Szerkesztővita:Nyiffi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
nyiffi üzenőfala


nyiffi most éppen
 Red bug.svg elérhető
– csak a szokásos
 Green bug.svg csak minden másnap van itt
– azért igyekszem!
 Red bug.svg nem elérhető
– nem vagyok netközelben
Archive

Archívum (?)Üdv! A vitalapomra itt küldhetsz új üzenetet! Ha olyan üzenetet szeretnél küldeni, amelyet csak én látok, az alábbi elérhetőségek közül válassz (mert a wiki üzenetküldő rendszere néha rakoncátlankodik):

Kapcsolatfelvétel (nem a Star Trek-film)
Hol? Kit? Mikor?
gmail nyiffi bármikor
facebook nyiffi bármikor
skype tarajosgoethe ritkán
irc nefermiw ritkán (freenode.net, netsplit.de)


Idegen (és magyar) nevek névsorba sorolása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia !

Azt a feladatott találtam ki magamnak, hogy a Zeneszerzők listája-t szerkesszem. (Ez amiatt testhezálló feladat, mert így nem kell azzal a stresszel megküzdenem, hogy a "csonk" szintről elemelkedjek ... :-))

Itt abba a problémába ütköztem, hogy az idegen nyelvű neveket (olasz, francia, spanyol), amelyek névelőket és elöljárószókat is tartalmaznak (például: Fernand de La Tombelle) hova helyezzem a magyar névsorba. Az említett nevet a franciák az elöljárószó elhagyásával, de a névelő figyelembevételével az "L" betűhöz sorolják. Én viszont, a magyar gyakorlatnak megfelelően a névelőt is figyelmen kívül hagynám és a "T"-hez sorolnám. Mit szólsz ehhez ? --Rendes Kis vita 2014. november 30., 21:41 (CET)

Az angolok, akik hozzánk hasonlóan kívülállóként szemlélik az olasz-francia-spanyol mizériát Francisco de la Torre-t a "T"-hez szerkesztették ... (Sőt, a spanyolok is !)

Tovább kócolja a helyzetet, hogy maguk a franciák is képesek a névelőt kis "L"-lel írni, így: Fernand de la Tombelle ... ! --Rendes Kis vita 2014. november 30., 23:24 (CET)

És még egy, az előbbitől független kérdés: az Abelardo Nicanor és Abélard Pierre nevek rendezésekor az első név végén levő "o"-t a második névnek a "p"-jével vagy a szóközével hasonlítjuk ? --Rendes Kis vita 2014. november 30., 23:47 (CET)

Ha csak az "értékes" karaktereket vonjuk bele az összehasonlításba, az azt jelenti, mintha AbelardoNicanort hasonlítanánk AbélardPierre-rel (a franciák ezt teszik, példánk esetében: Lantier, LaTombelle, Latour !), tehát Abelardo kerül elölre, mert kisebb AbelardP-nél. Szerintem a szóköznek is értelemhordozó szerepe van, tehát Abélard mindenképpen előrébb van, mint Abelardo, függetlenül attól, hogy mi a keresztnevük. Ez a magyar neveket éppúgy érinti: szerintem Magyar Zsolt előbb következik a névsorban, mint Magyari Ádám. (Az angolok is a magyar és nem a francia logika szerint rendeznek).

Nincs a sorbarendezésről szerkesztési irányelv (én nem találtam) ? - Ha nincs, nem kéne-e létrehozni ? --Rendes Kis vita 2014. december 1., 08:26 (CET)

Éljen az angol-magyar logika ! :) --Rendes Kis vita 2014. december 1., 08:56 (CET)

Köszönet, újrapróbálkozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Köszönöm a biztatást! De amikor bevezettétek azt a rendszert, hogy a mezei szerkesztők bejegyzései csak a főszerkesztők jóváhagyásával jelennek meg, akkor besértődtem! :)) ... És hiába kértem a főszerkesztői jogot, az volt az ellenérv, hogy keveset szerkesztek. Ez igaz, viszont azt megbízható színvonalon: keveset, de jót! ... Igen, az volt a másik, amin besértődtem, hogy amikor tömören, lényegretörően megírtam 1 szócikket, akkor valamék főszerkesztő ráírta, hogy "csonk" ... A harmadik, hogy 1 szerkesztésemet valami szerzői jogi aggály miatt - megjelöltem ugyan a forrást, de ez sem volt elég - annyira kitörölték, hogy a "közreműködéseim" között egyáltalán semmi nyoma sem maradt annak, hogy én azzal a témával foglalkoztam ... :)

