Szerkesztővita:HoremWeb

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Meghallgatás Helye
„Tudásodra büszke ne légy, tanultságodban el ne bízd magad. Értekezz a tudóssal – ám a tudatlannal is. A tudás végső határa úgysem érhető el, és nincsen egyetlen mester sem, aki meghódítaná a tökéletest.”
Ptahhotep IntelmeiWessetzky Vilmos fordítása
"Elmentem, dógomvan" (Azért néha benézek.)
Kérlek, hogy ide kattintva kezdj új üzenetet!
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves HoremWeb!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon vagy a tudakozóban érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Ha szeretnél egy segítőt a Wikipédiával való megismerkedéshez, megkérhetsz egy mentort. Csak Kattints ide!, és kövesd a megnyíló szerkesztőablak fölötti útmutatást.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Alensha Ankh.svg üzi m 2007. december 26., 15:43 (CET)


Kiemelésre váró cikkek: Peng Tö-huaj • Uganda • Deák Ferenc • Sarrukín akkád király • Mercury–Redstone–3 | Javaslatok jó szócikkekre: Bay Zoltán • Tongmjong kogurjói király • Szarvasgomba • Iparművészeti Múzeum • Petőfi Sándor • Izlandi halászat • Mam nyelv  [±]Színzaj[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A legnagyobb felbontásnál az ég kékjén, illetve a felhőkön. Szerintem az a szürkés szemcsézettség színzaj. Kisebb felbontásnál biztosan eltűnne. Nézd meg te is. Meggyőzhető vagyok, ha szerinted az nem zaj...--True-Symbol.gifIvanhoe sherwoodi erdő 2012. január 4., 18:57 (CET)

Az én gépem egy nudli a tiédhez képest, az én felvételeimen az ég, ha nagy felbontásban nézem, mindig színzajos, kevés kivételtől eltekintve.--True-Symbol.gifIvanhoe sherwoodi erdő 2012. január 5., 17:35 (CET)

Meglepi[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Hát te jól megleptél :-) Köszönöm szépen! A te nyertes képedet meg a bányáról kitettem háttérképnek a monitoromra, olyan jó meleg hangulata van és jól mutatnak rajta az ikonok :-D --True-Symbol.gifIvanhoe sherwoodi erdő 2012. január 19., 22:02 (CET)

Illik szerénykedni... Még egyszer köszönöm!--True-Symbol.gifIvanhoe sherwoodi erdő 2012. február 4., 13:01 (CET)

Re grat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Köszönöm. Örülök, hogy előfordulsz errefelé! LADis LA ék.jpgpankuš→ 2012. január 19., 22:28 (CET)

Jó lehet (nekem nincs androidom), már csak a nyelvvel ismerkedés miatt is. Én sajnos nem tudok annyira sumerül (szótáram meg nincs), hogy például a ga-til3 értelmét le merném fordítani. GA = tej, emlő [1], TIL3 = eleven, élő [2], de hogy egyben mit akarhat kifejezni, az homály... LADis LA ék.jpgpankuš→ 2012. január 19., 22:47 (CET)

Na ezt kivételesen megtaláltam: gatil. Ez alapján viszont nem is biztos, hogy jó a fordítás. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2012. január 19., 22:52 (CET)

Tádzs-kép[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Köszi a dicséretet! Hát nem is tudom, nem nagy ügy különben, az inkscape az árnyalásokat két kattintással megcsinálja, az épület meg egy fénykép alapján lett szintén ezzel a vektorgrafikával kihúzva, szóval nem álszerénység, de azért inkább nem tenném fel... (mondjuk amin elég sokat dolgoztam (és ezt lehet dicsekvésnek venni :) az a Hagia Szophia képe. De majd egyszer...

Hagia sophia.jpg

Ogodej Mal 0.png vitalap 2012. február 2., 22:08 (CET)

Re: Kiemeltmegvonás-megvonás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! A kiírás szerint már reggel 10-kor lejárt az idő, azért zártam le. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 20., 21:50 (CET)

Nincs semmi kitolás, a szavazatod nem lett kihúzva. Joey épp most írta, hogy a holtartunk sablont percre pontos adattal is ki kellett volna tölteni. Sajnos, ezt kihagytam. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 20., 23:53 (CET)

Nincs gyakorlatom a szavazás kiírásban, sajnos. Nem is tudom, hogy mikor kéne percre pontos szavazás, vagy mikor számít simán az adott nap éjfélig... - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 22., 09:45 (CET)

Nevetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok‎ lapra nem kötelező mindent felvenni, ami törölt zagyvaság. Amikor egy ember kínlódását lehet kiolvasni belőle, akkor nem helyeslem, hogy arra biztassunk bárkit is, hogy jó szívvel nevessen rajta. Zavaros az egész, nem tudjuk, hogy mi is történt, mi a fantazmagória és hogy valójában mi is érte az illetőt, de a kínlódás valódisága érezhető.

