Mészáros Árpád Zsolt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mészáros Árpád Zsolt
Született1974március 23. (50 éves)
Nyíregyháza
MűvészneveMÁZS
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozása
Kitüntetései
Színészi pályafutása
Aktív évek1989 –
Híres szerepeiBenvolio
Gérard Presgurvic: Rómeó és Júlia
Mozart
Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Mozart!
Tevékenységszínész
Díjai

A Wikimédia Commons tartalmaz Mészáros Árpád Zsolt témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Mészáros Árpád Zsolt (Nyíregyháza, 1974. március 23. –) magyar színész, énekes.

Életrajza[szerkesztés]

Mészáros Árpád Zsolt („MÁZS”) 1974. március 23-án született Nyíregyházán. Saját bevallása szerint soha nem akart színész lenni, bár már gyerekkorában színjátszó körbe járt, hogy kiélhesse szereplési vágyát. Sporttagozatos általános iskolába járt, majd vendéglátóipar felé kacsingatott, de túljelentkezés miatt csak szakmunkásképző iskolába vették fel. Itt három évig tanulta a teljes körű gépi forgácsoló szakmát. Egy nap Gaál Erzsébet és Zsótér Sándor statisztákat kerestek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba. A meghallgatásra csak a tanóráról való igazolás reményében ment el, ennek eredménye egy forradalmár szerepe lett a Danton c. színdarabban. A színház színészképzőjén Megyeri Zoltán és Bárány Frigyes tanította a színészmesterségre, ill. beszédtechnikára. Folyamatos képzés mellett egyre nagyobb szerepeket kapott, és közben a színházban megkapta a Kölyök becenevet. 1993-ban Verebes István került a színház igazgatói székébe, aki nem nézte jó szemmel a fiatal színész életmódját, ezért elbocsátotta a társulatból, de beiratkozhatott az akkor induló stúdióba. Mészáros meggyőzte Verebes Istvánt – aki később a szakmai mentora is lett – a tehetségéről, és az évad végén visszavette a társulatba. Pályája elején olyan színművészekkel dolgozott együtt, mint Kaszás Attila (A falu rossza), Bede-Fazekas Szabolcs (Nyitott ablak, Ötödik Frank) vagy Pregitzer Fruzsina (Jean Paul Marat üldöztetése.., Tündérkert). A nyíregyházi színházban többek között Schlanger András (Patika, A falu rossza), Telihay Péter (A velencei kalmár) és Mohácsi János (rendező) (Krétakör) rendezéseiben szerepelt.

1997-ben kollégáival egy színházi vállalkozás keretében megalapította a NapFolt Produkciót, amelynek egyik nagy sikere volt a Rémségek kicsiny boltja c. darab. Az egyik előadáson az egyik féltékeny táncos megütötte, s ő magatehetetlenül a földre zuhant, ezáltal a lengőbordája beleszúródott a veséjébe. 2 nappal később derült csak ki, hogy nem egy egyszerű sérülésről van szó. Az orvosok egy 6,5 cm-es rosszindulatú daganatot találtak a bal veséjében, azonnali műtéttel ki kellett venni a veséjét, akaraterejének köszönhetően sikerült felépülnie. Ezután 3 év rehabilitáció következett. Ekkor látta a televízióban Miller Zoltánt, és az ő hatására elkezdett éneket tanulni. Először Toldy Mária, majd Nagy Anikó lett az énektanára. Ezzel párhuzamosan G. Simon Zsuzsa énektanárnál tanult klasszikus éneket is.

Színész I. Diplomáját 1998-ban kapta meg (Akidze (Krétakör)), majd 2000-ben megszerezte a Színművészeti Egyetem és Kulturális Minisztérium színészdiplomáját is.

Bár 1998-ban prózai diplomát szerzett, egyre jobban vonzották a zenés szerepek. Lehetőséget kapott több vidéki színházban, többek között a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, és a Veszprémi Petőfi Színházban. Veszprémben ismerkedett meg Vastag Csabával, az első magyar X-Faktor-győztessel, aki később a kislánya keresztapja lett.

A vidéki sikerek után, 2000-ben felkérést kapott a Budapesti Operettszínház igazgatójától, Kerényi Miklós Gábortól Riff szerepére (West Side Story). Az áttörő sikert azonban a Mozart! című musical hozta meg számára 2003-ban, amibe egy hét próba után kellett beállnia. Egy év alatt olyannyira belopta magát a nézők szívébe, hogy megkapta a 2004-es Súgó Csiga díj fődíját, majd 2006-ban kiscsigát kapott. Ezt a színházművészet iránt fokozottan érdeklődő közönség szavazatai alapján adták át évente előző év legjobb színészeinek (évente 12).

2006-ban – Földes Tamással megosztva – megkapta az Év Operett-Musical Színészének díját. 2009-ben pedig nagy megtiszteltetés érte, meghívott vendég volt Gianni Morandi budapesti jótékonysági koncertjén.

