Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Verdana
Xiaolong üzenőfala. Olvasd el az útmutatót, mielőtt üzenetet hagysz!
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


Ezt az oldalt I Honggi énekli tele. Ha nem vigyázol, te is elkapod a fertőzést! Vigyor (F.T. Island live in Paris 1-16-2015, blassst)
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.
Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

Kivonulás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Köszönöm a bővítési javaslatokat és a támogatást. Hadd mondjam el, hogy mennyire érdekes volt ilyen mélyen utánajárni egy témának, felkutatni a részletes forrásokat (eljutni az újsághírektől a szakmai folyóiratokon és jogszabályokon keresztül a disszertációkig és szakkönyvekig), aztán rácsodálkozni, ahogy az egyre terebélyesedő történet összeáll az apró mozaik-darabokból, mintha egy nyomozás vagy kincskeresés részese lenne az ember. Az ilyen élményekért érdemes részt venni ebben a projektben. :-) --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. december 16., 19:32 (CET)

Üdv! Kérem teljes törlésemet az enciklopédiából.

Gyömbér[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, meg lesz-e írva valaha a fűszerről (értsd: a gyömbér rizómájáról és nem az egész növényről) szóló szócikk. Van ugyanis az egész növény, ami a közönséges gyömbér (Zingiber officinale), de fűszerként csak a gyök(ér)törzsét (Zingiberis rhizoma), mint növényi drogot használják (meg is nevezték, azaz nevet adtak a drognak). Abból kiindulva, hogy létezik önállóan a gyömbérolaj szócikk (ez szintén növényi drog), feltételezem, hogy egyszer valaki elkészíti a gyömbér gyökértörzséről szóló szócikket is (vagy nem, de ezt nem tudom eldönteni). Azt gondoltam, hogy tisztább helyzetet teremtek azzal, ha ilyen módon megkülönböztetem egymástól a növényt és a drogját: ha nem lesz szócikk a drogról, akkor bottal könnyebb növényesíteni a linkeket, ha meg lesz szócikk a drogról, már készen is állnak a linkelt dolgok hozzá. Ráadásul a Zingiberis rhizoma lap is el volt készítve. Arra is érdemes gondolni, hogy vannak növények, melyeknek csak egy bizonyos része ehető, a többi meg mérgezést okoz (a gyömbér esetén nem tudom, hogy fennáll-e ez az eset). Aztán voltak olyan szövegkörnyezetek, amikor kimondottan a növényről értekeztek, nem pedig egyik részéről, oda egyértelműen a növény szócikkét linkeltem. Szóval jelentésében alapvetően két különböző dologról van szó, még valamelyest információt is hordoz a kettő megkülönböztetése (értsd: fűszerként ne akármelyik részére gondolj, hanem csak a rizómájára, ami nem az egész növény); mellesleg nem csak a gyömbér esetében, hanem más növények esetében is keveredik itt a Wikipédián a növény és a része/drogja (lásd pl. Mandarin (gyümölcs) című szócikket). Bevallom, bennem nincs még erre vonatkozóan kiforrott elképzelés: egyes esetekben hasznosnak érzem a megkülönböztetést, más esetekben nem. Az is bennem volt, hogy a gyömbérgyöktörzs fűszerként való használata eléggé elterjedt. E szemponthalmaz alapján döntöttem úgy, hogy inkább úgy linkelek, ahogy linkeltem. :) --Sphenodon vita 2014. december 22., 13:05 (CET)

Karácsony[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 21:19 (CET)

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok!-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. december 24., 22:59 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Apród vita 2014. december 25., 04:09 (CET)

Köszönöm és viszont kívánom :) Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. december 26., 14:18 (CET)

re: érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ííí, erre nincs mentségem... :D Valóban benéztem a dolgot. Köszi, hogy figyeltél helyettem is! Majd még tervezek írni a kezdőlapi érdekességekhez időnként, ezt mindenképpen észben fogom tartani. Köszi még egyszer! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2014. december 25., 15:14 (CET)

