Jóban Rosszban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Jóban Rosszban
Műfaj dráma, szappanopera, sorozat

Író Goda Krisztina
Zakál Edit
Keil Zsófia
Rendező Pajer Róbert
Soós Péter
Zilahy Tamás
Völgyi Balázs
Kubinszky Péter

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Részenkénti játékidő 45–50 perc
Sugárzás
Eredeti adó

TV2 (2005-2016)

Super TV2 (2016-)
Eredeti sugárzás kezdete2005. január 23.
Státusz adásban
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (jelenleg)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott. (ritkán)
További információk

A Jóban Rosszban[1] napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdett el forgatni az Interaktív Kft. a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódik, és témája leginkább az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők élete.

A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a sorozatról, csak annyit lehetett tudni, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, a A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható. Az első, bevezető részt vasárnapi főműsoridőben adták, amely kétszer olyan hosszú volt, mint egy átlagos félepizód, és azt a célt szolgálta, hogy a nézők megismerkedjenek az alaphelyzettel és konfliktusokkal, valamint a szereplőkkel.

A szappanopera 17 állandó szereplővel indult, akiket 900 jelentkező közül választottak ki. Érdekesség, hogy a válogatásokban Somorjai Tibor is részt vett, aki az RTL Klub napi sorozatának egykori főszereplője volt.

A Jóban Rosszban – hasonlóan nagy vetélytársához, a konkurens csatornán futó Barátok közthöz – szintén minden hétköznap látható volt. A sorozatot sokáig 19.05 körül sugározta a TV2, de az RTL Klub bon akkor még futott a Te vagy az életem című sorozat meggyengítette a nézettségét ezért 19.50-re tették át. A későbbiekben a kora estéktől a kora éjszakai időpontokban sugározták. A FEM3 csatorna 2010. januári indulása óta kezdte el vetíteni, de később abbahagyták. 2012 novemberétől dél körül a Super TV2-n is megtekinthetőek voltak az aznapi részek. 2016. augusztus 29-től már csak a Super TV2-n látható 20.15-től.[2] 2017. november 20-tól dupla részt adnak ezért a kezdési időpontja átkerül 19:50-re. A premier előtti rész pedig 12:00-tól látható szintén a Super TV2-n.

Főcímdal[szerkesztés]

A főcímdalt a csatorna Megasztár című népszerű tehetségkutató műsorának első és második szériájában versenyzett testvérpár, Tóth Vera és Tóth Gabriella énekelte. Az újabb főcímet a negyedik szériája versenyzője, Bencsik Tamara és a Back II Black énekese Bebe adja elő.

Helyszín[szerkesztés]

A belső felvételek többségét Budapesten, a X. kerületben található stúdióban készítik. A stúdió a Csillagvirág utcában[3] található, innen kapta nevét a sorozat fő helyszíne, a klinika. A külső jeleneteket Nagykovácsin veszik fel: ott van a kórház (kastély), a rendőrség, a Bodolai-lakás, az iskola, a polgármesteri hivatal és több sorozatbeli „utca”. A kastély címe: Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 2.

Csillagvirág klinika[szerkesztés]

A Csillagvirág Klinikát Csillagkúton, egy Budapest-közeli kitalált kisvárosban hozta létre két orvos, dr. Pongrácz Péter, kardiológus, univerzális sebész és húga, dr. Pongrácz Réka († 2009) belgyógyász.

A kórháznak már több tulajdonosa is volt. A tulajdonosok jelenleg a következők: Faragó Róbert (60%), Önkormányzat (20%), Faragó Melinda (10%), Pongrácz Barbara(10%)

Vezetősége: dr. Pongrácz Péter (igazgató, főorvos), Faragó Alex (társigazgató), Fehér Roland (gazdasági igazgató)

Orvosok: dr. Pongrácz Péter (főorvos, sebész, szívspecialista), dr. Kardos Zoltán (szülész-nőgyógyász), dr. Nemes Viktor (általános sebész), dr. Steiner Dóra (orvos), dr. Földesi László (traumatológus), dr. Lackner Gusztáv (altatóorvos), dr. Horvát Veronika (orvos), dr. Fellegi Bálint (pszichológus), dr. Kincses Patrícia (orvos)

Nővérek: Oravecz Fanni, Hollai Tünde, Annamari, Viki, Gáspár Kinga, Rita, Krasznai Ági

Egyéb dolgozók: Galambos Gyöngyi (recepciós), Hunyadi Károly (büfés), Bodolai András (biztonsági őr), Barta Enikő (HR-es)

Eredeti szereplők[szerkesztés]

Dr. Pongrácz Péter, dr. Pongrácz Réka, Nemes Lenke, Káldor Margit, Dr. Nemes Viktor, Bóta Judit, Pongrácz Barbara, Nemes Viola, Nemes Dávid, Vidovszky Nándor, Várnagy Előd, Juhász-Nagy Rozália, Galambos Gyöngyi, Zimányi Elvira, Ekler Laura, Ekler Klára

Főszereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Egyéb információ
Dr. Pongrácz Péter Gazdag Tibor A Csillagvirág Klinika igazgató főorvosa, kardiológus, szívsebész, szívspecialista. 2010-től rezidens, de természetesen nem maradt az sokáig, 2011 februárjában visszakapta szakorvosi státuszát, majd 2011 júniusában ismét igazgató főorvos lett. Pongrácz Réka testvére. Előd és Baranyai „álrendőr” rengeteg merényletet követtek el ellene. Veseátültetett. 2010-ben Elődék elrabolták és 6 hétig fogva tartották egy pincében. Amnéziásan került elő a pincéből, de felépült és bosszút állt Elődön. Alexát egy autóbalesetben „elveszti”, de Mónika nővér mellett ismét boldog lesz. Nem bírja elviselni, sőt ideges tőle, hogy a másik lánya, Betty Balázzsal jár. Nemrégiben szívinfarktust kapott. Alexa (valószínűleg érdekből) megkéri Pétert, hogy legyen a férje, ám többször is megmérgezi a CT-lopás végett. Péter végül megbocsájt Alexának, de a nőt később megölik és ismét Mónikával jön össze.
Pongrácz Barbara Legerszki Krisztina (Mészáros Kitty) Pongrácz Péter lánya, a Kékmacsek volt pincérnője, a kisboltnak felerészben tulajdonosa, Betty Tanakis féltestvére, Várnagy Előd volt felesége, Pongrácz Réka unokahúga, Bencsik Bea mostoha unokanővére a White Roll tulajdonosa. Előd egyszer - dulakodás közben - véletlenül hasba lőtte, majd Roland helyett fel is robbantotta. Előd Péter ellen tervezett merényletet, elvágta a kocsija fékolajvezetékét, de az autóban Alexa és Barbara ültek, amivel felborultak, mindketten életveszélyesen megsérültek, ám ő mégis visszament hozzá. Később elválik Elődtől. Majd Roland asszisztense lesz, idővel újra fellángolnak közöttük az érzelmek és össze is költöznek. Miután megtudja, hogy Roland maffiavezér, szakít vele. Azután Gergővel jön össze, de rájön, hogy a fiú túl fiatal hozzá. Utána húgával együtt le akarja buktatni a maffiát, de ez végül balul sül el. Roland hogy megvédje az embereitől, kénytelen börtönbe juttatni testvérével együtt. Miután elege lesz az ott uralkodó terrorból, drogot kezd el teríteni, aminek segítségével lesz egy szép kis csapata, akik segítségével megvédheti magát és a testvérét. Később Roland Bettyvel együtt kihozza a börtönből, majd újra egymásra találnak. Össze is házasodnak, támogatja a férjét, és Roland sok alvilági részletbe beavatja. Miután Roland lebukik a maffiával, kénytelen elhagyni Csillagkutat. Barbara teljesen összeomlik, nehezen tudja feldolgozni kisbabájának elvesztését és férje hiányát. Később egy imidzsfilm forgatása kapcsán összegabalyodik Zsenivel.
Keller Márk Sipos Csaba A volt polgármester Csillagkúton. Fehér Roland közbenjárásával szerezte meg ezt a pozíciót. Majd a gazdasági igazgató lett. Miután Roland vissza jött kirugta. Közben Betty-vel kezdett el járni. Miután Betty eltűnt övé lett a Csillagszem.
Bodolai András (Bandi) Tóth Roland Bodolai Böbe férje, Szabi és Orsi édesapja. Igazi régimódi családfő, ragaszkodik az Erdélyben felvett szokásaihoz. Gyerekeivel keményen bánik, főként Szabival, ugyanakkor jószívű és hihetetlen humora van. Kezdetben a kórházban dolgozott szerelőként, majd biztonsági őr lett.
Bodolai Erzsébet (Böbe) Cseke Katinka Bodolai Bandi felesége, Orsi és Szabi édesanyja. Fodrásznak tanult, ám szakmájában nem tudott elhelyezkedni, így egy darabig házvezetőnőként dolgozott. A kisbolt résztulajdonosa, naiv, hiszékeny, kedves, jószívű de pletykás. Néha sárkányként viselkedik. Indul a polgármester címért, mint Vaslady, de visszalépett a támadások miatt.
Bodolai Orsolya Braghini Rozina (Vágvölgyi Lilian) Böbe és Bandi lánya, Szabi nővére. Tanuló, Svéd egykori menyasszonya. Elvesztette gyermekét, szüleivel megszakított minden kapcsolatot. Később hazatért. Elutazott Pakisztánba új szerelméhez. Megint visszatért Bodolaiékhoz. Bébiszitterként vigyázott Lucára és együtt tanultak. Józsi eljegyezte, de Vera visszatérése után szakítottak, de Lucával továbbra is jó kapcsolatot ápolt. Mikor Vera, a szekta befolyása alatt állva el akarta rabolni a kislányt, hogy kiválasztottként ő vezethesse őket a megtisztuláshoz, az örök fényességbe, Orsi nyomozásba kezdett, ám először senki nem hitt neki, mindenki azt képzelte, hogy a féltékenység miatt lát rémeket, de később Szilárd, a kórház pszichiátere már lehetségesnek tartotta, amit a lány mesélt, így együtt végül megmentették a kislányt.
Faragó Alex Kiss Ernő Zsolt Meli bátyja. A kórház részigazgatója. Ellenszenves, a kollégái nem szeretik. Enikővel jár.
Barta Enikő Bugár Anna Szlávik szeretője, majd Szlávik szakít vele. Később a kórház HR-ese lesz. Viktorral, majd Alexszel kezd el járni.
Dr. Nemes Viktor Jánosi Dávid Sebész, Lenke első házasságából született fia, Horváth Vera mentora és exbarátja. Anyját, Lenkét Ibolya megölte. Verát a karantén alatt megcsalta, mert (részegen) lefeküdt Dórával, de Vera megbocsátott neki. Végül Luca miatt szakítottak. Péter egy félreértés miatt kirúgta, de később visszavette. Indult az igazgatói posztért, majd Péter igazgatóhelyettesé titulálta. Feleségül akarja venni Szilárd nővérét, Szabinát, de neki csak a pénze kell.
Dr. Horváth Veronika Kondákor Zsófia A kórház rezidens orvosa. Dr. Kalem József volt felesége. Nagyon erőszakosan aggódott Lucáért. Lux Endre a pályaudvaron elrabolta, és fogva tartotta az egyik őrsben. Mivel férje nem tartotta be Endre ígéretét, internetes élő adásban az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. Később kiderült, hogy mégsem halt meg, csak a szekta átmosta az agyát, hogy nekik segítsen megszerezni Lucát. A terve majdnem sikerült is, de Orsi lebuktatta őket. Endre halála után katatón állapotba került. Miután ebből sikerült kizökkenteni, több öngyilkossági kísérlete is volt. Miután a gyámügy Józsinak ítélte Lucát, a férfi elhagyta őt és elköltözött a kislánnyal. A csalódásokat követően hazaköltözött a szüleihez Erdélybe, ám később visszatért Csillagkútra és a kórházba is, ahol Péter örömmel fogadta hírt, miszerint újra munkába áll. Beleszeret a csapos Laciba a Barlangból. Végül félreértés miatt szakítanak, majd ezek után Misinél talál boldogságra.
Dr. Kincses Patrícia Nagy Katalin Új rezidens a kórházban, akinek Vera a lett mentora. Előbb Kardossal, majd Szilárddal jött össze. Alex miatt egyre ellenszenves lett és szakított Szilárddal. Később Viktor lett a mentora.
Dr. Varga Emőke Angyal Anita Új orvos a kórházban, aki Dóra helyett lett. Miután Dórit visszeveszik nem rúgják ki. Miután a vámpír megtámadja szabadságot vessz ki.
Dr. Fellegi Bálint Beszterczey Attila A kórház új pszihiátere. A Bervicz klinikáról jött át.
Balogh Zsolt "Zseni" Szőke Richárd Fiatal vállalkozó, aki a borászat világában tevékenykedik. Alapvetően jószándékú, laza és vagány. Célja, hogy mindenáron felfuttassa borászati cégét és átvegye a Macsekot. Jó barátja Meli és Deka. István Glasgow-ba ment, így odaadta a Macsekot.
Faragó Melinda Tóth Zsiga Nóra Egyetemi hallgató, aki feltűnően sokat ad magára. Elkényeztetett; általában minden az ölébe hullik szülei jóvoltából. Nem rosszindulatú, de sokszor cinikus, fölényes stílusú. Viszont határozott, magabiztos fellépésű lány. Eleinte szerelmes Zsenibe, de a fiatalember nem viszonozza érzéseit. Később Révész Milánnal alkot egy párt, de később szakítanak.
Marosi Dániel "Deka" Takács Zalán Gyerekkori barátja Melinek, akibe szerelmes a kezdet kezdete óta, ám a lány mit sem sejt érzéseiről. Jólelkű, kicsit esetlen, nem túl magabiztos fiatalember. Édesanyja cégénél munkálkodik.
Bodolai Szabolcs Timon Barna Böbe és Bandi fia, Orsi öccse. Tanuló, nehézkesen barátkozik, a tanárokkal se jön ki. Volt már néhány stiklije, többek között az, hogy Biggel barátkozik és összeverekedett Gergővel. Legnagyobb barátja Tamás atya volt, de ő sajnos meghalt egy villámcsapás által. A vágya, hogy elutazhasson Ausztráliába, Magdikához, ami valószínűleg nem fog neki sikerülni. Bigék akarták bevonni az áramlopásba, úgy, hogy falaznia kellett. Elbizonytalanodott, de végül belement, csakis azért, hogy kimehessen Magdikához. Ki akart szállni, mert tudta, hogy ez bűncselekmény. Bigék nem engedték és rosszul lett az áramütés miatt. Büntetése az volt Böbiék részéről, hogy két hétig otthon kellett dolgoznia. Beleszeret Kinga nővérbe a kórházból, mialatt ott dolgozik apja kisinasaként, de a lánynak már van barátja és kedvesen, de lepattintja. Emiatt a fiú először összeszakad, szomorú, de Orsival remekül megértik egymást és a lány helyretette, azóta érettebben kezeli a dolgot. Barátnője Révész Bori, modell. Szabi egyszer belezuhan egy szakadékba, eltöri a lábát, egy titokzatos idegen pedig egy barlangba viszi és próbálja meggyógyítani. Kiderül, hogy a jószándékú idegen fél az emberektől, és nomád életmódot folytat. Szabi csak remetének hívja.
Révész Bori Kárpáti Rebeka Szabi egy szórakozóhelyen fut vele össze először, amiből elég hamar szerelem kerekedik. Bátyjával együtt szüleiktől hamar elköltöztek az állandó veszekedések miatt. Modellként dolgozik.
Révész Milán Adányi Alex Fotósként dolgozik, húgával együtt költözik Csillagkútra. Később összejön Bartos Katával, az újságírónővel. Majd Melivel, de vele is szakított, majd Tündével is. Jelenleg szingli.
Fehér Roland Suhajda Dániel Volt Maffiafőnök, a Csillagvirág Klinika gazdasági igazgatója és többségi tulajdonosa. Fehér Richárd fia, Pongrácz Péter keresztfia, Bencsik Bea volt férje. Csalta Beát Barbarával, régi szerelmével. Konráddal megöleti az apját, Elődöt pedig bérgyilkossal betonba önteti és a folyóba dobatja. Nagybátyja, Konrád az alvezére a maffiaszervezetben. Barbaráékat kénytelen börtönbe juttatni, hogy megvédje saját embereitől, akik bosszút akarnak állni, mert le akarták leplezni a maffiát. Később segít nekik drogot teríteni a börtönben. Csapatával együtt lekapcsolta a Csillagkútra érkezett lánykereskedő banda egy jelentős részét. Új riválisa az Amerikából visszatért Vidovszky Nándor, aki megszerezte a polgármesteri címet és a cél érdekében nem riadt vissza semmitől. Végül egy tökéletesen megtervezett színjátéknak köszönhetően legyőzi Nándit, aki elmenekül Csillagkútról. Miután Milán feldobja a rendőrségen az egész szervezetet, kénytelen elhagyni a várost. Később visszatér Csillagkútra, mint Bogdánék segítőtársa. Közben megtudja, hogy Barbara Zsenivel kavar és elkezdi fenyegetni Zsenit. Az ügyészséggel kötött vádalkunak köszönhetően szabad ember lesz és visszaköltözik Csillagkútra. Majd újra ő lesz a gazdasági igazgató a Csillagvirág Klinikán. Konrád bosszút akar állni Aliz miatt, de Roland végez vele.
Tarnai Tünde Bogdányi Titanilla Csillagkút melleti város alvilági vezetője. Konrádékkal megállapodást kötött, mert úgy tudta, hogy Roland háta mögött terjeszkednek. Milánnal járt hosszabb ideig, de Milán egy Vali nevű nővel csalta, ezért szakítottak. Megpróbált bosszút állni, de Alizék rájöttek a tervére és megszakították vele a közös munkát. Ezután elhagyta Csillagkutat. Majd Roland hívására visszajön.
Dr. Steiner Dóra Végh Judit Sebész, szép és kivételesen okos lány, szakorvosként dolgozik a klinikán. Egyszer beleszeretett Viktorba, akivel hamar véget ért a kapcsolata. Azóta éli a szingli lányok életét, bár még mindig rosszul érinti, ha egykori szerelme más felé tekintget. Komoly megpróbáltatásokon ment keresztül betegsége miatt, de szerencsére mindenki segítette, így sikerült legyőznie a gyilkos kórt. Egy időre külföldre utazott. Dénessel élt együtt, aki nehezen, de végül Kardos Zoli és Nemes Viktor segítségével megkérte a kezét. Ám az idill nem tartott sokáig, mert a berlini orvostudományi konferencián nagy sikert arattak Kardos Zolival, a Csillagvirág Klinika nőgyógyászával, és a nagy ünneplés közepette összegabalyodnak. Mindkettőjüknek hatalmas bűntudata van és emellett még bizonytalanok is: bár Dóra Dénessel akarta leélni az életét, ez nem lehetséges, mert Dénes megtudta az igazságot és elhagyta Csillagkutat. Később Dóra mégis összejön Zolival.
Dr. Kardos Zoltán Marton Róbert (Debreczeny Csaba) Szülész, nőgyógyász, a kórház résztulajdonosa. Bencsik Ádám és Bea nevelőapja, Buzsáki Lili édesapja. A maffia pályázik a kórházi tulajdonrészére, két lányát már háromszor elrabolták. 3 felesége is volt: Pongrácz Réka, Káldor Margit és Betty Tanakis. Jelenleg egyedül él. Jóhiszeműen kórlapokat hamisított meg, hogy segítsen Zsanettnak, ami miatt elbocsátották. Később visszavették. Dórival is ágyba bújt németországi előadásuk alkalmával. Később összejön Patríciával, de akkor jön rá, hogy Dórát szereti.
Oravecz Fanni Bálizs Anett A kórház főnővére. Talpraesett, céltudatos személyiség, aki igen komolyan veszi a feladatait, és kiválóan megállja a helyét a kórházban. Nehezen viseli, ha irányítani próbálják vagy ha beleszólnak az életébe. Saját maga néz szembe a problémákkal, és tartja kézben a dolgokat. Korábban ádáz ellensége volt a nővéreknek, leginkább Elvirának, amíg Fehér Konrád besúgója, egyben szeretője volt. Majd Szlávik nyomozóval alkottak egy párt, aki feleségül akarta venni, de végül útjaik különváltak. Később Halász Kristóffal szerettek egymásba, akivel komoly kapcsolatot alakítottak ki. Kristóf megkérte a kezét, és már az esküvőt tervezték, ám mivel a fiú bekerült a tanúvédelmi programba, kénytelen volt elhagyni a lányt, és külföldre költözött. Fanni jó kapcsolatot ápol a Halász családdal, Gyöngyivel és Mónika nővérrel.
Galambos Gyöngyi Madár Veronika A kórház recepciósa. Régebben a Kék Macsek pincérnője volt Barbarával együtt. Kollégái szeretik, lehet rajta és a viccein is nevetni, igazi spirituális egyén, nagy pletykás. Emil felesége volt. Nagy álma, hogy gyereket szülhessen, amit Emil nem adhatott meg neki, mert nemzőképtelen, ezért levélben szakított vele a férfi, és Caracasba költözött. Majd Misibe szeretett bele, de elhagyta.
Krasznai Ági Papp Annamária A kórház új nővére. Alex és Enikő beépített embere volt, miután ne akart nekik engedelmeskedni.
Hunyadi Károly Cs. Németh Lajos Dr. Kalem József orvos nagyapja, a kórház büfése. Jóban van a Bodolai családdal, Bandi mentette meg az életét egyszer, amikor a zöldségesnél stroke-ot kapott. A Bodolai család alatt lakik Jenővel és Gabival. Rózsika halála eleinte teljesen kiborította, de végül túllépett rajta. Eléggé megviselte, hogy Józsi Lucával együtt Budapestre költözött, mert a gyámügy alkalmatlannak találta Verát mint nevelőanyát Luca számára, és Józsi csak akkor tarthatta meg a kislányt, ha elválik Verától. Úgy érezte, senki nem érti meg, még a kórház szakképzett orvosai sem, akik szerinte átsiklanak rossz egészsége felett. Szórólapot kap egy Medikomágnes nevű cégtől, az ingyenes szűrésre el is megy, hiába óvják barátai. „Sorsoláson nyer egy 1,5 milliós mágneses energiafotelt”, vagyis egy olcsó sima irodai karosszéket, amit csak akkor kap meg, ha 400 000 forintért megvesz még néhány értéktelen vackot. Természetesen bedől a trükknek, de Szabi és Orsi a rendőrséghez fordulnak, ahol megkezdik a nyomozást az ügyében. A Bodolai gyerekek gyűjtést szerveznek neki, hogy visszakapja a pénzét, és a célt hamar el is érik, s úgy határoznak, létrehoznak egy alapítványt, amibe a médiát is bevonják. Később összejön Évaval és össze házasodnak.
Bogdányiné Vajda Éva Pásztor Edina Éva egy elvált anyakönyvvezető, aki a boldogságot Károly bácsi oldalán találja meg. Bogdányiné visszatérő alkohol problémákkal küzd, de Károllyal nagy szeretetben élnek és ez átsegíti a gondokon. Éva nagyon szeret táncolni és az egyedüli vágya az, hogy nyugodt, boldog életet élhessen Károllyal.
Szlávik Jenő Bozsó Péter Hadnagy, (magán)nyomozó. A Halász család bizalmasa volt, közben senki nem tudta, hogy a hátuk mögött Szilva szeretője volt. Egykori barátnője a sorozatgyilkos Ibolya volt. 2011. augusztus 22-én elhagyta Csillagkutat és Bécsbe utazott. A rendőrségtől eltávolították. Később visszatért magánnyomozóként. Fannival járt egy ideig. Majd visszavették rendőrnek. Fanni kezét megkérte, de ő ezt elutasította. Azóta boldog párkapcsolatban él kolléganőjével, Gabival, akivel eleinte ki nem állhatták egymást, ám később ez szerelemmé alakult. Ottó legjobb barátja.
Müller Ottó Posta Lajos Elvira férje, Jenő legjobb barátja. Százados, nyomozó, „külsős FBI-ügynök”. Részt vett ugyanis egy programon - Amerikában.
Nagy Gabriella Pikali Gerda Rendőr százados volt a Fejér megyei kapitányságon. Egy közös bűnügy nyomozásának idejére Csillagkútra helyezték át, később végleg átkérte magát és Csillagkúton maradt. Kezdetben rivalizált Szlávikkal és Müllerrel. Később összebarátkozott Szlávikkal, akivel azóta egy párt alkotnak.
Halmos Adél Nagy Rebeka Nagy Gabriella lánya. Egy bajkeverő lány.
Garai Miklós Quintus Konrád rendőrezredes, a csillagkúti rendőrőrs vezetője. Akadékoskodó, ellenszenves alak.
Eszes Tibor Kató Balázs Karrierista rendőr, Ottó segítőtársa, később – sorozatos baklövései miatt - lefokozzák és nyomozó helyett járőr lesz. Majd segít a lánykereskedő bandának és majdnem börtönbe került, de lebuktatta őket így nem került oda.

