Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Szépirodalmi szócikkíró verseny 2012

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Egyesületi blogKövess minket Facebookon!Kövess minket Twitteren!
A Wikimédia Magyarország Egyesület szépirodalmi szócikkíró versenyt hirdet október 5. és november 20. között, a fődíj egy Amazon Kindle.

A versenyen a kijelölt időszak alatt írt új, szépirodalmi témájú szócikkek indulnak, azokat négytagú zsűri pontozza és a pontszámok összesítése alapján díjazzuk a versenyzőket. Különdíjként egy wikipédiás pulóvert kap a legjobb teljesítményt nyújtó új szerkesztő.

Kedvcsináló, megírható szócikkekre (ami kék, azt már valaki elkezdte): Éj anyánk, Macskabölcső, Jonas Aistis, Middlemarch, Az időutazó felesége (regény), Ízek, imák, szerelmek, Alice Tükörországban, Háromkirályok ajándéka, Nyúlcipő, Dr. Moreau szigete, A kalandos Simplicissimus, – de írhatsz bármiről, amiről még nincs cikk. Ha új vagy a Wikipédián, kattints a „Tanácsok új szerkesztőknek” című fülre kezdeti segítségért!

Üdvözlünk a Wikipédiában! című kiadványunkból megismerkedhetsz a Wikipédia működésével

Ha most kezded szerkeszteni a Wikipédiát, kezdetben ijesztő lehet, de van segítség!

Bevezetés a szerkesztésbe

Az első lépések oldalon eligazítást találsz a szerkesztésről. Ha egyelőre bizonytalan vagy, a szerkesztést kezdheted egy saját szerkesztői térben lévő allapon.

Ha esetleg elakadnál, kérhetsz magad mellé wikipédiás mentort, és kérdezhetsz itt a verseny vitalapján is (a kérdéseket a fenti vitalap fülre kattintva, a lap alján találod meg). Segítséget a szerkesztéshez e-mailben az info-hu@wikimedia.org címen kérhetsz, a versennyel kapcsolatban pedig az elnokseg@wikimedia.hu címen.

Új szócikk indítása

Új szócikk indításához írd be a címét az alábbi mezőbe, nyomj entert és kezd el írni a szócikket. Ne felejtsd el a kész művet utána elmenteni a „Lap mentése” gombra kattintva, és utána visszajönni ide és a lap alján a listába felírni a címét és elmenteni a lapot!


A már egyszer elkezdett cikket a mentés után tovább tudod szerkeszteni (pl. ha ismét beírod a címét a fenti mezőbe; vagy a lap tetején jobb oldalt található „szerkesztés” feliratú fülre kattintva.

Kérdésed van?

Az alábbi mezővel felteheted kérdéseidet, ha később visszajösz, a válaszokat itt találod.


Alternatívaként, kérhetsz Facebook-oldalunkon is segítséget.

A Wikipédia irodalmi műhelyek című áttekintő lapján lévő piros linkek (szerzők, művek, irodalomelméleti fogalmak) mind kiindulópontul szolgálhatnak, ahogy a költők, írók és a feltétlen elolvasandó művek listái is, vagy a korábban kért cikkek.

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra a 2012. december 1-jei wikitalálkozón kerül sor, melyre minden résztvevőt szeretettel várunk. December 2. után itt is megtekinthető lesz a végeredmény.

Eredményhirdetés[szerkesztés]

A szépirodalmi szócikkíró verseny a zsűri egybehangzó véleménye szerint sikeres volt. Várakozásunkat messze felülmúló mennyiségű cikk érkezett, amelyek értékeléséhez szívesen és örömmel fogtunk hozzá. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a verseny minőségében is beváltotta elképzeléseinket.

Az 50 szerkesztőtől beérkezett 130 nevezett pályamű bizonyította, hogy az irodalom iránti érdeklődés, az olvasás szeretete képes megmozgatni nemcsak a Wikipédia állandó szerkesztőit, hanem az eddig ritkán, vagy egyáltalán nem szerkesztő internethasználókat is.

A zsűri a nevezett cikkeket a következő szempontok alapján értékelte (egyenként 1–10 pontig):

 • teljesség
 • a szócikk formai állapota
 • a szócikk általános hossza
 • a szócikk minősége
 • a téma fontossága

Az egy cikkre adható összesített maximális pontszám tehát 200 volt (5 szempont × 10 max. pontszám × 4 zsűritag).

Ezek alapján következnek az eredmények.

