Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!
Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!
Homokozó

Alexandrosz Héliosz, latinosan Alexander Helius (Kr. e. 40. – ?) Marcus Antonius római hadvezér, politikus és VII. Kleopátra egyiptomi királynő gyermeke volt. .

Ikertestvérével, Kleopátra Szelénével együtt Kr. e. 40-ben született, és apja önkényesen a királyok királya, valamint a Héliosz címekkel ruházta fel. Antonius szándéka az volt, hogy Alexandrosz fiát Armenia, illetve az Eufrátesz és Indus vidéke között meghódítandó területek uralkodójává teszi. Levelet is küldött a senatusnak Rómába, hogy erősítsék meg intézkedéseit. Octavianus azonban széles közönség előtt hozta nyilvánosságra a levél tartalmát, amely a keleti despotasággal megvádolt Antonius elleni lejáratókampány része volt.

Miután Kr. e. 34-ben meghódította Arméniát, Antonius fiát eljegyezte Jotapével, Artavaszdész Média Atropaténé-i király lányával. Kr. e. 30-ban Octavianus meghagyta Antonius és Kleopátra gyermekeinek életét, akiket nővére, Octavia vett magához féltestvérükkel, a Fulvia Antonia és Antonius házasságából született Iullus Antoniusszal együtt. Ezek után együtt nevelkedett Octavia gyermekeivel. További sorsa ismeretlen. Szeretem a csokoládét.

Az Utolsó Dzsordzsó Ármáni[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Utóélete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nem tudni róla.

Emlkékezete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Róla nevezték el az Ármáni György póló márkát (ld. Giorgio Armani)

Halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vízbefojtás közben kerékbetöréses akasztás utáni megkövezéses szívrohamban halt meg.

A különböző nyelvekben használatos idézőjelek összehasonlító táblázata[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nyelv Normál idézőjel Belső idézőjel
Dupla Szimpla Dupla Szimpla
Angol “…” ‘…’
Francia « … » ‹ … › “…” ‘…’
Magyar „…”  »…«
Német „…“ ‚…‘  »…«  ›…‹
Norvég «…» ‘…’ «…» ‹…›

Máté Zsófia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Máté Zsófia (1988.január 26., Győr - ) közgazdász, újságíró, gasztro és divat területén tevékenykedő szakember. Munkái során mindig előtérbe helyezi a magyar szakemberek és a nők munkásságát, szeretné, ha elismertségük az egész világon nagyobb lenne.

Gyermekkor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Máté Gábor és Csípő Tünde Rózsa első gyermeke. Édesapja a győri Rába Hotel éttermében dolgozott, így a konyha és a gasztronómia szeretete már innen gyökeredzik.

Időskor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hát... majd meglátjuk.