Mellékszereplők[szerkesztés]

 • Kollár Mihály: Volt étterem-tulajdonos, Elvira unokatestvére. Előbb Gyöngyivel, később Verával kezd el járni. - Nagy Balázs
 • Brenner Lászlóː A Barlang Kocsmárosa. Horváth Veronika exbarátja. - Matus Gábor
 • Gáspár Kinga: Nővér. Szabi merész álmokat kergetett vele kapcsolatban, aztán csak a portréját tudta megfesteni, de Kinga kedvesen a tudtára adta a fiatal fiúnak, hogy ők csak barátok lehetnek, egyébként is van párja. Ám később ennek ellenkezőjét mutatja Szabi irányába, miután a fiú festményeivel sikeres kiállítást tudhat magáénak, viszont ekkor már Szabi utasítja vissza őt a Borival való boldog párkapcsolatára hivatkozva. – Szabó Dóra
 • Kovács Imre: rendőrőrmester. Veseelégtelensége miatt csak a szervátültetés mentheti meg az életét. Sorsa elhagyott fia kezében van. – Noé Viktor
 • Dr. Lackner Gusztáv, altatóorvos, természetgyógyász. – Malik Márk
 • Faragó Róbert: Meli édesapja. A profi, céltudatos üzletember először a Kék Macsek felének megszerzésére ad pénzt Melinek, majd később a Csillagvirág Klinikát vásárolja fel, aminek az élére fiát, Alexet nevezi ki. – Frenkó Zsolt
 • Anikó: Deka szerelme. Előtte Matyival járt, de az a kapcsolata elhidegült, csak azért maradt mellette, mert zsarolta őt. – Cap Júlia

