Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója
A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.
  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!


Wikipédia-zene[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gyönyörű ambient zenévé válik, ahogy szerkesztik a Wikipediát --Hollófernyiges vita 2014. november 12., 09:28 (CET)

Kár, hogy a magyar WP (még) nincs benne. misibacsi*üzenet 2014. november 12., 18:39 (CET)

Ez nem egy új dolog, nem tudom, miért pont most találta meg a 444.hu. Egyébként kb. 2 hónapja kértem, hogy a magyar Wikipédiát is vegyék be a listára, de nem kaptam választ. Ha eljutok oda, megkeresem a fejlesztőket közvetlenül is. Samat üzenetrögzítő 2014. november 12., 21:21 (CET)

Nekem úgy rémlik, erről van már szócikk is a magyar Wikin! --B.Zsolt vita 2014. november 12., 22:40 (CET)

Crossing fingers for you! --Elitre (WMF) vita 2014. november 12., 23:32 (CET)

@B.Zsolt: Valószínűleg a Friss Wikipédia-szerkesztések térképe című cikkre gondolsz. --Malatinszky vita 2014. november 25., 04:14 (CET)

Időközben a fejleszők a magyar Wikipédiát is hozzáadták a figyelhető wikipédiák listájához. --Malatinszky vita 2014. november 25., 15:40 (CET)

Ez hol látszik? Mert itt nincs magyar. Wikizoli vita 2014. november 25., 17:12 (CET)

A http://listen.hatnote.com/#hu oldalról van szó. --Malatinszky vita 2014. november 25., 17:32 (CET)

Köszönöm. Igaz, erre nem lehet táncolni! Az angol már érdekesebb (kicsit gyorsabb). Wikizoli vita 2014. november 25., 17:42 (CET)

Jövőkép[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

ez vár vajon ránk is? --Texaner vita 2014. november 14., 15:48 (CET)

Nincs ezzel semmi baj. Mindenki csinálhat akármilyen enciklopédiát. Pl. van románul is egy hasonló kezdeményezés, ahol a szerzők saját nevükön szerkesztenek, nem álnéven. Itt van pl. egy szócikk a PRAE számítógépről. Wikizoli vita 2014. november 14., 18:40 (CET)

Mi orosz nyelvű enciklopédia vagyunk, és Oroszországban élünk?? Mert akkor igen. Másrészt: mi van, ha létrehozzák, utána betiltják az orosz WP szerkesztését/olvasását Oroszországban??
Ez nem hír, csak bulvárhír a gyengébbik fajtából. misibacsi*üzenet 2014. november 14., 18:43 (CET)

Ez hír, nem is lényegtelen. A magyar verziója annyiban valóban "bulvár", hogy az orosz eredeti szöveg nem a "Wikipedia helyett", hanem a "Wikipedia alternatívája" kifejezést használja. --Vadaro vita 2014. november 14., 23:47 (CET)

@Texaner: Rengeteg országban van hasonló alternatív enciklopédia. Ettől nem fog összedőlni a világ, és az orosz wikit sem fogják bezárni. Dél-Koreában tökéletesen jól megfér egymás mellett a koreai Wikipédia, a Doopedia, a Naver Enyclopedia, a Daum Encyclopedia, a Britannica Korea és egy rakás másik, ingyenes online enciklopédia, bár ezek közül csak a Doopedia szerkeszthető, igaz a cikkek nem jelennek meg rögtön, hanem egy bizottság átnézi őket előtte :) Miért kell állandóan pánikot kelteni és világvége-hangulatot árasztani? :-) Peace van. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. november 24., 10:23 (CET)

@Teemeah: Azt hiszem félreértettél, én rendkívül pozitívnak tartom, hogy az orosz Elnöki Könyvtár követni próbálja az amerikai Kongresszusi Könyvtárt és legalább is azt ígéri, hogy egyre több tudást tesz közkincsé! Bár a Széchenyi is jobban mozdulna ebbe az irányba! --Texaner vita 2014. november 24., 12:13 (CET)

