Szerkesztővita:Lajos52/Archív02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csurla 11 évvel ezelőtt a(z) Ünnep témában

Kubinyi Anna

Szia! Sajnos a fenti szócikkedben túl sok a másolt anyag az Artportal-ról. Kérlek fogalmazd át, hogy ne kelljen törölni. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Vitalapus 2010. december 7., 14:10 (CET)

Archív

Szia! Túl hosszú a vitalapod. Archíválni kellene. Ha segítsek írjál. Tambo vita 2010. december 7., 14:14 (CET)

Tényleg

A legőszintébb örömmel. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. december 7., 18:32 (CET)

Archív

Szia! Archíváltam a vitalapodat. A jobb felső sarokban megtalálod, és tudsz benne visszakeresni, ha szükséges. Tambo vita 2010. december 16., 13:15 (CET)

Archív

Szia! Nagyon köszönöm a segítséged.Lajos52 vita 2010. december 16., 13:21 (CET)

Helenio Herrera

Szia!

Jeleznék egy hibát. Helenio Herrera életrajzában szerepel, hogy: "A Juventusal 1967-ben, majd az Internazionaleval 1971-ben." (mármint nyert volna olasz bajnokságot.) Ez tévedés, ezekkel a csapatokkal a nagy edző névrokona, a paraguayi Heriberto Herrera nyert bajnoki címet.

Üdv,

H.Sz.

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 14:29 (CET)
Szia! Nagyon kellemes ünnepeket, és boldog újévet kívánok Neked, és szeretteidnek! Tambo vita 2010. december 23., 19:10 (CET)
Áldott Békés Karácsonyt Neked és Családodnak! Andrew69. 2010. december 23., 17:51 (CET)

Sablonszövegek, wikidegen formázások megint

Szia! Kérlek, a bekezdéstologatást hagyd abba, a Wiki szócikkeiben nem operálunk ilyen formázásokkal. A labdarúgó-játékvezetők képzéséről szóló mondat konkrétan értelmetlen, százával voltam kénytelen kiszedni a cikkeidből (ahogy a nemezetek közötti és hasonló szókapcsolatokat is). Kérlek, tartsd magad a véleménykérésen kialakult közösségi állásponthoz, és hagyj fel a sabloncikkek gyártásával, illetve a már kipucolt cikkek fazonírozásával. Megköszönném, ha nem generálnál újabb javítanivalókat az eddigiek mellé. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. december 26., 17:33 (CET)

Van tízezernyi életrajzi szócikkünk mintának, ezeknél jobbat nem tudok kínálni. A Wiki szócikkeiben a folyószöveget nem tördeljük összevissza. Ha új bekezdést nyitunk, ütünk két entert, ennyi. Ráadásul a kiemelt szövegrészek teljesen fölöslegesek: ha valaki három vébén vett részt, háromszor elismétled, hogy „Kukutyinban rendezték az 1947-es, az 57. világbajnokságot, ahol...” Az életrajz szempontjából annyi a releváns információ, hogy a bíró az adott vébén négy mérkőzést vezetett, köztük az elődöntőt. A többi mind fölösleg, amint arra tucatnyian tucatnyi alkalommal felhívtuk figyelmedet. Ezeket a dagályos függelékeket apasztani kéne, nem dagasztani és ide-oda tologatni. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. december 27., 10:48 (CET)

Pár félreértést talán tisztázzunk. 1. Én itt a világon semmit nem irányítok. A Wikipédia szerkesztői közösségének nincsenek vezetői. Megbeszélések, szavazások, évek alatt kialakult szerkesztési konvenciók szerint működünk. Ennek megfelelően: ha van itt akármilyen rend, az a Wikipédiáé, nem az enyém. 2. A labdarúgó-játékvezetők életrajzainak pontosan ugyanolyan kritériumoknak kell megfelelniük, mint a többi biográfiának. A bizonyítható, forrásokkal alátámasztható tényeket nem helyettesíthetik puszta kitalációk, a szöveg formai sajátosságainak illeszkedniük kell a Wikipédia konvencióihoz. 3. Egyetlen hozzászólásomban sem minősítettelek, csupán cikkeid sablontartalmáról alkotok időről időre véleményt, és próbállak más megoldásokra ösztönözni. Szépen kérlek, a szerkesztéseidről folytatott polémiát ne próbáld személyes síkra terelni, ne elemezgesd az én különféle tulajdonságaimat. Rém ízléstelen és kontraproduktív. 4. Nem igaz, hogy nem kaptál segítséget. Sokan és sokszor elmondtuk, mit kéne tenned, hogy az egymás után pakolt mondatokból használható szöveg kerekedjen.

Viszont. Táblázatokról eddig valóban nem esett szó. Elég nagy marha vagyok, hogy magamtól nem jutott eszembe, ez lehet a megoldás a sablonmondatok egyik típusának kiváltására. Mutatok egy példát Francesco Francescon cikkén keresztül.

Európa-bajnokság

Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Eredmény Közreműködés típusa
1967. október 28. Marcel Saupin Stadion, Nantes előselejtező (7. csoport) FranciaországBelgium 1 : 1 játékvezető
1971. február 3. GSP Stadion, Nicosia előselejtező (4. csoport) CiprusÉszak-Írország 0 : 3 játékvezető

Mindezt így tudod előállítani:

===Európa-bajnokság===
<center>
{| {{széptáblázat}}
 ! Időpont
 ! Helyszín
 ! Mérkőzés típusa
 ! Mérkőzés
 ! Eredmény
 ! Közreműködés típusa
 |-
 |1967. október 28.
 |Marcel Saupin Stadion, [[Nantes]]
 |előselejtező (7. csoport)
 |[[Francia labdarúgó-válogatott|Franciaország]]–[[Belga labdarúgó-válogatott|Belgium]]
 |1 : 1
 |játékvezető
 |-
 |1971. február 3.
 |GSP Stadion, [[Nicosia]]
 |előselejtező (4. csoport)
 |[[Ciprusi labdarúgó-válogatott|Ciprus]]–[[Északír labdarúgó-válogatott|Észak-Írország]]
 |0 : 3
 |játékvezető
 |-
|}
</center>

Az országok linkje az adott labdarúgó-válogatottra mutat. Mit szólsz ehhez? Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 5., 10:55 (CET)

Segítség

Szia! Látom a levelezésedet. Ha bárminemű problémád van, kérlek írj a vitalapomra. Ha tudok, nagyon szívesen segítek. 40 felett van a mentoráltjaim száma. Nekem örömet okoz, ha tudok segíteni. Tambo vita 2011. január 5., 12:02 (CET)

Ha új témában írsz vitalapra, közösségi lapra, mindig a lap tetején az "új szakasz+" gombra kattintva tegyed. Nálam a fejlécben is van egy link ugyanerre. A felmerülő esetleges problémáknál elvárom, hogy írjál. Tambo vita 2011. január 5., 13:55 (CET)

Dátumlink

Szia! A dátumot nem jól linkeled. [[május 8.]] a helyes, a [[május 8]]. helyett. Tambo vita 2011. január 5., 14:06 (CET)

Re: Táblázat

Nincs mit; örülök, hogy hasznát látod.

1. Ha a FIFA által választott legjobb játékvezetőkről szeretnél sablont csinálni, ezt használd (Collina példáján):

{{Az év legjobb játékvezetője|[[Puhl Sándor]]|[[Markus Merk]]|1998–2003}}

Ez lesz belőle:

Elődje:
Puhl Sándor

Az év legjobb játékvezetője
1998–2003

Utódja:
Markus Merk


2. Ha az országosan legjobb bíróról van szó, ezt javaslom:

<center>
{| {{széptáblázat}}
|-----
| width ="30%" align ="center" |
Elődje:<br>[[Markus Merk]]
| width ="40%" align ="center" |
'''Az év legjobb játékvezetője (Németország)'''<br>1996–1997
<br>
| width ="30%" align ="center" |
Utódja:<br>[[Bernd Heynemann]]
|}
</center>

Így fog kinézni:

Elődje:
Markus Merk

Az év legjobb játékvezetője (Németország)
1996–1997

Utódja:
Bernd Heynemann

Az ilyen típusú, a navigációt segítő sablonokat a cikkek alján, a források fölötti szakaszban szoktuk elhelyezni. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 7., 17:56 (CET)

Noricum

Szia, ha ilyen régi szövegeket másolsz be, légy szíves, ügyelj a modern helyesírásra, írásképre: ma már nem mondjuk azt, hogy a "rómaikkal" stb., valamint járj utána a linkesíthető helyek mai formájának is: Marc Aurel az Marcus Aurelius, Aquileja az Aquileia és így tovább. – Pagonyfoxhole 2011. január 8., 13:33 (CET)

