InterCity (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
InterCity
IC-vonat Maglód határában
IC-vonat Maglód határában
Adatok
Ország  Magyarország
Átadás 1991. június 2.
Üzemeltető MÁV-START Zrt.
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz InterCity témájú médiaállományokat.
InterCity állomások Magyarországon
IC-vonat V43-as mozdonnyal a Nyugati pályaudvaron
Egy finn IC belülről
A Corvinus IC belülről
Az Osztrák Szövetségi Vasutak InterCity-logója
A lengyel fajta Bo fülkés kocsi

Az InterCity (rövidítve IC) belföldön jellemzően nagyvárosok között közlekedő magasabb komfortfokozatú expresszvonat. A vonatra a menetjegyen felül pótjegyet is kell váltani, ami általában tartalmazza a helyjegyet is.

Jellemzők[szerkesztés]

  • Többnyire belföldi forgalom
  • Megállás csak nagyobb városokban
  • Léghűtéses vagy klimatizált kocsik
  • Teljes nemdohányzó kocsik
  • 90 km/h átlagsebesség

Az InterCity magyarországi története[szerkesztés]

1991. június 2-án indult meg az InterCity-szolgáltatás a Magyar Államvasutak vonalain. Az első IC-vonal Budapest–Miskolc között kezdett üzemelni Lillafüred, Szinva, Sajó, Borsod és Hámor vonatnevekkel. A vonatok az utat Miskolcig 2 órán belül tették meg 92 km/h átlagsebességet elérve. 1992. szeptember 27-től a második IC-vonal is megnyílt Budapest és Nyíregyháza között. Az akkori vonatnevek: Hajdú, Délibáb (ebből lett aztán a Westel), Hortobágy, Szabolcs és Nyírség. Két évvel később IC-vonatok kezdtek járni Budapestről Pécsre valamint Szegedre. 1995-től a hálózat Sopron és Szombathely felé bővült. Az 1997-es menetrend váltáskor pedig megszüntették az utolsó belföldi expresszvonatokat, és IC jár azóta Kaposvárra és Békéscsabára is. Ezzel párhuzamosan számos nemzetközi gyorsot és EuroCity vonatot belföldi utazásra is igénybe lehet venni IC-pótjegy váltása mellett és megindult az IC közlekedés Keszthelyre is.

Az IC-vonatok kezdetben átalakított belföldi gyorsvonati kocsikkal jártak (Bko sorozat, komfortkocsik). Ezek belső felépítése megegyezett a belföldi gyorsok első osztályú kocsijaival. Később a pécsi IC üzembeállításával párhuzamosan már nem fülkés, hanem termes elrendezésű - győri gyártású gyorsvonati kocsikból átépített - 2. generációs IC-kocsikat készítettek a Dunakeszi járműjavítóban. A régebbi fülkés kocsikat pedig fokozatosan kivonták az IC forgalomból, jelenleg gyorsvonatokban közlekednek. 1996-ban a GANZ-Hunslettől három új motorvonati szerelvényt vásároltak. Ezek a vonatok először a Budapest–Szeged vonalon jártak.

2001-ben indult el az ún. InterCityRapid szolgáltatás, mely az IC szolgáltatást kívánta még jobban emelni és gyorsítani. Ezek a vonatok a két végpont között csak 1-2 városban, vagy egyáltalán nem álltak meg és a jegy is drágább volt rájuk. Ez a szolgáltatás 2007-ig bezárólag szűnt meg és helyüket sima IC-k vették át.

2004-től IC vonat közlekedik Pécs-Nagykanizsa-Szombathely-Sopron-Bécs között, ez a Corvinus nevet kapta, ez 2010-től a 2012-es megszűnéséig nemzetközi gyorsvonatként közlekedik.

A 2006-os menetrendváltással Kelet-Magyarországon bevezették az ütemes menetrendet, ezzel együtt bővült a vonatszám is. Két fontos újítás történt: az országban egyedülálló módon Szeged-Budapest viszonylatban összevonták a gyorsvonatokat és az InterCityket, a vonatban az IC-kocsik mellett helyjegy nélkül igénybe vehető gyorsvonati kocsik is közlekednek. (Emellett a gyorsvonati menetrend szerint, több helyen állnak meg. (Az ilyen fajta vonatokat szaknyelven Hibridvonatnak nevezik, de a menetrendben IC-ként szerepelnek).) A másik újdonság a Kör-IC-k megjelenése volt, melyek Budapest-KeletiFüzesabonyMiskolc-TiszaiSzerencsTokajNyíregyházaDebrecenHajdúszoboszlóPüspökladánySzolnokCeglédFerihegyKőbánya-KispestZuglóBudapest-Nyugati útirányon (és vissza) közlekednek.

