Szerkesztővita:Regasterios/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt HáeS 12 évvel ezelőtt a(z) Andrea Petković témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Regasterios/Archív 1!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Bennófogadó 2011. március 27., 16:53 (CEST)

Igmándi Keserűvíz

Szia! Gratulálok a szócikkhez. Egy, két képpel -például a palack fotójával- illusztrálhatnád. Szerintem benevezhetnéd a kiemelt cikkek közé. Üdv.! --Kispados vita 2011. május 2., 07:29 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! A szerkesztést is!:-) Regasterios vita 2011. május 2., 09:38 (CEST)

Szép a cikk, alapos és érdekes, de a megszövegezésen találnék még igazítanivalót. Ugyanis helyenként kicsit úgy hangzik, mint egy ismeretterjesztő cikk, vagy egy értekezés. Az enciklopédiák, lexikonok stílusa szárazabb és személytelenebb, nem érezni az egyes cikkek mögött egy bizonyos szerkesztőt, az enciklopédiák egyszerű tényközlésre szorítkoznak. Márpedig a Wikipédia is egy enciklopédia.

Az ilyesmit kifogásolom: „A fenti két idézet zavarba ejti a téma iránt érdeklődőket. Valamelyest közelebb kerülhetünk a probléma megoldásához, ha további két műből citálunk ide” vagy például ezt: „felmerül a gyanú az olvasóban”. A „szósszenet” sem hangzik túl enciklopédikusan :)

Az érdekességek szakaszok léte, megengedhetősége vitatott, az angol Wikipédia például kifejezetten tiltja, és ott rövid úton ki is szedik a cikkekből. Nálunk előfordul (egyelőre), de kevésbé fenyegetné egy későbbi tisztogatás mindazt, amit abba a szakaszba írtál, ha mondjuk Irodalmi vonatkozások vagy Irodalmi említések szakaszcím alatt hoznád.

Egy másik dolog: Jó lenne, ha vagy valamilyen forrással alátámasztanád, hogy a kút megszüntetésének valós oka környezetszennyezés volt és nem pedig a publikált okok. Ám ha ez a kiegészítés, ha mégoly valószínű is, csak egy hivatkozható forrás nélküli feltételezés, akkor jobb lenne talán ha elhagynád, és helyette csak valami olyasmit írnál, hogy a hivatalos indoklás hallgatott a szennyeződés problémájáról.

Örülök, hogy személyedben egy újabb igényes és gondos szerkesztőt nyertünk!

Karmelaüzenőlap 2011. május 2., 18:03 (CEST)

Köszönöm az észrevételeidet, Karmela! Igyekszem megfogadni őket. Regasterios vita 2011. május 2., 18:58 (CEST)

Szia

A Teniszműhely nevében üdvözöllek, és köszönöm, hogy felkaroltál egy csomó teniszezőnős cikket!!! :) Sok szeretettel várunk a Teniszműhelyben, ha van kedved csatlakozni! Kicsit inaktívak vagyunk pillanatnyilag, de szükségünk van a Hozzád hasonló szerkesztőkre :) Ha tudok Neked segíteni valamiben, fordulj bizalommal hozzám. Pumukli vita 2011. május 4., 20:50 (CEST)

Szia! Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet! :) Még más teniszezőnőkkel is szeretnék foglalkozni (a fiúk nem igazán érdekelnek, bevallom), de olyan sok a tennivaló, hogy úgy gondoltam, azoknak a szócikkét fogom frissíteni, akik épp megnyertek egy tornát a héten. Szóval szép sorjában. Persze azért teszek néha kivételt, például a magyar (származású) játékosokkal, illetve meglepve vettem észre, hogy Andrea Petkovicról nincsen szócikk, de majd pár héten belül normálisan megcsinálom. Addig egy másik szócikken dolgozom még, más témában. (Sajnos nem lesz mindig ilyen sok időm, mint mostanság van.) A Teniszműhely nagyon igényesen néz ki, igazán tartalmas. Át fogom olvasni, mert első blikkre vannak benne olyan dolgok, amelyek számomra is okoztak dilemmát. Viszont ott is elért a meglepetés hulláma, mivel a top 100-asok között szintúgy nincs ott Petkovic. Na ami késik, nem múlik, gondolom.:-) Közben látom, leellenőrizted a változtatásaimat is. Szegény Caroline Wozniacki is már jó régóta vár. :-) Regasterios 2011. május 4., 21:26 (CEST)

Szia! Válaszoltam Neked a Teniszműhely vitalapján is :) Örülök, ha van kedved frissítgetni, minden szerkesztés hasznos, úgyhogy amihez csak kedved van!
Az utóbbi időben valóban elavultak a cikkeink (a Teniszműhely oldalára is régen kerültek fel a teniszezők, ezért fordulhat elő, hogy hiányoznak közülük néhányan...) Már gondoltam rá, hogy nem is a Top100-at kellene felsorolni, mivel ez gyakorlatilag karbantarthatatlan, minden héten frissíteni kéne. Szóval majd gondolkozom a megoldáson, és persze ha van ötleted, Te is nyugodtan változtass rajta.
Ha bármi kérdésed van, keress nyugodtan, igyekszem hamar megjelölni a szerkesztéseket is :) Pumukli vita 2011. május 5., 22:04 (CEST)

Megerszerk

Szia, innentől megerősített szerkesztő vagy, lásd: WP:BÜRÜ. További jó szerkesztéseket! :) --eLVe kedvesS(z)avak 2011. május 19., 00:14 (CEST)

Megtisztelő, nagyon köszönöm! :) Regasterios vita 2011. május 19., 09:24 (CEST)

Járőr

Szia, láttam a mai munkádat (is), köszönöm és gratulálok, utólagos engedelmeddel járőrnek javasoltalak a WP:BÜRÜ-n. --Pagonyfoxhole 2011. június 27., 17:55 (CEST)

A járőrködés elsősorban plusz lehetőség, szorosan abban is, amit mint szerkesztő csinálsz, ha pedig jártodban-keltedben máshol is használod, az csak jó mindenkinek. Nem jelent semmiféle szabott maximumkötelezettséget. Nagyon jól jön ez neked -- és nekünk is. :) --Pagonyfoxhole 2011. június 27., 18:15 (CEST)

Szia! Megkaptad (ld. WP:BÜRÜ). És valóban nem fog akadályozni a szerkesztésben, ellenben ez a jogosultságod neked is és a wikinek is csak hasznára lesz. :)

--eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 28., 00:28 (CEST)

Sablon, színek

Szia, Először is, talán segít, ha elmondom, hogy a nőknél a férfi táblázatok mintájára szerettük volna kidolgozni a rendszert, csak más színekkel, szép nőiesekkel, csak aztán nem igazán jött össze a dolog (nézd meg viszonyítási alapként a Roger Federer-cikket, itt alakítottam ki először a táblázatokat a sötét fejlécekkel, színekkel stb.) Én szeretném használni a nőknél az ott található többi táblázatot is, csak különböző színekkel, ezért kísérleteztünk a rózsaszínnel (a koncepció gondolom egyértelmű :) a tornagyőzelmes táblázat színsémájához igazodva minél nagyobb az eredmény, annál sötétebbel jelöljük):

Verseny 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 Karrier Nyert-vesztett
*torna* A 1k 2k 3k 1/4D 1/2D D Gy 1 / 7 0-0


Grand Slam Australian Open
Év Eredmény Utolsó ellenfél
2000 - {{zászló}} ellenfél
2001 1.kör {{zászló}} ellenfél
2002 2.kör {{zászló}} ellenfél
2003 3.kör {{zászló}} ellenfél
2004 1/4 döntő {{zászló}} ellenfél
2005 1/2 döntő {{zászló}} ellenfél
2006 Döntő {{zászló}} ellenfél
2007 Győzelem {{zászló}} ellenfél

Végül azért kötöttünk ki ezeknél a színeknél, mert ezek a táblázatok így elég jól néznek ki (nézd meg pl. a Sarapova-cikkben, ott van néhány ilyen táblázat)... csak aztán megláttuk, mi történt Serenánál, aki ugye csak nagy tornákon indul, és mindig túl rangos versenyeket nyer meg, amiket sötéttel jelölünk.
A Te változtatásaid szerintem elég jók, néhány megjegyzésem lenne velük kapcsolatban:

  • Az olimpia színét én is szívesen megváltoztatnám, csak nem biztos, hogy jó ötlet, mert az olimpiai arany színe az összes Wikipédia-cikkben nagyjából egységesen ez. Szóval szerintem alkalmazkodjunk ehhez a szokáshoz, még ha nekünk nem is tetszik.
  • Az én képernyőmön most elég nehéz elkülöníteni a WTA Tournament of Champions és a Premier Five, vaalmint a Premier-International-Tier V tornák színét: szerintem egy nagy táblázatban, nem egymás mellett nem lehetne megmondani, mi micsoda.
  • Én megtartanám azt a szürkés-kékes árnyalatot valamelyik kis tornának (ami az általam most iderakott táblázatokban is megvan), mert az a férfiaknál is pont így van, és ez vmi kis állandóságot adna a táblázatoknak.
  • Szerintem ki kéne próbálni, ezekkel a színekkel hogy néz ki a Serena-cikk, mert szerintem még mindig túl sötét lenne sajnos... valahogy nem túl jó ez a sötét bordó szín, bár a többi táblázatban jól néz ki.
  • Végső soron megváltoztathatjuk a színeket teljesen is – én kezdek erre hajlani, még ha nagy munka is lenne: pl. mit szólnál a lilához? az talán kevésbé vad, viszont nőies, és a kékes-szürkés, valamint sárgás árnyalatokhoz is illik.

Pumukli vita 2011. május 7., 20:00 (CEST)

Persze, megpróbálhatjuk a lilát is. Biztos ki lehet hozni belőle valami jót. A Federer-táblázat jól néz ki, gratulálok hozzá. Valami ilyen kéne lilában akkor a lányoknak is, hogy még a legsötétebb szín is világosnak hasson. Igaz, nekünk lehet, hogy ennél több színvariációt kell beépíteni majd (már ha a Federer-tornagyőzelmei táblázatra gondoltál). Regasterios 2011. május 7., 20:55 (CEST)

Lilás verzió

Szia, kísérleteztem a lilával, erről mit gondolsz? Próbáltam elütő színeket válogatni, és azt hiszem, én is csak négy színt változtattam meg (GS, WTA Tour Championships, Premier Mandatory, Premier Five), de persze majd ellenőrzöm... De ez még csak egy ötlet :) Pumukli vita 2011. május 7., 21:42 (CEST)


Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)


Verseny 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 Karrier Nyert-vesztett
*torna* A 1k 2k 3k 1/4D 1/2D D Gy 1 / 7 0-0


Táblázat (2)

Szia, én is szerkesztgettem, s közben láttam, hogy te is írtál. A magam részéről elég sokat változtattam, szerintem nem lett rossz. Azt a színt, amit említettél, én betettem a Tier V-höz, de persze maradhat az általad írt verzó is Tier IV-től lefele. Tier I-től III-ig nagyjából sikerült kikevernem egy jól megkülönböztethető színsort, de a Tier III kivételével a tied is hasonló. Lehet keverni egymással a kettőt nyilván. A Grand Slam-tornákhoz szerintem jobb lenne egy világos, mert Serenánál ez a sötétlila megint túltenghet. A két év végi tornához én ezeket kevertem/kerestem ki. Serena miatt foglalkoztam a Grand Slam Cuppal is, oda is próbáltam színt keresni. Ide teszek pár kódot, hogy meglegyenek, mert úgy kevertem ki őket, ne vesszenek el. {{#d6e6ff}} {{#b5d4fa}} Regasterios 2011. május 7., 22:54 (CEST)
Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)


Megnéztem az én sémámmal Serena táblázatát. Valahogy nem az igazi :( A kékes GS-ek meg a Championship jónak tűnnek, de a lila talán nem annyira, de az is lehet, hogy csak a kettő együtt nem mutat jól. Mit gondolsz a kékről? Egyébként a cseréket Wordben meg lehet oldani viszonylag gyorsan Keresés és csere funkcióval, szerintem azzal nem lesz gond. Regasterios 2011. május 7., 23:29 (CEST)


Táblázat (3)

Ennek az oldalnak (http://www.color-hex.com/) a segítségével kerestem egymással komplementer és analóg színeket, és ezt hoztam ki belőle. Ez egy kicsit tarkább, de valahogy letisztultabb. Nem állom meg, hogy ne másoljam ide, mi jött ki a Serena-féle táblázatból. (A Tier IV és attól lefele ugyanolyan ez a sablon, mint a tiéd, persze Serenánál nincs jelentősége.) Talán egyetlen hátrány, hogy a GS-tornák nem ugranak ki a táblázatból, a Tier II-es tornák színe valahogy erőteljesebb. De könnyen lehet rajta segíteni, csak meg kell cserélni az 1-3. és a 4-6. sor színeit. Szóval lehet rajta finomítani. Mit gondolsz? Regasterios 2011. május 8., 00:27 (CEST)

Elkészítettem a másik változatot is, meg még egy harmadikat. Regasterios 2011. május 8., 01:14 (CEST)


Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)


Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)


Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)

Táblázat (4)

Egy negyedik verzió. Az alábbi táblázatot átszíneztem ennek megfelelően. A Grand Slam Cup a WTA Tournament of Chpampionship színét kapta itt. Regasterios 2011. május 8., 10:53 (CEST)
Jól eltértem az eredeti tervtől, elnézést kérek. Néha a fejembe veszek valamit, aztán nem tudok leállni... Szóval alulról a Tier III-ig úgy néz ki, nagyjából egyezik az elképzelésünk. Ahogy említettem, a saját első verziómnál nem jött be nekem ez a túl sok lila, illetve a tiédnél szerintem túl erőteljes a Grand Slam-tornák lilája. A két év végi torna meg keveset fog előfordulni egy-egy játékosnál, oda mindketten valami sárgásat (illetve kicsit zöldeset) gondoltunk, szóval hasonló az elképzelés. Alakul ez szerintem. Regasterios 2011. május 8., 11:10 (CEST)


Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)
No. Dátum Helyszín Borítás Ellenfél a döntőben Eredmény a döntőben
1. 1999. február 28. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 2–6, 6–3, 7–6(4)
2. 1999. március 14. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Német Steffi Graf 6–3, 3–6, 7–5
3. 1999. augusztus 15. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény Francia Julie Halard-Decugis 6–1 6–4
4. 1999. szeptember 12. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény Svájc Martina Hingis 6–3, 7–6(4)
5. 1999. október 3. München, Németország Kemény USA Venus Williams 6–1, 3–6, 6–3
6. 2000. február 21. Hannover, Németország Szőnyeg Cseh Denisa Chládková 6–1, 6–1
7. 2000, augusztus 13. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény USA Lindsay Davenport 4–6, 6–4, 7–6(1)
8. 2000. október 8. Tokió, Japán Kemény Francia Julie Halard-Decugis 7–5, 6–1
9. 2001. március 17. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Belga Kim Clijsters 4–6, 6–4, 6–2
10. 2001. augusztus 19. Toronto, Kanada Kanada USA Jennifer Capriati 6–1, 6–7(7), 6–3
11. 2001. november 4. WTA Tour Championships, München, Németország Kemény USA Lindsay Davenport visszalépett
12. 2002. március 3. Scottsdale, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 6–2, 4–6, 6–4
13. 2002. április 1. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 7–5, 7–6(4)
14. 2002. május 19. Róma, Olaszország Salak Belga Justine Henin-Hardenne 7–6(6), 6–4
15. 2002. június 9. Roland Garros, Párizs, Franciaország Salak USA Venus Williams 7–5, 6–3
16. 2002. július 7. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(4), 6–3
17. 2002. szeptember 8. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény USA Venus Williams 6–4, 6–3
18. 2002. szeptember 22. Tokió, Japán Kemény Belga Kim Clijsters 2–6, 6–3, 6–3
19. 2002. szeptember 29. Lipcse, Németország Szőnyeg Orosz Anasztaszija Miszkina 6–3, 6–2
20. 2003. január 26. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény USA Venus Williams 7–6(4), 3–6, 6–4
21. 2003. február 9. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 6–3, 6–2
22. 2003. március 29. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 4–6, 6–4, 6–1
23. 2003. július 6. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 4–6, 6–4, 6–2
24. 2004. április 4. Miami, Egyesült Államok Kemény Orosz Jelena Gyementyjeva 6–1, 6–1
25. 2004. szeptember 26. Peking, Kína Kemény Orosz Szvetlana Kuznyecova 4–6, 7–5, 6–4
26. 2005. január 29. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény USA Lindsay Davenport 2–6, 6–3, 6–0
27. 2007. január 27. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény Orosz Marija Sarapova 6–1, 6–2
28. 2007. március 31. Miami, Egyesült Államok Kemény Belga Justine Henin 0–6, 7–5, 6–3
29. 2008. március 9. Bangalor, India Kemény Svájc Patty Schnyder 7–5, 6–3
30. 2008. április 5. Miami, Egyesült Államok Kemény Szerb Jelena Janković 6–1, 5–7, 6–3
31. 2008. április 20. Charleston, Egyesült Államok Salak Orosz Vera Zvonarjova 6-4, 3-6, 6-3
32. 2008. szeptember 7. US Open New York, Egyesült Államok Kemény  Szerbia Jelena Janković 6–4, 7–5
33. 2009. január 31. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény orosz Dinara Safina 6–0, 6–3
34. 2009. július 5. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(3), 6–2
35. 2009. november 1. Sony Ericsson Championships, Doha, Katar kemény USA Venus Williams 6–2, 7–6(4)
36. 2010. január 31. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény Belga Justine Henin 6–4, 3–6, 6-2


Táblázat (5)

Szia, szép halvány lett a táblázatod, alapvetően tetszik. Viszont az a problémám vele, hogy összevesznek a színek a GS-tornás táblázattal, mivel pont azoknak a színeknek térnek vissza különböző árnyalatai... De mindenképp jó az irány szerintem, ne csüggedj, kitalálunk valamit :)
Én még nem vetném azért el a lilát, ez azért lenne jó szerintem, mert eléggé elüt a GS-tornák táblázatától, és mivel elég domináns, egységes arculatot lehetne adni vele a cikkeknek (ezért lett volna jó a rózsaszín is, csak hát nem lett valami szép...) Közben egyébként én is tovább kísérleteztem a lilával: halványabbra vettem a GS-tornák és a Premier Mandatory színét, és vajszínűre tettem a Tier II-t, hogy ha csak nagy tornákon indul valaki, akkor se legyen túl sötét a táblázat. Szerintem most egészen jó lett az egyik verzió:

Összesítés
Grand Slam-torna (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Tier I (0) Premier Mandatory* (0)
Tier II (0) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
Olimpia (0)

Én is iderakom, mi lett Serena táblázatából:

No. Dátum Helyszín Borítás Ellenfél a döntőben Eredmény a döntőben
1. 1999. február 28. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 2–6, 6–3, 7–6(4)
2. 1999. március 14. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Német Steffi Graf 6–3, 3–6, 7–5
3. 1999. augusztus 15. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény Francia Julie Halard-Decugis 6–1 6–4
4. 1999. szeptember 12. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény Svájc Martina Hingis 6–3, 7–6(4)
5. 1999. október 3. München, Németország Kemény USA Venus Williams 6–1, 3–6, 6–3
6. 2000. február 21. Hannover, Németország Szőnyeg Cseh Denisa Chládková 6–1, 6–1
7. 2000, augusztus 13. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény USA Lindsay Davenport 4–6, 6–4, 7–6(1)
8. 2000. október 8. Tokió, Japán Kemény Francia Julie Halard-Decugis 7–5, 6–1
9. 2001. március 17. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Belga Kim Clijsters 4–6, 6–4, 6–2
10. 2001. augusztus 19. Toronto, Kanada Kanada USA Jennifer Capriati 6–1, 6–7(7), 6–3
11. 2001. november 4. WTA Tour Championships, München, Németország Kemény USA Lindsay Davenport visszalépett
12. 2002. március 3. Scottsdale, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 6–2, 4–6, 6–4
13. 2002. április 1. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 7–5, 7–6(4)
14. 2002. május 19. Róma, Olaszország Salak Belga Justine Henin-Hardenne 7–6(6), 6–4
15. 2002. június 9. Roland Garros, Párizs, Franciaország Salak USA Venus Williams 7–5, 6–3
16. 2002. július 7. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(4), 6–3
17. 2002. szeptember 8. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény USA Venus Williams 6–4, 6–3
18. 2002. szeptember 22. Tokió, Japán Kemény Belga Kim Clijsters 2–6, 6–3, 6–3
19. 2002. szeptember 29. Lipcse, Németország Szőnyeg Orosz Anasztaszija Miszkina 6–3, 6–2
20. 2003. január 26. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény USA Venus Williams 7–6(4), 3–6, 6–4
21. 2003. február 9. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 6–3, 6–2
22. 2003. március 29. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 4–6, 6–4, 6–1
23. 2003. július 6. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 4–6, 6–4, 6–2
24. 2004. április 4. Miami, Egyesült Államok Kemény Orosz Jelena Gyementyjeva 6–1, 6–1
25. 2004. szeptember 26. Peking, Kína Kemény Orosz Szvetlana Kuznyecova 4–6, 7–5, 6–4
26. 2005. január 29. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény USA Lindsay Davenport 2–6, 6–3, 6–0
27. 2007. január 27. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény Orosz Marija Sarapova 6–1, 6–2
28. 2007. március 31. Miami, Egyesült Államok Kemény Belga Justine Henin 0–6, 7–5, 6–3
29. 2008. március 9. Bangalor, India Kemény Svájc Patty Schnyder 7–5, 6–3
30. 2008. április 5. Miami, Egyesült Államok Kemény Szerb Jelena Janković 6–1, 5–7, 6–3
31. 2008. április 20. Charleston, Egyesült Államok Salak Orosz Vera Zvonarjova 6-4, 3-6, 6-3
32. 2008. szeptember 7. US Open New York, Egyesült Államok Kemény  Szerbia Jelena Janković 6–4, 7–5
33. 2009. január 31. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény orosz Dinara Safina 6–0, 6–3
34. 2009. július 5. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(3), 6–2
35. 2009. november 1. Sony Ericsson Championships, Doha, Katar kemény USA Venus Williams 6–2, 7–6(4)
36. 2010. január 31. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény Belga Justine Henin 6–4, 3–6, 6-2

Na, mit gondolsz? Pumukli vita 2011. május 8., 14:34 (CEST)

Táblázat (6)

Szia, tovább halványítottam a lilákat, ehhez mit szólsz? Itt megnézheted a teljes táblázatot + a párost is. Pumukli vita 2011. május 8., 16:12 (CEST)

Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Grand Slam Cup (1)
WTA Tour Championships (2)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
Olimpia (0)


No. Dátum Helyszín Borítás Ellenfél a döntőben Eredmény a döntőben
1. 1999. február 28. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 2–6, 6–3, 7–6(4)
2. 1999. március 14. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Német Steffi Graf 6–3, 3–6, 7–5
3. 1999. augusztus 15. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény Francia Julie Halard-Decugis 6–1 6–4
4. 1999. szeptember 12. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény Svájc Martina Hingis 6–3, 7–6(4)
5. 1999. október 3. München, Németország Kemény USA Venus Williams 6–1, 3–6, 6–3
6. 2000. február 21. Hannover, Németország Szőnyeg Cseh Denisa Chládková 6–1, 6–1
7. 2000, augusztus 13. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény USA Lindsay Davenport 4–6, 6–4, 7–6(1)
8. 2000. október 8. Tokió, Japán Kemény Francia Julie Halard-Decugis 7–5, 6–1
9. 2001. március 17. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Belga Kim Clijsters 4–6, 6–4, 6–2
10. 2001. augusztus 19. Toronto, Kanada Kanada USA Jennifer Capriati 6–1, 6–7(7), 6–3
11. 2001. november 4. WTA Tour Championships, München, Németország Kemény USA Lindsay Davenport visszalépett
12. 2002. március 3. Scottsdale, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 6–2, 4–6, 6–4
13. 2002. április 1. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 7–5, 7–6(4)
14. 2002. május 19. Róma, Olaszország Salak Belga Justine Henin-Hardenne 7–6(6), 6–4
15. 2002. június 9. Roland Garros, Párizs, Franciaország Salak USA Venus Williams 7–5, 6–3
16. 2002. július 7. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(4), 6–3
17. 2002. szeptember 8. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény USA Venus Williams 6–4, 6–3
18. 2002. szeptember 22. Tokió, Japán Kemény Belga Kim Clijsters 2–6, 6–3, 6–3
19. 2002. szeptember 29. Lipcse, Németország Szőnyeg Orosz Anasztaszija Miszkina 6–3, 6–2

Igen, én is épp a halványításon dolgoztam. :) Szerintem ez a második sokkal jobb. Nem jók a túl erőteljes színek. A Tier III viszont szerintem túl halvány, én legalábbis nem tudom elkülöníteni az alatta levő sortól (persze ez Serenánál nem gond). Javaslom, hogy a Tier II színe legyen a Tier III-as soré, és a Tier II-höz rakujunk be egy halványabb lilát. Sőt esetleg ezt a Tier I színt is told lejjebb, és próbáld ki e két lila szín valamelyikét (netán mindkettőt: #cc99aa, #e6ccd5) A Grand Slam-tornákhoz esetleg még ezt lehetne megnézni, nem sokban különbözik a tiedtől: #cc77aa. Szóval nem olyan lényeges. Valamint a Tier V-nek ugyan minimális a jelentősége, de szerintem a sablonban jobban mutatna, ha lenne saját színe, mondjuk a Snow, bár az is alig látszana, de valamennyire igen. Azért nem teszek ide táblázatot most, mert ma már nem nagyon lesz időm ezzel foglalkozni úgysem, nem kezdek már bele a tervezgetésbe, de szerintem is jó felé haladunk. Regasterios 2011. május 8., 16:28 (CEST)

Táblázat (7)

Szia! A tanácsodnak megfelelően visszaállítottam a Tier V színét (snow). A Tier II-t sötétítettem, viszont inkább sárga irányba toltam el, hogy nehogy megint túl lilává változzon a táblázat (eleinte próbáltam lilával vagy rózsaszínnel, szerintem kicsit túlzás volt, ezért nem tolnám lejjebb a Tier I színét sem). A Tier III-hoz viszont visszaállítottam az eredeti táblázat halvány rózsaszínjét, hogy ezt ne kelljen javítgatni, szerintem most viszonylag jól megkülönböztethető a kettő. A GS és Tier I tornák színéhez egyelőre nem nyúltam, de szerintem azok most egészen jók.
Megint meg tudod itt nézni a teljes táblázatot. Szerinted? Pumukli vita 2011. május 8., 17:34 (CEST)

Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Grand Slam Cup (1)
WTA Tour Championships (2)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
Olimpia (0)


No. Dátum Helyszín Borítás Ellenfél a döntőben Eredmény a döntőben
1. 1999. február 28. Párizs, Franciaország Szőnyeg Francia Amélie Mauresmo 2–6, 6–3, 7–6(4)
2. 1999. március 14. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Német Steffi Graf 6–3, 3–6, 7–5
3. 1999. augusztus 15. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény Francia Julie Halard-Decugis 6–1 6–4
4. 1999. szeptember 12. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény Svájc Martina Hingis 6–3, 7–6(4)
5. 1999. október 3. München, Németország Kemény USA Venus Williams 6–1, 3–6, 6–3
6. 2000. február 21. Hannover, Németország Szőnyeg Cseh Denisa Chládková 6–1, 6–1
7. 2000, augusztus 13. Los Angeles, Egyesült Államok Kemény USA Lindsay Davenport 4–6, 6–4, 7–6(1)
8. 2000. október 8. Tokió, Japán Kemény Francia Julie Halard-Decugis 7–5, 6–1
9. 2001. március 17. Indian Wells, Egyesült Államok Kemény Belga Kim Clijsters 4–6, 6–4, 6–2
10. 2001. augusztus 19. Toronto, Kanada Kanada USA Jennifer Capriati 6–1, 6–7(7), 6–3
11. 2001. november 4. WTA Tour Championships, München, Németország Kemény USA Lindsay Davenport visszalépett
12. 2002. március 3. Scottsdale, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 6–2, 4–6, 6–4
13. 2002. április 1. Miami, Egyesült Államok Kemény USA Jennifer Capriati 7–5, 7–6(4)
14. 2002. május 19. Róma, Olaszország Salak Belga Justine Henin-Hardenne 7–6(6), 6–4
15. 2002. június 9. Roland Garros, Párizs, Franciaország Salak USA Venus Williams 7–5, 6–3
16. 2002. július 7. Wimbledon, London, Egyesült Királyság USA Venus Williams 7–6(4), 6–3
17. 2002. szeptember 8. US Open, New York, Egyesült Államok Kemény USA Venus Williams 6–4, 6–3
18. 2002. szeptember 22. Tokió, Japán Kemény Belga Kim Clijsters 2–6, 6–3, 6–3
19. 2002. szeptember 29. Lipcse, Németország Szőnyeg Orosz Anasztaszija Miszkina 6–3, 6–2
20. 2003. január 26. Australian Open, Melbourne, Ausztrália Kemény USA Venus Williams 7–6(4), 3–6, 6–4

Igen, szerintem is elég jó már. A Serena-táblázat szerintem teljesen oké, jól néz ki, de majd meg kell nézni más sportolóknál is. A sablon is jó. A Tier III nekem sárgának hat, nem rózsaszínnek, de értelek. :-) Az ITF akkor zöld lesz egyébként? Most már lassan mennem kell, holnap reggel tudok majd idenézni. (Bacsinszky Timi lapját még összedobtam, mindenképpen meg akartam csinálni, de a táblázatot majd finomítani kell, de már nem maradt rá időm. Aztán az ottani réges-régi sablon helyére majd be is teszem az újat:-) Lassan azért meglesz a végleges változat. :-) Regasterios 2011. május 8., 18:04 (CEST)

