Szerkesztővita:Czimmy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szia! Ilyesmivel fordulj az adminokhoz, szerkesztői lapot ne üríts ki, még akkor sem, ha ezen a néven is te regisztráltál: Szerkesztő:Charpentier. Ebből csak gubanc lesz. Üdv: OsvátA Palackposta 2010. március 16., 15:53 (CET)

Szent László templom[szerkesztés]

Szia, kérlek ne felejts el forrásokat megadni, lásd: WP:ELL. Köszönöm. – Timish Templatetools-purple.svg sablongyár üzenőfal 2010. április 7., 22:36 (CEST)

végtelen Sablon:Budapesti metróállomás[szerkesztés]

Szia!

Az általad készített "Sablon:Budapesti metróállomás" önmagát hívja meg, ezért végtelen ciklusban van, rá tudsz nézni, hogy mit csinál? misibacsi*üzenet 2010. április 13., 10:11 (CEST)

forrás[szerkesztés]

Szia! A német wiki nem forrás sőt egyik wikipédia sem forrás. Kérlek írd át a német wikiről a forrásokat, ha pedig nincs ott, akkor a magyar cikkbe helyezd el a nincs forrás sablont. Ha kérdésed van, írj a vitalapomra. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2010. április 24., 09:13 (CEST)

beírod a forrást? Kérlek válaszolj! Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2010. április 24., 09:24 (CEST)

Forrás (Massimo Dutti)[szerkesztés]

Szervusz! Az általad létrehozott Massimo Dutti szócikkben nem tüntettél fel egy forrást sem. Kérlek, nevezd megforrásaidat a cikkhez! Köszönöm fáradozásod, jó szerkesztést! – FoBeértekezlet 2010. június 16., 15:41 (CEST)

Pull and Bear[szerkesztés]

Szia! Fejezetcímekre nem teszünk ref-et, mert a hivatkozásoknak állításokat kell alátámasztania, és nem fejezetcímeket. Töröld légy szíves! Másrészt a téma nevezetességének igazolásához független és ellenőrizhető források megadása szükséges. A cég saját honlapja, és a rajta található információk nem tartoznak ide. Ha nincsenek ilyen források, akkor a nevezetességi irányelv értelmében a szócikk törölhető. – Ary vita 2010. június 16., 17:08 (CEST)

a Wikipédia nem lehet önmaga forrása!!![szerkesztés]

Látom, nehezen fogod fel, hogy nem hivatkozhatsz forrásként egyetlen másik wikipédia cikkre sem, akár magyar, akár idegen nyelvű. Legutóbbi példa: Bestseller (vállalat). Töröld ezeket a hivatkozásokat a szerkesztéseidből! Másrészt, ha semmilyen más forrást nem találsz, csak az adott cég hivatalos honlapját, akkor legjobb ha nem is kezdesz neki a szócikk megírásának, mert a Wikipédiába kerülés feltétele a nevezetesség, amit független(!) forrásokkal kell alátámasztani. Az ismertség nem egyenlő a nevezetességgel. Lásd: nevezetességi útmutató! Köszi! – Ary vita 2010. június 21., 11:43 (CEST)

Jogos, amit írsz, de nem hiszem, hogy ilyen szavakkal kellene illetni egy kezdőt, még ha „nehezen is fogja fel”. – Mizormice vita 2010. július 2., 22:54 (CEST)

A wiki nem forrás! Ilyet kérlek ne csinálj, ez visszavontam Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2010. július 11., 16:07 (CEST)

Így tudsz átvenni egy másik Wikipédia-cikkből részeket[szerkesztés]

  1. Lefordítasz egy szakaszt mondjuk az angol Wikipédia en:Gerhard Schröder cikkéből.
  2. Az angol cikk mellett a Toolbox menűben rákattintasz arra, hogy Permanent link.
  3. A böngészőben az angol cikk webcíme most olyasmire végződik, hogy oldid=374610390.
  4. A lefordított magyar szakasz elejére (de nem a címébe) odaírod ezt a sablont: {{Fordítás|en|Gerhard Schröder|oldid=374610390}}.
  5. Megnézed, hogy az angol cikkben megadták-e a forrásokat.
    • Ha nem volt hozzá forrás, akkor még a következő sablonnal is ellátod a szakaszt: {{nincs forrás}}.
    • Ha volt, akkor átveszed a forrásokat a magyar cikkbe, de rögtön le is ellenőrzöd azokat. Ha valamelyiket nem tudod leellenőrizni, mert nem férsz hozzá, akkor annál a forrásnál még ez is biggyeszd a végére: hivatkozta {{oldid|:en:Gerhard Schröder|374610390}}.