2008-ban részt vett a Magyar Televízió által szervezett eurovíziós nemzeti válogatóban, ahol Vágó Zsuzsival közösen adták elő a Két szív című dalt, mely végül a harmadik helyen végzett, így nem ők jutottak ki Belgrádba, a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválra.

2010-ben egy szerep kedvéért megtanult lovagolni (Tenkes kapitánya: Buga Jakab). Egy évre rá a Nemzeti Vágta Sztárfutamán III. helyezést ért el. Ehhez a szerephez kapcsolódóan az ügetővel is megismerkedett. A 2010-es Szilveszteri Ügetőn megnyerte a Zenthe Ferenc Emlékfutamot [3], 2015-ben pedig második lett [4].

2012. november 24-én megnyitotta IMÁZS névre keresztelt éttermét, amely azóta sikeresen működik. 2014 óta egy nemzetközi cég kreatív menedzsereként is dolgozik.

2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja.

2024-ben távozott a Budapesti Operettszínház társulatából.[1]

Magánélete[szerkesztés]

Édesapja autószerelő és autóversenyző volt, az 1970-es években rally magyar bajnokságot is nyert. A hetvenes évek végén egy versenybalesetben elvesztette barátját, a mellette ülő szerelőtársát. Felelősségre vonták, másfél év letöltendő börtönbüntetést kapott. Később dolgozott az autószerelés mellett pl. taxisként, és önkéntes rendőrként is. (Forrás: Pepita Magazin, 2010. szept). Édesapja ágán dédapja Tóth László kocsmáros, a korabeli Ki Kicsoda Magyar Iparosok Lexikonjában szerepelt. Édesanyja pedig pénzügyi területen dolgozott. Egy nővére van, Andrea.

Elvált, első feleségétől egy fia született: Levente Bendegúz (1996).

Később élettársától két gyermeke született – Rózsa (2006), Merse (2011). Élettársától 2013 tavaszán különvált.[2]

2013 második felétől ismét párkapcsolatban él Brigitta nevű párjával. Ebből a kapcsolatból egy gyermeke született – Árpád (2015).[3]

Gyermekei és keresztlánya – nővérének a lánya –, Helmeczi Bianka is érdeklődik a zenei világ iránt. Együtt léptek fel MÁZS-koncerteken, vendégként. Bendegúz közreműködött a Musicalek MÁZS-képpen (2007) c. lemezen, Rózsa szerepelt videóklipben és reklámban is. Bianka 2013-ban indult a Voice című tehetségkutató műsorban.

2019-ben szakítottak, és az második felében megismerkedtek Krisztinával, akivel már az esküvőt tervezik.[forrás?]

Díjai[szerkesztés]

 • 1990 – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye művészi kitüntetés.
 • 2004 – Súgó Csiga-díj – Fődíja.
 • 2006 – Súgó Csiga-díj – kiscsiga.
 • 2006 – Az évad operett-musical színésze - megosztva Földes Tamással.
 • 2008 – Eurovíziós dalfesztivál magyarországi döntő III. hely (Két szív (Abigél c. musical)) – duett Vágó Zsuzsival.
 • 2011 – Magyar Tolerancia Díj.
 • 2011 – Pepita-díj ezüst fokozata.
 • 2012 – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Prima Primissima díj – közönségdíj.
 • 2013 – a legnépszerűbb musical színész (zene.hu szavazás).
 • 2013 – Csillag díj - A 2012-2013 évad férfi főszereplő (Ördögölő Józsiás – Bakszén, az ördögök hercege).
 • 2016 – Arany Kotta Díj - szakmai zsűri különleges elismerése (Nők az idegösszeomlás szélén).

[5]

 • Jelölés: 2008 – Fonogram-díj – Az év szórakoztató albuma: Musicalek MÁZS-képpen.
 • Színházi előadás díjazása: Faragó Béla, Mohácsi István, Mohácsi János: Krétakör – Zaharij Akidze, énekes [6] Archiválva 2016. augusztus 13-i dátummal a Wayback Machine-ben.
 • 1999 – Színikritikusok díja.
 • 1999 – XVIII. Országos Színházi Találkozó – Győr – Fődíj.
 • 2000 – Miskolci Színházi Fesztivál – Fesztiváldíj.
 • 2016 – Jelölés a Színikritikusok díjára – a legjobb kommersz előadás kategóriában: Jeffrey Lane, David Yazbek: Nők az idegösszeomlás szélén.

Énekesként[szerkesztés]

hangfaja: tenor

Több szólólemeze jelent meg. A MÁZS-képp énekelek és a Szédült világ c. album saját számokat, a Musicalek MÁZS-képpen c. album pedig musicalslágerek feldolgozását tartalmazza.

