Okostelefon-alkalmazás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Okostelefon működés közben, a Layar[1] alkalmazás és a helymeghatározó adatok segítségével az augmented reality (AR) magyarul a kiterjesztett valóságon keresztül a képernyőn megjeleníti a környezet információit[2]

Az okostelefon-alkalmazások vagy mobil appok okostelefonokon, vagy más mobileszközökön futó számítógépes programok. Az ilyen eszközök általában előtelepítve tartalmaznak néhány, a használat megkezdéséhez elengedhetetlen alkalmazást, mint például webböngészőt, levelezőprogramot, és egy, a további alkalmazások beszerzésére alkalmas programot (piactér, „market”). Ezt követően válik alkalmassá az okostelefon arra, hogy további alkalmazásokat lehessen letölteni ezekről a piacterekről, ingyen vagy díj ellenében. Az okostelefon-alkalmazások általában kihasználják a mobileszköz beépített lehetőségeit, mint amilyen például a beépített kamera, a névjegyzék, a GPS helymeghatározó rendszer. Ilyen alkalmazások például a játékprogramok, illetve valamilyen informatikai szolgáltatásokat nyújtó programok, célalkalmazások.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Layar, youtube.com
  2. Kiterjesztett valóság alkalmazások. [2016. augusztus 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. augusztus 9.)

Források[szerkesztés]