Írtam 1 "csonk"-ot, kíváncsi vagyok a sorsára. Szerintem 1 "csonk" is sokkal jobb, mint a semmi. Szerintem az tervezési hiba a wikiszoftverben, hogy ha 1 lap nem létezik a mi nyelvünkön, akkor csak kiüzeni ezt a tényt és nem kínálja föl, hogy viszont létezik más nyelveken. A "csonk" viszont már alkalmas arra, hogy lehetőséget adjon, hogy átkapcsoljunk bővebben kifejtett másnyelvű változatra ... :)

A sorsa 1előre biztató, a létrehozáshoz képest 12 perc múlva Csigabi ellenőrizte és beletett 1 (infobox)-ot és vagy ő vagy 1 automata beletette az idegennyelvű hivatkozásokat ... :)

Örvendetes aktivitás: újabb 19 perc elteltével Einstein2 is beleszerkesztett. Tetszik az a (számomra) új funkció, hogy meg lehet köszönni ezeket a besegítéseket ... :)

Köszönet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Nyiffi!


Megnéztem lapodat, nagyon tetszik... de jó lenne nekem is egy ilyen felépitésű profillap... neki is kezdek. :-)

Szép estét!

Feca

Köszike[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ismét köszi a segitséget! Én is gondoltam, hogy visszatöltöm a próbalapomra... dehát. :-( Na ezt a próbalapon történt próbálkozást - Komlóstető angolul - szerttem volna úgy csatolni, hogy aki a magyar lapon a Komlóstető lapra keres és olvassa akkor az általam szerkesztett angol nyelvű változata szerepelne a nyelvi változatok között.

Szép estét!

Feca

Ismételt HELP[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Nyiffi!

Nem akarok terhedre lenni, bár nagyon szeretném ha segitenél. Úgy látom, hogy végre van egy valaki akivel sikerült kapcsolatot találni és ilyen készséges is mint Te! Most inkább nem csinálok semmit, csak nézegetem a próbalapom... addig sem teszek semmi olyat amit utána Neked kell helyrehozni... :-)

Üdvi,

Feca

Re:F1 2014[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Örülök hogy tetszik, szépen összedobtuk az nem vitás, én is gondolkodtam rajta hogy néhány kisebb hiányosság pótlása után mehet kiemelésre. Az ha az év szócikke lenne az már csak hab lenne a tortán! :-) Az abu-dzabi futamleírást és a forrásolást pedig előre is köszönöm! Bár sajnos lehet, hogy a források egy része nem megfelelő formátumban van, azokkal még lehetséges hogy kezdeni kell majd valamit.. Üdv, --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. november 29., 18:39 (CET)

Előre is köszönöm és jó munkát! :) --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. november 29., 20:02 (CET)

Aladdin[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Nyiffi! Köszi az m javítását n erre. --Vakondka vita 2014. december 5., 09:58 (CET)

A fehér kígyó legendája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Nyiffikém! Miért volt megtévesztő, vagy felesleges átirányítás. --Vakondka vita 2014. december 7., 10:02 (CET)

Nem olyan fontos téma, csak rákérdeztem, ha törölted, helyre van téve. :) --Vakondka vita 2014. december 7., 10:55 (CET)

Szia![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

nos igazából kezdő vagyok, és szeretném megkérdezni tőled, hogy mért írtál a Wt vitalapomra Rendben, nagyon szépen köszönöm, hogy visszaírtál! De kérlek akkor írj le nekem egy olyan linket, amin magyarul le van írja mi ez a bizonyos "Wat" és honnan ered köszi

Érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Nyiffi!

A Sablon:Kezdőlap érdekességei/2014-50-2-ben az Uránusz holdjai linkjét az Uránusz holdjai linkre cseréltem, mert utóbbi szócikk sokkal részletesebb információkat tartalmaz az Uránusz holdjai nevének eredetéről, mint az Uránusz szócikk. Remélem nem baj. Ezzel azonosan linkeltem be a Wikipédia:Érdekességek/1801–2000 listájában az 1813. érdekesség sorában. Ha mégsem felel meg neked ilyen módon az átjavítás, visszavonhatod ezeket. Szép napot kívánok! Apród vita 2014. december 8., 01:18 (CET)

Díj[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nagyon szépen köszönöm a figyelmességedet és a kedvességedet.--Tao Kai 陶凯 Jiangfengshanyue.gifvita 2014. december 8., 16:56 (CET)

Szlovén községek vs. települések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szlovén községek olyan "járásszerű", kistérségszerű közigazgatási egységek, melyek egy községközpont körül több települést is magukba foglalnak. A szlovén települések a konkrétan lakott településeket, falvakat jelentik.Porbóllett vita 2014. december 10., 10:32 (CET) Nyugi, semmi pánik, nem gond. Azért láthattad a friss változtatásoknál gyakorlatilag folyamatosan a szerkesztéseimet, mert kategóriákat cseréltem manuálisan a cikkekben Szlovénia községeiről>> a helyes Szlovénia települései kategóriára.Porbóllett vita 2014. december 10., 11:44 (CET)

a lap korábbi visszaállítása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Nyiffikém! Köszi a butus anon szerkesztéseinek vissza állítását, remélem csak már nem megint a Kiss Elek szórakozott. --Vakondka vita 2014. december 11., 20:09 (CET)