Szólólemezei

 • 2005 – Te vagy a végzetem (kislemez)
 1. Ezerszín dal
 2. Indul a lábam
 • 2005 – MÁZS-szilánkok – maxi CD (Musical&Operett újság melléklete)
 1. Csend
 2. Úgy szeretlek téged
 3. Te vagy a végzetem
 • 2006 – MÁZS-képp énekelek

kiadó: Private Moon

 1. Add ide a kezed
 2. Csend
 3. Egy utcát keresek
 4. Funky soul
 5. Kisvárosi blues
 6. Legénylakás
 7. Száz szó helyett
 8. Te vagy a végzetem
 9. Úgy szeretlek téged
 10. Valaki vár
 • 2007 – Musicalek MÁZS-képpen – MAHASZ-lista 10.

kiadó: EMI

 1. Sakk – Egy éjszaka Bangkokban
 2. Anconai szerelmesek: Quando, quando
 3. Hair: I got life
 4. Rómeó és Júlia: Hogy mondjam el?!
 5. Anconai szerelmesek: Ritornero
 6. Jézus Krisztus Szupersztár: A zelóta Simon
 7. Peter Pan: Sohaország
 8. Abigél: Két szív (duett Vágó Zsuzsival)
 9. Oltári srácok: Test, szellem, lélek
 10. Rémségek kicsiny boltja: Hirtelen Seymour (duett Vágó Zsuzsival)
 11. Fame: Művész (próza: Mészáros Levente Bendegúz)
 12. Bónuszdal: Cashflow (duett Miller Zoltánnal)
 • 2009 - Szédült világ – MAHASZ-lista 31.

kiadó: SonyBMG

 1. Kis ember nagy szívvel
 2. Fiam
 3. Most kell, hogy élj (MÁZS)
 4. Féltékeny szív
 5. Lehet ez egy őrült nap
 6. A felhők érted sírnak
 7. Üres szobám
 8. Szélvihar
 9. Mit is adhatnék?
 10. Szép az élet, így most jó
 11. A zene csak szól (duett Janza Katával)
 12. Bónuszdal: Vár ránk egy MÁZS világ
 13. Bónuszdal: Kis ember nagy szívvel (karaoke verzió)
 14. Most kell, hogy élj (MÁZS) (karaoke verzió)

Közreműködött a következő kiadványokon

CD

 • 2006 - Mesemusicalek, musicalmesék – Ősi monda szól (duett Janza Katával).
 • 2007 - Kassai Csilla, Molnár Piroska, Gelsi Erika: Csokiország (mese, gyermeklemez) – Csokiország főcímdal.
 • 2007 - Nemadmomfel: Soha nem adjuk fel A lemezen közreműködik: Illényi Katica (hegedű), Kiki (Első emelet), Mészáros Árpád Zsolt (Operett Színház), Molnár Ferenc (Caramel), Révész Sándor (Piramis Együttes), Rúzsa Magdi (ének).
 • 2008 - Csináljuk a fesztivált (CD + DVD) - Rock Around The Clock.
 • 2008 - Bodnár Viviem: Magadat vállalni kell Hét év után (tercett: Bodnár Viviennel és Koltay Gergellyel), A szeretet az egyetlen (duett Bodnár Viviennel).
 • 2009 - Apa – válogatás CD – Fiam.
 • 2010 - Férfiak – válogatás CD – 2010 – Cashflow (duett Miller Zoltánnal).
 • 2010 - Siménfalvy Ágota: Ébred valami a szívembenMenyasszonytánc (duett Siménfalvy Ágotával)
 • 2015 - Nemzeti Lovas Színház: Gladiátor giga musical CD (közreműködik: Pintér Tibor, Sasvári Sándor, Wolf Kati, Mészáros Árpád Zsolt, Papadimitriu Athina, Békefi Viktória, Sipos Imre, Várfi Sándor, Mohácsi Márk).

DVD

 • 2008 - Csináljuk a fesztivált (CD + DVD) – Mészáros Árpád Zsolt: Rock Around The Clock.

Közreműködött a Budapesti Operettszínház következő kiadványain[szerkesztés]

(kiadó: Pentaton Koncert és Művészügynökség)

CD

2004 – Rómeó és Júlia – aranylemez, platinalemez – 2004.

 • Lehetsz király (Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Dolhai Attila).
 • Hahaha (Náray Erika, Mészáros Árpád Zsolt, Bereczki Zoltán).
 • Párbaj – Mercutio halála (Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Dolhai Attila).
 • Hogy mondjam el? (Mészáros Árpád Zsolt).
 • Bűnösök (Janza Kata, Csengery Ottília, Náray Erika, Mészáros Árpád Zsolt, Csuha Lajos).

2005 – Mindhalálig musical

 • Szívből szeretni (Janza Kata, Szinetár Dóra, Siménfalvy Ágota, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter).
 • Kisfiú (Mészáros Árpád Zsolt).
 • Árnyékdal (Mészáros Árpád Zsolt).
 • Szeret mind ki ismer (Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt).
 • A holnap hídja (Janza Kata, Szinetár Dóra, Siménfalvy Ágota, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter).
 • Lehetsz király (Remix, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt).