Re: Köszönet

Még wikicsecsemő sem voltam, amikor ez a döntés született (egyébként más Wikiken is így van), ezért csak szerinteni tudok: a különféle navigációs sablonok nem egyetlen illetőről szólnak, hanem olyasmiről, amihez többeknek is közük volt. Azért készítünk ilyeneket, hogy az olvasó egy helyen, egyetlen dobozkában lássa azokat a személyeket, fogalmakat, akiket vagy amelyeket az adott dologhoz köthetünk. Van olyan sablonunk, amelyben fel van sorolva az összes Roland Garros-győztes. Ezt fölösleges bepakolni Nadal életrajzának közepére, hiszen ez nem elsősorban róla, hanem a Garros összes győzteséről szól, afféle pluszinformáció az olvasó számára. Másfelől az is szempont, hogy ezek a dobozkák, sárga, lila és zöld csíkok nagyon csúnyán mutatnak a szöveg kellős közepén. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 8., 16:04 (CET) Ui.: Kérlek, vitalapon a lap tetején lévő Új szakasz nyitása fülre kattintva hagyj üzenetet, hogy a bejegyzés biztosan a helyére, vagyis a lap aljára kerüljön. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 8., 16:04 (CET)

Nemezetek

Szia! Van a „Több nemezetek közötti válogatott- és” kezdetű mondatod, amelyet mindenhová beszúrsz. Ebben két hiba van: a nemezetek szóban van egy fölös e, a válogatott után pedig nem kell a kötőjel. Éjjel egy bot (nem az enyém, Binárisé) 354 cikkben írta át az első hibát. (Korábban én is több száz cikkből szedtem ki.) Arra szeretnélek kérni, hogy a jövőben a hibamentes változatot használd. Köszönettel, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 11., 09:19 (CET)

Szalézi Szent Ferenc

Üdv! Az általad beírt szöveg (Szalézi Szent Ferenc szócikk) a http://www.katolikus.hu címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét
  3. Ha a szöveg szabadon felhasználható. Ezt valamilyen módon (például linkkel) igazolnod kell.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Malatinszky vita 2011. január 24., 18:32 (CET)

Megerősítés

Szia, visszakaptad a megerőített szerkesztői jogaidat, itt láthatod: WP:BÜRÜ. További jó szerkesztést! :) – eLVe kedvesS(z)avak 2011. február 11., 11:08 (CET) KöszönetLajos52 vita 2011. február 11., 17:35 (CET)

Forrás

Antoine Queudeville játékvezetőnél szerkesztői megjegyzés volt található Forrás! megjelöléssel. A forrás itt található: *Antoine Queudeville. scoreshelf.com. (Hozzáférés: 2010. november 28.) ÜdvözlettelLajos52 vita 2011. február 17., 16:49 (CET)

I. Liga

Szia! Játékvezető szókkeidnél a magyar bajnokságát rendszeresen I. Ligának hívod. A magyar labdarúgó-bajnokságnak sohasem volt elnevezése a Liga. A wiki szócikk is ezt írja:

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalbeli versenyét 1901 óta rendezik meg. Hagyományos neve: NB I. (nemzeti bajnokság).

Kérlek te is ezt használd és a korábbi szócikkekben is nevezd át erre. Köszönöm! - Csurla vita 2011. február 24., 19:02 (CET)

Köszönöm. - Csurla vita 2011. március 1., 19:26 (CET)

Maurice Guigue

Szia, ránéznél? Egy anon tegnap beírta, hogy meghalt, csakhogy angolul. Ott a link is, rendesen be kéne írni. Köszönettel: --Pagonyfoxhole 2011. március 1., 20:57 (CET)

Szergej Alimov

Kedves Lajos! Be van téve a lapra az orosz interwikilink, azon meg kiderül, mi volt az apai neve, mikor halt meg stb. Miért nem egészíted ki? --Pagonyfoxhole 2011. március 10., 20:50 (CET)

Konrath

Szia, megcsináltam, de egyébként átnevezni minden szerkesztő tud. --Pagonyfoxhole 2011. március 12., 14:10 (CET)

Fenn a kis fekete nyíllal jelzett legördülőben van az Átnevezés gomb. --Pagonyfoxhole 2011. március 13., 12:05 (CET)

Középre rendeződés

Szia, sajnos én ezekhez nem értek, szerintem Vungadu a te embered most. --Pagonyfoxhole 2011. március 16., 18:18 (CET)

Re: Henning Lund-Sørensen

Szia! Ha jól látom, időközben megoldódott a probléma. A középre rendezést úgy tudod megszüntetni, hogy kiszeded a <center>-t és a </center>-t az adott szövegrész elől és mögül. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. március 20., 18:03 (CET)

Ganz Árammérőgyár

Szia! Mivel dolgoztál ott, ránéznél? Üdv. Tambo vita 2011. március 28., 13:11 (CEST)

Nyugodtan írjad bele, amire emlékszel. Tambo vita 2011. március 28., 14:36 (CEST)
Szia! Jó lett. Tettem még bele néhány linket. Köszönöm. Tambo vita 2011. március 31., 08:21 (CEST)

Anton Stredák

Üdv. Anton Stredak neve helyesen valószínűleg Anton Stredák (a weben legalábbis több forrás így említi). --Mathias vita 2011. április 1., 22:37 (CEST)

Szakértői vélemény kéne

Hello!

Láttam ezt a videót a Nemzeti Sporton. A kommentelők között nagy vita alakult ki, hogy érvényes-e a gól vagy nem. Mellesleg a gólszerző sem akárki, Francisco Yeste anno jól csengő név volt.

Gondolkoztam, hogy de kár hogy nem tudok erről megkérdezni egy játékvezetőt, aki kompetens is a dologban. Szeretem, amikor a Sport TV-n is Puhl mondja el a véleményét játékvezetői szemmel, mert az egykori labdarúgók más szemszögből ítélik meg a dolgokat, és így ott van az ellenpólus szemszögéből is az eset elemzése. Aztán eszembe jutott, hogy te biztos tudnál megfelelő válasszal szolgálni a kérdésben (egyébként én nem voltam részese a vitának). Egy szó mint száz, a szabályok értelmében ez érvényes gól volt vagy nem?

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv: Warmuz ¤ vita 2011. április 17., 18:21 (CEST)

Köszönöm a gyors válaszodat! Tehát kishun nevű hozzászóló jól írta: „Már több mint 10 éve nem kell lepasszolni, egyből rá lehet rúgni. Azzal meg, hogy a másik csapat játékosa ott ténfergett [mármint a középkörben], nem kell foglalkozni addig, amíg a pontrúgás elvégzését nem akadályozza. Ha a jv. engedélyt adott, akkor ez a gól teljesen szabályos.”

Most hogy kicsit utánanéztem a dolognak, megtaláltam, hogy állítólag ez volt minden idők leggyorsabb egyenlítése. A spori pedig jól döntött hogy megadta. – Warmuz ¤ vita 2011. április 17., 18:40 (CEST)

Forrásmegjelölés

Kedves Lajos!
Francis Rion nevű szócikkedben a források weblapcímei csak be vannak szúrva. Erre {{cite-web}} sablon szoktunk használni, így a forrásról is sokat megtudhatunk. Más cikkeidben ezt úgy látom már megtetted, ezért kérlek ennél a cikknél is készítsd el. Előre is köszönöm!

Ui: Az elsőt megcsinálom mintának. -Frommer 97 vita 2011. április 24., 07:00 (CEST)

Ahogy kívánod! Csináld meg ahogy szeretnéd, csak két dolog nem jó. A hagyományos [webcím leírás] és az egyszerű webcím. Minden más jó oda. Igazából a lényeg hogy legyen szépen megcsinálva a forrás rész is! További jó munkát! -Frommer 97 vita 2011. április 24., 09:16 (CEST)

Oké. Láttam megcsináltad őket, igazából ez is a cite-web sablon. Ezt javasolták neked, mert ez a legjobb forrásmegjelölő. Le van rendezve minden. -Frommer 97 vita 2011. április 24., 12:05 (CEST)

Szabó Zsolt

Szia Kedves Lajos!

Ajánlom figyelmedbe a bors.hu mai cikkét, mely Szabó Zsolt wikis cikkéről szól. Érdekes. :) A cikk: http://www.borsonline.hu/news.php?cikipedia-szabo-zsoltnak-kinos-az-eletrajza&op&hid=40780

További jó munkát! --Mdavid89 vitalap 2011. április 24., 13:06 (CEST)

Elnézést, most látom, hogy mégsem mai a cikk, hanem több hetes. --Mdavid89 vitalap 2011. április 24., 13:07 (CEST)

A bulvármédia már csak ilyen. Nincs éppen ki, vagy fikázniuk, hát keresnek. További jó munkát! --Mdavid89 vitalap 2011. április 25., 16:00 (CEST)

Görögök

Jó reggelt! Kérlek figyelj rá, hogy a görög személyneveket az átírási szabályzat szerint át kell írni a magyar kiejtése szerinti alakra. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. április 26., 07:51 (CEST)

Re: Játékvezetők

Igen, tisztában vagyok a szerkezettel, ahhoz egy bötűvel sem nyúltam, csak a helyesírási hibákat javítottam (labdarúgó-játékvezető, labdarúgó-bajnokság, nagykötőjelek, stb.). Ezért nem is értem, hogy mibe nyúltam bele.