Szintén 2006-tól közlekednek mentesítő IC vonatok a fővárosból Sátoraljaújhelyre, iskolai időszakban, vasárnapi napokon. Ezeket rendszerint három Siemens Desiro motorvonatból állítják ki, kedvezményes árú IC-pótjeggyel vehetők igénybe (a Zemplén IC a 2012/2013-as menetrendváltás óta expresszvonatként közlekedik).

A 2008-as menetrendváltással bevezették a Bo kocsikból kialakított 3. generációs IC-kocsikat a PécsBudapestMiskolc viszonylaton és lehetővé tették a kerékpárszállítást több InterCity járaton is. Jelenleg a Budapest–Miskolc, Budapest–Nyíregyháza és a Kör-IC viszonylatain közlekednek.

A 2009-es menetrendváltással naponta IC közlekedik Budapestről Bajára és vissza (ezek a 2012/2013-as menetrendváltás óta expresszvonatként közlekednek); BudapestPécs között pedig új IC-vonatpár közlekedik.

2010-től a nyári időszakokban a Budapest-Keszthely gyorsvonatok közvetlen IC-kocsit továbbítanak, amibe az IC pót- és helyjegy váltása kötelező.

2012-ben Budapest-Békéscsaba-Lőkösháza és Budapest-Eger között is két óránként indulnak IC járatok, amik a szegedi IC-járatokhoz hasonlóan szintén továbbítanak gyorsvonati kocsikat, amik helyjegy nélkül igénybe vehetők. (Ebben az évben a 100-as vonal felújítása idején egyes Budapest–Nyíregyháza–(Záhony) IC-járatok is továbbítottak gyorsvonati kocsikat).

2013-tól a nyári időszakban a BudapestTapolca viszonylatban közlekedő Kék Hullám nevű sebesvonatok is továbbítanak IC-kocsit, amibe IC pót -és helyjegy váltása kötelező. A decemberi menetrendváltással meg 2 új IC-vonatpár közlekedik Budapestről Zalaegerszegre (a Citadella IC Zalaegerszegtől Őrihodoson át Mariborig, később Ljubljanáig közlekedik tovább), iskolaidőben vasárnaponként csak Zalaegerszeg–Budapest-Déli pályaudvar viszonylatban új IC vonat közlekedik; 1 új IC vonatpár közlekedik Budapest–Szeged és Budapest–Győr között; illetve 1 új IC-vonatpár közlekedik Budapest–Kaposvár–Gyékényes–(Zágráb) és Budapest–Siófok–Gyékényes–(Zágráb) viszonylatban (ez utóbbi belföldi forgalomban gyorsvonati kocsikat is továbbít); illetve a Budapest-Keleti pályaudvar–Biharkeresztes–(Brassó) viszonylatban közlekedő Corona Nemzetközi Gyors, a Budapest-Keleti pályaudvar–Záhony–(Moszkva) viszonylatban közlekedő Tisza Nemzetközi Gyors, és a Budapest-Keleti pályaudvar-Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Zalaegerszeg-Őrihodos-(Koper) viszonylatban közlekedő Istria Nemzetközi Gyors is IC vonatként közlekedik belföldi forgalomban.

2014. június 12-től az egri járatok már nem továbbítanak IC kocsit, gyorsvonatként közlekednek. A decemberi menetrendváltástól 1 új IC-vonatpár közlekedik Budapest–Szeged között, iskolaidőben pénteken és vasárnap új IC vonat közlekedik Budapest–Pécs között, az Arrobona IC pedig meghosszabbított útvonalon Győrtől Hegyeshalomig közlekedik tovább, ezzel egy időben megszűnt a Tisza IC, az Istria IC pedig ismét nemzetközi gyorsvonatként szerepel a menetrendekben.

A 2015/2016-os menetrendváltással egy időben új IC vonatpár közlekedik Budapest-Szombathely és Budapest-Sopron között, ezzel egy időben megszűnt a Bihar IC. 2016. szeptember 12-től a 30-as vonal felújítása miatt az Agram InterCity Budapest-Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes-Zágráb útirányon közlekedik.

A 2016/2017-es menetrendváltástól az Agram IC Zágráb helyett Fiume állomásig közlekedik, ebből adódóan a vonat neve Kvarner lett, a Zemplén Expressz meg ismét IC vonatként közlekedik, ezzel egy időben megszűnt a Zsolnay IC.