Bocsánat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bocsánat, figyelmetlen voltam. A koordináták és a megnyitás időpontja is meg van a Wikidatán, a te sablonod viszont nem használja a megnyitási dátumot (gondolom amiatt, mert két megnyitást is beleépítettél). Elnézést a plusz munkáért. :( Viszont az összefoglalóban írt megjegyzésem még mindig aktuális, ha kell mind az 500 állomás, segítek neked elkészíteni őket. Legalábbis az alapjukat! :) --B.Zsolt vita 2014. december 26., 16:07 (CET)

Köszönöm. Sajnos addig azt hiszem nincs értelme bottal csinálni, amíg a wikidatában nincsenek ezek a paraméterek lefordítva. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. december 27., 13:32 (CET)

Csikicsuki[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! A legördíthető listát meg tudnád csinálni a Sablon:Kommunizmus-nál is? Több képernyői helyet elfoglal ez a hosszú navoszlop a kapcsolódó cikkekben. Előre is köszi! – Laci.d vita 2014. december 27., 10:29 (CET)

@Laci.d: egyelőre csak annyit tudtam tenni, hogy az egész sablont becsukhatóvá tettem, és alapértelmezésben csukva van. Jó lenne, ha az egyes fejezetek csukhatósága lenne szabályozható, de ehhez nem értek. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. december 27., 13:31 (CET)

Köszi, ez is már jóval jobb, mint a csupasz kilométer hosszú lista. Esetleg a konfliktus infoboxban nem tudnád bekapcsolhatóvá tenni külön paraméterrel az opciót? Mindenhol azért nem szükséges elrejteni a részleteket. – Laci.d vita 2014. december 27., 16:07 (CET)

@Laci.d: ezt sajnos nem tudom, hogy kell. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. december 28., 00:31 (CET)

cím[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hello!

Olyan kérdésem lenne, hogy ezeket a cikkeket át lehetne-e nevezni a magyar hivatalos címre? (ne csak simán évadszámok legyenek, meg amúgy is angol cím van megadva.)

[1] - Új cím: Amerikai Horror Story: A gyilkos ház

[2] - Új cím: Amerikai Horror Story: Zártosztály

[3] - Új cím: Amerikai Horror Story: Boszorkányok

Vagy felesleges lenne?

--Jani47 vita 2014. december 27., 16:00 (CET)

@Jani47: Átnevezés gomb a felső menüsorban.... :-) Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. december 28., 00:32 (CET)

Overlord1 köszöntése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Elnézést! Igazad van, de nem tünt teljesen kezdőnek. Lehet, hogy ez a kérdés (Lamarit?) is befolyásolt. Ennek ellenére, illik betartani a szabályokat. Wikizoli vita 2014. december 28., 20:10 (CET)

Szócikkírás bottal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Sablonparamétereket tudok sablonparaméterre fordítani vele. Ha a te infoboxod ugyananyi paraméterrel rendelkezik, mint a forrásként kinézett más nyelvű infobox, akkor egy az egyben minden átvihető. Amúgy meg csak azok, melyek párban vannak. Az előző-következő állomást nem hinném, hogy át lehet hozni, mivel itt nem csak a paramétert kell fordítani, hanem a megálló nevét is. De ha a képeket, üzemeltetőket, koordinátákat... áthozzuk, már az is nagy segítség lesz szerintem neked. + meg tzdom írni a bevezetőt nagy vonalakban. Azon múlik minden, hogy mennyi olyan adat van, amit változtatás nélkül, vagy minimális változtatással át lehet hozni. Ha valami nem világos a csvloader cikkben, szólj bátran, hogy ki tudjam majd egészíteni. --B.Zsolt vita 2014. december 28., 22:57 (CET)

4-es szám kiejtése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Most írtam bele a 4-es szám szócikkébe az alábbi információt, de kétségeim támadtak vele kapcsolatban.

"A távolkeleti hitvilág szerint a 4 baljóslatú szám (hasonlóan hangzik, mint a „halál”), ezért Kínában, Japánban, Koreában (kerülik a használatát)".

A kérdés a kiejtés, itt ugyanis legalább 3 nyelvről van szó. Melyikre nyelvre vonatkozhat az infó? Szeretném pontosítani a cikkben. Talán a kínai (mandarin) lehet a forrás?

