Szerkesztővita:Nyiffi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt MediaWiki message delivery 19 nappal ezelőtt a(z) Organising Feminism and Folklore témában


nyiffi most éppen
  elérhető
– csak a szokásos
  csak minden másnap van itt
– azért igyekszem!
  nem elérhető
– nem vagyok netközelben

Üdv! A vitalapomra, azaz ide itt küldhetsz új üzenetet! Ha olyan üzenetet szeretnél küldeni, amelyet csak én látok (kérlek, ilyet csak indokolt esetben küldj, a legtöbb wikipédiás dolog a vitalapomra tartozik!), ide írj: nyiffi.wikipedia@gmail.com, vagy használhatod a wiki üzenetküldő rendszerét.

Zola-szócikkről leszedendő sablon[szerkesztés]

Kedves Nyiffi! Bocs, hogy zavarlak.

Leszedtem a forráshiányt jelző sablont, de az így, jól, megtisztitva csak a "nem ellenőrzött változat"-ba került be, a normál olvasásnál még mindig látható a sablon.

Egy felsőbb valaki kell, aki "ellenőrzötté" tudja tenni az új verziót.

Te esetleg nem tudsz segíteni?

Segítséged előre is hálásan köszönöm: Tegzes (már másfél hónapja dolgozom a Zola-szócikken) Tegzes vita 2023. június 1., 21:34 (CEST)Válasz

20 év legjobb szócikke versenyen nyert díjad[szerkesztés]

Azok a díjazottak, akik a 2023. július 8. szombati jubileumi wikitalálkozón résztvesznek, a virtuális barnstar mellett emléklapot és wikipédiás emléktárgyat kapnak.
Kérjük, hogy a jubileumi wikitalálkozón való részvételedet 2023. július 4. (kedd) éjfélig a verseny vitalapján jelezd, hogy elő tudjuk készíteni az okleveleket és az emléktárgyakat. Vegyünk részt minél többen az eseményen, ünnepeljük együtt a 20 éves évfordulót!


A 20 éves magyar Wikipédia legjobb szócikkeinek egyike
A magyar Wikipédia jubileumi versenyén a 20 év legjobb szócikkei között az
1956-os forradalom című,

melynek egyik fő közreműködője voltál, a

Történelem kategóriában

harmadik helyezést ért el!

A Wikipédia szerkesztői nevében gratulálok! Dodi123 vita 2023. július 2., 09:23 (CEST)Válasz


A 20 éves magyar Wikipédia legjobb szócikkeinek egyike
A magyar Wikipédia jubileumi versenyén a 20 év legjobb szócikkei között a
Deák Ferenc (igazságügy-miniszter) című,

melynek egyik fő közreműködője voltál, a

Történelmi életrajz kategóriában

harmadik helyezést ért el!

A Wikipédia szerkesztői nevében gratulálok! Dodi123 vita 2023. július 2., 12:13 (CEST)Válasz


Nagyon koszonom az elismerest, nagyon kedves, hogy gondoltatok ram is! Attol tartok, ezek a nagy szerkesztesek sok esetben csupan visszallitasok lehetnek, de nem akarom letorni a dijkiosztas oromet sem. :) Orommel szerkesztettem a fenti szocikkekben is! nyiffi 2023. július 3., 16:14 (CEST)Válasz

1A villamos (Miskolc)[szerkesztés]

Szia, hogy kell pontosan kijavítani a hivatkozást? Mivel már az 1A villamos már ki lett törölve, de az 1A-s villamos (átnevezett) létezik helyette. SZD vita 2023. október 26., 00:03 (CEST)Válasz

„Wikipédia szerkesztőség”[szerkesztés]

Szia!

Kedves Nyiffi, talán neked van a számomra ismerős szerkesztők közül elég sok tisztséged/megbizatásod, hogy eléggé átlásd a dolgokat. A következőtől van szó.

Folyik egy irányelv vitája Szerkesztővita:Burumbátor/Kirgiz átírás tervezete. Amolyan próbaper-szerű gondolatmenet alapján. (Legalább egy cirill betűs, de nem szláv nyelv átírására legyen valamilyen belső szabályzásunk.) Ennek kapcsán felvetődött, hogy egy helyesírási kérdéskört hiányosan (késedelmesen) szabályoz az Akadémia. Egy jó nevű professzorral leveleztem erről, és a következőt javasolta:

Ha a magyar Wikipédia szerkesztősége azzal fordulna az MTA OTB-hoz, hogy szükség lenne az 1981-es szabályzat megújítására és ehhez mintaképpen elsőként a kirgiz átírást lehetne napirendre tűzni, gondolom az OTB szívesen vállalkozna rá. Ugyanakkor a végeredmény lehetne akár közös is. A Wikipédia napi gyakorlata ugyanis kitűnő kontrol, s igen nagy tapasztalata van.
Ha szükség lenne a közvetítésre, szívesen megteszem.

