Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai
(Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir)
Miraculous főcím.png
Műfaj kaland, akció, romantikus, szuperhős, magical girl

Alkotó Thomas Astruc
Író Thomas Astruc
Rendező
 • Thomas Astruc
 • Christelle Abgrall (2. évad)
 • Jeremy Paoletti (2. évad)
 • Benoît Boucher (2-3. évad)
 • Wilifried Pain (2-3. évad)
 • Mr. Jun (2-3. évad)
Hang
Főcím Wendy Child és Cash Callaway - „It's Ladybug!”
Főcímzene
 • Noam Kaniel
 • Alain Garcia
Zeneszerző
 • Noam Kaniel[1]
 • Jeremy Zag
 • Alain Garcia

Formátum 1080i (HD), sztereó
Ország  Franciaország
Nyelv francia
Évadok 4
Epizódok91 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
 • Jared Wolfson
 • Pascal Boutboul
 • Sébastien Thibaudeau
 • Alexandre Lippens
 • Christophe Guignement
 • Jean-Yves Patay
 • Cédric Pilot
Producer
 • Jeremy Zag
 • Aton Soumache
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó
 • Zagtoon
 • Method Animation
 • Toei Animation
 • SAMG Animation
 • AB Droits Audiovisuels
 • SK Broadband
Forgalmazó
 • AB International Distribution
 • PGS Entertainment
 • Method Animation
Sugárzás
Eredeti adó TF1
Eredeti sugárzás kezdete2015. szeptember 1.
Első magyar adó Disney Channel
Magyar sugárzás kezdete2015. december 6.
Státusz fut
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (eredeti cím: Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir[2][3], angol cím: Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir)[2] 2015-ben indult francia televíziós 3D-s számítógépes animációs szuperhős sorozat, amelyet Thomas Astruc írt és rendezett.

A sorozat először Dél-Koreában debütált az EBS-en Franciaországban 2015 október 19-én mutatta be a TF1. Az Egyesült Államokban még ugyanezen év decemberében adta le először a Nickelodeon, később pedig a Disney Channel.[4][5] Magyarországon a Disney Csatorna tűzte műsorra a sorozatot 2015. december 6-án.

A második évad világpremierje Spanyolországban volt 2017. október 21-én. Franciaországban 2017. október 26-tól adták le. A második évad sugárzása Magyarországon 2018. március 12-én kezdődött. A 3. évad világpremierje 2018. december 1-én volt. A francia változatot 2018. december 22-től adták le Svájcban. A 3. évad Franciaországban 2019. április 14-én került műsorra.[6] Magyarországon 2019. november 4-től kezdődően adták le.

Cselekmény[szerkesztés]

A történet színhelye Párizs. Főhősei Marinette Dupain-Cheng, egy általános iskolás tinilány, és az ő osztálytársa és szerelme, Adrien Agreste. Ők ketten nem átlagos kamaszok, mivel titokban szuperhősök, akik Párizs lakosságát védelmezik. Marinette, a Csodálatos Katicabogár szuperereje az alkotásban rejlik, míg Adrien, a Fekete Macska, a rombolásból meríti erejét. Mindketten egy-egy különleges talizmán segítségével tudnak átváltozni szuperhősökké, a talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwami-k szolgáltatják. Marinette kwamija Tikki, Adriené pedig Plagg.

Marinette és Adrien legfőbb ellensége Halálfej, egy rejtélyes gonosztevő, akinek szintén egy saját kis kwami, Nooroo szolgáltat szupererőt. Ezen erőt Halálfej arra használja, hogy a negatív érzelmeink által megszállja Párizs polgárainak lelkét, és szupergonoszokká változtassa, majd Katicabogár és Fekete Macska elfogására kényszerítse őket. Fő célja, hogy megszerezze a két szuperhős talizmánját, mert a két eszköz segítségével isteni hatalom birtokába juthat, amit saját céljaira akar felhasználni. A két szuperhős azonban mindig legyőzi az ellenük küldött szupergonoszokat, és megmentik Párizs népét. Halálfej azonban folyamatosan lesben áll, és vár az újabb lecsapásra. A negatív érzelmek segítségével növeli erejét (vagyis ha valaki szomorú, dühös, vagy megbántott, akkor hatalmába keríti őt, és gonosszá változtatja). A valódi kiléte a két főhős számára ismeretlen, a nézők pedig csak a sorozat későbbi részeiben tudják meg, hogy Adrien édesapja, Gabriel Agreste a titokzatos gonosztevő, aki rettegésben tartja Párizst – de valódi szándékai sokkal komolyabbak annál, mint amilyennek tűnnek.

Miközben Marinette és Adrien szuperhősökként harcolnak, egyúttal az átlag kamaszok életét is élik. Marinette napjai nagy részében a szülei pékségében segédkezik, míg Adrien híres fotómodell, aki az apja divatvállalatának dolgozik. Amellett hogy osztálytársak, jó barátok is. Marinette reménytelenül bele van zúgva Adrienbe, bár Adrien ezt nem viszonozza – az ő szíve szuperhős-kollégájáért, Katicabogárért repes. (Egyikük sem tud a másik szuperhős kilétéről, mert nem fedhetik fel magukat, még egymás előtt sem). Bár mindketten szuperhősök, a tinikhez hasonlóan ők is sokat hibáznak, vagy gyakran meggondolatlanul cselekszenek, de végül mindig kimásznak a slamasztikából.

Helyszínek[szerkesztés]

A színhely Párizs, egy francia város. A rajzfilmben számos valós párizsi hely felismerhető, bár ezek legtöbbjét nem valódi helyén, hanem a városközpontban, Marinette lakásának közelében ábrázolják. Néhány példa:[7]

 • Eiffel-torony, Eiffel Gusztáv által tervezett, 1899-ben megnyitott, 324 méter magas dísztorony. Szinte minden epizódban látható (számos alkalommal el is pusztítják).
 • Lycée Carnot, melyről a főszereplők iskoláját, a Collège Dupond-ot mintázták. Tetőszerkezetét szintén Eiffel Gusztáv tervezte. A valóságban a 17. kerületben van.
 • Boris Lumé péksége, melyről Marinette szüleinek pékségét mintázták. A valóságban a 18. kerületben van.
 • Place des Vosges, melyről a Marinette háza melletti parkot mintázták. A valóságban a 3. kerületben van.
 • Louvre múzeum, több epizód cselekményének színhelye.
 • Arc de Triomphe, Notre-Dame-székesegyház (Párizs), Trocadéro, Concorde tér, Les Tuileries, Tour Montparnasse.