2006 - Rudolf maxi CD (Cosmopolitan melléklete).

 • Holnap hídja (Janza Kata, Polyák Lilla, Vágó Bernadett, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter).

2006 - Menyasszonytánc

 • Hová jutottunk? (Dézsy-Szíbó Gábor, Mészáros Árpád Zsolt).
 • Futni, menekülni – András dala (Mészáros Árpád Zsolt).
 • Rózsi és András duettje (Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt).

2008 - Abigél

 • Két szív (Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt).
 • Mondjon egy imát – Tercett (Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Balikó Tamás).

2010 - Rebecca

 • Nem szól szám… (Mészáros Árpád Zsolt).

2010 - Musical legendák

 • Gyere Álmodj! (Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Peller Anna, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Dolhai Attila).
 • Jekyll és Hyde: Eljött az óra (Mészáros Árpád Zsolt).
 • Godspell: Ha bármi bánt (Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté).

DVD

 • 2006 - Rómeó és Júlia – Benvolio szerepében.
 • 2007 - Musical karaoke – közreműködik: Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter.

Filmjei, televíziós szereplései[szerkesztés]

 • 2003 – Barátok közt – Csaba drogdílere,Major Attila – RTL Klub
 • 2000 környékén (pontos időpont nem ismert) – Víg-kend (műsorvezető) – Kölcsey TV, Nyíregyháza
 • 2000 – Kisváros – statiszta – M1
 • 2005 – BUÉK Sztárvarázs - Duna TV
 • 2006 – Barátok közt– Bauer Jani – RTL Klub - 2008-ban megjelent DVD-n
 • 2008 – A Stáb – rádiós - Nyíregyházi TV
 • 2008 – Musical slágerek – M1
 • 2008.12.31 – Herce-Hurca – Megyünk Óbudára (szilveszteri kabaré) - M1
 • 2009 – Tiszta kabaré - M1
 • 2009 – Miller koncert – vendég - M1
 • 2009.12.31 – Broadway Szilveszter – a Budapesti Operettszínház szilveszteri műsora - M1
 • 2010.06.27 - Szabadság, te szülj nekem rendet - Magyar Szabadság Napja - Közvetítés a gödöllői Grassalkovich Parkból - M2
 • 2012 - Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny – Duna TV
 • 2015 - Tabaluga c. rajzfilm főcímdala - M2
 • 2015 - Aranyélet 1. évad - tv-sorozat (4. rész) - Göndör - HBO[4]
 • 2016 - Kills on wheels - Tiszta szívvel[5]
 • 2016 - Aranyélet 2. évad - tv-sorozat (4. rész) - Göndör - HBO
 • 2019 - Jófiúk 1. évad - tv-sorozat (11. rész - kocsma tulajdonos - RTL Klub
 • 2021 - Jóban Rosszban - tv-sorozat - Tóth Lajos - Super TV2
 • 2022 - Örök hűség - film
 • 2024 - …a szomszéd tehene - tv-sorozat - Totya - RTL

Egyéb

Színházi szerepei[szerkesztés]

1989-től 2002-ig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, 2002-től a Budapesti Operettszínház tagja. Vendégművészként szerepelt – többek között - a Debreceni Csokonai Színházban, a Veszprémi Petőfi és a Pécsi Nemzeti Színházban is.