Az „OTB” az MTA Orientalisztikai Tudományos Bizottsága, „az 1981-es szabályzat” pedig a Ligeti Lajos-féle Keleti nevek magyar helyesírása kiadvány. Ez láthatólag meglehetősen koros szabályzat. A professzor történetesen ennek a kötetnek a szerkesztésében/írásában részt is vett annak idején, éppen a török nyelvekre (mint a kirgiz) vonatkozó fejezet az övé. (Bocsánat, nem titkos a neve, csak jobb szeretném, ha a keresők nem találnák meg itt, és nem dobnák fel fölöslegesen.)

Szerintem a javaslat nagyon is jó számunkra (és kedves a készsége is).

Na már most. A Wikipédia nem úgy működik, mint a Tudományos Akadémia, nincs elnöksége vagy szenátusa vagy ilyesmije. Ebben az értelemben szerkesztősége sincs. Viszont valóban jó lenne, ha valamilyen módon megemelt módon tudnánk kapcsolatba lépni az MTA OTB-vel. Nem egy random Garamond szerkesztő fordulna a Magas Akadémikus Professzorok testületéhez (aki ráadásul nem is szakmabeli, hanem holmi villamosmérnök). Hanem. Na itt akadtam meg.

Mit javasolsz? – Garamond vita 2023. október 31., 15:25 (CET)Válasz

Elismerésem[szerkesztés]

Üdvözlöm!


Elsőként a szerkesztői lapján közölt eredményei miatt elismerésemet szeretném kifejezni, csak aztán szeretnék kérni valamit.

A lap alapján ön egy sokoldalú szerkesztő, és értékes tagja a magyar wiki közösségnek, fogadja elismerésemet.

Szeretném a segítségét kérni néhány cikk leellenőrzésére (mivel ön jártasabb a japán kultúrában, mint én) Szaké, Miszaki póni, Minamoto család

+ ha nem akarja, nem kötelező ellenőrizni ezeket a cikkeket. Hivatkozásokat, apró javításokat végeztem el. Etiópia nyelvei, Zagve-dinasztia, Csád, Kazahsztán címere, Akhal teke, Anda (egyértelműsítő lap), Kínai névadás, Lewis (Skócia), Pinjin, Glagolita ábécé, Egyszerűsített kínai írás, Vasa-ház, Tungning Királyság (címer beillesztése), Kotokó királyság (a saját cikkem, csak még nem ellenőrizték le), Középfelnémet nyelv.


Üdvözlettel:

Bence. Balabenc vita 2024. január 10., 16:41 (CET)Válasz

Organising Feminism and Folklore[szerkesztés]

Hello Community Organizers,

Thank you for organising Feminism and Folklore writing competition on your wiki. We congratulate you in joining and celebrating our cultural heritage and promoting gender equality on Wikipedia.

To encourage boost for the contributions of the participants, we're offering prizes for Feminism and Folklore local prizes. Each Wikipedia will have three local winners:

  • First Prize: $15 USD
  • Second Prize: $10 USD
  • Best Jury Article: $5 USD

All this will be in gift voucher format only. Kindly inform your local community regarding these prizes and post them on the local project page

The Best Jury Article will be chosen by the jury based on how unique the article is aligned with the theme. The jury will review all submissions and decide the winner together, making sure it's fair. These articles will also be featured on our social media handles.

We're also providing internet and childcare support to the first 50 organizers and Jury members for who request for it. Remember, only 50 organizers will get this support, and it's given on a first-come, first-served basis. The registration form will close after 50 registrations, and the deadline is March 15, 2024. This support is optional and not compulsory, so if you're interested, fill out the form here.

Each organizer/jury who gets support will receive $30 USD in gift voucher format, even if they're involved in more than one wiki. No dual support will be provided if you have signed up in more than one language. This support is meant to appreciate your volunteer support for the contest.

We also invite all organizers and jury members to join us for office hours on Saturday, March 2, 2024. This session will help you understand the jury process for both contests and give you a chance to ask questions. More details are on meta page.

Let's celebrate our different cultures and work towards gender equality on Wikipedia!

Best regards,

Rockpeterson

MediaWiki message delivery vita 2024. február 29., 06:56 (CET)Válasz