Főbb szereplők[szerkesztés]

Szereplő Leírás
Marinette Dupain-Cheng Egy fekete hajú, kék szemű középiskolás tinilány, valamint feltörekvő divattervező. Nagyon kedves, segítőkész természetű, de eléggé ügyetlen is, ami miatt gyakran sodorja magát kínos helyzetekbe. Reménytelenül bele van zúgva az osztálytársába, Adrienbe, és mindent próbál megtenni, hogy felkeltse magára a fiú figyelmét, és ebben segít neki legjobb barátja, Alya. Ám erőfeszítései mindig balul sülnek el. Szuperhős alteregója Katicabogár, vele ellentétben összeszedett, határozott, bátor és tettre kész, aki mindig minden helyzetben tudja a tökéletes megoldást. Marinette egy fülbevalóként használt talizmán segítségével változik át Katicává, ehhez pedig a saját kis kwamija, név szerint Tikki szolgáltatja az energiát. Szuperereje a „Szerencse Talizmán”, amely által képes egy adott szituációban hasznos tárgyalkalmatosságot megteremteni, és ezeket felhasználja az akciói során. Az ő feladata továbbá megtisztítani és újra normálissá változtatni azokat az embereket, akik gonosszá válnak. A sorozatban Katica szimbolizálja a teremtést
Adrien Agreste Egy szőke hajú, zöld szemű fiatal, jóképű fiú, és híres fotómodell, aki az édesapja divatcégének dolgozik. Rengeteg lány szerelmes belé, de ő reménytelenül bele van zúgva Katicabogárba, noha fogalma sincs arról, hogy Katicabogár nem más, mint Marinette Dupain-Cheng. Gazdag, arisztokratikus életet él, bár a családi háttere meglehetősen bonyolult; az apja távolságtartó és rideg vele szemben, aki csak a munkájának él, édesanyja pedig eltűnt. Alapvetően jószándékú, segítőkész, okos, mindig kiáll mások mellett. Szuperhős alteregója Fekete Macska kicsit már arrogánsabb és önteltebb, de nagyon bátor, okos, harcias. Adrien talizmánja a gyűrűje, az energiáját pedig Plagg nevű kwamija szolgáltatja. Szuperereje a „Macskajaj”, melynek segítségével képes bármit elpusztítani, amihez csak hozzáér. A sorozatban a pusztítást szimbolizálja.
Halálfej Egy titokzatos gonosztevő, akinek fő célja Katicabogár és Fekete Macska talizmánjának megszerzése. Halálfej saját talizmánja a pillangó bross, a kwamija Nooroo. Szuperereje arra szolgál, hogy átlagos embereket szuperhősökké változtasson, ám ő inkább szupergonoszokat teremt vele, hogy így csapdába csalja Katicát és Macskát. Közönséges pillangókat „akumákká” (sötét pillangókká) változtat, és általuk megszállja az áldozatait (akiket mindig valamilyen érzelmi kiszolgáltatottság által kerít a hatalmába), majd az új gonoszokat a két szuperhős elfogására készteti. Az összecsapások során mindig ő marad alul, de sosem adja fel a harcot. Valódi kiléte sokáig ismeretlen a sorozatban, mígnem a második évad első részében kiderül, hogy Gabriel Agreste, Adrien édesapja rejtőzik Halálfej álarca mögött, akinek végső célja, hogy a két megszerezni kívánt talizmánnal visszahozza rég elveszett feleségét. Halálfejként Gabriel általában nem látja át tettei következményét, meg van róla győződve, hogy a nagyobb jó érdekében cselekszi azokat. Bár ridegnek és szívtelennek tűnik, van egy törődő oldala is, különösen a fia felé, akit mindennél jobban szeret, még ha ezt a saját módján fejezi is ki. Az övé Párizs leghíresebb divatháza, A Gabriel, híres divattervezőként pedig ő Marinette példaképe. A pillangó bross mellett ő birtokolja a páva talizmánt is, melyet elzárva őriz az otthoni széfében. Halálfej neve az eredeti változatban Le Papillion, melynek jelentése pillangó. Angol neve a Hawk Moth feltehetőleg molylepkét jelent. Magyar neve feltehetőleg a Halálfejes lepkéből származik.
Tikki Marinette kwamija, akinek a segítségével át tud változni Katicabogárrá. Tikki egy katicabogárra hasonlít. Az idők kezdete óta létezik, már több mint 5000 éves is elmúlt. Kedves és vicces, valamint becsületes, bölcs és igazságos. Marinette-nek nagyon jó barátja, sokszor ad neki tanácsokat, és gyakran segít neki átvészelni a kamaszkori problémákat is. Amikor Marinette átváltozik Katicává, Tikki egyesül Marinette fülbevalójával, és energiával tölti fel azokat, de ha Marinette használja a szupererejét, akkor visszaváltozik, és csak akkor lesz képes újra átváltozni, ha Tikki sütik segítségével újult erőre kap. Tikki neve a kínai nyelv szerint boldogságot jelent. Varázsigéje: Tikki, pöttyöket fel!
Plagg Adrien kwamija, akinek a segítségével át tud változni Fekete Macskává. Kinézete részben megegyezik Tikkiével, ám ő fekete színű, és inkább egy macskára hasonlít. Szarkasztikus, valamint imád bajt keverni. Folyton csak azon jár az esze, hogyan tömheti meg a hasát. De mindennek ellenére törődik Adrien magánéletével, és ha igazán kell, akkor segíti őt. Ha Adrien átváltozik Fekete Macskává, Plagg egyesül Adrien gyűrűjével, és feltölti energiával, de ő is csak addig képes ezt megtartani, míg Adrien nem használja a szupererejét. Neve a kínai nyelv szerint veszélyt jelent. Varázsigéje: Plagg, karmokat ki!
Alya Césaire Marinette legjobb barátja az iskolában. Sokszor segít Marinette gondjaiban, főleg abban, hogy lenyűgözze Adrient, de kétbalkezes barátnője ezt rendre elszúrja. Alya remek író, valamint ő vezeti az iskolai blogot is. Nagy rajongója Katicabogárnak, blogot is vezet róla (név szerint a Katiblogot), és feltett szándéka, hogy kiderítse a szuperhős kilétét. Marinette igyekszik megtartani a titkát, de ennek ellenére mindenben segíti a barátját, amiben csak tudja, bátorítja őt, és tanácsokkal látja el. A második évad Szapotik című részében Katica átadja neki a róka talizmánt, hogy Alya segíthessen neki és Fekete Macskának egy bonyolult küldetés elvégzésében. A rókanyaklánc, és annak kwamija, Trixx segítségével, Alya átváltozik, és ő lesz Rena Rouge (bár a magyar szinkronban megmarad ez a neve, szó szerint Vörös Rókának lehetne fordítani), egy bátor és rettenthetetlen szuperhősnő. Szuperereje a „Délibáb”, amellyel képes bármilyen illúziót megteremteni, amilyet csak kigondol. A talizmánját mindig csak ideiglenesen használhatja, és a küldetései után vissza kell adnia Katicának. A 4. Évad 3. Részében [Titkok Bandája] Marinette felfedi előtte kilétét, majd nem sokkal később pernamensen rábízza a talizmánját. Származását tekintve Alya indiai.
Nino Lahiffe Adrien legjobb barátja az iskolában. Egy nagyon laza stílusú fiú, aki kizárólag a szórakozásnak él. Kedveli a jó zenét. A sorozat haladtával Alyával egy párt alkotnak. A második évadban alkalomadtán megkapja a teknős talizmánt, hogy segítse Katicát és Fekete Macskát különböző küldetésekben. A teknőskarkötő, és kwamija Wayzz segítségével át tud változni, és ő lesz a Páncélos, egy fürge és merész szuperhős. Szuperereje a „Páncél”, amellyel képes egy masszív erőteret generálni saját maga vagy akár mások köré. Küldetése után a talizmánt mindig vissza kell szolgáltatnia Katicának.
Chloé Bourgeois Marinette és Adrien osztálytársa és Párizs polgármesterének a lánya, egy önző, buta, lusta, elkényeztetett fruska. Felszínes, hencegő, érzéketlen, hisztis, undok, aki azt hiszi, a világ csak körülötte forog. Kiállhatatlan természetével sokszor megbánt vagy megaláz másokat, így a legtöbbször ő a felelős, ha Halálfej gonosszá változtat valakit. Chloe szintén szerelmes Adrien-be, és igyekszik is őt többször megkörnyékezni, amire Marinette iszonyatosan féltékeny. Ő és Marinette folyton versengenek egymással, de amennyire Chloe ki nem állhatja Marinette-et, épp annyira rajong Katicáért. Minden alkalmat megragad, hogy a közelében lehessen, de Katica rendre nem kér Chloe rajongásából (lévén, hogy Marinette-nek erős ellenszenve van iránta). A második évadban, miután Katica elveszti a méh talizmánt, Chloé véletlenül rátalál, és felveszi a Méhkirálynő nevű szuperhős identitást, amit ő nyíltan feltár egész Párizs előtt. A talizmán, illetve annak, kwamija, Pollen segítségével át tud változni egy méh-alakú szuperhősnővé. Szuperereje a „Méreg”, mellyel ideiglenesen képes bárkit megbénítani, akihez csak hozzáér. Annak ellenére, hogy kezdetben ostobaságokra használja a szupererejét, Marinette idővel rájön, hogy Chloé igenis képes hősiesen viselkedni, így alkalmanként megbízik benne annyira, hogy nekiadja a talizmánt, és segítségül hívja egy-egy küldetésre.
Fu mester Egy 186 éves idős öregúr, aki az utolsó még élő leszármazottja a Talizmánok Őrzőinek. Ő őrzi és védelmezi a talizmánokat, melyeket egy ősi dobozban tárol, egy hétköznapi fonográf belsejébe rejtve. Ő választja ki Adrient és Marinette-et a katica és a macska talizmán jelenlegi viselőinek, miután (tudtukon kívül) mindketten bizonyságot tesznek önzetlenségükről, és segítőkészségükről, továbbá mert Adrien olyan, mint egy cica.[8] Fu titokban őrködik a két szuperhős felett. Marinette a második évadban személyesen megismerkedik vele, és gyakran fordul hozzá tanácsért. Fu mester birtokolja a teknős karkötőt, a kwamija pedig Wayzz, ám idős kora miatt már nem tud átváltozni, és harcolni, ezért van szüksége Katica és Fekete Macska segítségére. Később azonban le kell mondania az őrzői szerepről, mert csak így tudja megvédeni a talizmános dobozt. A kwamik új őrzője Katicabogár lesz, és mivel Fu átadta neki a szerepét, neki kitörlődik az emlékezete.
Wayzz Fu mester kwamija, aki a teknős talizmánhoz tartozik. Kinézetre pontosan úgy néz ki, mint egy teknős. Wayzz hűséges és bölcs, aki mindig tudja, mi a helyes, gyakran Fu mestert is ő erősíti meg a bizonytalan döntéseiben. A második évadban néhány alkalommal Nino Lahiffe a szerencsés, aki használhatja a talizmánt, és Wayzz erejét, hogy Katicát és Fekete Macskát segítse különböző küldetésekben. Varázsigéje: Wayzz, teknőt fel!
Nooroo Gabriel kwamija, akinek a segítségével át tud változni Halálfejjé. Egy pillangóhoz hasonlít. Nooroo rendkívül alázatos és segítőkész, amit Gabriel kegyetlenül kihasznál, és csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Rideg és basáskodó Nooroo felett, megbecsülést nem mutat iránta, és csak azzal foglalkozik, hogy a talizmánja erejével elérje, amit akar. Varázsigéje: Nooroo, sötét szárnyak fel!
Trixx A róka talizmánhoz tartozó kwami, akit jelenleg a talizmánjába zárva Fu mester őriz. A második évadban Katica átadja ezt a talizmánt Alyának, hogy segíthesse őt a küldetésében, így Trixx segítségével Alya átváltozik Rena Rouge-zsá. Ilyenkor Trixx Alya nyakláncával egyesül, de csak addig, míg Alya használja a szupererejét. Trixx bölcs és igazságos, ugyanakkor nagyon ravasz is, ahogy az már egy rókára jellemző. Külsőre szintén egy rókára emlékeztet. Varázsigéje: Trixx, cselre fel!
Pollen A méh talizmánhoz tartozó kwami, jelenleg a talizmánja dobozában Fu mester őrzi. A második évadban ezt a talizmánt Chloé kapja meg, hogy kivételes esetekben segítse Katicát és Fekete Macskát. Pollen külsőre egy méhre hasonlít. Nagyon precíz, pontos, és formális személyiség, új gazdáját mindig „királynő”-nek szólítja, és sosem kérdőjelezi meg, hogy a talizmán viselője, milyen döntést hoz, még, ha mások ezzel nem is értenek egyet. Varázsigéje: Pollen, méhszárny!
Nathalie Sancoeur Gabriel személyi asszisztense, aki az Agreste villában él és dolgozik. Ő intézi az Agreste család személyes ügyeit, egyúttal ő viseli gondját Adrien-nek is, ügyel rá, hogy a fiúnak meglegyen minden szükséglete. Noha soha nem mutatja ki, mit gondol és mit érez igazán, mindig a legjobb szándék vezérli, hogy Gabriel-nek és Adriennek meglegyen, ami csak kell. A második évadban kiderül, hogy titokban gyengéd érzelmeket táplál Gabriel iránt. Jelenleg ő az egyetlen, aki tudatában van annak, hogy Gabriel Halálfej, és mindent meg is tesz, hogy segítse őt Katica és Fekete Macska legyőzésében. A második évad legvégén még arra is rászánja magát, hogy felvegye a páva talizmánt, és megvédje főnökét a Katica és Macska elleni küzdelemben. A pávabross, és annak kwamija, Duusu segítségével, Nathalie átalakul, és felveszi a Mayura identitást. Szuperereje hasonló a pillangó talizmán erejéhez, ugyanis közönséges pávatollakat képes varázserővel feltölteni, amiket embereknek ad át, és az ő érzelmeik alapján létre tud hozni bármilyen élő teremtményt, főként, hogy az adott embert segítse vele. A páva talizmán viselője azonban (köszönhetően a talizmán sérült állapotának) minden egyes használat során veszít a saját életerejéből.
Duusu A sérült pávatalizmánhoz tartozó kwami. Nathalie szokta használni erejét hogy Halálfejet segítse. (Valószínűleg ennek a talizmánnak köszönhető a cselekmény, hiszen Emily Agreste is hordta, aki ezen talizmánnak a viselése során egyre betegebb lett a talizmán sérülésének köszönhetően). Duusu külsőre egy pávához hasonlít, sötét kék színű és van egy piros pötty a homlokán. Nagyon hangulat változásos kwami. Egyik percben még boldog, a másikban már szomorú. Imádja a káoszt. Varázsigéje: Duusu, tárd ki a szárnyaimat!
Mullo Mullo az egér talizmánhoz tartozó kwami, Fu mester dobozában tartózkodik. Eddig Marinette használta egyszer a Kwamiirtó részben.Talizmánjának szuperereje az osztódás. Varázsigéje: Mullo, cincogjunk!
Lila Rossi Marinették osztálytársa, aki mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak. Mindenkinek hazudik, és emiatt a legtöbben megsajnálják őt, de Marinette-nek már az első pillanattól fogva gyanús volt, ezért nem hitt neki. Emellett Marinette próbálja lebuktatni őt, de ezzel leginkább magának árt. Lila viszonya Katicával sem túl jó, emiatt Lila átáll Halálfej oldalára, és arra törekszik, hogy minél nagyobb galibát kavarjon, aminek legtöbbször Marinette a főtémája.

