Anastacia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anastacia
Anastacia, Women's World Awards 2009 a.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Anastacia Lyn Newkirk
Született 1968. szeptember 17.(45 éves)
Pályafutás
Műfajok pop, dance, rock, soul, R&B
Aktív évek 1990
Hangszer vokál
Hang szoprán
Kiadók Sony Music Entertainment (1997–2007)
Mercury (2007–2010)
BMG Masters (Sony Music Entertainment) (2011-)

Anastacia weboldala

Anastacia Lyn Newkirk, művésznevén Anastacia (Chicago, 1968.[1] szeptember 17.) amerikai popénekesnő és dalszövegíró. 1999-ben vált ismertté az I'm Outta Love című szerzeményével, illetve a 2000-es Not That Kind című albumával, melyből világszerte 5 millió kelt el. 2005-ig több mint 20 millió albumot adott el.[2][3][4] Főleg Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Óceániában híres - ezeken a területeken előbb elismerték a tehetségét, mint hazájában, az Egyesült Államokban. Erőteljes hangja és alacsony termete (160 cm)[5] miatt kapta becenevét: „kis hölgy nagy hanggal”. 2003-ban és 2013-ban egy alattomos kórral, a melldaganattal szállt szembe, és mindkétszer győzelmet aratott a betegség felett. Több mint egy évtizede egy saját mellrák elleni alapítványt működtet, a The Anastacia Fundot, illetve számos hasonló alapítványt támogat.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ismertség előtti évek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia az Egyesült Államok ötödik legnépesebb államában, Illinoisban, azon belül Chicagóban született.[6] Családja is a szórakoztatóiparban dolgozott: édesapja, a német származású Robert "Bob" Newkirk (1936–2005) énekes volt, édesanyja, az ír származású Diane Hurley (1943-) pedig Broadway-musicalszínésznőként munkálkodott.[7] Nővére, Shawn (1965-) korábban stylistként tevékenykedett, viszont egy ideje húga személyi asszisztense. Öccse, Brian (1970-) az autizmus nevű betegségben szenved. Miután apja, aki bipoláris depresszióban szenvedett,[8] elhagyta a családot, New Yorkba költöztek. Anastacia ekkor tizenéves volt.[5] Itt egy manhattani tehetséggondozó iskolába járt.[9] Ebben a városban érettségizett, és egyetemre gyűjtött, mivel eleinte régész szeretett volna lenni. Szerette a mikroszkópján keresztül vizsgálni a dolgokat, ami számára igen érdekes volt. Akkoriban még nem gondolt az énekesi karrierre.[10] Később Los Angelesbe költöztek, ugyanis Brian nem érezte jól magát New Yorkban, emiatt édesanyjuk, Diane feladta karrierjét, és a gyerekeknek szentelte az életét.[11] Anastacia hamarosan érdeklődni kezdett a tánc iránt, annak ellenére, hogy tizenhárom éves korában Morbus Crohn-szindrómával diagnosztizálták.[5][12] 19 évesen emiatt ismét veszélybe került az élete, ugyanis egy producer szigorú diétára fogta, ami akár végzetes is lehetett volna.

1992 – 1998: A kezdetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1992-ben tett szert először némi ismertségre, amikor Oleta Adams Get Here című dalát énekelte a BET tévécsatorna Comic View című műsorában. Az 1990-es évek elején rendszeresen szerepelt a Club MTV-n és a Salt 'N' Pepa hiphopegyüttes pár videoklipjében (Everybody Get Up (Get Up); Twist & Shout) is feltűnt 1988-ban.[9] 1998-ban figyeltek fel rá a lemezkiadók, miután az MTV The Cut című tehetségkutatóján 160 versenyző közül a top 10-es döntőbe került.[5] A második helyen végzett, de a műsor házigazdájára, Lisa „Left Eye” Lopesra és a három zsűritagra jó benyomást tett. Amikor feltűnt a műsorban, azt kérdezték tőle, hogy hol volt ezidáig, miért nem jelentkezett korábban.[13] Ezután megállás nélkül csörögni kezdett a telefonja, és a telefonálók között volt a pop királya, Michael Jackson is. 1999 márciusában lemezszerződést írt alá a Daylight Recordsszal, ami a Sony BMG birtokolta Epic Recordshoz tartozott.

1999 – 2002: Not That Kind és Freak Of Nature[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia bemutatkozó dalával, az 1999-es I'm Outta Love-val nagy sikereket ért el szerte a világon. Első albuma, a Not That Kind 2000-ben jelent meg, és hatalmas sikert aratott Európa, Ázsia és Óceánia összesen nyolc országában vezette az albumslágerlistát, Ausztráliában pedig az első kislemeznek, az I’m Outta Love-nak köszönhetően háromszoros platinalemez lett.[14] A dal listavezető lett Ausztráliában és Új-Zélandon, második helyre került Franciaországban,[15] és hatodik lett Németországban[16] és az Egyesült Királyságban.[17] Az Egyesült Államokban csak kisebb sikert aratott a rádióban, de top 10 sláger lett a Billboard Hot Dance Club Play listán. A második dal, a Not That Kind a 11. helyet érte el az Egyesült Királyságban[17] top 10 sláger lett Olaszországban, és top 20 Svájcban és Franciaországban.[18] A harmadik kislemez, a Cowboys & Kisses pár európai országban a top 40-be került, az utolsó kislemez az albumról, a csak promóciós kislemezként megjelent Made For Lovin’ You a 27. helyig jutott az Egyesült Királyságban és 72. Franciaországban.

Második albuma, a Freak of Nature is magas példányszámban kelt el, bár nem annyiban, mint az első. Az első kislemez az albumról a Paid My Dues volt. A második, a One Day in Your Life a 11. helyig jutott a brit slágerlistán és a top 10-be került több európai országban. A harmadik, a Why'd You Lie to Me a top 30-ba jutott a brit slágerlistán, a negyedik, a You’ll Never Be Alone pedig elérte a 28. helyet az amerikai Adult Contemporary slágerlistán. Az Egyesült Államokban csak 2002 májusában jelent meg, és Anastacia a nem sokkal korábban autóbalesetben meghalt Lisa Lopes emlékének ajánlotta. Nem sokkal ezután az album új, kétlemezes kiadásban is megjelent, rajta három bónuszdallal, három remixszel és két koncertfelvétellel a 2002. szeptember 13-án Japánban adott koncertjéről.

