszönöm mindenkinek. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. december 10., 16:50 (CET)

WoW

Én azért keresek WoW-osokat, hogy együtt szerkesszünk, mert nem vagyok biztos egyedül mindent megtudok csinálni.--MrDeltord vita 2012. december 10., 15:20 (CET)

Gacsertamas7

Kedves RC, a fenti szerkesztő beregisztrált, és a Robbantyu nevű állítólagos filmjéről, valamint önmagáról hoz létre formázatlan, nem WP:NEV WP:SZUBCSONKokat. Mi a teendő? Azonnali, vagy csak törlésre/szubcsonkra jelölés? És a userrel mi legyen? Előre is köszönöm: Aros Távírda 2012. december 10., 20:41 (CET)

Köszönöm a segítséget. Bocsánat, hogy ilyen sokat kérdezek, de hát még nagyon kezdő vagyok a járőrködésben, és sok minden van, amit nem lehet kapásból eldönteni. Aros Távírda 2012. december 10., 20:57 (CET)

Akkor jól van. De néha tényleg gondolkozom rajta, hogy kérjek mentort (bár magam is az vagyok :-)), mert annyi minden kérdeznivaló van a járőrködésben. ui: Fent jelölt szerkesztőnek szóltam, a Robbantyut pedig törölte Pagony Aros Távírda 2012. december 10., 21:09 (CET)

Infobox

Kedves Replicarter, Köszönöm az eddigi segítségedet. Sajnos csak most tudom folytatni a http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tempeh100/Veganizmus oldalt, de most szeretném hamar áttenni szócikk névtérbe. Az infobox-szal nagyon meg vagyok lőve. Szeretnék betenni valamilyen infoboxot, már nem ragaszkodom hozzá, hogy hasonlítson az angol oldalon lévőhöz (http://en.wikipedia.org/wiki/Veganism?oldid=510997520). Az angolból direktben átmásolva a sablon hibaüzenetet ad, és eddig magyar infobox gyártással több óra után kb. semeddig se jutottam. A kész sablonok közül (http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Egys%C3%A9ges%C3%ADtett_infoboxsablonok) egyik se passzol pontosan a veganizmus témához, úgy nézem, nincs ilyen, hogy filozófia vagy mozgalom sablon. Van néhány, ami közel áll, pl. szervezet, vagy filozófus sablon, de meglévő sablont nem tudom, hogyan lehet módosítani, hogy passzoljon, és pl. az angol infobox kategóriáit beírhassam, de a sablon ne kérjen felesleges dolgokat, pl. szervezet központja, stb.

A http://hu.wikipedia.org/wiki/Sablon:Infobox leírása nekem abszolút kínai, ez szerintem nem is nekem szól, hanem annak, aki sablont akar írni. Ez egyelőre nem én lennék :))

Legtisztább lenne talán egy sablon nélküli, már létező magyar infoboxot használni és átírni, de eddig ilyenre nem akadtam. Vagy ha tudnál küldeni egy olyan üres magyar infoboxot, ami beillesztve nem ad hibaüzenetet, és egyszerűen át tudom írni benne a mezőt (pl. Korai hirdetői) és a mező leírását is (Néhány korai vegán neve jönne ide).

Még egy, kevésbé fontos kérdésem lenne: lehet-e csinálni olyat magyar infoboxban, mint ami ebben az angolban van, hogy 4 képet illesztettek be? Ha igen, akkor hogyan?

Előre is nagyon köszönöm a segítségedet! Tempeh100 vita 2012. december 15., 11:33 (CET)

Közben találtam sablon nélküli magyar infoboxokat, így már valahogy elboldogulok, tárgytalan az előző üzenetem. Azért köszi a segítő szándékodat!! :)) Tempeh100 vita 2012. december 15., 17:20 (CET)

megerősítés

köszönöm szépen, ez nagyon kedves :) --sil vita 2012. december 16., 07:15 (CET)