Szereposztás[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Szereplő neve Szereplő szuperhős neve Szereplő akumatizált neve Eredeti hang (Francia) Angol hang Magyar hang[9]
Marinette Dupain-Cheng Katicabogár, Fekete Macskalány, Sokegér, Sokróka, Sárkánybogár (angol: Ladybug, Lady Noire, Multimouse, Multifox, Dragonbug), (francia: Ladybug, LadyNoire, Multimouse, Multirouge, Dragonbug) Jusztícia (angol: Princess Justice), (francia: Princesse Justice) Anouck Hautbois Cristina Vee Pekár Adrienn
Csifó Dorina (énekhang)
Adrien Agreste Fekete Macska, Bogárfiú, Áspis, (angol: Cat Noir, Mister Bug, Aspik, Snake Noir,), (francia: Chat Noir, Mister Bug, Aspik, Snake Noir) Fehér Macska (angol: Cat Blanc), (francia: Chat Blanc) Benjamin Bollen Bryce Papenbrook Penke Bence
Ács Balázs (énekhang)
Gabriel Agreste Halálfej, Skarlát Szárny, Árnyszárnyú (angol: Hawk Moth, Scarlet Moth, Shadow Moth), (francia: Papillon, Papillon écarlate, Papillombre) Gyűjtő (angol: Collector), (francia: Collectionneur) Antoine Tomé Keith Silverstein Albert Gábor
(Gabriel Agreste, 1. évad)
Sarádi Zsolt
(Halálfej, 1-3. évad;
Gabriel Agreste, 2-3. évad)

