Florian Meyer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Florian Meyer
Florian Meyer.jpg
Florian Meyer
Személyes adatok
Teljes név Florian Meyer
Születési dátum 1968. november 21.
Születési hely Németország
Magasság 178 cm
Testsúly 70 kg
Egyéb foglalkozás irodavezető
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
1999 I. Liga játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
2002 FIFA-tag játékvezető

Florian Meyer (1968. november 21.) német nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Jelenlegi lakóhelye: Burgdorf. Hobbija: a kocogás, az olvasás és a tenisz. Egyéb foglalkozása irodavezető.


Magassága 178 cm, testtömege 70 kg.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző labdarúgó osztályokban szerzete meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 1996-ban került az országos II. nemzeti liga játékvezetői keretébe. 1997-től vezet a német másodosztályban, ahol 94 mérkőzésen szolgálta a labdarúgást, az élvonalbeli keretben pedig 1999-től foglalkoztatják. Markus Merk és Herbert Fandel mögött a harmadik számú német bírónak számít. Első ligás mérkőzéseinek száma: 171 (2009)

Nemzeti kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vezetett Kupa-döntők száma: 1

Német kupadöntő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A DFB Játékvezető Bizottsága szakmai munkájának elismeréseként 2005-ben felkérte, hogy a FC Bayern MünchenFC Schalke (2:1) csapatainak találkozóját irányítsa.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Német Labdarúgó szövetség (DFB) Játékvezető Bizottságának felterjesztésére 2002-ben lett nemzetközi, Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezető. Első válogatott mérkőzése 2004-ben, a MagyarországWales (1:2) barátságos találkozó volt. Több UEFA-kupa, Bajnokcsapatok Ligája és válogatott mérkőzést vezetett. Nemzetközi felkérésre 2009-ben bajnoki mérkőzéseket vezetett Egyiptomban, Ukrajnában és Romániában. Válogatott mérkőzéseinek száma: 16 (2008)

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
UEFA-bajnokok ligája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2007-ben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbízásából, az AC MilanLiverpool (2:1) csapatok döntő találkozóján Herbert Fandel játékvezető segítője, a negyedik játékvezető volt.

Magyar kapcsolat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2004-ben ő vezette a FerencvárosSparta Praha Bajnokcsapatok Ligája selejtezőt. 2008-ban a SvédországMagyarország (2:1) világbajnoki selejtező mérkőzésen szolgálta játékvezetőként a játékot.

Orosz kapcsolat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az orosz labdarúgás történelmében, 2005-ben először közreműködött külföldi játékvezető hazai bajnoki mérkőzésen, mivel a szövetség vezetői nem voltak megelégedve a hazai játékvezetők formájával. Meyer a Szpartak MoszkvaCSZKA Moszkva városi rangadón volt vezető játékvezető.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]