2002-ben a VH1's Divas Las Vegas koncerten lépett fel Celine Dion, Shakira, Cher, a Dixie Chicks és Stevie Nicks mellett, ahol a One Day In Your Life című nagysikerű dal mellett az AC/DC legendás slágerét, a You Shook Me All Night Longot is elénekelte Celine-nel. Ebben az évben felénekelte a Love Is A Crime című dalt a Chicago című filmhez.[12] A dal listavezető lett az amerikai Hot Dance Club Play listán. A 2002-es labdarúgó világkupa hivatalos dalát, a Boomot is ő énekelte.

Anastacia egyike volt annak a tizenöt előadónak, akik híres Disney-betétdalokat dolgoztak fel a DisneyMania albumon. Az 1937-ben bemutatott Hófehérke egyik, eredetileg Adriana Caselotti által előadott betétdalát, a Someday My Prince Will Come-ot adta elő. Ez és a Boom is szerepeltek a bónuszdalok között a Freak of Nature új kiadásának második lemezén.

Az első években híres szemüvegei a védjegyévé váltak: abban az időben rengeteg fiatal Anastacia miatt kezdett el szemüveget hordani. Mintegy 50 darabot tartott otthon belőlük, de csak a felét hordta. Mindig is úgy vélekedett erről, hogy a szemüvegek titokzatosak és szexisek, ha a nők öntudatosan és határozottan viselik őket. Végül 2005 augusztusában látásjavító műtéttel helyrehozatta a látását.

Betegségei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2003 januárjában mellkisebbítő műtétre jelentkezett az állandó hát- és nyakfájása miatt. Az előtte elvégzett mammográfia-vizsgálat rosszindulatú, bár kezdeti stádiumban lévő daganatot mutatott ki a bal mellében. A jó hír ekkor az volt, hogy nem terjedt tovább a nyirokcsomóira az elváltozás. A hétórás műtét sikeres volt, ami alatt mellének 40 %-át eltávolították, majd a helyreállító operációt is elvégezték. Kezdetben nem akarta beavatni a külvilágot a részletekbe, ám a diagnózis után egy kórházi alkalmazott kiszivárogtatta a híreket az énekesnő állapotáról. Ezt követően rögtön megjelent a sajtó, Anastacia pedig ekkor állt ki, és elmondta a fejleményeket. Akkoriban még egyáltalán nem volt biztos benne, hogy túléli a betegséget. Megpróbálta tanulságossá tenni a küzdelmét mások számára, ezért videóra vetette egy-egy kezelését, illetve a lábadozásait. A történtekről dokumentumfilm készült, amely a 2004-es Anastacia című koronghoz tartozó bónusz-DVD-n látható. A műtét és a sugárkezelések[19] után létrehozta a The Anastacia Fund nevezetű alapítványt,[5] hogy felhívja a figyelmet: a mellrák a fiatalokat is sújtja. Harmadik albumának témájára és hangzására nagy hatással voltak az átéltek. 2005-ben a brit The Box zenei csatornának azt mondta, hangja veszített az erejéből, és nem tudott dolgozni, ezért hosszú időbe telt, hogy olyan dalokat írjon és rögzítsen, amelyekkel elégedett. Elmondta, sosem volt dühös a betegség miatt, és sosem fogta fel átokként. „Tudom, hogy mindennek oka van. Talán azért lettem én a kiválasztott, mert helyzetemnél fogva másoknak is segíthetek. A dalaimmal milliókhoz szólok, és az a tudás, melyet a betegség révén szereztem, szintén milliókhoz juthat el. De hogyha csak egyetlen egy emberen tudok segíteni, már az is rettentő sok” – mondta a felvilágosító kampányán. Hangsúlyozta, nagyon fontosak az ellenőrző vizsgálatok, és nem lehet elintézni a dolgot annyival, hogy „mivel a családomban nem volt még példa daganatos megbetegedésre, ezért nekem sem kell aggódnom”. Úgy véli, stresszesebbé vált a nők élete az elmúlt időkben, rengeteg kihívással. Miután győzedelmeskedett, azt követően ragadt rá a "Survivor Chick" (Túlélő csaj) elnevezés.

Crohn-betegségben is szenved, amit tinédzserként állapítottak meg nála az orvosok.[20] 2008-ban supraventricularis tachycardiát, azaz szívritmuszavart diagnosztizáltak nála. [21] 2013 februárja végén, 10 év elteltével kiújult a daganat a mellében, ami miatt lemondta közelgő európai turnéját. Az öt hónapos küzdelem után, július 20-án azonban büszkén jelentette be, hogy ismét legyőzte az alattomos kórt. [22][23] [24]

2004–2006: Anastacia album, a „sprock”-hangzás és az első turné[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ahogy a Rove ausztrálműsorban elmondta 2004-ben, Anastacia szerette volna, ha hangja erőteljesebb, mert úgy érezte, korábbi felvételeiből valami hiányzik. Rockhangszerekkel kísérletezett, hogy más hangulatot adjon zenéjének, de úgy érezte, a popzenei hangzást is meg kell tartania, mert a túlzott vadság nem illene a hangjához. Ebből született új albumának hangzásvilága, amelyet sprocknak nevezett el (a soul, pop és rock keveréke).

2003-ban kezdett dolgozni az Anastacia című albumon Glen Ballarddal, Dallas Austinnal és David A. Stewarttal. Együttműködött Sonny Sandovallal, a P.O.D. énekesével is, a társadalmi tudatosságot tükröző I Do című dalon. 2004 márciusában jelent meg az album első kislemeze, a Left Outside Alone.

Az album nagy sikert aratott, a slágerlista élére került az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában, Ausztráliában, Görög- és Németországban is. Előző két albumával ellentétben ezt nem jelentették meg az Egyesült Államokban, bár háromszor is tervezték. A Left Outside Alone-t kétszer is megjelentették ugyan, de keveset játszották a rádiók.[9] Dance remixe a Hot Dance Club Play slágerlista ötödik helyére került, mivel azonban a dal eredeti változatát nem játszották, az album megjelenését elhalasztották, végül az újonnan kitűzött napon, 2004. augusztus 30-án sem jelent meg.

