Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Részben automatizálható feladatok
 • Speciális:Dupla átirányítások – egyenként kell megvizsgálni őket, mert nem mindegyik jogos, de az elbírálás után az előfordulásokat már lehet bottal ütni.
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Portálsablon terítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

sziasztok! Ki kellene tenni a {{Portál|Kelet-Ázsia|-}} sablont a Portál:Kelet-Ázsia oldalon listázott kategóriák szócikkeibe. Ha esetleg valamelyik gyakorlott botgazda elmondja, hogy kell csinálni, beüzemelem rá AtaBotot. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. szeptember 4., 11:58 (CEST)

Talán Istvánka tud segíteni. Aki függősablont tett rá, legyen szíves alá is írni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. szeptember 14., 22:49 (CEST)

Tomcsy is tud segíteni a szükséges kóddal, a mi műhelyünk által gondozott kategóriákban Ő teríti a portálsablonokat. --Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2012. szeptember 17., 23:08 (CEST)

@Teemeah: A portálon listázott kategória-elemek nem mindegyike tartozik a portál témakörébe. A 9800 cikk első 140 cikkéből kb. 50 téves. pl. Kína történelme → háborúi → komplett 1. és 2. világháború. Ezeken a kategóriákon kicsit dolgozni kellene vagy sok lesz a botos szerkesztés utáni munka. -- ato vita 2014. április 11., 23:37 (CEST)

Egy év elteltével érdeklődés hiányában a függőben sablont levettem. -- ato vita 2015. április 23., 22:00 (CEST)

Résztvevő → részt vevő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőben--Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 19:41 (CEST)

Sziasztok! Az lenne a kérésem, hogy az összes olimpiai nemzetcikkben szereplő egyik résztvevő nemzete volt kifejezésben a résztvevő-t valamelyik botgazda javítsa részt vevő-re, mivel az OH. 1235. o. szerint melléknévként az utóbbi, különírt forma a helyes. Köszönöm! ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 13:57 (CEST)

Az olimpiai nemzetcikkeken kívül a világbajnokságok cikkeiben is kellett cserélnem. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 17:32 (CEST)

Köszönöm szépen. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 17:46 (CEST)

Újraindítom a botot, mert találtam olyan szócikkeket, amelyek kimaradtak. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 19:41 (CEST)

Az éjjel Tomcsybot is ezzel foglalkozott. Sajnos rájöttem, hogy rengeteg előfordulás van még: számos sportágnál "résztvevő csapatok", az olimpiai éremtáblázatoknál "résztvevő országok" stb. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 08:29 (CEST)

Felül kéne vizsgálni néhány botszerkesztést, mert például itt biztosan nem melléknévi szerepben olvasható a szó. Lásd még OH 1450: vb-résztvevő. --Regasterios vita 2013. augusztus 11., 11:48 (CEST)

Az ilyenek miatt nem szabad soha automatikusan javítani a helyesírást bottal. Lehet, hogy csak százból egy kivétel van, de többnyire van. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. augusztus 11., 12:09 (CEST)

Nem szoktam automatikusan javítani; kézi felügyelet mellett csúszott be :-( --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 21:21 (CEST)

Visszavontam a Regasterios által jelzett hibás szerkesztést, és még korábban TomcsyBot szerkesztéseiből is számosat visszavontam, pl: [1], [2], [3], [4], [5] --Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2013. augusztus 11., 17:25 (CEST)

Szenátorcikkek javítása, fejlesztése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőbenm82xe (vitalap), 2015. február 24., 21:44 (CET)

A nemrégiben létrehozott szenátorcikkekben (melyek a Amerikai szenátorok kategóriában és alkategóriáiban találhatók) a következő javításokat, nyilvánvaló bővítéseket tartanám mindenképpen szükségesnek, melyek számomra botmunkának tűnnek.