A 2017/2018-as menetrendváltástól Zselic néven új IC vonatpár közlekedik Budapest és Kaposvár között, a Rippl-Rónai IC csak Budapest - Kaposvár viszonylatban közlekedik, a Kvarner IC Agram néven nemzetközi gyorsvonatként közlekedik. 2018. február 26-tól a 40a vasútvonal felújítása miatt a Pécsre közlekedő Baranya, Mecsek, PTE, Sophiane, Zengő, illetve a Kaposvárra közlekedő Rippl-Rónai és Zselic IC-k helyett Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek, a pécsi Tubes és a Kaposvár-gyékényesi Somogy IC meg a Keleti pályaudvar helyett a Déli pályaudvarra közlekedik Kelenföld-Érd alsó-Tárnok-Érd felső felé kerülő útvonalon, ezzel egyidőben mentesítő vonatként újra jár a kaposvári Kapos, -és a pécsi Misina IC.

Főbb magyarországi viszonylatok[szerkesztés]

A felsorolt vonatokra az InterCity pót- és helyjegy váltása kötelező.BékéscsabaLőkösháza, PüspökladányBiharkeresztes viszonylatban a vonatok InterCity pót- és helyjegy nélkül is igénybe vehetők.

A Budapest-Kaposvár–Gyékényes, Budapest-Őrihodos, Budapest–Hegyeshalom, Budapest–Párkány, Budapest–Biharkeresztes, Budapest–Lőkösháza, NyíregyházaDebrecenSzolnok–Budapest–GyőrHegyeshalom és Kelebia–Budapest–GyőrHegyeshalom viszonylatban nemzetközi EC-, EN- és IC-vonatok is közlekednek. (Budapest–VácSzob viszonylatban pót- és helyjegy nélkül igénybevehetők).

Elnevezéseik és viszonylataik[szerkesztés]

A vonatokat általában tájegységekről és városokról, híres személyekről nevezik el. Néhány évig reklámnevű IC vonatok is közlekedtek (pl. Westel IC, Uniqua IC) vagy napjainkban a PTE IC, Sopron Bank IC, Soproni Közgáz IC és a TVK IC. 2006 decemberétől kivételt képeznek a kör-IC-k, melyek madár- és virágneveket viselnek. A közölt adatok a 2010-2011 nyári menetrendet tükrözik.

Jelenleg közlekedő[szerkesztés]

A nyári időszakban a Budapest-Déli pályaudvar-Keszthely viszonylatban közlekedő gyorsvonatok továbbítanak IC kocsit.

