Bálint Ádám

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bálint Ádám
Született1981. október 1. (42 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozása
Színészi pályafutása
Aktív évek2003 - napjainkig
Híres szerepei
Tevékenységszínész, énekes
Díjai
  • Művészek Magyarországért Díj (Év musicalszínésze - 2009)
  • Honthy-díj (Év karakterszínésze - 2019)

SablonWikidataSegítség

Bálint Ádám (Budapest, 1981. október 1. –) magyar színész és énekes, a Budapesti Operettszínház tagja. A Megasztár című műsorban tűnt fel.

Életpályája[szerkesztés]

Gyermekkorában visszahúzódó személyiség volt, ám A padlás című előadás hatására elhatározta, hogy a színészhivatást fogja választani. Az Arany 10 Musical Stúdió növendékeként énekelni és táncolni tanult. Középiskolai évei alatt a Petőfi Diákszínpad tagja lett, ahol a Mária evangéliuma (József), az Anna Karenina (Levin), a Kaleidoszkóp és a Valahol Európában (Ficsúr, Hosszú) című darabokban próbálhatta ki tehetségét.

2003-ban felvették a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába. 2004-ben részt vett a Megasztár tehetségkutató vetélkedő második szériájában, ahol a hetedik helyen végzett. 2005 óta játszik az Operettszínházban. A Rómeó és Júlia Rómeójáért a Színészkamarától megkapta a színészdiplomát.

Leginkább karakterszerepeket játszik, mint pl. Mercutio (Rómeó és Júlia), Lumière (A Szépség és a Szörnyeteg), Carl Brunner (Ghost), Fűrész Róbert (Koldusopera), Schikaneder (Mozart!), Ferenc József (Elisabeth), Kuncz Feri, Kalmár Péter (Abigél), Poire (Sybill), Demetrius (Szentiván-éji álom), Enoch Snow (Carousel).

2006. június 23-án Közelebb címmel kiadta első önálló lemezét. Egy évvel később, Galambos Dorinával énekelt duettjét (Ez a szerelem) sokat játszották a rádiók.

2009-ben összeházasodott szerelmével, Deák Melindával. Három gyermekük van, Izabell (2014), valamint Benjámin és Johanna (2017).

Főbb szerepei[szerkesztés]

Díjai[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]