Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archive

Archívum (?)


Szerkesztővita:Apród/Archívum

  • Archívum01 (2012. március 16. – 2012. december 10.)


Margitai Ági[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród!

Az összes forrás megemlíti, hogy a művésznő otthonában hunyt el. Továbbá köztudott, hogy Margitai Ági Budapesten élt.

Üdv! --Lacika455 vita 2014. november 6., 0:08 (CET)

Mohács[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Miért vontad vissza a szerkesztésemet, tudtommal Nádai Anikó nem mohácsi, hanem bajai származású.

Üdv! -- Lacika455Szerkesztővita:Lacika455

Invitation to Medical Translation[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Medical Translation Project

Globe-Star of life.svg
Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Gerben, Solti[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Elárulnád, miért vontad vissza e két cikkben a szerkesztésemet? Szerintem épp ugyanazt írtam, mint te csak rövidebben. Ha közlés dátuma március 17./18. abban benne foglaltatik az aznap és az előtte való napok is.

Üdv! --Lacika455 vita 2015. március 21., 19:08 (CET)

Re: Friss haláleset sablon[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Apród, ez egy útmutató, nem a wikiszabályzat része. Világosan bele van írva, hogy amennyiben az embernek jó oka van rá, bátran eltérhet tőle. Felhívom a figyelmedet az ötödik alappillérre, amely arra int bennünket, hogy a betű szerinti értelmezés helyett a józan észre hallgassunk. Kérlek, hagyd békén ezt a szegény cikket, ha már hasznos tartalommal nem tudsz hozzájárulni. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2015. március 21., 19:20 (CET)

Kedves Apród,

légyszi ne erőltesd ezt a dolgot. Vungadu testközelből ismeri ezt az ügyet, nincs értelme vitatkozni vele.--Szilas vita 2015. március 21., 19:32 (CET)

Kedves Apród,

Te ezt most direkte demonstrációs céllal csinálod ennél a cikknél? Ne haragudj, de nem tartom ezt valami egyenes dolognak a részedről. Egy megfelelően forrásolt anyagra "csakazértis", mert egy útmutatóban olvastad, rápakolni sablonokat nem éppen korrekt eljárás, de hát lelked rajta. Mindenesetre kíváncsi vagyok, milyen tatarozandó teendőid lesznek ezzel a cikkel, mivel tudsz majd hozzájárulni a cikk minőségének emeléséhez (két hétnél tovább úgysem maradhat a sablon), másrészt miért jó elcsúfítani a cikket, csak azért, hogy az akaratodat végigverd ezen a szerencsétlen témán? Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. március 24., 14:58 (CET)

Rendben, elnézést, akkor nem kérdezem, hanem állítom: Te most ezt direkte demonstrációs céllal csinálod. Nem tudom miről beszélsz a továbbiakban, egy cikk információinak valódiságát nem az adja meg, hány megerősített, nem megerősített, járőr, admin, stb. hagyta jóvá vagy ellenőrizte le, hanem maga a forrás. A friss haláleset sablont értelemszerűen kell használni, mint mindent, pl. ha kalapács van a kezünkben, nem kezdünk szöget keresni ugye. „Olyankor kell használni, amikor nincsenek megbízható információink, bizonytalanok vagyunk az eset körülményeit illetően.” . De igazad van, nem kell velem megosztanod semmit :-). Kíváncsian várom szerkesztéseidet, részemről a vitát befejeztem. Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. március 24., 15:37 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Tudom, hogy te is kaptál róla értesítést, de ajánlom figyelmedbe a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Friss haláleset - a mumus kezdeményezésemet, illetve légyszíves azt is figyelembe venni, hogy nem tudható (én legalábbis nem tudom), hogy Vungadu milyen viszonyban volt az elhunyt cikkalannyal, ezért legyél tekintettel kicsit az érzékenységére. Én hiszek abban, hogy mindkettőtöket a jó szándék vezérel! Üdv, Fauvirt vita 2015. március 24., 17:15 (CET)

Mint próbáltam megmagyarázni, Vungadu ezt az ügyet közelről ismeri, nem passziózik vele, mint Te. Próbáltalak megkérni, hogy ne foglalkozz ezzel a cikkel, semmi különös okod nem lehet erre, neki viszont van. Amit itt művelsz, az nettó kegyeletsértés, "csakazértis" alapon. Ezért a lapot egy hétre levédtem.--Szilas vita 2015. március 24., 17:44 (CET)

Re: Felhívom erre a figyelmed[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nagyon köszönöm, hogy mindezekre felhívtad a figyelmemet. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2015. március 24., 17:16 (CET)

Az tényleg nagyon hasznos, ha olvasással tölti az ember a wikiszabadságát. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2015. március 24., 17:35 (CET)

Átok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród!

Látom, nyilvános átkot szórtál szegény fejemre. Lehet, hogy hatni is fog, magam is megtippeltem egyszer, csak félig tréfásan, hogy melyik nap lesz az utolsó számomra, és ez a bizonyos 2020 tavaszán következik el. Meglátjuk, ha megérjük.

Mindenesetre ezúton is felhatalmazlak, hogy a userlapomra, vitalapomra, ahová csak óhajtod, elhelyezd majd adandó esetben a "friss haláleset" sablon érvényes változatát.

Egyébként örülnék, ha nem mennél emiatt wikiszabira, teljesen felesleges. Annyi minden hasznosat lehet itt csinálni olyan piszlicsáré viták helyett, amikben győztes nincs, csak vesztes. Nekem legalábbis sokkal jobb kedvet hoz a cikkek szerkesztgetése, mint a véget nem érő szőrszálhasogatások.

Üdvözlettel, számítógépednek is javulást kívánva,

Szilas