A 2010 és 2018 között távozott szereplők[szerkesztés]

 • Volosinovszky György - Bencsik Ádám: Elmenekül Csillagkútról, magára hagyva Beát. Franciaországban előbb idegenlégiós, majd orvosnak tanul.
 • Bicskey Zsófia Anna - Bencsik Bea: Amint Roland megcsalta őt, azonnal elment Ádám után Franciaországba, sikeres modell lett belőle.
 • Bodor Géza - Budai Krisztián: Csillagkút volt polgármestere. A feleségét, Balatoni Andreát rendszeresen verte, míg az elhagyta Fürediért, aki a polgármesteri széket is megszerezte tőle. Bosszút akart állni, de végül magát sikerült felrobbantania, amit viszont túlélt könnyű sérüléssel. Később bosszút állt a Füredi családon, de végül Konrád lelőtte.
 • Jánosi Ferenc - Kósa Bálint/Kulcsár Botond: Autóbalesetben meghal. 2015 júliusában, a 2646. részben Tárkány Máte néven újra visszatért a sorozatba, az önkormányzat (értsd: Vidovszky Nándor) megbízottjaként, kórházi felügyelőbiztosként. Péter helyére pályázott, de nem írta alá a szappanokról szóló papírt és Nándi kirúgatta, mert botrány lett belőle.
 • Rácz doki (ismeretlen színész): Ő bizony nem a Csillagvirág klinika orvosa. Elveszítette orvosi engedélyét (valószínűleg eutanázia miatt), elkezdett feketén dolgozni, így került kapcsolatba Várnagy Előddel. Ő gondoskodik a fogva tartott Pongrácz Péternek vesedialízisről, később vesét is szerez neki, amit végül Betti miatt nem kapott meg...
 • Szimat rendőrszázados, nyomozó – „Kuba”, malinois belga juhászkutya, akit Agárdi agyonlő. Szlávik sokáig siratja.
 • Száraz Dénes - Falvai Tamás atya: Katolikus pap, Betty szerelme, őáltala javul meg Szabi. Elhagyja Csillagkutat, de 2011 májusában visszatért. Ő adná össze Bettit és Zolit. Amikor éppen szentesítette volna a házasságot, kirohant a templomból és Betty szeme láttára agyoncsapta egy villám (azonnal meghalt).
 • Damu Roland - Várnagy Előd: A sorozat rosszfiúja, 2011. január 12-ig. A TV2 megszüntette szerződését bírósági ítélete miatt. Szikszai Rémusz vette át a helyét.
 • Vágvölgyi Lilian - Bodolai Orsolya: Gimnáziumba jár. 2011. április 19-én Braghini Rozi vette át a helyét.
 • "Bodolai Emil Emilke" Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházba súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-s vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandiéknak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.
 • Szorcsik H. Viktória - Bencsik Bea: Terhessége miatt hagyta el Csillagkutat 2011. október 1-jétől, karakterét Bicskey Zsófia Anna vette át.
 • Brózik Klára - dr. Káldor Margit: Afrikába utazott Áronnal.
 • Gerő Anna - Buzsáki Lili: Elrablása után anyja, Ági magával vitte, így elhagyta Csillagkutat.
 • Fillár István - Baranyai (valójában Takács) Sándor (2012) / Dr. Nyillasy (2018): Álrendőr, a Pongrácz-villában Roland agyonlőtte, miközben ő Pétert akarta kinyírni. / Alexék új igazgató jelöltje, miután Pongrácz felmondott. A kollégáknak ellenszenves, ezért úgy döntenek, hogy ők is felmondanak. Ezért Alexék kénytelenek kirúgatni, majd visszatér, mert ő végzi el az éves alkalmassági vizsgálatot.
 • Mihályfi Balázs - Fehér Richárd: Ikertestvére, Konrád lelőtte, a helyszínen meghalt.
 • Szikszai Rémusz - Várnagy Előd: Roland ölette meg. Betonba öntötték a lábát.
 • Rádler Judit - Emese: Veronka legjobb barátnője volt, de meghalt egy kezelhetetlen betegségben
 • Borbáth Ottília - Balogh Rózsika: Az Áron által tesztelésre behozott afrikai vírus fertőzésében meghalt.
 • Tálos József - Agárdi Norbert: Kristóf vér szerinti apja. Kimenekítette Andreát egy kunyhóból, de ő (Budai Krisztiánnal együtt) felrobbant. Kristófra hagyja kocsmáját.
 • - Detre Cintia: maffianő. Kolozsi egykori segítője és szerelme. Annak halála után Budai Krisztiánnal jön össze. Még időben elmenekül a felrobbantott kunyhóból. Mesterlövész. Később kiderül, hogy elfogták bankkártya-hamisításért, és Bécsben börtönbe zárták.
 • Pintér Tibor - Kolozsi Pál (ingatlanüzér): Lelövi Rolandot a nyílt utcán. Konrád parancsára Kiskovalcsik Agárdi segítségével beviszi a kórházba. Ott Konrád beadja neki az influenzavírust, hogy belőle nyerjenek ellenanyagot, de ezzel egyben meg is öli Kolozsit.
 • Pintér Gábor Attila - Szigeti Áron: Afrikából visszatért Csillagkútra. Kísérleti egereken tesztelték az általa behozott influenzavírust, ami kiszabadult és több ember halálát okozta. Amikor látta, hogy mit tett, beadta magának is az immár mutáns vírust, és a szervezetében meglévő ellenanyag dacára tüdőembóliát kapott és meghalt.
 • Puskás Péter - Bánhidi Patrik "Svéd": Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott Svédországban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése, ezért visszautazott Svédországba.
 • Tarján Péter - Kozma Gellért: Ügyvéd és a felesége, Janics lelőtte őket a kis repülőtéren.
 • Vajda Violetta - Éva nővér: Az influenzavírus első betege, amikor egy kísérleti egér megharapta az ujját. Ellenanyag nem képződött a szervezetében, leállt a szíve és meghalt.
 • Peller Mariann - Cecília nővér: Tamás atya elhagyni akarja a reverendáját és a papi hivatását is de emellett segíteni akartak neki hogy ne mondjon le a papi hivatásáról.
 • Hudák Anita - Borbála nővér: némaságot fogadott hogy segítsen a Tamás atyának és egyszer csak megszólalt és segíteni akar Tamásnak.
 • Fehér Dániel - Lóri: Budai embere volt, segített elrabolni Mártit. Később viszont átállt Márti mellé, mert azt hitte ő is szerelmes belé. Sikerült megszöknie Budai elől, de végül a rendőrök elkapták és lecsukták.
 • Tokaji Csaba - Janics: Maffiózó, Agárdi legjobb barátja volt, együtt csináltak piszkos ügyleteket. Végül, amikor Barbarát és Rolandot le akarta lőni, jött Konrád és orvul agyonlőtte. Rögtön meghalt.
 • Szalay Marianna - Fehér Zsuzsanna: Roland édesanyja, Konrád szerelme egy érintéssel belelát az idegen emberekbe. Laci bácsi, Roland embere lelőtte, amikor a fia elé ugrott hogy megmentse.
 • Honti György - Laci bácsi: Rolandot meg akarta ölni, és a banda vezetését magához ragadni, de amikor a vén lókötő, a Konráddal vívott tűzpárbaj után menekülni próbált, Roland lelőtte.
 • Dögei Éva - Sávolt Gabriella: A Csillagszem című internetes oldal szerkesztője és riportere. Autóbalesetnek álcázva ölte meg a maffia.
 • Mechiat Said - Habib Arjemal: Pakisztáni származású fiú, Orsi szerelme. Azért jött Csillagkútra, mert itt tudott tanulni. Nem bírt visszamenni a saját hazájába, mivel lejárt a tartózkodási engedélye. Végül elvitték a rendőrök.
 • Pethő Kincső - Lux Anna: Az Örök Fényesség Egyház egyik tagja. Öngyilkos lett, mert be kellett teljesíteni a 3. próféciát, beesett a tűzbe.
 • Szolnoki Tibor - Dr. Wágner Zoltán: Varga Balázs szétroncsolódott arcát műtötte meg. Kisebb-nagyobb konfliktusokat okozott.
 • Fischer Norbert - Dongó: Valódi neve Donát Antal, Varga Balázs bűnözőtársa volt. Visszakövetelte a 45 millió forintos kölcsönt, ha Balázs nem hajtja végre utasításait, akkor „át fogja szabni” Bettyt. Roland csapata úgy megverte, hogy kórházba került. Nem akármilyen bosszút akart állni Balázson, ha kijött volna a kórházból. Majdnem sikerült exbarátnője, Vali segítségével Balázst börtönbe juttatnia, de Rolandék megvédték, Dongót pedig kidobták a kórterme ablakán, aki szörnyethalt.
 • Vay Viktória - Bánkuti Magdi: Lenke és Füredi nevelt lánya. Gimnazista: nagyon tisztelettudó és imádja a tanulást. Eleinte utálta Alexát, hiszen Attila miatta szakított Lenkével. Jól kijött Szabival és Gergővel is. Nemrég nagybácsijával Ausztráliába utazott el. Most is ott él.
 • Ullmann Mónika - Balatoni Andrea: Füredi felesége, Budai Krisztián volt felesége. Budai rendszeresen verte és kínozta őt. 2013 nyarán agytumort diagnosztizáltak nála, ami sajnos gyógyíthatatlan volt, így belehalt a rákba. Attilát arra kérte, hogy segítse át a túlvilágra, de Attila képtelen volt megtenni.
 • Rónai Lili - Lovasi Márti: Andrea lánya. Korábban a nagymamája nevelte, haragban volt anyjával, de végül kibékültek és együtt éltek a Füredi-házban. Gergővel járt. Ő nevezte be a szépségversenybe a fiút. Anyja halála után egy glasgow-i egyetemre ment tanulni.