Egyetértek Alenshával, ha kiszedi onnan.
--Karmela posta 2012. február 24., 11:48 (CET)
Én is egyetértek – szerintem sokkal inkább elszomorító, mint nevetséges. – PallertiLapin.svgRabbit Hole 2012. február 24., 12:09 (CET)

Rubik[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Váratlanul meglett a kiemelés a Góbé képre, melyben a te támogatásodnak is komoly része volt. Köszönet. Kaboldy vita 2012. április 8., 17:20 (CEST)

Svg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Csak azért, hogy tudjad: Ezt Meg ezt. Üdv. Tambo vita 2012. április 17., 15:03 (CEST)

Innuendo[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hali! Kiemelt lett az Innuendo, de ha időd és kedved engedi, megjelölhetnéd, melyek azok a fordítások, amelyeknek a minőségét nem érzed megfelelőnek. Köszi! Peligro (vita) 2012. április 23., 20:45 (CEST)

karácsonyi köszöntés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Paris-Galeries Lafayettes-Sapin de noel-2005-11-28.JPG

Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok Néked, Kedves HoremWeb!

User:Klug Csaba Ferenc

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok! DenesFeri vita 2012. december 24., 10:47 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, jó egészséget kívánok Neked, és szeretteidnek. Tambo vita 2012. december 24., 11:51 (CET)

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2012. december 25., 21:26 (CET)

Köszönöm szépen mindannyiótoknak! (Már korábban is mondtam, de beírni – bejelentkezés, stb. macerák miatt – csak most... HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2013. június 15., 22:49 (CEST)

2007 óta vagy köztünk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gratulálok a wikiszülinapodhoz! --Karmela posta 2012. december 29., 10:55 (CET)

Köszönöm szépen! Sajnos mostanában nem nagyon, kevésnek bizonyul hozzá az energiám. :( --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2013. június 15., 22:51 (CEST)

És ez nekünk nagy bánatunk. Isten éltessen! --Pagonyfoxhole 2013. június 15., 22:53 (CEST)

Hát, nekem is bánatom, időnként komolyan hiányzik az itteni munka (és az idő rá). De hamar lebuktam, hogy itt vagyok :) --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2013. június 15., 22:56 (CEST)

Ritka madárra fölfigyelnek. :) --Pagonyfoxhole 2013. június 15., 23:12 (CEST)

Képkiemelési eljárás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Őszintén köszönöm hasznos tanácsaidat. Válaszom bővebben nálam [3]--Szilas vitalapom 2013. június 18., 07:36 (CEST)

Wikiszülinap[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2013. december 26., 22:28 (CET)

Ránéznél?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ránéznél erre? Üdv. Tambo vita 2014. január 19., 10:19 (CET)

CoIns[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Elolvastam Pasztilla archívjában a témával kapcsolatos gondolataidat. Gondozásba vettem a CitLib sablont. Az új sablon Lua programmal (modullal) valósul meg. Áttanulmányoztam a CoinS témában elérhető irodalmat és azt is, ahogyan az angol programozók ezt megvalósítják. Az új sablon neve CCitLib. Ez tudja a CoinS dolgát is. Bevallom, magam még nem használtam fel ezt az erőforrást, mert nem tudom, melyik linkresolver szolgáltatást nyújtó könyvtárhoz kellene csatlakoznom. Csak arra ügyelhettem, hogy a CCitLib sablon a szabványos CoinS elemeket hibátlanul tartalmazza. Természetesen szeretném működés közben látni azt, hogyan kapok a könyvtár linkresolverétől a sablonban megadott könyvhöz linket, de ezt mindmáig nem sikerült elérnem. Van erre valamilyen tipped? A CCitLib sablon sajnos Pasztilla nélkül készült. Szerettem volna vele egy teamben dolgozni, de nem sikerült, a frusztráltsága okán elhárította a közös munkát. Igen sok segítséget kaptam Karmelától. Az elkövetkező héten leváltjuk az eddigi CitLib-et. Ezért várnám a tippet tőled. Hálás lennék ha megnéznéd a CCitLib regressziós tesztelését is. A dokumentációba most írom be a CoinS részleteit. Várom szíves válaszodat.--Pepo41 vita 2014. február 8., 19:08 (CET)