Szeged 2011

Szia! Esetleges megegyezés esetén is jogos a külön szerepeltetés. Átláthatatlan és nem értelmezhető a négy klub egy szócikkben. Volt olyan időszak, amikor három klub egyszerre külön klubként működött. 1899-ben alakult a Szegedi AK, 1921-ben a Szegedi EAC, 1948-ban a Szegedi Honvéd. Innentől 1953-ig mind a három függetlenül létezik. 1953-ban a Szegedi Honvédot megszüntetik és helyére a Szegedi EAC-ot nevezik, amely játékosokat is átvesz. Fúzióról nincs szó ebben az esetben sem. 1976-ban az akkor már NB III-as Szegedi AK-ot magába olvasztja az akkor Szegedi EOL-nak hívott SZEAC. A Szegedi AK-nak 1976-ig 77 éves, a SZEAC-nak 55 éves külön történelme van. A Szegedi AK itt gyakorlatilag megszűnik. 1977 és 1985 között SZEOL AK a klub neve majd kikerül az AK a névből. Rengeteg névváltoztatás után ismét Szegedi EAC néven szűnik meg a klub 1998-99-ben. Ekkortájt alakul a Szeged LC, amely a Kisnkundorozsma jogán szerepelt és vált nevet. A szakirodalom nem tekinti a korábbi szegedi csapatok jogutódjának. A Szeged 2011, ahogy a neve is mutatja 2011-ben alakult egy makói csapat jogán szerzett NB II-es tagságot. Korábbi sportlapok is külön kezelik ezeket a csapatok. Teljesen zavaros helyzet alakulna ki ha ezeket egyként kezelnénk. Volt olyan idény - 1951-ben amikor a Szegedi Petőfi (SZAK) és a Szegedi Honvéd is NB I-es volt. Attól, hogy ezt az öt csapatot (Szegedi AK, Szegedi EAC, Szegedi Honvéd, Szeged LC és Szeged 2011) nem vonjuk kétségbe a szegedi labdarúgást elmúlt 113 évét. - Csurla vita 2012. december 16., 21:30 (CET)

Vitos György írt nekem egy e-mailt, amit én nem kaptam meg. Kértem, hogy küldje újra, de erre ő nem reagál, csak az ismétli, hogy válaszoljak. Nehéz vele így kommunikálni. Azt sem értem, hogy miért nem nyilvánosan itt írja le az érveit, miért kell erre egy magánlevél? - Csurla vita 2012. december 20., 22:16 (CET)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2012. december 17., 06:47 (CET)

Csatlakozom, én is boldog wikiszülinapot kívánok! --PallertiRabbit Hole 2012. december 17., 09:34 (CET)

Isten éltessen sokáig! --Pagonyfoxhole 2012. december 17., 11:55 (CET)

Csatlakozom az előttem szólókhoz, boldog wikiszülinapot!  … szalax üzenőlap 2012. december 17., 12:47 (CET)

Boldog wikiszülinapot kívánok én is! --Tulipanos vita 2012. december 17., 15:51 (CET)

Köszönöm mindenkinek! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. december 17., 18:19 (CET)

Én is csatlakozom a többiekhez, boldog wikiszülinapot kívánok. ✮ Einstein2 vitalap 2012. december 17., 18:30 (CET)

tolerancia napja

helo - köszi a "replikát" - szerintem amúgy, mint nemzetközi nap a vonatkozó nemzetközi egyezmények leírásával teljesen kapcsolódik - de ha úgy gondolod rakd át am blokk az egészet és megjegyzésnek a kitűzött dátumot. Üdv --sil vita 2012. december 18., 17:00 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok.

Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. december 20., 11:18 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok.

Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. december 20., 11:21 (CET)


Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, jó egészséget, sok jó szerkesztést kívánok. --Elkágyé vita 2011. december 22., 13:35 (CET)

Mentorálás

Szia. Köszi, hogy szóltál. Jelentkezem nála. FarkasgergelyÜzenet 2012. december 21., 22:16 (CET)

Jókívánságok

Boldog karácsonyt és új évet kívánok! Aros Távírda 2012. december 21., 23:17 (CET)

Boldog karácsonyt, kellemes pihenést és jókedvű 2013-at kívánok! --Rlevente vita 2012. december 22., 14:17 (CET)

A Bletchley Park

Szócikknél összejött három javaslat a kiemelési listáról való levételre. (Köztük az egyik az enyém. Felületes voltam, amikor feltettem. Elnézést.) Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. december 22., 11:56 (CET)

vacances

Bonjour RepliCarter!

Joyeux Noël et une Bonne Année!

