Ugrás a tartalomhoz

Fehér Péter (színművész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fehér Péter
Született1965augusztus 11. (58 éves)
Budapest
Foglalkozásaszínész, ceremóniamester, bűvész
SablonWikidataSegítség

Fehér Péter (Budapest, 1965. augusztus 11.[1] –) magyar színész, szinkronszínész, ceremóniamester, bűvész

Életpályája

[szerkesztés]

A színészettel gimnáziumi tanulmányait követően került kapcsolatba. Az amatőr színjátszás évei után hivatásos társulatokkal is fellépett. Televíziós és filmes produkciókban, az 1990-es évek végétől szerepel, így többek között „A tanár” című sorozatban vagy a „Csak csonthalom” című dokumentumfilmben (Török Aurél régészprofesszor megformálójaként), illetve reklámfilmekben is gyakran látható. Az Oscar-díjas rendező Deák Kristóf Eszméletlen c. minisorozatában a papot alakította.

2000-től napjainkig szinkronstúdiókban dolgozik. Számtalan mozifilmben, filmsorozatban, rajzfilmben, dokumentumfilmben, ismeretterjesztő filmben, rádió, internetes és tv reklámban hallható a hangja.

Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok és Kelle Botond bűvész felkérésére, a 2015-ös kezdetektől, ő az "Illúzió Mesterei" bűvészshow reklámhangja.

A bűvészmesterséget 2008-ban kezdte el tanulni. 2010 óta önálló műsoraival is fellép, céges és családi rendezvényeken. A bűvészetet, az általa 2006 óta művelt esküvői ceremóniamesterséggel, egyedülálló módon és nagy sikerrel ötvözve teremtette meg, a "bűvész-ceremóniamesterség" műfaját. A "bűvész-ceremóniamester" fogalom egybeforrt a nevével, és az esküvőszakma 2010 óta ezen a néven tartja számon.

A Spektrum televízió „Abrakadabra” címmel 2022-ben bemutatott bűvészettörténeti ismeretterjesztő sorozatában, szakértőként szerepelt.[2]

Film és sorozatszerepei

[szerkesztés]

Televíziós szerepek

[szerkesztés]

Szinkronszerepek

[szerkesztés]

Színházi szerepei

[szerkesztés]
  • Kincses sziget – kalóz (2006., rend.: Szinovál Gyula)

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. Fehér Péter adatai. Activestudio. (Hozzáférés: 2022. október 26.)
  2. Abrakadabra - Varázslat helyett csak szemfényvesztés a Spektrum új sorozata. PORT.hu. (Hozzáférés: 2022. október 26.)

Források

[szerkesztés]

További információk

[szerkesztés]