Szia! Már én is csak holnap fogok vele foglalkozni, csak még azon gondolkodtam, hogy milyen legyen a tornák sorrendje a sablonban, mit szólnál mondjuk ehhez?
Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
WTA Tour Championships (2)
WTA Tournament of Champions (0)
Olimpia (0)
Ezen kívül felmerült bennem, hogy lehetne esetleg a Tier III fehér, és a Tier V szürke, bár akkor tényleg mindent meg kellene változtatnunk... Az ITF lehet felőlem zöld, Te annak gondoltad? Pumukli vita 2011. május 9., 01:04 (CEST)

Táblázat (8)

Szia, a sorrend megváltoztatására nem is gondoltam, szerintem nagyon jó ötlet. Egymás mellett van a két lila, alul a sárgás színek, így harmonikusabb az egész. Határozottan tetszik! A Tier II-n és a Tier III-n kéne már csak finomítani megítélésem szerint, talán egy kicsit a barna felé hajlítanám őket. Az ITF-et azért említettem, mert az ötös táblázatban te jelölted zölddel. A Tier III fehérrel és a Tier V szürkével szerintem azért nem jó, mert az alacsonyabb rangú torna lenne akkor a sötétebb. Igaz, az ITF zöldje ellentmondana ennek az elgondolásnak, de mondjuk annak talán jobb lenne egy halványszürke szín. Regasterios vita 2011. május 9., 08:03 (CEST)

Kicsit még foglalkoztam vele. Végül a Tier II-ből egy halványzöldet csináltam. A Tier III sárgáján egy kicsit módosítottam csak. Egészen minimálisat a Tier I-hez és a Grand Slamhez is hozzányúltam, de csak azért, hogy egy kicsit fakítsak rajtuk. Úgy éreztem, így jobban passzolnak az alattuk levőkhöz, és bizonyos határig minél fakóbbak a színek, annál kevésbé befolyásolják a mellettük levő színek hatását (nézd meg pl. Venus táblázatában, hogy a 33., 35., 37. sorszámú tornák környékén mennyire világosnak tűnnek relatíve a szomszédos sorok, mintha nem is lennének azonosak a többi ugyanilyennel; legalábbis nekem úgy tűnik). Az ITF-et halványszürkére változtattam. Itt esetleg érdemes lenne megfontolni, hogy a Tier IV legyen ez a halványszürke, lejjebb tolva így a színeket. Tudom, gyakorlatilag az összes szín megváltozna ebben az esetben, de ha már módosítunk, szerintem keressük meg a legoptimálisabb megoldást. Ígérem, sokat fogok segíteni a táblázatok megváltoztatásában. :-) Sőt! (Ide teszem az utóbbi javaslatnak megfelelő sablonjavaslatot is.) Mi a véleményed? Most már szerintem közel vagyunk. Regasterios vita 2011. május 9., 10:32 (CEST)


Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Olimpia (0)


Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
ITF-tornák (0)
WTA Tour Championships (0)
WTA Tournament of Champions (0)
Olimpia (0)


Épp egy nem otthoni számítógépnél ülök. Fura, hogy egyes színek mennyire másként mutatnak. A Tier IV és V inkább kékesnek tűnik az otthoni szürke helyett, a WTA Tournament of Ch. pedig barnának a sárga helyett. Az olimpia színe is fakóbb. Ennek a monitornak a színbeállítása 9300 K jelenleg egyébként. Lehet, az enyémmel kell csinálni valamit, mert sok fehérbe hajló, nagyon világos színt jobban meg tudok különböztetni itt. Regasterios vita 2011. május 9., 14:08 (CEST)

Táblázat (9)

Szia, hát igen, nagyon sok múlik a beállításokon! :) Szerintem a GS és a Tier I színét ne változtassuk, mert nem baj azért, ha a GS kicsit kiugrik, pont az a lényeg, a Tier I-nél pedig a Te színed nekem határozottan rózsaszínnek hat. A másik kettőben az tetszik, hogy pont jól illenek egymáshoz, nem túl sötétek, és a világosabb is egyértelműen lila.
A sárga szerintem teljesen jó lett, viszont én megtartanám a Tier II-nek, mert különben a jó teniszezőknek az egész táblázata lila-zöld lesz :) A Tier III viszont lehetne a világoszöld esetleg, vagy felvetetted a barnát is, szerintem egy szép világos árnyalat tényleg jó lenne (az se baj, ha itt a Tier III sötétebb lesz a II-nél, hiszen a Tier II-nél muszáj világos színt választanunk, nehogy elsötétedjen a táblázat jó teniszezőknél).
A Tier IV és Tier V színét nem bántanám, mert annyival is kevesebbet kell majd javítani.

Ennél a táblázatnál visszaraktam a lilákat + a Te sárgádat Tier II-nek + beraktam egy zöldes-barnás árnyalatot Tier III-nak, ami szerintem most elég jól elkülöníthető a sárgától.
Eltoltam egy kicsit pirosas irányba a két év végi torna színét viszont, mert főleg az a sárgás-barnás kezdett nagyon hasonlítani egy-két másik színhez (ezek úgyis kevés teniszezőt érintenek, nem olyan nagy probléma javítani). Pumukli vita 2011. május 9., 19:13 (CEST)

Összesítés
Grand Slam-torna (12)
Tier I (10) Premier Mandatory* (0)
Tier II (11) Premier Five* (0)
Tier III (0) Premier* (0)
Tier IV (0) International* (0)
Tier V (0)
WTA Tour Championships (2)
WTA Tournament of Champions (0)
Olimpia (0)

Tényleg, még azt szerettem volna kérdezni, hogy mit szólnál, ha az ITF-tornákat nem raknánk bele a sablonba? Maradhatna esetleg külön táblázat, vagy létrehozhatunk két sablont, úgy, hogy az egyikben benne van, a másikban nincs. Csak azért, mert szerintem olyan teniszezőknél, akik sok nagy tornát nyertek, elég zavaróak lennének az ITF-ek (pl. Serenánál valószínű nem írnám bele a cikkbe). Pumukli vita 2011. május 9., 19:23 (CEST)
Ha viszont belevesszük a sablonba az ITF-eket, szerintem jó nekik a zöld, legalább eléggé elkülönülnek majd az összes többi tornától. Ezt a színt is nézegettem neki, bár ez egy kicsit élénkebb, mint a másik:

#CCFB5D

Sőt, akár lehetne rózsaszín is, egy liláktól jól elkülöníthető árnyalat, és akkor az olyan teniszezőknél is visszahoznánk a lányos színeket, akik nem nyernek Tier I-et vagy GS-t. Pumukli vita 2011. május 9., 19:34 (CEST)

Szia, én most nagyon ki vagyok akadva, mert áttettem 9300-asra a színeimet, és gyakorlatilag semmi változás. A másik gépen olyan szép halványkék színe volt Bacsinszky Timinél az ITF-tornáknak, hogy öröm volt nézni, itt meg most is ugyanolyan fehér, mint azelőtt.:-( A táblázatodban most a Tier IV-et és V-t is alig tudom elkülöníteni, pedig tudom, hogy szépen néz ki... Ehhhh! Szóval nincs értelme annak, hogy akadékoskodjak még, elfogadom ezt a legutóbbi verziót. Persze nem csak emiatt, amúgy is jónak tűnik. Most még kicsit dühöngök, aztán akár el is kezdhetjük a munkát, ha gondolod. :-) Ha ma nem, akkor inkább csak szerdán, holnap kevésbé érek rá. Regasterios vita 2011. május 9., 20:59 (CEST)

Ja, az ITF-re nem reagáltam: persze, jó lesz külön is, a zölddel is akár. Amúgy azt hittem, úgy lesz, mint eddig, hogy lesz egy alapsablon, és azt ki lehet egészíteni majd a különböző alkalmi vagy kevésbé fontos tornákkal. Így értetted a külön sablont? Mert pl. az olimpiának vagy a két év végi tornának sem kell ott lennie mindenkinél. A rózsaszín amúgy szerintem viszont ne legyen az ITF-nél. Konzultáltam ma egy hölgyismerősömmel, és neki nem jön be pl. a rózsaszín. :-) Regasterios vita 2011. május 9., 21:10 (CEST)


Szia, hát, sajnálom, hogy nem sikerült változást kicsiholnod a beállítás megváltoztatásával... pedig a Tier IV szép szürkés-kékes, a Tier V pedig szinte fehér, tehát szerintem elég jól el lehet különíteni. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a legutóbbi verzió :) Akkor szerintem is legyen úgy, ahogy eddig, ez legyen az alapsablon, az olimpia nélkül (szerintem azért az év végi tornák maradjanak). Ahol szükséges, ott pedig berakjuk az ITF-eket (felőlem ezek lehetnek külön táblázatban is). Egyébként én se rajongok a rózsaszínért...:) csak ez az általánosan bevett "lányos" szín – de szerintem a lila és a kék sokkal szebb. Viszont most, hogy említetted Bacsinszky Timi táblázatát, felmerült bennem, hogy lehetne vmi élénk kék is az ITF. Az jobban is illik a lilához, mint a zöld. Pl. ez:

#9AFEFF

Hogy tetszik? Szerintem jól el is lehet különíteni az összes többi színtől, remélem, Nálad is :)
Szerdán elég sűrű napom lesz, de azért remélem, tudok majd időt szakítani. Egyelőre tűzzük ki, aztán ha mégse jó, szólok! Pumukli vita 2011. május 9., 21:45 (CEST)


Ok, körülbelül jó lesz ez a kék. Már félve merem csak azért megjegyezni, hogy talán egy kicsit lehetne fakítani rajta esetleg. Mondjuk ennyire:
#BDFFFF

Ismét tanultam valamit :-) Még egy kérdésem lenne. Miután végleg lezárjuk ezt a megbeszélést, nem lehet valahogy egy becsukás opciót betenni ehhez a fejezethez? Nagyon sokat kell görgetni (ezért is tettem be az alfejezeteket). Szerdán gyakorlatilag egész nap ráérek, majd írj, ha kész az új sablon, és akkor én kezdem is. Végül: az előbb gyorsan frissítettem a WTA-ranglistát, remélem, nem baj. Regasterios vita 2011. május 9., 22:23 (CEST)

Szia, persze, miért kérdezed félve? :) én meg pont azért vettem viszonylag sötétre, mert írtad, hogy a Bacsinszky Timi-cikkben fehérnek látod a hasonló kéket ;) szóval fakíts rajta tovább is nyugodtan, amíg még nálad is megkülönböztethető a többi színtől. A becsukásnak utánanézek, valahogy meg lehet csinálni, holnap kiderítem. A ranglistát dehogyis baj, hogy frissíted, csak nyugodtan :) Pumukli vita 2011. május 10., 00:44 (CEST)

Szia, hát azért kérdem félve, mert már abban sem vagyok biztos, hogy mikor látom azt a színt, amit te. :-) Bár nyilván nem az én kukába való monitoromhoz kell alkalmazkodnia a teljes Wikipédia-társadalomnak (megalakítom a "soha többet LG-t!"-klubot), de ha már így biztatsz, akkor tényleg fakítok még egy keveset:

#D1F6FF

Remélem, nem hajlik bele semmilyen más színbe. Regasterios vita 2011. május 10., 01:06 (CEST)

Szia, rendben, szerintem tökéletes lesz :) Megnéztem, hogyan lehet összecsukni egy fejezetet, mindjárt megcsinálom a korábbi szakaszokkal, és vmikor délután létrehozom az új sablont is! :) Pumukli vita 2011. május 10., 14:08 (CEST)

Remek, köszönöm szépen! :-) Holnap reggel tudok majd nekiállni a feladatnak akkor. Regasterios vita 2011. május 10., 14:16 (CEST)

Remélem, így jó lesz, majd ezt az alfejezetet is be lehet rakni az összecsukott részbe, csinálok majd egy összefoglalót is, hogy mit milyen színre cseréljünk. Pumukli vita 2011. május 10., 14:27 (CEST)


Színcserék

Szia, csinálok egy összegző táblázatot, hogy mit milyen színre kell majd cserélnünk, hátha az megkönnyíti a Word-ben a cseréket! Az ITF cseréjénél vigyáznunk kell majd, főleg ha #ffffff jelöli, nehogy bekéküjenek a TierV-ök is. Pumukli vita 2011. május 10., 22:50 (CEST)

Összesítés
Grand Slam #cd5c5c #C38EC7
Tier I #e9967a #F9B7FF
Tier II #ffdead #fff8b7
Tier III #ffebcd #e4de9f
Tier IV #ECECEC marad
Tier V #ffffff marad
ITF #f0f8ff vagy #ffffff #D1F6FF
WTA Tour Ch. #f4a460 #E18B6B
WTA Tournament of Ch. nem volt színe #f9c183
GS Cup #f0e68c #F9966B
Olimpia gold marad

Rájöttem, hogy a Grand Slam Cup és a WTA Tournament of Champions nem ugyanaz a torna, úgyhogy külön színt kerestem a GS Cupnak (nem lehetett megtartani az eredetit, mert túlzottan hasonlított egy-két másik színhez. Emiatt a WTA Tour Championship-et még jobban eltoltam a piros irányába, ha nem tetszik, nyugodtan változtatható :)
Megcsináltam közben a sablont is! Pumukli vita 2011. május 10., 23:13 (CEST)

Szia! Nagyban megkönnyíti, persze, mert hirtelen nem tudtam, hogyan kezdjek munkához. :-) Ana Ivanovićot megcsináltam próbaként. Arra is figyeljünk, hogy mivel megváltoztattuk a tornák sorrendjét, a hozzájuk rendelt számokét is módosítani kell. Persze, a Grand Slam Cup nem azonos a WTA Tourn. of Ch-val. :-) Előbbi csak Serenát és Venust érinti (lásd itt: en:Grand Slam Cup#Women) Viszont a két torna színe között én most semmilyen különbséget nem látok (mármint a GS Cup és a WTA Tour Ch.). Biztos a monitorom miatt van megint. :-( Esetleg lehetne még egy kicsit pirosítani a WTA Tour Ch-n? Alább betettem egy mintát, meg a mostani színt is. Persze ha ezt már túl erősnek ítéled, akkor hagyd.
#e57a65
#E18B6B
Üdv, Regasterios vita 2011. május 11., 09:40 (CEST)

Még annyit megkérdeznék, hogy keretnek nem volna jobb egy sötét szín a sárgás helyett? Az alsó szélek (legalábbis nálam...) nagyon beleolvadnak a háttérbe. Egy sötét keret jobb kontúrt adna, szerintem esztétikusabb is lenne. Össze is hasonlítottam a két verziót, és nálam a régi (#cccccc) szélek sokkal jobban kiemelik a Tier IV-V világos színeit, jobban érezni a különbséget. Szóval nagy könnyebbség lenne. Regasterios vita 2011. május 11., 10:34 (CEST)