 • Dóczy Péter - Lux Endre: Veráék főellensége. Az Örök Fényesség Egyházának alapítója, vezetője. Csoportos öngyilkosságot akart rendezni a hívőknek, ez volt számára a 3. prófécia beteljesítése. Célja, hogy a „tiszták” végső megtisztulása elvezesse az örök fénybe. Amikor a rendőrök megérkeztek, elmenekült. Nem sokkal később a pályaudvaron elrabolta Verát és fogva tartotta. Végül az Örök Fényesség Egyház weboldal élőadásban bizonyította, hogy az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. Később visszatért, és Vera segítségével megpróbálta visszaszerezni Lucát. A terve azonban kudarcba fulladt. Szlávik nyomozó lelőtte.
 • Oroszi Tamás / Száraz Dénes - Varga Balázs: Bűnöző. Motorbalesetet szenvedett, így az arca szétroncsolódott. Ezért felhívta dr. Wágnert, hogy megműttesse az arcát, olyanra, mint Tamás atyáé volt. Bettyvel összebarátkozott. Megmentette Luca életét. A szektások azt hitték, hogy feltámadott Tamás atya. Megjelent a bűnözőtársa: Dongó, de nem tudja, hogyan adja meg neki a 45 millió forintot. Elhatározta, hogy új életet kezd. Mindenáron pénzt akar keresni, mert elköltötte arcplasztikára. Egyre jobban kedveli Bettyt, és együtt járnak. Roland jogtanácsa, majd jobbkeze lesz. Viharos a kapcsolata Bettyvel. Később papírokkal zsarolja Rolandot, aki végül megtalálta az ügyvédjét, majd megölte Balázst.
 • Dányi Krisztián - Szentfalvi Zsolt (Tóth László): Tenyérbemászó alak, aki Szilvia kegyeibe férkőzött, miután az szakított Istvánnal. Összeköltöztek, és Zsolt szeretett volna csendes társ lenni az új bisztróban. Közös számlát is nyitottak, és csak ekkor derült ki, hogy Zsolt valójában egy csaló, aki meglopta Szilviát. Menekülni próbált, de autóbalesetet szenvedett, amiben az igazi felesége meg is halt, és ő maga is megsérült. A sógornője segítségével a temetésről megszökött. A lányát - Zsófit - Szilviára hagyta. Újra visszatért Váradi Gyula néven, "medikomágneses" foteleket és egyéb haszontalan vacakot adott el drágán, Károly bácsit is átverte. Zsófit István segítségével akarta külföldre vinni, de István lebuktatta.
 • Szaksz Gabriella - Tímár Zsanett: Kezdetben prostituált, Várnagy Előd és Cuci futtatta. Kristóf nagy szerelme. Szilva nem nagyon kedvelte, mert múltjukban sok közös vonás volt, de végül megbocsátott neki. Az István miatti perpatvar rá is nagy terhet ró, különösképpen amiatt, hogy vonzódnak egymáshoz Istvánnal. Gyereke is született Istvántól, de mindenkinek azt hazudta hogy Kristóftól van. Azonban a csalás kiderült. Miután az egész család megutálta, arra a döntésre jutott, hogy a gyerekkel együtt elhagyja a várost.
 • Benkő Géza - Száraz Emil: karbantartó a Csillagvirág Klinikán, a rózsaszín regények falója, Emilio Dry művésznéven maga is híres ponyvaregényíró lett. Az első sikeres eladott könyve: Emilio Dry: Makacsul csókollak, majd a Vörös ciklon, amit 2014-ben meg is filmesítettek (bábfilmként). Gyöngyivel kötött házasságát saját döntése alapján felbontotta, amikor kiderült, hogy nem tud neki gyereket csinálni betegsége miatt. Ajánlatot kapott egy filmrendezőtől Caracasba, amit el is fogadott. Egészen az érkezése napjáig titokban tartotta, hogy már nem fog visszatérni Csillagkútra. Az Emilt alakító Benkő Géza 2017 novemberében váratlanul elhunyt.
 • Ripka Kálmán - Halász Gergő: Halász Szilvia és Halász István édes gyermeke. Tisztelettudó, udvarias kölyök, akinek mindene a suli és a tanulás. Szeretne önállósulni, ez azonban nem mindig jön össze neki, édesanyja - cukorbetegsége miatt - állandóan óvja. 2010-től belekerül Agárdi Norbert bandájába, zűrös üzletei vannak. Haragszik szüleire, amikor azonban kiderül Isti betegsége, megbocsát Nekik. Nagyon szereti Mártit, együtt jár vele. 2013 májusában érettségizik. (A jelenetek alatt a külső jelenetekben hó van. Ez baki. Ki szokott Magyarországon hóban érettségizni májusban?) Rosszul volt a vizsga felkészüléskor. Megnyerte a szépségversenyt, így elmehetett Olaszországba fotózásra. Visszatérte után szembesült azzal, hogy anyja és apja válni készülnek. Barbarával kavart. Márti távozása óta szüleinek segít a Macsekban. Nagyon megviseli szülei válása, hogy Kristófot átverte Zsanett és István, később pedig bátyja viselkedése és alkoholizálása, és a családi hisztik sem állnak az utolsó helyen. Ő és Zsófi nagyon megkedvelték egymást, sok időt töltenek együtt, Gergő szívesen vigyáz a kislányra.
 • Kembe Sorel - Dr. Kalem József: rezidensként érkezett a Csillagvirág Klinikára. A tehetséges, fiatal orvos inkább ösztöneire hagyatkozik a gyógyításban, mintsem a száraz tananyagra, de makacs természete nem imponál minden kollégának. Vera férje. Depressziós és nagyon nyugtalan Vera miatt, hogy elrabolta Lux Endre. Bepánikolt, hogy mi történhetett vele. Abban reménykedett, hogy vissza fog jönni, de nem tudja elviselni és feldolgozni, mivel Vera meghalt. Utána jár az egész ügynek. Orsit eljegyzi, de Vera visszatérése után szakítanak. Miután kiderül, hogy Vera végig kijátszotta, már nem biztos az érzéseiben, de végül rájön, hogy szereti a nőt, és bár borzasztóan félti a kezdeti kudarcoktól, és emiatt meg is bántja néha, de mindig mellette áll.
 • Vida Sára - Kozma Luca: Vera túlzottan aggódik érte. Mióta Luxéknál van, elutasító lett vele szemben. Ő a kiválasztott az Örök Fényesség Egyházában, Balázs mentette meg az életét a „végső megtisztulás” szertartáson. Azután Veráékkal van, de még mindig Luxékhoz vágyik. Később megszerette ismét Verát, de Verának el kellett mennie Erdélybe és egyszerre csak eltűnt. Lux Endre ugyanis elrabolta nevelőanyját és látszólag brutálisan megölte, majd ő is öngyilkos lett. Vera eltűnése után Orsit tekinti az anyjának, de később Vera visszatér, és vissza akarja őt vinni az egyházhoz, de ez nem sikerül neki.
 • Demjén Gyöngyvér - Vadász Jolán: (Jolika néni), empatikus büfés néni.
 • Krizsik Alfonz - Kiskovalcsik Johnny: Fehér Roland leghűségesebb és legjobb spanja. Később ellene fordult, de Roland életben hagyta és lefokozta. Végül, amikor Barbarát meg akarta ölni, Alíz lelőtte.
 • Gesztesi Máté - Dr. Szentesi Gábor: Rezidens, később orvos. Kardos szoba- és munkatársa. Nem szereti, ha új kollégája Bettyvel szerelmeskedik. Szeret bulizni, nőcsábász. Később Kardos elköltözik, és Balázs lesz az új lakótársa. Ő lesz az albérlet tulajdonosa. Balázs halála után Kristófnak adja ki a plusz szobát.
 • Bacskó Tünde - Nagy (Mázsa) Mari: A börcsökhalmi börtön nagy embere. Bárkit megver vagy becsicskáztat, a smasszernők rémálma. Bettit és Barbarát is bántalmazta, nem ismer határokat. Gátlástalan, homoszexuális bűnöző. Ő volt a börtönlázadás értelmi szerzője is. Megölték.
 • Makay Andrea - Fábián Gizella (Gizi bá): A börcsökhalmi börtön smasszernője. Kemény börtönőr, mindenkinek tud feladatot adni, nem kímél senkit semmitől. Roland beépített embere.
 • Miklós Krisztina - Mándy Kata: Roland másik beépített embere, Barbara cellatársa.
 • Gesztesi Károly, Barbinek Péter - Füredi Attila:Építészmérnök, Magdika nevelőapja, a Kékmacsek résztulajdonosa. A 2012-es csillagkúti választások győztese, polgármester, Budai Krisztián riválisa. Előbb Lenke, majd Andrea férje-özvegye. Miután Andrea meghalt Alexával élt, de már szakítottak. 2015. április 17-től Barbinek Péter alakítja.A sok lejárató cikk miatt lemondott és elhagyva Csillagkutat Glasgow-ba Mártihoz és Gergőhöz költözött.
 • Baronits Gábor – Halász Kristóf: Halász Szilvia és Agárdi Norbert vér szerinti fia, Halász István a nevelőapja. Amikor megtudja Isti betegségét, összeomlik a különben nagyon vagány, jóképű, szeretetre éhes srác, aki imádja a csajokat és az autókat. Zsanett a barátnője. A Kék Macsek mellett még dolgozik a „Barlang” nevű kocsmában, amit Agárditól örökölt meg. Miután kiderült, hogy Zsanett gyerekének apja valójában István, teljesen összeomlik. Apja autóbalesete azonban mélyen érinti, először magát okolja a történtek miatt, és nem meri meglátogatni a súlyosan sérült Istvánt, de végül bemegy, és megbocsájt neki, bár még nagyon szomorú Zsanett és István afférja miatt. Fanni főnővér ágyában talál vigaszt. Ám az idill megszűnik egy lánykereskedő banda felbukkanása miatt, akik után Kristóf nyomozni kezd. Egy gyilkosság helyszínén ugyanis elhagyja a telefonját, így a szervezet feje, a „Főnök” könnyen rátalál, és fenyegetni kezdi. Először azzal, hogy nem szólhat a rendőröknek, később viszont arra kényszeríti Kristófot, hogy drogot keverjen fiatal és csinos lányok italába, hogy a „Főnök” könnyen elrabolhassa őket. Ám Kristóf a rendőrségre megy, ahol egy civil rendőrnőt küldenek a segítségére. A nő bedrogozott lánynak álcázza magát, így sikerül elkapniuk a szervezet fejét (börtönbe megy), aki ez idő alatt fogva tartotta Kristóf menyasszonyát, Fannit. A pár azt hiszi, ezzel a rémálomnak vége, de ekkor Kristóf újabb fenyegetést kap. Végül egy tanúvédelmi program keretében elhagyja Csillagkutat és megszakít minden kapcsolatot menyasszonyával, családjával, barátaival és minden ismerősével.