További megerősítés lenne, hogy valóban a mai napig nem építenek lakást 4-es számmal? Nem adnak ki ilyen rendszámot? A metróvonalakat arrafelé nem számozzák egyébként? (akkor könnyű kihagyni a 4-est).

misibacsi*üzenet 2014. december 30., 10:42 (CET)

Re:A-ha[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Elnézést kérek, én érthettem akkor félre valamit, sajnálom ha így történt. Megértem amit mondasz, csak én úgy vettem ki a kritériumokból, hogy a jó cikkeknél nem kötelező minden állítást forrásolni, mert az a kiemelt követelménye. Ha nem így van, és én néztem el, akkor persze elnézést kérek érte. A guglizással annyi a baj, hogy a legtöbb idézetre nem hoz ki semmit, csak magát a cikket. Nyilván nekem is jobban esne, ha mindenhez lenne forrás, de sajnos lehet hogy valamihez pl. csak nyomtatott van. Ahhoz meg már nem lehet hozzáférni. Vagy norvég nyelvű forrásokat sem fogok tudni felkutatni. Azzal természetesen tisztában vagyok hogy nem lesz automatikusan jócikk státuszú, de reménykedtem benne hogy van rá esélye. A Ned Raggetes forrást köszönöm, majd beépítem a cikkbe, ma már nem. :) Mindenesetre köszönöm az észrevételt, és még egyszer elnézést a félreértésért, lehet rossz passzban voltam. Neked is jó munkát és boldog új évet kívánok! :-) Üdv, --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. december 30., 23:26 (CET)

Látom közben beraktad a 2 forrást, ezért külön köszönet! :) A Pitbullos forrást érdekelne hogy találtad, mert nekem semmit nem adott ki, hiába kerestem rá idézettel. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. december 30., 23:28 (CET)
Megértem, végső soron igazat is adok neked, szóval ha ezzel közelebb kerül a jó cikk státuszához, akkor "kommentezzük ki" azt a néhány idézetet, ami problémás. Hátha később valahol akad rjuk forrás, laptörténetben megtalálható lesz. Üdv, ‑XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2014. december 31., 14:10 (CET)
Szia! Köszönöm szépen támogató szavazatodat és módosításaidat, amiknek köszönhetően az A-ha jó szócikk lett! :)--XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. január 7., 14:21 (CET)

Jüan Si-kaj[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Mullowney könyve (ami helyett valamiért Reinschet tüntettem fel forrásként, de legalább ez is megjavult) csúnyán megvezetett a kérdésben, valószínűleg az évszámok teljes hiánya miatt. Míg ő végig a Kapsin-incidensre gondolt, mivel közvetlen következményként írta le a kínai–japán háború kitörését, így automatikusan a Tonghak-lázadásra gondoltam. Mindenesetre ezért is jó, hogy megíródott most a Csoszon történelme cikk. :-)Laci.d vita 2015. január 1., 09:52 (CET)

Én köszönöm, hogy szóltál, bár az én fejemben is elkezdett motoszkálni a dolog, ahogy ránéztem a cikkedre. Egyébként én anno Jüant kezdtem el úgy, hogy „írok róla valamit”, most meg Enverrel voltam így. Tényleg vannak dolgok, amikről nem lehet keveset írni. :-) Bizonyos szempontból amúgy a kis országok történelme sokkal érdekesebb, mint a nagy országoké, hiszen ott különböző érdekszférák ütköznek, történik egy csomó érdekes dolog. Míg például egy 20. századi amerikai belpolitikai könyv felett lehet elaludnék. VigyorLaci.d vita 2015. január 1., 12:15 (CET)

szín[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Helló!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha egy link zöld színű akkor az miben különbözik a sima linktől?

--Jani47 vita 2015. január 2., 19:49 (CET)

@Jani47: a zöld link az átirányítást jelzi. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 2., 20:17 (CET)

Köszönöm!

--Jani47 vita 2015. január 2., 20:23 (CET)

Gasztronómia portál[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah!

