Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók

Ezen az oldalon gyűjtjük a jobban (és legjobban) sikerült ökörségeket, amiket lelkes újdonsült (vagy régebben sült) kollégáink gyártanak, és amiket bár nem tarthatunk meg a szócikknévtérben, kidobni sincs szívünk, mert tényleg jól sikerültek. Némelyik minőségibb írásnál megfontolandó, hogy nemes enciklopédiánk paródiája, az Unciklopédia nem örülne-e nekik. Ezeket az {{azonnali}}(?) törlésre jelölés helyett elláthatjuk az {{máswikibe|Unciklopédia}} jelzéssel. Ha idevaló anyagot találsz, bátran nyiss neki új szakaszt a lap alján. Használd az {{idézet}}(?) sablont az áthozott móka és a saját kommentárod elkülönítésére. Ha tudod, jelöld meg difflinkkel a szerkesztés eredeti helyét. A vicces tartalom alá beillesztett {{subst:viccgyűjtés|MintaMarcsa}}(?) sablonnal jelezheted, hogy ki követte el a mókás irományt.


Újabb zagyvaságot találtam!


Lenarthia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lenarthia címere

Lenarthia (hivatalosan Lenarthia Nomád Királyság, latinul: Lenarthia Dacia Regnum) ázsiai királyság a Pisztácia termő vidékeken, Irán közelében. Kis mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel itt terem a méltán világhírű "zöld arany". Fővárosa és a királyi család székhelye Pistachios. Lenarthia Ázsia legkisebb és a Föld legeslegkisebb állama.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rövid, velős, tömör, 2014-ben a képzelet szüleménye.

Belpolitika[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lenarthia nomád királyság, élén I. Lenarthus áll 2014 óta. A parlament, 2 állandó képviselőből és ágyasaikból áll. Az hattagú kormány felelős a mindennapi kérdésekben.

A királyság területe két választókerületre oszlik: északon a konyhára, délen a takarításra. Az országban nők "mind1" felkiáltással szavazhatnak. 2014. december 31-én megreformálták a demokratikus alkotmánylevelet is, amely kibővítette, illetve megerősítette az uralkodó jogköreit. Ezenkívül amelyik tag megszavazza, az kiléphet az államból.

A kormányfő jelenleg Landuski, a pénzügy és az építésügy is a felügyelete alá tartozik. A kormányfőhelyettes Mariondski. Ő a gazdasági, a jogi és a sportminisztérium első embere. A kulturális, a külügyi, a családi és az esélyegyenlőségi tárcát Laczinski vezeti. Az oktatási és a szociális miniszteri tisztséget Tormanski tölti be. Hajdunski a belügyi, az egészségügyi, a közlekedési és a kommunikációs minisztérium első embere.

Állatvilága[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az uralkodónő kedvenc állata, enyhén anorexiás macskája: Lizike, míg a királyé a kecske.


szerző: Heiducken (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
gyűjtötte: PallertiLapin.svgRabbit Hole 2015. január 3., 10:57 (CET)

Minaret (Érd)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Minaret Érd város látványossága. A sok japán azért jön ide hogy ezt lássa. Kb. úgy néz ki mint egy rakéta, és 20 méter magas. Egykor a Müezzin ordított belőle. A kulcsát egy nőtől lehet elkérni. Az egykor mellette álló mecset elpusztult és csak ez a torony maradt meg. Felfele 99 lépcső vezet.

Gyulai Csongor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

GYULAI CSONGOR (1981-?)

Világhírű csirkepásztor, tyutyulabányai farmján több, mint 80 féle csirkefajt tenyészt. Leghíresebb példányai között van Luca, a háromszoros világbajnok, négyéves tojó. Ismert továbbá Pümpszi, a kétéves, világbajnok gyorspákogó gyöngytyúk, valamint Latyak, a hároméves, szárnyatlan kapirgatyúk.

Gyulai Csongor Tyutyulabányán született 1981-ben, nyolcadikos koráig a Tyutyulabányi Közoktatási Általános Iskolába járt, ezután a Mezőgazdasági Egyetemen, Budapesten folytatta tanulmányait. Gimnáziumba nem járt, ugyanis ezen években Kazahsztánban nyaralt. Itt sajátította el Bümbsztiki-Pimpim Pákuli, a kor nagy tyúktenyésztőjének segítségével a tyúktenyésztés fortélyait. Hazatérve az egyetemen tanult tovább, külföldi tapasztalatainak köszönhetően hamar kitűnt társai közül. Tanárai bizakodva tekintettek Gyulai jövőjére, és még nagyobb odaadással tanították az ifjú tehetséget. Évekkel később Gyulai már világhírű farmján dolgozott. Már tizenhét éves korában jelentős sikereket ért el hazai és külföldi versenyeken is. A törökországi világkupán elnyerte a fődíjat, azóta örvend olyan nagy hírnévnek. Ezen az útján megcsípte egy vandál seherezádépulyka. Gyulai szerencsésen megúszta az esetet, ám azóta gyakran törnek rá pákogási rohamok.