Anastacia 2004-es európai turnéján

Anastacia még három sikeres kislemezt jelentetett meg az albumról: a Sick and Tired első helyezett lett Spanyolországban és a top 5-be került az Egyesült Királyságban; a Welcome to My Truth az eddigi legsikeresebb kislemeze lett Spanyolországban, és a Heavy on My Heart pedig, melynek bevételét az Anastacia Alapítvány kapta meg. Az album korlátozott példányszámban bónusz DVD-s változatban is megjelent, a DVD-n az album készítéséről és a 2002-es európai promóciós turnétól láthatóak felvételek, ezenkívül képgaléria is található rajta. Ehhez a változathoz poszter is jár.

2004 szeptembere és 2005 augusztusa közt turnézott, a turné eredeti neve Live at Last („végre élőben”) volt, de 2005-re átnevezték Encore turnéra. 2005 végén megjelentette első válogatásalbumát, a Pieces of a Dreamet. Négy bónuszdal szerepelt az albumon, köztük a címadó Pieces of a Dream és az Eros Ramazzottival felvett, félig olasz nyelvű I Belong to You (Il ritmo della passione) nagy sikert arattak. Bár a kiadója vette rá, hogy válogatásalbumot adjon ki, Anastacia elégedett volt a végeredménnyel, azt mondta, mintegy krónikaként foglalja össze karrierjének első öt évét.

Nem sokkal az I Belong to You (Il ritmo della passione) megjelenése után Anastacia kiadta első koncertfelvétel-DVD-jét, Live at Last címmel. A 2006. március 27-én Európában megjelent DVD-n a berlini és müncheni koncertek felvételei találhatóak, és négy videoklip is szerepel rajta: a Left Outside Alone amerikai változata, a válogatásalbum három kislemezdalának klipje (a Ben Moodyval felvett Everything Burns, a Pieces of a Dream és az I Belong to You (Il ritmo della passione), az előző albumhoz felvett öt dal (I Do, Rearview, Seasons Change, Underground Army, Time) klipjei, valamint egy dokumentumfilm a turnéról.

Ezután két évre visszavonult. Ezalatt az idő alatt férjhez ment, illetve ruhákat tervezett, amiknek a reklámarca is ő volt az S. Oliver kollekcióban. A Limited Luxury kollekció, melyet a Swarovski céggel tervezett, 2007. november 2-ától volt kapható, de csak kevés országban.[25] 2006 szeptemberében került a boltokba az Anastacia nevű parfüm.

2007–2009: Új kiadó, Heavy Rotation és Heavy Rotation turné[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia 2007. július 1-jén fellépett a Diana hercegné emlékére rendezett koncerten. Ez volt az első nagyobb rendezvény az új Wembley Stadionban, egyben Anastacia egyik első nagy fellépése, amióta szünetet tartott karrierjében. Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztárjából énekelte el a Superstar című dalt, gospelkísérettel.

Anastacia fellépése Madridban 2008. december 12-én

2007 augusztusában az Anastacia by S. Oliver weboldalra kikerült videófelvételen, mikor jövőbeli terveiről kérdezték, Anastacia megerősítette, hogy új albumon dolgozik és ruhakollekciót is meg fog jelentetni. Az album címét és megjelenésének dátumát ekkor még nem említette.[26] 2007 novemberében a hivatalos honlapján található életrajzába is bekerült, hogy 2008-ban új albuma jelenik meg és turnéra is indul.[27]

2008. július 24-én jelentette be, hogy negyedik stúdióalbuma, a Heavy Rotation október 27-én jelenik meg Európában és Ázsiában, és 2009-ben a világ többi részén. Az albumon közreműködő producerek Ne-Yo, a The Heavyweights, Lester Mendez, J. R. Rotem és Rodney Jerkins. Az első kislemez, az I Can Feel You augusztus 25-én került a rádióadókhoz.[28] A második kislemez, az Absolutely Positively csak promóciós kislemezként jelent meg; a harmadik, a Defeated pedig szintén csak promóciós kislemezként, csak Európában és videoklip sem készült hozzá. Ez az album kevésbé bizonyult sikeresnek, mint az előzőek: egy kislemeze sem került be a top 40-be az Egyesült Királyságban, ahol eddig a legtöbb sikert aratta. Anastacia nem keseredett el, kijelentette, hogy kiadóváltás után más előadóknak is voltak már hasonló gondjaik, és a gazdasági válság hatása is érződik a lemezeladásokon.

2009 júniusában indult második turnéjára Európában. A turnét kedvezően fogadták a kritikusok és a rajongók is.[29] 2009. október 26-án jelent meg a Ben1s Brother brit együttes Stalemate című kislemeze, melyen Anastacia is vendégszerepelt.[30] Novemberben és decemberben Anastacia, Chaka Khan és Lulu is felléptek a Here Come the Girls turnén, egy brit karácsonyi koncertsorozaton.[31] December 7-én ők nyitották meg az éves Royal Variety Performance műsort, a Relight My Fire előadásával.[32]

2010–2011[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2010 márciusában Anastacia több alkalommal is fellépett az Art on Ice műsorban, amelyet a zürichi Hallenstadionban és Lausanne-ban rendeztek. Hivatalos weboldala szerint a műsor „egyedülálló, úttörő keveréke az olimpiai szintű műkorcsolyázásnak és a popzenének; Anastacia zenéje a világ legjobb műkorcsolyázóit ihleti meg és szolgál aláfestő zenéül műsorukhoz, melynek koreográfiáját épp Anastacia slágereihez tervezték.”[33]

2010. május 25-én rögzített egy duettet az orosz Dima Bilannal. A szám a Safety ('Biztonság') címet kapta. A dalt elsőként az orosz MUZ Tv díjátadó gáláján adták elő élőben, Június 11-én, Moszkvában. Itt Anastacia előadta egy másik népszerű számát is, a One Day in Your Life-ot. A Safetyt Európában is tervezik megjelentetni, 2010 második felében.[34]

Anastacia zsűritag lesz a brit televízió Don’t Stop Believing ('Legyen hited') című műsorában, amit a Five csatorna fog közvetíteni. A műsort a Glee című zenés vígjátéksorozat ihlette. A tehetségkutató háziasszonya Emma Bunton brit énekesnő lesz.[35][36]