Szeretném, ha segítenél egy portálsablon elkészítésében, amit azután a cikkek aljára tehetünk. A portálikon kiválasztását rádbízom. Köszi. Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. január 3., 00:18 (CET)

Köszönöm szépen, szerettem volna kipróbálni egy svg-t de úgy tűnik, hogy csak a png-t fogadja el:) Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. január 6., 22:05 (CET)

Szongpha-ku[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, a Szongpha-ku szócikkben nem lett jó a bevezető. Az átírást nem ismerem, ezért nem tudom javítani, ezért írok ide. Zerind üzenőlap 2015. január 6., 10:27 (CET)

@Zerind: Köszi, hogy szóltál. A régebbi cikkek formátumát szoktam másolni az új kerület készítésénél, és itt valamiért elfelejtettem a bevezetőt átírni. :-) Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 6., 10:31 (CET)

re Bismarck[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Én ezt nem tudom megítélni, mert különösebben nem értek a licencekhez, de ha Bismarck mégis jogsértő, akkor a szerkesztő összes ilyen cikkét át kell nézni. Ugyanonnan van a Grace (fénykép), Amerikai gótika (fénykép), Imogen Cunningham és Twinka Thiebaud, Yosemite, Power House Mechanic, A halál árnyékának völgye, A mozgó ló: Sallie Gardner, 99 Cent II Diptichon, Akt (Charis, Santa Monica), Picture for Women, Untitled 96, A művészet ősformái, Petőfi-dagerrotípia, Rajna II, Mozgástanulmány. (Ez utóbbinak a címe nem valami szerencsés, mert mozgástanulmánya másnak is van.) --Trevor vita 2015. január 12., 10:55 (CET)

Akkor mit javasolsz? Ráadásul az első üzeneted előtt (mintegy jóvátételként az indokolatlan jogsértőzésért) az érdekességek közés is beírtam Bismarckot.--Trevor vita 2015. január 12., 11:22 (CET)

Esetleg írjuk ki a járőrüzenőret több szem többet lát alapon? --Trevor vita 2015. január 12., 11:38 (CET)

Kohlhaas-szindróma[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Kitöröltem a Heinrich von Kleist vitalapjáról az érdekességekre vonatkozó utalást, mert ebben a cikkben a Kohlhaasról elnevezett szindróma nem szerepel. Utána elbizonytalanodtam: van valami olyan megegyezés, hogy minden olyan cikknek a vitalapját bejelöljük, amire link van az érdekességekből? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 12., 12:04 (CET)

Akkor visszavonom a törlést. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 12., 12:27 (CET)

Antiokheia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Igen, láttam és érdekelne is. De nincs kéznél megfelelő szakirodalmam hozzá és a vizsgaidőszakban nem nagyon tudok eléggé erre koncentrálni. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 14., 11:05 (CET)

Még mindig történelmet. Csak most MA-n. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 14., 15:53 (CET)

reMegbízható forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ez megbízható forrás, amúgy Én csináltam és tanulmányozott vagyok a témában. --Proki vita 2015. január 15., 21:03 (CET)

Amúgy többnyire ezek alapján készült:[4] Szóval nem hiszem, hogy megbízhatatlanok lennének. --Proki vita 2015. január 19., 17:48 (CET)
Talán azért nem lehet a humanphneotypes.com oldalon olvasni valamit, mert még üzemeltetés alatt van. Egyes leírásai ezen a linken megvannak, amiket múltkor küldtem. Itt van pl. egy ilyen leírás a borrebyről --Proki vita 2015. január 21., 09:58 (CET)

Fájl:215px.jpeg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Xiaolong! Köszönöm az észrevételedet, és igyekszem kijavítani a hibámat. Üdv: --Bartholomeus Thoth vita 2015. január 15., 23:24 (CET)

Re: Mijazaki[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Igen, légyszíves Vigyor. Esetleg, ha sikerült valamilyen szabadon felhasználható képet készítened a helyszínen, azt szívesen látnám a Commonson Vigyor. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. január 20., 09:46 (CET)

Kár, ráadásul a franciáknál FOP sincsen, hogy "de minimis" alapján fel lehetne tölteni. Ettől függetlenül várom az anyagokat, amiket el szeretnél küldeni. :) --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. január 20., 12:57 (CET)

