Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója
A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.
  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!

Az Amerikai Egyesült Államok tagállamainak sablonjai‎[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok! Elkészült Az Amerikai Egyesült Államok tagállamainak sablonjai‎ nevű sabloncsoport. Ebben a kategóriában tudjátok őket megtalálni. Felépítésük, elnevezésük és használatuk megegyezik az országsablonokkal. Felépítésük: az állam zászlaja, majd a neve belső hivatkozással. Elnevezésük: Sablon:Az állam neve. Inupiat4212Igloo icon.svgIgloo 2015. március 9., 19:47 (CET)

Az év szócikke 2014[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

POTY barnstar.svg

Sziasztok! Megszületett a 2014-es Év szócikke szavazás végeredménye. Nézzétek meg

Gratulálunk minden cikkírónak, további jó szerkesztést!!! - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2015. március 11., 15:39 (CET)

Köszönet és gratula[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szavazóknak (@szalax, @Andrew69., @Hello world, @Nyiffi, @Attis, @Hoth 65, @Fmvh, @Szilupa, @Tulipanos, @Tao Kai 陶凯, @Vadszederke, @*feridiák, @Aros - remélem senkit sem felejtettem ki), hogy a jaguár című szócikket választották elsőnek! Továbbá gratulálok a második és harmadik helyezettnek, és a többi kategóriákban nyerteseknek is! Szűkszavú dumácskám után köszönöm a szervezőknek, hogy ebben az évben is sikeresen megoldották a menetet. Üdv. DenesFeri vita 2015. március 11., 15:50 (CET)

Nem tudva, hogy ezt hová kell írni; több helyre is beírom. Vigyor DenesFeri vita 2015. március 11., 15:50 (CET)

Én is szeretném nagyon megköszönni annak, ( Andrew69., szalax, Aros, Jávori István, Tulipanos, Vadszederke, TéJo, Hoth 65, Fmvh, Bpneve, OrsolyaVirág, Tao Kai 陶凯 ) aki leadta a voksát Anastacia szócikkére! :-) És persze gratulálok a többi nyertesnek! Szép estét mindenkinek! --VikiFanily vita 2015. március 11., 19:54 (CET)

Csatlakozom. Nagyon szépen köszönöm minden szerkesztőnek - Szalax, Történelem p, Szerkesztő:DenesFeri, Szerkesztő:Jávori István, Nyiffi, Hoth 65, Fmvh, Bpneve és Módis Ágnes Vadszederke -, akik A hobbit (filmsorozat) cikkre szavaztak. A nyerteseknek, további versenyzőknek és a szervezőknek nagyon gratulálok! - Aros Nuclear energy icon.jpg Távírda 2015. március 11., 20:22 (CET)

Gratulálok a szócikkeket készítőknek, és köszönetet mondok az azokat értékelő szerkesztőknek! Nagyon szép munkát végeztetek. Samat üzenetrögzítő 2015. március 11., 22:09 (CET)

Hackathon 2015, Lyon[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok!

Idén a Hackatonnak Lyon ad otthont, megszervezését a Wikimedia France vállalta magára. A konferencia május 23-25. között lesz, további részletek itt: https://www.mediawiki.org/wiki/Lyon_Hackathon_2015

A Wikimédia Magyarország elnöksége úgy döntött, hogy idén is támogatja 2 vagy maximum 3 szerkesztő részvételét (utazás+szállás) az eseményen.

Akik szeretnének részt venni ezen az izgalmas eseményen, azok legkésőbb március 31-ig küldjenek nekünk emailt az elnokseg@wikimedia.hu -ra és pár mondatban fogalmazzák meg, hogy miért szeretnének részt venni konferencián.

A konferencia után mindösszesen 3 dolgot várunk el a résztvevőtől:

  • írjon egy beszámolót vagy blogbejegyzést az eseményről
  • tartson előadást egy Wikitalin az ott látottakról
  • írjon vagy egészítsen ki egy, a szerkesztők számára érdemi és hasznos információt átadó Wikipédia szerkesztéssel kapcsolatos lapot

Üdv, OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. március 11., 22:47 (CET)

Lezárult a Wikipédia és az ELTE Koreai Tanszékének szócikkíró projektje[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Itt lehet olvasni a beszámolót: Blog. A verseny keretében írt Tongmjong kogurjói király jelenleg jószócikk-eljáráson van. Köszönjük a tanszéknek és a WME-nek a támogatást! Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. március 23., 17:01 (CET)

Wikitanács-választás előjelentkezés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben Függőben– LADis LA ék.jpgpankuš 2015. április 14., 10:30 (CEST)

Jelentkezni lehet az idei Wikitanácsba. A jelentkezési lap itt érhető el: Wikipédia:Javaslat tisztségviselők megválasztására/Wikitanács (2015)/Jelentkezés. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. április 8., 11:50 (CEST)

Lehetőség szerint minél több jelentkező kellene, hogy tényleg választani lehessen a jelöltek között. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. április 14., 10:30 (CEST)

Mások így csinálják[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

https://blog.wikimedia.org/2015/04/13/wiki-learning-edit-a-thon-mexico/

--Texaner vita 2015. április 14., 09:11 (CEST)

Megnéztem az eredményeket, nem is annyira sok, de azért persze jó. Viszont amit érdemes lenne átvennünk tőlük: a lefordított szócikkekre sem tesznek ki ilyen hülye „Fordítás” szakaszt meg fordítás sablont, mint nálunk. Mi is leszokhatnánk róla. Zerind üzenőlap 2015. április 14., 09:21 (CEST)

Ez hiba náluk, ha pl. es:Antonio Peláez nem mondja ki {{Fordítás}}-féle sablonnal, hogy en:Antonio Peláez fordítása, mert az eredeti szerzők megjelölésére kötelez a „Lap mentése” gomb felett említett „Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0” licenc. Oliv0 vita 2015. április 14., 10:10 (CEST)
Így van, a "hülye" fordítás sablon nem dísznek van, a szerzői jogok betartása végett van. Mert a hiedelmekkel ellentétben a CC-BY-SA licencnek is vannak kikötései. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. április 14., 10:16 (CEST)