Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív15

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Rakott krumpli

Magyarország nemzeti eledeleként tartják számon a sok családnál kedvencként nyilván tartott rakott krumplit, rakott burgonyát. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a megfelelően elkészített rakott krumpli nagyon magas szintű gasztronómiai élvezet nyújt. Kiemelkedően megugrik az endorfin hormon termelése az agyban. Valójában az agyban termelődő neurotranszmitter hatására akár euforikus élményt is képes kiváltani. A rakott krumplit fogyasztó célcsoport vizsgálata során döbbenten tapasztalta az orvoscsoport, hogy csökkent a fájdalomérzetet a testben. A rakott krumpli jótékony hatását klinikai vizsgálatok igazolták. Fogyasztása nagyon előnyös vizsgaidőszakban, illetve gyulladásos folyamatok kezelésében is.

szerző: Medicina2014 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Rlevente (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
2014. január 24., 22:08 (CET)

Különleges képességű emberek

A különleges képességek oka a villámot vezető anyag, vezeték. A villámot vezető anyag /DELTA/ a villám energiáinak gyűjtésére,vezetésére készült. Többnyire a világmegmentő projectek / ionoszféra melegítéshez használt anyag/ használják , így kerül a légtérbe. A fő tulajdonsága, hogy antigravitációs teret teremt maga körül és ezzel a környezetében talált energiát magához vonza. Az emberi fej sérülése ezzel az anyaggal eredményezi a kifelé nyújtott agyi energiát, figyelmet, memóriát, ez az ember természettől való telepatikus képességeivel / térlátásával/ adja a super embernek tekintett embert. Az agyi energiák kivezetődése a vezetéken, sőt kitépődése, nyújtása, másokra nehezedő energianyúlványokat eredményez. Ezek másokra életveszélyes nyomásként nehezednek.A különleges képesség tehát a mai villámot vezető anyagtól légszennyezett világ mindennapos betegsége! A gyógyítása szükséges és elengedhetetlen a természetes emberi képességek megóvása érdekében. Az emberi fejből kinyúló nyúlványok olyan energia tömeget alkotnak amik gépekkel a fej felületén mérhetők. A gyógyításnak tehát erre a területre kell öszpontosítani. Az életveszélyes nyúlványok megszüntethetők energiavisszeverő anyaggal vágva az energiát és a fejen okozott energiarések összevarrhatók a bőrön villámot vezető anyaggal, ami számítógépes irányítással , egyszerő műtétként megolható lehetne. Ezért lenne szükséges, hogy a sérült agyú emberek beszéljenek a sérülésükről, és ne tartsák titkos ügynek a másiknak okozott sérülést ami az agyak összehallatszását okozza! Az agyi összehallatszás nem különleges képesség, hanem villámot vezető anyag okozta sérülés , ami gyógyításra szorul! A villámot vezető anyag légtérből való eltávolítása és biztonságos tárolása elengedhetetlen és a jővőben a " ZÖLDEK" első számú kell hogy legyen! Itt az ép emberi agy a tét! A tudatmódosítás ma már mindennapos a sérült agyú szomszédok közt.

szerző: 178.48.108.83 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Regasterios (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
2014. január 27., 10:18 (CET)

Gyakori kérdések lényei

Az érmelléki kuglófember


Az Érmelléki Kuglófember egy rettenetes, nagyon gonosz és igen veszélyes szemét emberevő szörnyeteg. Hazánk elhagyatott erdős területein él, illetve barlangokban, romos épületek környékén kószál. 2011-2012 táján az Érmelléken rengeteg eltűnésről tettek bejelentést, fiatalok és idősek tűntek el megmagyarázhatatlanul a térségben, néha csupán egy-két testrész került elő belőlük aztán, melyen süteménymorzsák és porcukor volt található, valamint a közelben félreérthetetlen kuglófnyomokat találtak. Jelentkeztek szemtanúk, akik elmondták hogy egy hatalmas, kuglófhoz hasonló szörnyeteg támadta meg őket, finom vanília- és dióillata volt. Azóta él a köztudatban az Érmelléki Kuglófember,mint egy olyan szörnyeteg aki először elviszi az embereket aztán pedig megeszi. Érmelléken (és sok más helyen is) a háziasszonyok azóta teszik ki a frissen sült kuglófot az ablakba, hogy az Érmelléki Kuglófemberrel való szimpátiájukat kinyilvánítsák, és kímélje meg őket. És igen, most kérdezhetnénk, hogy Miért, fél a kuglóftól? de a válasz nem ilyen egyszerű. Az Érmelléki Kuglófember azért nem megy be azokba a házakba, amiknek az ablakában frissensült kuglóf van, mert mentálisan zavart, és azt hiszi, egy másik Kuglófember járt már ott.