Én is rendkívül pozitívnak tartom – elvileg. Gyakorlatilag pedig mindig jusson eszünkbe, hogy milyen kormány mit csinál, és mik lehetnek a (hátsó) szándékai. OsvátA Palackposta 2014. november 24., 12:48 (CET)

Segítségkérés Ukrajnából[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Homophobia in the Ukrainian Wikipedia!!![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hello. I'm open gay Wikipedian from Ukraine. I want to report a homophobic activities of some administrators and patrol Ukrainian Wikipedia. Present direct and indirect discrimination. Related articles LGBT renamed, removed or changed beyond recognition and biased their content. LGBT friendly accused of "advocating LGBT"! There is even an article on a similar topic that is unique only in the Russian Wikipedia and is unrelated to common sense and the rules of Wikipedia[1]. Wikipedia Wikipedia, homophobes administrators and patrol called a "collection of information" and promote "non-traditional values." Homosexuality Article in Ukrainian Wikipedia entitled "homosexualist[2]." And Article hey do not have any relation to the topic of the article. There napsyano of MSM and that gays - spread the AIDS disease. User A1 promotes orthodox attitudes to homosexuality and phaye information on how it relates to LGBT church in the paper, which is irrelevant[3]. The new administrator Green Zero[4] has deleted many categories and articles on LGBT issues. particular category of gay writers. Me and other LGBT participants repeatedly verbally humiliated publicly. Addiction is especially thorough and biased. Although we attempt to write quality articles as possible and have contributed enough respect. That our existence they and other homophobes recognized as "LGBT propaganda." I and other LGBT Wikipedian very simple somehow affect this entire situation because this is unacceptable - it bullinh and in direct violation of not only LGBT rights in Ukraine but also the rules of Wikipedia! Thank you! Please help! --Rayan Riener vita 2014. november 14., 22:11 (CET)

Lépj be a Wikimédia Egyesületbe![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Wikimedia Hungary logo.svg Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren! 2014. november 29-én közgyűlést tart a Wikimédia Magyarország Egyesület, ahova várunk minden tagot és érdeklődőt! Ha még nem vagy egyesületi tag, de szeretnél programokat szervezni, cikkíró versenyeket levezényelni, egyéb, a Wikipédiával és az egyesülettel kapcsolatos döntésekben részt venni, lépj be te is az egyesületbe! Gyere el a közgyűlésre, ismerkedj meg a tagokkal, tennivalókkal! Várunk mindenkit az egyesület irodájában (1075 Budapest, Madách Imre tér 4., III. emelet 2-es számú iroda) 10 órakor! - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2014. november 22., 21:15 (CET)

World Library of Science[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az UNESCO és a Nature magazin közös projektjében elindult a World Library of Science, ami ingyenesen használható online. Természettudományos cikkek, e-könyvek tölthetőek le. http://www.nature.com/wls Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. november 23., 11:11 (CET)

Meghívó a Közép- és kelet-európai Wikimédia-konferenciára[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Idén Kijevben lesz a Közép- és kelet-európai Wikimédia-konferencia, december 19-21-én (péntek-vasárnap).

Mindenkit bátorítanék arra, hogy vegyen részt, ismerje meg, mivel foglalkoznak a környező országok wikipédistái, milyen területeken vannak sikereik és kudarcaik, mit lehet tanulni másoktól.

A részvételhez utazási támogatást lehet igényelni az egyesülettől. Ha máshogy nem lehetséges, elképzelhető kétnapos részvétel is (ha valaki csak szombat–vasárnap tudna részt venni).

Kérlek, jelezzétek részvételi szándékotokat minél hamarabb a szervezőknek a regisztrációs űrlap segítségével, és nekem is, hogy tudjuk, ki fog részt venni Magyarországról.

Samat üzenetrögzítő 2014. november 23., 14:47 (CET)