Wikipédia:Megbeszélések/új

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Wikipédia megbeszéléslapjai meghatározóak közösség kommunikációja és koordinációja szempontjából, ugyanis ezeken történnek a kifejezetten nem konkrét szócikkhez kötődő tartalmi-szerkesztési viták, illetve a nem konkrét szerkesztőnek szánt üzenetek kivételével az általános, közérdekű megbeszélések, szerkesztési egyeztetések, viták, tervezgetések, ötletelések. A Wikipédia-névtér az egyetlen olyan névtér, melynek lapjai közül egyesek kifejezetten a megbeszélésnek vannak szentelve, tehát nem csak (sőt nem is elsősorban) a hozzájuk tartozó vitalapok.

For English users: If your Hungarian is poor, you can leave us a message here in English.

Hírek(rövidítés: WP:KF-H)
A Wikipédiával kapcsolatos hírek (pl. mérföldkövek, bejelentések, új sablonok, műhelyek, tervek, szavazások), valamint az ide vonatkozó hírek a Wikimédia Magyarországgal és a Wikimédia Alapítvánnyal kapcsolatban
Kezdőknek(rövidítés: WP:KF-K)
Azon új szerkesztők számára fenntartott társalgó, akik még nem igazodnak ki kellőképpen a Wikipédiában. Ha nem tudod, hogy az alábbi négy kategóriából melyiket kellene választanod, akkor ide írd a kérdésedet.
Új témaArchívum
Általános társalgók
Minden olyan általános és közérdekű téma, ami nem kötődik Wikipédiában betöltött tisztséghez. Több alszekció létezik, például van külön oldal a javaslatoknak, jogi, valamint helyesírási problémáknak, kategóriaszervezésnek, műszaki kérdéseknek, sablonkészítésnek, segítséget lehet kérni fordításhoz stb. Emellett egy általános oldal is fenn van tartva az olyan kérdéseknek, mely témája miatt egyetlen tematikus laphoz sem tartozik.
Szakosított üzenőfalak
Azon oldalak, ahol a Wikipédia tisztségviselőinek és egyéb közfeladatot ellátó szerkesztőinek (adminisztrátoroknak, bürokratáknak, IP-ellenőröknek, járőröknek, botgazdáknak, OTRS-tagoknak) lehet üzenni.
Véleménynyilvánítás
A Wikipédia szerkesztési eljárásaival kapcsolatos lapok. Ide tartoznak a lapok törlésével kapcsolatos megbeszélések, a kiemelési eljárások, a különböző szavazások és a szavazásokra tett javaslatok.
Vitarendezés
A vitarendezés különböző szintjei számára fenntartott lapokon a strukturált véleményütköztetés zajlik konkrét tartalmi és személyes problémák esetén, melyeket az érintettek egyeztetése már nem tudott megoldani