A begfrútok


A közönséges begfrútok(Ordinaria fructus) a gyümölcslények(Fructusiae) azon belül a begfruttfélék(Fructus acerbi) családjába tartoznak. A begfrút egy különleges trópusi gyömölcsszörny. A grapefruitoktól pont annyira különbözik mint mi emberek a bigfoottól(nagyláb). Mikor megérik akkor lepottyan a fáról majd pedig önálló életre kel. Gyakori náluk a kannibalizmus. Ha egy begfrút elfogyaszt egy másikat akkor attól a 1,5-szeresére dagad és megnő a frúúúúktóz (Nem fruktóz, mert ez teljesen más!) tartalma. Egyes indián törzsek szerint éjjelente a begfrútok különféle dalokat szoktak elfütyörészni. A begfrút ivarérettségét az első évének végére éri el ekkor fogja magát és beásódik a föld alá ahol elrothad, a benne lévő magok pedig kicsíráznak és kinől egy kis begfrút fa csemete aminek még 3 évre van szüksége ahoz hogy teremni tudjon rajta a begfrút.A virágait a kamrazugi vemhesmoly fiatal példányai porozzák be de a repülőjety se veti meg. A begfrútok általában kis csapatokba verődve élnek a kannibalizmus akkor fordul elő ha az egyik begfrút nem engedelmeskedik az idősebb társának ekkor az idős példány megeszi őt.10 példányból általában csak 5-6 éri meg a kifejlett kort.


A loú


2012, valamikor nyáron: Az eset egy egyszerű unalmas nyári napon történt, amelytől a többség nem várt semmi különöset.Csak a megszokott dolgok zajlottak. Ám hamarosan valami igencsak nagy horderejű dolog történt.Az észlelőről nem lehet sokat tudni csak azt, hogy bizonyosan vidéki volt. Tőle származik az első bejelentett modern kori loú észlelés .Elmondása szerint látott egy fekete kutyaszerű lényt, ami bejött a kertjébe. Közelebb ment, hogy elzavarja az általa egyszerű kutyának tartott állatot, ám ekkor rémülten tapasztalta meg, hogy ez bizony nem kutya. A lény ugyanis pontosan akkora volt mint egy ló, csak annál mégis nagyobb. A lény morogni kezdett rá, ezért 'hősünk' hátrálni kezdett. Ijedten felkapta az első dolgot ami a közelében volt, egy veccőt. Elkezdte vele ütni a loút. Erre az meghátrált, majd elmenekült. De van egy másik verziója is a történet végének. Eszerint 'hősünk' rosszul veccőzte a loút, ami ettől még mérgesebben morgott.Az észlelő erre elfutott, meg sem állt a háza bejáratáig. Az hogy mi történt ez után talán már sosem fogjuk megtudni...

szerző: 188.36.77.209 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Csigabiitt a házam 2014. január 27., 19:33 (CET)

Kuglófember (2)

Érmelléken lakik és kuglófnyomokat hagy maga után. a veszélyes kuglóf illat esszenciájának hatására megkívánod a süteményt és akaratlanul is a Coop-ba mész hogy akciósan vegyél egy kuglófot. még senki nem látta de tudjuk hogy létezik... Ő egy nagyon veszélyes sütőipari mutáns szörnyeteg az Érmellék környékéről, erdőkben mászkál és ha meglát valakit elrabolja és megeszi !!!! és jól írták tényleg finom dió és vanília illata van, illetve kuglófonyomokat hagy maga után a puha földben amerre jár. Az Érmellékről terjedt el az a szokás hogy a frissen sült kuglófot ki kell rakni az ablakba hogy az Érmelléki Kuglófember elkerülje a házukat

Akkor most ez fél a kuglóftól? XD

Nem fél a kuglóftól hanem mivel az Érmelléki Kuglófember hülye azt hiszi hogy ott azon a helyen másik Kuglófember már jár, és odébb áll inkább

Az Érmelléki Kuglófember egy rettenetes, nagyon gonosz és igen veszélyes szemét emberevő szörnyeteg. Hazánk elhagyatott erdős területein él, illetve barlangokban, romos épületek környékén kószál. 2011-2012 táján az Érmelléken rengeteg eltűnésről tettek bejelentést, fiatalok és idősek tűntek el megmagyarázhatatlanul a térségben, néha csupán egy-két testrész került elő belőlük aztán, melyen süteménymorzsák és porcukor volt található, valamint a közelben félreérthetetlen kuglófnyomokat találtak. Jelentkeztek szemtanúk, akik elmondták hogy egy hatalmas, kuglófhoz hasonló szörnyeteg támadta meg őket, finom vanília- és dióillata volt. Azóta él a köztudatban az Érmelléki Kuglófember,mint egy olyan szörnyeteg aki először elviszi az embereket aztán pedig megeszi. Érmelléken (és sok más helyen is) a háziasszonyok azóta teszik ki a frissen sült kuglófot az ablakba, hogy az Érmelléki Kuglófemberrel való szimpátiájukat kinyilvánítsák, és kímélje meg őket. A kuglófember oly módon árt az embereknek, hogy hirtelen eléjük ugrik, majd annyit etet meg magából az emberekkel, hogy azok gyomorrontást kapnak.

