Judy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Judy
Életrajzi adatok
Születési név Kis Judit
Született 1974. október 30. (41 éves)
Szolnok
Pályafutás
Műfajok dance, pop
Aktív évek 1998-tól napjainkig
Együttes Groovehouse
Hang mezzoszoprán

Judy weboldala

Kis Judit (Szolnok, 1974. október 30. –), művésznevén Judy, magyar előadóművész, a Groovehouse együttes énekesnője.

Életpályája[szerkesztés]

Már kiskorában is énekesnő szeretett volna lenni, tizenöt éves korában felvették a pesti OSZK stúdióba.

1995-ös Pop-rock Fesztiválon tűnt fel. Ezután jelent meg első, önálló lemeze Vad tangó címmel, rajta a Tűz a jéggel és a 3 éjjel, 3 nappal című dalokkal még a fesztiválról. 1998 októberében csatlakozott az akkor még duóban (Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt) felálló Groovehouse együtteshez.

1998. december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe majdnem belehalt. Arca teljesen összeroncsolódott, szinte nem maradt a testében ép csontja, ráadásul bordái átszúrták a tüdejét, ezért légmellet kapott. Az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért.[1] Ezért az első albumuk a tervezett február helyett csak 1999 júliusában jelenhetett meg. A második album készítése közben Bogár Miklós kivált az együttesből és külföldre ment dolgozni, így duóvá alakult az együttes. 2001-ben nagyot fordult a világ körülöttük: megjelent második nagylemezük Hajnal címmel, és innentől kezdve nem volt megállás. Sorra jöttek az elismerések, díjak, fellépések, majd az újabb lemezek. Minden olyan díjat besöpörtek, amit csak lehetett Magyarországon. 2003-ban újabb lemezzel jelentkeztek Ha újra látom címmel. 2005-ben jelent meg Ébredj mellettem, majd 2008-ban Hosszú az út című lemezük.

2008 októberében megjelent Csaba Adrienn Judy – Szemtől szemben című könyve, mely életét kíséri végig a balesettől egészen az esküvőjéig. Judy férje 2007-től Nagy Roland, a Groovehouse dobosa volt, de 2009 januárjától külön utakon járnak. Úgy tervezték Zsolttal, hogy 2009-ben megjelentetik a hatodik lemezt, de az soha nem került a lemezboltok polcaira. Élete fordulatot vett, mikor 2011 márciusában bejelentette: kiszáll a Groovehouse-ból, és szólóban folytatja tovább. A következő hónapokban szólóalbumához leforgatta első klipjét Soha nem késő címmel. Magánélete is rendeződött, azóta együtt él Molnár Balázzsal. Kislányuk, Molnár Maja 2011. december 29-én született.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

Díjak, elismerések[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]