Wikipédia:Jó szócikkek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Amit a jó szócikkekről tudni kell

Útmutatók

Egyéb lapok

Kapcsolódó kategóriák

Kedves Látogató!

A jó szócikkek száma jelenleg: 497, azaz körülbelül minden 1086. cikk jó szócikk.

Ha egy szócikk címe mellett a ikont találod, akkor egy „jó szócikkre” leltél. Habár a jó szócikkek nem olyan kiemelkedőek és részletesek, mint a Wikipédia legjobbjait adó „kiemelt szócikkek”, mégis átfogó ismeretet adnak az érdeklődők számára az adott témáról.

Az ilyen szócikkekkel kapcsolatos minőségi követelmény meglétét a nevezés pillanatában több szerkesztő is igazolta, így segít a látogatók számára eligazodni a sokféle terjedelmű és változó részletességű szócikkek között.

2018 márciusa óta Az év szócikke verseny kategória-győztesei automatikusan jó szócikknek minősülnek abban az esetben, ha győzelmükkor még nem kiemelt cikkek, és nem jó szócikkek. Első alkalommal a 2017-es verseny győztes cikkei kapták meg így a jó szócikk-besorolást.

Habár a jó szócikkeket gondosan ellenőrizzük, szerkesztésük továbbra is nyitott. Ha fejlődik a szócikk, akkor a kiemelt szócikkek közé kerülhet, de ha olyan tartalmat fedezel fel, ami ismereteid szerint nem odavaló, akkor kérlek, jelezd az érintett szócikk vitalapján.

Tekintsd meg a Jó szócikkek listáját, és válogass kedvedre! Jó olvasást!

Ha jelölni szeretnél cikket erre a titulusra, akkor olvasd át előtte a Jó szócikk státusz elnyerésének folyamata című lapot, amin minden hasznos információt megtalálsz arról, hogyan teheted ezt meg.