Viszont a nem latin írásmódú játékvezetők (japán, koreai, arab, stb.) nevei rosszul, rendre angolosan, vagy angolból magyarítva teljesen helytelenül szerepelnek, azok – rendszer ide vagy oda – sürgősen javítandók. - CFC vita 2011. május 3., 09:20 (CEST)

Segítség

Sajnos, egyéni felkészültségem nem teszi lehetővé, hogy az idegen nyelveket helyesen adjam meg. Lenginkább, angol oldalakon vannak rögzítve (esetenként magyar fonetikával!), onnan veszem át, bővítem, formálom. A helyesírásban elkövetett hiányosságokat is igyekszem pontosítani (képességeim szerint). Reggel volt egy kis időm és elkezdtem a témát pontosítani. A forrássokhoz igyekeztem beszúrni a már késznek tekintett anyagot, amikor blokkoltad a módosítás lehetőségét. Várhatőan esete lesz egy kis időm készre rendezni az anyagot.Lajos52 vita 2011. május 3., 11:00 (CEST)

De én nem blokkoltam semmit. Egyrészt jogom sincs hozzá, másrészt nem is tenném. A japán játékvezetők nevei most jók (a japánok olyanok mint mi: a vezetéknevük van elől, a keresztnevük hátul -- így lett Toshio Asamiból Aszami Tosio, mivel Aszami a vezetékneve), nem kell őket javítani. Én csak segítettem, nem csináltam mást. :-) - CFC vita 2011. május 3., 14:45 (CEST)

Huszainov

Üdvözöllek!

... és egyben értesítelek, hogy a Huszainov című, általad kezdeményezett cikkre szubcsonksablont helyeztem el, mert szinte semmi érdemi információt sem tartalmaz. A cikkből hiányzik még a cikkalany teljes neve is. Az egyetlen forrás egy újságcikkben szereplő érintőleges (és meglehetősen dehonesztáló) említés. Remélem, erről az emberről sikerül további információkat találnod, ha viszont nem, akkor a cikket sajnos törölni kell.

Malatinszky vita 2011. június 21., 16:40 (CEST)

Ő lesz az: [1], [2]. --Pagonyfoxhole 2011. június 21., 17:01 (CEST)

Két arab játékvezető

Találtam még két arab játékvezetőt, akik nem voltak magyarra átírva (az angolos nevük szerepelt), illetve az egyikük két szócikk alatt is szerepelt: Szaad Kamíl al-Fadli (Saad Kameel Al Fadhli) és Szaad Mán (Saad Mane) egy és ugyanaz. Semmi mást nem csináltam csak a nevüket írtam át WP:ARAB szerint magyarra.

Ha lenne még átírandó arab, volt-szovjet területi (azeri, belarusz, észt, grúz, kazah, kirgiz, lett, litván, moldáv, orosz, örmény, tádzsik, türkmén, ukrán, üzbég), bolgár, görög, ciprusi, ex-jugó területi (bosznia-hercegovinai/bosnyák, horvát, jugó, koszovói, macedón, montenegrói, szerb, szlovén), japán, koreai, lengyel, cseh, és szlovák, akkor ezekben tudok segíteni: vagy át kell írni, vagy vissza kell keresni a jelenlegi, helyes nevét. – CFC vita 2011. június 25., 09:59 (CEST)

Aleksandar Nikić

Szia! Aleksandar Nikić Partizan-Partizan Beograd meccse milyen mérkőzést jelent? - Csurla vita 2011. június 25., 21:49 (CEST)

Két Partizan játszott egymással, de melyik a másik? - Csurla vita 2011. június 27., 06:55 (CEST)
OK. További szép napot! - Csurla vita 2011. június 28., 17:46 (CEST)

Hertzka Pál

Tisztelettel érdeklődöm az iránt, hogy Hertzka Pál milyen első világháborús kitüntetések alapján, mikor lett a Vitézi Rend tagja? Évtizedek óta foglalkozom a Rend tagnévsorának összeállításával, az 1941-ig nyomtatásban megjelent, valamint levéltárakban fellelhető anyagokat áttanulmányoztam. Hertzka nevével nem találkoztam. Szeretném a nyilvántartásomat pontosítani, ehhez kérem szives segítségét Honlapom (többek között) http://www.hungarianarmedforces.com/vitezirend/index.html

Szíves válaszát, segítségét köszönve tisztelettel Szentváry-Lukács János szlukacs@eik.bme.hu

Von

Amit tutam, e-mailban megadtam.Lajos52 vita 2011. július 5., 08:50 (CEST)

Rune Pedersen

Szia! A Rune Pedersen cikkben több minden problémás. A születési helye nem lehet Koppenhága. Ezt ki is szedtem. A forrásnak megadott 1960-as újság is probléma, mert az illető 1963-ban született. - Csurla vita 2011. július 6., 22:14 (CEST)

kérés

Szia! Ha lehet, akkor a szócikkeidben felbukkanó városokat, ha van nekik, akkor a magyar nevükön írd be ! Már előfordult máskor is. Most csak a mai példák:

  • Krakkó helyett Krakow-t használtál
  • Koppenhága helyett København

A városok szócikkei a magyarban használatos néven vannak megírva. Figyelj rájuk! Köszönöm!--fausto vita 2011. július 15., 16:29 (CEST)

Pjotr Belov

Kedves Lajos! Valószínűleg róla van szó: [3]. Ez esetben a helyes névforma: Pjotr Andrejevics Belov. És ott vannak a születési, halálozási adatai is. --Pagonyfoxhole 2011. július 18., 20:22 (CEST)

Concsev

Már megtörtént. Azt hiszem, ma reggel :-) – CFC vita 2011. július 26., 21:08 (CEST)

Vad Anita

Kedves Lajos! A szócikk szerint az 1991-ben született Vad Anita már 1995-ben az NB I-ben vezetett mérkőzést. (infoxbox). Kérlek a hibás adatokat módosítsd! - Csurla vita 2011. augusztus 15., 19:31 (CEST)

Dobó Gábor

Szia! A Dobó Gábor cikkben szerepel a női futsal magyar kupa 2010-es mérkőzése, de nem derül ki, hogy Dobó Gábornak ehhez mi köze. Kérlek, pótold ezt! Köszönöm! - Csurla vita 2011. szeptember 4., 15:33 (CEST)

Törlésre jelölt szócikkek

Szia!

Nevezetesség hiányában, sajnos törlési megbeszélésre kellett küldjem az általad létrehozott Asztalos János és D. Boutoure szócikkeket. A Wikipédia:Törlésre javasolt lapok oldalon tudsz hozzászólni a megbeszéléshez. Köszönöm megértésedet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. szeptember 6., 20:06 (CEST)

Szép Reggelt!

Köszönöm, hogy kifejtetted a véleményedet. A törlési megbeszélés nem jelent automatikus törlést, ezért érdemes lehet ott is kifejteni a véleményedet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. szeptember 7., 07:53 (CEST)

Mező

Szia! A cikket átneveztem, itt találod. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. szeptember 8., 19:55 (CEST)

koreai nevek átírása

szia! Kérlek írd át a címét annak a koreai sportolónak, akiről egy órája írtál cikket. wikipédia:koreai nevek átírása Köszi. Szajci pošta 2011. szeptember 14., 20:01 (CEST)

Értem. Majd átírom én akkor :D Szajci pošta 2011. szeptember 15., 06:03 (CEST)

Játékvezetők automatikus nevezetessége

Szia! A D. Boutoure-ról szóló, még nem lezárult törlési megbeszélés kapcsán indult egy általános megbeszélés is a kocsmafalon a témában: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Automatikusan nevezetesek-e a labdarúgó-világbajnokságok játékvezetői?, amelyhez hasznosnak érezném, hogy mint szakértő hozzászóljál. Kicsit hosszú, de jó lehetne, ha mégis elolvasnád, és reagálnál az ott felvetettekre, különösen a végén vannak megválaszolandók szerintem. Üdv: -- Joey üzenj nekem 2011. szeptember 16., 18:12 (CEST)

Köszönet az André Salmon szócikkért

  • Kedves Lajos52!
Köszönet az André Salmon szócikkért. Öröm, ha ami napkeltekor még "piros", napnyugtára "bekékül".
Ha vetsz még egy "búcsúpillantást" a mai Kezdőlapra, remélem, Te is találsz újabb örömforrásokat.
"Évfordulós szemmel" előjegyzésbe vettük születésed közelgő szép jubileumi évfordulóját. (Ferenc39)

Szurajev

Kedves Lajos! 2010-ben kapta a kitüntetést: hogy lehetne az a Szovjetunió Hőse? --Pagonyfoxhole 2011. október 5., 18:59 (CEST)

Valerij Bikovszkij

Kedves Lajos, ez már a többedik orosz életrajz, amikor is a bevezetőbe beírod a teljes nevet (apai névvel együtt), címként mégis a hiányosat tünteted fel. Nem értem, miért. --Pagonyfoxhole 2011. október 6., 15:35 (CEST)

Faith 7

Szia!