 • Tick-green.png Állam (és esetleg Red question mark.svg párt) szerinti alkategóriákba sorolás. (Látom, már folyamatban van, csak a teljesség kedvéért említettem meg.)
  • Tick-green.png Kapcsolódó teendő: Az USA Demokrata pártjának szenátorai‎ kategória helyesen Az USA Demokrata Pártjának szenátorai‎ lenne (legalábbis szócikkünk szerint: Demokrata Párt (Amerikai Egyesült Államok)); a kategória átnevezése után, ha jól tudom, javítani kellene a kategóriahivatkozást a (jelenleg) 56 hivatkozó szócikkben.
  • Tick-green.png Kapcsolódó Symbol question.svg kérdés: Az rendben van-e, hogy egyes kategóriák neve "<ÁLLAMNEVE>i szenátorok", míg másoké "<ÁLLAMNEVE> állam szenátorai" formátumban szerepelnek, s ezáltal nem egységesek? Engem nem zavar, csak gondoltam, megemlítem, ha már észrevettem. (Ha netán át kellene nevezni őket, akkor az is a fentihez hasonló botmunkát eredményezne.)
Az államos kategóriákat egységesítettem. -- ato vita 2015. február 19., 21:02 (CET)
Sajnos nem lett jó az Észak-Dakota, Dél-Dakota, Észak-Karolina és Dél-Karolina, mert itt a kategóriák nevében a kötőjel utáni szó kisbetűvel kezdődik. Ezt még jó lenne javítani, ezekből is van száznyi nagyságrendben. Zerind üzenőlap 2015. február 20., 11:54 (CET)
Javítottam. -- ato vita 2015. február 20., 20:19 (CET)
 • Tick-green.png Navigációs sablonok elhelyezése. (Látom, már folyamatban van, csak a teljesség kedvéért említettem meg.)
Az Amerikai szenátorok államok szerint navigációs sablonokban szereplő cikkekben már szerepelnek a navigációs sablonok és az államok szerinti kategóriákba lettek pakolva. A maradék kétszázvalahány nemigen botosítható. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Red question mark.svg A még élő szenátorok esetén a születési-halálozási információból (a bevezetőben) a halálozási helyfoglaló – , ) karaktersorozatot talán helyre kellene hozni.
Az adott helyen a cikkekben csak egyforma wikidata-sablonok vannak, amik a wikidatás adatokat mutaják, már ha vannak. A bot innentől nem tud különbséget tenni a cikkek között, ami alapján a sablonokat törölné vagy bent hagyná. Egy megfelelő táblázattal esetleg megoldható lenne, de szerintem ez a szépséghiba nem hozna annyit a konyhára, amennyi fáradságba kerülne a halálozási adatok későbbi kitöltése. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Blancovinkjeemptysmall.png A bevezetőben ki kellene írni a személy középső nevét, ha van.
A fentiek miatt a cikkek létrehozása előtt lett volna elintézhető megfelelő táblázattal. Innentől már nehézkes és szükség lenne hozzá egy táblázatra a cikkek címével és a középső nevekkel. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Red question mark.svg A hivatali idő(ke)t napra pontosan fel lehetne-e tüntetni az infoboxban? (Ha már a halál oka is benne van.)
A hivatali idők a cikk írásával egyidőben kerültek a cikkekbe Az USA korábbi szenátorai táblázata alapján. Ennek a pontosítása érdeklődő szorgos kezek munkáját igényli. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Tick-green.png A képviselt államot a bevezetőben (és esetleg az infoboxban is) meg kellene említeni. Az előbbit és ezt a pontot lehetne az enwikihez hasonlóan.
Ennek az egységes megszövegezése azt hiszem nagyobb nyilvánosságra is tartozna. Továbbá a maradék cikkeket előbb legalább államok szerint külön kellene kategorizálni. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
A bevezetők HuFi verziója szerintire javítva. -- ato vita 2015. február 24., 20:21 (CET)
Ld. előző pont. -- ato vita 2015. február 24., 20:21 (CET)
 • Láttam olyat is, hogy az infoboxban a név mellett volt egyedítő tag (valószínűleg ritka). Nem tudom, hogy került oda egyáltalán. Csak azért mondom, hogy esetleg pillantson oda is, aki csinálja, ha már az összes cikken végigmegy.
 • Blancovinkjeemptysmall.png Létre lehetne hozni a kimaradt szenátorok cikkeit is (van egy jó pár), a teljesség kedvéért, már ha vannak rájuk információk az adatbankban, amiből a többi is elkészült – és immár akkor a fenti csiszolásokat is figyelembe véve hozandók létre.

A fentiek, azt hiszem, nem igényelnek különösebb megelőző egyeztetést, konszenzust, ezért bátorkodtam rögtön itt megemlíteni. (Egyes más kérdésekben a Kocsmafalon folyt vita, pl. az "egykor volt" esetéről, de nem alakult ki konszenzus, ezért nem is említettem itt.)

Amennyiben mégis megemlítettem itt valami olyat, amit nem kellett volna, elnézést; a vállalkozó botgazdá(k)nak pedig előre is köszönöm a munkáját. m82xe (vitalap), 2015. február 18., 21:42 (CET)

Igen, lehet, hogy a megjelölt teendők egy része nem a klasszikus értelemben vett botmunka, mely egy gombnyomásra automatikusan rendbetesz több száz cikket – hanem a cikkekre kicsit odafigyelve, egyenként kell őket megcsinálni. Viszont, mégis azért tekintek rájuk botmunkaként, mert nagyon egynemű szerkesztések, aprók (már amelyik), és segédprogrammal megtámogatva viszonylag gyorsan végezhetők.
Természetesen nem várom el, hogy bárki fáradozzon főleg az időigényesebb, nehezebben automatizálható dolgokkal. Csak azért írtam ide mégis, hogy hátha van olyan botgazda, akinek lenne kedve hozzá. Ha nem, sebaj, legfeljebb úgymarad, vagy esetleg újra megpályázom a botflaget. m82xe (vitalap), 2015. február 19., 16:02 (CET)

A botflag megadására, mint megerősített szerkesztő másodszorra sokkal nagyobb esélyt látok. -- ato vita 2015. február 19., 19:37 (CET)

Szerintem az egykor-volt kérdésben kialakult a konszenzus, az utolsó változatot mindenki elfogadta (legfeljebb ez így nem lett kimondva). --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. február 20., 14:38 (CET)

Én is így érzem/értelmeztem a nyelvi kocsmafali megbeszélés eredményét. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. február 20., 14:56 (CET)

Akkor azért ide írnám a fent említett konszenzus linkjét és szövegét:

Symbol question.svg kérdés Ugye jól értettem a kívánt formát és a képzettség törölhető a cikkek szöveges részéből? -- ato vita 2015. február 22., 11:27 (CET)

Igen, szerintem ez így jobb, mint Einstein2 megoldása a "virginiai szenátora" fordulattal. Ha ez a változás megvan, a foglalkozást (politikus, jogász, közgazdász, irodagép-műszerész stb.) még kitalálhatjuk vagy kézzel kell megcsinálni. De ha mind átkerül a HuFi utolsó verziójára, az már megszüntette a fő problémát (egykori-volt). Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. február 22., 11:32 (CET)