Az első három helyezett[szerkesztés]

 1. Tao Kai 2944 pont (173,18 pontátlag, 17 cikk)
 2. Texaner 1787 pont (137,46 pontátlag, 13 cikk)
 3. Teemeah 1730 pont (144,17 pontátlag, 12 cikk)

A további helyezettek 10-ig[szerkesztés]

 1. Vadaro 1553 pont (10 cikk)
 2. Aros 1088 pont (11 cikk)
 3. Alensha 770 pont (4 cikk)
 4. Ltbuni 689 pont (5 cikk)
 5. Jávori István 634 pont (4 cikk)
 6. Jmagyar1993 631 pont (4 cikk)
 7. Matteo55 483 pont (3 cikk)

A legjobb cikket benyújtó különdíjasok[szerkesztés]

A legjobb cikkek 1-től 10-ig[szerkesztés]

 1. A rajongók 200 pont
 2. Ozirisz-mítosz 196 pont
 3. A paraszt panaszai 193 pont
 4. Párhuzamos történetek 193 pont
 5. Maya Angelou 192 pont
 6. A vörös szoba álma 192 pont
 7. Szép asszonyok egy gazdag házban 191 pont
 8. Nosszisz 189 pont
 9. Csü Jüan 188 pont
 10. Kínai erotikus és pornográf irodalom 188 pont

(Az egyetlen 200 pontoshoz hasonlóan szintén rekord, hogy Alensha mind a négy pályaműve bekerült az első 10-be!)

A legjobb új szerkesztő[szerkesztés]

Moni79 (Bouvard és Pécuchet 173 pont, Mrs. Dalloway 186 pont)

A legjobb visszatérő szerkesztő[szerkesztés]

Nobli (Nicholas Nickleby 176 pont, Twist Olivér 167 pont)

Tanulságok[szerkesztés]

A nevezések között volt két értékelhetetlen cikk (az egyik egy esszé, a másik bedolgozandó egy szintén nevezett cikkbe), illetve egy szerkesztő visszalépett a nevezéstől, így a zsűri valójában 47 szerkesztő 127 munkáját értékelte.

A legalacsonyabb pontszám 32 volt, 100 pont alatt 19 cikk végzett. 100–150 pont közé 53 cikket minősítettünk.

A zsűri a szócikkeket meglehetősen egységesen értékelte, csak néhány cikk esetén fordult elő véleménykülönbség, amelyet külön levelezési listán tárgyaltunk meg. Természetesen az értékelésből nem maradhatott ki a zsűritagok szubjektív véleménye sem, amelyet igyekeztünk valamely értékelési szempont alá besorolni.

A pályamunkák között gyönyörű, kiemelt szintű cikkeket találtunk, amelyeket örömmel olvastunk, ugyanakkor bosszankodtunk, ha egy-egy, amúgy jó szerkezettel felépített cikket sorozatos, apró hibák terheltek. A legkevesebb probléma a szócikkek formai állapotával volt, ritkán hiányoztak a források, a megfelelő fejezetek a WP irányelvei szerint épültek fel, néhány cikknél ugyan a szerkesztő nem vette figyelembe a WP:FELÉP ajánlásait, ám ezt nem is vettük nagyon szigorúan. Találkoztunk olyan szócikkel is, ahol a források felsorolásánál egyetlen forrás volt, maga a könyv, amiről a szócikk szólt. A téma kifejtése, elemzése ennek megfelelően saját kutatás, vélemény, POV.

A legtöbb gond a „szócikk minősége” és a „teljesség” szempontokkal volt.

A minőséghez[szerkesztés]

A cikkek közül sok (még a legmagasabb pontszámot elnyerők között is) igen fésületlen volt, formailag is, helyesírásilag is. Sajnos sokan nem olvasták el tüzetesen pályamunkájukat, elütések, helyesírási hibák, pongyola fogalmazás, értelmetlenné sikeredett mondatok rontották a szöveg minőségét. A zsűri tisztelettel megkéri a cikkírókat, hogy e szempontok alapján utólag feltétlenül javítsák ki pályaműveiket.

A teljességhez[szerkesztés]

Egy irodalmi mű enciklopédikus igényű feldolgozása nem merülhet ki a cselekmény mégoly alapos részletezésében, és az sem elég, ha fel vannak derítve a keletkezés irodalomtörténeti érdekességű részletei. Ha hiányzik az értelmezéstörténet, a kritikai recepció ismertetése és a hatástörténet, akkor hiába vannak tételesen ismertetve a feldolgozások, színre vitelek és filmváltozatok, a szócikk hiányos marad.