 • Telekes Péter - Zámori Olivér: Kábítószeres, aki azt játszotta, hogy szerelmes Verába, hogy így szerezzen drogot. Alexa öccse. 2015 elején tér vissza. Már leszokott a kábítószerezésről. Betty pasija lesz. Kiderül, hogy Nándinak dolgozik és Bettyt meg akarja ölni, de végül ő zuhan a szakadékba. A maffiózók elintézik, hogy öngyilkosságnak tűnjön.
 • Baghy János - Benke István: A lánykereskedő banda tagja. Roland lelőtte.
 • Növényi Norbert - Garai Árpád: Karbantartó és biztonsági őr egyben, Bandit és Emilt helyettesítette a kórházban.
 • Gere Dénes Ákos - Molnár Dénes: Dóra barátja, egy alapítvány vezetője, aki rászorulókon segít. Ételosztás közben egy autó csapódik a tömegbe, súlyosan megsérül. Lassan felépül, és megkéri Dóra kezét. De Dóra megcsalja őt Zolival. Mikor ezt megtudja, szakít Dórával és elhagyja Csillagkutat.
 • Malik Sándor - Kiss Richárd: A lánykereskedő banda tagja. Ő zsarolta meg Eszest. hogy legyen tégla a rendőrségen. Később meg is akarta vele öletni Sobrit, de nem sikerült neki. Végül Tibor segítségével fogták el.
 • Király Attila - Simon Csaba: A kórház zsörtölődő betege volt, egy obsitos katona, elvált, kislányával élt. Nem akart pacemakert kapni, pedig nélkülözhetetlen lett volna neki. Megismerkedett Fannival, az ő hatására ment bele a műtétbe Össze is jött a főnővérrel, de később szakítottak.
 • Sághy Tamás - Vidovszky Nándor: a kórház gazdasági igazgatója volt. Laurának született tőle gyereke, majd később Klárinak is. Amikor utóbbi kiderült, Klárival együtt elszöktek. Később Fehér Richárd embereként tért vissza, 2011-ben. Hamis mosószert csomagoltatott éhbérért kiszolgáltatott nőkkel, amivel egészségüket is kockára tette. Mint kiderült, megzsarolták, ezért segített Rolandnak megölni Richárdot, hogy visszakaphassa a családját. 2015 elején tért vissza, majd polgármester lett, miután Füredi Attilát aljas eszközökkel eltávolította helyéről. A Pongrácz elleni lejáratókampány mögött is ő áll: Pétert el akarja távolítani a kórház igazgatói székéből. Később meg akarta venni a kórházat Rolandtól, de Roland, Barbara és Betty becsapta és kénytelen volt elmenekülni az országból. Rendőrök keresik.
 • Szabó P. Szilveszter - Halmos Ferenc: Nagy Gabriella volt férje, Adél apja, exrendőr. Most látszólag egy magánnyomozó irodában dolgozik, de igazából egy bűnöző szervezet tagja. Csillagkúton akartak betörni. A lányát kihasználta. A rendőrök elkapták.
 • Kakasy Dóra - Bartos Kata: a Csillagszem ambiciózus újságírónője. Munkájából adódóan kezdetben kotnyeles, rámenős nő, akit csak a karrierje érdekel, ám később összefogott a Bodolai és a Révész testvérekkel, hogy megmentsék Füredi Attilát a lejárató kampány miatti bukástól, amit Vidovszky folytatott a polgármester ellen. Később egymásra találtak Milánnal, majd Vidovszky sajtófőnöke, szeretője, besúgója lesz.
 • Maday Gábor - Kaló Sándor (Sanyi): maffiózó. Károlyi leghűségesebb barátja és legjobb embere. Felbuzdította Károlyit, hogy vegye át a szervezet irányítását Konrádtól és a háború ki is tört. Később lelőtte Alexát, ám közben Fehérék elfoglalták a raktárukat. Majd megfenyegette Lacit, kémkedjen Konrádék után, majd menekülés közben rálőtt Alizra. Később elrabolta Alexát és a raktárban bunyózni kezdett Alizzal, aki a bunyó végén lelőtte.
 • Liptai Claudia - Dr. Zámori Alexa: Plasztikai sebész. Bevállalós, szókimondó típus. Először Füredivel jött össze, de nem működött a kapcsolatuk. Később Péterbe szeretett bele, akivel együtt élt a balesetéig. Várnagy Előd félresikerült akciója során autóbalesetet szenvedett és másfél évre kómába került. Egy külföldi kómacentrumba szállították. Részleges amnéziája van. Miután magához tért, meglepetésszerűen tért vissza, és ismét összejött Füredivel. Később szakítottak. Konráddal való rivalizálása miatt érdekből ismét Pétert környékezte meg, akinek megkérte a kezét. Ő a kórház megbízott igazgatója. Egy bűnszervezet az öccsével zsarolta, így elérve, hogy Alexa többször is megmérgezze Pétert és hazudjon mindenkinek, mindezt azért, hogy a banda ellophasson egy több millió forint értékű CT készüléket. A rablás meghiúsult, ám Alexa nem tudott megbocsátani magának, és elhagyta Csillagkutat, csak az öccsét, Olivért látogatta, aki elvonón volt. Ezután mégis visszaköltözött Péterhez. Károlyiék elrabolták és a raktárban való tűz miatt meghalt.
 • Szalay Marianna - Czakó Mariann: Fehér Zsuzsanna féltestvére, a Révész testvérek édesanyja. Öngyilkosságot követett el, ám elképzelhető, hogy jól álcázott gyilkosság történt esetében. Erre a mai napig nem derült fény.
 • Juhász Adrienn - Zimányi Elvira: Nővér, a nővérek szószólója. Müller százados felesége. Kedves, tisztelettudó nő, ám Ottó mellett ő is tanult egyet, s mást. Gyöngyi és Mónika egyik legjobb barátnője.
 • Viczián Ottó - Károlyi Attila: bűnöző. Vállalkozó és lakóparkot szeretett volna építeni, ám ez összedőlt és jó néhány ember halálát okozta. Ezután barátja, Sanyi nyomására háborút kezdeményezett a Fehér klán ellen, és megpróbálta Kellert is átcsábítani magukhoz. Amikor csapdába csalták Alizt, arra utasította Kellert, hogy ölje meg, miközben ő és Sanyi elmentek a Pongrácz villához. Egy telefon révén Károlyi tudomást szerzett arról, hogy Rolandék elfoglalták a raktárát, ezután bújkálni kezdett. Amikor Sanyi elfogta Alexát, Károlyi tárgyalni kezdett Fehér Rolanddal, Alizt akarta Alexáért cserébe. Sikerült is elfogniuk Alizt, ám akkor Rolandék megjelentek a raktárnál, és rajtuk ütöttek. Károlyi felgyújtotta a helyiséget, ahol Alexa volt, megölve ezzel őt, ő maga pedig ismét meglépett. Az emberei azonban mind odavesztek, Sanyival együtt. Ezután hosszú ideig menekült, végül Aliznak sikerült elfognia, és elvitte őt Konrádnak, aki végzett vele.
 • Fábián Anita - Halászné Nagy Szilvia:Halász István felesége. Korábban prostituáltként számos kalandba keveredett, ezek miatt később bűnhődnie kellett. Szlávik hadnagy szeretője, Gergő és Kristóf édesanyja. 2010 és 2011 számára zűrös időszak: a férjével válófélben voltak, aztán kibékültek, közben Szilva folyamatosan csalta párját. A volt rendőrrel azt beszélték meg, hogy Bécsbe utaznak, ám végül családjával maradt. Gyanúsította Istvánt a lóverseny és a pókerezéssel, aztán veszekedés lett. Végül megnyugodott Füredi hatása által és kibékült Istvánnal. Ismét megtudja, hogy megint tétekkel játszik, se eleje, sem vége, nem lesz béke közöttük, elválnak. Zsolttal - mint kiderül egy csalóval - élt együtt vidéken, aki kicsalta az összes pénzét, s a rendőrök kezei közül szökött meg, ezzel ráhagyva a kislányát, Zsófit, akit végül Szilvia befogad, bár mindig Zsoltra emlékezteti, s emiatt sokszor undok a kislánnyal, de végül rendeződik köztük minden. Miután megtudja, hogy István Zsanett gyerekének az apja, mérges lesz, de a férfi autóbalesetét követően mégis kissé megenyhül. Mikor István a kórházban kéri meg a kezét, nem biztos magában, attól tart, hogy gyerekei dühösek lesznek rá, és széthullik a család, ám az ő beleegyezésükkel végül igent mond. Szilvia nagyon szeretné, ha Zsófi Skóciába tanulna és arra biztatja Istvánt, hogy adják el a Macsekot, mivel nem akarja eladni a kórházba találkozik Héder Tomival és megcsalja vele Istvánt azért hogy megkapja az ösztöndíjat Zsófi iskolájába. Ez a kapcsolat kiderül Tomi otthagyja Szilviát és Zsófival elhagyja Csillagkutat.