Egy űrhajó nem "forgást", hanem keringést végez a Föld körül, légy szíves, legközelebb így írd! Amit a "Tudományos munkák" szakaszba írtál, azok inkább érdekességek (pl. "étkezett és 6 órát aludt a világűrben" - ez nem igazán tűnik tudományos munkának).

Az, hogy "18 000 ember segített a rádiókapcsolat folyamatos fenntartásában", kicsit túlzásnak tűnik, ez is a "Repülés" újságcikkből való? misibacsi*üzenet 2011. október 8., 22:03 (CEST)

Repülés (folyóirat)

Szia!

Átneveztem az általad létrehozott "Repülés" szócikket a fenti névre, mivel itt ez megszokottabb elnevezés, a "repülés" ugyanis önmagában egy fogalmat jelent. misibacsi*üzenet 2011. október 11., 13:39 (CEST)

Tizedesvessző

Szia!

Kérlek ügyelj rá, hogy ha máshonnan másolsz át számokat, akkor az angol/amerikai tizedespont helyett tizedesvesszőt kell írni! Ezeket átírtam a Gemini–9A szócikkben.

Az "NSSDC ID"-hoz csak az azonosítót kell odaírni, nem a teljes linket, azt a sablon megcsinálja. További jó szerkesztést! Csak így tovább, szépen gyarapodnak az úrhajós szócikkek! misibacsi*üzenet 2011. október 15., 10:29 (CEST)

Apollo–10

Szia!

az Apollo-egység három főrészből állt: a parancsnoki, a műszaki, a holdkomp és a mentőtorony.

Egy laikus számára ez a felsorolás négynek tűnik és az enciklopédiát laikusoknak írjuk, tehát légy szíves világosítsd fel őket, hogy ez most 3 vagy 4 rész? misibacsi*üzenet 2011. október 15., 21:02 (CEST)

Re: Szubcsonk

Szia! Abszolút fogalmam sincs, miről van szó. Evangelosz Giannakoudakisz szócikkét nem én jelöltem szubcsonknak, én csak töröltem, miután a lejárt az 5 nap. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. október 23., 20:14 (CEST)

Már húszmillió

Tisztelt Szerkesztőtárs!

A Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#HÚSZMILLIÓ FELETT! című fejezetében olvashatsz az újabb mérföldkő eléréséről. Ebben a fejezetben tettem néhány -remélem nem ünneprontó- javaslatot. Ha időd engedi kérlek látogass el a platformra és írd le véleményedet! Üdvözlettel: --Kispados vita 2011. október 25., 13:36 (CEST)

Előkerült egy szerkesztő

Megszólítottál, így reagálnom kell. Mint kezdő, kértem segítséget mentortól, megkaptam, kialakítottunk egy módszert, tartalmi elrendezést, stb. Egyszer csak "előkerült egy szerkesztő" és formált, tatalmi elemeket határozott meg. Helyesírási hibát vétettem, amit sokszoroztam. Nem nekem szólt a szerkesztő, hogy: Javíts!, hanem maga javított. Mért? Több száz kidolgozás történt. "Előkerült egy szerkesztő" és az éppen rögzítettek közül kirag egy példát - mélységig vesézi, vitát nyit - a vita döntetlen - látszólagos döntéshozás történik. Újabb rögzítések "előkerült egy szerkesztő" akinek fogalma sincs az előző évek során kialakított rendről, értékjelési formáról. Nem ismerve a témát (esetleg ellenséges jellem) kezdi előről az átnevelést, győzködét, a polémiát. Ha egyszer kialakult egy rendszer, forma, stílus, akkor ne kezdjen az "előkerült egy szerkesztő" forradalomba. Ami könnyű: kritikával (jogszerű, felsleges) élni más, segítőkész munkájával szemben. Ami nehéz: átgondolva a látott munkát (Figyelem! Munkákat), olyan érdemi segítséget adni (forráshely felkutatása, sablón adása, stb.), amivel szinesebbé, átláthatóbbá, élvezhetőbbé lehet tenni a másik önzetlen törekvését. Ez a kevés? egy kezem újai között megszámolható. A másikra kevés a rendelkezésemre álló újállomány. Fiatalabb cégvezető koromban is a megegyezésre törekedtem (persze az utoló szót én mondtam ki. Most idősebb vagyok, még jobban ez együttműködésre törekszem (hatékonyság). A szerkesztői munka szakmai dicsőség, nem a "korona" viselése adja az érdemi szolgálatott, hanem a feladat iránti alázat, az együttérzés, a másik szakmai ág, a másik szerkesztő munkájának elfogadása, tisztelete.Lajos52 vita 2011. október 27., 15:22 (CEST)

Űrhajók nevei

Szia!

Az űrhajók neve és sorszáma közé nagykötőjelet szoktunk tenni. Tehát Szojuz–21 és nem Szojuz-21; Szaljut–5 és nem Szaljut-5. Csak azért szólok, mert látom, hogy nagy számban írsz cikkeket a szovjet kozmonautákról.

Malatinszky vita 2011. október 27., 19:19 (CEST)

Szojuz TM-5 kérdések

Szia!

A cikkben ezt írod: "Az űrállomásra vitte a második bolgár űrhajóst". A "Személyzet" szakaszban jó lenne jelölni, hogy ki volt az.

Nem értem a "Látogatók" szakaszt, mivel a cikk nem űrállomásról szól. misibacsi*üzenet 2011. október 28., 09:43 (CEST)

Szakaszok a cikkekben

Szia!

Az észrevételem az, hogy jó a szöveg, amit beírsz, de célszerű lenne szakaszokra bontani. Nézd meg, ahogy a Szojuz–7 szócikkben csináltam: "Küldetés" és "Jellemzői" szakaszokra bontottam. Így jobban olvashatóbb, és elkülönül a kétféle témakör. Próbáld ezt alkalmazni a további cikkeidben, amikhez jó szerkesztést kívánok! misibacsi*üzenet 2011. november 2., 11:01 (CET)

Köszönöm megértésedet. Űrhajósok szócikkéből kevesebb van, talán ezért lehetnek nagyobb különbségek a cikkek felépítésében. Szerintem az űrhajós is alapvetően ember, tehát mindenképpen legyen a szócikkben "Élete", "Tanulmányai" szakasz, és ezeken kívül természetesen az(ok) a foglalkozás(ok), munkahely(ek), ami(k) az űrhajózáshoz vezette(k). Ezeket általában "Szakmai karrier" szakaszban szoktuk megírni, de ezen belül lehet akár "Űrrepülések" szakasz is. Természetesen ezektől is el lehet térni, ez csupán javaslat. Érdemes a használt forrás és a Wikipédia már meglévő hasonló cikkei alapján egy kompromisszumot kialakítani. misibacsi*üzenet 2011. november 2., 18:48 (CET)

Igen, láttam az adatlapodat. (Én a sportot meghagyom másnak, engem az űrhajózás és a csillagászat jobban érdekel). Ha elég jó az a könyv, ami az űrhajósokról szól, próbáld meg a fontosabbakat megírni, de előtte nézd meg, nem létezik-e már szócikk! Főleg orosz neveknél előfordulhat, hogy másképp írják át magyarra valakinek a nevét, tehát érdemes rákeresni, nehogy fölöslegesen dolgozz! 150 szócikk megírása tekintélyes feladat lenne.

Néhány űrhajósról van valamennyi adatom. Esetleg szólhatnál, ha valamelyik cikkel készen vagy, vagy elkezdenéd írni, hogy nézzek meg valamit. Gyanítom, hogy a TIT kiadvány régebben jelent meg, de majd meglátjuk lesz-e ellentmondás a két forrás között (a Szojuz-2-nél már előfordult, azt például kiegészítettem a régebbi Szojuz-2-vel). misibacsi*üzenet 2011. november 2., 19:47 (CET)

Bitó János Dr. és Sinka József életéről, munkásságáról

Szia!

