Jáksó László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jáksó László
Született 1968. szeptember 11. (51 éves)
Szeged
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása rádió és televíziós műsorvezető
Iskolái Színház- és Filmművészeti Egyetem (–1997)

Jáksó László, Jáksó László Miklós (Szeged, 1968. szeptember 11.) magyar rádiós és televíziós műsorvezető, rendező, szerkesztő.

Életpályája[szerkesztés]

Édesapja dr. Jáksó László (1923–2003) a Vakok Intézetének igazgatóhelyettese, majd a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezetének elnöke volt,[1] édesanyja Endrényi Vilma.[2] A József Attila Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (ma SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola) francia szakát végezte el. Ezután a 624. számú Szakközépiskolában kezdett rádióműszerésznek tanulni, de ebből a kétéves szakból csak az első évet végezte el. Később a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, televíziós rendező- szerkesztő-műsorvezető szakra, itt négy év után diplomát is szerzett. Előbb a Kossuth Rádióhoz, azután Danubius Rádióhoz, a Duna Televízió-hoz, majd az RTL Klubhoz került. A Duna TV-ben a Ziccer című ifjúsági műsort vezette. 2000. szeptembere óta vezette a Heti Hetes című műsort, annak megszűnéséig. 2009-ben a Danubius Rádió megszűnését követően az ugyanazon a frekvencián működő Class FM-hez igazolt. Egy fiúgyermek, Bence édesapja.[3]

Legismertebb műsorai[szerkesztés]

Jáksó Top 20[szerkesztés]

A CLASS FM-en futott a Jáksó Hot 20-hez nagyon hasonló műsora a Jáksó Top 20. Az új műsor lényege, hogy dalokra lehet szavazni, ugyanúgy, mint a Danubiuson korábban. Jáksó a következőképpen jellemezte a műsort:

A műsorom az, ami mindig is volt: kavalkád, állatkert, ösztönös kommunikáció, ahogy tetszik. Sohasem érdekelt, mi a címe, mi a vállalt feladata. Végül úgyis az lesz belőle, hogy emberek felhívnak, vagy interjúban beszélnek hozzám, én pedig reagálok. Bunkónak bunkó módon, kedvesnek kedvesen. Én csak tükrözni tudok, de azt nagyon.

A műsor megszűnt a Class FM-től történt távozása miatt 2014 augusztusában.

Ripost[szerkesztés]

Jelenleg futó műsora a Ripost minden szombat és vasárnap van 16 órától 20 óráig a 95,8 Sláger FM-en, mely könnyed hangvételű műsor, ami a betelefonálók véleményére épül.

A műsorban feltűnnek vendég műsorvezetők is alkalomszerűen, többek között Ómolnár Miklós, Nováki Jules.

2017 eleje óta a Sláger FM program igazgatója és kreatív vezetője.

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]