2010. március 23-án Anastacia bejelentette, hogy csatlakozik Nataliához a Natalia Meets Anastacia („Natalia találkozik Anastaciával”) koncertsorozaton, aminek a belgiumi Sportpaleis aréna ad otthont. A legalább négy koncertből álló koncertsorozatra 2011 januárjában kerül sor.[37] A két énekesnő közös dalt is felvesz, Burning Star címmel, ami 2010. szeptember 17-én, Anastacia születésnapján jelenik meg.[38] A Natalia meets Anastacia koncertsorozat után Anastacia stúdióba vonul, hogy rögzítse ötödik stúdióalbumát. Eközben fog a boltokba kerülni a Nataliával énekelt duett is, a Burning Star. A Dima Bilannal rögzített Safety 2010 őszétől kapható Európában.[37]

Anastacia szerepet vállalt a Valerio Zanoli által rendezett All You Can Dream (Bármi, amiről álmodsz) című amerikai filmben, amiben önmagát, és egy angyalt fog játszani. Zanoli így beszélt a filmről: „Ez egy vicces családi film, meztelenkedés, drogok és minden ilyesmi nélkül. Sok olyan film létezik, aminek hasonló társadalmi üzenete van. Ez egy jó lehetőség, hogy a családok együtt legyenek, és együtt töltsenek egy kis időt” A Michigani felvételt követően, 6-8 hónapot, az utómunkálatokkal fognak tölteni, majd a filmet mozikba, később pedig kereskedelmi forgalomba bocsátják.[39]

Natalia meets Anastacia

2011. január 14-én megkezdődött a Natalia meets Anastacia koncertsorozat, amely összesen 5 fellépést foglalt magába. A koncertnek otthont adó Sportpaleis aréna a világ 3. legnagyobb koncert terme, a showra 130 000 jegy kelt el. Sok dalt adtak elő Anastacia híres slágerei közül.

Rajongói kérdésekre válaszolva, Anastacia közölte, hogy 2011-ben biztosan megjelentet néhány kislemezt, melyek új korongját fogják népszerűsíteni, mielőtt az egész lemezt piacra dobná. Valószínűleg 2012-ben. Hogy melyik szám lesz az ún. "lead single" ami az első és meghatározó dal lesz az albumról, még nem döntött, ahogy még az sem biztos, hogy melyik kiadóval fog együtt dolgozni, hiszen a Universal/Mercury megpróbálta őt átformálni, ami a rajongóknak nem tetszett. Új albumához 2010 májusától kezdve, már rögzített is dalokat. 2012-es lemezével a rajongóit biztosan megörvendezteti, hiszen visszatér egyedi ’sprock’ stílusához, mely a soul, a pop, és a rock keveréke. Az album hangzásvilága, a 2004-es Anastacia (album) hoz fog hasonlítani. [38][40] [41] Anastacia egy új számot már rögzített márciusban az egyik barátjával, Dj Tony Morannal. A dal Tony legújabb albumán fog szerepelni, a címe pedig If I Was Your Boyfriend lesz.[38]

Új Dal

Anastacia 2012-es visszatérését egy dance dallal készítette elő, amelyet Dj Tiëstoval, a világ egyik legsikeresebb lemezlovasával vett fel. A dal hivatalosan 2011. november 18-án jelent meg és a What Can We Do (A Deeper Love) címet kapta, refrénje pedig tartalmazza az 1993-as „A Deeper Love” sláger refrénjét, amely a világhírű soul énekesnő, Aretha Franklin dala.

2012[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia a 2012-es évét a Škoda Auto nagyszabású reklámkampányával kezdte. Ennek során Európa csaknem minden országában vetítésre került az új Skoda Citigo reklámfilmje, melyben hallható a fent említett, Dj Tiëstoval készített What Can We Do (A Deeper Love) című szám. Néhány reklámfilmben Anastacia is szerepet vállalt.

The X Factor (Egyesült Királyság)

2012. június 1-jén repültek fel a pletykák, hogy Simon Cowell, Anastaciat szeretné megszerezni vendégzsűrinek a világ legnépszerűbb tehetségkutató műsorába, az X-Factor-ba. Június 9-én pedig hivatalosan is bejelentették, hogy Anastacia lesz a következő zsűritag Gary Barlow (Take That), Tulisa Contostavlos és Louis Walsh mellett a Glasgowi meghallgatáson. Simon Cowell így nyilatkozott: szeretné a 'merész, bátor' Anastaciát a zsűriben látni, hiszen egy ilyen amerikaira van szükség. Végül teljes állásban a zsűrizést Nicole Scherzinger végzi majd.

Visszatérés a zenei világba

Az első 2012-es kislemez a - fent már említett, Škoda Auto számára készített - Deeper Love című szám volt, amely azonban nem album-single, tehát nem az új albumról érkező első, visszatérő kislemez. Ezzel párhuzamosan viszont az énekesnő bejelentette: mindenképpen a piacra dobja a 2012-es évben az 5. stúdióalbumát; twitter és facebook oldalán folyamatosan képeket és videókat közölt a stúdió-munkálatokról. Eszerint az énekesnő zenészlegendákkal dolgozott együtt (Glenn Ballard, Tim Pierce) és közlése szerint visszatért a 'sprock' stílushoz. A 2012-es év második kislemeze szintén nem album single, hanem egy kollaboráció, amit Dj Tony Morannal készített el Anastacia. A szám az If I Was Your Boyfriend címet kapta és 2012 júniuis 12-től vásárolható meg az iTunes zenei áruházban. 2012. július 20-án megjelent új száma, a What Can We Do (Deeper Love), mely nem album-kislemez, hanem a Skoda számára készített reklámdal második 'Sprock' verziója. A számhoz videoklipp is készült.

Ötödik és hatodik stúdióalbum

Hivatalosan is bejelentésre került, hogy Anastacia új, 5. stúdióalbuma, 2012. november 9-én kerül a boltok polcaira. Az album a Sony BMG gondozásában jelent meg és az It's A Man's World címet kapta. Az album teljes egészében egy ún. cover album, vagyis más előadók számait vették fel új verziókban. Mégpedig - a címből is sejthető módon - kizárólag férfi zenészek és zenekarok rockslágereit dolgozta fel Anastacia. A kiválasztott dalok között találjuk a Led Zeppelin, a Bon Jovi, a U2, a Foo Fighters, vagy az Aerosmith egy-egy legendás slágerét. A BMG-nél 2 új album elkészítését írta alá az énekesnő, ezek közül az első a feldolgozás-lemez. A következő teljes egészében olyan nagylemez, amin az általa írt dalok fognak szerepelni, várhatóan 2013-ban jelenik meg.[42]

