Jáksó László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jáksó László
Született 1968. szeptember 11. (50 éves)
Szeged
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása rádió és televíziós műsorvezető

Jáksó László, Jáksó László Miklós (Szeged, 1968. szeptember 11.) magyar rádiós és televíziós műsorvezető.

Életpályája[szerkesztés]

Édesapja dr. Jáksó László (1923–2003) a Vakok Intézetének igazgatóhelyettese, majd a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezetének elnöke volt,[1] édesanyja Endrényi Vilma.[2] A József Attila Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (ma Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium) francia szakát végezte el. Ezután a 624. számú Szakközépiskolában kezdett rádióműszerésznek tanulni, de ebből a kétéves szakból csak az első évet végezte el. Később a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, televíziós rendező- szerkesztő-műsorvezető szakra, itt négy év után diplomát is szerzett. Előbb a Kossuth Rádióhoz, azután Danubius Rádióhoz, a Duna Televízió-hoz, majd az RTL Klubhoz került. A Duna TV-ben a Ziccer című ifjúsági műsort vezette. 2000. szeptembere óta vezeti a Heti Hetes című műsort. 2009-ben a Danubius Rádió megszűnését követően az ugyanazon a frekvencián működő Class FM-hez igazolt. Egy fiúgyermek, Bence édesapja.[3]

Legismertebb műsorai[szerkesztés]

Jáksó Top 20[szerkesztés]

A CLASS FM-en futott a Jáksó Hot 20-hez nagyon hasonló műsora a Jáksó Top 20. Az új műsor lényege, hogy dalokra lehet szavazni, ugyanúgy, mint a Danubiuson korábban. Jáksó a következőképpen jellemezte a műsort:

A műsorom az, ami mindig is volt: kavalkád, állatkert, ösztönös kommunikáció, ahogy tetszik. Sohasem érdekelt, mi a címe, mi a vállalt feladata. Végül úgyis az lesz belőle, hogy emberek felhívnak, vagy interjúban beszélnek hozzám, én pedig reagálok. Bunkónak bunkó módon, kedvesnek kedvesen. Én csak tükrözni tudok, de azt nagyon.

A műsor megszűnt a Class FM-től történt távozása miatt.

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]