Aposztrófok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hangsúlyjelet a kisiskolásoknak tesznek ki, vagy nagynéha, ha szokatlan szótagra esik a hangsúly. De oda soha, ahová az angol nyelvű Wikipédiából másoljuk át a magyarba: a magánhangzó mellé (nálam legalábbis így jelent meg). Üdvöm: OsvátA Palackposta 2015. január 20., 15:09 (CET)

Vess egy pillantást az orosz szócikkre: ru:Царское Село (музей-заповедник)! Egyetlen egy hangsúlyjel sincs benne sehol. OsvátA Palackposta 2015. január 20., 15:14 (CET)

Szia! Nem nevezem magamat az orosz nyelv kifejezett szakértőjének. Csak diplomám van belőle és vagy harminc évig családilag nap-mint-nap beszéltem. Nem ragaszkodom az igazamhoz. Nem dráma kitenni a hangsúlyjeleket. Ritkán is javítom. A te szerkesztésedben azért tűnt fel, mert az enwikiből átmásolva nem a betű fölött vesszőként, hanem aposztrófként mellette jelent meg. Olyan meg sehol sincs. De mélyen rögződő apróságokért soha nem fogok harcolni. Egy analóg példa: a népszerű lengyel mesesorozat hősei Magyarországon mindenki szerint Lolka és Bolka. Pedig ez a forma: birtokos eset. A két srácot lengyelül így hívják: Lolek és Bolek. De a lolkabolkát már senkinek sem lehet kiverni a fejéből. Üdv! OsvátA Palackposta

The Sorcerer and the White Snake[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! A kocsmafali címes vita miatt kedvem támadt kicsit "nyomozni" és megtaláltam, hogy a The Sorcerer and the White Snake A szerzetes és a fehér kígyó hivatalos címet kapta [5], át kéne nevezni. :-) --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. január 22., 00:10 (CET)

Jírosz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, akkor viszont Gyros legyen legyen a cikk címe, mert az egész országban így van mindenhová kiírva, ergó így „honosodott” meg. Én legalábbis Gíroszt kiírva giroszosra ugyanannyiszor láttam, mint Jíroszt... Ráadásul szerintem rövid i-vel ugyanannnyian mondják (írják?), mint hosszúval. A Gyros van mindenhová kiírva, a Jírosz ahogy a kaját a görögök ejtik és nevezik, a Gírosz-t meg valaki belerakta a szótárba, ahogy nagyon ritkán van leírva, kb ugyanannyiszor, mint Girosz-nak. Akkor már lehetne ógörögösen Gűrosz is :-) Üdv, Timur lenk disputa tettek 2015. január 22., 09:15 (CET)

Óasszírok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia. Természetesen szakirodalomként lett felhasználva, de én – történész lévén tudom, mit jelent a forrás, ezért – nem szeretem ezt a szót használni. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 22., 10:49 (CET)

Hát ez is egy rosszul rögzült fogalom. :-) A hivatkozás az hivatkozás valamilyen tartalomra. A „külső” csak annyit jelent, hogy nem a wikin belüli netes tartalomról van szó. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 22., 12:18 (CET)

ÉSZ szavazás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Hkoala javaslata alapján a szavazótáblázatban összevontam a szerkesztő nevét és dátumot, hogy egy aláírással meg lehessen oldani. Kérlek, hogy írd alá majd a neved helyén. Köszi. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2015. január 22., 14:07 (CET)

Miért kell?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Timi, miért kell hazudozni? A szócikk vitalapján válaszoltam többször is. A vitalapomra személyeskedő kérdésen kívül és a szócikk bevezetőjének odamásolásán kívül mást nem írtál. Megkértelek, hogy a szócikk vitalapján folytassuk a vitát, ahol válaszoltam is az első visszavonás után. Vagyis egyértelmű kamu az, hogy hiába írtál. Tény, hogy hiába másoltad a bevezetőt a vitalapomra, mert annak semmi értelme nem volt, semmit nem tett hozzá a vitához, ahogy a személyeskedő megjegyzésed sem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. január 22., 15:21 (CET)