Elnevezés Viszonylat
IC Abaúj Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre)
IC Ady Endre Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Nagyvárad-Kolozsvár (naponta)
IC Alföld Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza (naponta, csak ebben a viszonylatban; egy időben Budapest-Nyugati pu.-Szeged között közlekedett)
IC Alpokalja Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely (naponta)
IC Aranyhomok Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Arrabona Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom (naponta; korábban Záhonytól közlekedett; régen expresszvonatként közlekedett)
IC Avala Belgrád-Kelebia-Kiskunhalas-Kiskőrös-Kunszentmiklós-Tass-Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom-Bécs (naponta; a 2011/2012-es menetrendváltástól EuroCity vonatként közlekedik, 2011 és 2014 között Bécs helyett Párkány-Prágába közlekedett; a 2014/2015-ös menetrend idején Kiskőrös-Kunszentmiklós-Tass-Keleti pu. helyett Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Cegléd-Kőbánya-Kispest-Ferencváros-Kelenföldön keresztül közlekedett)
IC Avas Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Füzesabony-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta, csak ebben a viszonylatban; egy időben tovább közlekedett Pécsre, illetve régen gyorsvonatként tovább közlekedett Siófokon és Gyékényesen át Zágrábba, és közvetlen kocsijai voltak Keszthelyre)
IC Balaton Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely/Nagykanizsa (nyári időszakban naponta; 2008-ban a Keleti pu.-ról közlekedett, és Keszthelytől Szombathely-Sopronon keresztül Bécsig közlekedett, Szombathely és Bécs között a pécsi Corvinus IC-vel egyesítve; régen expresszvonatként közlekedett, a menetrendekben most is expresszvonatként szerepel, azonban mindegyik járat továbbít IC kocsit is)
IC Baranya Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra)
IC Bereg Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony (Budapest-Debrecen között a mátészalkai Kraszna IC-vel egyesítve közlekedik naponta; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Békés Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Mezőtúr-Gyoma-Mezőberény-Békéscsaba-Kétegyháza-Lőkösháza (naponta)
IC Borostyánkő Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely (naponta)
IC Borsod Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre)
IC Bugac Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Cívis Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza (naponta; egy időben a Keleti Pu-ról közlekedett)
IC Claudius Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely (naponta; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett)
IC Corona Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Biharpüspöki-Nagyvárad-Kolozsvár-Brassó (naponta; korábban gyorsvonatként közlekedett; régen a Bp-ről induló vonatok közvetlen kocsit továbbítottak Szolnoktól Szentes-Hódmezővásárhely-Makó felé)
IC Csanád Lőkösháza-Kétegyháza-Békéscsaba-Mezőberény-Gyoma-Mezőtúr-Szolnok-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta, csak ebben a viszonylatban)
IC Dankó Pista Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Dália Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (naponta)
IC Délibáb Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC Dráva Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta; a 2012/2013-as menetrendváltásig közvetlen kocsikat továbbított Magyarbólyon át Szarajevóba; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, egy időben Budapestről Miskolcig közlekedett tovább, illetve régen Budapestről Murakeresztúron, majd később Zalaegerszegen át Triesztig és Velencéig közlekedett)
IC Feszty Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Füzér Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Szerencs-Sátoraljaújhely (Bp.-Szerencs között a Nyíregyháza-debreceni Tokaj IC-vel egyesítve közlekedik iskolaidőben pénteken, csak ebben a viszonylatban)
IC Gemenc Budapest-Keleti pályaudvar-Szekszárd-Bátaszék-Baja (naponta, a 2012/2013-as menetrendváltás óta expresszvonatként közlekedik; nyári időszakban a Déli pu.-ról közlekedik)
IC Göcsej Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Veszprém-Ajka-Zalaegerszeg (naponta)
IC Hajdú Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza (naponta; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Hargita Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Biharpüspöki-Nagyvárad-Kolozsvár-Brassó-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta; 2017-ig közvetlen kocsit továbbított Marosvásárhelyre)
IC Hámor Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta, csak ebben a viszonylatban; egy időben Pécsről közlekedett)
IC Helikon Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely (Budapest-Balatonszentgyörgy között a zágrábi Agram Nemzetközi Gyorsvonattal egyesítve közlekedik nyári időszakban naponta, a menterendekben gyorsvonatként szerepel, azonban a járat továbbít IC kocsit is; egy időben a Keleti PU.-ra közlekedett; régen Expresszvonatként közlekedett)
IC Hernád Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Hidasnémeti-Kassa (naponta; régen a nyári időszakban tovább közlekedett Budapestről Keszthelyre; egy időben közvetlen kocsit továbbított Krakkóba; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre)
IC Hetés Zalaegerszeg-Ajka-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar (iskolaidőben vasárnap, csak ebben a viszonylatban)