Kárpáti Levente
(különkiadások, 4. évad)
Alya Césaire Rena Rouge (angol: Rena Rouge), (francia: Rena Rouge) Wifi Lady, Rena Rage, Amnézió (angol: Lady Wifi, Rena Rage, Oblivio), (francia: Lady WiFi, Rena Rage, Oblivio) Fanny Bloc Carrie Keranen Szilágyi Csenge
Nino Lahiffe Páncélos (angol: Carapace), (francia: Carapace) Gömböc, Csonttörő, Amnézió (angol: Bubbler, Shell Shock, Oblivio, Rocketeer), (francia: Bulleur, Carapire, Oblivio, Larme Ultime) Alexandre Nguyen Ben Diskin (1-3. évad)
Zeno Robinson (4. évadtól, különkiadások)
Baráth István
Chloé Bourgeois Méhkirálynő (angol: Queen Bee), (francia: Queen Bee) Antica, Darázs Úrnő / Darázskirálynő, Csodatevő, Banánkirálynő (angol: Antibug, Queen Wasp, Miracle Queen, Queen Banana), (francia: Antibug,Queen Wasp, Miracle Queen) Marie Chevalot Selah Victor Hermann Lilla
Nathalie Sancoeur Mayura (angol: Mayura), (francia: Mayura) Kataliszta (angol: Catalyst), (francia: Catalyste) Marie Chevalot Sabrina Weisz Czifra Krisztina
Vági Viktória
(Mayura, 2x26. rész)
Főbb kwamik
Szereplő neve Szereplő neve képességgel Eredeti hang (Francia) Angol hang Magyar hang
Tikki Aqua Tikki, Jég Tikki Marie Nonnenmacher Mela Lee Sipos Eszter Anna
Plagg Aqua Plagg, Plagg Gleccser Thierry Kazazian Max Mittelman Gardi Tamás

Mellékszereplők[szerkesztés]