Akkor már csak azt a maradék kétszáz-egynéhány szenátort kell szétszálazni államok szerint, mielőtt a bevezető egységesen bottal módosítható. -- ato vita 2015. február 22., 12:12 (CET)
Megtörtént. A beillesztendő szövegből ne felejtsd ki a szükséges helyeken a belső hivatkozásokat. Továbbá figyelj a hivatali idők sajátosságaira (néhol több ciklus van, néhol a ciklust csak egy év jelöli). m82xe (vitalap), 2015. február 23., 20:10 (CET)
A bevezetők módosultak. Az államokat nem linkesítettem mert egy lépésben kicsit sok lett volna az egyértelműsítések miatt. -- ato vita 2015. február 24., 19:25 (CET)

Köszönöm mindenkinek, aki folytatta a megkezdett munkát! De ennyi hiba esetén talán egyszerűbb lett volna inkább újra létrehozni a cikkeket, mint ennyit barkácsolgatni őket. A hiányzó szenátorokat érdemes lenne államonként létrehozni a navigációs sablon alapján, úgy már egyből mehetnének be a megfelelő kategóriába. Szerencsére az AWB ki tudja gyűjteni egy sablonból a piros linkeket, sőt az összeset is! Mivel a sablonok az angol alapján készültek, a magyar és az angol sablonból kiolvasott linkek egymás mellé helyezése 100%-osan kiadja az összetartozó párokat. A további szenátorok esetén érdemes lenne megfontolni az angol wiki infoboxainak tartalmának kiolvasásást bottal és az alapján létrehozni a többit. --B.Zsolt vita 2015. február 24., 01:09 (CET)

Előtte azonban alkalmas formára kell hozni a navboxok piros hivatkozásainak egy részét. Sok ugyanis angol – és egyébként is nálunk szükségtelen – egyedítő taggal rendelkezik (sőt sok link csak azért piros, mert rossz a hivatkozás, pedig a megfelelő szócikk már létezik. Ez utóbbi hibát a navboxok mintegy felében már javítottam.) Vállalom a navboxok átfutását és a hivatkozások megfelelőre alakítását. m82xe (vitalap), 2015. február 24., 12:58 (CET)
Mint kiderült, sok esetben a huwikin is kell az az egyértelműsítés – bár általában még nem létezik a többi hasonló nevű cikk, de azt mégsem hagyhatjuk, hogy rossz helyre (szenátorra) mutató linkek maradjanak a szócikkekben. Szóval egy csomó egyértelműsítési munka merült fel, emiatt el fog húzódni a sablonok javítása. m82xe (vitalap), 2015. március 9., 20:33 (CET)

Semmitmondó mondatok törlése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Botgazdák!

Labdarúgó-játékvezetők oldalán óriási számban szerepelnek a következő semmitmondó mondatok, melyeknek törlését kérném mindből: "Gyakorló játékvezetőként különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat." és "A játékvezetői vizsgát megszerezve indulhatott pályája." Köszönöm! – Tudor987 vita 2015. március 29., 23:13 (CEST)

Megnéztem az első mondatot, és a Google alapján tényleg szó szerint ebben a formában szerepel több mint ezer cikkben! Sőt rendre úgy folytatódik, hogy „Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára…” Ezzel együtt nem vagyok biztos benne, hogy lehet-e ezen bottal segíteni. Mi maradna a cikkben ezek helyén? Biztos, hogy semmi átvezetésre nincs szükség? Ádám 2015. április 7., 03:19 (CEST)

Véleményem szerint ez a mondat szimplán törlendő, a szócikkeket megnézve enélkül nem fog hiányozni semmi, nincs szükség "átvezetésre". --Tudor987 vita 2015. április 10., 00:16 (CEST)

Nagyon örülnék neki, ha az ilyen üres töltelékek eltűnnének. --Karmela posta 2015. április 10., 08:00 (CEST)

A fenti mondatok törlődtek, a mellékmondatok és az 1-2 szóval több információt tartalmazó mondatok maradtak. -- ato vita 2015. április 11., 19:01 (CEST)

@Ato 01: Hálásan köszönöm! --Malatinszky vita 2015. április 24., 14:02 (CEST)

Az 1-2 szóval több infót tartalmazó mondatok közül is töröltem egy raklapra valót, de ez elég macerás, nem lehet automatikusan csinálni, bár az AWB sokat segít benne. Ehhez jön még hozzá a szintén gyönyörű „legmagasabb labdarúgó bajnokság”. Nyolc órányi munkával kb. 270 cikket sikerült kitakarítanom ebből a szempontból, közben teleírtam Lajos52 vitalapját. Iszonyat, hogy mennyi felesleges munkát generál a működése! Azt meg le sem írom, hogy hány cikket kéne még mindig átnézni ilyen szempontból. --Puskás Zoli vita 2015. május 24., 01:52 (CEST)

Repültek/repülnek még ezek is:

 • A játékvezetés körülményeit figyelembe véve vizsgázott. – Ha volt a mondatban évszám akkor maradt a ...-ben vizsgázott.
 • Labdarúgó játékvezetők oktatása vizsgával (elméleti, gyakorlati) zárul.
 • A labdarúgó-szövetségek (területi, megyei, országos) bírói bizottságának minősítése alapján jutott magasabb osztályba. – Alapvetően trivialitás, azt sem írjuk le, hogy valaki a gimnáziumban a tantestület javaslatára lépett felsőbb osztályba, ráadásul nem is minden országban van például megye, és az is erősen kérdéses, hogy az elmúlt százegynéhány évben ez mindig, mindenhol így történt volna.
 • A játékvezetői vizsgát megszerezve indulhatott pályája.
 • Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára… mondatrész, a tartalom – ha van – megőrzése mellett.
 • legmagasabb labdarúgó bajnokság – Én 185 cm magas vagyok, nem tudom, hogy nálam magasabb-e vagy sem. Persze nem vagyok labdarúgó-bajnokság, úgyhogy ez nem is igazán lényeges. :-) Lett belőle legfelső szintű labdarúgó-bajnokság, kötőjellel, mert úgy kell írni.

Azt hiszem ennyi. --Puskás Zoli vita 2015. május 24., 13:45 (CEST)

Francia vasútállomások, aposztrófos nevek és más javítandók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ide leválogattam a francia vasútállomások közül azokat, ahol a névben sima (egyenes ') aposztróf szerepel, ezeket mind át kell javítani a jó (ferde ’) aposztrófra. Elkezdtem csinálni egyenként, de nagyon sok. Fenti listában zölden látszó nevek már csak átirányítások, azokat megcsináltam, a kéken látszókat még át kell dolgozni. (Itt a már kijavított szócikkek listája, ferde aposztróffal, itt már csak kékek vannak).

A következő lépések szükségesek (példa egy KÉSZ, javított szócikk):

 1. átnevezni a szócikket (névben a sima aposztrófot a szerkesztőlécről bemásolt ferde aposztróffal helyettesíteni), pl. Gare d'Abbaretz-et átnevezni Gare d’Abbaretz-re (ez konkréten már megvan).
 2. Javított Gare d’Abbaretz címet 2x bemásolni a szócikkbe, 1x az infoboxba, 1x a bevezetőbe, felülírni az eredetit.
 3. Wikidatában a magyar címkét átírni az eredeti Gare d'Abbaretz-ről a javított Gare d’Abbaretz-re. (Lista a Quickstatementshez: User:B.Zsolt/hibás nevek).

További, kézzel javítandó elemek a szócikkekben:

 • „Gare d’Abbaretz vasútállomás Franciaországban (semmi) településen.” A település neve üres, ha Wikidata p131 nincs kitöltve. Maradjon így? Vagy ha üres, akkor ne legyen ott a „település” szó se. A települést kézzel kell beírni, emberi logikával, Pl. Gare d’Ajaccio-nál Ajaccio-t beírtam a Wikdatába. Pl. Gare d’Aix-La Marsalouse-nál azt kell beírni, hogy „Aix (Corrèze) település La Marsalouse nevű részében.” Ez nem automatizálható.
 • „Az állomást az alábbi vasútvonalak érintik:” (semmi). Maradjon így?
 • „A vasútállomáshoz az alábbi állomások vannak a legközelebb:” (semmi) Maradjon így?

Az aposztrófos átjavításokhoz kérek segítő kapacitást. A többire pedig irányelveket. (Hagyjunk-e folyószövegben Wikidata paramétereket, akkor is, ha azok üresek)? Köszönöm. Akela vita 2015. április 17., 01:26 (CEST)

A szócikkcímeket mind átjavítottam. Városneveket csak ott, ahol felismerhető volt, pótoltam. A többit az idő vasfogára bízom. Akela vita 2015. április 18., 03:23 (CEST)

A felvetett problémák többsége automatizálható, csak egy jó internetkapcsolat kell hozzá (na az, ami nekem jelenleg nincs):

 • wikidata címkék javítása: ki kell gyűjteni az összes javított szócikk címet, berakni listába, majd a Widar-ral át kell őket javítani;
 • A hiányzó vasútvonalak a hiányzó címkék miatt nem jelennek meg, nekem megvan az összes francia vasútvonal neve franciául, többsége egy egyszerű szabály szerint fordítható, ezeket is Widarral hozzá kell adni a Wikidatához;
 • A városneveket ki lehet olvasni a francia Wikiből, többsége szintén hozzáadható a Wikidatához (lista itt: Szerkesztő:B.Zsolt/Wikidata, kimondottan @Ato 01:-nek való feladat :)).

Becslésem szerint a munka 90%-a automatizálható, csak a maradék 10% lenne egyedi eset. Ezekhez bot jog sem kell. --B.Zsolt vita 2015. április 18., 12:07 (CEST)

Olvasgattam a felvetést, de attól tartok, hogy olyan ferde aposztróf, mint Akelának, nincs is a billentyűzetemen. A fenti listából Widarozást pedig rizikósnak tartom. Dolgozni kellene még ezen a listán. Itt az összes franciásan írt városnevet magyarra kellene fordítani. Ezt inkább jobb lenne kézzel. Franciául pedig még nem tudok. -- ato vita 2015. április 18., 13:56 (CEST)
A második listát a javított aposztrófokkal lefuttattam és öt wikidatás címkét javítottam. -- ato vita 2015. április 18., 14:37 (CEST)

