Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!
Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Hogyan szerkessz lapokat” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!

Wikipédia:Homokozó

Magyar Rózsa

Magyar Rózsa köszönhetően magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel. A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte másnaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte, szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

Hogy a zene iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, általános iskolai tanulmányait zenetagozaton végezte el. Zongoratanulmányai mellett az iskola énekkórusában is szerepelt, melynek sikerei a több nemzetközi kórusversenyeken elért eredmények is díjazzák.

2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépéséről Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.

2010. április 7-én megjelent első, egyben bemutatkozó nagylemeze (Édesanyám ), melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét.

20111. június 19-től zenés, szórakoztató show-műsorral jeleskedik az Echo TV-n “SlágerFesztivál Magyar Rózsával” címmel, ahol hétről-hétre a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival várja a kedves nézőket.

Albumok: Édesanyám 2010; Tiszta szívvel... 2012


Koletár Kálmán (1939 - 1982.01.22)


1955 és 1964 között játszott filmeken, színészi tanulmányok nélkül. Az "Én és a nagyapám" egyik címszereplõje. Általában életteli alakokat, jellegzetes karaktereket jelenített meg. Feledy Péter interjúfilmjében volt látható utoljára. Addison betegsége következtében halt meg.

Filmek:


Én és a nagyapám (ff., magyar kalandf., 1954) Díszelőadás (1955) Budapesti tavasz (1955) Egy pikkoló világos (Kincse Öcsi, ff., 1955) Dollárpapa (1956) Külvárosi legenda (1957) Éjfélkor (ff., magyar filmdráma, 1957) Két vallomás ( Jóska, ff., magyar filmdráma, 1957) A 39-es dandár (1959) Dúvad (1959) Fapados szerelem (ff., 1960) Eskü (ff., magyar propaganda f., 1960) Honfoglalás (1963) Mindennap élünk (1963) Tücsök (1963) Utolsó előtti ember (1963) Karambol (1964) Egy ember, aki nincs (1964) Vízivárosi nyár (ff., sorozat 1964)XD XD XD XD XD XD XD XD Tubus föld történelme:


Létrejötte:


Fokrém király elvette feleségül majonéz kisasszonyt és ők alapították "Tubus országot". A lakók csakis kizárólag tubusos termékek lehettek.


Szaporodás


A királynénak született egy lánya Major Anna és egy fia Erős Pista. Ők ketten örökölték az országot szüleik halála után. Aztán Anna úrnőt elvette feleségül Torma Admirális, Pista pedig nőtlen maradt (meglehetősen erős természetű volt).


Háborúk


Pista herceg sokat harcolt a félkész ételekkel és a nassolni-valókkal; de Anna és párja T. Admirális békét kötött az ellenséggel................mind a 405-ször, de mikor E. Pistát (állítólag) meglopta Chio herceg kirobbant a Nagy kajacsata. Végül véget vetett a csatának Anna lekupakozása. ( :( D= :O )


Gyász


Mindenki gyászolta a hercegnőt, mert jószívű volt és bátor; ellenben "Izmos" testvérét meggyűlölték.


Király választás


Természetesen nem Pista lett az új uralkodó, hanem T. Admirális aki békében tartotta a fridzsider lakóit.


Tubus ország bukása


Békében élt a "fridzsi" népe ám egyszer a pusztító csapás eljött..... a VACSORA!!!!!!!!!!!! Mindenkiről lekerült a kupak és az utolsó csepp vérük is pirítósra került; már nem volt remény... Ám eljött a bevásárlás napja és új ország keletkezett éS uralkodója nem más volt mint....... Répa Admirális.

Teleki Ilona grófnő


1939-ben Erdélyben született, de a romániai kommunista rezsim elől az Egyesült Államokba emigrált, ahol később a Merrill Lynch bankház elemzője lett 2005-ös nyugdíjba vonulásáig Teleki Ilona édesapja erdélyi képviselő volt a magyar parlamentben, apjának unokatestvére pedig nem volt más, mint Teleki Pál 1920-21 és 1939-41 közti magyar miniszterelnök. A második világháború végére Erdély és Románia szovjet megszállás alá került, a családot megfosztották birtokaitól, Ilona pedig később egy cipőgyárban talált munkát. Édesapja emigrált az Egyesült Államokba, majd sikerült megállapodnia a román hatóságokkal, hogy a családja is velük tarthasson. Ilona nem tudott angolul, de először egy harisnyagyárban kapott állást, majd gyorsíró lett egy pénzügyi cégnél. A Wall Streeten saját erőből küzdötte fel magát. Bár semmilyen tanulmányi fokozata nem volt, tehetségének köszönhetően piacelemző lett, ahol megtanulta a piac működését, és a befektetési ajánlásokat. Az 1970-es években lépett be a Merrill Lynch bankházba, ahol azzal vívott ki hírnevet, hogy gyorsan tudott fejben számolni, és jól tudott előrejelzéseket készíteni.