Szereplő neve Szereplő szuperhős neve Szereplő akumatizált neve Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Alix Kubdel (Marinette, Adrien osztálytársa) Nyuszix (angol: Bunnyx), (francia: Bunnix) Időlopó (angol: Timebreaker), (francia: Chronogirl) Szabó Zselyke Kira Buckland Adeline Chetail (1. hang)
Marie Nonnenmacher (2. hang)
Fu mester Mayura (angol: Peacock superhero, Jade Turtle), (francia: Jade Turtle) Méreg Fu (angol: Furious Fu), (francia: Fu Furieux) Csuha Lajos Paul St. Peter Gilbert Lévy
Juleka Couffaine (Marinette, Adrien osztálytársa) Magyar neve még nem ismert (angol: Purple Tigress), (francia: Tigresse Pourpre) Reflekta (angol: Reflekta), (francia: Reflekta) Kántor Kitty (1. évad) Erin Fitzgerald (1. évad)
Reba Buhr (2. évadtól)
Marie Nonnenmacher
Kagami Tsurugi (Japán vívó lány) Ryuko (angol: Ryuko), (francia: Ryuko) Riposzt, Démonlány, Tény (angol: Riposte, Oni-Chan, Lies), (francia: Riposta, Oni-Chan, Mensonge) Gulás Fanni (2-3. évad) Faye Mata Clara Soares
Lê Chiến Kim (Marinette, Adrien osztálytársa) Majom Király (angol: King Monkey), (francia: Roi Singe) Álnok Ámor (angol: Dark Cupid), (francia: Dislocœur) Moser Károly Grant George Alexandre Nguyen
Luka Couffaine (Juleka testvére) Viperion (angol: Viperion), (francia: Vipérion) Némító, Nincstitok (angol: Silencer, Truth), (francia: Silence, Vérité) Rada Bálint Andrew Russell Maxime Baudouin
Max Kanté (Marinette, Adrien osztálytársa) Pegazus (angol: Pegasus), (francia: Pégase) Gémer, Gémer 2.0 (angol: Gamer, Gamer 2.0), (francia: Gamer, Gamer 2.0) Boldog Gábor Ben Diskin (1-3. évad)
Zeno Robinson (4. évadtól)
Martial Le Minoux
Mylène Haprèle (Marinette, Adrien osztálytársa) Magyar neve még nem ismert (angol: Polymouse) Rémúrnő (angol: Horrificator), (francia: Horrificator) Berkes Boglárka (1-3. évad) Jessica Gee Jessie Lambotte
Rose Lavillant (Marinette, Adrien osztálytársa) Pigella (angol: Pigella), (francia: Pigella) Parfüm hercegnő (angol: Princess Fragrance), (francia: Princesse Frangrance) Csuha Bori Erin Fitzgerald (1. évad)
Reba Buhr (2. évadtól)
Jessie Lambotte
Zoé Lee (Chloé féltestvére) Darázscsaj (angol: Vesperia), (francia: Vesperia) Lelketlen (angol: Sole Crusher), (francia: Pirkell) Gyarmati Laura Deneen Melody Fily Keita
Szereplő neve Szereplő akumatizált neve Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Adrien testőre Goridzilla (angol: Gorizilla), (francia: Gorizilla) Törköly Levente
Petridisz Hrisztosz (1x23. rész)
Forgács Gábor (2x02. rész)
Ezra Weisz Gilbert Lévy
Albert (Mr. Damocles számítógép-program asszisztense) Még nem akumatizált Pálmai Szabolcs Ezra Weisz Martial Le Minoux
Alec Cataldi (Kidz+ műsorvezetője) Magyar neve még nem ismert (angol: Wishmaker), (francia: Exauceur) Haagen Imre André Gordon Franck Tordjman
Ali herceg Még nem akumatizált Drackóczy Balázs Keith Silverstein Alexandre Nguyen
Ali herceg kísérője Még nem akumatizált Bertalan Ágnes Philece Sampler Nathalie Homs
Anarka Couffaine (Juleka anyja) Hardrock kapitány (angol: Captain Hardrock), (francia: Captaine Hardrock) Kiss Erika n. a. Laura Préjean
André (fagylalt készítő, eladó de nem összekeverendő André Bourgeois-val) Fagyember (angol: Glaciator), (francia: Glaciator) Vincze Attila
Sánta László (énekhang)
Ezra Weisz Philippe Roullier
André Bourgeois (Párizs polgármestere, Chloé apja) Diktátor, Szívnyelő (angol: Malediktator, Heart Hunter), (francia: Maledikteur, Mangeamour) Várday Zoltán (1-3. évad) Joe Ochman Gilbert Lévy
Arlette (Nadia főnöke) Még nem akumatizált Vadász Bea n. a. Nathalie Homs
Armand D'Argencourt (testnevelés és vívás tanár) Sötét kard (angol: Darkblade), (francia: Chevalier Noir) Bardóczy Attila Joe Fria Patrick Préjean
Audrey Bourgeois (Chloé anyja) Csillám Királynő, Szívnyelő (angol: Style Queen, Heart Hunter), (francia: Style Queen, Mangeamour) Hámori Eszter Haviland Stillwell Céline Melloul
August (Bébi) Kis titán (angol: Gigantitan), (francia: Gigantitan) Pál Dániel Máté Grant George Caroline Combes
Aurora Beauréal (Marinette, Adrien iskolatársa) Vészjósló (angol: Stormy Weather), (francia: Climatika) Nagy Blanka Mela Lee Geneviève Doang
Bob Roth (Jagged Stone producere ) Még nem akumatizált Bolla Róbert (1. évad)
Fehér Péter (2. évad)
Borbiczki Ferenc (3. évad)
Grant George Gilbert Lévy
Caline Bustier (Marinette, Adrien osztályfőnöke) Zombihölgy (angol: Zombizou), (francia: Zombizou) Mohácsi Nóra (1x04-1x10. rész)
Andrusko Marcella (1x12-2x14. rész)
Várkonyi Andrea (2x03. rész)
Kis-Kovács Luca (2x24. résztől)
Dorothy Fahn Jessie Lambotte
Cheng Shifu (Mesterszakács, Marinette nagybácsija) Rémséf (angol: Kung Food), (francia: Kung Food) Törköly Levente Todd Haberkorn Bing Yin
Chris (Pantomimes) Még nem akumatizált Gyurin Zsolt Grant George Gilbert Lévy
Chris Lahiffe (Nino öccse,a francia változatban Noel-nek hívják) Chris Király, Időlovas (angol: Chris Master, Grafitempo), (francia: Maître Noël, Timetagger) Mayer Marcell (3x18. rész)
Ágoston Péter (jövőbeli)
Berecz Kristóf Uwe (3x24. rész)
n. a. n. a.
Claudie Kanté (Max anyja) Űrvonat (angol: Startrain), (francia: Startrain) Staub Viktória n. a. n. a.
Clara Contard (TVi News riportere) Még nem akumatizált Vági Viktória (2x25. rész)
Győrfi Laura (3x16. rész)
n. a. Clara Soares
Clara Nightingale (Énekes, Laura Marano mintája) Sztária (angol: Frightningale), (francia: Rossignoble) Bodnár Vivien Allegra Clark Clara Soares
Ella Césaire (Alya kishúga) Szapotik (angol: Sapotis), (francia: Sapotis) n. a. Cherami Leigh Marie Nonnenmacher (Ella)
William Coryn (Szapotik)
Etta Césaire (Alya kishúga) Szapotik (angol: Sapotis), (francia: Sapotis) n. a. Jessie Lambotte (Etta)
William Coryn (Szapotik)
Félix Graham de Vanily (Adrien unokatestvére) Még nem akumatizált Tóth Márk Bryce Papenbrook Benjamin Bollen
Fred Haprèle (Pantomimes, Mylène apja) Pantomim (angol: Mime), (francia: Mime) Szatory Dávid Ezra Weisz Franck Tordjman
Gina Dupain (Tom anyja, Marinette nagymamája) Rémbanya (angol: Befana), (francia: Béfana) Tallós Rita Reba Buhr Nathalie Homs
Gólem (békaszerű lény) Falánk (angol: Feast), (francia: Festin) n. a. n. a. n. a.
Ivan Bruel (Marinette, Adrien osztálytársa) Kőszív (angol: Stoneheart), (francia: Cœur de Pierre) Regenye András Matt Mercer (1. évad)
Max Mittelman (2. évadtól)
Franck Tordjman
Jagged Stone (Zenész) Gitáros Rém (angol: Guitar Villain), (francia: Jackady) Horváth Illés (1x12-3x04. rész, 4. évad) Lex Lang Matthew Géczy
Jalil Kubdel (Alix bátyja) Fáraó (angol: Pharaoh), (francia: Pharaoh) Szente Vajk Vic Mignogna Franck Tordjman
Jean (Chloé komornyika) Sötét Mancs (angol: Despair Bear), (francia: Doudou villain) Sörös Miklós (1. évad)