Látatlanban mondom, hogy sajnos nincs anyagom róluk, mivel forrásaim szinte kizárólag angol nyelvűek és az űrhajózással kapcsolatos könyvekben nem hiszem, hogy megemlítenék magyar szerzők életét. Ehhez inkább életrajzi lexikon vagy írók életéről szóló magyar könyv kellene, olyanom meg nincs. Van egy pár magyar könyvem, ami űrhajózással kapcsolatos, azokban meg tudom nézni, de ha írókról van szó, akkor inkább az írásaik lesznek meg, nem pedig az életükről szóló anyag. A neten érdemes lenne keresgélni, hogy egyáltalán benne vannak-e valamelyik könyvben/újságban, de ez elég időigényes dolog. Inkább korabeli újságokban valószínű, hogy volt róluk infó (esetleg csillagászati, űrhajózási amatőr kiadványokban). misibacsi*üzenet 2011. november 2., 20:17 (CET)

Szojuz–13

Szia!

A fő személyzetnél az orosz szócikk a két személyt fordítva írja, szerintük Klimuk volt a parancsnok. misibacsi*üzenet 2011. november 18., 10:09 (CET)

Lev Sztyepanovics Gyomin

Szia, átneveztem, ennek megfelelően alakítsd át, légy szíves! --Pagonyfoxhole 2011. november 20., 19:01 (CET)

Szojuz–16

Szia!

Egy mondatot kellene kibogozni: "Az űrrandevú rádiótechnikai elemez, az antennák teljesen újak." misibacsi*üzenet 2011. november 24., 14:35 (CET)


Szia!

Persze, eddig sem üzentem az apróbb félregépelések javításánál, ezután sem fogok. A fenti mondatnál elakadtam, talán mert az "elemez" értelmes szó. Ezt csak te tudtad kijavítani.

Engem is zavar, ha szerkesztés közben üzenetet kapok, ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy megnyitom külön lapon, és folytatom tovább a szerkesztésemet, és majd később megnézem az üzenetet. A szerkesztés csapatmunka, ami üzenetek nélkül még nem megy. Kérem megértésedet. misibacsi*üzenet 2011. november 25., 10:29 (CET)

Vjacseszlav Dmitrijevics Zudov

Átneveztem, itt találod. --Pagonyfoxhole 2011. november 26., 16:53 (CET)

Ezt is: Valerij Iljics Rozsgyesztvenszkij. --Pagonyfoxhole 2011. november 26., 17:44 (CET)

Magyar műrepülők

Szia!

Érdeklődnék, hogy Bakos István (ejtőernyős) cikkét milyen meggondolásból illesztetted be a Magyar műrepülők kategóriába. A cikk alapján még az sem világos, hogy Bakos egyáltalán tudott-e repülőgépet vezetni. Hasonló kérdésem van Bolla Mária kapcsán, aki ugyan sikeres vitorlázórepülő, de nem tudom, hogy van-e motoros repülőgépre szakszolgálati engedélye, hogy a műrepülő-kiképzésről ne is beszéljünk.

Bolla Máriáról még annyit, hogy amikor te létrehoztad Szabadfiné Bolla Máriáról a cikkedet, akkor már volt egy cikk róla Bolla Mária néven. Ez feltűnhetett volna például onnan, hogy a Magyar pilóták kategóriában így mindkét néven szerepel. A két cikket most összevontam a közismertebb Bolla Mária néven, de kérlek, hogy máskor légy körültekintőbb.

– Malatinszky vita 2011. december 20., 14:56 (CET)

Luna–21

Szia!

A szövegbe az került a "Jellemzői" szakaszba, hogy "A Luna–21-hez hasonlít". Gondolom ezt te írtad. Tudnád korrigálni? misibacsi*üzenet 2011. december 22., 22:31 (CET)

Luna–19

Szia!

"Szerkezetileg és méretében a Luna–19-hez hasonlít." misibacsi*üzenet 2011. december 23., 19:28 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:01 (CET)

Kellemes karácsonyt és boldog új évet! Szalakóta vita 2011. december 24., 18:03 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked! - Csurla vita 2011. december 24., 22:41 (CET)

Valerij Vladimirovics Poljakov

Szia!

A nevet valószínűleg hibásan írtad, Vlagyimirovics lenne a helyes, nem? misibacsi*üzenet 2012. január 7., 23:20 (CET)

Sára Magda

Szia! Picit kiegészítettem a cikket. Anyukád talán még ráismer. Üdv. Tambo vita 2012. január 7., 23:26 (CET)

Molnár Margit

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára egy javaslatot. Üdv,! --Kispados vita 2012. január 10., 21:56 (CET)

Monzul

Katerina Monzul ukrán játékvezető vezetékneve a Monzul. Bízz bennem, jóra javítottam mindent. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. január 11., 09:58 (CET)

Linkelés

Gondolom, magad is észrevetted már, hogy tömegével gyártasz nem működő linkeket, mint pl. a Horváth Ernő#Külső hivatkozások szakaszban. A magyarázat az, hogy az URL nem a www-vel kezdődik, hanem ki kell írni a http:// előtagot is, különben nem lesz belőle link. A legegyszerűbb persze átmásolni. Az más kérdés, hogy a böngészőbe begépelve anélkül is működnek a címek, mert a böngésző kiegészíti, de minden más esetben ki kell írni a protokollt is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 13., 13:27 (CET)

Még egyet szeretnék kérni: ha vitalapra írsz, mindig az új szakasz nyitása fület használd felül, ne az utolsó szakaszt nyisd meg vagy az egész lapot, mert most például Burumbátornak válaszoltam éppen az utolsó szakaszban, és emiatt szerkesztési ütközésbe kerültem, ami külön bosszúság. És akkor a szerkesztési összefoglaló is a helyén lesz, és közvetlenül is lehet rá kattintani. Köszi. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 13., 13:37 (CET)

Új szakasz nyitása

Ez is teljesen új információ. KöszönettelLajos52 vita 2012. január 13., 13:48 (CET)

Bolla Mária gyémántkoszorúja

Szia!

ennek a szerkesztésednek a kapcsán szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a gyémántkoszorú magasabb fokozat az aranykoszorúnál, tehát nem lehetséges az, hogy Marica előbb szerezte volna meg a gyémántkoszorút, mint az aranykoszorút. (Olyasmi ez mintha azt mondanád, hogy valaki előbb kezdett el nemzetközi focimeccseken játékvezetősködni, és csak azután lett hazai játékvezető, vagy hogy ezredesi rangot ért el, aztán előléptették hadnaggyá. A dolgoknak nem ez a természetes sorrendje.) Nem tudom, ez az 1968-as dátum honnan származik, de örülnék, ha ellenőriznéd és javítanád.

Üdv, – Malatinszky vita 2012. január 18., 17:08 (CET)


Valószínűleg helyesek az adataid, csak az értelmezésük pontatlan. Egy vitorlázórepülő akkor lesz gyémántkoszorús, ha három feladatot teljesít: 1) 300 km-es céltávot repül (tehát előre megmondja, hogy milyen, a repülőtértől 300 km-re fekvő objektumot fog elérni) 2) 500 km-es távot repül (itt nem kell előre deklarálni a célt, csak el kell távolodni a repülőtértől 500 km-re) és 3) 5000 m magasságnyerést ér el. A három feladatot rendszerint nem egyszerre teljesítik, és az ember aznap lesz gyémántkoszorús, amikor a harmadik feladatot is teljesítette. Bolla Mária esetében az adataid alapján úgy tűnik, hogy 1968. július 14-én repülte meg a 300 km-es céltávot, 1973. május 31-én az 500 km-es feladatot és 1979. augusztus 19-én az 5000 m-t. Ennek megfelelően 1979. augusztus 19-én lett gyémántkoszorús. – Malatinszky vita 2012. január 18., 17:40 (CET)

Mandl Ernö

Szia,

most fedeztem föl, hogy nagyapámrol létezik Wikipedia.

1924 november 14.én született, nem 1919-ben.

Amúgy Opitz Nándor már nem él, nem tudom pontosan a dátumot, de a 90es évek végen halt meg.


Üdv Tribold Dániel, Münchenböl

Lindbergh

A Lindbergh-bébi elrablásáról tudnál írni pár szót a cikkbe? - Tündi vita 2012. február 4., 17:38 (CET)

De miért hagytad ki? Lindbergh legalább olyan nevezetes volt annak idején a gyereke elrablásáról (ha nem nevezetesebb), mint az óceánrepülésről. - Tündi vita 2012. február 4., 18:19 (CET)

Forma és kategória

Szia! Az itt lévő módosításokat kérlek vedd figyelembe további szerkesztéseidnél.