Szia, persze, lehet sötétebb a keret, erre még nem is gondoltam. Pirosíthatjuk tovább azt a színt, szerintem nem fog túl sok gondot jelenteni egyik választás se :) Majd estefelé én is bekapcsolódom, most épp zh-t írok az egyetemen ;) Pumukli vita 2011. május 11., 16:56 (CEST)

Jajjjj! Csak most néztem meg az adatlapodat... én meg jövök itt a hölgyismerőseimmel! Úristen! :-) Regasterios 2011. május 11., 17:02 (CEST)

Na, szóval a régi sablon kerete is szürke volt, s az itteni javaslataidnak is eleinte, aztán hirtelen váltottál. Akkor ha nem gond, módosítottam is a sablont (keret, pirosítás). Bár még nincs megerősítve, úgy látom, a rá hivatkozó lapoknál már megjelent a változás. Regasterios 2011. május 11., 17:49 (CEST)

Megnéznéd Pucsakot, ha lesz időd? Valami gikszer van vele. Joey ellenőrizte, mégsem tűnt el a "nem ellenőrzött változat", pedig megegyezik most az elfogadottal. Ezen kívül nem módosult benne a sablon általam végzett módosítása sem. Közben látom, hogy pont a táblázat kerete miatt van különbség a két változat között. Ugyanez van Szafinánál, Azarenkánál és Cirsteánál is, de ezeknél nincs eltérés a keretben. (A sablonban való módosításomat ellenőrizték.) Regasterios 2011. május 11., 18:24 (CEST)

Szia, hát én azt hittem, a megnyilvánulásaim alapján egyértelmű, hogy lány vagyok ;) de semmi gond :))
A keretekkel kapcsolatban semmi tudatosság nem volt bennem, nyilván máshonnan másolgattam a táblázatokat. De így most teljesen jó. Pucsakot megnéztem, szerintem minden rendben van vele, majd csak jelzi, hogy elfogadták. Biztos a sablon miatt volt egyébként, ha nincs még elfogadva a változtatás, ellenőrizetlenként jelenhetnek meg a cikkek, amikbe be van illesztve.
Közben ellenőrizgettem a szerkesztéseid, Anabel Medina Garriguesnél sztem véletlenül más színeket használsz, megnézed majd? Én is elkezdek közben akkor cserélni. Pumukli vita 2011. május 11., 20:27 (CEST)

Igen, a Tier III színei valamiért kimaradtak, köszi! Azokat az oldalakat, amelyek hivatkoztak a régi sablonra, és amelyek a szerkesztői lapomon szerepelnek, valamint Clijsterst és Serenát már megcsináltam. Regasterios 2011. május 11., 20:41 (CEST)

Köszi, hogy takarítasz utánam. Bocs, úgy látszik, elfáradtam. Látom, Grétánál kimaradt a páros, de azt nem, hogy Venusnál mit csináltál. Csak nem pirosra festettem a párosnál a sablon Tier I-es sorát? Azt hogy csináltam?? Regasterios 2011. május 11., 21:48 (CEST)

Teljesen érthető, hogy elfáradtál, meg egyébként sem könnyű figyelni ezekre a kódokra... szerintem valahogy felcserélődhettek a színek, ahogy kitörölted a táblázatból a nem kellő sorokat (asszem olyasmi színe volt, mint a WTA Tour Ch-nek), de ez előfordul. Meg tudod nézni egyébként a laptörténetben, hogy nézett ki a szerkesztésed után a cikk.
Én még egy kicsit folytatom, aztán én is megyek lassan... Pumukli vita 2011. május 11., 23:03 (CEST)

Szia, azért jelentkezem, hogy nem hagytalak ám magadra, csak kicsit sűrű napjaim voltak... de holnaptól folytatom a színcserélést! A WTA-sablont is megnézem majd, hogy mi a probléma vele (a WTA tour oldala már sokadszorra változtatja meg a linkeket, szóval elég bosszantó, de remélem, nem lesz nehéz megoldani). Pumukli vita 2011. május 15., 21:20 (CEST)

Ok, semmi baj, én sem voltam itthon majdnem két napig, szóval épp jó volt az időzítés. :-) Még pénteken szerintem gyakorlatilag az összes maradék szócikkben kicseréltem a sablont (1-100-ig mindenkit végignéztem, 100-200-ig az ismertebb neveket, pl. Bammer). Joey és Mdavid89 ellenőrizte őket már, de gondolom, te is megnézed. Elvétve lehet még esetleg találni régi sablonos oldalakat. Regasterios vita 2011. május 15., 21:35 (CEST)


  • Este átjavítottam és frissítettem (legalábbis az adatokat) a Justine Heninről szóló szócikket is. A táblázatot valamelyest átszerkesztettem, kihagytam belőle a kategóriát és a pénzdíjazást. (A szerkesztési összefoglalóba elfelejtettem beleírni az indoklást a sok szöszmötölés végén, ezért itt teszem meg.) Előbbi szerintem felesleges a színek miatt, és utóbbi sem szokott szerepelni az ilyen táblázatokban, max. az lenne érdekes, hogy maga Henin mennyit keresett az adott győzelemmel. A későbbiekben szerintem még bővítem ezt az amúgy már sok érdekes dolgot tartalmazó szócikket, pl. a másodszori visszavonulás kapcsán, de amúgy is lehet még írni Heninről, sok forrás van róla.
Közben azt is sikerült megtalálnom, hogy éppen te készítetted a táblázatot, méghozzá egyetlen szuszra (2008. december 2.). Elnézést! Ha nem értesz velem egyet, visszacsinálom!!! Regasterios vita 2011. május 19., 10:10 (CEST)

Szia, köszi, hogy javítottad, jól tetted :) semmi ok nem volt rá, hogy különböző legyen a többi cikkben található táblázattól. Szerintem is érdemes lenne bővíteni a cikket, sőt, mivel visszavonult, viszonylag könnyen teljessé lehetne tenni.
Látom, megerősített szerkesztő lettél, gratulálok! :) Pumukli vita 2011. május 19., 13:56 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm!:) Regasterios vita 2011. május 19., 14:01 (CEST)

Szia, ahogy néztem a cikkeket, nem nagyon találok már olyat, ahol nem cseréltük még ki a színeket :) szóval ezzel a feladattal nagyjából kész vagyunk :) Szerinted? Remélem, még sok ilyen közös projektünk lesz :) Felrakom mindjárt a Teniszműhelyhez is az új sablont, hogy most már mindenki ezt használja! Pumukli vita 2011. május 23., 13:17 (CEST)

Szia, megmondom őszintén, az utóbbi napokban már nem keresgéltem célzottan. Tényleg nem nagyon lehet már régi sablonos oldal. Én találtam is magamnak új feladatot egyébként. :-) Sok tenisztornáról nincsen szócikk, elkezdtem őket elkészíteni (Brüsszel és Párizs már kész van). Ma este meglesz Varsó, így a Premier tornák közül már csak LA marad. Aztán jönnek az International tornák, és még a tavalyi meg idei GS-tornákat is meg kéne majd csinálni. De ezekkel csak pihenésképpen foglalkozom (gyorsan össze lehet őket dobni a meglévő minták miatt), mert most éppen Andrea Petkovićba mélyedtem bele. Elkészítettem a 2010-es WTA-szezont is. Szóval igyekszem eltüntetni minél több fehér, akarom mondani, piros foltot.:-) Gondolom, neked most vizsgaidőszak van, sok sikert hozzá!:-) Regasterios vita 2011. május 23., 14:32 (CEST)
Azt még meg szerettem volna kérdezni, hogy van-e valamilyen javaslatod, észrevételed a fent említett szócikkek szerkesztésével kapcsolatban. Regasterios vita 2011. május 23., 20:22 (CEST)
Szia, megnézegettem a szócikkeket, szerintem nagyon jók lesznek :) Köszi a piros foltok eltüntetését! Olvastam a Teniszműhely vitalapján is a kérdésed, első olvasásra nem fogtam fel teljesen a problémát, de majd belemélyedek, hátha tudok vmi okosat mondani (ezt egyébként kétlem, mert a tenisztornákról szóló cikkek elnevezéséhez soha nem volt elég türelmem...) :) Igen, most vizsgaidőszakom van, köszi a jókívánságokat :) Pumukli vita 2011. május 24., 20:49 (CEST)

Tornák

Szia, lehet, kicsit tényleg összeszedetlen voltam.:-) Szóval egyfelől a Mercury Insurance Open esetleges átnevezésére kérdeztem rá. Ezt a versenyt sokáig San Diegóban rendezték, idén és jövőre pedig már a tőle nem messze lévő Carlsbadban tartják. Az angolban en:Southern California Open ennek a tornának a neve. Az egyik kérdésem tehát arra vonatkozott, hogy nem kellene-e nekünk is átvenni ezt az elnevezést, mert ahogy nézem, itt nálunk is egyre több torna a helyszínt adó város (esetleg ország) nevén fut, a hivatalos nevet mellőzve (ld. pl. Rome Masters, Madrid Masters, Cincinnati Masters, Canada Masters stb.). Nem akarom erőltetni a dolgot, esetleg mást is meg kellene kérdezni, talán annyira nem is fontos. A kérdésem másik részére nagyjából már rájöttem, de azért leírom még egyszer. Arra gondolok, hogy az en:Southern California Open szócikk fejléce alatt nem teljesen értettem ezt az utalást az Acura Classic elnevezésre, meg a los angelesi tornára. Azt gondoltam, talán egy darabig ez egy és azonos torna volt, aztán persze rájöttem, hogy 1995-től 1999-ig a LA-i versenyt hívták Acura Classicnak, 2000-től 2007-ig pedig a San Diegó-it. Másrészt viszont az en:LA Women's Tennis Championships szócikkben lévő táblázat szerint 2010-ben San Diegóba került át a verseny, amit nem igazán értek (egyesítették a két tornát?). Gondoltam, megkérdezlek, mint aki otthonosabban mozog az angol nyelvben. Azt is kérdezném, hogy mivel a Mercury Insurance Open nincs benne a sablonban, milyen néven kerüljön oda, mert valami rövid nevet kéne neki adni, és a San Diego most már nem megfelelő ugye (pl. Dél-Kalifornia??). Regasterios vita 2011. május 25., 20:54 (CEST)

Szia, ne haragudj a kései válaszért, kicsit elhavazódtam az egyetemi dolgokkal, de mostanra összeszedtem magam, és végignéztem, miket kérdezel :) Szerintem a Mercury Insurance Open maradjon egyelőre, mert ahogy nézem, ezeknél a tornáknál inkább a szponzori megnevezést használjuk, bár korántsincs egységes rendszerünk... nem is tudom, mit lehetne kezdeni, mert a Mastereknél pl. sokkal jobb a helyszínmegnevezés, meg nekem egyébként is szimpatikusabb (főleg hogy az talán ritkábban változik), csak ha mindenütt azt akarnánk használni, nagy kavar keletkezhetne...
A másik kérdésed: valóban először az LA-i verseny volt Acura Classic (1995-1999), aztán a San Diegó-i (2000-2007). Én úgy értelmeztem az angol szöveget, hogy 2009-ben úgy döntöttek, az LA-i tornát megszüntetik, a helyét a naptárban átveszi a San Diegó-i Mercury Insurance Open, és Premier torna lesz. Így viszont szerintem nyugodtan lehet a sablonban San Diego, mert csak egy van belőle (vagy valamit kifelejtek? :)) Pumukli vita 2011. június 2., 00:23 (CEST)

Szia, semmi gond, tudom, milyen egy viszgaidőszak.:-) Kiegészítettem akkor a sablont San Diego névvel. Azt felejtetted ki, hogy a torna helyszíneként idén és jövőre is Carlsbad van megadva. A helyszín neve viszont ugyanaz, mint San Diegónál volt: La Costa Resort and Spa (a GoogleMap ugyanazt a pontot dobja ki, ha ezt a helyszínt beírom a két város nevével). Szóval magas ez nekem. Annyit viszont sikerült kiderítenem, hogy ezek egymással közvetlenül szomszédos települések, és ha jól értettem, mindkettő San Diego megyében fekszik. Szóval ezen az alapon tényleg lehet a sablonban San Diego. Regasterios vita 2011. június 2., 11:10 (CEST)

OK :) Tudtam, hogy van még vmi csavar a dologban :) De akkor szerintem is nyugodtan lehet San Diego! Egyébként ha szeretnéd vhogy egységesíteni a megnevezéseket, akkor meg lehetne keresni Mdavid-ot, ő ha jól emlékszem, foglalkozott ezzel korábban, és hátha van vmi elképzelése a dologról. De persze én is itt vagyok, ha felmerül vmi :) Pumukli vita 2011. június 3., 11:22 (CEST)

Annyira nem szívügyem ez a dolog, csak tisztában akartam lenni ezzel a tornával. :) Persze, később még visszatérhetünk az elnevezésekre, de most más irányú céljaim vannak. Regasterios vita 2011. június 3., 15:01 (CEST)

WTA International Tornák

Szia, rendbe tettem a hivatkozott táblázatot, s egységesítettem a sablonnal, valamint a Műhelyben felsorolt tornákkal, illetve a hiányokat mindenhol pótoltam. Némelyik olyan tornának, amelyiknek még nincs szócikke (Kuala Lumpur, Koppenhága, Oszaka), némileg módosítottam a nevét a sablonban (talán a Műhelyben is...), illetve az idei évben debütálókat is el kellett neveznem (Baku, Washington, Texas), de ezeket tekintsd átmenetinek, mert ha ezek közül valamelyikről írni fogok, előtte mindig megkérdezlek, mi legyen a "hivatalos" neve. Ez kicsit odébb van még, csak belebotlottam ebbe a táblázatba, és nagyon elszörnyedtem azon, hogy az aucklandi tornát nem Arn Gréta, hanem "még mindig" Kim Clijsters nyerte, emiatt egyszerűen képtelen voltam nem helyrepofozni az egészet, és akkor már persze a sablont és a Műhelyszakaszt is meg kellett nézni. :) Regasterios vita 2011. június 10., 22:06 (CEST)

Ebben a táblázatban és a WTA Premier Tornáknál is dőlt betűvel jeleztem azokat, amelyeket 2011-ben nem rendeznek meg (jobbára soha többet). Mit gondolsz, jó ez így, vagy vegyük ki őket inkább a felsorolásból? Támadt még egy olyan ötletem is, hogy az aktuális évben már lezajlott tornák győzteseinek nevét vastaggal írhatnánk, így egyértelmű lenne, hogy melyik címvédő idei, és melyik tavalyi még. Mit gondolsz? Regasterios vita 2011. június 13., 01:19 (CEST)

Ehhez kapcsolódóan egy cikk, miszerint a most még International besorolású Brisbane-i torna jövőre Premier kategóriájú lesz. Regasterios vita 2011. június 13., 01:29 (CEST)

Szia, szerintem azok a tornák, amiket többet nem rendeznek meg, ne maradjanak a táblázatban, mert csak zavaróak. Inkább egyelőre lehetnek külön táblázatban (pl. Korábbi Premier tornák), dátumokkal, hogy melyik években rendezték meg őket, és akkor egyelőre maradhat akár az utolsó győztes is. A brisbane-i tornát végül is berakhatjuk már a táblázatba, csak sztem valahol jelöljük, hogy 2012-től Premier. Szerintem nagyon jó ötlet, hogy az ezévi győzteseket szedjük vastaggal. Pumukli vita 2011. június 13., 19:06 (CEST)

