Szerkesztő:XenCDN

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Országom zászlaja!
Userboxok
en This user is a native speaker of English.
hu-4 Ez a szerkesztő anyanyelvi szinten beszél magyarul.
fr-3 Cette personne sait contribuer avec un niveau avancé de français.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fi-2 Tämä käyttäjä osaa lukea ja kirjoittaa suomea keskitasolla.
sh-2
sh-2
Korisnik srednje govori
srpskohrvatski jezik.
Корисник средње говори српскохрватски језик.
zh-cmn-2 該用戶能以一般的北方話進行交流。
该用户能以一般的北方话进行交流。
ja-1 この利用者は基本的な日本語を読み書きします。
ko-1 이 사용자는 한국어를 조금 읽고 쓸 수 있습니다.
Ez a szerkesztő imádja a jégkorongot.
Ez a szerkesztő Montréal Canadiens rajongó.
Ez a szerkesztő tudja, mi az az írógép, és használta írásra.
Ez a szerkesztő GNU/Linux-ot használ.
lisp-1 Ez a szerkesztő alapszinten tud Lispben programozni.















Sziasztok!

Miket tervezek a hu.wiki-n csinálni?

Tervemben áll cikkeket kifejleszteni a következő témakörökben: Kanada, Brit birodalom, jégkorong.

  • Első célom: A Montreal Canadiens cikket olyan szintre felhozni, hogy az angol és francia változatok után a magyar legyen a legjobb;
  • Második cél: Kifejleszteni a kanadai juniorligák cikkeit, ezek ill. NHL díj-cikkeket kifejleszteni, NHL csapatok cikkjeit ellátni legalább klubrekordokkal.
  • Továbbiak: Kanada történelméről és haderejéről szóló cikkek.

Néha talán vasutas témákkal is foglalkozom majd (főleg a kanadai, kínai és koreai vasutak érdekelnek), vagy valami mással, amit éppen érdekesnek találok.

Fontos tudnivaló:

1. A magyar az első nyelvem - ezt tanultam otthon, mivel dédszüleim, annak ellenére hogy 1968-tol Kanadai állampolgárok voltak, nagyon keveset tudtak angolul. De sohasem 'tanultam' magyarul, azaz nem kaptam semmiféle komolyabb oktatást a magyar nyelvben, helyesírásban... amit tudok, azt olvasás által tudom. Az utóbbi néhány évben észrevettem hogy gyengül a magyarom, ezért probálom többet használni. Sokszor használom a 'mangolt' - példaul olyasmikat mondok, mint, "ezeket a bakszikat tedd be a trakkba". Igyekszem /nem/ használni az ilyeneket, de mégis kijönnek; főleg a 'régiek' között (azok, akik vagy 1989 elött jöttek ki, vagy itt születtek) lehet az ilyen szavakat hallani.

2. A felső miatt remélem érthető, hogy néha, ha írok, különös mondatszerkezeteket használok (lehet úgy is mondani, hogy 'rossz'). Ezt bevallom, és nem fogom rosszul venni, ha mondataimat kijavitják.

Főbb műveim

Montréal Canadiens Csendes forradalom


Mellékes tudnivalók rólam

Magyar származású született Kanadai állampolgár vagyok; ez az egyetlen állampolgárságom, másra nem is nagyon vágyok. Politikai nézeteimmel kapcsolatban... vannak. Libertáriusnak is lehetne mondani, ezen felűl monarchistának, mert erős pártolója vagyok a kanadai Koronának - életemben egyetlen esküt tettem, ez a Korona felé volt, ez életem végéig megmarad. Pártolója vagyok a 'C-A-NZ-UK' ötletnek, miszerint Kanada, Ausztrália, Új-Zéland es Nagybritannia egy szoros egyesülesbe lépne (confederation) - egy korona, egy ország. Ellenzem az USA túlságos befolyását a Korona (és más országok!) területébe, kulturájába, politikájába. Vallásom a Montréal Canadiens (erről több könyv is lett írva, amik kimutatják, hogy a Canadiens-rajongás minden fontos szempontjábol egyenlő egy vallással!). Nyelvészetet tanultam egyetemen, néhány konferencia-előadásom is volt, de ideiglenesen félbe van szakitva a tanulás pénzhiány okábol.

Szerintem - mint kívűlállo - nagy hülyeség volt, hogy Magyarország az EU-ba és NATO-ba belépett. Részemröl Kanada NATO-tagságát is megkérdőjelezem.

/Workshop