IC Hírös Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Holló Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC Hortobágy Bécs-Hegyeshalom-Mosonmagyaróvár-Győr-Tatabánya-Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, közvetlen kocsival Záhony-Kijev (naponta; egy időben Nyugati pu.-Nyíregyháza között közlekedett; a 2014/2015-ös menetrendváltás óta EuroCity vonatként közlekedik; a 2014/2015-ös menetrend idején Debrecen-Szolnok-Cegléd-Kőbánya-Kispest-Ferencváros-Kelenföld-Győr-Bécs útvonalon közlekedett)
IC Istria Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca-Ukk- (→)Zalaegerszeg - Zalaegerszeg-Ola(←) -Őrihodos-Maribor-Ljubljana-Koper, közvetlen kocsival Rijeka (Fiume); egy időben közvetlen kocsit továbbított Kijevbe és Moszkvába, és egy időben Pula (Póla) volt a végállomása, illetve korábban a Keleti PU. helyett a Déli PU.-ra közlekedett a 29-es vonal helyett a 20-as vonalon, Veszprémen keresztül;régen Tatabánya-Győr-Celldömölk-Bobán keresztül közlekedett; 2015 óta a menetrendekben ismét gyorsvonatként szerepel)
IC Ister Budapest-Keleti pu.- Szolnok-Mezőtúr-Gyoma-Csárdaszállás-Mezőberény-Murony-Békéscsaba-Kétegyháza-Lőkösháza-Kürtös-Arad-Déva-Piski-Alba Iulia-Balázsfalva-Medgyes-Segesvár-Brassó-Predeál-Busteni-Sinaia-Ploiesti Vest-Bucuresti Nord (naponta; 2016. december 10-ig EuroNight-ként közlekedett).
IC Írottkő Szombathely-Csorna-Győr-Tatabánya-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta, csak ebben a viszonylatban)
IC Jázmin Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (naponta)
IC Kamilla Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (naponta)
IC Kapos Kaposvár-Dombóvár-Budapest-Déli pályaudvar (iskolaidőben vasárnap, csak ebben a viszonylatban; Dombóvár-Budapest között a pécsi Misina IC-vel egyesítve közlekedik; korábban Gyékényesig közlekedett, illetve egy időben expresszvonatként közlekedett a Déli Pu. helyett a Keleti Pu.-ra)
IC Kárász Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Kékfrankos Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta)
IC Kék Hullám Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca-(Szombathely) (nyári időszakban naponta, a menetrendekben sebesvonatként szerepelnek, azonban mindegyik járat továbbít IC kocsit is)
IC Kiskun Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Kodály Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Kócsag Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC Körös Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza-Arad-Temesvár (naponta; korábban expresszvonatként közlekedett Gyulára)
IC Kraszna Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Mátészalka (Budapest-Debrecen között a Nyíregyháza-záhonyi Bereg IC-vel egyesítve közlekedik naponta; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Latorca Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, közvetlen kocsival: Kijev és Lvov (naponta; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Lillafüred Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre, illetve egy időben Sátoraljaújhely-Győr között közlekedett)
IC Lővér Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta; egy időben a Déli pu.-ról indult és Sopronból tovább közlekedett Bécsújhelyen át Bécsbe; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Máramaros Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Biharpüspöki-Nagyvárad-Kolozsvár-Máramarossziget (naponta)
IC Maros[1] Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta; egy időben Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza-Arad-Gyulafehérvár-Marosvásárhely útvonalon közlekedett)
IC Mecsek Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta, Bp. felé Dombóvár és Budapest között a kaposvári Zselic IC-vel egyesítve közlekedik; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Misina Pécs-Dombóvár-Budapest-Déli pályaudvar (iskolaidőben vasárnap, csak ebben a viszonylatban; Dombóvár-Budapest között a kaposvári Kapos IC-vel egyesítve közlekedik; egy időban a Keleti pu.-ra közlekedett, illetve egy időben tovább közlekedett Miskolcra)
IC Móra Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Napfény Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
A szegedi vasútvonal legrégebbi belföldi vonatneve. Először 1976. május 30-án közlekedett Napfény expressz néven.[2]
IC Nyírség Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza (naponta; egy időben a Keleti pu.-ról indult és Nyíregyházáról tovább közlekedett Záhonyba)
IC Pannonia Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza-Arad-Gyulafehérvár-Brassó (naponta; régen Berlin-Prága-Budapest-Bukarest-Szófia útvonalon közlekedett expresszvonatként )
IC Paprika Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Páva Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC PTE Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta)
IC Pusztaszer Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Rába Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely-Szentgotthárd-Grác (naponta)
IC Rákóczi Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Hidasnémeti-Kassa (naponta)
IC Répce Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely-Szentgotthárd; vissza csak Szombathelytől közlekedik (naponta)
IC Rétköz Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony (csak ebben a viszonylatban naponta; Nyíregyháza-Záhony között csak pénteken közlekedik; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Rigó Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC Rippl-Rónai Budapest-Keleti pályaudvar-Dombóvár-Kaposvár (Budapest és Dombóvár között Kaposvár felé a pécsi Tenkes IC-vel, Budapest felé a pécsi Zengő IC-vel egyesítve közlekedik naponta; korábban Kaposvárról tovább közlekedett Gyékényesen át Zágrábba, közvetlen kocsit továbbított Zágrábtól Ljubljanáig; 2017 nyarán pályafelújítás miatt Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Nagykanizsán keresztül közlekedett)