A rézfa-szú és a bagoly az két különböző állat, csak valaki egyszerre látta mindkettőt, egy mondatban újságolta el valakinek, az továbbadta ezt az információt, de már úgy, hogy összeolvadt ez a két szó. A baglyot nem kell magyaráznom. A rézfa-szú a szúfélék családjába tartozik és a rézfák kérgét rágja. Olyan elterjedt hazánkban, akárcsak a rézfa. Közeli rokona egy másik szúféle, a nagy-fa-szú, ami a hölgyek kedvence. A rézfán él még a rézfánfütyülő rézangyal is, amely egy madárféle. A rézfán ül és fütyül, az angyal nevet pedig a fehér tollazatáról kapta.

Így van, sütöipari mutáns gonosz lény, nagy vörös szemekkel, kellemes dió és vanília illattal. Általában erdőkben él magányosan, az elszórt morzsák és a kuglófnyomok jelzik ha járt valahol. Nagyon kell vigyázni vele mert az Érmelléki Kuglófember elviszi és megeszi akit elkap!

Az Érmellékről terjedt el az a népszokás is hogy a háziasszonyok a friss kuglófot az ablakpárkányra rakják - nem azért hogy kihüljön hanem hogy az Érmelléki Kuglófember megkímélje otthonukat

Érmelléken lakik,sütőipari mutáns,akárcsak a pomber maci. Jobbára ártalmatlan,de a mazsolákat ne említsd neki ,mert kissé hipochonder.Azt hiszi róluk,hogy daganat. Üdv.:érmelléki szendvicsember.

szerző: 188.36.241.142 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: --Rlevente üzenet 2014. január 28., 16:22 (CET)

Élasméd

Az élasméd szó (ejtsd: élasméd), az internetből származó és valóságban manifesztálódott kifejezés, melynek jelentése: Istensárkánycsászárkirályállat. Általában pozitív jelzőként használatos; "Ú, de élasméd vagyok!", netán "ÉLASMÉD volt ez a nap!"

A kifejezés eredete

Az élasméd kifejezés egy trendi, vegyes beállítottságú Lordokból álló szubkultúrában (a Kommunizmusban) meghonosodott kifejezés, amit egykor régen, Lord Azthiszem (Dash) és Lord Odn (Oden) alkottak meg heves közdelmek közepedte, valamikor az emberiség sötét korszakában.

szerző: Therufa (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: --PallertiRabbit Hole 2014. február 13., 02:51 (CET)

Dunabütykös

Dunabütykös, egy több százéves 12 méteres juharfa árnyékában meghúzódó kisközség külön Buszigmánd és Bakonycsendes között. Bakonycsendes mai szlovák neve [Nyugovó]. A falut először érdekes módon nem említik, csak másodszor. Akkor is csak 1788-ban, amikor a község határában lévő római kori kápolnaromnál II. Presbiteriánus pápa kedvenc kuvaszkutyáját buldoggá avatták. Dunabütykös jelenleg vagy 43, vagy 87 lakosú, attól függően, hogy hányan kaptak munkát a környéken. Templomukban két harang lakik. A két harang közül az egyik a II. világháború alatt szinte teljesen megsemmisült, a másik teljesen. Restaurálására a mai napig nem jutott pénz.

Szerző: Pinterdavid, gyűjtötte FoBe üzenet 2014. február 22., 17:34 (CET)

Fóbiák listája

  • Micamfobia – Attól való félelem, hogy mezítláb kenyeret fogyasztva egy morzsa a két lábujjam közé ragad.(M7)
  • Afobia – Attól való félelem, hogy a Wikipédián történő írás közben nem találom meg az "a" betűt.(M7)
Szerző: 92.63.251.80, gyűjtötte FoBe üzenet 2014. február 27., 13:56 (CET)

Fecózás

Fecózás (svéd eredetű szóval Francmal) egy a Futsalban hagyományos alkalmazott kapus technika, melynek felfedezése a magyar származású Francis "Den Store" Guldfot nevéhez fűződik.

Története

Eredetét a 2000-es éves elejére vetítik vissza, amikor is az apai és anyai ágon is magyar polgári felmenőkkel rendelkező, svéd rabszolga Francis "Den Store" Guldfot, a Magyarországra kihelyezett termelés (egyes információk szerint Gyapottermesztés, mások szerint Dokumentumtermelés) hatékonyságának fokozása érdekében, társait a labdajátékok felé fordította. A játékok alatt Guldfot a túlzottan egyoldalú játékot az erősebbik csapat oldalán - melynek tehetsége révén általában tagja volt - rúgott öngólokkal próbálta kiegyensúlyozni. Az öngólok mindegyike véletlennek látszó, ám szándékosan elkövetett trükknek bizonyult videóelemzések után. Mára a trükk széles körben alkalmazott a tét nélkül játszott gálamécseken, definíciója ismert, általánosan elfogadott.

