Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archive

Archívum (?)


Szerkesztővita:Apród/Archívum

  • Archívum01 (2012. március 16. – 2012. december 10.)


Margitai Ági[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród!

Az összes forrás megemlíti, hogy a művésznő otthonában hunyt el. Továbbá köztudott, hogy Margitai Ági Budapesten élt.

Üdv! --Lacika455 vita 2014. november 6., 0:08 (CET)

Mohács[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Miért vontad vissza a szerkesztésemet, tudtommal Nádai Anikó nem mohácsi, hanem bajai származású.

Üdv! -- Lacika455Szerkesztővita:Lacika455

Invitation to Medical Translation[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Medical Translation Project

Globe-Star of life.svg
Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Átok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród!

Látom, nyilvános átkot szórtál szegény fejemre. Lehet, hogy hatni is fog, magam is megtippeltem egyszer, csak félig tréfásan, hogy melyik nap lesz az utolsó számomra, és ez a bizonyos 2020 tavaszán következik el. Meglátjuk, ha megérjük.

Mindenesetre ezúton is felhatalmazlak, hogy a userlapomra, vitalapomra, ahová csak óhajtod, elhelyezd majd adandó esetben a "friss haláleset" sablon érvényes változatát.

Egyébként örülnék, ha nem mennél emiatt wikiszabira, teljesen felesleges. Annyi minden hasznosat lehet itt csinálni olyan piszlicsáré viták helyett, amikben győztes nincs, csak vesztes. Nekem legalábbis sokkal jobb kedvet hoz a cikkek szerkesztgetése, mint a véget nem érő szőrszálhasogatások.

Üdvözlettel, számítógépednek is javulást kívánva,

Szilas

Kérés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród! Szeretnélek megkérni arra, hogy ha a szerkesztői, járőri vagy adminisztrátori ténykedésemmel kapcsolatban problémád van („a Laborpatkányok epizódjainál, ahol az illetékes admin, aki foglalkozott vele, hosszú ideig nem volt kedve a lap levédéséhez, én pedig harmadszori újraírás után belefáradtam az egészbe”, az aláhúzott lennék én), akkor azt először nekem jelezd, ne pedig mások vitalapján eldugva tegyél megjegyzéseket! (Mielőtt összeesküvéselméleteket kezdenél gyártani jelzem, hogy teljesen véletlenül találtam erre a bejegyzésedre.) Én akkor és ott részletesen leírtam, hogy mit, miért és miért akkor csináltam. Segítséget is kértem, külön kihangsúlyozva, hogy „jelezzétek az újabb problémákat itt is, és lehetőleg ne csak annyit, hogy X visszavonta a szerkesztésemet, vagy Y újabb sokezer bájtnyi hibás kiegészítést tett, hanem azt is, hogy miért tartjátok rossznak amit csinált”. Ezek után kaptam tőled pl. ilyen választ, hogy „Azért remélem nem hiszi senki se, hogy a szócikkben csak Flixtoon csinált galibákat” (az igazsághoz hozzátartozik, hogy mástól még ennyit se), amivel aztán valóban ki voltam segítve. Nem állítom, hogy ne lehetett volna jobban rendezni az adott helyzetet, de ahhoz, hogy ez legközelebb sikerüljön, esetleg nem ártana utána nyíltan megbeszélni a problémákat, nem pedig „pöntyögni” valamit a háttérben. Kérem mindezt az általad állítólag oly fontosnak tartott korrektség jegyében. Köszönettel: Puskás Zoli vita 2015. május 20., 16:10 (CEST)

Te is megleptél engem a fent idézett megjegyzéseddel, ezért is tettem szóvá. Azt gondolom nem kell sokat magyaráznom, hogy a „hosszú ideig nem volt kedve(d) a lap levédéséhez” és az „azt tartottad természetesnek, hogy helyzetelemzés nélkül nem lehet lépni” azért nem egészen ugyanazt jelentik. :-) Nem szeretném ezt az esetet tovább ragozni, mindenféle indulat nélkül is csak azt tudom mondani, amit fent: ha hibáznék, kérlek szólj, hátha meg tudjuk higgadtan beszélni. --Puskás Zoli vita 2015. május 20., 23:27 (CEST)

Re WT[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Köszönöm. A hét végén nem voltam, mostanra már többen is vannak. (És én még várok legalább két ellenszavazatot is, nem tudom, hol késnek. :-) ) – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. május 25., 20:36 (CEST)

Igazából nem az említett trollokra gondoltam, hanem két valódi szavazati joggal rendelkező szerkesztőre. Majd meglátjuk. Ami a te esetedet illeti, most a vizsgaidőszakban nem követtem túlságosan az eseményeket. Nem tudom, mi történt, de szerintem nincsenek áthidalhatatlan szakadékok. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. május 26., 00:03 (CEST)

Nem tudtam, hogy erről a vitáról van szó, én egy-két hozzászólás után kiszálltam belőle. Azt se tudom, mi lett a végeredmény. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. május 26., 22:21 (CEST)