Harc a kiújult mellrákkal (2013)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Harc a mellrákkal

Anastacia menedzsmentje 2013. február 27-én, hivatalos Facebook oldalán jelentette be a szörnyű hírt, hogy az énekesnőnek 10 év után kiújult a mellrákja. Anastacia így nyilatkozott: „Megszakad a szívem, hogy csalódást kell okoznom a csodálatos rajongóimnak, de a betegségem és a kezelések miatt, le kell mondanom a közelgő It's a Man's World Tour-t" (Ez egy európai koncert turné lett volna, ahol Anastacia új albumáról adott volna elő számokat. 2 hónappal a turné előtt, már szinte minden alkalomra elkelt az összes jegy.) A bejelentés után a világsajtóban is bombaként robbant a hír, 28-án már minden tévéműsor és újság Anastacia kiújult betegségéről beszélt. Több ismerőse és zenész a támogatásáról biztosította (köztük Eros Ramazzotti és Elton John is) és a rajongók százezrei is elhalmozták jókívánságaikkal az amerikai énekesnőt. Ő maga twitter oldalán írt a betegségéről, ahol a harcot hevesnek ítélte meg. Soha nem látott támogatás indult az énekesnő felé, csak betegségének bejelentése napján 16 000 új követővel bővült a Facebook oldala, akik biztosították Anastaciát a támogatásukról. Az énekesnő a koncertturnéval együtt minden más lekötött fellépését is lemondta (pl. a dubai lóverseny világbajnokságnak is ő lett volna a fő attrakciója és a Monacói Hercegség meghívásának sem tud eleget tenni.)

Hatodik stúdióalbum

Köztudott, hogy Anastaciának hatalmas szíve van és még ebben a borzalmas helyzetben is gondolt a rajongóira, akiknek azt üzente, hogy betegsége alatt tovább folytatja az új album írását, és számokat is fog rögzíteni a 2013 végére tervezett nagylemezhez. A dalszöveg írásban segítségére van Jamie Hartman a Ben's Brother együttes frontembere, akivel 2009-ben közösen készítette el a Stalemate című számot.

A gyógyulás útján, hatodik stúdióalbum[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia másodszor is legyőzte a mellrákot

Anastacia februártól júliusig 5 hónapon át volt távol a közmédiától és csak gyógyulására koncentrált. A hónapok alatt több twitter üzenetet közölt, de semmilyen konkrétumot nem írt állapotáról. Tweetjeiben elárulta, hogy április hónapban túlesett a komoly kezeléseken és alig várja, hogy új albumával visszatérhessen a zenei világba és koncertezhessen. Első érdemleges és sokat sejtető üzenetét július 3-án tette közzé: "RÁK - Én választok, -hogy meghatározzon-e engem, -korlátozzon-e engem, -legyőzzön-e engem, vagy lépjek és hagyjam.....Magam mögött". Július 20-án viszont megtört a jég, hiszen Anastacia a következő üzenetet közölte egy fényképpel együtt: ”John Fields-szel és Jamie Hartmannal hülyéskedünk a stúdióban. Nagyszerű, hogy visszatértem a zeneíráshoz. Ja, ÉS RÁKMENTES VAGYOK most már ÖRÖKKÉ”. A tweet közlése után a világsajtó boldogan és elismerően közölte, hogy Anastacia másodszor is megcsinálta és ismét legyőzte a rákot. Anastacia 2013 október elsején, közleményben jelentette be, hogy dupla masztektómian (emlőeltávolításon) esett át, majd latissimus dorsi műtéttel pótolták a kebleit. (Ez egy mell helyreállító rekonstrukciós műtét, mely során az eltávolított hátizomból új melleket formálnak.)[43]


Teljes gőzzel készül az új stúdióalbum

Az új, 2014 tavaszára tervezett albumról annyit osztott meg az énekesnő, hogy varázslatos lesz, és a 2000-es évekből ismert és jól bevált csapatával dolgozik rajta együtt (a háttérénekesnőkkel, producerekkel és közreműködő dalszövegírókkal). Sam Watters amerikai producer és dalszövegíró twitter oldalán írt róla, hogy ismét Anastaciával dolgozik és dalokat írnak az új albumra. (Ő volt a közreműködő dalszöveg író és producer Anastacia több sikerszámában, az I'm Outta Loveban, a One Day in Your Lifeban, és az I Can Feel Youban.) Az énekesnő szintén együtt dolgozik Jamie Hartmannal, a brit Ben’s Brother énekesével is, akivel 2009-ben már rögzítették a Stalemate című számot. Az album munkálatai februárban kezdődtek, hiszen Anastacia a kezelése alatt folyamatosan dolgozott az új számokon. A rákkal vívott harcot és az érzéseit felhasználva írt új dalokat, így valószínűleg egy hasonlóan érzelmes albumot kapunk, mint a 2004-es hatalmas sikert aratott Anastacia (album).[44] [45] [46] Az énekesnő azt is elárulta, hogy az album az egész világon meg fog jelenni és 2014 elején fog a boltok polcaira kerülni. A nagylemezt pedig világkörüli turné fogja követni, ahol rajongói kérdésekre válaszolva annyit üzent Anastacia, hogy a Back In Black című AC/DC számot biztosan elő fogja adni. (A Back in Black feldolgozása, Anastacia 2012-es It's A Man's World című albumán szerepelt.) [47] [48] Anastacia rajongói kérdésekre válaszolva, rengeteg dolgot árult el az új albumról. Közölte, hogy a vezető kislemez Január végén fog megjelenni, az album pedig 2014 márciusában vagy áprilisában kerül a boltok polcaira. Már megtörténtek a megbeszélések az album borítóját készítő fényképésszel is, Anastacia annyit elárult, hogy egy teljesen új dolog fog születni, amit még sosem csinált azelőtt. Újabb bíztató hír, hogy menedzsment váltása is volt az énekesnőnek, és 2014-től az LME Management, ezen belül Craig Logan fogja egyengetni az útját. (Az LME ún. worldwide management, tehát az album az egész világon meg fog jelenni. Az LME által managgelt sztárok: Dido, Cher Lloyd és Rebecca Ferguson is.) A rajongóknak fantasztikus hír, hogy az album megjelenése után, biztosan turnéra indul Anastacia. [49] [50] [51] [52] [53]