Definíció

Ahogy hogy egy trükköt Fecózásnak minősítsenek a következő feltételek mindegyikének teljesülnie kell:

  1. a tevékenység hatására öngól születik
  2. kapus, vagy a kapuban ideiglenesen és egyedül tartózkodó mezőnyjátékos végezte el a tevékenységet
  3. a kapuval háttal állva végezte el a tevékenységet
  4. a labda gól előtti utolsó érintését megelőzően a vonatkozó kaputól távolodó mozgást végzett
  5. a gólt rugó játékos sarokkal, vádlival vagy a comb hátsó részével érintette utolsónak a labdát (azaz kézzel , háttal fejjel és egyéb testrészekkel a kapuba juttatott labda nem minősül Fecózásnak)
  6. nem utalhat szándékosság a cselekedetre (a véletlennek látszó ám szándékos gól minősülhet Fecózásnak)

A hagyományos Fecózást hatalmas színészi teljesítménnyel előadott anyaázás, önostorozás és a kapuból azonnali kikéretszkedés követi, ugyanakkor ezek a cselekedetek nem elvárásai a Fecózásnak.

Kapcsolódó szócikkek

Labdarúgás

Források

Futsal The Tricks! Remix Edition (Part 2 of 5)

szerző: Lordbeelze (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: --PallertiRabbit Hole 2014. április 3., 23:15 (CEST)

Óda egy wikiszerkesztőhöz, akinek három szótagból áll a neve

Néhány hónapja fedeztem fel ezt a verset egy szerkesztő (hölgy?) vitalapján. Nem világos, hogy névre szóló udvarlás-e, vagy inkább a zagyvaság kategóriája, ez utóbbi mellett szól, hogy az eredeti szerző is oda javasolta továbbítani a címzett számára az irományt, ha neki nem tetszene. Nem nagy szám, de mivel a wikipédiánk egyik tavalyi mérföldkövéhez kapcsolódik, talán érdekes lehet. A címzett nevét azért kicsillagozom, mert mit lehessen tudni... (1 csillag=1 szótag)

"Óda ***hez a 250.000. szócikk előtt
***, ***, ***, te drága,
Illatozó rétek szépséges virága!
Mióta láttalak, nem bírlak feledni,
bár tudnám, hogy tudnálak igazán szeretni!
Legszebb csillag vagy te a huwiki egén,;
vagy ha mégis van szebb, azt nem ismerem én.;
Most minden wikista arról álmodik,;
hadd lehessél te a negyedmil'jomodik!;
Átirányítanám szívem a cikkedre,;
Hadd zárhasd be két-két szögletes zár'jelbe.;
Száz sablont kitennék a kész szócikkedre,;
követném hétszámra epedve-remegve!...;
Fotónk a nap képe lenne a Commonson,;
Kiemelt is lenne egyhamar, aszondom!;
...Bicsaklik a klavi', elakad a fonal,...;
Rejtse most kilétem a négy hullámvonal!;

(Álmomban hosszú ódát írtam hozzád, pedig nem is ismerjük egymást; ébredés után, illetve a nap folyamán ennyit sikerült rekonstruálni belőle. Remélem, nem vandalizmus, ha megosztom itt veled ezt a kis wikitörténelmi vonatkozásokkal is bíró poéma-töredéket, lehetőleg inkognitóban. Ha tetszik, megtarthatod, vagy mehet a wikizagyvaságok közé is, ha meg nem tetszik, hát jöhet a blokk...) 31.46.200.148 (vita) 2013. november 4., 17:31 (CET)"

Jármű mozgatás kézi erővel, női személy által

A KRESZ. 2007/87/9§ 3. cikkelye kimondja, hogy üzemképtelenné vált gépjármű kézi erejű mozgatása esetén (tolás), abban az esetben, ha ezt női személy végzi, neki azt rendszabály szerint, fehérneműben kötelessége végrehajtani, azzal az indoklással miszerint az úton közlekedők figyelmét nagyobb eséllyel kelti fel, és ezáltal a segítségnyújtás hamarabb megtörténhet. Eltérő esetben a személy 1969/7 törvény, 7§-alapján, KRESZ előírás megsértése miatt szabálysértést követ el, ennek bírsága a mindenkori ptk. szerint kiszabható!

Eger ostroma (1541)

volt sok bumm bumm és tnt

szerző: 91.82.242.171 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: PallertiRabbit Hole 2014. július 27., 16:13 (CEST)

Herbert Engels

Herbert Engels (ejtsd: Engelsz),1884. január 5.-én született, egy Drezda közeli kis faluban, Krögisben. 1939. Szeptember másodikán öngyilkosságot követ el, Lengyelország lerohanása hallatán.

Német származású filozófus volt.

Herbert Engels
Fájl:Herbertengels.jpg
Született1884. Január 5.
Krögis
Elhunyt1939. Szeptember 2. (55 évesen)
Drezda
SablonWikidataSegítség

Élete az I. Világháborúig

1884. január 5.-én született, egy Drezda közeli kis faluban, Krögisben.

Családja szegény volt, apja Nicolaus Engels, édesanyja Sulcz Mária, aki magyar származású volt.