Az enciklopédia nem olvasónapló. Nem hiányozhat belőle a másodlagos források (kritikák, esszék, tanulmányok, monográfiák) áttekintése, a mű nem csak önmagából áll, hanem értelmezéséből, esztétikájából, művelődés- és kultúrtörténeti helyéből. Ezek nélkül a szócikk megmarad a „kötelezők röviden (esetleg egy kicsit hosszabban)” szintjén. Nem elég ismertetnie a témáját, reflektálnia is kell rá. Az életrajzi jellegű szócikk esetén sem spórolható(k) meg a művekkel foglalkozó fejezet(ek).

Konklúzióféle[szerkesztés]

Örömünkre szolgált, hogy a pályamunkák nem csak a klasszikus, hanem a kortárs művek, írók széles spektrumát is bemutatják az olvasóknak, megjelentek kevésbé ismert szerzők, kis országok jeles alkotói is a benevezett cikkek között.

A zsűri javasolja a szervezőknek, hogy a 2012-es szépirodalmi cikkíró verseny nagy sikerére való tekintettel – mindig más, de gondosan kiválasztott kategóriában – évente hirdessenek meg cikkíró versenyt.

Szervezők különdíja[szerkesztés]

Az előkészítésben, szervezésben, lebonyolításban résztvevő szerkesztők között két Wikipédiás pulóvert sorsoltunk ki a Wikitalálkozón. A "kalapból" Aros és Orsi húzták ki a két nevet, a pulóverek nyertesei pedig Bennó és Vadaro lettek.

Meglepetéssel értesültem a nyereményről. Igazán köszönöm, de semmilyen tárgynyereményt nem szívesen fogadok el, egyébént pedig többen vannak, akik ezt a nyereményt sokkal inkább megérdemelnék. A pulóverről tehát ezennel lemondok, és azt RepliCarter-nek ajánlom fel, mint aki nagyon sokat tett a verseny megrendezéséért és sikeres lebonyolításáért is. --Vadaro vita 2012. december 3., 16:38 (CET)Válasz[válasz]

Köszönöm szépen. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. december 3., 18:03 (CET)Válasz[válasz]

A verseny[szerkesztés]

Amazon Kindle (a kép csak illusztráció)
Amazon Kindle (a kép csak illusztráció)
Wikipédiás pulóver eleje
Wikipédiás pulóver eleje
Wikipédiás pulóver hátulja
Wikipédiás pulóver hátulja

A Wikimédia Magyarország Egyesület ismét szócikkíró versenyre buzdítja az eddigi és leendő szerkesztőtársakat. A verseny 2012. október 5-től november 20-ig tart, témája a szépirodalom. Életrajzi cikkekkel, művekről szóló cikkekkel, illetve bármely olyan cikkel részt vehettek benne, ami ebbe a témába belefér.

A verseny célja[szerkesztés]

A verseny célja annak elősegítése, hogy a magyar Wikipédiáról szépirodalmi témakörben még hiányzó cikkek megszülessenek.

A részvétel feltételei[szerkesztés]

A versenyben a verseny időtartama alatt született szócikkek vesznek részt. A versenyben bárki részt vehet, szerkesztésszámhoz, aktivitáshoz nem, mindössze a Wikipédián való regisztrációhoz kötött a részvétel. Ha még nem tetted volna meg, itt regisztrálhatsz. A versenyre való jelentkezéshez annyi a dolgod, hogy

 • megírod a szócikket, melynek meg kell felelnie az alapvető szerkesztési irányelveknek (helyesírás, formázás, források megléte, stb.)
 • az elkészült cikk címét aláírásoddal együtt (négy hullámvonal) ennek az oldalnak az alján a Versenyben jelölt szócikkek szakaszban listázod.

A cikk befejezéséig érdemes a tetején egy {{építés alatt}}(?) sablont elhelyezni, hogy a Wikipédia járőrei tudják, még dolgozol rajta.

A verseny időtartama[szerkesztés]

A verseny 2012. október 5-től 2012. november 20-ig tart. A zsűri kizárólag az október 5. 00:00 óra után született és november 20-án 24:00 óráig elmentett és az oldal alján belistázott cikkeket értékeli.

A verseny értékelése[szerkesztés]

A verseny értékelésére és az eredményhirdetésre a lezárást követő napokban kerül sor. A négytagú zsűri (Bennó, Ogodej, Pagony, Szalax) értékeli az elkészült cikkeket és dönt a legjobbak sorrendjéről. A végső sorrendet az egy szerkesztő által nevezett cikkek összpontszáma határozza meg. Az értékelés alapjai az alábbi kritériumok: teljesség, szócikkek formai állapota, szócikkek általános hossza, szócikkek minősége, téma fontossága.

