Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archive

Archívum (?)


Szerkesztővita:Apród/Archívum

  • Archívum01 (2012. március 16. – 2012. december 10.)


Gábor Zsazsa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Üdv! A halálhír megalapozatlannak bizonyul, sehol sem írtak ilyesmit. Jól tetted hogy kitörölted. Szép napot, :-) ‑‑XXLVenom999 vita 2014. augusztus 10., 13:41 (CEST)

"Nincs igazam"[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Ha ráklikkelsz ide, vagy bármilyen új szócikk megnyitására, láthatod, hogy ez szerepel:

Ez az ajánlott cikkszerkezet a cikkek alján: == Jegyzetek == (ebben a szakaszban csak az áll, hogy {{jegyzetek}}, itt válnak a lábjegyzetelt hivatkozások és megjegyzések láthatóvá) == Források == (soronként egy-egy felhasznált forrás részletes leírása) == További információk == (könyvek, linkek, CD-k,... a további tájékozódáshoz) == Kapcsolódó szócikkek == (a témakör Wikipédia-cikkei és más, a wikiken belüli információk)

Nem hiszem, hogy anarchiához vezetne és igénytelenség lenne az alapból ajánlott változatra módosítani a felépítést. De nekem mindegy, tőlem aztán maradhat a Hivatkozások elnevezés. Annak ellenére, hogy a legtöbb szócikkben már a Jegyzetek szakasz szerepel, és a legtöbben ezt is használják. Számomra ez nem kardinális kérdés. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 16., 17:03 (CEST)

Mint mondottam volt: nekem mindegy, nem kardinális kérdés számomra. Cselekedj belátásod szerint. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 16., 17:36 (CEST)

Ha lehet, azért máskor ne ferdítsél! Az általad is hivatkozott Wikipédia:Szócikkek felépítése#A jegyzetek és források szakaszai lapon ez olvasható: „A Jegyzetek szakasz helyett választható a következő két szakasz használata is: Megjegyzések, valamint Hivatkozások, bennük az azonos nevű sablonokkal: {{Megjegyzések}}, {{Hivatkozások}}.”

Vagyis sehol sem szerepel itt olyan, amit te állítasz. Olyan meg mégúgy se, hogy a szabályoknak az általad preferált változat felelne meg jobban. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 16., 23:28 (CEST)

Ha megnézed a Fájl:Huwiki Article Structure 2011.png képet, ott is láthatod, hogy a Jegyzetek szakasz a preferált. Az „A Jegyzetek szakasz helyett választható a következő két szakasz használata is: Megjegyzések, valamint Hivatkozások, bennük az azonos nevű sablonokkal:” mondat nem azt jelenti, amit te kiértesz belőle. Amúgy meg teljesen mindegy, hogy a felsoroltak közül milyen sablon van ott. Az olvasói felületen ugyanis nem látszanak, csak szerkesztési módban, funkciójukat tekintve pedig ugyanazt tudják, ezen vitatkozni értelmetlenség. A Jegyzetek szakaszt pedig a létrehozáskor is ajánlják, az útmutató tetején is ez szerepel a mellékelt képen is. Szerintem itt ragozzuk a semmit. Az, hogy neked most ez lett az új vesszőparipád, rendben, legyen. Nekem viszont, mint mondtam, nem létfontosságú. Ha nem haragszol, én továbbra is a Megjegyzések/{{Megjegyzések és Jegyzetek/

felállást fogom preferálni és használni. Már csak azért is, mert a WP:FELÉP nem kötelező, hanem ajánlott. Így is rohadt sok helyen össze vannak keverve a megjegyzések a lábjegyzetekkel. Így, ha nem probléma, akkor akkor nem igazán szeretném ha ilyen apró-cseprő dologgal rugóztatnál, amikor ennél komolyabb dolgok is vannak. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 17., 00:33 (CEST)


Bocsánat, hogy belepötyögök, főleg mivel konkrétan nem tudom, hogy miről van szó, csak végigszaladtam azon, amit írtatok. Ezt a bejegyzést mindkettőtökhöz megírom, mert nem tudom, ki mit olvas...

Szóval megoldás lenne-e, ill. elfogadható mindkettőtöknek egy olyan javaslat, hogy ha a jegyzetek szakaszba megjegyzések is kerülnek a hivatkozásokon túl, akkor az ajánlatban az legyen, hogy a Jegyzetek szakasz kerüljön megosztásra 2 alszakasszal: Megjegyzések és Hivatkozások címmel? Szerintem mindketten értékes szerkesztők vagytok és ehhez képest ez egy olyan apróságnak tűnő dolog, viszont tudom, hogy a tüskék csúnya sebeket ejthetnek, akármilyen picik. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, mit szólnátok és kérlek Titeket, nehogy e miatt még jobban megbántódjon bármelyikőtök!!! Amúgy már engem is megakasztott párszor, ezért alkalmaztam egy darabig, hogy a jegyzetek szakaszt egy vonallal osztottam meg, de van olyan szerkesztő, akinek ez jobban szúrta a szemét, minthogy összekeverednek a hivatkozások és a megjegyzések, így újabban már én is a(z új szócikkeknél lévő ajánlás miatt) a Megjegyzések és Jegyzetek szakaszokat alkalmazom, viszont nekem is „bátsa” picit a logikámat, hogy a megjegyzések tul.képpen lábjegyzetek. Vélemény? Fauvirt vita 2014. augusztus 17., 11:41 (CEST)

Wikiszabadság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rendben, köszönöm hogy szóltál! ‑‑XXLVenom999 vita 2014. augusztus 18., 08:53 (CEST)

Jó cikk![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lots of barnstars.png Jó cikk!
Ezt a sok barnstart azért kapod, mert 2013. augusztus 19. óta, amióta van a huwikin is Jó szócikk státusz, vagyis éppen 1 éve!, legalább 1 alkalommal jelöltél vagy véleményeztél cikket az eljárásban, és ezzel jelentős mértékben hozzájárultál ennek az intézménynek a fenntartásához és a Magyar Wikipédia színvonalának emeléséhez. Csak így tovább! ;) Tündi vita 2014. augusztus 19., 12:15 (CEST)

Rákbeteg kisfiú[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ezúttal én fordulnék hozzád segítségért. Itt olvasható, hogy meghalt Horváth Dominik, háromséves rákbeteg kisfiú. Ez nagyon sajnálatos hír, viszont magában ez még nem jelent semmit, nem lesz tőle nevezetes valaki. Viszont az ő megsegítéséért hatalmas összefogás volt, rengetegen támogatták, és a média is többször beszámolt róla, így elvileg nevezetes. Az lenne a kérdésem, szerinted beírjuk-e szegény gyereket a halálozások közé, és ha igen, mi legyen a "tisztsége". Előre is köszi a választ. --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 19., 17:43 (CEST)