Édesanyja belehalta szülésbe, édesapja 1900. nyarán egy Kocsmai verekedés során szerzett halálos sérüléseket.

Mostoha öccséről Jürgenről neki kellett gondoskodnia. Még ugyan ebben az évben, elkezdett dolgozni a Feldschlösschen Drezdai sörgyárában, ahol a az első világháború kitöréséig dolgozott. Szabad idejét olvasással, és filozófiai gondolatok boncolgatása töltötte ki.

A világháború alatt tartalékosként szolgált majd kiküldték a nyugati frontra, és a Somme-i csatában egy Brit előrenyomulás során a lábsérülést szerzett, így kivonták a katonai szolgálatból.

A II. Világháborúig

A háborúban szerzett sérülése miatt és a Nagy válságnak köszönhetően sokáig munka nélkül volt.

A politikától végleg elzárkózott amikor Adolf Hitler, a pártjával az NSDAP-vel hatalomra került.

Ellenezte a Náci Németország expanzionizmusát. 1939. szeptember másodikán eljutt hozzá a hír hogy Lengyelországot megtámadta a hazája. Ennek hallatán öngyilkoságot követett el.

Filozófiai munkássága

Jegyzetei, röpiratai a Drezdrai levéltárban voltak, mely a város bombázása során majdnem teljesen elpusztult.

Két filozófiai idézete maradt fent, melyeket mostoha öccsének is elküldött,és híressé váltak.

"Ha szomjazol, és egy csepp vizet kapsz, még jobban szomjazol." -Első Világháború környékéről

"A tűz mely egyszer majdnem kialudt, egy fújástól feltámadhat, vagy kihunyhat" -Halála előtt ezt az üzenetet hagyta hátra


Pitstone

"A PitStone zenekar [...] 2011 elejére nyerte el mai, stabil felállását: a 4 szakadtseggű rockandroller faszi mellett Csilla a mikrofonnál biztosítja, hogy ne csak erő, hanem lélek is legyen a produkcióban."

"A klasszikus rock gyökerek (Led Zep, AC/DC, Aerosmith, Guns) legjobb ízeit 21. századi körettel ellátva zúzza azt, ami saját definíciójuk szerint a „szakadtseggű rock’n’roll”."

Kriskek

A kriskek a tizenötödik századtól létező az embertől teljesen elkülönülő faj. Bizonyított, hogy a kriskek titokban élnek a világ szinte összes országában. Megkülönböztetőjelük a bullshitek folyamatos generálása és terjesztése, a mindenki által ismert megváltozott nemi identitás, valamint a See RPG-n való RP.

Bremcsájsz

Bremcsájsz
Közigazgatás
Ország Magyarország
RégióKözép-Dunántúl
VármegyeNógrád
JárásBremcsájszi
Jogállásváros
PolgármesterLappföldi Áron
JegyzőDr. Fitymané Egresi Sándor
Irányítószám49
Körzethívószám33
Népesség
Teljes népességismeretlen
Népsűrűség14550,41 fő/km²
Földrajzi adatok
Tszf. magasság1432 m
Terület63,50 km²
Földrajzi nagytájAlföld[1]
Földrajzi középtájUpponyi-hegység[1]
Földrajzi kistájBremcsájsz-medence[1]
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Bremcsájsz (Nógrád vármegye)
Bremcsájsz
Bremcsájsz
Pozíció Nógrád vármegye térképén
Bremcsájsz weboldala
SablonWikidataSegítség

Bremcsájsz egy Nógrád megyei város. A Bremcsájszi járás székhelye.

Fekvése

Fucking-tól 4m-re, Gleccsájsztól 1 km-re és Breccsájsztól 42 m-re. A Bremcsájsz hegy mellett.

Történelme

A szcientológia szerint Xenu itt mosta ki az elfogott thetán lelkek agyát. 101-ben összecsapott a nagyhatalmi státuszra igényt tartó Andorrával. Az első írott forrás Anonymustól származik aki Brechtsajs néven említi a települést. A város a végvári harcokban is kivette a részét, a kocsmában a törököket leitatták, de 1644-ben a 3. kör után bár az összeg török seggrészegre itta magát, de több török maradt a kocsmában mint magyar így elesett a város. A reformkorban felmerült hogy Buda vagy Bremcsájsz legyen magyarország fővárosa de végül Budapest mellett döntöttek. A II. világháború után sok piréz telepedett le a fellendülő kriptonit bányászat miatt.

Érdekességek

A szcientológia szerint Xenu a következő támadását egy Bremcsájszi dimenziókapuból fogja indítani. Ami tény a város felett sok DC-3-as gépet láttak. án sok piréz telepedett a városba a fellendülő kriptonit bányászat miatt.

Gazdaság, népesség

Magyarország egyetlen piréz többségű városa. Évente 4t kriptonitot termelnek ki a város bányáiból. De 1 mázsa Seglyukitot is kitermelnek.

Az állatkertben 12 csillámf@szú gepárd él.