Forgács Gábor (2x03. rész)
Szabó Endre (2x24. résztől)
Ben Diskin Martial Le Minoux
Lila Rossi (Marinette, Adrien iskolatársa, majd 3. évadtól osztálytársa) Volpina, Kaméleon (angol: Volpina, Chameleon), (francia: Volpina, Caméléon) Laudon Andrea Lisa Kay Jennings Clara Soares
Manon Chamack (Nadja Chamack lánya) Bábmester (angol: Puppeteer), (francia: Marionnettiste) Gyarmati Laura Stephanie Sheh Marie Nonnenmacher
Marc Anciel (Marinette, Adrien iskolatársa) Felcserélő (angol: Reverser), (francia: Inverso) Nagy Gereben Kyle McCarley Alexandre Nguyen
Marianne Lenoir (Fu mester barátja) Retróna (angol: Backwarder), (francia: Rebrousses-Temps) Czirják Csilla (3x01. rész)
Menszátor Magdolna (3x26. rész)
Barbara Goodson Virginie Ledieu
Marlena Césaire (Főszakácsnő, Alya anyja) Még nem akumatizált Madarász Éva Erin Fitzgerald Nathalie Homs
Markov (Max robotja) Robosztus (angol: Robustus), (francia: Robostus) Markovics Tamás Grant George Alexandre Nguyen
Mr. Damocles (Iskolaigazgató) Éjbagoly (angol: Dark Owl), (francia: Hibou Noir) Harcsik Róbert (2x03. részig)
Kajtár Róbert (2x07. résztől)
J.C. Hyke Gilbert Lévy
Mr. Kubdel (Alix apja) Még nem akumatizált Juhász György (1x03. rész)
Németh Attila (1x05. rész)
Todd Haberkorn Philippe Roullier
Mireille Caquet (Marinette, Adrien iskolatársa, Kidz+ időlány győztese) Még nem akumatizált Kántor Kitty (1x01. rész) Mela Lee Marie Nonnenmacher
Ms. Mendeleiev (Fizika-, kémia- és matematikatanár) Kwamiirtó (angol: Kwami Buster), (francia: Chasseuse de Kwamis) Antal Olga
Téglás Judit (3x15. rész)
Philece Sampler Nathalie Homs
Nadja Chamack (TVi News főriportere) Szenzácia (angol: Prime Queen), (francia: Audimatrix) Czifra Krisztina (1x05. rész)
Laurinyecz Réka (1x06. rész)
Andrádi Zsanett (1x09. rész)
Koncz-Kiss Anikó (1x12. résztől)
Sabrina Weisz Jessie Lambotte
Nathanaël Kurtzberg (Marinette, Adrien osztálytársa) Gonosz rajzoló (angol: Evillustrator), (francia: Dessinateur) Kilin Bertalan Michael Sinterniklaas Franck Tordjman
Névtelen fiú Lidérc (angol: Sandboy), (francia: Le Marchand de Sable) Berecz Kristóf Uwe Casey Mongillo Clara Soares
Nora Césaire (Alya nővére) Anansi (angol: Anansi), (francia: Anansi) Tamási Nikolett (2x25. rész) Laila Berzins Céline Melloul
Ondine Sellő (angol: Syren), (francia: Syren) Nagy Blanka Erika Harlacher Clara Soares
Otis Césaire (Állatkerti gondozó, Alya, Nora, Ella és Etta apja) Vadállat (angol: Animan), (francia: Animan) Holl Nándor Paul St. Peter Éric Peter
Penny Rolling (Jagged Stone ügynöke) Bajkeverő (angol: Troublemaker), (francia: L'Insaisissable) Nemes Takách Kata Mela Lee Anne-Charlotte Piau
Philippe Candeloro (jégkorcsolyás, Philippe Candeloro mintája) Jégúr (angol: Frozer), (francia: Patineur) Fekete Zoltán Ezra Weisz Philippe Candeloro
Rajz tanár Még nem akumatizált Kassai Károly Todd Haberkorn n. a.
Roger Raincomprix (Rendőrtiszt, Sabrina apja) Roger rendőr (angol: Rogercop), (francia: Rogercop) Bácskai János Christopher Smith Martial Le Minoux
Rolland Dupain (Tom apja, Marinette nagypapája) Bigottrix (angol: Bakerix), (francia: Boulangerix) Borbiczki Ferenc n. a. n. a.
Sabine Cheng (Marinette anyja) Bírónő (angol: Verity Queen), (francia: Verity Queen) Tarr Judit Philece Sampler Jessie Lambotte
Sabrina Raincomprix (Marinette, Adrien osztálytársa, Chloé barátja) Illanó, Hősmaró (angol: Vanisher, Miraculer), (francia: Invisible, Miraculeur) Lamboni Anna (2x14. részig)
Molnár Ilona (2x20. résztől)
Marieve Herington(1. évad, Sötét Mancs)
Cassandra Lee Morris (2. évadtól)
Marie Nonnenmacher
Sarah (Fred és Chris menedzsere) Még nem akumatizált Kokas Piroska Sabrina Weisz Josiane Balasko
Simon Grimault (Hipnotizőr) Simon szól (angol: Simon says), (francia: Jackady) Simon Kornél Ezra Weisz Franck Tordjman
Su-Han Még nem akumatizált n. a. n. a. n. a.
Télapó Rémapó (angol: Santa Claws), (francia: Pire Noël) Kajtár Róbert Joe Ochman Martial Le Minoux
Théo Barbot (szobrász) Álmacska (angol: Copycat), (francia: L'Imposteur) Fehér Tibor (Théo)
Penke Bence (Álmacska)
Brian Beacock (1. évad)
Ezra Weisz (2. évadtól)
Franck Tordjman (1. évad)
Martial Le Minoux (2. évadtól)
Thomas Astruc Animájsztró (angol: Animaestro), (francia: Animaestro) Varga Rókus (Thomas Astruc)
Andrádi Zsanett (Majestia)
Jason Marnocha Thomas Astruc
Tom Dupain (Marinette apja) Zöldszakáll (angol: Weredad), (francia: Papa Garou) Petridisz Hrisztosz Christopher Smith Martial Le Minoux
Tomoe Tsurugi (Kagami anyja) Ikari Gozen (angol: Ikari Gozen), (francia: Ikari Gozen) Nádorfi Krisztina n. a. Frédérique Marlot
Vincent (Fényképész, nem összekeverendő Vincent Aza-val) Még nem akumatizált Pál Tamás (1-2. évad) Matt Mercer n. a.
Vincent Aza (Őrült Jagged Stone rajongó) Paparazzó (angol: Pixelator), (francia: Numéric) Pál Tamás Matt Mercer Franck Tordjman
Vivica (Jagged Stone gitárosa, profi gitáros) Desperada (angol: Desperada), (francia: Desperada) Mezei Kitty Morgan Berry
Wayhem (Adrien rajongója) Kirekesztett (angol: Party Crasher), (francia: Trouble fête) Dékány Barnabás (2. évad)
Czető Ádám (3. évad)
Chris Hackney Tony Marot
Xavier Ramier Galamb úr (angol: Mister Pigeon), (francia: M. Pigeon) Gubányi György István (1. évad)
Bordás János (2x07. rész)
Kapácsy Miklós (2x20. rész)
Dézsy Szabó Gábor (3x01. rész)
Karácsonyi Zoltán (3-4. évad)
Szabó Endre (New York különkiadás)
Todd Haberkorn Franck Tordjman
XY (Jagged Stone riválisa, Bob Roth fia) Még nem akumatizált Szalay Csongor (1. évad) Ben Diskin Alexandre N'guyen
Szereplő neve Szereplő neve képességgel Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Barkk (A kutya kwami) - Laudon Andrea n. a. Jessie Lambotte
Daizzi (A malac kwami) - n. a. n. a. Tony Marot
Duusu (A páva kwami) - Andrádi Zsanett n. a. n. a.
Fluff (A nyúl kwami) - Mayer Szonja n. a. Laura Préjean
Kaalki (A ló kwami) - Győrfi Laura Deneen Melody Fanny Bloc
Longg (A sárkány kwami) - n. a. n. a. n. a.
Mullo (Az egér kwami) - n. a. n. a. n. a.
Nooroo (A pillangó kwami) - n. a. Ben Diskin Martial Le Minoux
Orikko (A tyúk kwami) - n. a. n. a. n. a.
Pollen (A méh kwami) - n. a. Cassandra Lee Morris Emmylou Homs (2. évad)
Clara Soares (3. évad)
Roarr (A tigris kwami) - n. a. n. a. Caroline Mozzone
Sass (A kígyó kwami) - Potocsny Andor Ben Diskin Alexandre Nguyen
Stompp (Az ökör kwami) - n. a. n. a. Marc Bretonnière
Trixx (A róka kwami) - Dobó Enikő Cherami Leigh William Coryn
Wayzz (A teknős kwami) - Szabó Andor Christopher Smith Patrick Préjean (1. hang)
Martial Le Minoux (2. hang)
Franck Tordjman (3. hang)
Xuppu (A majom kwami) - Bogdán Gergő n. a. William Coryn
Ziggy (A kecske kwami) - n. a. n. a. Céline Melloul