Premier dátuma Szerző: cím műfaj Rendező Szerep Színház
1990.04.07. Georg Büchner: Danton dráma Gaál Erzsébet nép Móricz Zsigmond Színház
1990.09.22. Szép Ernő: Patika vígjáték Schlanger András Fábián Móricz Zsigmond Színház
1991.06.27. Siposhegyi Péter: Trianoni emberek történelmi hullarablás Schlanger András Fiú A Móricz Zsigmond Színház előadása a Gyulai Várszínházban
1991.09.16. Szigligeti Ede: Liliomfi vígjáték Vas Zoltán Iván nincs adat (n. a.) Móricz Zsigmond Színház
1991.11.23. Romhányi József, Fényes Szabolcs: Hamupipőke zenés mesejáték Gellért Péter bohóc Móricz Zsigmond Színház
1991.12.06. Dürrenmatt, William Shakespeare: Titus Andronicus, avagy hogyan legyünk terroristák dráma Zsótér Sándor Chiron Móricz Zsigmond Színház
1992.02.16. William Shakespeare: Ahogy tetszik vígjáték Vas Zoltán Iván Denis Móricz Zsigmond Színház
1992.10.10. Móricz Zsigmond: Rokonok színmű Schlanger András fiatalember Móricz Zsigmond Színház
1992.11.14. Grimm: Jancsi és Juliska mesejáték Czeizel Gábor Jancsi Móricz Zsigmond Színház
1993.03.20. Dale Wassermann, Mitch Leigh: La Mancha lovagja színmű Vas Zoltán Iván n. a. Móricz Zsigmond Színház
1993.10.02. Füst Milán, Presser Gábor, Valló Péter: A sanda bohóc mesebohózat Várnai Vanda nép, ellenség, katonák Móricz Zsigmond Színház
1993.12.04. Nóti Károly, Fényes Szabolcs, Szenes Iván: Nyitott ablak zenés bohózat Koós Olga Gólya Móricz Zsigmond Színház
1994.01.15. Rákoss Péter, Bornai Tibor: Mumus mu-musical Avass Attila Marci Móricz Zsigmond Színház
1994.09.03. Krúdy Gyula: A vörös postakocsi Hangulat a régi Magyarországról Hegyi Árpád Jutocsa n. a. Móricz Zsigmond Színház
1994.10.15. Fodor László, Lakatos László, Fekete Mária: Kasszasiker, avagy kapom a bankot zenés komédia Kalmár Péter n. a. Móricz Zsigmond Színház
1994.11.12. Nemes Nagy Ágnes: Bors néni mesejáték Novák János n. a. Móricz Zsigmond Színház
1995.01.14. Peter Weiss: Jean Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, avagy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában színmű Telihay Péter n. a. Móricz Zsigmond Színház
1995.02.17. Jevgenyij Svarc: A hókirálynő zenés mesejáték Verebes István A mesemondó Móricz Zsigmond Színház
1995.03.10. Nyikolaj Gogol: A revizor szatíra Megyeri Zoltán pincér Móricz Zsigmond Színház
1995.10.12. Alfred Jarry: Übü király színházi játék Jékely Zoltán n. a. Móricz Zsigmond Színház
1995.10.28. William Shakespeare: A velencei kalmár vígjáték Telihay Péter Gratiano Móricz Zsigmond Színház
1995.11.18. Tolsztoj, Bródy Sándor: Fajnakó kalandjai mesejáték Hetey László, Lénert András Karabarabás Móricz Zsigmond Színház
1995.12.16. Dürrenmatt: Ötödik frank színmű Bagó Bertalan Herbert Móricz Zsigmond Színház
1996.05.04. Stone, Styne, Merill: Senki sem tökéletes, avagy nincs aki hűvösen szereti zenés játék Verebes István boj Móricz Zsigmond Színház
1996.09.18. Móricz Zsigmond: Tündérkert történelmi tanulság Rajhona Ádám Szilassy Móricz Zsigmond Színház
1996.12.07. Grünwald, Beda, Ábrahám: Bál a Savoyban operett Berényi Gábor Celestin Móricz Zsigmond Színház
1997.02.14. Remenyik Zsigmond: Vén Európa Hotel színmű Verebes István José Móricz Zsigmond Színház
1997.04.05. Edward Albee: Azt hiszem, megcsinálják!... thrillerke Verebes István Roger Móricz Zsigmond Színház
1997.05.17. Jaroslav Hasek, Verebes István: Svejk színmű Tasnádi Csaba csendőrjárőr Móricz Zsigmond Színház
1997.07.06. Alan Menken, Howard Ashman: Rémségek kicsiny boltja musical Tucker András Seymour Nap-Folt Produkció
1997.10.18. William Shakespeare: Hamlet dráma Verebes István 2. sírásó Móricz Zsigmond Színház
1997.11.28. Joseph Keringőzik: Arzén és levendula vígjáték Tasnádi Csaba Klein Rendőr Móricz Zsigmond Színház
1997.12.06. Szirmai Albert: Mágnás Miska operett Berényi Gábor Baracs István Móricz Zsigmond Színház
1998.03.21. Szép Ernő: Vőlegény komédia Cseke Péter (színművész) Zoli Móricz Zsigmond Színház
1998.06.12. John-Michelin Tebelak: Godspell musical Pinczés István n. a. Nap-Folt Társulat
1998.10.10. Faragó Béla, Mohácsi István, Mohácsi János: Krétakör- 1999. Színikritikusok díja, XVIII. Országos Színházi Találkozó - Fődíj, 2000. Miskolci Színházi Fesztivál – Fesztiváldíj színmű Mohácsi János (rendező) Zaharij Akidze, énekes Móricz Zsigmond Színház
1998 Zerkovitz Béla, Szilágyi László, Harmath Imre: Csókos asszony operett n. a. Dorozsmay Pista Torontói Magyar Színház
1999.01.08. Tenesse Williams: Az ifjúság édes madara színmű Bal József George Scudder Móricz Zsigmond Színház
1999.03.06. Galambos Péter: Senki földje színmű Galambos Péter Pislogó Móricz Zsigmond Színház
1999.04.15. Fazekas Mihály, Schwajda György, Móricz Zsigmond: Lúdas Matyi mesejáték Megyeri Zoltán Matyi Móricz Zsigmond Színház