Szerintem nem kell aggódni (nem a szócikk, hanem más miatt)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nem tudom miért aggódott annyira Osvát A. Kitenni nem fogja a táblát Visszavonulok Teemeah miatt, mivel megfigyeltem, hogy akik kiteszik a táblát, hogy visszavonulok X. miatt vagy éppenséggel ha tudni lehet valakiről, hogy X. miatt vonul vissza, az mit tesz Isten, teljesen véletlenül X. mindig férfi szerkesztőket takar. És itt nem kifejezetten Hungarikuszra gondolok, hanem általában vett férfi szerkesztőkre - ami nem azt jelenti, hogy mindegyik férfi szerkesztőre érteném ezt. Mondom ezt férfiként. Ha kitenné a táblát, hogy miattad visszavonul, akkor te volnál az első női szerkesztő, aki miatt kiteszi valaki a táblát a magyar Wikipédia történetében (remélem nem mondtam bántó kifejezést és remélem, nem hágtam át semmilyen wikiszabályt ezekkel a mondatokkal, nem tudom most e pillanatban). Viszont aligha hiszem, hogy emiatt az affér miatt visszavonulna, sőt fél év múlva már egy messzi, ködbe vessző esetté fog válni szerintem számára.

És mit tesz Isten, boltokban is a gyorsan menő emberek közül véletlenül az esetek 93-100 % közötti összességében férfiemberek szoktak engem súrolni, és nem a nők. Ezek az összefüggések már jó ideje foglalkoztatnak.

Egyébként a Kezdőlap vitalapjának e havi kiadásáról mi a véleményed (havi kiadás szót itt gyenge humor akart lenni)? Csak mert néhány mondatában kifejezetten a Tudod-e rovatra utal az egyik szerkesztő viszontválaszában (2015. január 15., 01:39). Apród vita 2015. január 23., 01:06 (CET)

Beautiful photos of FT Island[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hi Teemeah! Just here to compliment your photos of FT Island! Now the List of K-Pop concerts held outside Asia page has Barcelona, Berlin and Paris, along with the U.S. photos! I'm looking for something from Mexico or S. America to add (and switch out a U.S. one, if I do!) The FT Island one you added is absolutely gorgeous and the one here on your page! I've seen CN Blue in concert but not FTIsland! I'm going to Topp Dogg (Miami - Feb.) and Epik High, Crayon Pop and all at SXSW Music Festival (Texas - March) - but I will probably leave the picture taking to great photographers like you! en:Bonnielou2013 --Bonnielou2013 vita 2015. január 23., 04:58 (CET)

guadalcanal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, azt írod, hogy nincs ellenőrizhteő forrás Ezzel szemben van! Csak nézd meg a cikk végén.

üdv.Overlord1--86.59.172.97 (vita) 2015. január 24., 10:54 (CET)

Hvaszong[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ez helyes? Nekem az átírókütyü a 화성시 hangul írásképre a Hvaszongszi névalakot dobta ki. Előre is köszönettel: -- Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2015. január 24., 18:37 (CET)

@Joeyline:, mi nem tesszük ki a -si alakot, annyit jelent "város". Szöul se Szöul thukpjolsi címen van, pedig ez a hivatalos adminisztratív megnevezése. :) Koreában kiteszik, de az az ő dolguk (egyért szerepe is van, lehet ugyanolyan nevű járás pl.) Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 24., 19:33 (CET)

Segítség kérés sablonnal kapcsolatban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! A most készülő Sablon:Mérkőzés-sor-lr sablonnal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

| align = "center" | [[{{Mérkőzés-sor-lr/{{{1}}}|mérkőzés link}} |{{Mérkőzés-sor-lr/{{{1}}}|hazai gól}} – {{Mérkőzés-sor-lr/{{{1}}}|vendég gól}}]]

Ebben a sorban az eredményhez egy másik megadott mezőben linket kapcsolok hozzá, de ha nincs link (és ilyen is lehet), akkor most nem működik jól. Amiket próbáltam azok egyik sem volt jó. Hogyan lehetne ezt megoldani? Tudnál ebben segíteni?