Visszatérés a médiába, az első nyilvános megjelenések a mellrák után

Anastacia 8 hónap után ismét elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy visszatérjen a figyelem középpontjába és a médiában beszéljen csodálatos és példamutató gyógyulásáról. Első nyilvános megjelenése az angol ITV által közvetített Lorraine showban volt, ahol élő közvetítésben kapcsolták Los Angelesből. A showban beszélt az emlőeltávolításáról és közölte, hogy: "a korai felismerés másodszor mentette meg az életemet", mintegy üzenve ezzel a nőknek a Mammografiai vizsgálatok fontosságáról. [54] Később felröppent a hír, hogy Anastacia lesz az egyik sztár fellépője a 2013 november 7-én rendezendő GQ- Men Of The Year Awards-nak, Berlinben (A világhírű GQ férfi magazinnak az Év Férfija díjátadója), ahol nem csak fellépő, de díjazott is lesz, történelmet írva, hiszen ő lesz a második nő, akit ezen a díjátadón kitüntettek. (Előtte csak Annie Lennox kapott díjat, az AIDS ellen vívott harcáért.) Anastacia a 2003 óta művelt folyamatos tevékenységéért kapja a kitüntetést, hiszen az ANASTACIA FUND alapítványa, melyet az Estée Lauderrel közösen alapított, folyamatosan gyűjtötte a pénzt a mellrákkutatásra és a megelőzésre. (Anastacia az első mellrákja után eltelt egy évtizedben jótékonysági kislemezzel (Heavy On My Heart), turnéi alatt a társaságának árverezésével, jótékonysági kiegészítők tervezésével, vagy személyes tárgyainak aukcióra bocsátásával hatalmas összegeket gyűjtött össze.) [55] A díjátadón Anastacia mellett David Beckham is kitüntetésben részesül. A gála után nem kell az énekesnőnek sokat várnia, hiszen november 22-én szintén Németországban, Düsseldorfban kap kitüntetést a mellrák elleni jótékonysági tevékenysége miatt. Anastacia twitter üzeneteiben pedig elismerte, hogy több dalt is elő fog adni, és nagyon hiányzik már neki a színpad, és az, amit igazán szeret csinálni. [56]

Resurrection, a legújabb nagylemez

Az énekesnő januárban elárulta, hogy készül a következő kislemezes videoklipje, amely egyben az új korong előfutára is egyben, ám konkrétumot nem árult el. [57] Később kiderült, hogy a kaliforniai Mojave-sivatagban található El Mirage Lake nevű tómedernél zajlottak a munkálatok. [58] A koreográfusi munkálatokat Jason Myhre látta el, aki korábban a Live At Last turné keretein belül dolgozott együtt Anastaciával. Március 13-án rajongói legnagyobb örömére megerősítette a híresztelést, miszerint a legújabb album a Resurrection (Feltámadás) nevet viseli, illetve a korong első kislemeze a Stupid Little Things, amelyből a videoklip is készült. [59] Nem sokkal később a hivatalos európai lemezmegjelenési dátumokat is közzétette, melyekből kiderült, hogy május elején kerül a boltok polcaira az új alkotás szerte Európában, illetve az Egyesült Államokban. [60]

Anastacia később megkezdte a legújabb lemez promotálását Rómában, ahol egy tehetségkutató műsorban, az Amici di Maria De Filippiben is feltűnt, mint sztárvendég. Itt adta elő első alkalommal a legújabb szerzeményét, a Stupid Little Things című dalt. Ezután Párizsba vezetett az útja, ahol számos rádiós- és televíziós-interjút adott, csakúgy, mint Londonban, amely az utazás következő állomása volt. A brit fővárosban az interjúk mellett egy fotózáson is részt vett a Hello! Magazinnál. Jelenleg pedig Németországban tartózkodik az énekesnő, ahol szinte naponta reggeli rádiósműsorokban ad interjút egy-egy nagyvárosban. [61]

Egyéb vállalkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia by s. Oliver[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Anastacia by s. Oliver[62] ruházati kollekciót 2006 végén jelentette meg az énekesnő és a német s. Oliver cég. Anastacia azt nyilatkozta, hogy már régóta szeretett volna ruhákat tervezni. „Már jó ideje járt a fejemben, hogy saját kollekciót tervezek, de meg kellett várnom a megfelelő partnert. A s. Oliver épp a legjobb időben jött. Megismertük egymást, és rájöttünk, nemcsak márkanévként illünk össze, de ugyanazok az ötleteink a kollekció kinézetét illetően is. Egy ruhakollekció tervezésekor sok mindent kell figyelembe venni: mi a divat, milyen színek, milyen anyagok, milyen szabások... Ezért nagyon örülök, hogy a s. Oliver tervezőcsapatával ilyen jól sikerült az együttműködésünk, és együtt hozzuk össze ezeket a témákat. Például nekem fontos, hogy a ruhák többféle méretben is elkészüljenek.”

Azok, akik novemberben hatvan eurónál többet költöttek el ezekre a ruhákra, megkapták a Welcome to My Style című CD-t is, amin Anastacia négy dala (Underdog, Get Ready, Boom, Funk Medley) szerepelt. (Ezek a dalok korábban albumok vagy kislemezek bónuszdalaiként jelentek meg.)

Emberbaráti tevékenysége[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia számos jótékonysági szervezetet támogatott. 2006-ban fellépett a Life Ball rendezvényen, ami Európa legnagyobb évenkénti AIDS-jótékonysági rendezvénye. 2003-ban a Nelson Mandela által szervezett 46664 című koncertsorozaton lépett fel. A koncertsorozat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az AIDS-re. Anastacia a U2-val és a Queennel énekelt, ezenkívül felénekelte az Amandla című dalt, melynek szövegét is részben ő írta. Annie Lennox később 22 másik énekesnővel együtt őt is meghívta, hogy segítsenek felhívni a figyelmet arra, hogy a HIV vírus Afrikában nagyon gyakran már a méhben megfertőzi a magzatokat.[63] A Sing című kislemez, az együttműködés eredménye az AIDS világnapján, december 1-jén jelent meg 2007-ben, akkor, amikor Annie Lennox fellépett Mandela 46664 koncertjén.

Az Anastacia Alapítványt mellműtétje után hozta létre az Estée Lauderrel együttműködésben. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a 35 alatti nőknek is rendszeresen részt kell venniük mammográfiai vizsgálaton. Anastacia több, koncerteken viselt ruháját is eladta az eBayen, és a bevételt egy mellrákot kutató szervezetnek adományozta. Hat hónapig minden pénteken indított aukciót.