Rendben, megcsináltam. Szerintem is jobb, hogy külön vannak a korábbi tornák. :-) A brisbane-i versenyt egyelőre nem helyeztem át, felesleges sietni szerintem, bőven lehet még változás a jövő évi naptárban. Még csak június van, nem kell kapkodni. :-) Regasterios vita 2011. június 13., 22:40 (CEST)

Jó lett, köszi :) látom, rengeteget szerkesztesz, egyre jobbak a cikkeid, az Andrea Petković-cikk különösen, a helyedben most már meg sem állnék a kiemeltségig :) Pumukli vita 2011. június 16., 20:54 (CEST)

Sabine Lisicki

Szia. Sabine Lisicki oldalt kibővítettem, de még senki sem nézte meg, vagyis nincs elfogadva az amit újonan csináltam. Mivel láttam, h te is teniszezőket szerkezted, ezért gondoltam megkérdezem, hogy miért nem úgy látom az oldalt mikor ki vagyok jelentkezve, mint mikor be vagyok? Ferká vita 2011. június 26., 16:55 (CEST)

Köszönöm szépen a válaszodat. Igen nem most kezdtem, de elég régen szerkesztettem már, ezért elfelejtettem ezt azt..:D És esetleg nem tudod ki ilyen járőr, akinek lehet a vitalapjára írni? Ferká vita 2011. június 26., 18:22 (CEST)

Megfogadtam a tanácsodat és próbálok forrásokat keresni hozzájuk. A Julia Görges lapon már így is kezdtem el csinálni. Egy kérdésem viszont lenne. Mindenhova ahová beírom a forrásokat az egyes szám jelenik meg, és sehogy nem tudom megcsinálni, h szépen sorba menjen. Hogy lehet ezt megcsinálni. Amúgy bocsi h ennyit kérdezősködök...:D Ferká vita 2011. június 27., 13:37 (CEST)

Oké. Úgy próbálom majd csinálni. J és télleg bocsi, h néha elgépelem a szöveget, majd próbálok erre is figyelni..:D Ferká vita 2011. június 27., 20:23 (CEST)

Hewitt

Szia, akarod bővíteni? Ha nem, akkor ez azonnali, nem szub -- és az anon aligha jön vissza dolgozni rajta... --Pagonyfoxhole 2011. június 26., 01:22 (CEST)

Nem, nem akarom. Ezek szerint rosszul ítéltem meg, elnézést. A Petőfi Sándor-féle példát vettem alapul. :-) Részemről törölheted. Regasterios vita 2011. június 26., 01:28 (CEST)

Ez a Petőfi alapján is törlendő. :) Nagy, magyar, költő: ez általunk tudottan három tény. De az, hogy Huwit csalad a leghirhetebb gzilkoscsalad a vilag tortenelemben csak egy darab ellenőrizhetetlen lódítás, borzalmasan leírva. --Pagonyfoxhole 2011. június 26., 01:33 (CEST)

Igazad van. Nem sok értelme van a dolognak, csak úgy megörültem, hogy kitaláltam, mire gondolt az illető. :-) Regasterios vita 2011. június 26., 01:36 (CEST)

Hát igen, az se volt semmi. :) --Pagonyfoxhole 2011. június 26., 01:38 (CEST)

Ellenőrzés

Laci.d már megtette tegnap este 6-kor. :) Ilyenkor egyébként nyugodtan szólj a járőrök üzenőjén új szakasz nyitásával, vagy bárkinek külön-külön, mindenki szívesen segít. --Pagonyfoxhole 2011. június 26., 13:33 (CEST)

Ja, nem, tévedtem: te szerkesztettél utoljára benne tegnap 6-kor. Hogy Laci.d mikor jelölte meg, azt nem mutatja a laptörténet, de nyilván valamikor ma lehetett. --Pagonyfoxhole 2011. június 26., 13:53 (CEST)

2011-es wimbledoni.....

Pfuuu...nem is vettem észre, hogy már van olyan lap...azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elveteműlt, hogy elkezdek egy ilyet szerkeszteni...:D Ferká vita 2011. június 29., 19:18 (CEST)

Martina Müllerek

Szia! A WP:JÜ-n olvastam a bejegyzésedet. Az ilyet kérdezni sem kell, a huwikin egyezmény van arról, hogy már 2 azonos alakú címszó esetén is egyértelműsítést csinálunk mindkét címre, „főjelentést” nem hagyunk meg címszóként, csak az egészen kivételes nagyon-nagyon egyértelműá esetekben, mint pl. Budapest vs Budapest (egyértelműsítő lap).

Leírom, hogy mi ilyenkor a teendő:

  1. A névtérben lévő egyértelműsítetlen névalakú szócikket át kell nevezni.
  2. Az átnevezés után visszamaradó egyértelműsítetlen névalakot a létrehozandó egyértlapra kell irányítani. Ez egy nagyon fontos lépés, mert így a jövőben minden újabb cikkben, amelyben a hivatkozást netán az egyértelműsítetlen névalakkal írják meg, a link zöldként az egyértlapra fog mutatni, és így onnan könnyen ki lehet választani belőle a helyes hivatkozást!
  3. Létrehozod az egyértlapot. (Az interwikiket ki kell keresni hozzá. Itt most a konkrét esetben csak 2 nyelven volt egyértlap, amik viszont eddig nem hivatkozták egymást(!), ezért fontos volt mindkettőt betenni, mert bot nem tudta volna különben utánarakni a másikat. Ha egy más nyelvű wikiben az egyértlaphoz van interwikisor, akkor elég egyetlen interwikit betenni, a bot utánarakja a többit.)
  4. Javítod a hivatkozásokat, hogy a korábbi egyértelműsítetlen névalakok innentől kezdve ne az egyértlapra, hanem az egyértelműsített névalakokra mutassanak. (Olyan is lehet, hogy van köztük, ami eleve nem az eredeti szócikkre akar mutatni, csak nem volt egyértelműsítve, és úgymaradt – a mostani esetben ilyen nem volt.) Illetve 1 mégis volt, a Caroline Wozniacki cikkben. Na, ilyenek fényrederülésére is jók ezek az egyértelműsítő átnevezések.
  5. Az átnevezéssel egyértelműsített szócikk tetején el kell helyezni az {{egyért2}}(?) sablont. (Ha 2-nél több azonos nevű személy van az egyértlapon, akkor az egyért2 sablonnal nem a másik szócikkre, hanem az egyértlapra kell hivatkozni.)

Remélem, segítettem :-) -- Joey üzenj nekem 2011. június 29., 22:06 (CEST)

Persze, nagyon köszönöm!:) Regasterios vita 2011. június 29., 22:16 (CEST)
No, még a hivatkozások javítása közben voltam (csak közben dolgom akadt egy kínai labdarúgónő cikkével, akire a német hivatkozásainak javítása közben akadtam), és látom, hogy közben beszálltál :) A cikkértékelő műhely hivatkozásait nem szükséges javítani, azokat a cikkértékelő bot javítja (általában naponta fut), illetve tulajdonképpen az olimpiaműhely szócikklistájában se feltétlenül szükséges (azt amúgy is nehéz megnyitni a hosszú lista miatt), mert azt is havonta frissítjük bottal. -- Joey üzenj nekem 2011. június 29., 22:45 (CEST)
Én meg azt hittem, direkt hagytad nekem. :) Regasterios vita 2011. június 29., 22:52 (CEST)

Haugwitz János

Szia. Ha egy cikk láthatóan egy másik (feltételezhetően nem szabad) forrás szó szerinti másolata, akkor a {{jogsértő}}(?) sablont szoktuk használni, a másolmány szöveget pedig kommentbe (<!-- szöveg --->) tesszük, így a cikk másoknak is feltűnik, és újraírás nélkül bizonyos idő múlva törlik. – Laci.d vita 2011. július 8., 05:15 (CEST)

Rendben, köszönöm. Regasterios vita 2011. július 16., 23:49 (CEST)

re: vizsgák

Szia, ne haragudj, hogy ilyen sokára válaszolok, kicsit sűrű ez a nyár... arra nem volt energiám, hogy a Federer-cikket frissítsem Wimbledon után, ami azért elég gáz, nem szoktam ilyet csinálni :S
Lezajlottak a vizsgák, szerencsére ezen már sikeresen túlvagyok, nem is lettek rosszak :) De most még nem térek vissza, mert most két hétig nem leszek itthon, nyaralni megyek :) Látom, közben járőr lettél, gratulálok hozzá! Pumukli vita 2011. július 22., 17:27 (CEST)

Date Krumm Kimiko

Szia, neked szólok, mert tapasztaltabb vagy a szerzőnél: a hölgyet igazából így hívják: クルム伊達公子, vagyis Kurumu Date Kimiko. Ugye német a férje, úgy hívják, hogy Krumm, amit a japán átír kanákkal Kurumuvá. Ezt talán ne kövessük, de a japán wiki a fenti formában hozza, mi pedig tartjuk magunkat a névsorrendjükhöz. Tehát át kéne nevezni erre: Krumm Date Kimiko. --Pagonyfoxhole 2011. július 31., 23:44 (CEST)

Köszi szépen, akkor elvégzem az átnevezést meg az átirányításokat. Töredelmesen bevallom egyébként, hogy szegről-végről ismerem a szerzőt, és én biztatom szegényt (13 éves), hogy próbálkozzon, ezért mentem végig a cikkén oly hamar (persze amúgy is megtenném). Regasterios vita 2011. július 31., 23:50 (CEST)

Az igen derék dolog. :) Majd a végén az átnevezett változat iwikijét tedd be az angolba meg a japánba, mert azokban, legalábbis az előbb, még nem volt ott. Illetve tkp. mindben ki kéne persze javítani az új formára. :) --Pagonyfoxhole 2011. július 31., 23:53 (CEST)

Rendben, meglesz. Regasterios vita 2011. július 31., 23:55 (CEST)

interwikilista

Szia, olvasd el ezt: Wikipédia:Nyelvközi hivatkozások. Legfontosabb: az enwiki mindig elöl van, érdemes, sőt célszerű csak azt betenni (meg az enwikire a te magyar linkedet), aztán jönnek a botok. Ők jobban tudják, milyen ábécésorrendet alkalmazzanak, én pl. már láttam a Magyart az m-nél, de a h-nál is, a Nippont az n-nél, de a j-nél is. Zűrzavar. Bízd a botokra. --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 2., 01:46 (CEST)

Ja, ezt nem tudtam, bocsánat. Köszi az eligazítást. Regasterios vita 2011. augusztus 2., 10:45 (CEST)

Válaszok egy egyebes kocsmafalon. --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 2., 13:59 (CEST)

Nasztasszja Jakimava

Szia. Ne haragudj, de nem tudtam. Azt hittem, hogy én írtam el és nem vette észre senki, és ezért javítottam ki, mert angolban ugye Anastasia Jakimova...Ugyh mégegyszer bocs.Ferká vita 2011. augusztus 2., 21:11 (CEST)

Egyébként jó ötlet az, hogy kibővítem a teniszezők pályfutását, vagy nem? Mert az angol Wikin néztem, hogy minegyik teniszezőnek ilyen évekre lebontott oldala van, és gondoltam megcsinálom itt is.Ferká vita 2011. augusztus 2., 21:17 (CEST)

Oké, igekszem. Most is pont forrásokat keresek...:D:D Ferká vita 2011. augusztus 2., 21:30 (CEST)

Re: FC Barcelona 2011

Szia! Ha az adott napot már létrehozták, elég azt megnyitnod. Ha még nem, kattints a Feltételezhetően... melletti linkre, és azon belül hozd létre. A barcelonás cikket azért töröltem, mert egy enciklopédikus tartalmat nem hordozó cikk másolata volt. Az ilyeneket eltévedt tartalomnak hívjuk, és azonnalizhatók. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. augusztus 7., 22:44 (CEST)

építési engedély

Szia! Valószínűleg nem vetted észre, de Kovács Ildikó 1976 vitalapjáról kiderül, hogy engedélyt szerzett a bankráció tartalmának bemásolására, itt például láthatod az engedély számát: Vita:CHF LIBOR. Ha az Építési engedély is onnan származik, akkor nincs vele baj. Üdvölettel --Hkoala 2011. augusztus 11., 22:06 (CEST)

Orosz

Szia! Nem rossz, nem rossz, de csak majdnem :-) Ha nem lenne benne lágyságjel, akkor OK is lenne, mert a я betű lágyítaná Gy-re az egyébként D-ként átírandó Д-t, és akkor maga a-ként lenne átírandó. Azonban a lágyságjel már önmagában lágyítja a Д-t Gy-re, így a я megtartja átírásban magát ja-ként, úgyhogy a helyes cím Vitalija Anatoljevna Gyjacsenko lesz. -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 15., 22:53 (CEST)

Így van, lásd még: WP:CIRILL -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 15., 23:10 (CEST)
Bátran! Én ebből tanultam meg a bolgárt, a macedónt, az ukránt és a belaruszt! Néha bizonytalan vagyok, olyankor belenézek, és mindig egyértelműen segít. Mostanában nagyon sok átírást csinálok, mert a műhelytagjaim szinte csak úgy gyártják a nemzeti olimpiai cikkeket, amikhez a forrásanyagok meg angol nyelvű adatbázisok, így a wikibe általában nem a megfelelő formában érkeznek meg a nevek. -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 15., 23:28 (CEST)

Pennetta

Szia. Tudnál nekem segíteni? Flavia Pennetta páros győzelmeit írom, és megcsináltam az eészet, aztán valamit elírtam, és a szép táblázatból vmi undormány lett. A szép táblázatot úgy értem, hogy az ellenfelek a döntőben résznél ki volt írva az összes játékos teljes neve és úgy voltak egymás alatt 2 sorban, most meg ha kiírom a teljes nevüket, akkor 4 sort foglalnak el. Mit csinájak? Úgy szeretném, h kinézzen mint az első két sor, hogy a teniszező teljes neve ki legyen írva és ne csak a vezetékneve. Remélem érthető voltam. Ferká vita 2011. augusztus 17., 11:10 (CEST)

Oké, köszi. Akkor majd úgy fogom..:D És bocsi ha néha elég hülye kérdésekkel zaklatlak..:D Ferká vita 2011. augusztus 17., 19:25 (CEST)


A FED-Kupának nem találtam meg a színét (mint a Grand Slam vagy az International tornákét) ezért ilyen színnel csináltam meg (Flavia Pennetta). Jó ez a szín, vagy a Fed-kupának is megvan a saját színe? Ferká vita 2011. augusztus 18., 10:39 (CEST)

Azért raktam be ezt a színt, mert az év végi WTA-Tournál ez a szín volt berakva, nem én választottam...:D Ferká vita 2011. augusztus 18., 16:40 (CEST)

