Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van Beau de Noir 10. és VargaA 9. wikiszülinapja.
Holnap V1ND3M14TR1X 8. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Wikiszabin vagyok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Segítség kérése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Karmela,

voltál olyan kedves és jelezted, hogy fordulhatok Hozzád. Láttam azt is, hogy most mással vagy elfoglalva, de mivel az ügy nem sürgős, bátorkodom Téged zavarni, remélve, hogy válaszolsz, amikor ráérsz.

Mint láttad, kezdő vagyok és botladozom, azt sem tudom biztosan, hogy ennek a megkeresésnek megfelelő-e a formája :-(.

Jelenleg fő problémám az, hogy április 2. óta két szócikken végeztem kisebb-nagyobb javításokat, kiegészítéseket: Zimányi József és Hoffmann Edith szócikkén. A hosszú eltelt idő ellenére egyik szócikket sem hagyta jóvá senki, de kritikai észrevételeket sem kaptam, miszerint valami hibát követtem el, ami miatt a cikkeket nem lehet jóváhagyni. Korábbi 1-2 javításomat 1-2 napon belül jóváhagyta valaki. Így bizonytalanságban vagyok, nem tudom, milyen hibát követtem el, ha egyáltalán elkövettem.

Barátsággal üdvözöl Mzimanyi12 vita 2015. április 20., 18:15 (CEST)

Elfelejtett függőben-sablon[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, Karmela!

Levennéd a függőben sablont erről? December óta nem szólt hozzá senki, és az akkori hozzászólások is csak azt firtatták, történt-e valami tavaly július óta. Jó lenne, ha javíthatnánk a vitalap olvashatóságán.

--Malatinszky vita 2015. május 4., 17:50 (CEST)

Levettem. --Karmela posta 2015. május 4., 18:36 (CEST)