Szerkesztővita:HoremWeb/2011 március

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

<-- 2011 februárvissza az aktuális vitalapra2011 április – december

Az év szócikke 2010

Az év szócikke 2010
A 2010-es "Az év szócikke" versenyen Enigma (gép) című szócikked a műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 2., 20:50 (CET)


Az év szócikke 2010
A 2010-es "Az év szócikke" versenyen a Sir Gawain és a Zöld Lovag című szócikked a Nyelv, irodalom, színház és film kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! -- OrsolyaVirágHardCandy 2011. március 2., 21:04 (CET)


Az év szócikke 2010
A 2010-es "Az év szócikke" versenyen Perszepolisz című szócikked a helytörténet, honismeret kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 2., 21:13 (CET)
Miért van olyan díj, amit inkább visszaadnál? -- OrsolyaVirágHardCandy 2011. március 6., 16:43 (CET)

Gratulálok, és köszönöm!

Gratulálok a medálsorozatodhoz, és külön köszönöm a Sir Gawaint, nélküled nem lett volna kiemelt, hatalmas munkát végeztél rajta! --Pagonyfoxhole 2011. március 2., 21:49 (CET)

Címlap

Szia! A Kisfeszültségű áramváltó cikket szerettem volna a címlap javaslathoz beírni, de elrontottam. A 2011 12 hét 1 felére írtam be, de nem látok semmit. Ránéznél? Előre is köszönöm. Tambo vita 2011. március 4., 10:32 (CET)

TLV

Üdv!

A cikk formálásához/formázásához kérhetek segítséget? A szöveg nagyjából meg van, csak fel kéne rakni, de a teljes szövegre csak a hétvégén lesz időm...

Boromir kürtje

Ezt válaszoltam a vitalapodon: Nyugodtan tedd fel a cikket (azaz felül kattints a szerkesztés linkre, vagy ide, és lefelé görgetve megtalálod a szerkesztőablakot (bocsi, ha ez nyilvánvaló, de inkább leírom, hogy ne okozzon gondot), és másold oda. Ha fent van, segítek a formázásban, de használhatod a szerkesztőablak feletti Segítség linket is, ami ott helyben megmutatja, hogy mit hogyan tudsz formázni – legalábbis az alap dolgokat. Ha MSN-en rámírsz, jövök – sokszor rejtőzködve vagyok fent, úgyhogy ha nem látszom, akkor is van esély. ;) Ja, és a bejegyzéseidet a vitalapokon (szócikkben soha!) ~~~~ formában írd alá, vagy használd a fenti eszköztár negyedik gombját. Ha így teszel, akkor egyrészt bekerül a dátum, hogy mikor írtál, és az egy fontos támpont, másrészt bekerül egy link a vitalapodra, ami segít a válaszadásban is. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2011. március 6., 17:18 (CET)

Kiemelt szócikkek újraértékelése

Szia! Ha van rá érkezésed, nézz rá légy szíves Raziel javaslatára, ami a kiemelés mintájára alakítaná át a csillagos cikkek felülvizsgálatát, esetleges csillagtalanítását[1] Köszönet, --Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. március 6., 16:26 (CET)

Nem hinném, hogy mint felterjesztőnek, túl etikus lenne nekem is jóváhagynom. → Raziel szóbuborék 2011. március 7., 06:44 (CET)

Kérés

Hali. Ha van időd és érdekel a téma, nézd majd át légy szíves a Batman szócikket. Feltettem kiemelésre, de valójában az is tökmindegy, ha csak az eljárás után nézel bele, a véleményed a lényeg. A fejezeteket viszont már nem igazán tudnám jobban darabolni ;-) → Raziel szóbuborék 2011. március 6., 17:02 (CET)

Ogodej az első két fejezetet már átnézte, meg azt a részt olvastam át én is legtöbbször, azért nincs benne veszélyes hiba. Viszont azt hiszem ezzel a „légessége” egy teljesen új szót sikerült alkotnom. Halvány lila gőzöm sincs mi akart lenni, talán „lényegessége”. Mindegy, javítottam :-D Valóban elég tömör az anyag, és ez már a gyomlált változata. Megpróbáltam csak a lényeges dolgokat, alkotókat beleírni, vagy a történeti részből áthelyezni máshová. Viszont mégiscsak több mint hetven évről van szó. Fogalmam sincs mit lehetne kihagyni belőle :-( A modális logika megoldása nem igazán tetszik, és azért ez a cikk mégsem igényel speciális háttértudást. → Raziel szóbuborék 2011. március 6., 18:58 (CET)

Ömlesztve: Na ja, erősen tldr-gyanús a cikk, és ez „fejezetbevezetős” megoldás sem rossz, de ez a csiki-csuki megoldás azért mégsem az igazi. Lehet, hogy egy külön szócikk kellene a történetének, és ebben csak a fejezetbevezetők maradnának, de őszintén szólva egyelőre túl friss még a dolog, és nem tudom mit lehetne kihagyni és egyáltalán. Na, szóval érted :-) Ami Wayne papát illeti, valóban nem csecsemőként kezdte, de csecsemőként is űzte a szakmát. A en:Batman Beyondban viszont kb. hetven éves lehet, szóval jelenleg pont passzol :-D Camp ügyben Ogodej mesterkedik valamiban. Az ő szavaival élve „olyan mint a giccs, de egy kicsit más”. → Raziel szóbuborék 2011. március 6., 20:23 (CET)