  • Ha csak (születési) év van nem kell utána pontot tenni
  • A születési év után nagykötőjelet kell tenni
  • Ha egy személyhez tartozik olyan kategória, amely meghatározza a nemzetiségét, akkor külön nem kell beletenni a nemzetiség kategóriába. pl.
    • Magyar ejtőernyősök elég és nem kell hozzá Magyarok kategória
    • Norvég labdarúgó-játékvezetők elég és nem kell hozzá Norvégok kategória

Más honnan: Nagyon sok játékvezetőnél adsz meg mérkőzéséket, ahol a helyszín városának a nevet nagyon sok esetben nem a magyar változatban használod. pl.

  • Timisoara, Temevár helyett
  • Brussels és Bruxelles, Brüsszel helyett
  • Bratislava, Pozsony helyett stb.

Arra kérlek, hogy ne csak az új, hanem a régi cikkeidet is nézd át és javítsd őket. Köszönöm! - Csurla vita 2012. február 5., 11:48 (CET)

A DEFAULTSORT-ba ne legyen ékezetes betű. á helyett a, c-c~s, ó-o, ö-o~ stb. - Csurla vita 2012. február 5., 12:02 (CET)

Szia! Köszönöm. A nagykötő megadása nem a halálának a várása, hanem egy jelölési forma, amelyet a közösség meg is szavazott:

Szia, Csurla vita 2012. február 5., 12:29 (CET)

Molnár Tamás (ejtőernyős)

Üdv! Az általad létrehozott Molnár Tamás (ejtőernyős) szócikket törlésre jelölték. A törlési megbeszélés a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Molnár Tamás (ejtőernyős) oldalon folyik, ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, erre a lapra írj. Ha úgy érzed, segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, és ha akarsz, kérj segítséget a mentorműhelyen keresztül; így egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) kapsz magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm. PallertiRabbit Hole 2012. február 10., 21:50 (CET)

Cikkek

Szia! Látom te is folyamatos gyártod az életrajzi cikkeket. Azt vettem észre, hogy soknál hiányzik pl. a születési és halálozási hely és időpont, ha ilyet találsz - akár visszamenőlegesen is -, akkor ha van időd, vedd fel erre a listára: Wikipédia:Karbantartóműhely/Életrajzi hiányok hogy utána tudjunk járni. Látom, hogy egyik cikkedet törölték (Molnár Lajos (ejtőernyős)) az ilyenek, amelyek a Wiki ingerküszöbét nem ütik meg, nálam elférnek. A Szerkesztő:Gyurika/Allap -on található a tartalomjegyzék. Ha ott felveszed és megírod egy allapomon, pl. Szerkesztő:Gyurika/Molnár Lajos (ejtőernyős), megmarad és később is kideríthetünk még róla információkat amik a nevezetességet alátámasztják, valamint addig sem veszik el a munkád. További jó szerkesztést, Gyurika vita 2012. február 18., 18:15 (CET)

Én is ezen vagyok, amíg mások törlik a számukra nem jelentős cikkalanyokat, addig én próbálom megmenteni az utókornak. Rengeteg méltatlanul elhanyagolt, elfeledett emberünk van, hátha valaki éppen örülni fog majd, hogy arról az illetőről talál anyagot! Gyurika vita 2012. február 18., 18:40 (CET)

Szavickaja

Szia, már sokszor megtörtént, hogy noha tudod, bele is írod a boxba egy orosz teljes nevét, mégsem azon hozod létre a szócikket. Kérlek, nevezd át úgy, hogy az apai neve is benne legyen. Volt ma egy másik is, már nem emlékszem, melyik. --Pagonyfoxhole 2012. március 1., 17:03 (CET)

Kiknek hiányzik az apai nevük a címekből? Mondj példát, légy szíves! A szerkesztők 99%-a tudja, hogy ez a követendő eljárás már hosszú évek óta! – Pagonyfoxhole 2012. március 1., 17:10 (CET)

Roland Shires

Szia! Egy 1931-ben megnyitott stadionban, hogyan lehetett mérkőzést játszani 1902-ben? Üdv! - Csurla vita 2012. március 1., 22:12 (CET)

Futsal

Szia. A futsal szócikkhez hozzátettél elég sok magyar vonatkozású adatot, de ezek elég fura struktúrában vannak. Sokat kellene szépíteni rajtuk. Sok helyen a magyar bajnokra azt írod, hogy Budapest, pedig ilyen csapat sosem volt. Egyelőre kikommentezem ezt a részt, ha átformázod, akkor visszakerülhet. Én megpróbálok a magyar női futsalbajnokságokról pár szócikket írni. Péter 2012. március 15., 18:52 (CET)

Mivel formailag és tartalmilag szerintem nem felelt meg a követelményeknek, ezért kikommenteztem. A cikk forrásában megtalálod, de nem jelenik meg. Kivettem a minifutballt is, mert az nem futsal. Utalni lehetne rá, sőt az nagyon jó, de külön szócikkben kellene megemlékezni róla. A bajnokoknál odaírtad a csapatok nevét is, de először ott van, hogy Budapest, de nem értem miért. Szerintem kéne ezeknek egy szép táblázat. Péter 2012. március 16., 20:25 (CET)

Tanja Schett

Itt van, Lajos. Keresztnév előre. --Pagonyfoxhole 2012. március 16., 17:38 (CET)

Nincs mit rögzíteni. A német wikin javítottam a linket. Nem értem, miért tetted hátra a személynevet. --Pagonyfoxhole 2012. március 16., 17:43 (CET)

zászlók

Szia! Labdarúgó-infoboxban eddig sehol sem tettünk zászlókat a születéshez és a halálozáshoz. Bőven elég a kluboknál a zászlók. Kérlek ne helyezz ilyen helyekre zászlókat. Köszönöm. - Csurla vita 2012. március 18., 12:02 (CET)

Luna–4 időrendi logika

Szia!

Nem csak ebben a szócikkben fordul elő az a furcsaság, hogy az ismertetésnél egy később felbocsájtott eszközre hivatkozol, és ahhoz hasonlítod (jelen esetben a Luna–9-re, ami kb. 3 évvel később indult). Szerintem logikátlan az időrendi sorrend megfordítása, neked nem az? A később keletkezőt szoktuk a korábbihoz hasonlítani. Például: "ez a gyerek az apjára hasonlít" (nem pedig fordítva: "ez az apa hasonlít a gyerekére"). misibacsi*üzenet 2012. március 20., 18:46 (CET)

Köszönöm a javasolt módosítást! misibacsi*üzenet 2012. március 20., 18:59 (CET)

Szojuz T–6

Látom, te sem szoktad átolvasni, amit leírtál.Kaboldy vita 2012. március 21., 07:24 (CET)

Véget vet

Üdv! A "véget vetett" szókapcsolatban a véget egy t. (Vég + tárgyrag.) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. március 22., 13:04 (CET)

Javítások

Szia! Ezeket a javításokat ajánlom a figyelmedbe. További jó szerkesztést. - Csurla vita 2012. március 24., 08:01 (CET)

görögügy

Csak mondom, hogy CFC tavaly augusztusban szerkesztett utoljára. --Pagonyfoxhole 2012. március 27., 21:19 (CEST)

Ez így igaz. Ám mivel most senki sem „ugrott be”, ezért felléptem és kijavítottam. Továbbra is tartom az egykori ígéretem, hogy segítek átírni, ha kell. – CFC vita 2012. március 27., 22:45 (CEST)

2012-es Európa-bajnokság játékvezetői

Szép napot!

A 2012-es EB játékvezetői közül egy, míg a negyedik játékvezetők közül még 3 hiányzik. Lenne esetleg róluk elegendő információ?– Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. március 30., 18:52 (CEST)

Rendben, köszönöm!

Így már szinte teljes lesz az EB adatbank. :-)– Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. március 30., 19:04 (CEST)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Szalakóta vita 2012. április 7., 20:34 (CEST)

Ismeretlen halálozási dátum

Szia! Kérlek a már feltételezhetően nem élő játékvezetőknél jelöld a nem ismert halálozás idejét kérdőjellel: így. További jó szerkesztést! - Csurla vita 2012. április 14., 21:04 (CEST)

Viktor Petrovics Szavinih

Szia, Lajos, átneveztem. --Pagonyfoxhole 2012. április 15., 20:04 (CEST)

Anakronisztikus nevek javítása

Szia! Kérlek ügyelj arra, hogy a labdarúgócsapatok neveit az évszámnak megfelelően írd. 1983-ban a Győri ETO FC még Rába ETO volt, a ZTE nem volt FC. 1992-ben a BFC Siófok Siófoki Bányászként játszott. További jó szerkesztést! - Csurla vita 2012. április 22., 09:51 (CEST)

Spasov

Szia! A derék bolgár bírót át kell nevezni Lube Szpaszov-ra, kiejtés szerint kell a nevét átírni cirillből. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. április 24., 13:18 (CEST)

Mezey György

Szia! Tudsz nekem segíteni? Nincs meg esetleg egy emailes elérhetőséged Mezey Györgyhöz? Előre is köszönöm! Cassandro Ħelyi vita 2012. április 27., 11:41 (CEST)

Az MLSZ központi mailcímére írtam. Milyen gyorsan szoktak válaszolni? Cassandro Ħelyi vita 2012. április 27., 12:15 (CEST)

Arthur Ellis

Szia! Biztos, hogy ott született? Nem Halifax, West Yorkshire? Üdv. Tambo vita 2012. május 2., 08:18 (CEST)

Haim Lipkovitz

Kedves Lajos,

Segíts ki, kérlek: Haim Lipkovitzról melyik forrás alapján tudjuk, hogy beszél angolul, arabul és héberül?