 • Dózsa Zoltán - Halász István: Halász Szilvia férje, Gergő édesapja és Kristóf mostohaapja. Priusza miatt kerüli a nagyobb balhékat, nem szeretne megint sittre kerülni. Odaadó, gondoskodó családfő, imádja Szilvát. A Kék Macsek résztulajdonosa. Vendéglátós. Tüdőrákban szenvedett, a kocsmában elszenvedett passzív dohányzása miatt. Egyelőre gyógyultnak nyilvánították, műtét és kemoterápia után. Kék Macsekben lóversenyezett nagy tétben, míg Szilvia megtudta, összevesztek. Ígéretet tett, hogy nem játszik többet lóversennyel. Igen ám, de pókerezett kis tétekben, míg Gáborékkal tartottak vetkőzős pókerpartit tét nélkül, jöttek a csinos nővérkék és ezért Szilvia megint veszekedett, míg végül Füredi Attila helyrerakta őket. Azóta kibékültek. Netes pókerrel, is próbálkozott, de elvesztette az összes tétet és így kénytelen volt Bezerédihez fordulni, a játékfüggőség kigyógyítása végett. Ő Zsanett gyerekének az apja. Miután ez kiderült, Szilvia ismét eltávolodott tőle. Kristóffal való telefonos vitájuk autóbalesetbe torkollik, amely miatt majdnem lebénul. Később, még a kórházban újra megkéri Szilvia kezét, aki hezitál, mert fél, hogy gyerekei haragudnának, ám Kristóf és Gergő beleegyezésével mégis igent mond. Miután kiderül hogy Szilvia megcsalja Istvánt Héder Tamással először verekednek a Macsekba és a kórházban, majd a sajtóhoz viszi hogy lejárassa Héder Tamást. Ezért Tamás megfenyegeti Istvánt, visszafizeti a pénzt és eladja a Macsekot. És úgy dönt, hogy Skóciába utazik Szilviához és Zsófihoz.
 • Keveházi Lili - Tóth Zsófi: Szentfalvi Zsolt lánya. Autóbalesetben meghalt az anyja, az apja pedig megszökött. Szilvia és Isti gyámsága alatt áll, akikkel először nem volt felhőtlen a kapcsolata, ám később összebarátkozott velük, és nagyon megszerette őket. Szilviával Istvánnal Skóciába költözik. Érdekesség,hogy a kislányt alakító Keveházi Lili a való életben a Szilviát játszó Fábián Anita lánya.
 • Nádas György - Galambos György: Gyöngyi apja, bohém életű régiségkereskedőt játszik, aki régi bélyegsorért látszik érkezni Csillagkútra, de hamar kiderül róla, hogy önző üzér csupán.[4]
 • Kiss Erika - Horváthné Kannás Piroska (Piros): Bodolainé Kannás Erzsébet nővére, Horváth Veronika édesanyja.
 • Csuja Imre - Horváth Gusztáv: Piroska férje, Horváth Veronika édesapja.
 • Kassai László - Filkó Dénes "Fidó": Előd régi spanja, minden piszkos ügyben segített neki, majd a Fehér klánban ténykedik. Rolanddal együtt ő is elmenekül.
 • Éry-Kovács Zsanna, Ruttkay Laura – Szűcs Lívia: Rendőr. Ottó volt iskolatársa és szerelme. Amikor Garait felfüggesztik őt küldik Csillagkútra. És újra felmelegszik a kapcsolata Ottóval. Először ellenszenves, de a végén kedves lesz. Már úgy látszik, hogy Csillagkúton marad, amikor kap egy titkos megbízást, ahol semmilyen kütyüt nem lehet használni. Ottó már kezdi elfelejteni, mikor újra feltűnik. Segít lebuktatni az új maffiát, de e miatt hazudnia kellett Ottónak, és visszamegy Budapestre.
 • Bánfalvy Ágnes – Telekes Jutka: Ildikó féltestvére. A vihar miatt meghalt a férje. Mivel ő miatta halt meg, öngyilkos akart lenni. Meli segített neki. Ildikó feltűnése után nem látogathatta Jutkát.
 • Nyertes Zsuzsa –Telekes Ildikó: Jutka féltestvére. Mint kiderül a gyereke Jutka férjétől van. Szerelmes lett Károly bába, de amint az öreg rájön, hogy milyen valójába dobja.
 • Timon Benjamin - Big (valódi neve: Kövesdi Ákos): Szabi barátja, látszólag rossz fiú, akinek szíve van. Ő és a bátyja benne volt Bodolaiék áramlopásában. Később, a Macsek pincéreként lelkiismeretes srácnak mutatkozik. Előbb Adéllal, majd Orsival kavar. Miután Zseni és Meli megveszi a Macsekot, kirúgják. Emiatt elmegy Csillagkútról és kertész lesz. A kert gazdája eladta a telket és vett egy nagyobbat, ám télen nem lehet kertészkedni, ezért egy kis időre visszautazott a városba, ahol Meli és Zseni felvette a Macsekbe pultosnak. És újra összejön Orsival, de rá kell jönniük, hogy nem működik, így visszamegy.
 • Kedvek Richárd - Dr. Bezerédi Szilárd: A kórház pszichiátere. Megnyerő és kedves, hivatásából adódóan mindenkivel elfogadó. Bettyvel járt, miközben csatlakozott az Örök Fényesség Egyházba. Végül Lux Endre elnevezte Árulónak „Az áruló a tiszták közé rejtőzik", mert megszegte súlyosan a szabályokat. De hála Balázsnak, hogy megmentette az életét. Később a szekta visszatérése után Orsival együtt segített leleplezni Endrét, bár sokáig ő sem hitte el, hogy Vera összejátszik velük. Szabina - a nővére - megjelenik az életébe. Először rossz sejtése van, mert régen kihasználta Szilárdot és a szüleit, végül neki lett igaza. Apja miatt majdnem elveszti állását, de egy leleplező cikket ír. Összejön Patríciával. Később a kórház kettészakadása miatt szakít Patríciával. Timivel jön össze. Később egy félreértés miatt elbúcsúzhat az állásától, a Csillagvirág Klinika társigazgatója, Faragó Alex kirúgja a kórházból és elhagyja Csillagkutat.
 • Pásztor Ádám - Laky Márton: Orsi pasija. Egy rendes lelkes gyerek. A Bodolai család hamar befogadta, de miután Big megjelent Orsi inkább Ákost választotta.
 • Nagy Adrienn (Szabó Zsófia) - Betty Tanakis: Helen Tanakis meggyilkolt kórházi résztulajdonos és Pongrácz Péter lánya, Barbara féltestvére, a kórház résztulajdonosa, az egykori krízisközpont vezetője. Kardos Zoltán felesége volt, de szakítottak. Tamás elvesztése után a pap még gyakran visszatér. Szilárddal járt. Balázzsal is kavart. Össze van zavarodva, mióta Balázs magára műttette Tamás atya arcát. Betty is börtönbe kerül (1,5 évre) Balázs elvesztése súlyosan érinti. Roland testvérével együtt őt is kihozza, ám Betty szabadulásakor nem találja a helyét. Összebarátkozik az akkor épp elvonón lévő Olivérrel, Alexa testvérével és később össze is jönnek. Olivér becsapja és egy szikla peremén le akarja lőni. Utána Márkkal kezd el járni, majd Roland miatt szakítanak. Márk ki akar vele békülni és a Macsekban várja, de Betty sose ért oda. Eltűnt és senki se tudja, hogy miért.
 • Lukács Gábor - Bogdán Zsolt: bűnöző. Azt mondják róla, hogy ő a legkeresettebb gengszter az egész országban. Csillagkútra azért jön, mert új szervezetet akar alapítani. Két legjobb emberével, Rudassal és Turival kezdetben nagy sikereket érnek el. Ő a szervezet feje. Megpróbál Konrádékkal egyezkedni, de ők visszautasítják. A banda központja a művelődési ház. Később kiderül, hogy Roland mozgatja a szálakat a háttérben, de Roland csak a pénz egy részét kéri, a szervezet feje pedig marad Bogdán. A rendőrök megpróbálják lekapcsolni csapatát, míg ő a kisfőnökökkel tárgyal, de elszökik, majd Kondrádra támad és elkapják a rendörők.
 • Fehér Ákos - Rudas Levente: bűnöző. Bogdán embere, a rendörök elkapták.
 • Illés Dániel - Turi Attila: bűnöző. Bogdán embere, a rendörök elkapták.
 • Vass György - Lugosi Vladimír: Csillagkút vámpírja. Az utcákon ijesztgeti a nőket. Pszichopata. Gyöngyibe lesz szerelmes.
 • Mihályfi Balázs - Dr. Fehér Konrád: Katonaorvos volt. Megszerezte a klinika igazgatói székét, amit később Pongrácz Péter visszafoglalt tőle. Ikertestvére, Richárd ellensége, önvédelemből megöli őt. Behódol unokaöccsének, Rolandnak, amikor rájött, hogy átvette apja helyét a szervezetben. Aliz férje, aki Barbara és Betty egykori börtöntársa volt. Miután a maffia lebukott, tisztességes életet él felesége mellett, szerződik a rendőrséggel, és nem kér Bogdán új maffiájából. Miután Tünde lelövi Alízt, bosszut akar állni, de Roland kinyírja.
 • Réti Adrienn - Temesvári Aliz: A börtönben együtt ült a Pongrácz lányokkal, majd a maffia tagja lett, Konrád felesége. Segített Bettynek, így kirúgták a maffiából. Később megint segített neki, de ezúttal szólt Rolandéknak is és a Pongrácz lány meggyőzte a maffia tagjait, hogy vegyék vissza a bandába. A maffia lebuktatása után egy magányomozói ügynökséget üzemeltetett Tündével közösen, de Tünde lebukott, ezért megszakították a kapcsolatot vele. Meg akarta ölni Rolandot, de nem sikerült. Tündének elmondja, de ő Roland beépített embere és megöli.
 • Sallai Nóra - Németh Mónika: Nővér, helyettes főnővér Fanni távollétében. Összebarátkozott Bettyvel, de ő túlzottan rászállt a magánéletére. Közben éppen a lány apjával, Pongrácz főorvossal keveredett románcba. Alexa visszatérése után azonban szakított Péterrel. Gyöngyi és Elvira legjobb barátnője. Alexa halála után ismét összejött Péterrel. Barbara folytonos hazudozása és, hogy Péter minden problémát a szőnyeg alá söpri elköltözik. Sőt a klinikán is felmond és elhagyja Csillagkutat.