A nyomdai aposztróf (’) a billentyűzeten nincs (nekem sincs), csak a Wiki szerkesztőlécen. (De biztosan van alfanumerikus kódja is, csak nem tudom). Sorozatos aposztróf-javításokat (ha jól látom) pl. DVTKbot csinált a "botos" olasz városok egyes sorozatainál. (Ahol nem tette meg, ott egyénileg javítottam, de az mennyiségileg kezelhető volt, nem sok). Akela vita 2015. április 18., 15:11 (CEST)

Elkezdtem hozzáadogatni a hiányzó városneveket a francia vasútállomásokhoz. Valami oknál fogva azonban csak a L betűig tudtam lekérdezni az állomásokhoz tartozó településeket. Valami apróság mindig közbejön... Mindenesetre ez is nagy haladás szerintem! :) Mindent lehet, csak foglalkozni kell vele! --B.Zsolt vita 2015. április 19., 22:07 (CEST)

Olasz települések, dupla szócikkek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

És még egy probléma, az olasz városoknál már a többedik bukik ki: duplikátban megvan mind a sima, mind a nyomdai aposztrófos szócikk. Amennnyire ki tudtam bogozni, a bot nem veszi észre, ha a szócikk a másik (jó) aposztróffal már megvan, és előállít sima aposztrófos duplikátot (Campo nell'Elba (2015. febr.), Campo nell’Elba (2008 óta megvan). (Canale d'Agordo is ilyen volt).
A másik eset Farra d'Alpago/Farra d’Alpago és Chies d'Alpago/Chies d’Alpago, ahol mindkettőt újonnan állította el bot és szerkesztő. Ezeket nem lehet szisztematikusan összekeresni, csak véletlenül,egyenként lehet rájuk akadni. Kérlek, erre is ügyeljetek botos szócikkek előállításakor. Köszönöm. Akela vita 2015. április 18., 20:11 (CEST)

Annyira azért nem nehéz rájuk akadni! Ki lehet gyűjteni azokat a cikkeket, melyeknek nincs Wikidata kapcsolatuk. Minden ilyen találat gyanúra ad okot, főleg azért, mert wikidata kapcsolat nélkül az adatok sem tudnak átjönni, így csak egy üres váz az egész cikk. --B.Zsolt vita 2015. április 21., 22:07 (CEST)

Átnevezett szerkesztők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenTacsipacsi vita 2015. április 20., 22:38 (CEST)

Sziasztok! Ma hajnalban véglegesítették az egységes bejelentkezést, ennek következtében mintegy 27 és fél ezer szerkesztőt neveztek át, a szerkesztőlapokat, vitalapokat, allapokat átirányítás nélkül átnevezve, ezekre rengeteg link mutathat. Ki tudja valaki javítani? --Tacsipacsi vita 2015. április 18., 10:38 (CEST)

Engem is átneveztek (saját kérésre) nemrég. Tudnátok javítani az én hivatkozásaimat is? Szerkesztő:Ákos97 –› Szerkesztő:Ákos97 és Szerkesztővita:Ákos97 –› Szerkesztővita:Ákos97. Nagyon köszönöm! --Ákos97 почта 2015. április 21., 19:48 (CEST)

Te még a jobbik kategóriába tartozol, mert pl. Szerkesztő:Pasztilla (Szerkesztő:Pasztilla~huwiki) esetében még zöld link se maradt. --Tacsipacsi vita 2015. április 21., 21:05 (CEST)

Sablonnal helyettesített személynevek javítása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ulrika Friderika Vilhelmina hessen-kasseli hercegnő: magyarra félig átírt nevek vannak. Nem tudom kijavítani, mert csak a Wikidatára mutató sablonok vannak, folyószövegbe és infoboxba beillesztve, pl. és , stb. Kérem az Elizabeth, Charlotte, Maximilián és hasonló eredeti formákban hagyott neveket, a többi névvel hasonlóan magyarítani (Sarolta, Erzsébet, Miksa, stb), itt is, és a kapcsolódó cikkekben is. Valamint Charlotte hessen-kasseli őrgrófnő belső sablonjaiban is a „hesse-kasseli”-eket hessen-kasseli-ekre kérem javítani. Akela vita 2015. április 18., 20:42 (CEST):

Javítottam kézzel a wikidatán. Sajnos, több is van, de nem tudom, milyen módszerrel lehetne kigyűjteni. Talán DVTK KIADÓ, aki beírta ezeket az elnevezéseket a wikidatába, tudna segíteni. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. április 18., 21:01 (CEST)

Ez kapkodäsos munka volt. DVTK KIADO

Földrajzinév-bizottság régi linkjét cserélni kellene[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. április 20., 20:51 (CEST)

Tisztelt Botosok! Kellene javítani egyes <ref>-ekben szereplő foldrajzinév-bizottsági hivatkozásokat. Amivel én most összefutottam, az a Fidzsi-szigetek cikkének elején áll és erre hivatkozik: http://www.fvm.hu/main.php?folderID=2235&articleID=11676&ctag=articlelist&iid=1, ezzel szemben a bizottság oldala ma már itt van: http://2010-2014.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/kozigazgatasi-allamtitkarsag/hirek/foldrajzinev-bizottsag. Lehet ezeket automatikusan cserélni?Nem tudom, hány cikk érintett, ezt is ki kellene valahogy deríteni, nem értek hozzá. Ha nem sok, esetleg javítom kézzel is, csak akkor szeretnék kérni egy listát, hogy hol kellene matatni! Előre is köszi! - Gaja  Hairy coo.jpg  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2015. április 19., 19:06 (CEST)

