Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Verdana
Xiaolong üzenőfala. Olvasd el az útmutatót, mielőtt üzenetet hagysz!
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


Ezt az oldalt I Honggi énekli tele. Ha nem vigyázol, te is elkapod a fertőzést! Vigyor (F.T. Island live in Paris 1-16-2015, blassst)
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.
Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

Tövisházi Ambrus[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Az, hogy van, hogy én két hete levelezek Tövisházi Ambrussal (meg Tariska Szabolccsal, hogy kerítsek tőle engedélyt róla meg a hozzá kapcsolódó egyettesekről, amira azt mondta, hogy keres olyat, amivel meg van elégedve, te meg feltettél egyet? Azt ne mondd, hogy elég a fotós engedélye, vagy tényleg hagyom a francba az egészet...:-)--Tao Kai 陶凯 Jiangfengshanyue.gifvita 2015. március 18., 11:30 (CET)

cite[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ok, bocs... már csak az után jutott az eszembe, hogy láttam, hogy te azzal ref-elsz... viszont megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, az archiválás hogyan működik? Ha használok egy oldalt, akkor mindnél egyenként el kell menni a web.archive.org-ra és elmenteni, vagy van erre valami automatizált mód is? Fauvirt vita 2015. március 18., 11:45 (CET)

Mivel épp dolgozol rajta, nem merek belenyúlni, de ebben is vannak plusz érdekességek, még a forgatás előttről, amiből lehetne extrákat csemegézni a szócikkbe: http://hir3.hu/magazin/11/79626/nyartol_forog_ujj_meszaros_karoly_elso_jatekfilmje Fauvirt vita 2015. március 18., 13:41 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Őőőőm... biztos vagy benne, hogy "Gergely Csatari" "macskapöcs"-ként szeretné látni magát a fotói készítőjeként?... Fauvirt vita 2015. március 18., 14:12 (CET)

Ahogy gondolod... csak azt hittem nem vetted észre.:-) Fauvirt vita 2015. március 18., 14:46 (CET)

Bocs a szövegkönyv miatt, nem vettem észre... Fauvirt vita 2015. március 19., 14:34 (CET)

Akkor most már ezt is tudom (leírás). ;o)) Viszont: széles képernyőn a jelenlegi helyén igen borzalmasan néz ki a képkocka (én ezért raktam a fogadtatáshoz)... nem lehetne másképp/máshova tenni? Fauvirt vita 2015. március 20., 12:37 (CET)

Azért nem látod, amit én, mert más típusú monitoron szerkesztesz. Nekem be van állítva, hogy a kicsinyített ablakméret pont akkora, mint amilyet ezek szerint te is használsz, én minden alkalommal leellenőrzöm, ha képet teszek be, hogy úgy jól nézzen ki (plusz figyelek arra, hogy mobil nézetben is oké legyen)... de ez már csak az én igényességem. De megoldottam, hagyd csak.

Más: szerinted a plakátkép új engedély nélkül is lecserélhető? Fauvirt vita 2015. március 20., 13:29 (CET)

Köszönöm! Le is cseréltem (az otrs-tiketet átmásoltam, mert közben már megadták). :o) Fauvirt vita 2015. március 20., 15:06 (CET)

LifeNetwork[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Igyekszem, csak éppen egy ilyen "szörnyű" csatornánál nem bírom türtőztetni magam. Furcsa, mert a Digi Life-nál igen. Bolondkamion

Tongmjong[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Végre volt egy kis időm átnézni. Amiket észrevettem azokat átjavítottam. A film átírásával kapcsolatban én azt tartom célszerűnek, ha megőrizzük a DZSumong formát, különben félreértéseket szülhet. Az átlag magyar úgyse megy bele annyira a fonológiába, hát még a koreaiba. Kümva kapcsán viszont visszaraktam az Ü betűket, bocsi :D. (Nem viselném el, ha U-nak ejtenék az olvasók. Az Ü még akkor is jobb, ha nem teljesen fedi le a koreai 으-t.) A Kvanggetoból kiszedtem a H-t. Ha ejtés szerint próbáljuk írni, akkor az eddigi tapasztalataim szerint annak a módszernek, hogy H-t próbálunk berakni a ㅌ hanghoz, kb köze sincs ahhoz, ahogy ők ejtik. Teljesen máshol képzik a hangokat és ezt nem tudjuk reprodukálni a magyar nyelvben :(. Mivel Kim Jong-ilt erre a kötőjeles formára javítottad, ezért átírtam Kim Bu-sikra és I Gyu-bora. (A Lee-t I-re átjavítottam, mert nem az angol átírásról van szó hanem a latin betűs átírásról.) Viszont így meg gondban vagyok Iryeon nevével, hogy rakjunk-e be kötőjelet vagy sem. Amit még nem tudtam átírni, az az általad beszúrt táblában a Kogurjo alapítója rész. Hiába próbáltam, nem sikerült beszúrni a latint :/. Illetve amit még szerintem jó lenne átírni (csak nem tudom hogyan), az a japános rész, hogy abba is legyen romanizált választási lehetőség (én személy szerint rosszul vagyok a japán szavak magyar átírásától :D). Hmm ennyi észrevételem lenne. Meg még annyi, hogy nem tudom, hol kell leokézni a változtatásaimat. Mit gondolsz a javításról?:) --FulesKorea vita 2015. március 21., 14:03 (CET)