Ha a teljes cikk fordítás, akkor elég egyszer, lent, egy külön ==Fordítás== szakaszba beleírni a {{fordítás}}(?) sablont és szükség esetén legfölülre a {{nincs forrás}}(?) sablont is, nem kell minden egyes szakaszba. WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2010. július 21., 10:46 (CEST)

A Szent László Gimnázium udvara.jpg[szerkesztés]

Szia, átneveztem a képet Fájl:A Szent László Gimnázium udvara.jpg címre. Kérlek, hogy képfeltöltéskor mindig értelmes nevet adj a képednek, a kép elnevezéséből ki kell derülnie, hogy mit ábrázol (de nem túl hosszú címmel). Kérlek, hogy kövesd a Wikipédia:felküldési útmutatóban írtakat.

Más: a szövegközbeni br sortörést nem ajánljuk, mert megzavarja a helyesírást javító botokat. A br-eknek kizárólag táblázatokban vagy infoboxokban van helye. A wikiszoftver képes a sortörésre, egy enter új sor, két enter új bekezdés (mint Wordben pl.) üdv Teemeah ChineseTrad Long.svg fight club 2011. november 17., 11:59 (CET)

Fájl:Czimmy.jpg[szerkesztés]

Szia!

Ezt a képet, kérlek, helyezd el a szerkesztői oldaladon, mivel az ilyen jellegű képek csak erre a célra alkalmasak, és ha nincsenek használatban, akkor törlésre kerülhetnek. Köszi szépen. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. november 28., 15:24 (CET)

Fájl:Jpg foto4.jpg[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Jpg foto4.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2011. december 1., 01:34 (CET)

Fájl:Szlgbp-udvar-legi.jpg[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Szlgbp-udvar-legi.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2011. december 1., 01:34 (CET)

Szia! Az engedélyező e-mailt, légy szíves, küldd tovább a permissions-hu@wikimedia.org címre. Ha esetleg valami probléma van vele, az OTRS-kezelők fel fogják veled venni a kapcsolatot. Például ha a szerzői jog tulajdonosa nem adott meg licencet, az gondot jelenthet, esetleg utólag kell megkérni majd ennek pótlására. Ezért ajánlott mintalevelet használni engedélykéréskor, lásd Wikipédia:Engedélykérés. Amennyiben minden szükséges adat meglesz, a két kép kap majd egy OTRS-jelzést, lásd: Wikipédia:OTRS. --Regasterios vita 2011. december 2., 00:17 (CET)

Aldo Moro[szerkesztés]

Szia, látom, nagyon sokat foglalkozol a Szent László Gimnáziummal, ami örvendetes, még ha néha túlzásokba is esel.:-) Olyat inkább ne írj, mint Aldo Moro szócikkébe, hogy halála előtt nem sokkal a Gimnáziumban járt, amikor erre 1970-ben, vagyis nyolc évvel az 1978-as elhunyta előtt került sor. A megjegyzés akkor lenne indokolt, ha mondjuk a budapesti látogatása alkalmával rabolták volna el, de erről ugye szó sincs. További jó szerkesztést kívánok! --Regasterios vita 2011. december 4., 01:43 (CET)

Szent László templom[szerkesztés]

Szia!

A WP nem forrás, főleg nem külső URL-nek álcázva. Ez azt jelenti, hogy a Wikipédia-cikkek adataira nem lehet hivatkozni. Ha fontosnak tartod, próbálj meg külső forrásokat keresni hozzá. misibacsi*üzenet 2013. június 15., 17:54 (CEST)

Képproblémák[szerkesztés]

Szia! Két, általad feltöltött képpel is probléma van. Az egyik a Fájl:37-es villamos Ligettelken.jpg, amelyet sajátként tüntettél fel, holott valójában a Panoramióról való. Ezt semmiképpen ne tedd többször! A másik problémás kép a Fájl:Szent László templom Kőbánya.jpg, amelynek ugyan megjelölted a forrását és a szerzőjét, de engedélyed nem volt a feltöltésre. Amennyiben ezekere a képekre tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm. --Regasterios vita 2013. október 28., 11:18 (CET)

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Aldo Moro a Szent László Gimnáziumban.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, PallertiLapin.svgRabbit Hole 2014. december 26., 16:08 (CET)

Kőbányai Szent László-templom díszkivilágítása[szerkesztés]

Szia, áttöltöttem a képedet a Commonsba. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. január 4., 10:35 (CET)