Az egyesület fenntartja a jogot, hogy az elnökség indokolt esetben a versenykiírást a verseny időtartamán belül is módosítsa, illetve ideiglenesen vagy véglegesen felfüggessze, illetve döntsön előre nem látható kérdésekben.

Díjazás[szerkesztés]

A verseny fődíja egy Amazon Kindle e-book olvasó, a második helyezett 15 000 Ft értékű Shopline-utalványt, a harmadik helyezett pedig egy 5000 Ft értékű Shopline-utalványt tudhat magáénak. Minden további résztvevőnek az egyesület wikipédiás ajándéktárgyakkal köszöni meg részvételt. Különdíjként egy wikipédiás pulóvert kap a legjobb teljesítményt nyújtó új szerkesztő (aki 2012. szeptember 25. után regisztrált).

Az eredményhirdetésre és díjátadásra a 2012. december 1-jei Wikitalálkozón kerül sor, a résztvevők, zsűritagok, és minden érdeklődő itt jelentkezhet: Wikipédia:Wikitalálkozók/Budapest, 2012. december 1. Az ezt követő naptól ezen az oldalon is megtekinthető a végeredmény.

További kedvcsináló[szerkesztés]

A versenybe jelölt legjobb szócikkek 2013 elején pályázhatnak az Év szócikke címre is nyelv és irodalom kategóriában.

A versenyben részt vevő szerkesztők[szerkesztés]

Az alábbi szerkesztők tervezik, hogy részt vesznek a versenyben (informális lista; a részvételhez az elkészült cikkeket kell jelölni)

 1. Prokultujsag, szeretné megírni a George Eliot szócikket
 2. Vadics, a Kurázsi mama és gyermekei szócikket szeretné megírni.
 3. Teemeah, szeretné megírni a Zinaida Nyikolajevna Hippiusz szócikket
 4. Jmagyar1993, szeretné megírni a Robinson Crusoe, A világok harca, Akiért a harang szól, A tehetséges Mr. Ripley szócikkeket
 5. Alensha, ókori egyiptomi irodalom témában, meg ami még eszembe jut + Maya Angelout elkezdtem fordítani, légyszi ne nyúljátok le
 6. Tao Kai, tervezi a Nyugati utazás és A vörös szoba álma, esetleg a Kínai költészet szócikkek megírását
 7. Dr.Garfbob10(2), szeretné megírni a Piszkos Fred, a kapitány és A tizennégy karátos autó cikkeket, valamint talánban van a valamilyen Garfieldes könyv.
 8. Történelem p szeretné megírni a Lovashadsereg és a Szorul a hurok szócikket (meg persze amire még jut idő).
 9. Vadaro
 10. Jávori István szeretné megírni A két koldusdiák és Az olajkirály szócikket.
 11. ltbuni szeretné megírni: Propertius, Tibullus, Symmachus, A hét alvó legendája, Louis de Rouvroy Saint-Simon
 12. Nyeste szeretné megírni a Seldwylai emberek című szócikket.
 13. macann1 szeretné megírni Robin Maxwell amerikai írónő szócikket, esetleg műveit
 14. KisRitta szeretné megírni a Zabhegyező szócikket.
 15. Szilas szeretné megírni a Szép asszonyok egy gazdag házban szócikket.
 16. Nobli lefordítaná az angol nyelvű Oliver Twist Wikipédia-szócikket. És a Nicholas Nicklebyt is. És a Copperfield Dávidot is. (Oké, akkor a David Copperfield nem fért bele. De majd versenyen kívül befejezem.)
 17. MXH szeretné megírni A funtineli boszorkány és a Hagyaték szócikkeket.
 18. zoenyn szeretné megírni a Dorian Gray arcképe, Rozsdatemető szócikket.
 19. Hkoala szeretné megírni A rajongók című szócikket.
 20. Acélkandúr le fogja fordítani a Blue Water High című sorozatról szóló angol nyelvű cikket. Részt vesz.
 21. Rlevente szeretne írni a Fecskék és Fruskák (sorozat)ról egy vagy több cikket, esetleg Arthur Ransome cikkét is
 22. Aros szeretné megírni a Švejk, egy derék katona kalandjai a világháborúban és a Nagy Indiánkönyv szócikkeket, meg ami eszembe jut.
 23. Matteo55 szeretné megírni a hiányzó irodalmi Nobel-díjas szerzőkről szóló cikkeket, meg mindent amihez még kedve és ideje lesz.
 24. Tomi3 szeretné lefordítani az angol nyelvű William Davenant címűt, az Erik Axel Karlfeldt címűt, a Muriel Spark címűt és az Audrey Alexandra Brown címűt és a James Aldridge címűt. (Mivelhogy az egyik résztvevő több mint 10 szócikket írt eddig, és én csak 5-öt terveztem, és mivelhogy a célom az, hogy a könyvolvasót nyerjem meg és így esélyem sincs, ezért úgy döntöttem, hogy kiszállok a versenyből. Megértéseteket köszönöm.)
 25. Bicsi szeretné lefordítani az angol nyelvű Az ördög és Prym kisasszony címűt.
 26. Margit51 szeretné megírni a hiányzó Az apostol című szócikket.
 27. Madridista szeretné megírni a szicíliai iskola, Giacomo da Lentini, Jacopone da Todi és/vagy Goffredo Mameli cikkét.
 28. HOGATT szeretné megírni a Párhuzamos történetek című szócikket.
 29. Csillagkereső szeretné megírni a Upton Sinclair, A nevem: Piros és a A kém, aki bejött a hidegről című szócikket.
 30. komoroczyt megírta a Serpico című szócikket. <-- Hát ez nekem inkább filmszócikknek tűnik, semmint szépirodalminak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 21., 09:50 (CEST)Válasz[válasz]
 31. Lindus77, szeretné megírni a Az ígéret szócikket
 32. Ha.panna, szeretné megírni a Tizenhárom okom volt szócikket
 33. Haattila, szeretné megírni A Sárga tapéta szócikket.
 34. BAJudy, szeretné megírni a Macskabölcső szócikket.
 35. Tsikorgo, szeretné megírni a Fel-fedezett titok szócikket
 36. Sidra szeretné megírni az Aranykoporsó szócikket.
 37. Gouranga77 szeretné megírni az Allah nem köteles szócikket.(Sajnos úgy tűnik, mégsem lesz időm megírni a cikket a határidőig.)
 38. Bizzonybizzony szeretné megírni az Egy ropi naplója szócikket.
 39. Athreana szeretné lefordítani a Mindnight's Children angol nyelvű szócikket, és amennyiben nem adja fel és marad rá ideje, úgy a hozzá tartozó alcikke(ke)t is.
 40. Rev szeretné megírni a Sylva szócikket, amennyiben marad rá elég ideje.
 41. Szirti szeretné megírni a Delfinológia szócikket.

További ötletek megírandó szócikkekre a lap tetején található fül alatt vannak.

Új szócikk indítása[szerkesztés]

Új szócikk indításához írd be a címét az alábbi mezőbe, nyomj entert és kezd el írni a szócikket. Ne felejtsd el a kész művet utána elmenteni a „Lap mentése” gombra kattintva, és utána visszajönni ide és a lap alján a listába felírni a címét és elmenteni a lapot!


A versenybe jelölt KÉSZ szócikkek[szerkesztés]

Csak akkor írd föl ide a cikkedet, ha már valóban kész vagy vele!

 1. Piszkos Fred, a kapitánydr.Garfbob10(2) labirintus 2012. október 5., 19:25 (CEST)Válasz[válasz]
 2. Wass Ottília – --Pkemagyarszak vita 2012. október 6., 11:06 (CEST)Válasz[válasz]
 3. A tizennégy karátos autódr.Garfbob10(2) labirintus 2012. október 6., 17:28 (CEST)Válasz[válasz]
 4. Vilis LācisTexaner vita 2012. október 8., 09:25 (CEST)Válasz[válasz]
 5. Patricia CornwellHetus vita 2012. október 8., 13:44 (CEST)Válasz[válasz]
 6. Twist OlivérNobli vita 2012. október 9., 17:13 (CEST)Válasz[válasz]
 7. Imants ZiedonisTexaner vita 2012. október 9., 17:41 (CEST)Válasz[válasz]
 8. Švejk, egy derék katona kalandjai a világháborúbanAros vita 2012. október 10., 14:15 (CEST)Válasz[válasz]
 9. A két koldusdiákJávori István Vitalapom 2012. október 10., 16:57 (CEST)Válasz[válasz]
 10. Sidney SheldonHetus vita 2012. október 10., 21:13 (CEST)Válasz[válasz]
 11. Nadine Gordimer - Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. október 10., 21:50 (CEST)Válasz[válasz]
 12. Mirdza Kempe --Texaner vita 2012. október 11., 08:57 (CEST)Válasz[válasz]
 13. Robinson CrusoeJmagyar1993 vita 2012. október 12., 22:27 (CEST)Válasz[válasz]
 14. Kunszery GyulaVince blabla :-) 2012. október 12., 23:28 (CEST)Válasz[válasz]
 15. Hét krajcárBenccsirke vita 2012. október 12., 23:45 (CEST)Válasz[válasz]
 16. Cao Hszüe-csinTao Kai 陶凯 vita 2012. október 14., 03:10 (CEST)Válasz[válasz]
 17. Seldwylai emberek --Nyeste vita 2012. október 14., 15:44 (CEST)Válasz[válasz]
 18. Böhm ArankaPkemagyarszak vita 2012. október 14., 18:37 (CEST)Válasz[válasz]
 19. Távol telt tőled tavaszom --Tomázia vita 2012. október 14., 18:46 (CEST)Válasz[válasz]
 20. Andra ManfeldeTexaner vita 2012. október 15., 09:55 (CEST)Válasz[válasz]
 21. A vörös szoba álmaTao Kai 陶凯 vita 2012. október 15., 17:40 (CEST)Válasz[válasz]
 22. Nicolás Guillén - Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. október 15., 21:10 (CEST)Válasz[válasz]
 23. Nemzetközi Botev-díj - Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. október 15., 21:10 (CEST)Válasz[válasz]
 24. Nagy IndiánkönyvAros vita 2012. október 15., 22:08 (CEST)Válasz[válasz]
 25. Andrejs Upīts --Texaner vita 2012. október 18., 18:21 (CEST)Válasz[válasz]
 26. Janis JaunsudrabiņšTexaner vita 2012. október 19., 21:44 (CEST)Válasz[válasz]
 27. Tibullus --Ltbuni vita 2012. október 20., 21:26 (CEST)Válasz[válasz]
 28. Symmachus --Ltbuni vita 2012. október 20., 21:26 (CEST)Válasz[válasz]
 29. A hét alvó legendája– --Ltbuni vita 2012. október 20., 21:26 (CEST)Válasz[válasz]
 30. Nyugati utazásTao Kai 陶凯 vita 2012. október 20., 23:50 (CEST)Válasz[válasz]
 31. Az olajkirályJávori István Vitalapom 2012. október 22., 19:24 (CEST)Válasz[válasz]
 32. Aleksandrs Čaks --Texaner vita 2012. október 22., 21:55 (CEST)Válasz[válasz]
 33. Kínai költészetTao Kai 陶凯 vita 2012. október 24., 01:21 (CEST)Válasz[válasz]
 34. Bouvard és PécuchetMoni79 vita 2012. október 26., 19:24 (CEST)Válasz[válasz]
 35. Ha egy téli éjszakán egy utazóGalántai László vita 2012. október 24., 22:03 (CEST)Válasz[válasz]
 36. Csü JüanTao Kai 陶凯 vita 2012. október 26., 00:41 (CEST)Válasz[válasz]
 37. Kārlis SkalbeTexaner vita 2012. október 27., 06:40 (CEST)Válasz[válasz]
 38. Csu elégiáiTao Kai 陶凯 vita 2012. október 27., 19:15 (CEST)Válasz[válasz]
 39. Szung JüTao Kai 陶凯 vita 2012. október 27., 22:19 (CEST)Válasz[válasz]
 40. Kilenc dalTao Kai 陶凯 vita 2012. október 28., 00:57 (CEST)Válasz[válasz]
 41. Világok harcaJmagyar1993 vita 2012. október 28., 14:42 (CET)Válasz[válasz]
 42. Meghan O’Rourke – --Sbpaul vita 2012. október 28., 20:06 (CET)Válasz[válasz]
 43. Akiért a harang szólJmagyar1993 vita 2012. október 28., 21:40 (CET)Válasz[válasz]
 44. Anna SakseTexaner vita 2012. október 28., 22:13 (CET)Válasz[válasz]
 45. Li JüTao Kai 陶凯 vita 2012. október 29., 22:19 (CET)Válasz[válasz]
 46. Elga Sakse --Texaner vita 2012. október 30., 10:03 (CET)Válasz[válasz]
 47. Robin Maxwellmacann1 vita 2012. október 30., 14:06 (CET)Válasz[válasz]
 48. Az ártatlanság múzeumaTeemeah poke me 2012. október 30., 15:25 (CET)Válasz[válasz]
 49. Johannes LinnankoskiFuszulyka vita 2012. október 30., 22:27 (CET)Válasz[válasz]
 50. Nyolcvan nap alatt a Föld körül --Jávori István Itt a vitalapom 2012. október 31., 11:48 (CET)Válasz[válasz]
 51. Kínai erotikus és pornográf irodalomTao Kai 陶凯 vita 2012. november 1., 01:02 (CET)Válasz[válasz]
 52. A szerelem imaszőnyegeTao Kai 陶凯 vita 2012. november 1., 22:47 (CET)Válasz[válasz]
 53. Kuo PuTao Kai 陶凯 vita 2012. november 2., 00:55 (CET)Válasz[válasz]
 54. Az török áfium ellen való orvosság --Jávori István Itt a vitalapom 2012. november 2., 13:57 (CET)Válasz[válasz]
 55. A tehetséges Mr. RipleyJmagyar1993 vita 2012. november 2., 15:37 (CET)Válasz[válasz]
 56. Andrejs Pumpurs --Texaner vita 2012. november 2., 16:52 (CET)Válasz[válasz]
 57. İskender PalaTeemeah poke me 2012. november 2., 17:22 (CET)Válasz[válasz]
 58. SzáműzetésTao Kai 陶凯 vita 2012. november 3., 01:44 (CET)Válasz[válasz]
 59. Érdemes élniJázmina vita 2012. november 3., 12:12 (CET)Válasz[válasz]
 60. Komédia Balassi Menyhárt árultatásáról --Vadaro vita 2012. november 3., 22:54 (CET)Válasz[válasz]