Hajdúdorogi főegyházmegye[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Khm - egy szívességet szeretnék kérni, ha lehet. Van egy nagy becsben tartott szócikkem, amin éppen dolgozgatok, a Hajdúdorogi főegyházmegye, amit nem olyan régen tettek főegyházmegyévé. Confirmed author vagyok, szóval az én szerkesztéseim megjelennek, viszont valaki beelőzött néhány szerkesztéssel, és most egy ideje arra várok, hogy egy járőr elfogadja a változtatásokat. Nem szeretnék türelmetlenkedni, de ha van időd / kedved, rá tudnál pillantani a szócikkre?

Milliónyi ezer hálás köszönet előre is. Üdv, Jojo vita 2015. március 21., 20:35 (CET)

@Jojo:, szia ellenőriztem, de ilyenkor érdemesebb a Wikipédia:Járőrök üzenőfala oldalon jelezni, mint egy emberre várni, hogy gép elé kerüljön. :-) Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. március 23., 08:34 (CET)

Források a pontok előtt[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Javítottam a kifogásolt hibákat, a mondatvégi írásjeleket a források elé helyeztem el. --Hoth 65 UganfasddaFlagColors.png Postaládám 2015. március 22., 00:30 (CET)

Fájl:Bhse judo felujitas.jpeg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Én fotóztam a képet ezért csináltam úgy. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Geratom (vitalap | szerkesztései)

Fájl:Bhse judo felujitas.jpeg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Rendben akkor módosítom.

Érdekes[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Nem szeretnék vitákat generálni a kezdőlappal kapcsolatban, azért fordulnék hozzád :-) : Ha elfogytak a kezdőlapi érdekességek, akkor automatikusan üres lesz a doboza? Nem lehetne elölről kezdeni, több ezer érdekességből nem tűnik fel szerintem, ha már voltak, vagy nem tudom hogy működik ez, mit hova kell feltölteni, hogy generálódik stb. Most nagyon kietlennek tűnik a kezdőlap. Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. március 26., 19:54 (CET)

Bocs, ha félreérthető voltam, nem szemrehányás akart leni, hanem kérdés, egyszerűen tényleg nem tudom, hogy működik a rendszer :-(. Igyekszem rájönni, és beszállok a dologba én is. Jobbulást! Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. március 27., 19:36 (CET)

Tongmjong[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Átjavítottam, amiket javasoltál. Ugyanakkor szeretnélek megkérni, hogy ha átírásra adod a fejed, akkor legközelebb az összes(!) szót javítsd át, ne csak a X%-át. (Ha nem te javítottál bele, akkor elnézést. Viszont akkor ezt még a korábbi latinos átírás kapcsán mondom...) Annál rosszabb nincs, mint mikor a cikk nem egységes. Megtévesztő és hiteltelen lesz ettől. Gondolom újságírásból te is tanultad, hogy ha már "elrontunk" valamit, akkor azt egységesen tegyük. Az elrontást úgy értem, hogy ha egy szó írásában nem vagyunk biztosak, akkor döntünk az egyik verzió mellett és végig azt követjük. Az átírási szabályoknak megfelelően, ahol nem a teljes Ko Dzsumong nevet írom ki, csak a Dzsumongot (valamint a sorozatot beleértve is), a szabályzat szerint Cs-t kéne használni (ahogy te is rámutattál), de fontosabb az egység, és nem kell a szabályok merev betartásához ragaszkodni. Bocsi, hogy ezt így túlragozom, csak el akartam mondani a saját véleményemet :D Persze nem sértésnek szántam, remélem nem így hangzott. Ugyanakkor szomorúan láttam, hogy amikre én kértelek meg, azok kapcsán nem történt előrelépés (válasz sem). Vagyis, hogy át tudod-e szerkeszteni a névtáblázatban a Kogurjót latin megfelelőre, és hogy van-e lehetőség a japán latinos átírásának beszúrására. Az előbbit többször is próbáltam, utóbbit is a koreai alapján, de teljesen más kódot takar az a szerkezet (totál kezdő szerkesztőként pedig nincs rálátásom ezekre, ezért is fordulok hozzád). Ha nem tudsz ebben segíteni, semmi gond. Csak szeretném, hogy tökéletes legyen a cikk ilyen szempontból. Válaszodat előre is köszönöm! --FulesKorea vita 2015. március 27., 14:56 (CET)