Testvérvárosok

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Fucking

szerző: Bremcsájsz (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: PallertiRabbit Hole 2014. november 4., 07:52 (CET)

Hipszter tündér

Egy olyan mítikus alak, aki a mainstream tündér viselkedéstől eltérően teljesen máshogy jár el az emberekkel szemben. Eredetét tekintve feltehetőleg a Közép-Ázsiai New York külvárosának Hipster nevű negyedéből ered. A kifejezést először ByAlex használta az Eurovíziós dalfesztivál előselejtezőjében, amikor megkérdezték tőle, hogy milyen gyermekkori élmény inspirálta a "Kedvesem" című dalát. A művészúr pedig készséggel elmesélte, hogy 11 éves korában találkozott először a hipszter tündérrel - bár erről csak homályos, meglehetősen más tudatállapotbeli emlékei vannak saját bevallása szerint -, aki ahelyett, hogy elvitte volna a kiesett tejfogát, inkább kiverte azt és magáévá tette. Mindezek mellett a fent említett lények különös ismertetőjele, hogy könnyed, a szellő állagára hasonlító nyári lebbencshátú szoknyát hordanak. Napjainkban kihaló félben vannak, főleg városokban találkozhatunk velük a nagyobb plázákban. De ott is elvétve. Az UNESCO 2013 májusában a világörökség részévé nyilvánította őket.

szerző: 88.132.114.57 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Csigabiitt a házam 2014. november 6., 19:55 (CET)

Kincskereső kisködmön Elvisz a markoláb tartalom

 megjegyzés Így is lehet egy törlést indokolni. Vigyor

írni fog a franc

szerző: XXLVenom999 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Puskás Zoli (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) 2014. november 14., 18:53 (CET)

Sungit

Fizikai tulajdonságok

Keménysége körülbelül 4, sűrűsége 1,9–2,4 g/cm³. Törése kagylószerű, amely pénzbüntetéssel büntetendő. Elektromosan vezető, villamos – 1–3 x 10³ S/m[2]. A nyomószilárdsága 100–150 MPa; modulusa (E) – 0,31 x 105 Mpa.

Kémiai tulajdonságok

Fűtőértéke a szerves tömegéből 7,500 cal energiát képes termelni. Normális körülmények között, nem ég. A sungit hamu tartalmaz vanádiumot, nikkelt, molibdént, rezet és más kémiai elemeket. A piszkos szürke sungit rétegei akár 2 m-t is elérik. A sungit szerű szén-matrix szerkezet aktív redoxi reakciókat indukál, amely a szorpciós és katalitikus tulajdonságait okozza az anyagnak.

szerző: Ambrus59 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: Puskás Zoli (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) 2014. november 14., 18:53 (CET)

Aaronism

Az aaronizmus

-angolul: aaronism

Jelentése: Tisztán látó, megvilágosult.

-A 21. században kialakult vallási irányzat, mely a megvilágosodásról szól. Minden eddigi irányzat, hit, vallás és tényleg a világról hamisnak bizonyultak, az egyetlen követhető hit az 'aaronizmus'. Az emberek csalódottak a múlt rendszereiben, eszközeiben, az eseményekben, ezért hátat fordítottak annak, s az értelmet és a hiteles iránymutatást az aaronizmusban találták meg. A vallás lényege, hogy semmi sem biztos. A vallás alapítója K. Áron, a 21. sz.-i értelmiségi költő, gondolkodó, filozófus, bölcs, életművész, polihisztor és zöldséges (az utóbbi foglalkozás a bűnbeesést jelképezi, de egyes történészek szerint a szabad kőművesekre is utalhat)

A vallás alapjai régebbről származnak, s érlelődtek, de az igazi alapítási dátum az 2014.11.25. A vallás ekkor teljesedett ki olyan méretűvé, melyet már lehetett terjeszteni, s ekkor fogalmazták meg alapvető tanait is.

Egyesek szerint K. Áronnak köze volt a Budapest TV megszűnéséhez is. Feltételezések szerint ő teremtette az 'Anettka 2000' nevezetű lényt, robotot, mely hűséggel szolgált neki, de később egyre jobban s erősebben elhatárolódott a mesterétől, és öntörvényűen puccsot hajtott végre a TV csatornánál. Emiatt Áron i.u. 2000 környékén mágiával elsötétítette a Budapest TV-t, s véget vetett áruló teremtménye, Anettka 2000 hatalmának.

Feltehetően 2010 után Fóton tevékenykedett egy őáltala vezetett szabad kőműves csoportban. Az univerzum elmélete széles körökben elterjedt és elismert.

Tételei:

  • Univerzum elmélet:

-Az univerzumnak van végpontja és kezdete is. Mind két pontban Áron helyezkedik el. Ergo ő a kezdet és a vég. Az alfa és az ómega. Az univerzum központja. Világunk nem a nap körül forog, hanem a Mester körül.