Nem tudom melyik évi WTA-Zour végén ki volt írva, hogy Fed-kupa, és ott az a szín volt, én meg azt átmásoltam, mert nem találtam más színt, és azért..:DFerká vita 2011. augusztus 18., 21:04 (CEST)

Akkor örülök, hogy megvan. :D Azt meg nem tudtam, hogy azt a pontosvesszőt nem kell átmásolni..:d Ferká vita 2011. augusztus 18., 21:29 (CEST)

Commonwealth Bank of Tennis Champions

Szia. Meg szeretném csinálni a Commonwealth .... szócikket, és meg akartam kérdezi,hogy írjam e oda a jelenlegi kvalifikáltakat, és akkor mindig frissíteni, vagy azt ne? Úgy mint az angol wikin. Ferká vita 2011. augusztus 21., 12:25 (CEST)

Megírtam a szócikket, de nem tudom, hogy a korábbi győzteseknél, amikor Bartoli feladta a meccset, azt rakjam forrás alá, vagy ne? Mert múltkor azt mondtad, hogy a táblázatba nem kell forrást rakni, ha a szövegben szerepel, de ez esetben nem szerepel a szövegben. Meg még azt is szeretném megkérdezni, hogy Wickmayer doppingügyét írjam e bele a cikkbe vagy ne? Ferká vita 2011. augusztus 22., 11:06 (CEST)

Nem, külön évekre nem akarom lebontani a tornát...szerintem az felesleges lenne...Így most jó?Ferká vita 2011. augusztus 23., 10:09 (CEST)

Tier vs Premier

Üdv! Ez minden szerintem nagyon bonyolult dolog, nem is tudom ki találta ki hogy összehasonlítsuk a két különböző besorolást. Legjobb lenne az hogy két különböző sablon legyen a korábbi Tier-es tornákra és a mostani Premier-tornákra (te mit szólsz ehhez?). A sablonból az jön ki hogy ami korábban Tier II volt az most Premier Five!?--Micky 2011. augusztus 22., 20:52 (CEST)

Ja, és a linkelést ki fogom javítani hogy a Premier Mandatory, Premier Five és a Premier mutasson a WTA Premier Tornákra.--Micky 2011. augusztus 22., 20:52 (CEST)

Szia, most raktam bele egy sortörést, megnézed, hogy tetszik? Pumukli vita 2011. augusztus 24., 11:32 (CEST)

Szutama

Igen, én sem akartam elhinni, hogy ez a hétezer lakosú kis izé teniszparadicsom lett volna, de utánanéztem a neten, és az volt! Lehet, hogy még ma is az, persze ma már talán az új nevén. --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 4., 17:35 (CEST)

Doi

Kiválóak az átírások! :) --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 4., 19:29 (CEST)

Li Na

Nálam teljesen normális, remélem, most már nálad is. Egy darabig faltól falig volt itt minden. --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 10., 23:03 (CEST)

Mi a fene kavarhatott be? --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 10., 23:12 (CEST)

Szétesés rengeteg volt, de olyan, amit mondasz, nálam még soha. Persze én se értek hozzá. --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 10., 23:21 (CEST)

Hogyne, az mindenkinél volt az előbb, olyat nem láttam, hogy egy cikk úgy maradjon. :) --Pagonyfoxhole 2011. augusztus 10., 23:36 (CEST)

Stosur, Peer

Szia. Kerestem linket Stosur Lyme-kórjához, remélem jó, és működik is. Még egy kérdésem azomban lenne. A teniszező neve miért Sahar Peér, és nem Sahar Peer? Ferká vita 2011. augusztus 24., 22:07 (CEST)

Figyelőlista

Szia. A figyelőlista mire szolgál, és hogy tudok oda oldalakat berakni? Ferká vita 2011. augusztus 28., 11:56 (CEST)

Köszi Ferká vita 2011. augusztus 29., 09:14 (CEST)

Re: Aojama Súko

Szia, az átírás tökéletes. – Laci.d vita 2011. augusztus 30., 20:27 (CEST)

Szentendrei HÉV

Szia! Sejtettem, de továbbra sem értem, miért és kit zavar? Évtizedeken át Árpád híd volt a megálló neve, én csak így ismerem. Valószínűleg nem vagyok egyedül vele. Nekem például fogalmam se lenne, mi az a Szentlélek tér, ha itt nem olvastam volna, mivel jónéhány éve nem utaztam HÉV-en, de korábban nagyon sokat. A Köles utcai megállót is átnevezték, de azt legalább tudom, hogy mi az a Kaszásdűlő. LApankuš→ 2011. szeptember 6., 13:52 (CEST)

Re: Megint átírás

Szia! Lehet, hogy elsőre furcsa, de mivel bolgár, ezért Малеева nálunk Maleeva lesz. Az ukránok szócikkcímei rendben vannak, a dupla átirányítások javítása után egyéb teendő nincs, bár ha esetleg rosszredirről is van átirányítás, akkor azokat a hivatkozásokat célszerű az érintett cikkekben is javítani, ugyanis ilyen bot tudtommal már nagyon régen futott utoljára a huwikin, ilyenformán az is bizonytalan, hogy mikor lesz újra. Golubev nagyon nehéz eset :( Oroszként született a Szovjetunió oroszországi részén, és csak 2008 óta versenyez kazah színekben, ez adja a problémát... Az önmagában nem szokatlan, hogy orosz nemzetiségű sportoló kazah válogatottként versenyez, hiszen az ország lakosságának közel harmada orosz. Azonban tekintettel arra, hogy nevezetességük alapját az adja, hogy Kazahsztán sportolójaként versenyeznek, ezért átírásban kazahként kezeljük őket, vagyis nincs apai név a szócikkcímben, de magában a cikk első soraiban feltüntetjük az oroszos névalakot is, lásd pl. Vaszilij Zsirov. Golubev azonban sokáig orosz nemzetiségű oroszként versenyzett... Jelenlegi kazah színei miatt hajlanék a kéttagú névalakra, ezért nem követünk el hibát, ha így hivatkozzuk, hiszen erről amúgy is kellene redir, ha lesz cikke, de jó kérdés, hogy mi legyen majd a szócikkcím... -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 28., 22:03 (CEST)

Moszkvában született, ott is él, meglehetősen erőltetett így a kazahsága, de biztos megvan a maga jó oka, hogy mégis miért Kazahsztán színeiben versenyez. Szerintem nem hiba oroszként kezelni, a 3 tagú név maradhat... -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 30., 21:55 (CEST)

Igen, előfordul, hogy egyedileg kell mérlegelni. Azt meg ne felejtsük el, hogy Fehéroroszországban az orosz is hivatalos nyelv, meg aztán ott van ugye a sportsajtó is, így már nem is annyira meglepő a belarusz szövetség hozzáállása a nevek kezeléséhez, ugyanakkor mi meg ismeretterjesztő enciklopédia vagyunk, és a nemzeti névalakokat használjuk. -- Joey üzenj nekem 2011. augusztus 30., 22:34 (CEST)

WP:KA

Hát ez jó. Buta hibát csináltam, és három és fél éve nem vette észre senki... Kösz a javítást. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. szeptember 16., 19:50 (CEST)

japánok

Szia, jók, csak Josida Juka rövid u-s. Hiába, ő nem Júko. Nem egy egyszerű nyelv. :) --Pagonyfoxhole 2011. szeptember 16., 22:00 (CEST)

Szia

Szia, semmi baj, sőt én köszönöm, hogy átírtad a Sarapova cikket, azt pedig külön nagyra értékelem, hogy meg is osztottad a vitalapomon a változtatásokat.:) --West Rosen vita 2011. szeptember 20., 19:14 (CEST)

Unci

Szia, semmi köze hozzánk, amolyan marháskodás. Ez a pőnicsizé valamilyen más formában már volt, legközelebb a szerző is repül. --Pagonyfoxhole 2011. szeptember 22., 12:30 (CEST)

Videoton

Szia!

A Videoton egyik dolgozójaként szeretném frissíteni a magyar Wikipédiás oldalunkat. Akárhányszor akarom frissíteni az adatokat azonban folyamatosan visszaváltoztatod az adatokat, megjegyzem hibásakra.

Kérlek indokolnád miért csinálod ezt?

Üdv, Winters1234

Videoton 2.

Szia!

Köszönöm a választ (sajnos nem tudom, hogy kell válaszolni arra, amit írtál - elég ha csak a vitalapomra írom, és Te kapsz értesítést róla?). Megértem, és jogosnak tartom az érvelésed.

A honlap jelenleg frissítés alatt van, a kollégám nemsokára feltölti az új prezentációnkat a főoldalra (a honlap jobb oldali menüjében még a régi van fent). Abban bent lesznek a friss adatok. A többi frissítése még várat magára, de addig is meg lehet azt jelölni/elfogadod azt, mint hiteles forrást?

Az iparág a szerződéses gyártás, illetve az elektronikai gyártási szolgáltatás (utóbbi jó hülyén hangzik magyarul, de ez a helyes fordítása az iparágnak). Ezen belül nyújt különböző szolgáltatásokat a Videoton a vevőinek, amelyek egyrésze konkrét gyártást jelent, míg a másik része, ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat pl. mérnöki tevékenységet jelent.

Légyszi ezt fogadd el, hiszen a releváns sajtó (pl. Manufacturing Market Insider), és a konkurenciáink is így tekintenek magukra, illetve kezelik az iparágat.

u.i. Köszi a tippet az aláírással kapcsolatban

Winters1234 vita 2011. szeptember 23., 15:22 (CEST)

NFM

Szia, köszönöm a lapon a pontosítást. A közlemény további részleteit én is láttam, de a Magyar Közlönyben ezek a változások (szemben Nyitrai Zsolt felmentésével és kinevezésével) nem lettek eddig kihirdetve, ezért nem is frissítettem ezeket a szócikkben. Az igaz, hogy vélhetően nem lesz változás, de szerintem a közigazgatás kapcsán érdemes megvárni mindig egy végső pontot, amikortól már nem változhatnak a dolgok. Ez persze csak egy javasolt elv, pusztán jelzem, hogy igyekeztem/igyekszem az ilyen tartalmú cikkeknél ezt követni.

üdvözöl: Tor

Scheepers

Köszönöm szépen. Úgy találtam rá a linkre, hogy beírtam Google-be, hogy Scheepers Wimbledon wildcard 2010, és keresgettem olyan oldalt, amit úgy gondoltam, hogy jó, és pontos is. Ferká vita 2011. szeptember 25., 10:12 (CEST)

Oké. Köszi. Ferká vita 2011. szeptember 25., 11:06 (CEST)

Lenne egyí kérdésem. Amikor Grand Slam Tornán a selejtezőbe esett ki, akkor is le kell írni, hogy melyik körben, és ki volt az utolsó ellenfél, vagy akkor csak azt, hogy selejtező és kész? Ferká vita 2011. szeptember 25., 11:40 (CEST)

re: Daróci Bárdos Tamás

Üdv!

Szerintem így ok, de mindjárt kérdezek valakit, aki jobban ért hozzá.

Ha van kedved, időd, akkor átfogalmaznád ezt is, (akkor nem jelölöm jogsértőnek.) Sapszon_Ferenc_(karnagy,_1929) mert ez is másolmány, User:ThSoft 2011. augusztus 5., 00:25-kor hozta létre, de itt már 2011. augusztus 04. csütörtök, 17:01 -kor volt ugyanazzal a szöveggel.

Henrik 2011. szeptember 26., 15:39 (CEST)

Kérdeztem, és így ok.

Henrik 2011. szeptember 26., 16:08 (CEST)

Ok, addig ráér.

Henrik 2011. szeptember 26., 17:06 (CEST)

Ok, Kösz, ha találok még ilyen cikkeket, akkor szólok. Szerintem is értelmesebb lenne az egyért lap helyett a másik cikkre hivatkozni. Henrik 2011. szeptember 26., 23:41 (CEST)

Megcsináltam. --Henrik 2011. szeptember 26., 23:45 (CEST)

Szia

Szia csak azt akarom mondani hogy nagyon nagyon köszönöm a segítséget mindenben...DDD És csak annyi hogy nem tudod hogy kell olyat csinálni amit te szoktál hogy oda oldalra egy képpel és alá írással odateszed a színészt és alá néhány adatt....ezt hogyan lehet csinálni??:OO Kösz mindent mégegyszer is :DDDD

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Heather6666 (vitalap | szerkesztései) 2011. szeptember 26., 20:03 (CEST)

Karácsony puding

Igen látom, bocs. Csak tudod nekem a 1999-es kiadás van meg. Köszönöm a segítségedet. Üdv:--Czicza Kristóf magyar Wiki felhasználó(salkis) vita 2011. szeptember 30., 14:37 (CEST)

A karácsonyi puding

Köszönöm segítségedet! Cserébe egy cica!

Czicza Kristóf magyar Wiki felhasználó(salkis) vita 2011. szeptember 30., 14:41 (CEST)
Köszönöm, ez igazán túlzás. :-) --Regasterios vita 2011. szeptember 30., 14:43 (CEST)

Bánkuti Miklós

Ha lesz időd, akkor átfogalmaznád (innen:[1])

Henrik 2011. október 1., 20:31 (CEST)

Ok. Henrik 2011. október 1., 20:36 (CEST)

Keret

Szia!

Nincs mit. A keretben lévő kérések késznek számítanak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 1., 23:29 (CEST)

Aranylemezek

Szia!

Szerinted, ha nem aranylemezesek az előadók, akkor miért kaptak arany, platinalemezeket, miért szerepeltek ezek a hírek újságokban és az rtl-n? Először nézz után és aztán törlj! Én forrásokkal támasztottam alá!

Üdv: Lacika455

Harisnya

Köszönöm a figyelmezetésedet, kedves Regasterios, elfelejtettem az eredeti helyről törölni a szöveget. Most pótoltam. Üdv. --Elkágyé vita 2011. október 7., 22:53 (CEST)

Linkjavító anon

Szia, ne felejtsd el üdvözölni az ilyen hasznos újakat! --Pagonyfoxhole 2011. október 15., 00:25 (CEST)

Már húszmillió

Tisztelt Szerkesztőtárs!

A Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#HÚSZMILLIÓ FELETT! című fejezetében olvashatsz az újabb mérföldkő eléréséről. Ebben a fejezetben tettem néhány -remélem nem ünneprontó- javaslatot. Ha időd engedi kérlek látogass el a platformra és írd le véleményedet! Üdvözlettel: --Kispados vita 2011. október 25., 13:36 (CEST)

Hopman Cup

Szia. A Hopman Cupnak mi a saját színe? Mert Cibulková nyert egy ilyen tornát, és be szeretném hozzá írni? Ferká vita 2011. október 29., 09:35 (CEST)

Szia! Miért lenne gond, ha javítod a cikket? Köszönöm is. Egyben ráébresztettél, hogy pár év még hiányzik a listáról, ezeket most pótoltam. Üdv!  … szalax vita 2011. október 29., 18:29 (CEST)

Szia. Köszönöm szépen, egyébként megcsináltam volna, csak közben egy másikat kezdtem el. Ferká vita 2011. november 2., 08:36 (CET)

Re:Safranszkij

Köszi, hogy szóltál. Mindjárt rendezem a dolgot. --VargaA vita 2011. november 1., 17:54 (CET)

Üzenetváltás a Lászlók köréről

Tisztelt Szerkesztőtárs!