IC Rózsa Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (naponta)
IC Sajó Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre)
IC Savaria Szentgotthárd-Szombathely-Csorna-Győr-Tatabánya-Budapest-Keleti pályaudvar; vissza csak Szombathelyig közlekedik (naponta; Bp. felé Csorna és Budapest között a soproni Scarbantia IC-vel egyesítve közlekedik; egy időben a Déli pu.-ra közlekedett; korábban expresszvonatként közlekedett Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Celldömölk-Szombathely útvonalon)
IC Scarbanita Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta; Bp. felé Csorna és Budapest között a Szentgotthárd-szombathelyi Savaria IC-vel egyesítve közlekedik)
IC Somogy Budapest-Déli pályaudvar-Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes (Budapest-Dombóvár között pécsi Tubes IC-vel egyesítve közlekedik Gyékényes felé naponta, BP. felé hétfőtől szombatig; a 2015/2016-os menetrendben az elő és az utószezonban közvetlen kocsikat továbbít Splitbe/Splitből; egy időben a Keleti pu.-ról indult és Gyékényestől Nagykanizsáig közlekedett tovább; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Sopianae Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta, egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra; régen Pozsony-Pécs között közlekedett)
IC Sopron Bank Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta)
IC Soproni Közgáz Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta)
IC Sugovica Budapest-Keleti pályaudvar-Szekszárd-Bátaszék-Baja (Baja felé iskolaidőben pénteken; Budapest felé iskolaidőben vasárnap; a 2012/2013-as menetrendváltás óta expresszvonatként közlekedik; korábban a Déli pu.-ról közlekedett)
IC Szabolcs Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza (naponta; korábban expresszvonatként közlekedett; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Szent Márton Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely (naponta)
IC Széchenyi István Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (jelenleg Volt Fesztivál IC néven közlekedik ideiglenesen)
IC Szinva Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta; egy időben Budapestről tovább közlekedett Pécsre)
IC Takta Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar (naponta)
IC Tenkes Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta, Budapest és Dombóvár között Pécs felé a kaposvári Rippl-Rónai IC-vel egyesítve közlekedik; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra)
IC Tettye Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (naponta; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra)
IC Tiszavirág Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Tokaj Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen (naponta; Debrecen felé iskolaidőben péntekenként Bp.-Szerencs között a sátoraljaújhelyi Füzér IC-vel egyesítve közlekedik; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Torontál Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Tópart Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa-(Gyékényes) (nyári időszakban naponta, a menetrendekben expresszvonatként szerepelnek, azonban mindegyik járat továbbít IC kocsit is)
IC Tömörkény Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged (naponta)
IC Traianus Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Mezőtúr-Gyoma-Mezőberény-Békéscsaba-Kétegyháza-Lőkösháza-Arad-Temesvár-Bukarest (naponta)
IC Transsylvania Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza-Temesvár-Nagyszeben-Brassó(Közvetlen kocsival Temesvárra). (naponta)
IC Tubes Budapest-Déli pályaudvar-Dombóvár-Pécs (Budapest-Dombóvár között a Kaposvár-gyékényesi Somogy IC-vel egyesítve közlekedik Pécs felé naponta, Bp. felé hétfőtől szombatig; egy időben a Keleti pu.-ról közlekedett)
IC Tulipán Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (naponta)
IC Tűztorony Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta)
IC TVK Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta; egy időben tovább közlekedett Pécsre)
IC Ung Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony (naponta; egy időben a Keleti Pu.-ról közlekedett)
IC Várda Záhony-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (csak ebben a viszonylatban naponta; Záhony-Nyíregyháza között csak vasárnap közlekedik; egy időben a Keleti pu.-ra közlekedett)
IC Vércse Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta)
IC Viharsarok Lőkösháza-Kétegyháza-Békéscsaba-Mezőberény-Gyoma-Mezőtúr-Szolnok-Budapest-Keleti pályaudvar (naponta, csak ebben a viszonylatban)
IC Volt Fesztivál Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (naponta)
IC Zemplén Sátoraljaújhely-Szerencs-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Budapest-Keleti pályaudvar (iskolaidőben vasárnap, csak ebben a viszonylatban)
IC Zengő Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Pécs (Budapest és Dombóvár között Pécs felé a kaposvári Zselic IC-vel egyesítve, Bp. felé a kaposvári Rippl-Rónai IC-vel egyeítve közlekedik naponta; egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, illetve egy időben Budapestről tovább közlekedett Miskolcra)
IC Zselic Budapest-Keleti pályaudvar-Dombóvár-Kaposvár (Budapest és Dombóvár között Kaposvár felé a pécsi Zengő IC-vel, Budapest felé a pécsi Mecsek IC-vel egyesítve közlekedik naponta; egy időben a Déli pu.-ra közlekedett, és Kaposvárról tovább közlekedett Gyékényesre; korábban expresszvonatként közlekedett)