2008-ban fellépett a Rózsaszín szalag gálán Stockholmban, majd a Divas II-n és a dublini ChildLine Concerten.


Díva Kacsa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anastacia 2011. augusztus 8-ától elkezdte árusítani a “díva kacsát”, ami egy általa tervezett jótékonyságra szánt gumikacsa. Az eladott bábuk teljes vételárát a rákkutatásra ajánlja fel, hiszen maga is megküzdött a szörnyű kórral. A kacsák a cancerresearchuk.org oldalon vásárolhatók meg. A kacsa külső megjelenése Anastaciára vall, hiszen az általa kedvelt leopárd minta jelenik meg, egy nyaklánccal és rúzsozott csőrrel.

Magánélete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2007. április 21-én, Mexikóban feleségül ment korábbi testőréhez, Wayne Newtonhoz. A szertartást Huatulcóban tartották, ahol egy kaliforniai sámán, Jon Rasmussen adta össze őket. Los Angelesben éltek, de Londonban is volt egy otthonuk, mivel a férfi brit származású. Sokan támadták az énekesnőt a kapcsolat miatt, mivel Newton elhagyta akkori élettársát és két kisfiát Anastacia miatt. Az énekesnő elmesélte, hogy kezdetben nem kedvelte a férfit - aki korábban Mariah Careynek és Madonnának is dolgozott, jelenleg pedig Miley Cyrus testőre -, ugyanis beképzeltnek tartotta. Később a leánykérésről is szót ejtett: azon a reggelen Newton rendkívül ideges volt, és pénzt kért kölcsön Anastaciától. Majd amikor az énekesnő kinyitotta a tárcáját, egy dobozkát talált benne, amelyben egy gyönyörű gyűrű volt. Azonban közel három év elteltével, 2010 áprilisában Anastacia beadta a válópert, ám kiderült, hogy már az év elején szakított Newtonnal.[64][65][66]

Anastaciának számos tetoválása van: a legnépszerűbb a derekán található: egy nap, melynek közepén egy egyiptomi ankh-jel látható - ez az első és a második albuma képein is látható.[5] Ez volt a legelső tetoválása Anastaciának, amit az Édesanyjától kapott ajándékba karácsonyra. Mindig is szeretett volna egyet, de meg akarta várni, míg elég idős lesz hozzá, hiszen tudta, hogy örökre a testén fog maradni. Az ankh mivel az örök élet szimbóluma, erőt ad az énekesnőnek. A háta felső részén a Forever („Örökké”) szó olvasható, mely egy különleges betűtípussal íródott,[67] eköré kiegészítésként 2008-ban egy kettényílt angyalszárny-pár került, ami a Heavy Rotation albumfotókon is látható.[68][69] 2011-ben az angyalszárnyakat átdolgozták, és alá egy újabb szárnypár került 9/11 emlékére,[70] amelyet a híres tetoválóművész Adam Vu készített.[71] Korábban pedig a nyakán egy színes ovális alak volt látható, amelyben összefonódva a saját, illetve az ex-férje kezdőbetűje volt olvasható (A-W), ám szakításuk után Anastacia valószínűleg eltávolíttatta az alkotást, mivel amikor egy rajongó a minta felől érdeklődött, az énekesnő csak annyit felelt, hogy az már a múlté.

Diszkográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stúdióalbumok
Válogatásalbumok
DVD-k

Kislemezek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • 2000: I'm Outta Love
 • 2000: Not That Kind
 • 2001: Cowboys & Kisses
 • 2001: Made For Lovin' You
 • 2001: Paid My Dues
 • 2002: One Day In Your Life
 • 2002: Boom
 • 2002: Why'd You Lie To Me
 • 2002: You'll Never Be Alone
 • 2003: Love Is A Crime
 • 2004: Left Outside Alone
 • 2004: Sick And Tired
 • 2004: Welcome To My Truth
 • 2005: Heavy On My Heart
 • 2005: Everything Burns (feat. Ben Moody)
 • 2005: Pieces Of A Dream
 • 2006: I Belong To You (Il ritmo della passione) (feat. Eros Ramazzotti)
 • 2008: I Can Feel You
 • 2008: Absolutely Positively
 • 2009: Stalemate (feat. Ben's Brother)
 • 2010: Burning Star (feat. Natalia Druyts)
 • 2011: What Can We Do (A Deeper Love) (feat. Tiësto)
 • 2012: If I Was Your Boyfriend (feat. Tony Moran)
 • 2014: Stupid Little Things

Duettek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • 1993: Forever Luv (feat. David Morales)
 • 1998: Mi negra, tu bombón (feat. Omar Sosa)
 • 1999: Tienes un solo (ft. Omar Sosa)
 • 2000: Saturday Night's Alright For Fighting (feat. Elton John)
 • 2001: Let It Be (feat. Paul McCartney & other artists)
 • 2001: I Ask Of You (feat. Luciano Pavarotti)
 • 2001: What More Can I Give (feat. Michael Jackson & other artists)
 • 2001: Love Is Alive (feat. Vonda Shepard)
 • 2001: 911 (feat. Wyclef Jean)
 • 2002: I Thought I Told You That (feat. Faith Evans)
 • 2002: You Shook Me All Night Long (feat. Celine Dion)
 • 2002: Bad Girls (feat. Jamiroquai)
 • 2003: We Are The Champions, We Will Rock You, Amandla (feat. Queen, Beyoncé, Bono, David A. Stewart & others)
 • 2004: I Do (feat. Sonny Sandoval)
 • 2005: Everything Burns (feat. Ben Moody)
 • 2005: I Belong To You (Il ritmo della passione) (feat. Eros Ramazzotti)
 • 2009: Stalemate (feat. Ben's Brother)
 • 2009: Holding Back The Years (feat. Simply Red)
 • 2010: Safety (feat. Dima Bilan)
 • 2010: Burning Star (feat. Natalia Druyts)
 • 2011: What Can We Do (A Deeper Love) (feat. Tiësto)
 • 2012: If I Was Your Boyfriend (feat. Tony Moran)