Volt egy hasonló szövegcsere korábban, (itt: Wikipédia:Botgazdák üzenőfala/Archív_19#A magyarországi molylepkék gyakorlati albuma) ahol Hirvenkürpa készített egy remek sablont ({{Magyarországi molylepkék gyakorlati albuma}}) az adott linknek, így ha az később megváltozik, csak a sablont kell átírni. Nem lenne jobb ehhez is sablont készíteni? -- ato vita 2015. április 19., 21:21 (CEST)
Lehet, csak figyelni kell, hogy az első 72 db határozat egy fájban van, a többi meg külön-külön. Szóval jó lenne úgy megoldani, hogy az egyes határozatokra lehessen pl. számmal hivatkozni. Mert a fentiek alapján nem elég az, hogy csak az FNB lapjára mutasson a lap, mert így nem derül ki, hogy hányadik határozatot kell keresni... - Gaja  Hairy coo.jpg  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2015. április 19., 22:33 (CEST)
Meggyőztél. Csak a linkeket cseréltem le. -- ato vita 2015. április 20., 20:51 (CEST)

Köszönöm a segítséget! - Gaja  Hairy coo.jpg  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2015. április 20., 20:59 (CEST)

Senki nem szerkeszt a Wikidatán?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok! Most már rengeteg hasznos segédeszközünk van az adatok Wikidatára való feltöltéshez. Nincs senki, aki vállalkozna az adatok feltöltésében? Még bot jog sem kell hozzá.

Sikerült kigyűjtenem a települések hivatalos weboldalát is, ezek mind megjelenhetnének nálunk is, ha át tudnánk másolni őket az angol wikiből a Wikidatára. Mindenféle szükséges támogatást és tanácsadást szívesen megadok. Van rá jelentkező? --B.Zsolt vita 2015. április 21., 23:16 (CEST)

Dobránszky Zoltán[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. április 24., 21:10 (CEST)

Szeretnék kérni botos egyértelműsítést Dobránszky Zoltán (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-ra. Majdnem 200 cikkben mutat zöld link az egyért. lapra. Köszönöm! --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. április 22., 08:37 (CEST)

III/III.[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok!

Szerencsére Valaki elkezdte a Belügyminisztérium III/III. Csoportfőnökség (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) című lapot, köszönet érte. Megnéztem, mely lapok hivatkoznak rá. Nagyon kevés. Az jutott az eszembe, teríteni lehetne azokba a cikkekbe, ahol előfordul a III/III., III/III-as kifejezés. Sok besúgó és besúgott cikke van a wikipédián. Mindjárt sokkal több lenne a rámutató link. --Rakás vita 2015. április 25., 16:40 (CEST)

Amiben szerepel a „III/III” szöveg, 39 cikk magán a róla szólón kívül, 35 lap egyéb névtérben (beleszámít ez is, sok az URL-találat fájlleírólapokon), több helyen (piros) linkkel, a következőket találtam ránézésre (valamiért az AWB makacskodik, nem akarja megtalálni őket, lehet, hogy nincs benne CirrusSearch?): III/III, III/III-as ügyosztály. --Tacsipacsi vita 2015. április 25., 20:42 (CEST)

Linkesítettem, ahol tudtam. -- ato vita 2015. április 25., 22:31 (CEST)

Mindjárt másabb :-). Persze tudom, hogy egy ilyen spécibb című cikkhez nem nagyon készít senki piros linket előre, de azért általában megoldható. --Rakás vita 2015. április 27., 13:49 (CEST)

Érdemes lenne a dump alapján az államosítást (államosították) is megvizsgálni. Mikor én néztem, rengeteg cikkben szerepelt link nélkül. --B.Zsolt vita 2015. április 27., 22:44 (CEST)

Kategóriaátnevezések 2.0[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Folyamatban --Ákos97 почта 2015. május 2., 14:00 (CEST)

Sziasztok! Ezúttal a következő kategóriák több éve húzódó átnevezését kérném. (A televíziócsatorna szakszerű neve televízióadó.)

Ákos97 почта 2015. április 26., 13:10 (CEST)

Már bocs, hogy belepofázok, de a Gyermekcsatornák helyett a Gyerektévék szerintem sokkal-sokkal nagyobb pongyolaság... Ez helyett mást kéne választani, mert ez így nagyon gáz... - Gaja  Hairy coo.jpg  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2015. április 26., 13:16 (CEST)

Így nevezik, ez van. :) Keress rá! Lehet, hogy butaság. Ebben talán egyet is értek, mert nem a tévé a gyerek, hanem a célközönség, de erre nem tudsz más, egyszavas, szakmai alternatívát mondani. Ha igen, minden tiszteletem a tiéd. --Ákos97 почта 2015. április 26., 13:30 (CEST)

Nem is értem, miért kell egy szónak lenni. A „Gyermekeknek szóló televízióadók” kategórianévnek szerintem tökéletes. De végül is nekem mindegy... - Gaja  Hairy coo.jpg  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2015. április 26., 15:40 (CEST)

Adó és csatorna (sztem) nem ugyanaz. Egy adó több csatornán (vagy csatornát) is sugározhat. Gyermek helyett gyerek pedig (sztem) pongyola szóhasználat. Akela vita 2015. május 2., 23:33 (CEST)

Olvasmány. :) --Ákos97 почта 2015. május 3., 05:51 (CEST)

