Szerkesztővita:Tsikorgo

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlet! Üdv a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést!

További kellemes Wikizést és jó szerkesztést kívánok! Szia: puncsos #

ajánlom figyelmedbe[szerkesztés]

Szia! Ajánlom figyelmedbe a következő lapokat:

Ha bármi kérdésed van, írj a vitalapomra. Szajci reci 2009. április 30., 06:46 (CEST)Válasz

Szia! Nincs mit, arra kérlek, hogy vedd fel a kapcsolatot az irodalmi műhellyel mindenképpen, és kérd ki a tanácsukat az ágis szócikkel kapcsolatba.

A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része.

Szajci reci 2009. május 1., 16:21 (CEST)Válasz

Ágis[szerkesztés]

Szia, Tsikorgo! Olvastam az "Irodalmi műhely" Vitalapjára írt soraidat. Én ugyan nem vagyok a műhely tagja, de néha bekukkantok, bár sok aktivitást nem látok ott. Örülök, hogy magyar irodalommal fogsz foglalkozni, nagyon "ránk" fér. Belenéztem az Ágis-szócikkbe, de még nem olvastam át részletesen. Két futó észrevétel:

  • 1. kicseréltem a kategóriát "Kategória:Magyar drámák"-ra, ui. általában a "legszűkebb" kategórát ajánlatos választani (tehát pl. nem "Magyar irodalmi művek", mert ezen belül van "Magyar drámák" kategória is).
  • 2. az első szakaszban (Szereplők) a sok idézőjelet jó lenne kivenni, elég zavaró. Szerintem nyilvánvaló, hogy a szereplők leírása az eredeti műből van, nem kéne külön idézőjelekkel hangsúlyozni. Most kevés az időm, a cikket majd átolvasom és érdemi megjegyzésekkel még biztos jelentkezem. - Vadaro vita 2009. május 2., 21:54 (CEST)Válasz

Átolvastam a szócikket, szerintem minden nagyon is OK! Igazán csak apróság: a művek címeit (a vége felé) dőlt betűsre változtattam, és egy-két hivatkozást "bekékítettem". - Vadaro vita 2009. május 3., 22:33 (CEST)Válasz

Felfedezett titok[szerkesztés]

Szia, jó lenne eldönteni, mi legyen a cikk címe. Te magad kétféleképpen írod (más a címben, más a bevezetőben és az infoboxban), a Szépirodalmi 1988-ban pedig a fentivel adta ki. Régi klasszikusok műcímei nemegyszer modernizálódnak helyesírásilag mai kiadásokban, szerintem fölösleges erőltetni ezt a régieskedő változatot. --Pagonyfoxhole 2012. november 20., 00:09 (CET)Válasz

Szia, válaszoltam a lapodon. Egyébként egyetértek veled, csak egyszer rosszul írtam, aztán amig nem fejeztem be a szócikket, nem akartam ezzel foglalkozni. tsikorgo 2012. november 20., 00:29 (CET)

Meghívó a szépirodalmi szócikkíró verseny díjátására[szerkesztés]

Szia! Köszönjük részvételed szépirodalmi szócikkíró versenyünkön. Szeretettel várunk a 2012. december 1-jén tartandó wikitalálkozóra, ahol sor kerül az eredményhirdetésre és díjkiosztásra is. Kérlek, hogy jelezd részvételed a találkozó oldalán. Köszönöm. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 23., 20:37 (CET)Válasz