1999.06.11. Brandon Thomas: Charlie nénje zenés vígjáték Megyei Zoltán Charlie Móricz Zsigmond Színház
1999.08.07. Maugham, Nádas, Szenes: Imádok férjhez menni vígjáték Horváth László Attila, Szalma Tamás ügyvéd Nyíregyháza
1999.09.18. Tóth Ede: A falu rossza folk musical Schlanger András Jóska Móricz Zsigmond Színház
1999.10.15. Kornis Mihály: Körmagyar komoly bohózat Telihay Péter a fiatal elvtárs Móricz Zsigmond Színház
1999.12.18. William Shakespeare: Tévedések (vígjátéka) vígjáték Simon Balázs rendőrbiztos Móricz Zsigmond Színház
1999 Keroul, Barré, Aldobolyi Nagy, Kazár: Léni néni énekes bohózat n. a. Armand Móricz Zsigmond Színház
1999 Tim Rice, Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár rockopera Molnár László Simon Musical Színház, Szolnoki Szabadtéri Színpad
2000.02.19. Csukás István, Bergendy István: Süsü, a sárkány zenés mesejáték Bodnár Zoltán királyfi Móricz Zsigmond Színház
2000.08.14. Eisemann Mihály, Szilágyi László: Én és a kisöcsém zenés játék Léner András William Andersen Móricz Zsigmond Színház
2000.09.22. Nyikolaj Erdman: A mandátum véres valótlanság Mohácsi János Kratyin, Narkisz Szmaragdovic fényképész Móricz Zsigmond Színház
2000.10.07. Divinyi Réka: Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona mesejáték Tóth Miklós Botor Móricz Zsigmond Színház
2000.12.16. Vajda Katalin, Valló Péter, Fábri Péter: Anconai szerelmesek musical Tasnádi Csaba Luigi del Soro Móricz Zsigmond Színház
2001.03.10. Perault: Csizmás kandúr mesejáték Játékmester: Puskás Tivadar a legkisebb fiú Móricz Zsigmond Színház
2001.08.10. Paul Portner: Hajmeresztő bűnügyi társasjáték Tóth Miklós Tony Whitcomb Nap-Folt Produkció
2001.10.19. McDermot, Rado: Hair musical Nagy Viktor (rendező) Berger Petőfi Színház, Veszprém
2001.12.15. Dés László, Geszti Péter, Békés Pál: A Dzsungel könyve zenés játék Krámer György Maugli Móricz Zsigmond Színház
2002.08.09. Páratlan Páros vígjáték Háda János Stanley Curtis Nap-Folt Produkció
2002.09.06. Zerkovitz Béla, Szilágyi László, Harmath Imre: Csókos asszony operett Réczei Tamás Dorozsmay Pista Csokonai Színház, Debrecen
2002.10.03. Leanord Bernstein, Stephen Sondheim: West Side Story musical Bagó Bertalan Riff Budapesti Operettszínház előadása a Thália Színházban
2002.11.22. Barrie, Leight, Charlap, Styne, Comden, Green : Pán Péter musical Csutka István Pán Péter Csokonai Színház, Debrecen
2002.12.21. Fenyő Miklós, Tasnádi István: Made in Hungária musical Tasádi Csaba Rikki, azaz amerika magyar hangja Móricz Zsigmond Színház
2003.04.16. Lévay Szilveszter, Michael Kunze: Mozart! - magyarországi ősbemutató musical Kerényi Miklós Gábor Mozart Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2003.05.03. Ivan Kušan: Galócza énekes komédia Tasnádi Csaba Borisz Mozsbolt, földmérő Móricz Zsigmond Színház
2003.09.20. Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical Horváth Patrícia Török János Móricz Zsigmond Színház
2003.12.13. Harvey Fierstein, Jerry Herman: Őrült nők ketrece musical Tasnády Csaba Jean-Michel, a fia Móricz Zsigmond Színház
2004.01.23. Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia - magyarországi ősbemutató musical Kerényi Miklós Gábor Benvolio Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2004.04.30. Michael John LaChiusa: Hello! Igen!? musical Böhm György Katona Budapesti Operettszínház, Raktárszínház
2004.09.18. Zerkovitz Béla, Szilágyi László, Harmath Imre: Csókos asszony operett Horváth Patrícia Dorozsmay Pista Móricz Zsigmond Színház
2004.12.18. Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről - ősbemutató zenés válóok Tasnádi Csaba Egri Péter Móricz Zsigmond Színház
2005.03.18. Alan Menken, Tim Rice, Howard Ashmann: A Szépség és a Szörnyeteg - magyarországi ősbemutató musical Böhm György Lefou, Gaston szolgája Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2005.08.19. Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia musical Kerényi Miklós Gábor Benvolio Szegedi Szabadtéri Játékok
2005.09.24. ifj. Johann Strauss: Dr. Bőregér operett Kerényi Miklós Gábor Frosch Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2005.10.04. Nicholas Wright, Oberfrank Géza: A Kis Herceg opera Böhm György Hiú Művészetek Palotája, Budapest
2006.03.17. Jávori Ferenc Fegya: Menyasszonytánc – ősbemutató klezmer musical Béres Attila András Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2006.05.26. Frank Wildhorn: Rudolf – ősbemutató musical Kerényi Miklós Gábor Rudolf Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2006.07.28. Frank Wildhorn: Rudolf – ősbemutató musical Kerényi Miklós Gábor Rudolf Szegedi Szabadtéri Játékok