  • Létezés elmélet:

-Minden lényben ott lakozik a Mester is. Mindenhol ott van, de mégsem. A létezése megkérdőjelezhető, de tudjuk, sőt érezzük hogy jelen van köztünk. Sosem biztos például, hogy nem vele beszélsz. Még akkor sem, ha 'tudod', hogy az nem ő.


Jelenleg ez a két tétele ismert. Mivel még kevés információt osztott meg az alapítóatya, és segítő is, emiatt az információhiány miatt keveset tudunk, de minden egyes nappal egyre több információra teszünk szert!

Idézetei:

"Vigyázz a holnappal, mert ismeretlen!" -K.Á.
"Ha homályosan látsz, s nem találod az utad, vedd le a szemüveged és töröld meg." -K.Á.
"Ma még ember vagy, holnap talán más." -K.Á.
"A sötétben minden fény elhalványul" -K.Á.
"Az ártatlan kék szemek mögött a koponya leledzik." -K.Á.
"Jóbarát az, aki kihoz a börtönből, de a legjobb barát az, akit veled együtt sittelnek le!" -ismeretlen szerző
"A holnap a ma jövője" -K.Á.
"Ne gondolkozz sokat a jövőn, mert beszarsz" -K.Á.
"A múlt az, ami valamikor megtörtént" -K.Á.
"Nem minden alma piros, ami szép" -K.Á.
"Amikor az ember eléri a határait, akkor rájön, hogy ő maga is ember!" -K.Á.
"Az idő múlásával az ember bölcsességet, tapasztalat és betegséget nyer!" -K.Á.
"Ha úgy érzed, hogy nincs kiút és sötétben tapogatózol, akkor gyújts fel egy pulcsit, hogy az megvilágítsa utadat." -K.Á.
"Csukd be a szemeidet és láss!" -K.Á.
"Ha van ellenséged, akkor rájössz arra, hogy valaki gyűlöl téged." -K.Á.
"Amikor meglátom őt, eszembe jut." -ismeretlen szerző
"Amikor unatkozol és rájössz, hogy nincs mit csinálnod" -K.Á.
"Amikor megfogja 
a kezedet, s Te mosolyogva ránézel, és Ő is rád, majd elengeditek egymás kezét, eltávolodtok egymástól, mert igazából azt hitte, hogy te vagy a barátnője, de csak összetévesztett vele." -K.Á.
"Amikor csókolóztok, majd mosolyogva elhúzódsz, mert erős-pistás zsíros kenyeret evett az előbb, csak te nem láttad" -K.Á.
"Amikor leülsz, és rájössz, hogy kisebb vagy." -K.Á.
"Amikor a távolba meredsz, és rájössz, hogy szar a látásod" -K.Á.
"Akkor jó egyedül lenni, ha Ő is velem van" -K.Á.
"Ha szereted őt, azt érzed." -K.Á.
"Síró embert könnyebb megvigasztalni, mint aki nem sír." -K.Á.

szerző: Sevenxy (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: PallertiRabbit Hole 2014. november 25., 18:35 (CET)

Jegyzetek

  1. a b c Magyarország kistájainak katasztere. Szerkesztette Dövényi Zoltán. Második, átdolgozott és bővített kiadás. Budapest: MTA Földrajztudományi Kutatóintézet. 2010. ISBN 978-963-9545-29-8  
  2. Рожкова Н.Н., Андриевский Г.В. Фуллерены в шунгитовом углероде. Сб. научн. трудов междунар. симпозиума "Фуллерены и фуллереноподобные структуры": 5–8 июня 2000, БГУ, Минск, 2000, С. 63–69.

Fantázia lények - szarvasmarha-félék

Ezek az állatok sem különböznek annyira az ismert fajoktól, bár legtöbbjük sokkalta jobban kedveli a mocsaras, páradús, forróbb éghajlatú területeket. De persze akadnak az északabbi régiókban is szép számmal.

Nagy számú csapatokban élnek, amelynek irányítója a vezérhím. Alatta a ranglétrán fiatalabb hímek, fiatal és idős nőstények és borjú egyedek találhatóak.

