Polgár Odett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Odett
Életrajzi adatok
Születési név Polgár Odett
Született 1988. szeptember 8. (35 éves)
Zalaegerszeg
Pályafutás
Műfajok pop
Aktív évek 2005
Hangszer énekhang
Tevékenység énekes
A Wikimédia Commons tartalmaz Odett témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Polgár Odett, művésznevén Odett (Budapest, 1988. szeptember 8.) magyar énekesnő és zeneszerző; a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel. Apja Polgár Péter zeneszerző-gitáros-producer.

Élete[szerkesztés]

Általános iskolai tanulmányait a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában végezte, majd a szintén megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium diákja lett. A középiskola után a fővárosba vitte a sorsa. A MODART iskola hallgatója volt (divattervezést tanult), ám tanulmányait nem fejezte be.

Zenei karrier[szerkesztés]

2005-ben 17 évesen jelentkezett a TV2 zenei tehetségkutató műsorába, a Megasztárba. Első albumát 2008-ban az Odett és a go girlz! zenekarral adta ki Takáts Eszter és Varga Zsuzsa közreműködésével. 2010-től szólókarrierbe kezdett és ki is adta a kislemezét Pötty a kockán címen. Itt már csak simán Odett néven mutatta be és a dalokat Müller Péter Sziámi és Polgár Péter írta. Első, nagylemezét a Hanyatt, homlok, egyenest 2011-ben adta ki. Ez a lemeze tette őt híressé. Hanyatt című száma az albumról hónapokig szerepelt a Petőfi Rádió TOP-listáján, sőt a lemez 2013-ban a Fonogram-díjat is érdemelt. Következő nagylemezét 2014-ben adta ki Csillagtérkép címen. 2013-ban szerepelt A Dalban a Ne engedj el című számával a elődöntőig jutott. 2016-ban is szerepelt A Dalban, ahol a Stardust számával a válogatón kiesett. 2018-ban ismét szerepet benne, az Aranyhal című dalával ismét az elődöntőig jutott. Továbbá a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon volt a nemzetközi zsűri egyik magyarországi tagja Pierrot, Milkovics Mátyás, Hrutka Róbert és Fábián Juli mellett. HBO saját gyártású sorozatának a Társasjátéknak főcímdalát illetve a WestEnd reklámok zenéjét énekelte el. 2018-ban a Sztárban sztárban is szerepelt, ahol a 2. élő show után távozott.

Diszkográfia[szerkesztés]

Források[szerkesztés]