 61. Ponciánus históriája --Vadaro vita 2012. november 3., 23:38 (CET)Válasz[válasz]
 62. Tabéry Géza --Vadaro vita 2012. november 4., 17:12 (CET)Válasz[válasz]
 63. Tibor FischerTeemeah poke me 2012. november 6., 16:14 (CET)Válasz[válasz]
 64. Milan Rúfus – --Kranzniki vita 2012. november 6., 23:04 (CET)Válasz[válasz]
 65. Csia JiTao Kai 陶凯 vita 2012. november 7., 03:01 (CET)Válasz[válasz]
 66. Az apostolMargit51 Margit beszélgetés 2012. november 7., 14:40 (CET)Válasz[válasz]
 67. Barna ImreÁron 2012. november 7., 23:34 (CET)Válasz[válasz]
 68. Liu HszieTao Kai 陶凯 vita 2012. november 8., 02:00 (CET)Válasz[válasz]
 69. Juris Alunāns --Texaner vita 2012. november 8., 09:35 (CET)Válasz[válasz]
 70. Nicholas NicklebyNobli vita 2012. november 8., 14:05 (CET)Válasz[válasz]
 71. Ahmadou Kourouma --Gouranga77 vita 2012. november 8., 20:04 (CET)Válasz[válasz]
 72. Utazás a Föld középpontja feléÁron 2012. november 8., 23:04 (CET)Válasz[válasz]
 73. Macskák társaságaBrönner Laura [] [] 2012. november 10., 13:16 (CET)Válasz[válasz]
 74. Hvang Szunvon - Teemeah 편지 2012. november 10., 14:28 (CET)Válasz[válasz]
 75. Reichard Piroskaszucso vita 2012. november 10., 22:52 (CET)Válasz[válasz]
 76. A rajongók --Hkoala 2012. november 11., 15:15 (CET)Válasz[válasz]
 77. Ozirisz-mítosz (fordítás) Alensha 2012. november 11., 16:25 (CET)Válasz[válasz]
 78. Maya Angelou (fordítás) Alensha 2012. november 11., 16:25 (CET)Válasz[válasz]
 79. Zinaida Nyikolajevna Hippiusz Teemeah 편지 2012. november 11., 17:11 (CET)Válasz[válasz]
 80. Lauren Kate :) Csillagcsajszi vita 2012. november 11., 18:39 (CET)Válasz[válasz]
 81. Tom WolfeHetus vita 2012. november 12., 10:00 (CET)Válasz[válasz]
 82. Szép asszonyok egy gazdag házban --Szilas vitalapom 2012. november 12., 11:01 (CET)Válasz[válasz]
 83. Az új életTeemeah 편지 2012. november 12., 11:11 (CET)Válasz[válasz]
 84. I CshongdzsunTeemeah 편지 2012. november 12., 12:11 (CET)Válasz[válasz]
 85. Pak Kjongni Teemeah 편지 2012. november 12., 15:19 (CET)Válasz[válasz]
 86. Csung Kuj, az ördögűzőTao Kai 陶凯 vita 2012. november 13., 01:27 (CET)Válasz[válasz]
 87. SzidzsoTeemeah 편지 2012. november 13., 12:43 (CET)Válasz[válasz]
 88. Sirály (dráma) --Vadaro vita 2012. november 13., 21:30 (CET)Válasz[válasz]
 89. Ványa bácsi --Vadaro vita 2012. november 13., 21:30 (CET)Válasz[válasz]
 90. A 6-os számú kórterem --Vadaro vita 2012. november 13., 21:30 (CET)Válasz[válasz]
 91. Párhuzamos történetek HOGATT vita 2012. november 13., 23:11 (CET)Válasz[válasz]
 92. Hvang Dzsini Teemeah 편지 2012. november 15., 11:35 (CET)Válasz[válasz]
 93. Medgyesi Pál --Vadaro vita 2012. november 15., 22:14 (CET)Válasz[válasz]
 94. Fecskék és Fruskák (sorozat)Rlevente vita 2012. november 17., 16:44 (CET)Válasz[válasz]
 95. Jānis Akuraters - --Texaner vita 2012. november 18., 15:33 (CET)Válasz[válasz]
 96. Mrs. DallowayMoni79 vita 2012. november 18., 19:13 (CET)Válasz[válasz]
 97. Morcos (regény)Medi99 vita 2012. november 18., 20:12 (CET)Válasz[válasz]
 98. Gyenyisz Ivanovics Fonvizin -Vadaro vita 2012. november 18., 22:51 (CET)Válasz[válasz]
 99. A kamasz – --Vadaro vita 2012. november 18., 22:51 (CET)Válasz[válasz]
 100. Szkhárosi Horvát András – --Vadaro vita 2012. november 18., 22:51 (CET)Válasz[válasz]
 101. Nappali házRibiszke89 vita 2012. november 19., 11:54 (CET)Válasz[válasz]
 102. Isztambul (Orhan Pamuk-regény) Teemeah 편지 2012. november 19., 12:05 (CET)Válasz[válasz]
 103. Ulpius-ház Teemeah 편지 2012. november 19., 13:10 (CET)Válasz[válasz]
 104. Tizenhárom okom volt Ha.panna vita 2012. november 19., 17:59 (CET)Válasz[válasz]
 105. Propertius - Ltbuni vita 2012. november 19., 18:40 (CET)Válasz[válasz]
 106. Louis de Rouvroy Saint-Simon - Ltbuni vita 2012. november 19., 18:40 (CET)Válasz[válasz]
 107. Macskák könyveMatthew (hűtőszekrényajtó) 2012. november 19., 22:37 (CET)Válasz[válasz]
 108. Klasszikus kínai regényirodalomTao Kai 陶凯 vita 2012. november 20., 01:13 (CET)Válasz[válasz]
 109. Igaz asszonyokAros vita 2012. november 20., 09:02 (CET)Válasz[válasz]
 110. Tom Sawyer, a detektívAros vita 2012. november 20., 10:01 (CET)Válasz[válasz]
 111. A Hatalom GyűrűiAros vita 2012. november 20., 13:20 (CET)Válasz[válasz]
 112. James M. CainVékony Gábor vita 2012. november 20., 13:31 (CET) 2012. november 20., 13:29 (CET)Válasz[válasz]
 113. BeregondAros vita 2012. november 20., 13:34 (CET)Válasz[válasz]
 114. BakacsinerdőAros vita 2012. november 20., 13:34 (CET)Válasz[válasz]
 115. Balin (szereplő)Aros vita 2012. november 20., 13:34 (CET)Válasz[válasz]
 116. Középföldi törpök listájaAros vita 2012. november 20., 13:34 (CET)Válasz[válasz]
 117. Fel fedezett titok (regény) – Még nincs jóváhagyva minden változtatás, de a szócikk (szerintem) készen van – Tsikorgovita 2012. november 20., 15:22 (CET)Válasz[válasz]
 118. Gondolin bukásaAros vita 2012. november 20., 17:47 (CET)Válasz[válasz]
 119. Hét krajcár elemzése - Nuska vita 2012. november 20., 18:01 (CET)Válasz[válasz]
 120. DelfinológiaSzirti vita 2012. november 20., 18:29 (CET)Válasz[válasz]
 121. Valuska JánosVronszkaja vita 2012. november 20., 18:45 (CET)Válasz[válasz]
 122. Tom Sawyer léghajónAros vita 2012. november 20., 19:06 (CET)Válasz[válasz]
 123. Tamási Gáspár: Vadon nőtt gyöngyvirág - Garai Csaba 2012. november 20. 19:20 CET
 124. Aranykoporsó - Sidra 2012. november 20. 21:18 CET
 125. Éj anyánk - LiteraTúra vita 2012. november 20., 22:37 (CET)Válasz[válasz]
 126. Sylva - Rev L. Snowfox vita 2012. november 20., 22:58 (CET)Válasz[válasz]
 127. A paraszt panaszai Alensha 2012. november 20., 23:10 (CET)Válasz[válasz]
 128. Nosszisz Alensha 2012. november 20., 23:13 (CET)Válasz[válasz]
Az eredményhirdetésről és a díjkiosztóról lásd a vitalapot!