Ligetszépe növénynemzetség és a genetikai jellegzetességük[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Nyiffi! Megírtam a genetikai szövegrészt a Ligetszépe (növénynemzetség) szócikkbe. Megkérhetlek arra, ha időd és energiád engedi, hogy lektorálod és az esetleges hibákat javítod a most újonnan betoldott szövegrészben? Előre is köszönöm! :) --Sphenodon vita 2014. december 12., 12:26 (CET)

Köszönöm. :) --Sphenodon vita 2014. december 12., 12:56 (CET)

szia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

értem mit írtál de szeretnélek megkérni rá hogy létre hoznád a nyíregyháza portált mert szeretném ha minél több szócikk lene nyíregyházárol én mán a vitalapját létre is hoztam is aszt irtam hogy valaki hozán létre de h ne talán megcsinálod előre is köszönöm

szia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

mi lene ha te is fentartanád a portált de még keresek pár szerkesztőt hozá

Kiemelés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kérlek vedd le a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vlagyimir Iljics Lenin a kiemelésről, mert túllépte a cikk a 20%-os bővítési határt. Andrew69. Blue a v.svg 2014. december 15., 08:48 (CET)

A cikk vitalapján pillanatnyilag az olvasható, hogy „A(z) Vlagyimir Iljics Lenin egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik. A közösség szavazta meg kiemeltnek a kiemelt státuszáról szóló szavazáson.” Ezt javítani kéne. Malatinszky vita 2014. december 15., 17:49 (CET)

Témánként egy cikk szerepelhet kiemelési eljáráson (Wikipédia:Szócikk kiemelésének folyamata#A szócikkek ellenőrzése), ezért javaslataidat várólistára tettem át. --Tudor987 vita 2014. december 15., 21:44 (CET)

Szia kedves @Nyiffi! Nehogy abbahagyd! Csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik! Te jól végzed ezt a munkát. Csak így tovább! Szalax büszke lehet rád! Üdvözlettel Tambo vita 2014. december 16., 07:18 (CET)

Re: Az óceán lánya[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Nyiffike! Holnapra terveztem az egyértelműsítő lapot megcsinálni, de ha már te megcsináltad, akkor köszi, azokat meg majd kikékítem. --Vakondka vita 2014. december 17., 19:14 (CET)

Tessék ki vannak kékítve. --Vakondka vita 2014. december 17., 20:28 (CET)

Szívesen CS. K. cikkjében megköszönted. --Vakondka vita 2014. december 17., 20:44 (CET)

Szívesen M. I. cikkjében is megköszönted. --Vakondka vita 2014. december 17., 20:45 (CET)

Szívesen a többieknél is, meg a többinél is. --Vakondka vita 2014. december 17., 20:47 (CET)

XXLVenom999-el egyezett szórendünk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

a forgató könyvet írta ... rendezte ... a zenéjét szerezte ...

És ez mi a b. f.-ért volna magyartalan? Nézd meg interneten is használják sok helyen. pl:

  • Íme Markó Ádám új dobos videója, A ZENÉJÉT SZEREZTE Hrutka Róbert!
  • Nicholas Sparks regénye alapján A FORGATÓKÖNYVET ÍRTA Gerald DiPego.

XXLVenom999 Vele egyeztünk egy formában, és erre ő azt írta jó. A szöveg javsításod közben, te is rontottál, hogy (és védelmezett az olyan embereket). Szerintem ez úgy volt helyes: (és védelmezte az olyan embereket). --Vakondka vita 2014. december 18., 13:35 (CET)

Bár lehet jobb úgy, ahogy te írtad, akkor ennél a szórendnél maradok vele is, csak a léyneg a film kifjeezés a nevek mellet ne elygen sehol, mert attól herótom van, ha annyit ismétlődik a szövegek elején, a filmet a, meg a film a, akkor így jó, ahogy te írtad, majd átírom mindenhol erre a szórendre, de izgultam, mert azt hittem az már egy tilos értelmetlen magyartalan szórend, mikor olvastam több heylen oylan szórendben is neten. --Vakondka vita 2014. december 18., 14:13 (CET)

Szia Nyiffi! Köszi szépen a 2-2 betű mellé ütésének helyre állítását. :) Amúgy a kanadánál szeritnem a másik formát is szabad használni. --Vakondka vita 2014. december 19., 07:36 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Nyiffi, kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet, jó egészséget és sok sikert kívánok.--Elkágyé vita 2014. december 20., 17:19 (CET)