2006 Kalózok popcorn opera n. a. John Alvarez Szabadtéri Színpad, Nyíregyháza
2007.03.29. Gary Adler, Michael Patrick Walker: Oltári srácok - magyarországi ősbemutató musical Somogyi Szilárd Luke Budapesti Operettszínház előadása a Thália Színházban
2007.12.14. Lehár Ferenc: A Víg özvegy operett Béres Attila Nyegus Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2008.03.27. Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél – ősbemutató musical Somogyi Szilárd Kuncz Feri Budapesti Operettszínház előadása a Thália Színházban
2008.06.24. Musical all night musical show n. a. n. a. Musical Company előadása a Bakáts-téri Szabadtéri Színpadon
2009.01.15. Parti Nagy Lajos - Darvas Ferenc: Ibusár - zenés változat ősbemutatója huszerett Béres Attila Kleisermann Mihály / Bajkhállóy Richard Budapesti Operettszínház, Raktárszínház
2009.07.15. Ács Bálint: A Tenkes kapitánya – ősbemutató musical Balikó Tamás Buga Jakab Siklósi Várszínház - Siklós, várkert
2009.10.09. Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Elisabeth musical Kerényi Miklós Gábor Luigi Lucheni Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2010.01.20. SingSingSing Musical Show 2 musical show Szakál Attila n. a. Petőfi Színház, Veszprém
2010.03.18. Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Rebecca - A Manderley-ház asszonya - magyarországi ősbemutató musical Béres Attila Jack Fawell Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2010.06.16. Queen: The Show must go on koncertshow n. a. Galileo, a főálmodozó POSZT, Pécs
2010.10.22. Fényes Szabolcs – Bacsó Péter - G. Dénes György: Szerdán tavasz lesz zenés játék Somogyi Szilárd Kis Flórián Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2010.12.17. Frank Wildhor: Rudolf musical Somogyi Szilárd Rudolf Nemzeti Színház, Pécs
2011.08.19. Claude-Michel Schönberg: Miss Saigon musical Kerényi Miklós Gábor Professzor Soproni Szabadtéri Színpad
2011.09.15. Claude-Michel Schönberg: Miss Saigon musical Kerényi Miklós Gábor Professzor Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2011.12.10. Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél musical Somogyi Szilárd Kuncz Feri MKB Aréna
2012.02.05. Böhm-Korcsmáros: Szép nyári nap (100. előadás) musical Somogyi Szilárd Kovásznai Ricsi – ünnepi műsorban szerepelt Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2012.03.23. SingSingSing Musical Show 3 musical show Szakál Attila n. a. Petőfi Színház, Veszprém
2012.03.30. Szörényi Levente-Bródy János: Veled, uram rockopera Somogyi Szilárd Orseolo Péter Budapesti Operettszínház előadása a Thália Színházban
2012.08.24. Claude-Michel Schönberg: Miss Saigon musical Kerényi Miklós Gábor Professzor Bajai Nyári Színházi Játékok
2012.10.20. Szörényi Levente-Bródy János: Veled, uram rockopera Somogyi Szilárd Torda táltos Budapesti Operettszínház előadása a Thália Színházban
2013.03.16. Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia musical Kerényi Miklós Gábor Benvolio MKB Aréna
2013.03.30. Tamási Áron - Tolcsvay László: Ördögölő Józsiás – ősbemutató rockoperett Somogyi Szilárd Bakszén, az ördögök hercege Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2013.05.31. Dave Stewart - Glen Ballard - Bruce Joel Rubin: Ghost - magyarországi ősbemutató musical Kerényi Miklós Gábor Carl Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2013.08.29. Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia musical Kerényi Miklós Gábor Benvolio Bajai Nyári Színházi Játékok
2014.01.18. Vajda Katalin, Fábri Péter: Anconai szerelmesek 2. - ősbemutató musical Tasnádi Csaba Luigi del Soro Móricz Zsigmond Színház
2014.03.07. Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő operett Verebes István Sergius Wladimir Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2014.07.18. Másik Lehel, Vizeli Csaba: Legénybúcsú – ősbemutató musical comedy Vizeli Csaba Tyutyu Magyarock Dalszínház, Csokonai Műzelődési Központ, Komárom
2014.08.21. Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Elisabeth musical Kerényi Miklós Gábor Luigi Lucheni Bajai Nyári Színházi Játékok
2014.09.26. Lévay Szilveszter, Michael Kunze: Mozart! (felújítás) musical Kerényi Miklós Gábor Mozart Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2014.12.29. Táncdalfesztivál anno zenés előadás Venyige Sándor n. a. Veres 1 Színház, Veresegyház
2015.03.13. Eisemann Mihály: Én és a kisöcsém zenés játék Réthly Attila William Andersen Budapesti Operettszínház
2015.07.10. Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél – szabadtéri ősbemutató musical Somogyi Szilárd Kuncz Feri Szegedi Szabadtéri Játékok