A gyerektévéhez a következőt tudom mondani: Gyerektévé 2070 találat vs. Gyermektévé 98 találat. A csatornás kifejezések esetén: Gyermekcsatorna 4230 találat, Gyerekcsatorna 12300 találat. Mivel a csatorna nem megfelelő kifejezés (l. fentebb), gyerektelevízióadó, gyerekadó és hasonló marhaságok nem léteznek, muszáj a gyerektévé / gyermektévé között választanunk. A találatok száma alapján világos, hogy a gyermek előtag döcögős, alig használják ilyen téren. Tehát a négy kifejezésből, a két szakszerű közül a gyerektévé fölényesen nyert. --Ákos97 почта 2015. május 3., 06:00 (CEST)

Tömeges átirányítás-javítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaÁkos97 почта 2015. május 24., 14:52 (CEST)

Sziasztok! Nagyon jó lenne, ha javítanátok az alábbi hivatkozásokat a cikkekben (kékítés). Ez kézzel temérdek sok munka lenne.

Egyetlen kikötésem az lenne, hogy ha nyers, tehát nem álló vonalos alakban van a hivatkozás, akkor azt kérném meghagyni.

[[Shaolin leszámolás]] a [[Saolin leszámolás]] alakra nevezendő, nem pedig [[Saolin leszámolás|Shaolin leszámolás]] alakra.

Ha kész, akkor nem muszáj a fölösleges átirányítások azonnali törlésével foglalkozni, azt majd megcsinálom. Köszönöm szépen! :-) --Ákos97 почта 2015. április 26., 19:29 (CEST)

@Ákos97: A Cartoon Network EurópaCartoon Network Afrika-t nem vágom. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. április 27., 10:45 (CEST)
@Sasuke88: Hogy érted? Lehet, hogy válaszolok a kérdésedre: a Cartoon Network Európát hivatalosan CN Afrikára nevezték át már néhány éve, de a cikk átnevezésére csak most kerítettem sort. Kezdetben Európa volt a csatorna fő piaca, ám ahogy egymás után jelentek meg a lokalizált adásváltozatok (köztük a mienk, a KKE), az európai adás fölöslegessé vált. Ma már csak Görögországban és Cipruson sugároz és persze egész Afrikában az arab államok kivételével. A honlapot, a Facebook-oldalt és a YouTube-csatornát is átnevezték. --Ákos97 почта 2015. április 27., 18:00 (CEST)
@Ákos97: Ja, így már érthető, csak elég fura egy helyzet. Köszi a választ! :) --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. április 27., 18:10 (CEST)

John Lewis egyértelműsítés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egyértelműsítés miatt javítani kell a John Lewisra mutató hivatkozásokat. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. május 1., 08:35 (CEST)

Egyértelműsítettem, ahol tudtam. -- ato vita 2015. május 3., 21:33 (CEST)

Kategória:Unix parancsokKategória:Unix-parancsok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaFoBe üzenet 2015. május 3., 00:46 (CEST)

Kérlek, rakjátok át a fenti kategória tartalmát a megadott új névre, hiszen „Unix parancs” nincsen (azaz olyan parancs, hogy Unix), csak Unix-parancs (szóösszetétel: ’Unix-beli parancs’). Köszönettel, Ádám 2015. május 1., 17:17 (CEST)

Kész. – FoBe üzenet 2015. május 3., 00:46 (CEST)

PORT.hu-film és Filmkatalógus.hu[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaFoBe üzenet 2015. május 12., 00:11 (CEST)

A {{PORT.hu-film}}(?) és {{Filmkatalógus.hu}}(?) sablonoknál beállításra került, hogy automatikusan dőltezze a címeket, azonban sok helyen jelenleg kézzel is be van írva a dupla aposztróf (pl. {{PORT.hu-film|88461|''Kiki – A boszorkányfutár''}}), ennek az eredménye viszont ez lesz:

Megoldható lenne az aposztrófok bottal való kiszedése? Hogy ilyen legyen: {{PORT.hu-film|88461|Kiki – A boszorkányfutár}} --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. május 7., 09:14 (CEST)

A {{PORT.hu-film}}(?) sablonokra kész. – FoBe üzenet 2015. május 7., 12:34 (CEST)
Köszi! A filmkatalógust is jó lenne javítani, az is elég sok cikkbe benne van. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. május 11., 08:51 (CEST)
Kész az is. – FoBe üzenet 2015. május 12., 00:11 (CEST)
Köszönöm! :) --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. május 12., 08:36 (CEST)

Akár ki is lehetett volna törölni teljesen, a Wikidatában már úgy is fent vannak (persze egy ellenőrzés sose árt, lehet született azóta pár új is). --B.Zsolt vita 2015. május 7., 22:01 (CEST)

Én nem szívesen szedném ki. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. május 11., 08:51 (CEST)

Észak-Rajna–Vesztfália településeiÉszak-Rajna-Vesztfália települései[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva--Malatinszky vita 2015. május 9., 21:10 (CEST)

Itt volt már erről megbeszélés, most pedig itt készül lezárulni. Az OH.-ban szereplő nagykötőjeles verzió igazából nem indokolható sem az AkH., sem az FNH. alapján (mivel itt nem népek vagy nyelvek nevét kapcsoljuk össze az AkH. 263. a) szerint, nem is alkalmi kapcsolat az AkH. 263. b) szerint [hanem állandósult], továbbá nem is valamettől valameddig viszonyt érzékeltet az AkH. 263. c) vagy az AkH. 179. szerint). Másfelől az AkH. 178.-ból kitűnik, hogy az egyes elemek kapcsolódásának szintjeit nem különböztetjük meg különböző hosszúságú kötőjelekkel (ahogy például Decsi-Nagy-Holt-Duna sem Decsi—Nagy–Holt-Duna). Kérem a kategóriában lévő szócikkek és alkategóriák átmozgatását. Köszönöm előre is. Ádám 2015. május 9., 16:00 (CEST)