Köszönettel,

--Malatinszky vita 2012. május 30., 19:30 (CEST)

Kassai

Szia! Kérlek, hogy a cikkből ne vedd ki a forrást. Köszönettel, --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 21., 10:29 (CEST)

Én csak adminisztrálom a "balsikert", nem kezelem. Ha megnézed, pontosan én védtem le tegnap Kassai lapját a sorozatos, trágár vandalizmusoktól védve azt.

Ami azonban tény, az tény. Kár szépíteni azzal, hogy egy ilyen elképesztő melléfogást nem írunk bele a cikkbe az egyre nagyobb nevet elérő Kassairól. Ő maga sem akarná, hogy ezt ne szerepeltessük. Ne feledd, kedves kolléga, hogy az ukránoknak milyen rosszul eshet most az a meg nem adott gól. Emlékszel még 1954-re? A mai napig téma, és a mai napig kesergünk rajta, és pont az történt, mint tegnapelőtt.

Ha úgy látod, hogy törölni akarsz valamit, természetesen szerkessz bátran. Csak ne feledd, hogy lesznek, akik meg úgy gondolják, hogy egy sportkarriert ilyen szinten meghatározó eseménynek szerepelnie kell, és esetleg visszaállítja. Nehogy háborúba keveredj vele... Üdv, --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 21., 12:51 (CEST)

Én nem tudom, hogy mivel adtam okot Neked ennyire borúlátó vélemény megfogalmazására. Hiszen csak beszélgetünk. És egyformán látjuk a dolgot, legfeljebb egy picit más súlyozással. A témakör szerkesztésében vállalt kimagasló szerepedet nagyon nagyra értékelik a szerkesztők, én többször is hangoztattam ezt. További jó munkát, --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 22., 13:01 (CEST)

Kínai sablon

Szia! Kérlek ne szedd ki a kínai sablonokat a cikkből, mert ez közösségi döntés alapján így helyes (lásd WP:KÍNAI). Így állítható a megjelenítés a cikkben a pinjin és a magyaros átírás között. – Laci.d vita 2012. június 24., 11:41 (CEST)

A trükk annyi, hogy magyaros átírással hozod létre és átirányítod rá a pinjin alakot is, ilyenkor mindenképp meg fog jelenni a cikkekben. A defaultsorttal kapcsolatban észrevettem még egy hibát: a kínaiak (akárcsak a többi keleti nép és a magyarok) a keleti névsorrendet használják, így az illető családneve Liu és a keresztneve Vang, tehát nem kell a defsortban sem megcserélni. Egyébként még ma igyekszem a kínai átírást megfelelően megcsinálni minden űrhajós cikkre és ha létrehozol újakat, csak szólj és ott is szívesen megcsinálom. – Laci.d vita 2012. június 24., 12:00 (CEST)

Losonc - Szlovákia - 1886

Szia! Speidl Zoltán biztos, hogy Szlovákiában született 1886-ban, ha szülővárosa Losonc volt? Üdv! - Csurla vita 2012. június 25., 21:10 (CEST)

Űrkutatás vs űrrepülés

Szia! Az ilyen belső hivatkozások nem túlzottan szerencsések. Az űrkutatást és az űrrepülést külön szócikkeknek kell tárgyalniuk, mivel a két téma nem azonos egymással, még akkor sem, ha valamilyen szinten összefüggenek. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 29., 13:41 (CEST)

Köszönöm. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 29., 14:34 (CEST)

Koszmosz–1

Szia!

Kivettem a "koherens" szót a rádióadó elől, amit a "lézer" szócikkre linkeltél, mivel ez ellentmondásban van az említett 20 MHz-es rádióval. Ugyanis ha lézer, akkor nem rádió, ha 20 MHz, akkor nem lézer. misibacsi*üzenet 2012. július 5., 19:57 (CEST)

Ararat Tshagharian

Szia! Az Ararat Tshagharian cikkben lévő url elveszett, így a cikk forrástalan. A gugliban keresgélve a legtöbb találat egyszerű wikitükrözés, releváns oldalt nem találtam. Ez azért jelent gondot, mert úgy sejtem, a név átírása nem felel meg az örmény nevek átírási kívánalmainak, inkább angolosnak tűnik, de azt sokféleképp lehetne örményesíteni. Jó lenne találni hozzá valami független forrást, lehetőleg az eredeti örmény írásmóddal, mert így nagyon úgy tűnik, mintha ilyen néven nem is létezne senki. – LApankuš 2012. július 9., 11:57 (CEST)

Nem teljesen értem, hogy gondolod a törlést. Nem törölni akarom, csak megtalálni a helyes névformát. Gondoltam hátha tudsz valami forrást hozzá. Ha nincs, akkor majd ráteszem a hibás örményátírás sablont. Majd ha kész lesz, és elkészült mellé WP:ÖRMÉNY útmutató. – LApankuš 2012. július 9., 16:39 (CEST)

Köszi, így már mindjárt találtam eredeti örmény írást is, mindjárt átírom, és kiderül, mi a helyes név. – LApankuš 2012. július 9., 21:10 (CEST)

Fazekas János (játékvezető)

Szia. Az általad létrehozott Fazekas János (játékvezető) szócikkről törlési megbeszélést kezdeményeztek. A törlési megbeszélés itt található: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Fazekas János (játékvezető). FarkasgergelyÜzenet 2012. július 17., 13:03 (CEST)

A megbeszélés végén kiderül, hogy törlés lesz-e vagy marad. FarkasgergelyÜzenet 2012. július 17., 13:13 (CEST)

Szalej

Lajos, épp most akartam megírni, hogy átneveztem rövid i-sre, ne töltsd fel újra! Amúgy a ruwikin törlésre van jelölve. --Pagonyfoxhole 2012. július 31., 18:02 (CEST)

Jamagisi Szacsiko

Így kell írni, Lajos. Átnevezed? --Pagonyfoxhole 2012. augusztus 5., 18:36 (CEST)

Mário Gardelli

Szia, Lajos, ennek így kellene kinéznie: Mario Gardelli. Átnevezed? --Pagonyfoxhole 2012. augusztus 21., 18:29 (CEST)

Olimpiai mérkőzéssablonok

Szia! A sablonok bal oldalán az időpont alatt van egy m-v-sz felirat (megnéz-vitat-szerkeszt), ott kell az „sz” betűre klikkelni, és akkor megnyílik szerkesztésre a sablon, és el lehet végezni a szükséges javításokat. --Joey üzenj nekem 2012. augusztus 21., 20:48 (CEST)

Kaleri

Lajos, ez a neve a hazájában: Aleksandrs Kaleri. --Pagonyfoxhole 2012. augusztus 29., 21:31 (CEST)

Kottán György

Szia! Néhány érdekes kiegészítés a Kottán György szócikkben. Üdv! - Csurla vita 2012. augusztus 31., 11:11 (CEST)

Szolovjov

Szia, azt kell mindig kideríteni, hogy milyen nemzetiségű. Szolovjov hiába született Rigában, akkor is orosz, tehát nekünk az orosz nevet kell átírnunk. Kaleri (nem Kalerij) viszont már csak a nevéből kiindulva is litván lehet, nem tudom, honnan veszi VargaA olyan biztosra, hogy orosz. --Pagonyfoxhole 2012. szeptember 2., 19:05 (CEST)

Műholdas cikkek szakaszainak tartalma

Szia!

Ne vedd zaklatásnak, de kicsit megint keverednek az űrhajós cikkeidben a "Küldetés" és a "Jellemzői" szakaszok tartalma.

A Küldetés szakaszhoz tartozik: az űrhajó programja (pl. Koszmosz–14 megkezdett programját folytatta), feladata, megoldandó kérdések (pl. a tájolás állandóságának biztosítása volt megoldandó feladat), ha egy hosszabb program része volt (pl. Koszmosz-program) stb.

A Jellemzői szakaszba a leírása, a műszaki adatok valók, amik az adott űreszközre jellemzők: méretek, energiafelvétel, berendezések felsorolása, műszerek, pályaadatok, stb.