2015.07.17. Berkes Gábor-Pálvölgyi Géza: Újra itthon – hazatértem oratórium koncert fellépők: Janicsák Veca, Miller Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Zöld Csaba Papp László Sportaréna
2015.07.24. Eisemann Mihály: Én és a kisöcsém zenés játék Réthy Attila William Andersen Fertőrákosi Kőfejtő- és Barlangszínház
2015.09.18. Neil Simon: Női furcsa pár vígjáték Janik László Manolo Costazuela Veres 1 Színház
2015.11.28. Mészáros László, Galambos Attila: Gladiátor - ősbemutató[6] giga musical Pintér Tibor Carnifex Nemzeti Lovas Színház előadása a Papp László Sportarénában
2015.12.04. Jacobi Viktor: Sybill operett Szabó Máté Kormányzó Budapesti Operettszínház
2016.03.04. Lévay Szilveszter, Michael Kunze: Marie Antoinette - magyarországi ősbemutató[7] musical Kerényi Miklós Gábor XVI. Lajos Budapesti Operettszínház
2016.05.20. Jeffrey Lane, David Yazbek: Nők az idegösszeomlás szélén - magyarországi ősbemutató[8] musical Réthy Attila taxisofőr Budapesti Operettszínház
2016.08.12. Nacio Herb Brown, Arthuer Freed: Ének az esőben musical Harangozó Gyula (társrendező: Somogyi Szilárd) énekes Szegedi Szabadtéri Játékok
2016.10.21. Kocsis Tibor, Miklós Tibor: Lady Budapest (Tábori György Utazás című regénye alapján)[9] rockopera Somogyi Szilárd Szurov Budapesti Operettszínház
2017.03.31. Lehár Ferenc: A Víg özvegy operett Szabó Máté Nyegus Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad
2017.08.11. Alan Menken, Stephen Schwartz, Peter Parnell: A Notre Dame-i toronyőr magyarországi ősbemutató[10] musical Kerényi Miklós Gábor Clopin Trouillefou Szegedi Szabadtéri Játékok
2017.10.27 Ken Ludwig: Hajszál híján Hollywood[11] komédia Szurdi Miklós Richard Veres1Színház
2017.11.14 Vizeli Csaba (Varga Zsolt ötlete alapján): Retropoly - ősbemutató[12] musical / vígjáték Vizeli Csaba Szamuráj Magyarock Dalszínház
2018.07.26 Másik Lehel, Vizeli Csaba:A púpos[13] musical Bakó Gábor, Vizeli Csaba Henri de Lagardére lovag – A púpos Magyarock Dalszínház
2018.08.24 Szörényi Levente, Bródy János: István, a király[14] rockopera Székely Kriszta Bese, magyar főúr Bajai Nyári Színházi Fesztivál
2018.11.03. Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél musical Somogyi Szilárd Vitay tábornok Budapesti Operettszínház
2018.11.30. Fényes Szabolcs - Harmath Imre: Maya [15] operett Réthly Attila Gorilla / Bambó, zenebohóc Budapesti Operettszínház
2019.01.19. Bolba Tamás - Szente Vajk - Galambos Attila: Csoportterápia [16] mjúzikelkámedi Tasnádi Csaba Lajos Veres 1 Színház
2019.07.12. Kálmán Imre: Csárdáskirálynő operett Vidnyánszky Attila Eugen von Rohnsdorff főhadnagy Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2019.08.30. Pécsváradi Zoltán-Vizeli Csaba: Czibor, a rongylábú [17] musical író Magyarock Dalszínház
2019.09.14. Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia [18] musical Kerényi Miklós Gábor Lőrinc barát Papp László Budapest Sportaréna

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mészáros Árpád Zsolt 23 év után távozik a Budapesti Operettszínházból! (magyar nyelven). musicalinfo.hu. (Hozzáférés: 2024. március 23.)
 2. Archivált másolat. [2013. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. április 4.)
 3. Kétszer is eljegyezte Brigit. Story 2016. szept. 1.
 4. [1]
 5. [2]
 6. Archivált másolat. [2015. december 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. november 29.)
 7. Archivált másolat. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. február 25.)
 8. Archivált másolat. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. február 25.)
 9. Archivált másolat. [2016. augusztus 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 1.)
 10. Archivált másolat. [2017. augusztus 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. augusztus 9.)
 11. Archivált másolat. [2017. október 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. október 6.)
 12. Archivált másolat. [2017. november 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. november 11.)
 13. Archivált másolat. [2018. június 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. június 16.)
 14. Archivált másolat. [2018. június 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. június 16.)
 15. Archivált másolat. [2018. december 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. december 7.)
 16. Archivált másolat. [2018. december 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. december 7.)
 17. Archivált másolat. [2019. szeptember 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. szeptember 7.)
 18. Archivált másolat. [2019. július 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. július 10.)

További információk[szerkesztés]