Miraculous World[szerkesztés]

Szereplő neve Szereplő szuperhős neve Szereplő akumatizált neve Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Jessica Keynes Veréb, Sas (angol: Sparrow, Eagle) Még nem akumatizált Veszelovszki Janka (Jessica)
Pálmai Szabolcs (Veréb)
Jaimi Gray
Scott Whyte (Veréb)
Alan Aubert Carlin (Veréb)
Aeon Rejtelem (angol: Uncanny Valley) Még nem akumatizált Gombó Violetta Kimberly Woods Fily Keita
Olympia Hill Majestia (angol: Majestia) Még nem akumatizált Tóth Zsófia Anairis Quinones Nathalie Bienaimé
Barbara Keynes Vasbagoly (angol: Knightowl) Még nem akumatizált Márta Éva (Barbara)
Ódor Kristóf (Vasbagoly)
Anairis Quinones
Imari Williams (Vasbagoly)
Pauline Moingeon
Dean Gate Kapuőr (angol: Doorman) Még nem akumatizált Seder Gábor Alejandro Saab Jean-Yves Brignon
Camilla Hombee Viktória (angol: Victory) Még nem akumatizált Rádai Boglárka Laura Stahl n. a.
Dan Hot Dog Dan (angol: Hot Dog Dan) Még nem akumatizált Hegedüs Miklós Kel Goff n. a.
Mike Rochip Techno-kalóz (angol: Techno-Pirate) Techno-tolvaj (angol: Techlonizer, Miraclonizer) Kovács Máté Kel Goff Astro Kross
Fei Sárkányhölgy, Medvelány (angol: Ladydragon, Ladybear) Még nem akumatizált Mentes Júlia Xanthe Huynh Geneviève Doang
Szereplő neve Szereplő akumatizált neve Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Wu Shifu (Fei nevelőapja) Még nem akumatizált n. a. Aleks Le Jeremy Prévost
Mei Shi Yan Woshi (angol: Yan Woshi) Koncz István Mark Chen Nicolas Justamon
Cash Orgazda (angol: Roi Agent) Pálfai Péter Caleb Yen Fabrice Lelyon
Szereplő neve Szereplő neve képességgel Magyar hangja Angol hangja Francia hangja
Liiri (A sas kwami) - Nagy Gereben Cedric Williams n. a.
Long Long (A sárkány renling) - Láng Balázs Christopher Smith Martial Le Minoux
Tang Tang (A sáska renling) - n. a. n. a. Fily Keita
Xiong Xiong (A medve renling) - Hegedüs Miklós Sabrina Weisz Jessie Lambotte
She She (A kígyó renling) - n. a. Carrie Keranen Marie Chevalot
Hou Hou (A majom renling) - Bordás János Brook Chalmers Jérémy Prévost

A sorozat más országokban[szerkesztés]