Keftiu[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

the picture of the page wikipedia commons Keftiu page is misleading in my opinion. File:Name-Keftiu-at-Abydos-Ramses-Temple.jpg There are many scenes in other Egyptian art where there are figures of people and then a heiroglyph next to them labeling who they are. But on this wall at Abydos there is something unusual http://b.geolocation.ws/img/007/736/378-F.jpg The Nine bows are the foreign enemies of the Egyptians, The list of them varies The picture on the Commons entry is not a Keftiu it is a Syrian type repeated nine times and under each Syrian type is a cartouche of one of the Nine Bows. On this wall the Egyptians used a Syrian type to represent a generic foreign type. This is not what they usually do. It is very unusual. Anybody looking at this Commons entry would think the picture is of a Keftiu. It is not. Keftiu in Egyptian art have no beards and they have hair that hangs down into several separate curls. They have a thinner head band and parts of it don't hang down in two pieces like the thicker Syrian headband. The only thing Keftiu about that wikipedia commons detail photo at Abydos is the cartouche. In my opinion only the cartouche should be shown not the figure. If you show the figure above it and don't explain the rest of the scene or don't show the photo of the complete scene people will get confused. http://b.geolocation.ws/img/007/736/378-F.jpg This picture shows eight of the nine bows in the Abydos scene. It's not complete but almost is. The first is cut off, not in the photo except a small piece at left, that is 1) Tehenu Next is 2) Nahrin 3) Sangar 4) Khatti 5) KEFTIU 6) Isy 7) Shat 8) Ashur 9) Pediti Shu. The source for the list is: Caphtor/Keftiu: A New Investigation By John Strange p27 (you can see it in googlebboks) The Syrian type figure above the Keftiu cartouche in this photo has the same crack in the wall proving it's the same figure in the Commons entry. Please use only the cartouche like this: http://www.ephotobay.com/share/picture-35-2.html I don't know how to change the Commons and I might not have the authority. The figure is not a Keftiu and if you show the cartouche with the figure it will confuse people. They will think the figure is how a Keftiu looks. It is not If you can please don't show the figure. Please show the cartouche only. Thanks

Szerkesztői lap[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Helló! Csak azért írom ezt az üzenetet, hogy gratuláljak a szerkesztői lapodra írt rendkívül vicces dolgokért Vigyor De tényleg, ezeken hatalmasat röhögtem :-) Ez már átlagon felüli humor! Hagynék érte barnstart is, de hát azt nem ilyenekre adjuk. --ТетRоDотохIN Biohazard symbol.svg ѵIтA 2014. július 25., 21:24 (CEST)

Fájl:Lúthien-címer.svg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ennek a fájlnak sajnos vitatható a licence, a Commonsból is törölték már mint nem szabad tartalom derivátumát. --Regasterios vita 2014. augusztus 25., 19:01 (CEST)

Szia! Sajnos akkor így jártunk. Jellemző egyébként, az Estate (Tolkien jogainak kezelője) csak akkor teszi szóvá az ilyen alkotások használatát, ha kereskedelmi / haszonszerző célú. Mivel a Wikipédia meg teljesen szabad licencet vár el (kereskedelmi használatot is engedélyezőt) eleve céltalan lenne engedélyt kérni rá szerintem: az Estate a kereskedelmi használatot saját kezében akarja tudni, és tisztes jogdíjat szeretne beszedni rajta.
Bár ez az utóbbi sem egészen biztos, mert pár éve már az idézetekre is elég magas, szavankénti jogdíjat szabtak ki, a visszaéléseket megelőzendő. (Most nem emlékszem, de valami 20p volt szavanként? Vagy 50p?)

--HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2014. szeptember 7., 23:33 (CEST)

Karácsony[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 20:51 (CET)

:)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jé, te is jársz még errefelé? :) Alensha 2015. február 23., 13:46 (CET)

amúgy nincs kedved nyaralni egy kicsit? (igen, OTT :) vannak még üres helyek... március 22-én indulunk. Alensha 2015. március 8., 21:39 (CET)

Kiemelések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Látom beindultál. Üdv megint a fedélzeten. ;-) Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 8., 20:31 (CET)

Re: Uganda.[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Javítottam a legelső kifogásolt részt. A kiemelési eljárásban bővebben olvashatsz róla. --Hoth 65 UganfasddaFlagColors.png Postaládám 2015. március 8., 22:59 (CET)

Ismét írtam akiemelési munkapadra választ. --Hoth 65 UganfasddaFlagColors.png Postaládám 2015. március 9., 21:27 (CET)

Annyit tegyél már meg nekem, hogy a megszövegezés dialógusunkban jelezd már valahogy azokat a mondatokat, amikben már nem kell javítanom. --Hoth 65 UganfasddaFlagColors.png Postaládám 2015. március 14., 00:11 (CET)

Oké. Megcsináltam a halott linkeket, kérlek ellenőrizd őket. --Hoth 65 UganfasddaFlagColors.png Postaládám 2015. március 24., 22:04 (CET)