Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:KF-MŰSZAKI szócikkből átirányítva)
Legutóbb hozzászólt JSoos 8 órával ezelőtt a(z) Törölt lapok figyelmeztetésének linkjei témában
Kocsmafal – műszaki problémák szekciója

A műszaki szekcióban vitathatod meg a MediaWiki szoftverrel, HTML/CSS/JS/... kóddal, böngészőkkel stb. kapcsolatos ötleteidet, problémáidat. A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont. Hibák jelzésekor írd meg a böngésződ típusát, és hogy kaptál-e hibaüzenetet!

Amennyiben nem a Wikipédiához vagy a MediaWikihez kapcsolódó műszaki kérdésed van (például különböző számítógéppel kapcsolatos problémák), azt ne itt tedd fel, hanem keress fel egy, az ilyen kérdésekre szakosodott fórumot.

A magyar Wikipédiát különösen érintő MediaWiki-hibákat a Phabricatorön gyűjtjük.

  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
  • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
  • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
  • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
  • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

Törölt lapok figyelmeztetésének linkjei[szerkesztés]

Függőben Függőben JSoos

Szerintem sokkal praktikusabb lenne, ha a törölt lap figyelmeztetésében ("Az oldal nem létezik. A lap törlési, védelmi és átnevezési naplója alább olvasható." ill. "Vigyázat: olyan lapot akarsz létrehozni, amit korábban már töröltek!") az első link (törlési megbeszélés eredménye alapján), mutatna az oldal konkrét törlési megbeszélésére (TMB allap) és a második link (törlési megbeszélés) mutatna az útmutató linkjére (Wikipédia:Törlési javaslatok megbeszélése).

A mostani helyzet az, hogy az első a TMB javaslatok fő lapjára mutat (ez szerintem teljesen felesleges), és a második mutat a TMB allapjára. JSoos vita 2024. február 23., 13:16 (CET)Válasz

@JSoos: Nekem nem egészen világos, hogy mit szeretnél. A törölt vagy átnevezett lap újbóli létrehozásakor megjelenő üzeneteket tudjuk módosítani, ezek itt találhatók: MediaWiki:Recreate-deleted-warn, MediaWiki:Recreate-moveddeleted-warn.
Az alatta lévő bejegyzések a rendszernaplókból jönnek. A naplóbejegyzések szövegét korábban törölt lapok esetében utólag nem tudjuk módosítani, a jövőben használandó szöveget viszont meg tudjuk változtatni. A törlési megbeszélésre utaló összefoglaló általában úgy jön létre, hogy a törlést végző adminisztrátor a munkalapon látható {{törlés gombsor}}(?) sablon „töröl” linkjére vagy a cikken elhelyezett {{törlésre jelölve}}(?) sablon „törlés” gombjára kattint. FoBe üzenet 2024. március 28., 08:28 (CET)Válasz
@FoBe: Köszönöm, hogy reagáltál. A naplóbejegyzésről van szó ezek szerint, abban vannak ezek a fent megnevezett linkek. Konkrétan azt szeretném, ha a két link célja fel lenne cserélve, tehát a "törlési megbeszélés eredménye alapján" link célja a törölt lap törlési megbeszélésre mutasson, és (ha szükséges) akkor a "törlési megbeszélés" link célja legyen a törlés menetének általános tájékoztatója (útmutató?). Nekem teljesen logikus, hogy a megbeszélés eredménye jelentése maga a konkrét "vita", és nem az általános tájékoztató. Köszi! JSoos vita 2024. március 28., 12:27 (CET)Válasz

Automatikusan generált lapok[szerkesztés]

Sziasztok!

Már megint nem lehet frissíteni az Automatikusan generált lapok-at:

Aki tudja, javítsa ki a hibát, hogy miért nem frissül, vagy próbáljon frissíteni! – Gbarta vita 2024. március 23., 08:51 (CET)Válasz

Karakter-kérdés[szerkesztés]

Mi a különbség ezek között? David­ Bowie vs. David Bowie. Egyik piros, másik kék. (Egyiket külső URL-ból emeltem át, másikat begépeltem). Akela vita 2024. március 25., 17:51 (CET)Válasz

A pirosban van egy lágy kötőjel.  … szalax üzenő 2024. március 25., 18:31 (CET)Válasz

Tech News: 2024-13[szerkesztés]

MediaWiki message delivery 2024. március 25., 19:55 (CET)Válasz