Ország Csatorna 1. évad 2. évad 3. évad 4. évad A sorozat más nyelven
Dél-Korea Dél-Korea EBS 2015. szeptember 1. 2019. augusztus 29. 2019. december 6. n. a. 미라큘러스 (Lady Bug)
Disney Channel 2015. december 7. 2020. december 28. 2021. január 21. n. a.
Tooniverse n. a. 2018. április 2. 2019. szeptember 5. n. a.
Daekyo Kids TV n. a. 2018. május 3. 2019. október 5. n. a.
Nickelodeon 2020. december 28. n. a.
KBS Kids n. a. 2020. június 1. n. a.
Barvo Kids n. a. 2018. augusztus 9. 2019. október 13. n. a.
Franciaország Franciaország TFOU 2015. október 19. 2016. december 11. 2019. április 14. 2021. április 11. Miraculous: Les aventures de Ladybug et Chat Noir
Disney Channel 2017. április 19. 2016. december 16. 2020. szeptember 5. n. a.
Szaúd-Arábia Szaúd-Arábia Disney Channel 2015. december 4. 2016. december 6. 2019. november 4. n. a. ميراكيولوس: مغامرات الدعسوقة والقط الأسود
MBC3 2017. február 6. 2020. november 4. n. a. n. a.
Dél-Afrika Dél-Afrika Disney Channel 2015. december 6. 2017. december 6. 2019. november 4. 2021. szeptember 6. Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir
Bulgária Bulgária n. a. Мега-чудесата на Калинката и Черния котарак (Miraculous: Aventuras da Ladybug e Cat Noir)
Csehország Csehország 2021. szeptember 4. Kouzelná Beruška a Černý kocour
Magyarország Magyarország Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai
Lengyelország Lengyelország Miraculum: Biedronka i Czarny Kot (Miraculum: Ladybug e Cat Noir)
Puls 2 2019. szeptember 2. 2019. október 7. 2021. március 1. n. a.
Disney XD 2020. november 30. 2021. február 9. n. a. n. a.
Horvátország Horvátország Disney Channel 2015. december 6. 2017. december 6. 2019. november 4. n. a. Miraculous- Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka
RTL Kockica 2018. szeptember 10. 2019. szeptember 9. n. a. n. a.
Szlovénia Szlovénia Disney Channel 2015. december 6. 2017. december 6. 2019. november 4. n. a.
POP TV 2018. szeptember 1. 2019. október 6. n. a. n. a.
OTO 2018. október 3. 2019. október 7. n. a. n. a.
Szerbia Szerbia Disney Channel 2015. december 6. 2017. december 6. 2019. november 4. n. a. Миракулус: Авантуре Бубамаре и Црног Мачора
RTS 2 2018. november 25. 2019. november 6. n. a. n. a.
Görögország Görögország Disney Channel 2015. december 6. 2017. december 6. 2019. november 4. 2021. szeptember 6.
Star Channel 2017. szeptember 17. 2020. november 15. n. a. n. a.
USA Amerikai Egyesült Államok Nickelodeon 2015. december 6. n. a. n. a. n. a. Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir
Netflix 2017. február 10. 2018. március 30. 2019. augusztus 1. n. a.
KidsClick 2017. július 3. 2018. augusztus 30. n. a. n. a.
Disney Channel 2019. április 8. 2019. április 25. 2020. június 1. 2021. június 21.
Oroszország Oroszország Disney Channel 2015. december 19. 2017. december 24. 2019. szeptember 23. n. a. Леди Баг и Супер-Кот (Ladybug e Cat Noir)
Multimania 2018. szeptember 2. n. a. n. a. n. a.
Svájc Svájc RTS Kids (RTS Deux) 2015. december 23. 2018. április 3. 2019. február 17. 2021. április 3. Miraculous: Les aventures de Ladybug et Chat Noir
RSI La 1 2019. szeptember 8. n. a. n. a. n. a. Miraculous – Le storie di Ladybug e Chat Noir
Kanada Kanada Télé-Québec 2016. január 9. 2017. december 16. 2019. szeptember 7. n. a. Miraculous: Les aventures de Ladybug et Chat Noir
Family Channel 2016. október 10. 2018. február 16. 2019. február 4. n. a. Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir
Egyesült Királyság Egyesült Királyság
Írország Írország
Disney Channel 2016. január 30. 2016. december 23. 2019. március 4. n. a.
POP 2017. február 11. 2019. május 20. 2020. június 1. n. a.
Disney+ 2020. március 24. 2020. március 24. 2020. október 1. n. a.
S4C 2020. december 16. n. a. n. a. n. a.
TörökországTörökország Disney Channel 2016. február 8. 2018. február 2. 2019. szeptember 23. 2021. július 9. Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi
Flag of Spain.svg Spanyolország 2016. február 15. 2016. december 23. 2018. december 1. 2021. május 15. Prodigiosa: Las Aventuras de Ladybug
Super3 2016. szeptember 17. 2017. december 16. 2019. október 21. n. a.
Románia Románia Disney Channel 2016. február 22. 2017. december 6. 2019. november 4. n. a. Miraculos: Buburuza și Motan Noir
Portugália Portugália 2016. február 22. 2016. december 23. 2018. december 1. 2021. május 15. Miraculous: As Aventuras de Ladybug
RTP2 2017. szeptember 25. 2019. december 16. 2020. június 1. n. a.
Olaszország Olaszország Disney Channel 2016. február 22. 2016. december 24. 2019. március 25. n. a. Miraculous – Le storie di Ladybug e Chat Noir
Super! 2017. március 18. 2018. november 19 2020. március 29. n. a.
Netflix 2017. augusztus 1. 2017. november 1. 2020. szeptember 25. n. a.
Disney+ 2020. március 24. 2020. március 24. 2021. május 14. n. a.
Dánia Dánia Disney Channel 2016. február 23. 2018. március 3. 2019. november 4. n. a.
Finnország Finnország n. a.
Disney+ 2021. február 19. 2021. február 5. 2021. június 25. n. a.
Svédország Svédország Disney Channel 2016. február 23. 2018. március 3. 2019. november 4. n. a. Miraculous: Ladybug & Cat Noir på äventyr
Brazília Brazília Gloob 2016. március 7. 2016. december 22. 2019. június 15. 2021. március 23. Miraculous: As Aventuras de Ladybug
Izrael Izrael Disney Channel 2016. március 13. 2018. február 4. 2019. szeptember 1. n. a. המופלאה: הרפתקאות ליידי באג (Miraculous: As Aventuras de Ladybug)
Kan Educational 2019, július 1. 2020. július 1. n. a. n. a.
Ausztrália Ausztrália ABC Me 2016. március 22. 2018. október 11 2019. június 29. n. a. Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir
Új-Zéland Új-Zéland TV2, TVNZ 2 2016. április 27. 2020. augusztus 1. 2020. szeptember 15. n. a.
Belgium Belgium Disney Channel 2016. május 16. 2018. június 8. 2019. szeptember 7. n. a.
La Trois 2019. augusztus 31. n. a. n. a. n. a.
Latin-Amerika Disney Channel 2016. május 16. 2017. december 30. 2019. március 24. n. a. Miraculous: Las aventuras de Ladybug
Hollandia Hollandia 2016. május 16. 2018. június 8. 2019. szeptember 2. n. a. Miraculous: Verhalen van Ladybug & Cat Noir
Németország Németország 2016. május 17. 2016. december 22. 2019. január 19. 2021. március 27. Miraculous – Geschichten von Ladybug und Cat Noir
Kína Kína LeTV 2016. szeptember 8. n. a. n. a. n. a. 瓢蟲少女
TeKi 2021. január 13. n. a. n. a. n. a.
Thaiföld Thaiföld MCOT HD 2017. február 18. n. a. n. a. n. a.
Disney Channel 2018. november 6. 2019. december 2. 2020. szeptember 16. 2021. augusztus 13.
Norvégia Norvégia Star Channel 2017. szeptember 17. n. a. n. a. n. a.
Luxemburg Luxemburg Netflix 2017. november 1. n. a. n. a. n. a. Miraculous: Les aventures de Ladybug et Chat Noir
Ausztria Ausztria 2017. november 7. n. a. n. a. n. a. Miraculous – Geschichten von Ladybug und Cat Noir
 Ukrajna Pixel 2017. november 16. 2018. március 11. TBA n. a. Леді Баг і Супер-Кіт
Plus Plus 2019. március 1. 2019. március 26. 2019. szeptember 22. n. a.
Litvánia Litvánia LRT Televizija 2018. március 3. n. a. n. a. n. a.
Japán Japán Disney Channel 2018. július 23. 2019. március 2. 2019. november 19. 2021. augusztus 7. ミラキュラス レディバグ&シャノワール
BS11 2020. április 20. 2021. április 2. n. a. n. a.
Albánia Albánia Disney Channel 2018. október 6. n. a. n. a. n. a. Magjikët: Aventurat e Nusepashkës dhe Maçokut të zi
Lettország Lettország TV3, TV3 Mini 2018. október 6. 2020. december 2. n. a. n. a.
3+ 2019. április 1. 2021. június 7. n. a. n. a.
Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina Federalna TV 2018. október 22. n. a. n. a. n. a.
Tropik TV 2018. november 1. 2019. október 7. n. a. n. a.
OBN n. a. 2019. november 2. n. a. n. a.
Indonézia Indonézia Disney Channel 2018. november 6. 2019. december 2. 2020. szeptember 16. 2021. augusztus 13. Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir
Trans7 2018. december 17. n. a. n. a. n. a.
Disney+ Hotstar 2021. augusztus 13. n. a. n. a. n. a.
Malajzia Malajzia n. a. n. a. n. a.
Disney Channel 2018. november 6. 2019. december 2. 2020. szeptember 16. n. a.
Fülöp-szigetek Fülöp-szigetek 2021. augusztus 13.
Vietnám Vietnám Viên ngọc thần: Chuyện về Bọ Rùa và Mèo Mun
Szingapúr Szingapúr n. a. n. a.
Okto 2017. február 20. n. a. n. a. n. a.
Disney+ 2021. február 23. 2021. február 23. 2021. február 23. n. a.
Channel 5 2019. november 30. 2021. január 22. n. a. n. a.
Mexikó Mexikó Canal 5 2018. december 17. 2019. december 31. 2021. március 1. n. a.
Pakisztán Pakisztán Kidzone+ 2019. április 24. 2020. október 22. n. a. n. a.
India India Disney Channel 2019. május 1. 2020. december 14. 2021. április 12. n. a.
Srí Lanka Srí Lanka Hiru TV 2021. augusztus 2. n. a. n. a. n. a.

Epizódok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 26 2015. szeptember 1. 2016. március 19. 2015. december 6. 2016. október 31.
2 26 2016. december 11. 2018. november 3. 2017. december 6. 2019. május 31.
3 26 2018. december 1. 2019. november 13. 2019. november 4. 2019. december 6.
4 26 2021. március 23. TBA TBA TBA

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Jayson, Jay: Miraculous Tales of Ladybug & Cat Noir To Debut In December On Nickelodeon. Comicbook.com , 2015. szeptember 9. (Hozzáférés: 2016. február 21.)
 2. a b Jayson, Jay: Miraculous Tales of Ladybug & Cat Noir To Debut in December on Nickelodeon. Comicbook.com, 2015. szeptember 9. (Hozzáférés: 2016. február 21.)
 3. Zag, Jeremy: season 2 and 3 in progress. Instagram , 2015. november 20. [2015. december 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. december 29.)
 4. PGS Secures Deals For 'LadyBug'. Animation Magazine. (Hozzáférés: 2015. december 15.)
 5.  Miraculous Ladybug - 6 Things You Need To Become A Miraculous Superhero - Nick. (Hozzáférés ideje: 6 March 2016.)
 6. TFOU (angol nyelven). www.facebook.com . (Hozzáférés: 2019. április 2.)
 7. Le Paris de Ladybug
 8. Miraculous – Az első küldetés, 44. oldal, ISBN 9789634373711
 9. Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai: a szinkronhangok (magyar nyelven). Mentrum, 2015. december 3. (Hozzáférés: 2016. június 29.)

További információk[szerkesztés]