Epic Records

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Epic Records
A(z) Epic Records logója
A(z) Epic Records logója
Információk
Alapítás éve 1953-ban
Aktív évek napjainkig
Ország USA Egyesült Államok
Székhely USA New York, NY
Műfaj(ok) különféle

Anyacég Sony Music Entertainment
Honlap
http://EpicRecords.com

Az Epic Records, amerikai lemezkiadó, mely a Sony Music Entertainment tulajdonában áll. Az Epic eredetileg jazz lemezeket adott ki, de bővítették, hogy képviselhesse a többi zenei stílust is. Az Epic Records 1953-tól egészen napjainkig még mindig lemezkiadással foglalkozik.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kezdetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Epic Records, 1953-ban lépett működésbe a CBS céljából, hogy jazz és klasszikus zenével foglalkozzon és hogy azokat adja ki. A logó, melyben világos-sárga, fekete és kék színek voltak találhatók, hamar elterjedtek mint a jazz és a klasszikus zene kiadójával. Az Epic előkelő filharmonikusokkal dolgozott együtt és ezeknek a műveit adta ki.

Ma[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ma a Sony Music Entertainment tulajdonosa az Epic Recordsnak és a CBS Recordsnak így megalapították a Sony Musicot 1991-ben. 2009 februárjában a kinevezett énekes-dalszerző Amanda Ghost lett az Epic Records elnöke. Az Epic rengeteg világsztárral dolgozik/dolgozott együtt pl.: Michael Jackson.

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Epic Records című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]