A 2009-es, tömeges elbocsátás[szerkesztés]

A gazdasági válság a sorozatot is érintette, ezért a készítők úgy döntöttek, több szereplőtől is megválnak. Egy részük úgy távozott, hogy bármikor vissza lehessen venni őket a történetbe, azonban voltak olyanok is, akik véglegesen kiestek.

Az alábbi szereplők távoztak a sorozatból:

 • Szorcsik Viktória (Bóta Judit) - Korábbi főnővér. Elbocsátották, Oravecz Fanni vette át a helyét.
 • Szanitter Dávid (Bárdos Attila „Kisati”) - Füredi fia, építész. Dubaiba költözött.
 • Kerekes Viktória (Ekler Laura) - Barbara anyja, korábban Péter majd Nándi élettársa. Autóbalesetben meghal.
 • Tallós Rita (Helen Tanakis) - Amerikai üzletasszony, Betty anyja. A kórház résztulajdonosa volt, de a túszdráma során meghal.
 • Várdai Anikó (Juhász-Nagy Rozália) - Pletykás recepciós, a túszdráma során szívroham éri.
 • Gregor Bernadett (Szekeres Anett) - A szépségklinika tanácsadója volt, Nándival kavart.
 • Fridel Fruzsina (Nemes Viola) - Viktor testvére, a Kékmacsek korábbi tulajdonosa. A túszdráma alatt megerőszakolták, és elhagyta csillagkutat.
 • Vándor Éva (Nemes Lenke) - Korábbi polgármester, tisztviselő. Füredi felesége, Magdika nevelőanyja. Ibolya áldozata lett.
 • Nagyváradi Erzsébet (Ekler Klára) - Laura testvére, Péter élettársa is volt. Amikor kiderült, hogy a gyereke Nánditól van, Péter kidobta, Nándival együtt elhagyta csillagkutat.
 • Bánhidi Vivien (Kalló Nikolett) - Dávid barátnője volt, de megerőszakolták. Később nővér lett, de Ibolya őt is megölte.
 • Létay Dóra (dr. Pongrácz Réka) - Péter testvére, a kórház résztulajdonosa. Járt Nándival is, de végül Kardos doktor mellett találta meg a boldogságot, akivel együtt nevelték a Bencsik testvéreket. Miután rájött Ibolya titkára, őt is megölte a rémnő.
 • Fejes Tímea (Hajdu Ibolya) - A Macsek pincére volt, majd a szépségklinika és később a kórház recepciósa. Miután Dávid otthagyta az oltárnál, bekattant, és sorozatgyilkos lett. Végül a folyóba ugrott, de túlélte, és visszatért. A Macsekban keletkezett tűzben bennégett.
 • Novák Henriett (Bakó Melinda) - Dávidot többször is átverte, és végül mindig Fehér Richárd mellett kötött ki. Később Pétert környékezte meg érdekből, akivel össze is házasodtak. Péter feje fölül eladta a házat, majd Richárd oldalán elhagyta a várost.
 • Előd Álmos (Nemes Dávid) - Pongrácz Barbarával járt, minden rendben volt. Amikor a Bako Melindával járt, sötét alvilági körökben volt része. Később a kórház nővéreivel járt, megismerkedett Káldor Margittal, jól kijöttek egymással. A későbbiekben már a Kék Macsekos Kalló Nikivel járt, köztük szerelem volt. Ezután megismerkedett Hajdú Ibolyával aztán Káldor Margittal kavart, akkor kiderült, hogy Iboly elvetél, ekkor lépett le Spanyolországba, így csak az anyja temetésére jött haza, később elhagyta Csillagkutat.

Korábban távozottak[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Ezt a címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Jóban-rosszban. Indoklás: AkH.12 101. b)
 2. Megszűnik a tv2-n
 3. Google Térkép. Google Térkép. (Hozzáférés: 2016. május 31.)
 4. http://ujasz.com/celeb/1078-nadas-gyongyi-apjakent-erkezik-csillagkutra

Források[szerkesztés]