Kiemelkedő sikerei: 1. 1999. Budapest: XVII. Országos Tyúkverseny, különdíj 2. 2003. Prága: XI. Tyúktenyésztési Európa-kupa, 3. helyezés 3. 2004. Törökország: VII. Tyúktenyésztési Világbajnokság, 1. helyezés 4. 2006. Budapest: I. Országos Tyúkugrási Verseny, 1. helyezés 5. 2008. London: VIII. Tyúktenyésztési Világbajnokság, 2.helyezés

Napjainkban Gyulai tyutyulabányai luxusfarmján él, és rengeteg pénzzel támogatja a "Fedezzük fel a tehetséges tyúktenyésztőket!" nevű alapítványt. 2012-ben intenzíven elkezdett érdeklődni a harkálytenyésztés iránt, és más madarak tenyésztésének köszönhető tapasztalataival hamarosan kiemelt díjazásban részesült a XIII. Magyar Harkályhergelési Versenyen.

Kockilion[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Latin jelölése: Kockilius kockilias

A méltán híres kockaméleonok alfajához tartoznak. Az elnevezés már a 21. században alakult ki, utalva legfőbb ismertetőjelére: az álcázásra.

Köztudott ugyebár, hogy egy kockaméleon - így a kockílion is - egy szempillantás alatt bele tud olvadni környezetébe, megtévesztve ezáltal támadóját, vagy számára előnytelen profitszerzésre törekvő "barátját". Legnagyobb sikerrel téglafalak, illetve 90 fokot bezáró szögeket tartalmazó idomok jelentik számára a biztosnágot, de nem ritka, hogy a földre veti magát, beolvadván ezzel a betonba vagy a gyeptégla szerkezeti képébe.

A kockaméleon és kockílionok alapvetően szelíd teremtmények, de ha ételt szimatolnak vagy bendézést sejtenek, veszélyessé válnak és veszélyt jelentenek környezetükre.

Lelte: FoBe üzenet 2015. március 2., 13:55 (CET)

Varrizma[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Varrizma egy olyan Sándorfalvi állatfaj ami csak zöldségeken él.

Szereti a zöldséget.

Nagyon.

Szerezte: 2001:4c28:4000:721:185:26:182:32 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: Aros Nuclear energy icon.jpg Távírda 2015. március 14., 22:23 (CET)

Normifa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Normifa eredete..

Új fa fajtát fedeztek fel a magyar aneszteziológusok. Egy olyan fa, amely a világon sehol nem terem,

csak egy kedves hölgy kertjében Zsuzsanna földön. A fa tövábbi érdekessége,

hogy az év 365 napjából, egyetlen éjszakán képes megnőni, és díszes pompás kinézetével hódítani.

További érdekessége, hogy különleges tapadószőröcskéivel képes felmászni a kerítés oldalára,

és mindaddig ott marad, amíg az idegben fővő hölgy le nem szaggatja onnan.

Fontos kitétele, hogy ezek a fák nem nőnek meg 40 méternél magasabbra, így az attól magasabb,

ámbár hasonló kinézetű fák nem hozhatóak összefüggésbe a Normifával.

Mivel a Normifának kiváló égési , és hőleadási tulajdonságai vannak, bátran vágjuk fel azt,

majd nyársaláshoz, szalonnasütéshez kiváló alkalmatosságot nyújt. Továbbá család összekovácsoló ereje van,

mivel a sült szalonna ízében fel lelhetőek a Normifa gyökerei..

És íme a kinézete (KATT)

Szerezte: 188.142.155.7

Gyűjtötte: CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. május 1., 10:40 (CEST)

Ausztrál naplopó Nagyon sunyi medve[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ausztrál naplopó Nagyon sunyi medve (Gypsycus sunyeras guberas) az emlősök (Mammalia) osztályának a guberálók (Carnivora) rendjébe, ezen belül a tükörjáró (Ursidae) családjába tartozó faj.

A Gypsycus emlősnem egyetlen faja.

A Nagyon sunyi medve külső elválasztású mirigyeiben adenozin-trikolbászt termel, aminek segítségével bármely fürdőszoba bármely tükrén át tud sétáni, ennek segítségével szokott cigánykodni. Kedvenc étele a töltött káposzta, viszont utálja a PEZ cukorkát testvérfajával a Sunyi medvével ellentétben.

A nagyon sunyi medve nagyon sunyi, mivel sunyi nézésével kitörli az agyadat, így soha nem látta senki. A Nagyon sunyi medve élete nagy részét azzal tengeti hogy fürdőszobáról, fürdőszobára jár, és negrókat lopkod. Más alfajai a trollkodásra vannak szakosodva, pl.: miattuk fogy el mindig a fogkrém, holott nem is mosol fogat, mellesleg a vajas kenyeret is ők buherálják meg.

Írta: 145.236.129.229 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. május 22., 22:16 (CEST)