Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van Misibacsi 11. wikiszülinapja.
Holnap Doncsecz 9., holnapután Elithe és Perihelion 8. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a Szerkesztővita:Karmela/archív és Szerkesztővita:Karmela/archívum allapjai

Tizedestörtek tagolása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Karmela!

Tettem egy javaslatot a Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)#Tizedesérték tagolása szakaszban. Kérlek, nézz rá, és ha tudod támogasd! Ez a megoldás nem járna azonnali javítási kötelezettséggel, mert a nemzetközi ajánlással összhangban csak lehetővé, de nem kötelezővé tenné a tagolást, továbbá nem ellentétes az AkH előírásaival sem. Üdv. - Fizped vita 2015. január 19., 12:33 (CET)

@Karmela: Köszönöm a konstruktív támogatást. - Fizped vita 2015. január 19., 13:00 (CET)
@Karmela: Úgy látszik, senki más nem akar már hozzászólni a kérdéshez, és LA tartózkodását leszámítva a vitában résztvevő valamennyi szerkesztő egyetértett az ott megfogalmazott javaslatommal. (Egy hete senki sem foglakozott vele, ezért átkerült az Archívumba.) Ezek után átjavíthatom a Wikipédia:Helyesírás/A számok írása megfelelő bekezdését? - Utólagos aláírás: Fizped vita 2015. január 27., 23:48 (CET)

@Fizped, igen, és azt javaslom, hogy a szerkesztési összefoglalóba és a Lásd még részbe írd be ezt: Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)/Archív113#Tizedesérték tagolása --Karmela posta 2015. január 27., 23:20 (CET)

@Karmela: Átjavítottam a kérdéses részt, és kissé átrendeztem az adott szakaszt, hogy jobban elkülönüljön az AkH. szabályozás a Wikipédiás szabályoktól, javaslatoktól. A vitalapon is leírtam a változás okát (a hivatkozással együtt). Köszönöm a segítségedet. - Fizped vita 2015. január 28., 18:53 (CET)

Vagy[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Karmela, Karmela! :-) Érted már, mi a gondom? ;-) --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 25., 10:11 (CET)

Nem mondhatnám. Éppen helyeslek ott egy javaslatodhoz. Az időbélyeget a világosság kedvéért most átjavítottam. Vagy valami teljesen másra célzol? --Karmela posta 2015. január 25., 11:43 (CET)

Hát, kár, ha nem érted. De valóban, abban találhat kivetnivalót, aki nagyon szeretne, hogy egy ártatlan módosítással olyan látszatot teremtesz, mintha te már tegnap is mondtad volna... Természetesen írhattál volna egy új bejegyzést, amelyben megtámogatod a felmerült gondolatot, vagy éppen elutasítod. De úgy tenni, mintha ... Hm. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 25., 12:27 (CET)

Én még mindig azt hiszem, hogy elég világos a szövegből, hogy nem saját ötletként adtam elő, hiszen ezt írtam: A Deák Ferenc (igazságügy-miniszter) vagy az (államférfi) egyértelműsítést szerencsés találatnak érzem, ettől még a Deák Ferenc (politikus, 1803–1876) is megmaradhatna átirányításként. Ebből a Deák Ferenc (igazságügy-miniszter)-t, Gyurika ötletét már tegnap háromkor dicsértem, és mivel jónak éreztem a mai államférfis javaslatodat, hát beleírtam azt is. Hümmögj csak, jót tesz a toroknak :)
--Karmela posta 2015. január 25., 13:35 (CET)

Keresgélés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ránéznél erre? Mint keresőguru :-)... (nem hagy nyugodni, próbálnám megnyugtatóan otthagyni a cikket)- Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. január 26., 22:54 (CET)

Ott válaszoltam. --Karmela posta 2015. január 27., 00:40 (CET)

Köszönöm! Meg egy – nem egészen ezzel összefüggő – kérdés: Ezeknél miért rossz a dátum?

  • Snåsavatnet. www.steinkjerleksikonet.no Hozzáférés: 2015. jan. 26.
Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. január 27., 10:38 (CET)

@Ogodej, ez áll ott:

  • |dátum= vagy év=

pedig nyilván vagy ennek kéne lennie:

  • |dátum=

vagy pedig ennek:

  • |év=

--Karmela posta 2015. január 27., 11:44 (CET)

Ok, köszi, ezt ki sem töltöttem, azt hittem akkor figyelmen kívül hagyja, ugyanis csak a hozzáférés volt itt érdekes... Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. január 27., 12:58 (CET)

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Sablon törlésre jelölése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! A sablonok törlésének van valami speciális technikai trükkje? Ha a szokásos módon törlésre jelölöm, akkor nem fogja az összes olyan lapot elrondítani, ahova be van illesztve? Amúgy erről a kettőről van szó: {{formázatlan források}}(?) és {{formázatlan referenciák}}(?) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 28., 14:03 (CET)

@Hkoala, ha <noinclude></noinclude> közé teszed az {{azonnali}}-t, akkor nem jelenik meg a cikkekben, ahova be van illesztve a sablon. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. január 28., 14:11 (CET)

@Rlevente: Nem azonnalira akarom jelölni, hanem törlési megbeszélésre. Vagy ott nincs ilyen trükkre szükség? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 28., 14:14 (CET)

@Hkoala, Ugyanaz a helyzet, noinclude-ok közé kell tenni, hogy ne jelenjen meg azokon a lapokon, amik inkludálják a sablont. --Karmela posta 2015. január 28., 14:16 (CET)

@Hkoala, Ezt írd az első sorba: <noinclude>{{törlés}}</noinclude> --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. január 28., 14:55 (CET)

Köszönöm, elindítottam. (Ha valamit mégis elbénáztam, akkor kérlek, javítsátok.) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 28., 16:55 (CET)


Karmela Postának[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Értem a minősítő-jelzésekkel kapcsolatos észrevételedet, s lényegében helyeslem is. Azt hiszem, egy kis pihentetés után a teljes szöveget át fogom fésülni, vagy legalábbis a minősítéseket indokolni. A jelen- és múltidejűsítési probléma főleg abból adódik, hogy a bennünk élő valóság még erősen befolyásolja a tudati, vagy tudat-alattinkat. Köszönöm az alapos böngészést, véleményezz mindíg, szívesen veszem. Üdvözlettel: Kit36a azaz Kiss Tamás (építész) Kit36a vita 2015. január 31., 02:05 (CET)

@Kit36a: Értem és köszönöm!
Egy apró technikai tipp: Észrevettem, hogy a cikk vitalapján nekem hagyott üzenetedet itt is megismételted, hogy biztosan értesüljek róla. Az értesítést könnyebb úgy megoldani, ha egyszerűen az üzeneted elé írsz ennyit: {{válasz|Karmela}}, ahogy én is tettem itt most. Így a szoftver gondoskodik az értesítésről.
A {{válasz}}, vagy ami ugyanaz, a {{ping}} sablonnal akár több szerkesztőnek is küldhetsz értesítést egyszerre: {{ping|szerkesztő1|szerkesztő2|szerkesztő3|...}}
--Karmela posta 2015. január 31., 11:58 (CET)

Wesselényi Ferenc[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Karmela!

Megemlítettem a Wesselényi Ferenc (egyértelműsítő lap) problémáját (annak idején te is foglalkoztál az egyértelműsítő lappal) és Wesselényi Ferenc (kincstárnok) problémás voltát a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Átnevezések vitalapon. Gondoltam, neked is szólok róla. Apród vita 2015. február 1., 04:07 (CET)