Jelenleg nem közlekedő[szerkesztés]

Név Útvonala
IC Agram Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa-Gyékényes-Kapronca-Zágráb, közvetlen kocsival Balatonszentgyörgy-Keszthely (naponta; korábban nemzetközi gyorsvonatként közlekedett, közvetlen kocsikat továbbított Zágrábtól Ljubljanaig, nyári iőszakban a keszthelyi kocsik tovább közlekedtek Szombathelyig; a 30-as vonal felújítása idején Dombóvár-Kaposvár felé közlekedett; a 2016/2017-es menetrend idején Kvarner IC néven közlekedett; a 2017/2018-as menetrendváltás óta a KVARNER IC megszűnése miatt közlekedik ismét nemzetközi gyorsvonatként; régen Zágráb-Slazburg között közlekedett EuroCity vonatként)
IC Agria Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Axa Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt)
IC Baross Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszengyörgy-Nagykanizsa-Murakeresztúr; közvetlen kocsival Balatonszentgyörgy-Keszthely; később InterCity Rapid vonatként közlekedik Budapest-Keleti pályaudvar-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatban (megszűnt)
IC Batsányi Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca (megszűnt; a nyári időszakban tovább közlekedett Keszthelyre)
IC Bihar Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Biharpüspöki-Nagyvárad-Kolozsvár (megszűnt a 2015/2016-os menetrendváltással egy időben)
IC Bikavér Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Bodrog Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Szerencs-Sátoraljaújhely (megszűnt)
IC Brennberg Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt a 2013/2014-es menetrendváltással egy időben, helyét a Soproni Közgáz IC vette át)
IC Ciklámen Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt; egy időben a Déli pu.-ról indult Bécsújhelyen át Bécsbe; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Corvinus Pécs-Barcs-Gyékényes-Nagykanizsa-Zalaszentiván-Szombathely-Sopron-Bécsújhely-Bécs (a 2004-es menetrendben Barcs helyett Kaposvár felé közlekedett; 2008 nyarán Szombathely-Bécs között a Budapest-Siófok-Sopron-Bécs útvonalon közlekedő Balaton IC-vel egyesítve; 2010-től nemzetközi gyorsvonatként közlekedett, Bécs-Gyékényes között a Zágráb-Bécs közötti Zágráb IC-vel egyesítve; megszűnt a 2012/2013-as menetrendváltással egy időben)
IC Dobó István Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Eger; régebben a nyári időszakban Budapestről tovább közlekedett Keszthelyre (megszűnt)
IC Egri csillagok Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Gárdonyi Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Eger (megszűnt)
IC Goldoni Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Fonyód-Nagykanizsa-Gyékényes-Zágráb-Ljubljana-Velence (megszűnt)
IC Halászbástya Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely-Szentgotthárd-Grác (egy időben a Déli pu.-ról közlekedett, közvetlen kocsit továbbított Szombathelytől Zalaegerszegig; megszűnt a 2013/2014-es menetrendváltással egy időben, helyét a Rába IC vette át)
IC Hunyadi Budapest-Keleti pályaudvar-Kiskunhalas-Kelebia-Belgrád (megszűnt)
IC Ikva Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (egy időben a Déli pu.-ról indult és Sopronból Bécsújhelyig közlekedett tovább; megszűnt 2014. április 5-én, helyét a Sopron Bank IC vette át)
IC Ízisz[3] Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Szombathely (egy időben a Déli pu.-ról közlekedett; megszűnt a 2015/2016-os menetrendváltással egy időben, helyét az Írottkő IC vette át)
IC Ivo Andrić Budapest-Keleti pályaudvar-Kunszentmiklós-Tass-Kiskőrös-Kiskunhalas-Kelebia-Belgrád (jelenleg nemzetközi gyorsvonatként közlekedik)
IC Kanizsa Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Fonyód-Nagykanizsa (megszűnt; régen a Déli pu.-ról közlekedett, Budapest-Balatonszentgyörgy között a Zala IC-vel egyesítve; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Kvarner Budapest-Keleti pályaudvar-Sárbogárd-Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes-Kapronca-Zágráb-Károlyváros-Rijeka (Fiume) (egy időben Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Nagykanizsa felé közlekedett, és egy időben Zágráb volt a végállomása; 2012 és 2016 között nem közlekedett; megszűnt a 2017/2018-as menetrendváltással egyidőben)
IC Leányka Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Liszt Ferenc Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt; korábban ugyanezen a néven Budapest-Köln között EuroCity vonat közlekedett)
IC Minaret Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Nóniusz Lőkösháza-Kétegyháza-Békéscsaba-Mezőberény-Gyoma-Mezőtúr-Szolnok-Budapest-Keleti pályaudvar (megszűnt 2016. június 17-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Partium Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Püspökladány-Biharkeresztes-Nagyvárad (megszűnt; régen Nyugati PU.-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony-Csap útvonalon közlekedett nemzetközi gyorsvonatként)
IC Soproni Ászok Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt)
IC Szalajka Budapest-Keleti pályaudvar-Hatvan-Füzesabony-Eger (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Szamos Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Mátészalka-Tiborszállás-Nagykároly-Szatmárnémeti (megszűnt)
IC Szent István Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely (megszűnt; régen a Déli pu.-ról közlekedett)
IC Szépasszonyvölgy Eger-Füzesabony-Hatvan-Budapest-Keleti pályaudvar (megszűnt 2014. június 12-én, helyét gyorsvonat vette át)
IC Tihany Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca (megszűnt; korábban expresszvonatként közlekedett)
IC Tisza Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony-Csap-Munkács-Kijev-Moszkva (nyári időszakban hétfőnként, szerdánként, csütörtökönként és szombatonként közvetlen kocsija volt Splitbe és Koperbe; korábban gyorsvonatként és expresszvonatként közlekedett; 2014 nyarán Záhony és Szolnok között a tapolcai Tekergő Gyorsvonattal egyesítve közlekedett; egy időben a Nyugati pályaudvarról indult Cegléden keresztül; megszűnt a 2014/2015-ös menetrendváltással egy időben)
IC Traubi Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron (megszűnt)
IC Uniqa Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Szombathely, közvetlen kocsit továbbított Csornán át Sopronba (egy időben Sopronból Bécsújhelyre közlekedett tovább; megszűnt)
IC Viola Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Tiszai pályaudvar-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati pályaudvar (megszűnt)
IC Westel Budapest-Keleti pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza (megszűnt)
IC Zala Budapest-Keleti pályaudvar-Székesfehérvár-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely (megszűnt; régen a Déli pu.-ról közlekedett, Budapest-Balatonszentgyörgy között a Kanizsa IC-vel egyesítve)
IC Zágráb Zágráb-Gyékényes-Nagykanizsa-Zalaszentiván-Szombathely-Sopron-Bécsújhely-Bécs (Gyékényes-Bécs között a Corvinus IC-vel egyesítve közlekedik naponta gyorsvonatként; megszűnt a 2012/2013-as menetrendváltással egy időben)
IC Zürichsee Budapest-Keleti pályaudvar-Tatabánya-Győr-Csorna-Sopron-Zürich (megszűnt)
IC Zsolnay Budapest-Keleti pályaudvar-Dombóvár-Pécs (megszűnt a 2016/2017-es menetrendváltással egy időben)