Ezzel lehet tesztelni: Sablon:Mérkőzés-sor-lr/EGYvsHUN 19540212

Köszönöm, Csurla vita 2015. január 25., 21:39 (CET)

@Csurla: sajnos én ehhez kevés vagyok. Mivel switch módban van a paraméter, iffel nem tudtam megoldalni. Sablonműhelyben a nálam jóval profibbak biztos tudnak tanácsot adni. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. január 25., 22:55 (CET)

If-fel nekem sem mentem. Köszi, hogy ránéztél - Csurla vita 2015. január 25., 22:57 (CET)

Pezsgő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah! A wikipedia-n írtam a magyar pezsgőgyártáshoz szöveget. Tettem ezt azért, mert sok téves információ kering erről a neten. Az első magyar pezsgőgyárról írtam, amelyet nagyapám unokatestvérének családja, a Fischer család alapított Pozsonyban 1825-ben. Sajnos a forrást nem tudtam beszerkeszteni, lehet, hogy ebben tudnál segíteni. Tehát a források: A pozsonyi városi múzeum kutatója által szerkesztett szöveg az Albrecht fórum a neten, amelyen az Albrecht Family menüpont alatt írnak a híres pozsonyi Fischer családról, mivel Alexander Albrecht felesége Fischer Margit volt, akinek a dédapja, Fischer János alapította dr. Schönbauer Mihállyal az első magyar pezsgőgyárat. A másik forrás a szlovák Hubert pezsgőgyár honlapja, mivel a Fischer Jánostól Johann Hubert vette meg a pezsgőgyárat, így ez a név maradt máig fenn. Manapság a német Henkell & Söhnlein tulajdonában van, ugynúgy, ahogy a mi Törley-ink. Ezen a honlapon angolul olvasható a gyár története. Egy harmadik forrás Dr. Geday Gusztáv és dr. Mercz Árpád cikksorozata a Borászati lapok 2000. évi számaiban a magyar pezsgőgyártás történetéről. Ezen kívül a Milleniumi szőlős-boros könyvben (2000-ben adták ki) is van egy fejezet dr. geday Gusztáv agrártörténésztől a korai magyar pezsgőgyártásról. Tehát ezek a forrásaim.

Üdv. Burbion

JSTOR[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, Timi! Ha már olyan kedves vagy, hogy felajánlottad a kocsmafalon... ezt szeretném megnézni a Bölöni Farkas Sándor cikk folyamatban levő tatarozásához:

ALEXANDER BÖLÖNI FARKAS AND ALEXIS DE TOCQUEVILLE ON AMERICA, A COMPARISON OF TWO ATTITUDES József Gellén Angol Filológiai Tanulmányok / Hungarian Studies in English Vol. 10, (1976), pp. 27-41 Published by: Centre for Arts, Humanities and Sciences (CAHS), acting on behalf of the University of Debrecen CAHS

Article Stable URL: http://www.jstor.org/stable/41273711

Köszönöm! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 27., 15:12 (CET)

Ha kérhetek egyet én is, akkor ez nagyon jó lenne. Előre is köszi. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 29., 22:29 (CET)

Köszönöm. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. január 30., 11:19 (CET)

Invitation to Medical Translation[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Medical Translation Project

Globe-Star of life.svg
Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Anison[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a szócikke, majd át fogom nézni meg megpróbálok hozzá forrásokat keresni. Viszont visszaneveztem Anisonra, mivel ez az angol anime songból képződött, ezért nem kell magyarosítani (ahogy a Kiki neveit sem Vigyor), meg "sz"-szel elvesztené az értelmét a szó. A Mijazakira meg már nagyon kíváncsi vagyok :-). --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. január 29., 17:20 (CET)

A sonnak g nélkül nem sok angol autentikussága marad, a アニソン kanasor átírása viszont aniszon. --Pagony foxhole 2015. január 29., 21:35 (CET)

Kiemelés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah! A Csoszon történelme szócikk a mai napon kiemelt lett. Gratulálok! - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. január 31., 16:07 (CET)