Bottal létrehozott spanyol települések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. május 19., 21:29 (CEST)

A bottal létrehozott spanyol települések cikkében ki kell törölni a ",Spain" részt a névből a cikk szövegében, illetve az infoboxban is. Példa: Magán (Spanyolország). --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. május 10., 08:23 (CEST)

Ez nem szubcsonk?? --Ákos97 почта 2015. május 10., 10:26 (CEST)

Fejlődnek, fejlődnek, csak türelem! Ha minden település kész lesz, minden címke a helyére kerül, akkor a korábban létrehozott cikkek is maguktól bővülnek. Most is épp egy újabb bővítés miatt írok ide. Megkérnék egy botgazdát, hogy a kategória eddigi összes elemébe rakja be a {{népességdiagram}}(?) sablont, valahogy így:

== Népesség ==
A település lakosságának változását az alábbi diagram mutatja:
{{népességdiagram}}

--B.Zsolt vita 2015. május 10., 11:27 (CEST)

Rendben. --Ákos97 почта 2015. május 10., 14:12 (CEST)

Senki sem vállalkozik rá? :( --B.Zsolt vita 2015. május 18., 15:13 (CEST)

Elütés címben[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaAlensha jóvoltából. -- ato vita 2015. május 19., 21:32 (CEST)

A 2004-es Monte-éCarlo-rali (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikkben kérném szépen az é-betűs, hibás címet kijavítani. Nekem nem sikerült. Köszönöm. Voxfax vita 2015. május 13., 07:47 (CEST)

@Voxfax: Azért nem tudtad átnevezni, mert a helyes címről van egy átirányítás a fent említett helytelenre. Kérvényeztem az átirányítás törlését, amint ez megtörténik, a lap átnevezhetővé válik. --Ákos97 почта 2015. május 13., 07:54 (CEST)

@Voxfax: az ilyesmi tipikusan adminfeladat; legjobb mindjárt az adminüzenőn szólni. Malatinszky vita 2015. május 19., 13:53 (CEST)

"Vetett" → "vezetett"[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKöszönjük az észrevételt! -- ato vita 2015. május 22., 19:44 (CEST)

Sziasztok! Most tűnt fel, hogy rengeteg labdarúgó-játékvezető cikkében helytelenül a vezetett szó helyett "vetett" van írva, erre van valami botos megoldás? Mert kézzel elég nehéz lenne mind kijavítani. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. május 18., 15:03 (CEST)

Nyilván valami fordított sablonszövegbe került be ilyen nagy számban. Kézzel kijavítottam 28-at, maradt még 100. Keresőmondat: labdarúgó-játékvezető "ha nem vetett" helyett kellene a ha nem vezetett. Javasolnám még az írásban indokolatlan 'kettő' szó szakmányban való lecserélését 'két'-re. Több ezer lehet, főleg sportos témákban. Köszönettel. Voxfax vita 2015. május 19., 10:07 (CEST)

Karvaly[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. május 24., 14:21 (CEST)

Sziasztok!

A Karvaly (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) nevű átirányítást mindenhol ki kellene cserélni Karvaly (madár) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) címre, hogy kék legyen. Előre is köszönöm. --Rakás vita 2015. május 19., 02:29 (CEST)

Bottal készített cikkek javítása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKész. --Puskás Zoli vita 2015. május 23., 08:29 (CEST)

A bottal készített településcikkekben "Németországportál" szerepel, ezt "Németország-portál"-ra kellene javítani. Pontosabban: {{Portál|Németország}} helyett {{Portál|Németország|-}} legyen. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. május 22., 17:57 (CEST)

Szóltam PZoliBotnak, dolgozik rajta. ;-) --Puskás Zoli vita 2015. május 23., 02:13 (CEST)

Én is köszönöm, bár én direkt nem fogtam neki, mert még úgy is lesz velük ilyen-olyan feladat, amit egy lépésben is meg lehetett volna csinálni. Még hogy én sietek! :P --B.Zsolt vita 2015. május 24., 02:05 (CEST)

Azt nekem honnan kellett volna tudnom? De mindegy is. Én aludtam, PZoliBot robotolt. Vigyor --Puskás Zoli vita 2015. május 24., 02:09 (CEST)

Lehetséges-e bottal bizonyos szerkesztések ellátása sablonnal?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok! Eleinte jóindulatúnak véltem, de sajnos kezd más irányba elmenni a beszélgetés... Szeretném megkérdezni, hogy a Greencat501 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) által az összes szinkron-szinkronszerep szakaszokba beírtakat ellássuk {{forr}}(?) sablonnal, a vitalapján folytatott megbeszélés alapján (ahol kiderült, hogy hallás alapján írja be a szerepeket, ráadásul nincs szándéka forrásokat keresni hozzájuk), mások megtévesztésének elkerülése véget, de jóindulattal mégis meghagyva a szerkesztéseit...? A válaszokat előre is köszönöm, Fauvirt vita 2015. május 26., 13:27 (CEST)