1975-ben ment férjül Lino DeVito di Porriasához, aki Olaszországból érkezett, szintén nemesi családból. Férje 2008-ban halt meg, nem sokkal azután, hogy Ilonánál rákot állapítottak meg.

Kecske Birodalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kecske Birodalom
Kr. e. 900000000 – Soha
Flag of Hungary (11th c. - 1301).svg
Mottó: Isten álgya a kecskéket!
Nemzeti himnusz: Mekk mekk mekk
Általános adatok
Fővárosa Kecskevára
Hivatalos nyelvek mekklish
Pénznem káposzta
Kormányzat
Államforma császárság
Dinasztia Kecske-dinasztia
Államfő XXXVI. Goat császár
Törvényhozás Nagy Káposzta Kecskekörömpörköltös uborkapudinggal
Elődállam
Utódállam
 Kecske Királyság
Kecskeországi Tanácsköztársaság 
Kecskegidák Szövetsége 

Kecskeországi Tanácsköztársaság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kecskeországi Tanácsköztársaság
Kecskisztán előtt 1000 – soha
Red flag.svg
Mottó: Világ káposztályi, egyesüljetek!
Nemzeti himnusz: Interkáposztalé
Általános adatok
Fővárosa Budmekkelek
Terület 100 milliárd négyzetkilóméter km²
Népesség végtelen
Hivatalos nyelvek mekklish
Vallás mekkai
Nemzeti ünnep március 15. A Kecskeológia napja
Pénznem Kelkáposzta, Káposztalevél
Kormányzat
Államforma tanácsköztársaság érett savanyúkáposztával
Uralkodó I. Káposztássy kecskeszakállú Kecskics tanácselnök
Dinasztia Káposztássy
Államfő Kecskéssy Kecskecsov zamatosképoszztaics
Államfő-helyettes dr mekkelek
Kormányfő Kecskeffy Vlagyimir Lenin Putyinovics vlagyimirics káposztaics kecskics
Törvényhozás Forradalmi Kormányzótanács zamatos káposztával

A kecskisztáni filozófia gyökerei mélypszichológiai nézőpontból[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kecskisztáni filozófiára döntő hatással volt számos ókori és újkori bölcseleti iskola, főleg a nyugati vegetariárárnusok és a délkelet-kambodzsai ejjrágó irányzat jeles képviselői. A táncban is nagy szerepük volt.

Véltlenül nincsenek véletlenek...[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Részletesebben a véletlenekről[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nincsenek véletlenek

És ha mégis, az nem lehet véletlen, legalábbis az ismert görög bölcs, Iszkopülosz szerint. „Mert ha ez véletlen lenne, akkor az mégsem lehet, hogy ez az legyen, amennyiben az ez és ez az is egyben. De ha mégis, akkor." - hangzik híres könyvének, az Egyetemes kettősségek előszavában.

Véletlenek márpedig nincsenek

Például nem véletlen hogy a kék kutyák nem esznek vörös citromot :D  :)  :I  :(  :[  :@ Meg az se hogy amíg ez a szó dölt és, ez a szó félkövér addig ez a szó félkövér & dőlt.

És valóban nincsenek, mint az előző bekezdésünkből is kiderülhetne, ha. „Addig is rágódjunkezen szüntelenül" - ajánlja Iszkopülosz.

Meg ilyesmi

Ebből következik, hogy véletlenek csak a körülmények bizonyos speciális együttállásakor fordulhatnak elő, akkor is kvázi véletlenül. Ezt a jelenséget nevezi a görög bölcs pszeudohurikkulának, avagy ismertebb nevén a vombat enyészpontja-dilemmának.Experimenting a little bit... Experimenting a little bit. éáőüöóúí.. Experimenting a little bit. éáőüöóúí.. Additional text

Ilkei Bence[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szűcs Sándor Általános Iskolába Tanul. 11 éves. Született 2003.04.03 Kitűnő tanuló.Most 5.osztályos. Szereti az érett káposztát és a zamatosat is, de a kecskét is!!!

Döbrönte Tamás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Döbrönte Tamás (becenevén:Casillas) egy Vas Megyei kis faluban Bobán született.

Ref[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

[1][1]

  1. ^ a b blabla 1