Köszönettel Vettem 2011. november 2., 00:07-es üzeneted, melyben tájékoztattál, hogy kénytelen voltál visszavonni minden változtatásomat.
Majd 00:33-kor újabb üzeneted érkezett, amelyből örömmel látom, hogy visszavontad visszavonásaidat.
Konkrétabban: holnap, november 3-án 9:00-kor a budai Nagy Imre-téren a Magyar Tudmány Ünnepén együtt koszorúzunk Szögi László tanár úrral. A rendezvény szervezése közben benéztem a László szócikkbe, hogy ott találom-e a nevét. Meglepve láttam, hogy még hiányzik. Pótoltam a hiányt. És ha már a Lászlók körében szerkesztői üzemmódban voltam, az abc szerinti sorból kilógó Szvétek Lászlót kivettem Szlávics és Szollás közül, és a helyére, a végére tettem.
Te november 1-én 23:55-kor egy lendülettel törölted Szögi László nevét és visszatetted Szvétek Lászlót Szlávics és Szollás közé. Majd 00:07-kor gyorsan küldtél egy intőt nekem.
Aztán észrevetted, hgy Szvétek kilóg a sorból, és 00:14-kor visszatetted az abc szerinti helyére, majd 00:23-kor beírtad a laptörténetbe: "abc-rend".
Öt perc múlva, 00:28-kor megtetted a hátralévő lépést: "Szögi László akkor persze visszakerül".
Ezzel részemről minden rendben, a többit tedd legjobb belátásod szerint. Ha írásaimban tévedéseket találsz, kérlek, szíveskedj javítani. Gyarló ember vagyok, aki tudja: tévedni emberi dolog. Nekem is, Neked is.
Egy teendőm még maradt. 23:55-ös szerkesztői összefoglalódban ezt örökíted meg a laptörténet, s ezen át a történelem részére: "Visszavontam az utolsó 2változtatást (szerkesztette *feridiák és Laci.d); előző változat: 10546037 (Einstein2): tessék jobban megnézni". Ebből az ember azt gondolná, hogy párhuzamosan küldesz üzenetet az általad összekapcsolt két személy részére. Megnéztem Laci.d vitalapját, ahol érdekes és korrekt viták olvashatók. Úgy tartom illőnek, hogy érintettsége okán Veled párhuzamosan Neki is megküldjem üzenetváltásunkat. Ezért is írtam előbb saját vitalapomra, s onnan küldöm tovább.
Üdv:--*feridiák vita 2011. november 2., 07:54 (CET)

P.S. Mint a fent írt november 3-i rendezvény szervezője ezennel tisztelettel meghívlak, hogy ha időd engedi, gyere el. Alkosunk és ünnepeljünk együtt!

Köszönöm, vettem, ld a vitalapon! Üdvözlettel:--Petej vita 2011. november 2., 17:39 (CET)

A geneall.net valószínűleg téved, a Révai nagy lexikona szerint és a genealogy.euweb.cz szerint is Gyöngyösszentkereszt a halálozás helye. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ginery (vitalap | szerkesztései)

Köszi a tippet, eddig még úgysem kerestem meg, hogy a neten egyáltalán fent van-e a Révai. Ma is tanultam valamit. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ginery (vitalap | szerkesztései)

Andrea Petković

Tényleg, nem vettem észre tegnap :) Asszem nekem is itt lenne az ideje archiválni valamit a vitalapomon... Próbálok most már sűrűbben itt lenni, valóban elég hosszú ideig voltam távol... de látom, rengeteget szerkesztettél közben :)
A Petkovic-cikkhez szétnézek, honnan lehetne képeket találni, úgy látom pl., hogy a flickr-ről nagyjából minden szabad képet feltöltöttek a commonsra, kivétel a legjobbat :) Ha tetszik, ez pl. máris feltölthető creative commons licenccel.
A Federer-cikknél egyébként én Fed hivatalos honlapján, a fan fórumon kértem saját képeket szurkolóktól, elég segítőkészek voltak, amikor írtam, mihez kellene :) Gyorsan megnéztem, úgy látom, Petković honlapján nemigen működik ilyen fórum, de van egy facebook-oldala, ott is lehet próbálkozni. Pumukli vita 2011. augusztus 24., 11:51 (CEST)

Szia, nagyon szép képeket válogattál, főleg a közeli képek tetszenek! :) tényleg nagyon jót tennének a cikknek! Szívesen segítek az angolban! Igazából fel tudod venni valahogy közvetlenül a kapcsolatot a képek készítőivel? Mert úgy lenne a legjobb, akkor el lehetne mondani nekik, miért szeretnél engedélyt kérni stb., és meg lehetne kérni őket, hogy csatolják neked a kért képeket, és hozzájuk pl. az itt talált engedélyező szöveget, kitöltve. Ezt az illetőnek vagy magának kell elküldenie a permissions-hu@wikimedia.org címre, vagy Neked kell a saját email címedről továbbítanod (szerintem ez a jobbik eset, mert így jobban nyomon tudod követni, hogy áll a folyamat). Így jó lesz? Ha elküldöd nekem, kb. mit szeretnél írni, lefordítom :) Pumukli vita 2011. augusztus 28., 22:00 (CEST)

engedélykérés

Szia, lefordítottam az engedélykérést, remélem, jó lesz! Szerintem ne csak a magyar wikire kérj engedélyt, mert az jogilag bizonytalan helyzetet teremt (az más kérdés, ha csak ide töltöd fel, és nem rögtön a commonsba, mert az egy kicsit „védettebb”, amíg szemet nem vetnek rá más wikik, akik persze ezzel a licenccel nyugodtan felhasználhatják majd...). A felbontást sem érdemes beleírni, mert az csak további megkötést jelentene a felhasználásnál – és végül is ha ő egyszer ilyen maximális felbontással adja oda a képet, jobb minőségűt elég nehéz lenne előállítani :) Pumukli vita 2011. szeptember 3., 01:53 (CEST)

Dear Harjanto Sumali,
I am XY from Hungary, an editor of the Hungarian Wikipedia. At present I am working on an article presenting Andrea Petkovic, and my aim is to let it become a featured article on the Hungarian Wikipedia. For this purpose, I would like to use one of your photos that I found here: http://www.flickr.com/photos/13836019@N07/5565906649/in/faves-65298900@N03/.
I would like to ask you to kindly give me permission to use your photo on the Wikimedia project, under the license "Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 (fur further information, see http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/).
If you are willing to help in improving the article, please send the permission below to my e-mail address (…).
Thank you very much.
Kind regards,
XY

I hereby affirm that I (NAME) the creator and/or sole owner of the exclusive copyright of [SPECIFY THE WORK HERE - describe the work to be released in detail, attach the work to the email or give the URL of the work if online]

I agree to publish that work under the free license "Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0" (unported) and GNU Free Documentation License (unversioned, with no invariant sections, front-cover texts, or back-cover texts).'

I acknowledge that by doing so I grant anyone the right to use the work in a commercial product or otherwise, and to modify it according to their needs, provided that they abide by the terms of the license and any other applicable laws.

I am aware that I always retain copyright of my work, and retain the right to be attributed in accordance with the license chosen. Modifications others make to the work will not be claimed to have been made by me.

I acknowledge that I cannot withdraw this agreement, and that the content may or may not be kept permanently on a Wikimedia project.

[SENDER'S NAME AND DETAILS (to allow future verification of authenticity)]
Copyright-holder
[DATE]

Szia, bocsánat, nem vettem észre valahogy, hogy írtál... (valószínű vmelyik családtagom nézegette épp a wikit, amikor jött az üzenet) - szóval persze, jobb, ha beleírod rögtön a linket, az unversioned stb. pedig kivehető, arra utal, hogy mi mindent lehet csinálni a képpel, de sztem se túl érthető, sokkal jobb, amit belinkeltünk a licenchez. Pumukli vita 2011. szeptember 9., 19:40 (CEST)

Szia, gratulálok!!! :) Örülök, hogy ilyen hamar sikerült :) Pumukli vita 2011. szeptember 13., 19:45 (CEST)

Városi Sportcsarnok, Bcs

Szia!

Nem gond, tényleg nem feltűnő. Azért vagyok, hogy figyeljek! :) Üdv: --Tobi Üzi :) 2011. november 6., 15:04 (CET)

NFM

Szia, a forrásolással csak az a gondom, hogy a Közlönyben megjelent határozatok kinevezésről/felmentésről nem kivághatók az adott számokból és így minden esetben felugró ablakban, csak a teljes Közlönyre lehet rámutatni. Nem tudom, ez indokolt-e. Mit gondolsz? --Tor vita 2011. november 9., 20:25 (CET)

re:Petkovic

Szia, igen-igen, nagyon eltűntem :( épp külföldön vagyok pár hónapig (az inkognitó kedvéért: ott, ahol kedvenc teniszezőm tornát nyert :):) de a döntőn nem voltam kint sajnos), úgyhogy borzasztóan elhanyagolom a szerkesztést... de azért bejelentkezem pár naponta, úgyhogy ha bármi kérdésed van, írj, az is lehet, hogy akkor jobban visszarázódom :) A Petkovic-cikket is nézegettem valamelyik nap, nagyon szép már, mindenképp támogatni fogom a kiemelést :) Pumukli vita 2011. november 14., 01:21 (CET)

Szia, észrevetted, hogy írtam? :) annyi minden történik a vitalapodon, talán elveszett a válaszom a többi között... elkezdtem előlről végigolvasni a cikked, nagyon jó :) a GS-táblázatoknál nem akarod esetleg használni ugyanazokat a színeket, amiket a tornáknál? Pumukli vita 2011. november 16., 11:36 (CET)
Helyes :):) mindenképpen elolvasom az egészet, és írok majd véleményt róla, de már most borítékolható, hogy támogatom a kiemelést :) A színeket hagyd, ha így jobban tetszik, nekem mindig az volt a véleményem, hogy ha valaki kiemelt színvonalú cikket ír, akkor joga van eltérni a normáktól – pl. ha a teniszezőhöz jobban illenek más színek, akkor akár még azokat is megváltoztathatja. De ezt ki kell érdemelni :) Pumukli vita 2011. november 18., 13:18 (CET)

Rendben, mindenképpen részt veszek benne :) Pumukli vita 2011. november 27., 12:18 (CET)

térdizületi sérülés

A térdizület az ember legbonyolultabb - és sportolóknál a legsérülékenyebb - ízület. Van benne elülső és hátulsó belső keresztszalag, az izesülő csontok felszíneit pedig rostos porcból álló belső és külső sarló alakú képződmények egészítik ki. Azaz a keresztszalagok és a porckorongok sérülési távolról sem azonosak. De bármilyen legyen is az ízület sérülése a gyógyítás igen nehéz. Egy megsérült térdizületből minden erőfeszítés ellenére nagyon nehéz valóban épet varázsolni. Egy megsérült térdízület - bármilyen szakszerű és gondos is a beavatkozás - sohasem lesz már ugyanolyan jó. Sajnos sok szebb reményekre jogosító sportoló karrierje tört meg térdsérülések miatt. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2011. november 14., 08:06 (CET)

Andrea Petković

Szia! Láttam, hogy jelöltem az WP:ÉSZ versenyre a szócikket. Kiemelésre nem viszed el? Úgy tűnik, mehetne. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 15., 08:43 (CET)

Az utolsó szabálymódosítás során született egy olyan döntés, hogy azonos témájú szócikkek nem lehetnek munkapadon, hogy ne legyen egyszerre több város vagy sportoló vagy zeneszerző szócikke folyamatban. Tehát pl. a te szócikkednek akkor kell várnia, ha van éppen sport témájú cikk a munkapadon. Amikor az előző lejár, aznap kerül munkapadra a következő azonos témájú. A témákat a Wikipédia:Kiemelt szócikkek bemutatója oldalon látható kategóriabontás szerint kell érteni. Most épp munkapadon van a Monacói Nagydíj, ami december 8-án jár le, tehát ha nem esik be előbb más sport témájú cikk, akkor 8-án kerülne munkapadra Petković.- RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 15., 11:09 (CET)

Ahogy belenéztem, nem láttam bakit. Viszont írtad, hogy nem írtál szerzőket... ahol tudjuk, ott jó lenne, ha a cikkek íróit is beleírnád a sablonba azért. Mégis csak a teljesség kedvéért... - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 17., 08:41 (CET)

Sajna azt nem tudom. A cikktöri sablont mindig én szoktam megcsinálni a szócikkek vitalapján, eddig több százszor csináltam, ugyanúgy, egyformán, és egyszer az "Ide kattintva létrehozhatod a munkalapot" szöveg, másszor az "Itt kifejtheted a véleményedet" jelenik meg. Ez a sablonnak valami hibája. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 18., 13:40 (CET)

Futóhomok

Szia! Ne küzdj vele. A botgazdák üzenőjén már körvonalazódik a megoldás. --LApankuš→ 2011. november 22., 14:40 (CET)

Ja, látom, már oda is írtál... Viszont ezen a vitalapon nem tudok szakaszt szerkesztésre megnyitni. Nem tudod ennek az okát? LApankuš→ 2011. november 22., 14:44 (CET)

Nem volt szerkesztés link. De most már van. Lehet, hogy csak múló probléma volt. LApankuš→ 2011. november 22., 16:43 (CET)

Mégsem. Az előbb volt, de most mentés után megint nincs szerkesztés link. Az egész lapot meg kellett nyitnom a kiegészítéshez. Mindegy, ha nem tudod, úgyse segíthetünk rajta. LApankuš→ 2011. november 22., 16:45 (CET)

Ellenőrzés

Szia! Én ezt nem jelöltem volna ellenőrzöttnek, valójában rongálás volt (azt nem tudhattad, hogy He.henrik újabb zoknibábja által, de a mondat értelméből világosan látszik). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. november 27., 08:41 (CET)

re egyértelműsítés

Szia! Nem kell elnézést kérned, a vitalap pont erre való :-) Az útmutató tényleg nem egyértelmű, és azért maradt így, mert nincs egyetértés a témában. Itt található a legutóbbi megbeszélés: Szerkesztő:Hkoala/Egyértelműsítés 2011, a zárójelezés kérdését a tartalomjegyzék 3.2-es pontjánál olvashatod. --Hkoala 2011. november 27., 09:07 (CET)

re 70

Tudom :) :) köszi! mindjárt frissítem is! :) Pumukli vita 2011. november 27., 21:23 (CET)

képek licence

Az engedélyt a két fenti képre egy e-mailben kaptam meg, ilyenkor mi a teendő? milyen licencet jelöljek be, hogyan jelöljem, hogy nem csak úgy felhasználom a képet, hanem engedéllyel?

