Szellő István

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szellő István
Szellő István 2011-ben
Szellő István 2011-ben
SzületettSzellő István
1967július 3. (56 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
SzüleiSzellő Rózsa
Foglalkozásaújságíró
televíziós műsorvezető
IskoláiKároly Egyetem (–1996)

A Wikimédia Commons tartalmaz Szellő István témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Szellő István (Budapest, 1967. július 3. –) magyar újságíró, televíziós műsorvezető.

Élete[szerkesztés]

Szellő István 1967. július 3-án született Budapesten Szellő Tibor és Dér Rózsa gyermekeként.

Egy ideig a Budapesti Honvéd junior válogatottjának párbajtőrvívója volt. Tanulmányait a prágai Károly Egyetem nemzetközi újságíró szakán végezte 19911996 között. Egyetemista évei során a Magyar Távirati Irodában és a Magyar Rádió Krónika című műsorának szerkesztőségében volt gyakornok.

1989-ben a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőségébe került. A csehszlovákiai bársonyos forradalom idején többek között Václav Havellel és Alexander Dubčekkel is készített interjút. Számos külpolitikai műsor szerkesztő-riportere volt, mint pl.: a Panoráma, az Új Világ, a Szemtől Szemben és a Tájak, városok, emberek.199294-ben külpolitikai szerkesztője és műsorvezetője volt a Híradónak. Riportfilmjeit főként Csehországban, Szlovákiában, a délszláv térségben és angol nyelvterületen készítette, de forgatott a Távol-Keleten és az Arab-öböl térségében is. Munkájának elismeréseként többször Nívó-díjjal jutalmazták. Ő volt az RTL Klub Híradójának első műsorvezetője, 1997-ben. 2006-ban könyve jelent meg, A Hírvadász címmel.

2009 augusztusában Naim Renátától született ikreit, Mannát és Alent a nevére vette, bár nem él együtt az anyjukkal. Van két fia a korábbi házasságából is, András és Ádám.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]