Bivaly, szarvasmarha és bölény alfajok

  • Zebrabivaly: nevéből értetődően zebra és bivaly fajok keveréke. Teste bivaly méretű, nem tér el egy átlagos szürke marháétól, de bőrét fekete-fehér csíkok fedik. A szavannákat kedveli, amit valószínűleg zebra ősétől örökölhetett.
  • Kujata / kjata: fura faj, mely képes felhasználni a tűz, a jég és a villámlás energiáit, elemeit az ellenségei ellen. 400 szeme van a fülei, az orra, a szája környékén, de még a nyelvén és a lábain is találhatóak belőlük.
  • Gorgó: az evolúciós mutáció újabb gyöngyszeme: testét vastag, barna-fekete pikkelyek fedik, amelyen egy átlagos kard azonnal kicsorbul vagy kettétörik. Szemei állandó vöröses sárga izzásban égnek, míg szájából zöld gáz tör elő, amely minden élő számára méreg.
  • Réem: átlagos testű bivalyféle, mely ha valamilyen veszélyt érez, azonnal láthatatlanná válik. Erre úgy képes, hogy testét olyan pikkelyszerű bőr fedi, amelyen megtörik a fény, és az ellenfél olyannal látja, mint amilyen a környezet.
  • Beffalo: az amerikai bölényhez hasonló lény, csak sokkal nagyobb termetű. Kb. másfélszer akkora, mint egy bölény.
  • Byzon / bison: vadon élő példányai nagy, füves pusztaságokon honosak, míg a hatalmas termetű, szelídített bivalyokat erejük és kitartásuk miatt használják igavonásra, kocsi húzására, de olykor meg is lovagolják őket. Húsa kifejezetten rágós, ezért többnyire csak éhínség idején eszik, bőréből, szarujából azonban különféle használati tárgyakat készítenek. Az átlagos házi, igavonásra kitenyésztett byzon vállmagassága 1,5-1,7 láb körüli, szarvának terpesztése akár az 1 lábat is elérheti, súlya 1000 font, vagy annál is több. Színe a fehértől és a szürkétől a feketén át a barnáig szinte bármi lehet. Marhákkal is könnyen pároztatható, de ekkor annak betegségeit is könnyen megkapja. A fajtiszta byzon azonban bármely ökörnél erősebb, ellenállóbb és okosabb - igaz, drágább is. Egy byzon ára egy málháslóéval egyezik meg, azaz 2 arany.
  • Carabaon: vízi bivaly, melynek szőrzete rövidebb, lágyabb a byzonénál, vállmagassága 1,8 láb, hátrafelé csavarodó szarva szélessége 1,2 láb is lehet. Hatalmas termete ellenére - széles patáinak köszönhetően - biztonságosan mozog a bizonytalan, ingoványos talajon is, ezért előszeretettel használják őket elárasztott rizsföldeken. Rendkívüli munkabírású jószág: ha eleget ihat, napi 12-13 órát is képes egyfolytában robotolni.
  • Bantha: robusztus élőlények, körülbelül 2.5 méter magasak, a hímek megütik akár a 3 métert is. Csontos, tülkös szarvuk lecsavarodik majom-szerű képükig, hatalmas szőrzetük értékes, gyakran kereskednek vele, ám a legnagyobb érték rajtuk a szarvuk, amit az évenkénti párzás előtt használnak, hogy megküzdjenek egymással a hímek, a nőstényekért. Kolóniákban élnek, csapatokban járnak vadászni, kifejezetten növényevők, és rendkívül utálják a nyers, friss húst. Megtalálhatók az egész galaxisban. Fellehet léptetni őket cirkuszi bemutatásokon, nagy kedvencként használják például a Tatooinen. Igavonásra vagy teherhordásra is igen jól betaníthatok. A legtöbb példány vad, harcias természetű, de hamar belehet tanítani, a sivatag portyázói, a buckalakók is ezeken a hátasokon lovagolnak, ha vadászni és cserkészni indulnak.
  • Reek: a Codian holdjain él meg, kisebb csordákba tömörülve. Nehézkesek, és behemót méretük alapján kilehet nézni belőlük a gyilkos, ádáz indulatot. Négylábon járnak, és inkább hasonlítanak egy dinoszauruszra, mint egy emlősre. Bika fején, kifejlődött pofaszarvak lekonyulnak, miközben a középső szarvat támadásra használják. Harcias természetűek, és párzáskor mindig kihívják elenfelüket, hogy megküzdjenek a tökéletes nőstényért. Évente többször szülnek és csordákban élnek meg. Étrendjük a húsból és a mohás növényekből áll össze.
  • Gianagi marha
  • Baertwikke: nagy testű, gubancos szőrű havasi tulok. A széles szarvú vezérbikák különösen agresszíven őrzik a csordát.
  • Bikazus: homlokán hosszú, spirális szarvat viselő bivalyfaj, mely leginkább egy marha és egy unikornis kereszteződéséből alakult ki az evolúció során.
  • Filvian: értelmes lénynek számító faj, mely képes dörmögő szavakkal kommunikálni azzal, aki megérti a nyelvezetét, mégis megmaradtak az állati viselkedési formái is. Kezdetleges ruhákat hordanak, hogy intelligensnek tűnjenek. Sivatagokban élnek, és karavánokkal kereskednek.
  • Pézsmabölény: vastag szőrzetű, hideg területeken élő faj, melynek szőre nagyon sokat ér a piacon. Kellemes pézsmaillat terjeng a csorda tagjai körül.
  • Trójai bronzbika: egyetlen egy létezett belőle, amelyet Iaszón görög hős pusztított el. Testét vastag, fémszerű páncél védte, orrlyukaiból forró gőz és tűz áradt ki. Úgy gondolják néhányan, hogy teste félig-meddig gépezet volt.

A fentebb olvasható cikket én magam írtam egy oldalra, amely oldal általam lett létrehozva.


szerző: Keri Johns (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)
gyűjtötte: PallertiRabbit Hole 2014. december 10., 15:23 (CET)