Szerkesztővita:Bennó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztővita:V79benno szócikkből átirányítva)
Bennó Bácsi fogadója
Szerkesztővita:Bennó 
„Ritkán tedd lábadat a te felebarátodnak házába; hogy be ne teljesedjék veled, és meg ne gyűlöljön téged…” (Példabeszédek könyve 25,17.)
Pffffft-kalpagos.gif
Ez a lap a Bennó viselkedésében és működésében eszközölendő ideiglenes vagy maradandó változtatások megbeszélésére szolgáló vitalap. E vitalap tehát leginkább az illető szerkesztő (sőt: Szerkesztő!) működésével kapcsolatos kifogásoknak, elvakult kritikáknak és lelkesült dicséreteknek van fenntartva. Nem (feltétlenül) szól bármi(egyéb)ről, de egész nyugodtan használd vitafórumnak!
  • Használj dezinformatív szakaszcímeket!
  • Új üzenetet hagyhatsz nekem ide kattintva! Az eszmecserék és viadalok követhetősége érdekében a nálam hagyott üzenetekre itt válaszolok, és ha nálad hagytam üzenetet, válaszolhatsz a saját vitalapodon te is, úgyis rajta vagy a figyelőlistámon. :o)
  • Új vagy a Wikipédiában? Régen rossz! Érdemes megnézned a gyakran ismétlődő kérkedéseket.
Hasznos tippek a Wikipédiában
Az első szerkesztés ezen a lapon kedves adminelődünktől, nagytibitől érkezett, üdvözölt a Wikipédia szerkesztői között 2006. július 7-én, 16:45-kor. :-)

Azóta archivált megbeszélések a folyékony beszélgetések bevezetéséig:

A folyékony beszélgetések bevezetése óta nyitott témákat lásd: Speciális:Keresés előtag szerint/Téma:Szerkesztővita:Bennó/
#ddffdd


nem értem[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a megjegyzésedet, de mivel nem tartalmazott információt avval kapcsolatban, hogy mit is vétettem, nem tudok tanulni az esetből. köszönettel, Tamásmester!

Wikidata weekly summary #255[szerkesztés]

Spangár[szerkesztés]

A Spangár-díj szövegében azt találtam, hogy A díjat Spangár András (Nógrád, 1678. január 29. - Rozsnyó, 1744. márc. 14.) jezsuita szerzetesről nevezték el, aki elsőként foglalta enciklopédiába a magyar nyelven alkotó irodalmárokat. Ez meglepett, mert könyvtároshallgatóként nem említették ezt a nevet. Most ez így igaz állítás? Apród vita 2017. április 12., 03:06 (CEST)

Hát, ennek utána kéne nézni alaposan. A díjról semmi nincs másutt? BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2017. április 12., 15:54 (CEST)

Van. Pl. pontosan ma hat éve: Spangár-díj 2011.. Tanulságos, hogy az irodalmi kört és a díjat a térség tollforgatói hozták létre. Apród vita 2017. április 13., 12:00 (CEST)

Az index.hu, a hvg.hu, a nol.hu, az mno.hu, es.hu semmit nem ad ki magára a Spangár névre sem. A litera.hu is csak három futólagos találatot a Spangár András-díjra: [1]. Apród vita 2017. április 13., 13:53 (CEST)

Spangár Andrással kapcsolatban pedig lehet hogy ez a kulcs: Knapp, Éva (2013) Spangár András és a Magyarok bibliotékája. IRODALOMTÖRTÉNETI KÖZLEMÉNYEK, 117 (3). pp. 247-280. Apród vita 2017. április 13., 14:07 (CEST)

Wikidata weekly summary #256[szerkesztés]

Wikidata weekly summary #257[szerkesztés]