84-es főút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
84-es főút
84 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg
Úttípus Másodrendű főút
Hossza 132 km
Ország  Magyarország
Megyék Veszprém megye, Vas megye, Győr-Moson-Sopron megye
Mérnökségek Magyar Közút Kht.
Az út eleje Balatonederics 71 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg
Az út vége Sopron (magyar-osztrák országhatár)
Sárvár, Nádasdy Ferenc híd a Rába felett
A főút Sümegnél a Balaton felé, távolban a vár
Épülő 84-es felüljáró a 16-os vasútvonal felett Hegyfalunál
84-es főút új felüljárója az M86 felett (2015. március)

A 84-es számú főútvonal Balatonederics területén a 71-es főút csomópontjától indul, tart északnyugati irányba, majd Sopronnál éri el az osztrák országhatárt.

Fekvése[szerkesztés]

Története[szerkesztés]

A feudalizmus alatt kialakult településrendszerben Sopron és Bécs felé való eljutást szolgáló út volt, melynek Sopron vármegyéhez tartozó szakasza állami, a Vas vármegyéhez tartozó szakasza megyei út volt. Jánosházától délre a ma ismert főút nyomvonala nem létezett, mert a korabeli Veszprém vármegyei úthálózat Sümeg - Veszprém tengelyre szerveződött. Sárváron 1908-ban új vasbeton híd létesült a mai Rába jobb partján, mint ártéri híd. Ez időben a Rába folyó felett egy acéltartós ívhíd épült, amelyet "Új Rába híd"-ként jelölnek korábbi képeslapokon.[1] A hídhoz tartozó folyami átkelő a II. világháborúban elpusztult. Helyén 1948-ban avatták fel a ma látható 65,20 m hosszú utófeszített ívhidat. Az 1948-as hídépítéshez kapcsolódó útkorrekciók és útszélesítések következtében az 1908-as híd és a Sárvár-Hegyközség előtti boltozatos híd elveszítette szerepét. Helyettük új nyomvonalon épült meg a 84-es főút ártéri átvezetése. A nyomvonal egészen 2004-ig főútként szolgált. Az új, a várost keletebbről elkerülő és mai használatos 2x1 sávos főút átadásával ez a szakasz négyszámjegyű úttá került visszaminősítésre. Ma már csak mellékút, két oldalán festéssel kijelölt kerékpársávval.

A magyar főúthálózat kijelölésével és a Balaton idegenforgalmának fejlődésével együtt jött létre az útvonal is és nyerte el mai is ismert vonalvezetését. Vas megyei szakaszán már az 1960-as évektől megindult a főút településeket elkerülő, ívek átvágásával való fejlesztése. 1962-ben megépült a sárvári Deák Ferenc utcai - Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal felett átívelő - 37,40 m hosszú felüljáró.

Sárvár város területén a nyári főszezonban állandósult forgalmi dugók orvoslására először a városon belül jelöltek ki új nyomvonalat. A forgalom növekedése miatt 2002-2004 között szükségessé vált a várost keletről elkerülő új út megépítése is, mely magába foglalta a Rába-hidat és ártéri műtárgyakat.[2] Az elkerülő építése során elkészült a Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal felett egy 93 m hosszú felüljáró is.

Sopron város elkerülője 1993-1995 között épült meg.

2014. májusában megújult a 71-es főút és 84-es főút csomópontja és 2 km-en a 84-es főút Balatonedericsnél.

2015-ben az M86-os autóút 84-es főút Hegyfalu csomópontjának kiépítésével egyetemben elkészül a Hegyeshalom–Szombathely-vasútvonal feletti közúti felüljáró is.

Települések az út mentén[szerkesztés]

Mai helyzete[szerkesztés]

Kereszteződések, pihenőhelyek és hidak[szerkesztés]

Kereszteződések, pihenőhelyek és hidak

Galéria[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]