Czimmyüzenet

Re: Wikipédia:Az év szócikke/2011

Szia! Simán jó mindhárom. Ha nem is fejezted be, akkor is jelölheted őket, gondolom, túl sok bővülés már nem várható. Ha meg befejezted, akkor mehetnek kiemelésre is. :-) Lindsay Davenport nincs véletlenül a terveid között? Nekem ő volt a nagy kedvencem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 4., 09:08 (CET)

Köszönöm

a gratulációt! --Karmela posta 2011. december 4., 09:19 (CET)

hr települések

szia! Nyugodtan vond vissza a szerkesztéseit. Ezek szerb kisebbségű falvak. Az ilyet a magyarországi falvak esetében is leírjuk ill. a magyar kisebbségű falvaknál is. Usztasa a srác valószínűleg. Szajci pošta 2011. december 4., 19:25 (CET)

Fudzsii Sio

Így. --Pagonyfoxhole 2011. december 4., 23:23 (CET)

Living Road csúszásgátló útburkolat

Kedves Regasterios!

Egy kéréssel fordulnék hozzád, mert a korábban szerkesztett szócikkem egy kis háborodást keltett. Ugyanis megkeresett a találmány jogutódja, és kéri tőlem hogy a személyes adatokat töröljem ki, amik a következők:

"Az új burkolatfajta feltalálója Koltai Viktor Béla és Suki Nándor. ↑ Pipacs: Koltai Viktor Béla (50%), Suki Nándor (50%): „Szerkezeti elrendezés útburkolatokhoz” [használatiminta-oltalom], ügyszám: U0900071, lajstromszám: 3791, a bejelentés napja: 2009. április 9., Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – Elektronikus kutatás: Használati minta leírása (pdf)Az út hagyományos útburkolati rétege fölötti 0,5–3 mm vastagságú fedőrétegbe levegőn keményedő, műanyag alapú kötőanyagrétegben 1–3 mm átlagos szemcseméretű alumínium-oxid töltelékanyagot kötnek meg.f [1]"

mert feljelent engem, mivel nem adtak engedélyt senkinek

a bejezésre. Kérlek segíts mert én nem tudok rajta változtatni, vagy legalább finomíts rajta ha lehet. Még csak új vagyok, de remélem nem bánom meg hogy regisztráltam. Köszönöm!

Üdvözlettel: Masutasu--Masutasu vita 2011. december 5., 18:52 (CET)

Szia Regasterios. Tekintettel arra, hogy a vitatott szerkesztés tőlem származik, kérlek engedd meg, hogy én válaszoljak a feltett kérdésre. – CsGábor[±]  2011. december 5., 19:19 (CET)

Ellenőrzés 2

Köszönöm az ellenőrzéseket.

Az Andy Kaufman szócikkben miért törölted az az Index Fórum-os linket? SirVivor vita 2011. december 6., 07:31 (CET)

Szia. Több szempontból tartom előnyösnek a fórumra való hivatkozást:


  1. Van ott néhány infó (pl. képek).
  2. A jövőben bármikor bővülhet a tartalom.
  3. De ami talán a legfontosabb: egy olyan szolgáltatást nyújt a Wikipédia olvasói számára, amit nem adnak meg az állandó tartalommal rendelkező honlapok: nemcsak információhoz juthat ott bárki, de a témával kapcsolatban meg is oszthatja a gondolatait másokkal, vagyis beszélgethet hasonló érdeklődésű személyekkel. Tehát elsősorban ezt a pluszlehetőséget emelném ki, nem a forrásolás kérdését, ezért kevésbé tartom lényegesnek, hogy ez megbízható forrásnak tekinthető-e.

Eredetileg "Külső hivatkozások" volt a neve annak a szakasznak, ahová a linkeket tettem. Te nevezted át "További információk"-ra. E megközelítés alapján indokolt(abb)nak tűnik a véleményed, de a "külső hivatkozás" talán egy kicsit tágabb fogalom... Ha oda nem illik az a link, akkor lehetne egy külön szakaszba, aminek mondjuk Fórum lenne a címe. Mit szólsz?


Az Index Fórumra hivatkozás egyébként nem ismeretlen a Wikipédián. Pl.: [2] (Jegyzetek és Külső hivatkozások szakasz.) SirVivor vita 2011. december 6., 21:36 (CET)

Értem, de te kizárólag abból indulsz ki, hogy a külső hivatkozásnak forrás szerepet kell betöltenie. Én meg abból, hogy ez elsősorban ne azért legyen ott, mert forrás. Azzal kapcsolatban nem írtál érvet, hogy ez miért lenne baj. SirVivor vita 2011. december 7., 01:19 (CET)

Majd megkérdezek mást is. Köszönöm a türelmed és a válaszaidat. SirVivor vita 2011. december 7., 20:59 (CET)

Class 40

Szia!

Én a Class 40-es listán a www.classfm.hu ,vagyis a Class FM hivatalos honlapjáról szedem le az infókat!

Lacika455

Köszönet a köszöntésért

Köszönöm köszöntéseiteket. Nyakig vagyok az évvégi hajrában. Nagy születésnapi meglepetésen dolgom. Remélem, hogy elnyeri majd tetszéseteket. Most csak egyetlen jelzést adok: kerek 10 éve, 2001. december 6-án kiemelkedő jelentőségű esemény történt a Wikipédia világában az identitásban kulcsfontosságú logó-használat terén: az addig a Nupédiától kölcsönzött logót az első, kifejezhetten soknyelvű szabad enciklopédiánk számára alkotott új logó váltotta föl, melynek évfordulós hírét a Kezdőlapra betettem, s a képét ide kitettem. Üdv: --*feridiák vita 2011. december 7., 00:33 (CET)

P.S.

Emlékeztetőül köszönettel mellékelem a nekem küldött wikis-szülinapi üdvözleteiteket. Elnézést a körkapcsolásos válaszért.

Igaz, még csak holnap lesz, de előre is boldogot kívánok! Vadszederkecall me 2011. december 1., 23:09 (CET)
Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2011. december 3., 16:09 (CET)
Én is! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 3., 23:04 (CET)
Én is köszöntelek ebből az alkalomból, s további jó szerkesztői munkát kívánok! --Regasterios vita 2011. december 4., 00:08 (CET)

Koreai név

Megnézem, de csak délután jutok gépközelbe, vidékről ezzel a térerővel alig megy a net, és fél óra, mire egy lap betöltődik. Ogodej vitalap 2011. december 9., 11:29 (CET)

Az átíróprogramot kipróbáltam (eddig nem ismertem), szerintem kis kiegészítésekkel nagyon jól használható. A WP:KOREAI-ban van már a zöngésedésekkel, és még néhány egyszerű szabállyal kapcsolatos kiegészítés, azokat érdemes még hozzátenni. U Szonhi a sportoló neve, azért, mert U családnév létezik a két Koreában (kb 2-300 családnév van összesen), a nevek két vagy három szótagúak lehetnek, de a kéttagú család és utóneveket egybe írjuk Az angol átírástól eltérően mi nem kötőjelezzük a szótagokat. Tehát nem U Szon-hi. Ogodej vitalap 2011. december 9., 21:54 (CET)

Úszás

Szia! Kijavítottam a hibákat, de már ellenőrzött a szócikk. --fausto vita 2011. december 10., 07:16 (CET)

Re: Kézi vb

Szia! Nem gond, csak most szembesültem azzal, hogy később van az utolsó meccs. Ha már átírások, nem tudom volna-e kedved az Olimpiaműhelyben átírásokkal foglalkozni. Kínai átíró épp lehet, hogy nincs is, a cikkeken többnyire ott van az átíró sablon. --Tomcsy üzenet 2011. december 13., 00:18 (CET)

Köszi, én sajnos nem értek hozzá. A műhely vezetője egyébként Joeyline, ő szokott "feladatokat" osztani :-) --Tomcsy üzenet 2011. december 13., 00:52 (CET)

Hiba

Szia! Én?? Milyen libát? ;-) --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. december 14., 18:41 (CET)

WP:KÍNAI

Szia! Nagyon jó helyen jársz! Vigyor Kínai átíróból hiányt szenvedünk, és a Kategória:Kína az olimpiai játékokon kategóriában lévő összes cikk érintett. Az adott évi nemzetcikkből még sok más helyre is át kell vezetni a neveket (ellenfelek cikkei, érmesek cikke, stb.), de ezt már mi megcsináljuk, hogyha kész a nemzetcikkben az átírás. Természetesen lehet kezdeni a 2010-es téli olimpiával, de jelenleg talán a 2008-as nyári lenne a legfontosabb. De végülis mindegy. A cikkek alján lévő forráshonlapon elérhetők az egyes sportolók neveinek eredeti írásképe is. Jó munkát! :-) -- Joey üzenj nekem 2011. december 16., 17:24 (CET)

Még az év elején neveztem, amikor – igen sok munka után – Rugo befejezte a cikk építését. Épp azért ezt a cikket indítjuk, mert nagyon hosszú, így látványos, de a táblázataink a többi nemzet cikkében is ugyanígy épülnek amúgy fel, viszont Kína rendezőként minden sportágban szerepelt, így itt van mód láttatni az összes alkalmazását. Képek is kerültek be, ezt már a verseny miatt csiszolgatva leginkább. Elég fejezetenként feltenni az átírást, én is úgy csinálom most a 2004-es japán cikkben. -- Joey üzenj nekem 2011. december 16., 17:55 (CET)

Ezt csak az Érmesek szakaszban lévő táblázatban alkalmazzuk mi, arra szolgál, hogy ábécé szerint rendezni lehessen az oszlopot. Amikor nem egyszemélyes versenyszámról van szó, akkor természetesen csak az első kerül a sablonba. Amikor más a link, mint a kiírt név, azt egy plusz | jel után lehet beírni a sablonba, lásd pl. Oroszország cikkében. -- Joey üzenj nekem 2011. december 16., 23:42 (CET)

re Refindex

A műszaki oldalon megismétlődő kérésem, hogy az ilyen visszakattintásnál sárguljon ki az összes hivatkozó hely, ne csak az első. Talán egyszer talál Tgr rá időt, vagy más javascriptben tudós.

Addig is csak egy olyan megoldás van, amit bemutatandó beleszerkesztettem a cikkbe. Ha megnézted, akkor vond vissza a szerkesztést nyugodt lélekkel, mert szerintem sem kielégítő megoldás. A refindexből refhely* lett. A kis f-betűk direkt ugratnak a forrásra, a csillagozott számok közvetve, de ezeken keresztül az összes hivatkozáshoz vissza lehet találni.

--Karmela posta 2011. december 16., 22:03 (CET)

Mindenesetre szerintem ne töröld ki a második hivatkozást sem, mert előbb utóbb majd csak elkészül a besárgítás is. --Karmela posta 2011. december 16., 22:48 (CET)

Kisbükk

Szia! Tegnap néztem a cikket, de nem mertem hozzányúlni, mert Erdélyben csakugyan van egy Kicsibükk nevű település és ez az lehet, ellenben Magyarországon van egy Kisbükk, ami viszont nem Gyergyóban van. Ha viszont ez az erdélyi, akkor akkor a cikk címe nem jó, ha meg a magyar, akkor az egész cikk. Nem értek hozzá, kutatni kellene, itt valami anomália lehet... Ogodej vitalap 2011. december 17., 11:28 (CET)

Mondom, hogy nem értek hozzá... Én néztem el, mert Kisbükk Major van valahol a Bakonyban (google találat), ami nem ugyan az, mint a Kisbükk major. Ha így áll a dolog, akkor csakugyan nem feltétlenül szükséges egyértelműsíteni. Ogodej vitalap 2011. december 17., 12:44 (CET)

Re: 3. Wikiszülinap

Köszi. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 17., 22:59 (CET)

Puckl

Szia! Jól csináltad, én belekavartam, de reményeim szerint már rendbe hoztam. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. december 17., 23:50 (CET)

Kézi vb

Szia, átnézem, a táblázatban valami még nem jó, mert a dobott gólok és a kapott gólok száma sem egyenlő. – Tomcsy üzenet 2011. december 18., 23:47 (CET)

Jeraszímu

Igen, így jó, amennyiben nem ciprusi, mert akkor Ánna lenne. A WP:GÖRÖG segíthet az átírásban, sőt a legalján van egy link egy újgörög átíróhoz. Ha megadod neki a görög betűs nevet, kiírja az átírást. Tapasztalataim szerint csont nélkül, csak a ciprusira kell odafigyelni. LApankuš→ 2011. december 20., 00:27 (CET)

Mr4

Kösz! A cikk kb. fél évig készült, de nem azért, mert ennyit csináltam folyamatosan, hanem, mert nem olyan gyakran érek rá. Ezért van, hogy eltérnek a különböző részek kidolgozottsága és ezért sem vagyok megerősített. :) Elkezdem átfogalmazni a rossz részeket (amennyire az időm engedi), de kösz a biztatást!--® A Mihipédia-project and Mihálykó PéterCsak vidáman! hírlevél 2011. december 21., 16:43 (CET)

belarusz

Nehéz eset. A Вольга Юр'еўна az biztos, vagyis Volha Jurjevna, de a Глущенко érezhetően eredendően ukrán név, a netes fordító nem is tudta lefordítani, visszaadta belaruszban a Глущенко karaktersort, amivel az a baj, hogy a belaruszban nincs щ betű, ezért nem vagyok biztos a Hluscsenko, mint belaruszból átírásban... Oroszul Gluscsenko lenne, ukránul Hluscsenko, belaruszul csak valószínűleg Hluscsenko... -- Joey üzenj nekem 2011. december 23., 00:46 (CET)


Ikarus 222

Beletettem mindent amit találtam, a sablont rajta hagytam, nem tudom megüti-e a csonk mértéket

Kellemes Karácsonyt

--Tisztelettel: Duhosvita 2011. december 23., 12:21 (CET)

Szerintem ebből a cikkből ennyit lehetett kihozni. Vannak kételyeim, hogy kell-e egy olyan buszról cikk, amiből egy került forgalomba, de van benne munka. maradjon.

--Tisztelettel: Duhosvita 2011. december 23., 14:43 (CET)

re:Kvitová

Értem, nem tudtam, hogy már van róla cikk. Ha „díjas táblázat” alatt az utódlássablonokat érted, amik a navboxok fölött vannak, akkor azokhoz az {{Utódlás}} vagy {{Utódlás doboz}}(?) sablonokat lehet használni. Egyébként kellemes ünnepeket :) – Einstein2 ide írj 2011. december 23., 15:26 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:32 (CET)

Köszönöm a jókívánságot, remélem neked is kellemesen teltek a karácsonyi ünnepek! Boldog új évet kívánok! -- Joey üzenj nekem 2011. december 28., 04:19 (CET)

Re:Ian Duncan

Köszönöm Reg, én helyezték vsito. Boldog karácsonyt. --Gallant g vita 2011. december 26., 07:02 (CET)

Ikarus 242

Még egy megmentett Ikarusz

Ránézel?

--Tisztelettel: Duhosvita 2011. december 28., 09:03 (CET)

Andrea Petković

Szia! Nem tesz semmit, szerintem nagyon szép munkát végeztél és a cikk annak ellenére is lekötött, hogy alapvetően nem vagyok sportos beállítottságú. : D Üdv: HáeS vita 2011. december 31., 01:36 (CET)