Egyetértesz ezzel? Vagy nem érzed a különbséget? Jobban elkülönül így a kétféle információ és az olvasó könnyebben megtalálja azt, ami érdekli. misibacsi*üzenet 2012. szeptember 3., 16:46 (CEST)

A Koszmosz műholdaknál miért helyezted át a szövegeket másik szakaszba, mint ahogy megbeszéltük? misibacsi*üzenet 2012. október 12., 18:49 (CEST)
Nem adattévesztésről van szó, hanem a szakaszok szövegét a másik szakaszba helyezed át (a "Küldetés"-hez a műhold adatait rakod). Ennek okát nem értem. misibacsi*üzenet 2012. október 12., 19:37 (CEST)
Nem a perigeum/apogeum kérdésről van szó, hanem arról, hogy valamilyen okból a mai napon több cikkben megcserélted a "Küldetés" és "Jellemzői" szakaszban lévő szövegeket, amik jó helyen voltak. Ennek okát szeretném megtudni. misibacsi*üzenet 2012. október 12., 20:38 (CEST)

Kategória:Koszmosz műholdak - sorbarendezése

Szia!

Már foglalkoztam korábban ezzel a problémával, és azt kell mondjam, hogy a kategóriáknál a számok szerinti sorbarendezés jelenleg sajnos nincs megoldva.

Táblázat esetén van rá megoldás, mégpedig az, hogy a számok elé fehér színnel (ami a képernyőn nem látható) annyi nullát kell odaírni, hogy a számjegy 4 jegyű legyen. Például az "1" az "0001" lesz, a "10" pedig "0010". Bár a vezető nullák nem látszanak, de a megoldás szerintem nem szép, így néz ki:

  • Koszmosz-   1
  • Koszmosz-   2
  • Koszmosz-  10
  • Koszmosz- 110

De mondom, ez csak táblázat esetén alkalmazható, kategóriáknál nem. A kategóriáknál csak akkor lenne jó, ha az összes ilyen szócikket átneveznéd ilyen alakra ("Koszmosz-   1"), de gondolom ezt te sem tartod jó megoldásnak. Talán ha fejlesztik a Wikimédia szoftvert, akkor valamikor erre is gondolnak majd. misibacsi*üzenet 2012. szeptember 8., 09:50 (CEST)

Úgy látom közben Fausto szerkesztő sikeresen megoldotta a kérdést! misibacsi*üzenet 2012. szeptember 8., 10:54 (CEST)

perigeum, apogeum

Szia!

A kifejezéseket rendszeresen fordítva használod, ugyanis a perigeum a közelebbi, tehát kisebb érték, az apogeum a távolabbi, nagyobb érték. misibacsi*üzenet 2012. október 7., 07:31 (CEST)

Játékvezető

Szia! Meg tudnád mondani, a 80-as években aktiv, Bogyó játékvezető keresztnevét?--fausto vita 2012. október 20., 17:28 (CEST) Köszi! A 1985–1986-os magyar labdarúgókupa szócikkből hiányzott.--fausto vita 2012. október 20., 18:06 (CEST)

Mercury-program akku telj.

Szia!

A vegyi akkumulátorok feladattól függően 1500-3000 watt/óra (Wh) teljesítményre voltak képesek.

A "watt/óra" és a "Wh" két különböző dolog. Meg kellene nézned, hogy melyik van megadva a forrásban. misibacsi*üzenet 2012. december 3., 22:17 (CET)


Szia!

Hidd el, hogy csak akkor írok neked, ha én magam nem tudom javítani a hibát, mert kétesélyes a dolog, mint ebben az esetben is. Akár a "watt/óra", akár a "Wh" beleillett volna a szövegbe, csak egymással voltak ellentmondásban. Egyébként a kettő közül csak a "watt/óra" a teljesítménydimenzió, a "Wh" nem, de ezt nem akartam szóvá tenni, laikusok számára jó így is. Köszönöm a javítást. misibacsi*üzenet 2012. december 6., 16:32 (CET)

Agócs János

Üdv! Az általad létrehozott Agócs János szócikket törlésre jelölték. A törlési megbeszélés a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Agócs János oldalon folyik, ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, erre a lapra írj. Ha úgy érzed, segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, és ha akarsz, kérj segítséget a mentorműhelyen keresztül; így egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) kapsz magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. december 5., 17:55 (CET)

Agócs János

Töröld.Lajos52 vita 2012. december 5., 20:27 (CET)

Javítás

Szia! Az észrevétel jó, helyes volt. Máskor is jelezd, ha valami nem volt jó, de az egyszerű, azonnal javítható elírást legyél szíves megtenni. Ha lényeges híbát, hibákat észlelsz, vagy gyakorlati (egyszerű, ezt szoktuk alkamazni, stb.) hiányosságot fedezel fel, akkor adjad meg az útmutatást. Az első kapcsolatfelvétel után is igyekeztem alkalmazkodni. Mindjárt kérdezek: a játékvezetői (labdarúgás) oldalakon a számok, adatok rögzítésénél ezt a sablont kérik - 38 000. Az űrkutatás témakörben több alkalomal észrevettem, hogy valaki átírja, ez nem probléma, de alklamaznak más jelöléseket is, aminél a kapott sablonom sokkal egyszerűbb. Kérem adjál támpontot, hogy melyiket alkalmazzam.Lajos52 vita 2012. december 6., 16:44 (CET)

Koszmosz–186 és Koszmosz–188

Szia!

Ezekbe a szócikkekbe miért raktad bele az űrállomásokra és a Gemini–8-ra vonatkozó részt? Miért tartozik az ide? misibacsi*üzenet 2012. december 6., 18:48 (CET)

Mivel a fenti két szovjet műholdnak semmi köze az amerikai Gemini-8-hoz, légy szíves távolítsd el a Gemini-8-ra vonatkozó részt a fenti cikkekből! Az nem számít, hogy időben egymás után következtek, a cikkek nem erről szólnak. misibacsi*üzenet 2012. december 7., 19:55 (CET)

Köszönöm megértésedet. misibacsi*üzenet 2012. december 8., 19:45 (CET)

Kérdés?

Szia!

Mi volt a kérdésed? Tőlem nem kérdeztél, nem látom a vitalapomon. misibacsi*üzenet 2012. december 7., 22:12 (CET)

Számok sablonja

Szia!

A támpont az, hogy négyjegyű számokig nem érdemes használni (értsd: -9999...9999 között), az ennél nagyobbaknál célszerű a "szám" sablon használata, mert szabályosan írja a számot (jobbról kezdve hármas csoportokban elválasztja). Tehát például a 9, 28, 237, 6891 esetén fölösleges elétenni a "szám" sablont, mert nem változtat rajta, tehát nincs előnye.

A csillagászati cikkekben előfordulnak nagyobb számok, hatványok, azokra más sablon alkalmazható, most kapásból nem tudom mi a neve. Én a "sup" formázó használatával szoktam kiírni a hatványkitevőt. misibacsi*üzenet 2012. december 8., 19:45 (CET)

Interkozmosz–9

Szia, Lajos, eddig koszmoszok voltak, ez miért nem az? --Pagonyfoxhole 2012. december 12., 20:24 (CET)

Interkozmosz

Nem rajtam múlik. A kategóriák: Interkozmosz néven tartják számon. Egy nyelvtudós sem igazította ki.Lajos52 vita 2012. december 13., 11:25 (CET)

műholdak

Szia! Azt hiszem, már későn szólok, de megtennéd, hogy a Koszmosz-műholdak cikkeire kiteszed az Oroszország-portál linkjét is? Kösz! - Tündi vita 2012. december 15., 17:39 (CET)

Igen, mert a szovjetek is az oroszokat jelentik. Bár persze magán a programon nem csak orosz nemzetiségű szovjet emberek dolgoztak. - Tündi vita 2012. december 15., 18:45 (CET)

Nem értem, mire gondolsz, én csak az Oroszország-portál sablont szeretném a cikkekre. A kategóriák jók úgy, ahogy vannak. - Tündi vita

Igen. De mivel a Csillagászatportált is linkeled, ezért praktikus így beírni: {{portál|Csillagászat||Oroszország|-}}. Ilyenkor szépen beteszi a kettőt egymás mellé. - Tündi vita 2012. december 15., 19:10 (CET)

Magion

Szia, Lajos! Pár apróságot javítottam ezen a cikken. Ha továbbiakat szeretnél készíteni erről a holdról, kérlek, hogy az általam javított változatot használd alapnak.

Nem támogatjuk a mértékegységek (kilométer, óra stb.) felesleges linkelését, és ezek gyakorlatilag mindenütt felesleges linkek. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2012. december 20., 16:40 (CET)

Ünnep

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, jó egészséget kívánok Neked, és szeretteidnek. Tambo vita 2012. december 24., 19:09 (CET)

Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok Neked! - Csurla vita 2012. december 24., 21:16 (CET)