Turnék[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Díjak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. Chrissy Iley: Anastacia Bares All. Fabulous Magazine UK, 2008. augusztus 24. A magazin megjelenése előtt a médiában 1973-as születési dátummal szerepelt, pl. Trials of Anastacia és Anastacia. Elérés: 2008. augusztus 24.
 2. Anastacia, 20 million worldwide sales award (November 2005) JM Enternational. Elérés: 2008. október 10.
 3. 'I really don't like music,' says Anastacia (who happens to have sold 20 million albums). Daily Mail, 2008. december 27
 4. Anastacia (German nyelven). Hamburg.de
 5. ^ a b c d e f TimesOnline.co.uk (October 23, 2005). Trials of Anastacia. Elérés: 2006. szeptember 9.
 6. Official Website : Biography. Anastacia. (Hozzáférés: 2009. szeptember 26.)
 7. http://anastacia-unlimited.org/interview12.php
 8. Interview: Welcome to my truth (2008. november 16.) Scotland on Sunday. Elérés: 2008. november 20.
 9. ^ a b c TheBiographyChannel.co.uk (2006. szeptember). Anastacia Biography. Elérés: 2006. szeptember 9.
 10. http://www.archaeologynews.org/link.asp?ID=57780&Title=ANASTACIA:%20%27Music%20was%20my%20third%20choice%27
 11. http://anastaciafanclub.com.pt/anastacia/
 12. ^ a b MTV.com (January 21, 2003). Anastasia Diagnosed with Breast Cancer. Retrieved 2006-09-09.
 13. https://www.youtube.com/watch?v=WvrGheM1nKE
 14. Australian Certifications 2000. ARIA
 15. Anastacia-I'm Outta Love. Dutch Charts.com
 16. German Top 20 - The Chart Of August 2000. Infinity Charts:
 17. ^ a b UK Top 40 Hit Database. everyhit.com
 18. Anastacia-Not That Kind (Single). Dutch Charts.com
 19. a Reuters cikke, már nem elérhető a a reuters.com-on, de felhasználták itt:
 20. http://www.dailymail.co.uk/health/article-1195924/My-health-issues-easily-killed-says-Anastacia--I-refuse-scarred-life.html%7C Crohn-betegségéről maga nyilatkozik
 21. http://www.nowmagazine.co.uk/celebrity-news/279923/anastacia-delays-heart-surgery
 22. Újra rákos a világhírű énekesnő – lemondta It's A Man's World Tour című európai turnéját is. hvg.hu, 2013. március 1. (Hozzáférés: 2013. március 1.)
 23. http://www.anastaciafanclub.at%7C Lemondott turnéja
 24. http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/07/20/anastacia_masodszor_is_legyozte_a_mellrakot/
 25. "Limited Luxury". Anastaciabysoliver.com. (Hozzáférés: 2009. szeptember 26.)
 26. Videofelvétel az Anastacia by S. Oliver weboldalon: http://www.anastaciabysoliver.com/
 27. Biography page Official Anastacia web site.
 28. Anastacia Is Back with Fourth Studio Album 'Heavy Rotation'. MTV Asia, 2008. augusztus 21. Elérés: 2008. augusztus 25.
 29. Anastacia, HMV Apollo review, 2009. szeptember 16.
 30. Ben's Brother featuring Anastacia, 2009. szeptember 8.
 31. Lisa Sewards: It's diva fever! Lulu's first hit was Shout... which is what you have to do if you go on tour with Chaka Khan and Anastacia | Mail Online. Dailymail.co.uk. (Hozzáférés: 2009. szeptember 26.)
 32. Blackpool Royal Variety performers entertain Queen”, BBC News, 2009. december 8. (Hozzáférés ideje: 2009. december 17.) 
 33. Official Website : News. Anastacia. (Hozzáférés: 2010. március 7.)
 34. http://www.anastaciafanclub.at
 35. http://dontstopbelieving.five.tv/team
 36. http://anastacia.com/news/0-6/all-star-line-up-joins-dont-stop-believing/0-6
 37. ^ a b http://anastacia.com/news/0-6/natalia-meets-anastacia/0-6
 38. ^ a b c http://www.anastaciafanclub.at/news_en.html
 39. http://anastaciaaddict.org/blog/?p=187
 40. http://www.anastacia.com/news/0-6/natalia-meets-anastacia
 41. http://www.anastacia.com/news
 42. A BMG hivatalos híre az aláírásról
 43. http://www.tvmagazin.hu/index.php?0101300118577_anastacia_eltavolittatta_mindket_mellet
 44. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/352501550834384896
 45. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/346050792513478656
 46. http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/07/20/anastacia_masodszor_is_legyozte_a_mellrakot/
 47. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/364355982853287939
 48. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/367500405124513794
 49. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/390121696877092864
 50. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/390424015350685696
 51. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/390670412759068672
 52. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/393426996895576064
 53. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/394024426905149440
 54. http://www.itv.com/lorraine/health/bin-your-bra/anastacia-exclusive-tv-interview/
 55. http://www.gq-magazin.de/unterhaltung/stars/gq-men-of-the-year-2013-anastacia-back-on-stage-with-gq-germany
 56. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/394019752940556288
 57. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/424654136110751744
 58. https://twitter.com/JazzWithJason/status/425506491861184512
 59. https://twitter.com/AnastaciaFanily/status/444318616503083008
 60. https://twitter.com/AnastaciaFC/status/445507811393699840
 61. http://www.anastacia.com/promo-diary-part-1/
 62. Anastacia by s. Oliver
 63. : Sing:. Annielennoxsing.com. (Hozzáférés: 2009. szeptember 26.)
 64. EXCLUSIVE: Singer Anastacia Files for Divorce. RadarOnline.com. (Hozzáférés: 2010. április 30.)
 65. Showbiz - News - Anastacia to divorce bodyguard?. Digital Spy. (Hozzáférés: 2010. április 30.)
 66. EXCLUSIVE: Singer Anastacia Files For Divorce | Story | Wonderwall. Wonderwall.msn.com. (Hozzáférés: 2010. április 30.)
 67. Anastacia. FunTrivia.com. (Hozzáférés: 2009. szeptember 26.)
 68. http://www.stylebistro.com/lookbook/Anastacia/g1BEtiqoscU
 69. http://anastaciafanclub.com.pt/galeria/displayimage.php?album=70&pid=374#top_display_media
 70. https://twitter.com/AnastaciaFanily/statuses/113049520761352192?tw_i=113049520761352192&tw_e=details&tw_p=archive
 71. https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150322282668913&set=a.10150960890478913.439676.293685103912&type=3&theater

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap