Szerkesztővita:Tulipanos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Francia Akadémia[szerkesztés]

Szia! "Visszavontad szerkesztésemet, mert Fresnelt áttettem a FTTA kategóriába (Fresnel)". Ezt vajon miért írtad?

  • Én a Fresnel szócikkhez hozzá sem nyúltam.
  • Amit visszavontam: az 1827 a tudományban cikkben egy link volt, a kategóriához ott sem nyúltam hozzá.
  • Ott a változtatást azért vontam vissza, mert a link eddig a (kék, meglévő) Francia Akadémia szócikkre mutatott, ez lett lecserélve a (nem létező) Természettudományi... szócikk (piros) linkjére.
  • Nem tudom, hogy kire használható a Kategória:A Francia Természettudományi Akadémia tagjai kategória, és azt sem tudom, miért Természettudományi Akadémia lett a francia Académie des sciences-ból (=Tudományos Akadémia, ahogy a többi idegen nyelvben is van). De ez itt persze nem a kategória-megbeszélés helye, és egyébként sem értek a francia akadémiákhoz.

– Vadaro vita 2019. január 9., 18:18 (CET)

Kedves Tulipanos, semmi baj! Az 1827 a tudományban cikkből töröltem az akadémiai tagságra utaló részt, mivel semelyik más tudós, feltaláló, stb. nevénél sincs feltüntetve az akadémiai vagy egyéb szervezeti tagság (néhány magyar személy kivételével). Egyébként az angol Royal Society tagja is volt, azt sem írtuk ki. Ezzel a kérdés megoldottnak tekinthető, szerintem. Üdvözlettel: – Vadaro vita 2019. január 9., 18:57 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Tulipanos! Az elmúlt két évben szervezett „Az év szócikke” versenyek valamelyikén (vagy épp mindkettőn) részt vettél és szavazatoddal hozzájárultál a végeredmény kialakulásához.

Reméljük, az idei mezőny is felcsigázza érdeklődésedet, ezért értesítünk arról, hogy a 2018-as „Az év szócikke” verseny hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul. Hétfőtől számítunk a szavazatodra!

Pasztilla 2019. január 19., 08:43 (CET)