Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Részben automatizálható feladatok
 • Speciális:Dupla átirányítások – egyenként kell megvizsgálni őket, mert nem mindegyik jogos, de az elbírálás után az előfordulásokat már lehet bottal ütni.
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Kérés dátumokkal kapcsolatban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőben-- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2011. szeptember 24., 13:34 (CEST)

Sziasztok! Megoldható az, hogy kigyűjtsétek nekem egy allapra azokat az életrajzi szócikkeket, ahol hiányoznak a pontos születési adatok és élő személyekről van szó? Példa: [1] Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2011. augusztus 20., 20:57 (CEST)

A probléma ebben a formában alulspecifikált.

 1. Mit jelent az, hogy életrajzi szócikk? Van-e olyan kategória vagy bármilyen más ismertetőjegy, ami alapján kiválogathatók ezek a cikkek?
 2. Mit jelent az, hogy hiányoznak az adatok? Kérdőjel van benne? Melyik adat hiányzik?
 3. Mit jelent az, hogy élő? Pontosabban: honnan ismerszik meg? Nincs kitöltve a halálozása? Vagy élősablon van a vitalapján?

Ez a megszavazott nagykötőjeles marhaság persze nem egyszerűsíti a megoldást. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 19., 09:03 (CET)

 1. Egységes nincs. Amikből ki lehet indulni, az a vitalapon a WP:ÉLETRAJZ sablon, esetleg bizonyos kategóriák (pl. magyar nők, 21. századi személyek stb.).
 2. Így van, ezek közül mind (van ahol kérdőjel van, van ahol a hónap-nap hiányzik.
 3. Élő sablon a vitalapon, illetve nincs kitöltve a halálozás.

Remélem ezzel tudtam konkretizálni a dolgot. Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2012. január 13., 06:46 (CET)

Ez nem egy kétperces feladat, és nem is túl jól definiált, de javasolnám felvetni az adatbázis-lekérdezési oldalon is, mert a kigyűjtések tipikusan oda (is) tartoznak, és lehet, hogy hamarabb megoldja valaki. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 13., 08:22 (CET)

A Wikidata óta a kitöltetlen halálozás paraméter a cikkben már nem számít sokat. Csináltam egy kigyűjtést a Kategória:Élő személyek életrajzai kategóriából az allapomon:
Biztos lehet még bővíteni meg szűkíteni is. -- ato vita 2014. március 22., 16:36 (CET)
@Cassandro: Még egy bővített kigyűjtés a teljes Kategória:Személyek kategóriára egy másik allapon:
Lehet böngészni vagy finomítani a szűrési feltételeken. Tekinthetjük megoldottnak? -- ato vita 2014. március 22., 19:37 (CET)

Egy észrevétel: a listában megtaláltam Kóti Árpádot, akinél viszont szerepel a teljes születési dátum. Egyedi dolog vagy algoritmushiba? Cassandro OCR bow tie.svg Ħelyi vita 2014. március 23., 18:45 (CET)

Persze a listákat is fenntartással kell kezelni és manuálisan ellenőrizni. Az említett cikkben nyilván a "[[Nagy Ibolya (színésznő, ?)|Nagy Ibolya]]" részt találhatta meg a bot. -- ato vita 2014. március 23., 19:19 (CET)

Portálsablon terítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenTeemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. szeptember 14., 22:58 (CEST)

sziasztok! Ki kellene tenni a {{Portál|Kelet-Ázsia|-}} sablont a Portál:Kelet-Ázsia oldalon listázott kategóriák szócikkeibe. Ha esetleg valamelyik gyakorlott botgazda elmondja, hogy kell csinálni, beüzemelem rá AtaBotot. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. szeptember 4., 11:58 (CEST)

Talán Istvánka tud segíteni. Aki függősablont tett rá, legyen szíves alá is írni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. szeptember 14., 22:49 (CEST)

Tomcsy is tud segíteni a szükséges kóddal, a mi műhelyünk által gondozott kategóriákban Ő teríti a portálsablonokat. --Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2012. szeptember 17., 23:08 (CEST)

@Teemeah: A portálon listázott kategória-elemek nem mindegyike tartozik a portál témakörébe. A 9800 cikk első 140 cikkéből kb. 50 téves. pl. Kína történelme → háborúi → komplett 1. és 2. világháború. Ezeken a kategóriákon kicsit dolgozni kellene vagy sok lesz a botos szerkesztés utáni munka. -- ato vita 2014. április 11., 23:37 (CEST)

Néhai kiemeltek sablontalanítása (az egyébről áthozva)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az alábbi szakaszt az egyéb kocsmafalról hoztam át. Ha jól értem, a már nem kiemelt szócikkekről ki kéne szedni a sablont, a vitalapra meg betenni a megfelelőt. – Winston vita 2013. január 8., 16:54 (CET)

Jól látom, hogy az nálunk a szokás, hogy a korábbi kiemelt cikkeket is a Kategória:Kiemelt cikkek közé tesszük és a vitalapot kategorizáljuk korábbi kiemelt cikknek? A jelek szerint ez kicsit megzavarhatja a botokat [2][3][4]... –Dami vita 2012. november 6., 14:02 (CET)

Én azt hittem, ilyenkor ki szoktuk venni a kategóriából. Elég a vitalapon jelezni, hogy kiemelt volt. Alensha 2012. november 7., 07:18 (CET)

Valószínűleg csak elfelejtette kiszedni, aki módosította a vitalapot. Ha nincs ellenvetés, átviszem a BÜ-re, hogy sablontalanítani kéne az ilyen cikkeket. --Tgrvita 2012. november 7., 23:09 (CET)

A függősablonban az aláírásom nem azt jelenti, hogy vállalom, mert ilyesmiben másoknak nagyobb tapasztalatuk van, csak rátettem a sablont. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. február 11., 17:43 (CET)

Mivel nincs sok, lehet kézzel gyorsabb lenne! --B.Zsolt vita 2013. május 26., 01:19 (CEST)

Az Udmurt nyelv cikke a kiemeltségét elvesztette? Mikor? A Wikipédia:Korábbi kiemelt szócikkek listája táblázatból illetve a szavazásból nem derül ki egyértelműen. -- ato vita 2014. február 18., 16:10 (CET)

Közben megtaláltam a vitalapján a mérföldkövek dobozban. Úgy látom, a probléma közben megoldódott. A függőben sablont levettem. -- ato vita 2014. június 26., 20:05 (CEST)

Résztvevő → részt vevő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőben--Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 19:41 (CEST)

Sziasztok! Az lenne a kérésem, hogy az összes olimpiai nemzetcikkben szereplő egyik résztvevő nemzete volt kifejezésben a résztvevő-t valamelyik botgazda javítsa részt vevő-re, mivel az OH. 1235. o. szerint melléknévként az utóbbi, különírt forma a helyes. Köszönöm! ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 13:57 (CEST)

Az olimpiai nemzetcikkeken kívül a világbajnokságok cikkeiben is kellett cserélnem. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 17:32 (CEST)

Köszönöm szépen. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 17:46 (CEST)

Újraindítom a botot, mert találtam olyan szócikkeket, amelyek kimaradtak. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 19:41 (CEST)

Az éjjel Tomcsybot is ezzel foglalkozott. Sajnos rájöttem, hogy rengeteg előfordulás van még: számos sportágnál "résztvevő csapatok", az olimpiai éremtáblázatoknál "résztvevő országok" stb. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 08:29 (CEST)

Felül kéne vizsgálni néhány botszerkesztést, mert például itt biztosan nem melléknévi szerepben olvasható a szó. Lásd még OH 1450: vb-résztvevő. --Regasterios vita 2013. augusztus 11., 11:48 (CEST)

Az ilyenek miatt nem szabad soha automatikusan javítani a helyesírást bottal. Lehet, hogy csak százból egy kivétel van, de többnyire van. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. augusztus 11., 12:09 (CEST)

Nem szoktam automatikusan javítani; kézi felügyelet mellett csúszott be :-( --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 21:21 (CEST)

Visszavontam a Regasterios által jelzett hibás szerkesztést, és még korábban TomcsyBot szerkesztéseiből is számosat visszavontam, pl: [5], [6], [7], [8], [9] --Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2013. augusztus 11., 17:25 (CEST)

Sablon:Nemzetközi katalógusok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenTomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2013. október 5., 19:02 (CEST)

Kérem valamelyik botgazda segítségét, hogy a sablon:Nemzetközi katalógusok minden író, költő, filozófus, politikus stb. szócikkébe bekerülhessen.

Ez a sablon 9 nemzetközi katalógusból származó hivatkozást olvas be a Wikidatából. Számunkra a legjelentősebb a VIAF (Virtual International Authority File - Nemzetközi Virtuális Katalógustár). Ezt 31 nemzeti könyvtár köztük az Országos Széchenyi Könyvtár együttműködésének keretében hozták létre katalógusaik virtuális egységesítésével. A Wikidatában 400 000 négyszázezer ilyen katalógus bejegyzés került eddig féltöltésre. Ez becslésem szerint a magyar nyelvű Wikipédia írókról, költőkről, filozofikusokról, politikusokról stb. szóló szócikkeinek legalább 70 %-át érinti, ezeknek a hivatkozásoknak az átvétele nagyon jelentős lépés lenne a magyar nyelvű Wikipédia fejlődésében. A sablon működése pl. a Madách Imre, Molnár Ferenc vagy a Móricz Zsigmond szócikkekben látható.

Egy ilyen botnak a megírása természetesen számomra sem okozna különösebb technikai problémát. De a bot jog megszerzésért nincs semmi kedvem alázatos kérvényeket irogatni a wikibürokratáknak. Nagy segítség lenne, ha valaki aki már rendelkezik ilyen jogokkal kis módosítással a saját már engedélyezett botjával elvégezné --Texaner vita 2013. október 3., 13:47 (CEST)

A sablon több írónál is (pl. Aba Iván, Abafáy Gusztáv, stb.) eddig még üres. Ennek ellenére kerüljön be minden fent említett szócikkbe? -- ato vita 2013. október 4., 10:27 (CEST)
Jó kérdés! Én azt válaszolnám rá, hogy igen! Rengeteg olyan egyértelműsítő lap van ahol nemlétező cikkekre is hivatkoznak ez hasonló eset! A nem magyar személyek esetében nagy a valószínűsége, hogy előbb utóbb valaki beteszi az azonosítókat, a magyar személyeknél, mivel a Széchenyi könyvtár részt vesz a VIAF programban lassan minden magyar írónak lesz VIAF azonosítója. Az, hogy ezek be is kerüljenek a Wikidatába ránk vár! És ha az azonosító bekerül a wikiadatába az abban a pillanatban megjelenik azokban a magyar cikkekben melyekben ez a sablon benne van! --Texaner vita 2013. október 4., 10:38 (CEST)
Nézd meg Aba Ivánt most! --Texaner vita 2013. október 4., 10:46 (CEST)
És most még egyszer! Kösz. --Texaner vita 2013. október 4., 10:55 (CEST)

Elolvastam ezt a bejegyzést, nagyjából érteni vélem, de nem kristálytiszta. Én a linkek ellenőrzésénél és javításánál sok cikkel találkozok, és ha valami Wikidata javítanivalót észreveszek, azt is megcsinálom. Ha látom, hogy egy írónál nincs VIAF azonosító, akkor honnan tudom azt, hogy van neki egyáltalán, és mi az? --Porrimaeszmecsere 2013. október 4., 11:33 (CEST)

Felmész a VIAF honlapjára: [10] kiválasztod Magyarországot „select index: Hungary” és a kereső mezőbe „search field” beírod az adott személy nevét és ha a Széchenyi Könyvtár katalógusában szerepel az illető akkor az ott talált azonosítót beírod a wikidatába. Az „Állítások” között hozzáadod: „hozzáadás --> tulajdonságok: VIAF --> azonosító szám”, és kész is! --Texaner vita 2013. október 4., 13:03 (CEST)
Kösz, kipróbáltam a VIAF azonosító keresést, remélem menni fog, ha szükség lesz rá. --Porrimaeszmecsere 2013. október 4., 13:50 (CEST)

Én végignyomogattam a linkeket a sablonban, de nem látom, hogy ezzel előrébb leszünk! :( A hivatkozott oldalak tök üresek! Oké, hogy van számuk meg kartonjuk, de minek, ha semmi nincs benne? --B.Zsolt vita 2013. október 5., 00:50 (CEST)

Nem tudom kinél nyomogattad végig a linkeket és nem tudom, hogy milyen linkeket, ha azokat amire én gondolok (a nemzetközi katalógusok dobozban találhatókat), akkor biztos, hogy az, amit találtál pontosan mutatja egy-egy személy nemzetközi ismertségét: például Aba Iván-nak mindössze egy műve lelhető fel az amerikai Kongresszusi Könyvtárban és a Kárpátmedencén kívül nem ismert, ellenben Molnár Ferenc művei (vagy a róla szóló művek) 19 könyvtárban fellehetők. Nyilván ezek a katalógusok nem az egyszerű olvasók hanem azok számára készülnek akik valamihez forrást keresnek. Neked nyilván nincs ilyen adatokra szükséged, de biztosan vannak akiknek ez, esetleg egy évfolyamdolgozat, szakdolgozat megírásakor nagyon nagy segítséget nyújthatnak! Azok akiknek kellett, vagy a jövőben kell forráskutatást végezni biztos, hogy értékelik ezeket a linkeket. --Texaner vita 2013. október 5., 10:17 (CEST)
Folyamatban van, az enwiki en:Category:Wikipedia articles with VIAF identifiers kat. alapján, azokra a cikkekre, amik itt is léteznek. A magyar neveket megfordítom. A többit majd később (ázsiaiak, stb). --Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2013. október 5., 19:02 (CEST)

Nagy segítség lenne, ha a személy infoboxok rejtett kategóriába győjtenék a {{nemzetközi katalógusok}}-wikidata-adatokat tartalmazó cikkeket. Egy ilyen kategóriát meg végig tudna fésülni egy bot, hogy melyikben nincs még {{nemzetközi katalógusok}} sablon, oda be lehetne szúrni. -- ato vita 2014. február 26., 16:13 (CET)

Cikkértékelés itt is[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKöszönjük, Teemeah és Tomcsy! -- ato vita 2014. július 4., 09:33 (CEST)

Kedves botgazdák! Felmerült egy probléma a cikkértékelő programmal Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Bot (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) kapcsolatban. Nem értek a botokhoz, nincs is botjogom Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Botjogok (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) csupán szeretném tolmácsolni a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)/Archív78#Cikkértékelés helyen felvetődött problémát. Üdvözlettel: --Sphenodon vita 2013. október 15., 22:21 (CEST)

KSH linkek frissítése - megkeresés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenXiaolong Dragon.svg Üzenő 2013. október 21., 19:39 (CEST)

Sziabotok!

Megkeresett egy kedves ismerősöm a KSH-tól hogy szeretne abban segíteni, hogy a KSH linkek (különösképp a településekkel kapcsolatosak, de ez vonatkozik minden ksh.hu alatti hivatkozásra) aktuálisak, működőek és stabilak legyenek. Átbeszélés után abban maradtunk hogy kér egy listát amiben szerepelnek a mostani linkek, és cserébe ad egy listát hogy a mostani linkek helyett milyen új linket kellene használni. A javaslatom, hogy a lista tartalmazza:

 • a jelenlegi linket
 • a szócikk címét, illetve bármilyen pointert ami megkönnyíti a későbbi cserét (pl. aktuális oldid, ha a link menet közben változik vagy eltűnik)
 • ha van bármilyen metaadatunk, azt is (pl. link megnevezés, milyen sablon milyen mezőjében használt, stb), ez segítheti a pontosítást akkor ha az nem egyértelmű

Ezt a listát ha ideadja valaki (preferált az email, és kérdezzen rá hogy biztos hogy olvastam és foglalkoztam vele :-)) akkor én intézem, és jelentkezek a frissített változattal. --grin 2013. október 18., 11:45 (CEST)

A jelenlegi linkekről nincs listám, de gondolom jó lenne az összes elmaradt népességadatot legalább a 2011-es népszámlálás adataira frissíteni, ami talán a legmérvadóbb. Erről eddig egy Excel-listát láttam, ami szerintem használható is:

Gondolom ez a népszámlálás adataira támaszkodik és nem egyéb számításokra. -- ato vita 2014. január 12., 15:31 (CET)

Ez a lista jó lesz? --Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2014. január 12., 18:50 (CET)

Nyelvközi hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenTacsipacsi vita 2014. április 25., 21:01 (CEST)

Sziasztok! Mivel Addbot nem működik, gondoltam, hozzátok fordulok. Ha jól számolom, akkor 130 db nyelvközi link van az {{egyért}}(?) sablon dokumentációs allapján. Ezek (elvileg) a Wikidatán is szerepelnek. Jó lenne, ha egy bot összehasonlítaná, és az egyezőket kiszórná (annál az 5–10%-nyi maradéknál már kézzel is meg lehet nézni, hogy mi a hiba). Bonyolultabb feladat: többi ilyen cikk felkutatása (oldal végén [[en:…]], általában van angol cikk). --Tacsipacsi vita 2014. április 13., 17:08 (CEST)

Sablon-allapokat nem nagyon tárol a Wikidata. És ezeket a botok is kerülik. Ha igény van rá, akkor kézzel kell ezeket a lapokat összekapcsolni. -- ato vita 2014. április 14., 20:33 (CEST)
Ezek nem az allaphoz kapcsolódnak, hanem magának a sablonnak a megfelelői, pl. en:Template:Disambiguation. Lehet, hogy az allappal volt Addbotnak is baja. --Tacsipacsi vita 2014. április 15., 16:05 (CEST)

"Jegyzetek" szakasz és sablon beillesztése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. június 16., 19:45 (CEST)

A JulesWinnfield-hu szerkesztő által életre hívott Kategória:Forráshivatkozás-listát hiányoló lapok pillanatnyilag mintegy 1500 lapot listáz, melyek rendbetétele nyilvánvalóan botoknak való feladat. m82xe (vitalap), 2014. június 15., 22:27 (CEST)

Cikkértékelő futtatása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

User:AtaBot most le fogja futtatni a Dani által megjavított cikkértékelő progit. Keep your fingers crossed. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. június 16., 19:58 (CEST)

Ha hibát észleltek, szóljatok. Ne nekem, anyucimnak. :) AtaBot vita 2014. június 16., 21:59 (CEST)

Socorro egyértelműsítés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. június 28., 22:53 (CEST)

Üdv! A Socorro szócikkre 858 lap hivatkozik, ezek szinte mind kisbolygók, mert ott fedezték fel őket. De elég sok Socorro van a világon, ezért talán Socorro (Új-Mexikó)-ra kellene egyértelműsíteni. Lehet? Zerind üzenőlap 2014. június 17., 13:00 (CEST)

Úgy gondolom, hogy akkor mindenképpen szükséges az egyértlap létrehozása is, az alapalakot pedig arra kell irányítani. -- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2014. június 29., 17:16 (CEST)

Köszi! Az egyértelműsítőt megcsináltam (még bővíthető), és az átirányítást is. Zerind üzenőlap 2014. június 30., 13:45 (CEST)

Szíriai kormányzóságok: statiszika[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. június 28., 21:09 (CEST)

Kedves Botgazdák!

A különféle szíriai kormányzóságok (pl. Haszaka kormányzóság) oldalán egységesen hibásan, egy t betű hiánnyal szerepel "A szír Központi Statiszikai Iroda honlapja". --Tudor987 vita 2014. június 19., 23:16 (CEST)

Az Álmosvölgy legendája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva--B.Zsolt vita 2014. július 4., 16:49 (CEST)

Egyértelműsítés miatt javítani kellene Az Álmosvölgy legendája hivatkozásait. Trevor vita 2014. június 30., 09:09 (CEST)

Ez most komoly? 20 db szócikket érint. Minek erre bot? Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. július 2., 11:40 (CEST)

Haraszti Zsolt -> Haraszti Zsolt (labdarúgó)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva--B.Zsolt vita 2014. július 4., 16:27 (CEST)

Kérnék szépen egy botsegítséget a Haraszti Zsolt linkek javítására a Haraszti Zsolt (labdarúgó, 1991)-ra, ezekben a szócikkekben. Köszönöm szépen! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. június 30., 22:12 (CEST)

A linkeket Haraszti Zsolt (labdarúgó) névre kellene javítani. Köszönöm, ✮ Einstein2 vitalap 2014. július 1., 16:07 (CEST)

Jelenleg még folyamatban van, pár perc és kész! --B.Zsolt vita 2014. július 4., 00:43 (CEST)

Köszönet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. július 4., 16:30 (CEST)

Román település infobox[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. július 5., 11:19 (CEST)

A román települések infoboxában kellene kitölteni a fejlesztési régió mezőt, amelyiknél hiányzik. A fejlesztési régió a megye alapján a {{NUTSRománia}} sablon szerint meghatározható. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. július 2., 11:36 (CEST)

sablonok átalakítása bottal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok lehetséges az alábbi feladat elvégzése botokkal? Az infobox szót tartalmazó sablonokat, melyekben nincs /doc és /XML kellene megvizsgálni, majd a

-->{{Infobox/Kép<!--
 -->|{{{kép|}}}<!--
 -->|{{{képméret|}}}<!--
 -->|{{{képaláírás|}}}<!--
-->}}<!--

részt kellene a

-->{{Infobox/Kép<!--
 -->|{{Wikidata|p18|{{{kép|}}}}}<!--
 -->|{{{képméret|250px}}}<!--
 -->|{{{képaláírás|}}}<!--
-->}}<!--
-->{{#if:{{Wikidata|p18|{{{kép|}}}}}||[[Kategória:Fotó nélküli sablont tartalmazó hely cikkek]]}}<!--

részre cserélni.

Ha megoldható, még a feladat megkezdése előtt összeírnék egy listát a hasonló cserékről, hogy a munka egy lépésben megvalósítható legyen.

Persze csak akkor, ha a botok tudnak ilyen nagyobb szövegrészt is cserélni, melyben van sortörés is. --B.Zsolt vita 2014. július 2., 23:56 (CEST)

Technikailag lehetséges. De biztosan egybevág a közösség véleményével pl. a "Kategória:Fotó nélküli sablont tartalmazó hely cikkek" is a sablonokban? :-) -- ato vita 2014. július 4., 15:12 (CEST)
Mondtam, hogy még ne fogjon neki senki, mert akkor bővítem a listát és figyelmesebb leszek! :P Akkor ha összeírok egy ilyen feladatcsokrot, lesz rá jelentkező? --B.Zsolt vita 2014. július 4., 16:15 (CEST)
Előbb-utóbb valaki biztos megcsinálja ezt is. :-) Ilyen feladatokat, nagyobb szövegrészek cseréjét sortörésekkel az AWB "options" füle alatt az "advanced" settings-be írok. -- ato vita 2014. július 5., 11:30 (CEST)

Skandináv mitológiai - külső link URL módosulása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva--B.Zsolt vita 2014. július 5., 00:33 (CEST)

Sziasztok!

kategória:skandináv mitológia cikkekben módosítani kellene a http://www.norse-myth.comze.com linket erre: http://www.skandinav-mitologia.hu , mert az URL módosult. Megcsinálja valaki? misibacsi*üzenet 2014. július 3., 18:10 (CEST)

Egyet sem találtam... Lehet valaki már megelőzött? --B.Zsolt vita 2014. július 4., 00:47 (CEST)

Nem tudom hogy kerested, például az ABC elejétől kezdve a cikkeket ezekben benne van a cserélendő "www.norse-myth.comze.com": Alfheim, Álfok, Andvaranaut, Angrboda, Bifröszt, ... misibacsi*üzenet 2014. július 4., 18:42 (CEST)

Ahha, www nélkül kell keresni! :) --B.Zsolt vita 2014. július 4., 22:35 (CEST)