--Vakondka vita 2012. december 22., 20:28 (CET)


Boldog Ünnepeket

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikeres boldog új évet kíván a Dorogifc kis csapata. Dorogifc vita 2012. december 22., 22:16 (CET)

karácsony

Szia RepliCarter! Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok! :-) --áкos9702 posta 2012. december 23., 11:24 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok! DenesFeri vita 2012. december 24., 10:29 (CET)


Kellemes és boldogságban teljes Karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok!-Történelem pWas ist neu? 2012. december 24., 15:03 (CET)
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, jó egészséget kívánok Neked, és szeretteidnek. Tambo vita 2012. december 24., 19:05 (CET)

Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok Neked! - Csurla vita 2012. december 24., 21:21 (CET)

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2012. december 25., 21:12 (CET)

Törlés

Szia! Köszönöm szépen, hogy szóltál a törlési megbeszélésről, mivel az ünnepi készülődés alatt nem igazán figyeltem Wikipédiát, valószínűleg észre sem vettem volna. További kellemes ünnepeket és boldog újévet. Baráti üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. december 26., 08:26 (CET)

Kedves RC! A törléssel kapcsolatban részletesen kifejtettem az álláspontomat a törlési megbeszélés oldalán, illetve javításokat végeztem a portálon, kérlek szépen, hogy vess rájuk egy pillantást. Előre is köszi. Nagyon boldog és szerkesztésekben gazdag újévet kívánok! Baráti üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. december 30., 13:02 (CET)

Kiss Gina

Nálam nem volt ütközés, de én is elnézést kérek, ha esetleg nálad volt miattam.

Amúgy te hogy látod? Nevezetes? Nekem vannak kételyeim. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 26., 21:25 (CET)

Hát a Google első három oldalán csak Facebook-ot, meg saját oldalt, meg blogokat találtam. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 26., 21:29 (CET)

Az elődöntőben (előválogatás formában is) szerepelt, de a "várt áttörés elmaradt". Szerintem egy elődöntő, előválogatás nem nevezhető jelentősnek. Ha csak más nincs, akkor véleményem szerint nem nevezetes. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 27., 13:04 (CET)

Igen, azon forrásokra alapoztam fentebbi írásomat. Volt még egy blog is, de azt reptettem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 27., 15:45 (CET)

Kiírtam törlési megbeszélésre. Ott majd eldől, hogy nevezetes-e. Szerintem nem az, úgyhogy ezt ott ki is fejtettem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 27., 16:34 (CET)

Köszi a segítséget!

Szia! Én írtam a "Kiss Gina" cikket, köszönöm a javításokat. A forrást hogy jelöljem, meg? Személyes beszélgetés alapján szedtem össze az infokat, nem a netről. Valamint a youtube és FB linkek nem szabályosak? Sehogy sem tölthetem fel őket? Vagy csak valami külön formátumban? Lehet, hogy hülye vagyok és ez is le van írva valahol, de nem találtam, csak a "Külső forrásokat". Köszi még egyszer! AH

Források megjelölve

Szia! Köszi az újabb segítségeket is! :) Megjelöltem egy rakás internetes forrást. Azokat be kell illeszteni, vagy jók ott a lap alján? AngelHeart2013 vita 2012. december 27., 13:01 (CET)AngelHeart2013AngelHeart2013 vita 2012. december 27., 13:01 (CET)

megerősített

Kedves RepliCarter! Köszönöm a megerősítést! Megtiszteltetés! :o)) Fauvirt vita 2012. december 28., 01:31 (CET)

Re: Járőr

Szia! Köszönöm szépen a jogot, nagyon megtisztelő! Elolvastam a dolgokat, amiket küldtél, csak egyetlen "apró" dolog maradt amire nem találtam választ, mégpedig az, hogy hogyan is tehetek ellenőrzötté egy adott lapot? Van a borsóbükköny, mint friss szócikk, ellenőrizetlenül, ezt én hogy teszem ellenőrzötté? előre is köszönöm a választ! Üdv, --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2012. december 29., 11:11 (CET)

re:Adminisztrátor

Köszönöm! ✮ Einstein2 vitalap 2012. december 29., 22:41 (CET)

WP:CUKI

Faxatilla vita 2012. december 30., 15:10 (CET)

Év vicce+BÜRÜ

Kedves RepliCarter, ajánlom figyelmedbe:

Ha én a zoknid vagyok, akkor hogyan találkozhattunk a wikitalin?

Üdvözlettel Aros Távírda 2012. december 30., 16:41 (CET)

Ja, és boldog új évet! Aros Távírda 2012. december 30., 16:41 (CET)