Indulásaik[szerkesztés]

Száma Elnevezése Indulási idő Indulási állomás Közlekedik
IC 515
Abaúj
11.28
Miskolc-Tiszai
naponta
IC 514
Abaúj
14.30
Budapest-Keleti
naponta
IC 364
Ady Endre
06.14
Kolozsvár
naponta
IC 365
Ady Endre
13.40
Budapest-Keleti
naponta
IC 765
Alföld
14.45
Szeged
naponta
IC 756
Alföld
17.53
Budapest-Nyugati
naponta
IC 918
Alpokalja
18.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 911
Alpokalja
19.00
Szombathely
naponta
IC 707
Aranyhomok
07.45
Szeged
naponta
IC 762
Aranyhomok
10.53
Budapest-Nyugati
naponta
IC 800
Baranya
05.56
Budapest-Déli
naponta
IC 809
Baranya
05.14
Pécs
naponta
IC 622
Bereg
07.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 623
Bereg
14.35
Záhony
naponta
IC 363
Bihar
09.40
Budapest-Keleti
naponta
IC 362
Bihar
15.10
Kolozsvár
naponta
IC 912
Borostyánkő
08.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 923
Borostyánkő
17.00
Szombathely
naponta
IC 512
Borsod
10.30
Budapest-Keleti
naponta
IC 505
Borsod
13.28
Miskolc-Tiszai
naponta
IC 930
Brennberg
06.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 943
Brennberg
17.08
Sopron
naponta
IC 609
Cívis
05.35
Nyíregyháza
naponta
IC 608
Cívis
19.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 706
Dankó Pista
15.53
Budapest-Nyugati
naponta
IC 715
Dankó Pista
12.45
Szeged
naponta
IC 657
Dália
07.30
Budapest-Keleti
naponta
IC 659
Délibáb
07.33
Miskolc-Tiszai
naponta
IC 616
Délibáb
18.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 258
Dráva
06.55
Szarajevó
naponta
IC 259
Dráva
09.56
Budapest-Déli
naponta
IC 702
Feszty
07.53
Budapest-Nyugati
naponta
IC 703
Feszty
15.45
Szeged
naponta
IC 1528
Füzér
17.55
Budapest-Keleti
iskolaidőben pénteken
IC 1527
Füzér
06.20
Sátoraljaújhely
iskolaidőben szombaton
IC 838
Gemenc
16.56
Budapest-Déli
naponta
IC 839
Gemenc
06.03
Baja
naponta
IC 607
Hajdú
09.32
Nyíregyháza
naponta
IC 616
Hajdú
18.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 916
Halászbástya
16.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 917
Halászbástya
07.54
Szentgotthárd
naponta
IC 366
Hargita
01.55
Brassó
naponta
IC 367
Hargita
06.40
Budapest-Keleti
naponta
IC 536
Hernád
18.30
Budapest-Keleti
naponta
IC 537
Hernád
06.13
Kassa
naponta
IC 713
Hírös
16.45
Szeged
naponta
IC 766
Hírös
18.53
Budapest-Nyugati
naponta
IC 650
Holló
06.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 604
Hortobágy
11.23
Budapest-Nyugati
naponta
IC 938
Ikva
18.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 935
Ikva
13.08
Sopron
naponta
IC 913
Isis
15.00
Szombathely
naponta
IC 934
Kékfrankos
14.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 933
Kékfrankos
15.08
Sopron
naponta
IC 932
Scarbantia
10.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 939
Scarbantia
06.08
Sopron
naponta
IC 942
Széchenyi István
08.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 931
Széchenyi István
19.08
Sopron
naponta
IC 936
Tűztorony
16.10
Budapest-Keleti
naponta
IC 937
Tűztorony
09.08
Sopron
naponta

Lásd még[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A Maros expressz nevet 1991-ben kapta a korábban Szeged expressz néven közlekedő vonat.
  2. Új Menetrend; Petőfi Népe; 1976. május 22. p2.
  3. Korábban Isis InterCity néven. A nevet 2015 májusában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet miatt cserélték le, amelynek angol nyelvű rövidítése (ISIS) hasonlított a vonat nevére.

Források[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz InterCity (Magyarország) témájú médiaállományokat.
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz IC/EC Személykocsi (Magyarország) témájú médiaállományokat.

További információk[szerkesztés]