Köszönjük! misibacsi*üzenet 2014. július 5., 09:52 (CEST)

Szent Erzsébet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. július 5., 13:03 (CEST)

Kérném szépen cserélni a Szent Erzsébet-re mutató hivatkozásokat Árpád-házi Szent Erzsébet-re, hogy az előbbit átalakíthassam egyértelműsítő lapra (Erzsébet (Újszövetség) miatt). Köszönöm. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. július 4., 23:37 (CEST)

Köszönöm!--Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. július 5., 13:13 (CEST)

Zoran Petrovićok egyértelműsítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. július 6., 12:46 (CEST)

Zoran Petrović (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Megkérek egy botgazdát, hogy egyértelműsítse a Zoran Petrovićok hivatkozásait. Köszönöm: -- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2014. július 5., 22:45 (CEST)

Cikkértékelő bot[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőben(aláíratlan)

(...átmozgatva az adminisztrátorok üzenőfaláról)

A Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Bot lapon a program letöltésére mutató link nem hozza be az oldalt. E miatt sem én, sem más nem tudja tesztelni. Korrigálná az, aki tudja, hol lelhető fel még ez a program? Bencemac A Holtak Szószólója 2014. július 8., 14:35 (CEST)

Csoportok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Üdv! Kérném a számos helyen (sok cikkcímben is) hibásan kötőjellel előforduló A-csoport, B-csoport, C-csoport stb. kifejezések javítását A csoport (OH. 425. o.), B csoport (488.), C csoport (546.) stb. formára. Előre is köszönöm, ✮ Einstein2 vitalap 2014. július 18., 18:36 (CEST)

@Einstein2: Ez a szabály csak egybetűs csoportokra vonatkozik, vagy több betűsökre is, mint pl. Derdena-csoport, Flandin-csoport, halál-csoport, Orjuna-csoport?

Elkezdtem törölgetni a kötőjeleket de azt hiszem, máris csináltam pár halott-linket. Valószínű, hogy a következő cikkekből is többet vagy mindet át kellene nevezni.

Ha ezek egyedi elbírálás szerint átnevezendők, akkor rábíznám egy nálam jobb nyelvtanosra. -- ato vita 2014. július 19., 12:31 (CEST)

A fenti listából az 1. és 66. közötti, illetve a legutolsó tételt kéne átnevezni. A kérés csak azokra a kifejezésekre vonatkozik, amikben a csoport szó előtt egy nagybetű áll (pl. A csoport, F csoport, Z csoport). ✮ Einstein2 vitalap 2014. július 19., 13:34 (CEST)

Látom, hogy megtörténtek az átírások, de miért átirányítás nélkül lett átnevezve? Jobb lett volna meghagyni az átirányítást a Wikipédia:Átirányítás oldalon olvashatóak alapján. Zerind üzenőlap 2014. július 20., 07:39 (CEST)

Közkívánatra maradtak az átirányítások is. :-) -- ato vita 2014. július 20., 11:32 (CEST)

Köszönöm a kifejezések javítását. ✮ Einstein2 vitalap 2014. július 22., 20:17 (CEST)

David Leanek egyértelműsítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaSamat üzenetrögzítő 2014. július 19., 20:07 (CEST)

David Lean (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Megkérek egy botgazdát, hogy egyértelműsítse a David Leanek hivatkozásait. Elvileg a maradék már mind a filmrendezőre akar mutatni. Köszönöm: -- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2014. július 19., 18:43 (CEST)

John Cooperek egyértelműsítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. július 24., 19:01 (CEST)

John Cooper (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Megkérek egy botgazdát, hogy egyértelműsítse a John Cooperek hivatkozásait. Köszönöm: -- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2014. július 19., 20:34 (CEST)

nevezetettség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2014. július 24., 23:57 (CEST)

Kedves Botgazdák!

Néhány (legalább 10) szlovákiai településről szóló szócikkben (pl. Kishárs) szerepel "Nevezetettségei" c. szakasz, amit egységesen "Nevezetességei"-re kellene javítani. --Tudor987 vita 2014. július 24., 23:16 (CEST)