Wikipédia:Önzetlenül a Wikipédiáért díj

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Önzetlenül a Wikipédiáért díj

Az Önzetlenül a Wikipédiáért díjat (közkedvelt nevén az Arany Gumimaci díjat) a Kiváló Wikipédista díj mintájára Dr. Steller alapította 2006 áprilisában.

Ezt azok a szerkesztők kapják, akik kiemelkedően sokat tesznek a Wikipédiáért akár színvonalas szócikkek készítésével, akár nagy mennyiségű szócikk több, fontos adalékkal való kiegészítésével, illetve a meglévő szócikkek lektorálásával (azaz „karbantartásával”).

Eddig kapták:

Az adományozás módja[szerkesztés]

Aki szemmel láthatóan sokat tesz a magyar Wikipédiáért, az kapja meg a díjat, valamelyik előző díjazottól. A díj odaítélésekor csak az elvégzett munka mennyisége, illetve minősége számít, a szerkesztő személye természetesen nem. A díj odaítélésének megbeszélése e-mailben történik, hogy az átadás meglepetés legyen.

A díj létrejöttének okai[szerkesztés]

Több szerkesztő is úgy vélekedett a magyar Wikipédiában, hogy az eredeti Kiváló Wikipédista díj már nem képes betölteni eredeti funkcióját, ti. az itt végzett munkának a közösség részéről való elismerését, mivel a díj odaítélésekor egyre inkább személyes szempontok domináltak a végzett munka minősége és mennyisége helyett. Ezért hozták létre a Önzetlenül a Wikipédiáért díjat, amelynek átadásánál csak és kizárólag a magyar Wikipédián végzett munka esik latba.