Te jó ég, rajtad aztán nem érezhető a tldr-hatás. Nem találkoztam utalással, hogy Bob Kane magáról nevezte volna el a lányokat, de tekintettel arra, hogy Wayne megjelenését is saját magáról mintázta, egóban nem szenvedett hiányt. Szóval lehet. → Raziel szóbuborék 2011. március 6., 21:14 (CET)

Az nem semmi :-S → Raziel szóbuborék 2011. március 6., 21:27 (CET)

Szauron - Sauron

Szia! Kémeim jelentették, hogy esetleges polihisztor-tevékenységed teret ad bizonyos Tolkien-féle kérdések szakértésének is, ezért kérdezném, hogy valaki átnevezte a Szauron szócikket Sauronná, én ezt első felindulásomban visszacsináltam, mivel Göncz Árpi bácsi után már honosodottnak tekinthető, de elgondolkodtam egy kicsit. Az indok az volt, hogy a Sauron a hivatalos átírása, de van egyáltalán olyan? Kifejtenéd ezzel kapcsolatos bölcs gondolataidat? (esetleg a cikk vitalapján - és ha Sauron, akkor vissza lehetne csinálni Sauronná, vagy mi) Üdv Ogodej vitalap 2011. március 10., 20:09 (CET)

Ok, azért kérdeztem szakértőt, hogy tudjam. Akkor ezek szerint visszanevezzem Sauron alakra, azaz a Sauron legyen a cikk címe, és nem az átirányítás? Jó lenne akkor már az összes ezzel kapcsolatos cikkcsokrot végigrágni ilyen szempontból is... Csak ugye a szakértők mostanában keveset vannak netközelben sajnos...:P --Ogodej vitalap 2011. március 11., 20:51 (CET)

Navigare (wiki) necesse est, vivere non est necesse... :-) --Ogodej vitalap 2011. március 11., 21:00 (CET)

Miért is nevezted át a széles körben használt, elterjedt Szauron nevet az ismeretlen "Sauron" névre? Indoklást kérek. misibacsi*üzenet 2011. március 11., 23:46 (CET)

Akkor a cikkben szereplő összes előfordulást illene javítani, ne állj meg a szócikk címénél, az volt a legkönnyebb... Egyébként erről az egyezségről a név írásmódját illetően a többi nyelvek kiadói is tudnak? Tehát például angolul Shauronnak fogják írni, hogy megfeleljen a helyes kiejtésnek? misibacsi*üzenet 2011. március 14., 20:05 (CET)

Oszlop

Kémeim már jelentették, hogy ki vagy odaát. :) --Pagonyfoxhole 2011. március 14., 17:54 (CET)

Tényleg. Vigyor --Pagonyfoxhole 2011. március 14., 18:02 (CET)

Kacsák, avagy…

Hát ez… egyszerre megható és zavarba ejtő. Az ember ír 20+ Donald kacsa és Dagobert bácsi történetről szócikket, és máris beskatulyázzák. Érthetetlen :-D → Raziel szóbuborék 2011. március 15., 08:19 (CET)

Edinburgh

Edinburgh kiemelt lett, köszönöm a támogatást! Üdv, --Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. március 18., 21:16 (CET)

Szerkesztő:HoremWeb/TLV-s cikk

Szia! Hát ez egy érdekes kérés, hogy más ne szerkesszen egy cikket (amíg allapon van, addig felesleges is, a cikknévtérben meg nem wikikonform), de engem a régebb óta készülő tanári útmutató miatt foglalkoztat, hogy hogy is lehet megoldani az ilyesmit, és mi lesz erre mások reakciója. Valami ilyesmi van akkor is, amikor leckének kapják az egyetemen a cikkírást. Mindenesetre azt gondolom, jelentős lépés lenne az elfogadhatóság/elfogadás irányába, ha a sablon egy nem távoli dátumot is tartalmazna, ameddig ez a kérés érvényes. (Hozzátéve, hogy ennek szerintem nem kell vonatkoznia olyan szerkesztésekre, amelyek a nem rutinos szerkesztőktől nem várhatóak el, és így józan ésszel az értékelésnek sem lehetnek szempontjai a versenyben: kategorizálás, interwiki, ilyesmi). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 21., 18:55 (CET)

Parlament

Megható (vagy rád nézve ijesztő?), hogy már wiki időn kívül is kísértelek :-). Feltétlen megtanulmányozom és hangot adok véleményemnek... Elismerésem, hogy állvány nélkül is ilyen biztos a kezed. Üdv, --Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. március 22., 08:19 (CET)

Jedlik Ányos

Szia! Mivel adok a véleményedre, megkérnélek nézzél rá. Kiemeltre jelöltem, de nem tudom, hogy a refek megengedhetőek-e? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2011. március 25., 09:20 (CET)

Válasz: Kiegészítésed a TLV-cikk sablonban

Rövidebb névről átirányítást nyugodtan csinálhatsz (sajnos az {{A(z)}}(?) már foglalt egy hasonló sablonra. :-))

A számokra való kiegészítés így elsőre nem tűnik nehéznek. Van egy hasonló sablon, a {{Hanyas}}(?), ami a számokat ragozni tudja. Az ilyen sablonokat a Kategória:Nyelvtani sablonok kategóriában gyűjtöm.

CsGábormegbeszélés 2011. március 30., 15:09 (CEST)