Pflum Orsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pflum Orsi
Életrajzi adatok
Születési név Pflum Orsolya
Született 1972november 23. (45 éves)
Budapest
Pályafutás
Aktív évek 2004 -
Hang alt

Pflum Orsi weboldala

Pflum Orsi, polgári nevén Pflum Orsolya (Budapest, 1972. november 23. –) magyar énekesnő.

Életpályája[szerkesztés]

Pflum Orsolya a budapesti Vasutas Zeneiskolában kezdett klasszikus éneket tanulni, majd a jazzt is elsajátította. Ezzel egy időben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2000-ben diplomázott.

Szerepelt a Magyar Televízióban, valamint énekesként közreműködött Robin Williams Magyarországon forgatott Hazudós Jakab című filmjében. Többször énekelt az RTL Klub Hangszál című zenés műsorában. Rendszeresen koncertezik Svájcban és Németországban, 1999-ben fellépett a Gronauban megrendezett nemzetközi jazzfesztiválon. Cserháti Zsuzsa állandó vokalistája volt, énekel az Adj még a tűzből, valamint a Várj! című lemezén is. Koncertfellépései és stúdiómunkái mellett énekel a Pesti Magyar Színház Godspell című darabjában is.

A TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztárban szerepelt 2004-ben és 2005-ben, ahol bekerült a 12 döntős versenyző közé. Két aranylemez birtokosa, valamint 2005-ben közreműködött a Megasztárok karácsonya című nagylemezen.

Az MTV által szervezett 2008-as Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi elődöntőjén is részt vett, a Távol című dalával, ahol tizennyolc ponttal, a nyolcadik helyen végzett. Magyarországot végül Csézy képviselte.

Amr Moustafa egyiptomi énekessel készített, több nyelven megjelent duettje nagy siker lett az összes arab országban. A magyar verzió címe: Két táj, két szív.

2015 óta az M1 Hungary reports című műsorának egyik műsorvezetője.

Színházi szerepei[szerkesztés]

A Színházi adattárban regisztrált bemutatóinak száma kettő.[1]

Darab Szerep Színház Bemutató Forrás
A 3 testőr
Budapest Kongresszusi Központ
2006. október 13.
[2]
They're Playing Our Song
n. a.
Merlin Színház
2002. szeptember 27.
[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Forrás[szerkesztés]