Ugrás a tartalomhoz

X-Faktor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
X-Faktor
Műfajénekes tehetségkutató show-műsor

AlkotóSimon Cowell
RendezőKoós György
MűsorvezetőÖrdög Nóra (2010–2012)
Sebestyén Balázs (2010)
Istenes Bence (2013–2016, 2017 [Finálé])
Lilu (2013)
Kiss Ramóna (2017–2019)
Miller Dávid (2021–)
ZsűriGeszti Péter (2010–2013)
Keresztes Ildikó (2010–2012)
Malek Miklós (2010–2012)
Nagy Feró (2010–2012)
Alföldi Róbert (2013–2014)
Szikora Róbert (2013–2014)
Tóth Gabi (2013–2016)
Little G (2014)
ByeAlex (2016–2022)
Puskás Peti (2016–2022)
Radics Gigi (2017–2018)
Dallos Bogi (2019)
Csobot Adél (2021)
Herceg Erika (2022)
Gáspár Laci (2016–)
Majka (2024–)
Valkusz Milán (2024–)
Tóth Andi (2024–)

Szlogen
 • 2010 az X-Faktor éve! (2010)
 • X-Faktor, a zene jövője! (2011)
 • A hangerő velünk van! (2012)
 • X-Faktor, az új generáció! (2013)
 • Vannak új csodák! (2014)
 • Lesz miről beszélni! (2016)
 • Veled folytatjuk! (2017)
 • Tehetségből végtelen! (2018)
 • Ez most van! (2019)
 • A tizedik. Nagy lesz. (2021)
 • Ez megint nagyot fog szólni! (2022)
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok11
Epizódok186
Gyártás
Producer
 • Kreatív:
 • Herman Péter (2010–)
 • Schiwert-Takács László (2010–2017)
 • Losonczi László (2010–2012)
 • Verebély Marcell (2016–2022)
 • Kónya Gergely (2018)
 • Holhos Károly (2019–2022)
 • Gyártási:
 • Rákosi Tamás (2010–2014) (IKO Műsorgyártó Kft.)
 • Ács Emese (2016–2022) (UFA Magyarország Kft.)
Forgatási helyszín
Részenkénti játékidő2 óra 15 perc
GyártóIKO Műsorgyártó Kft. (2010–2014)
UFA Magyarország Kft. (2016–2022)
Sugárzás
Eredeti adó
 • (1–11A évad)
 • (11B évad–)
Eredeti sugárzás kezdete2010. augusztus 28.
Státusz12. évad előkészületben
Kronológia
Kapcsolódó műsorThe X Factor, Az X-Faktor sztori
További információk
SablonWikidataSegítség

Az X-Faktor egy 2010-ben indult licencszerződésen alapuló zenei tehetségkutató show-műsor, amelynek a célja új popsztárok felfedezése. A műsor követi a brit The X Factor formátumot, ahol az éneklés mellett számít a külső megjelenés, pl. a tánctudás is.

A műsor első indulását már 2009-ben tervezték. A Csillag születik 2. évadának fináléjában jelentették be, hogy 2010-ben elindul a The X Factor magyar változata.

A műsor menete[szerkesztés]

Műsorok felvételről[szerkesztés]

A válogatók, a Táborban zajló meghallgatás, valamint a látogatás a Mentorok házában felvételről kerül adásba.

Válogatók[szerkesztés]

A szereplőválogatásra az RTL székházában kerül sor.

A műsorban a 3 kategória (16/14-25 év közöttiek, 25 év felettiek és duók/együttesek, a 3. évadban 25 év felettiek helyett 28 év felettiek, a 10. évadban 22 év felettiek) jelentkezőinek közönség előtti meghallgatása során egy négytagú szakmai zsűri választja ki a 150 legjobbat, akik továbbjutnak a Táborba. Ahhoz, hogy egy versenyző továbbjusson, legalább három zsűritagnak igennel kell szavaznia. Az első négy évadban 16 év volt a jelentkezés alsó korhatára, az ötödik szériáról kezdve 14 éves kortól lehet jelentkezni.

A Tábor[szerkesztés]

A Táborban újabb meghallgatás során, mely közönség nélkül zajlik, a létszám százra csökken. Ezután a zsűri tovább szelektál és csak ötven versenyző marad. A következő, közönség előtti meghallgatás eredményeképpen pedig kialakul a 24-es keret, amelynek tagjai meghívást nyernek a Mentorok házába.

A 24-es keret kialakítása során a zsűri a 16/14-25 évesek kategóriáját tovább bontja „Fiúk” és „Lányok” kategóriára. A Táborban döntik el azt is (a producerek), hogy melyik zsűritag melyik kategória mentora lesz.

A harmadik évadban a 25 év felettiek kategória 28 év felettiek volt, valamint a harmadik, a negyedik és a nyolcadik évadban nem 24, hanem 25 versenyző jutott tovább a mentorházba.

Az ötödik évadban a zsűritagok maguk választhatták ki, hogy melyik kategóriát szeretnék, valamint innentől kezdve még a végleges 24-es mezőny kialakulása előtt kategóriákra (lányok, fiúk, 25 felettiek, csapatok) bontják a versenyzőket; és az ötödik évadtól kezdve az adott kategória mentora döntheti el, hogy a saját csoportjában ki az a 6 versenyző, aki továbbjut a mentorházba. Ez azt jelenti, hogy hat szék van elhelyezve a színpad szélén, a mentorok kategóriánként hallgatják meg a versenyzőket, majd az adott kategória mentora hazaküldheti vagy leültetheti a versenyzőt attól függően, hogy jó volt-e a produkciója vagy nem. Ugyanakkor a széken ülő versenyzők nem érezhetik magukat biztonságban az utolsó produkcióig, ugyanis, ha megtelnek a székek, bármelyiküket felállíthatja és ezzel kiejtheti az érintett mentor, ha széket ad egy újabb versenyzőnek.

A hatodik évadban a nézői voksok alapján dőlt el, hogy melyik zsűritag melyik kategória mentora lett.

A jubileumi, tizedik évadban a 25 év felettiek kategória 22 év felettiekre változott.

A 11. évadtól már nem lesznek kategóriák, hanem a mentorok döntik el, kivel szeretnének együtt dolgozni.

Mentorház[szerkesztés]

A négy mentor mindegyike egy-egy segítő híresség értékelését is meghallgatva dönti el, hogy a saját hat előadója közül melyik három jusson be az élő show-ba.

Az ötödik szériában volt az úgynevezett Tiszta lap, ami azt takarta, hogy a mentorok a három biztos továbbjutón kívül negyediknek kiválaszthattak még egy versenyzőt a saját csoportjukból, akik közül egy 13. versenyzőként a nézők döntése alapján bejuthatott az élő adásba.

A hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizedik szériában az előző évadokhoz képest eltérés, hogy ezúttal nem voltak döntést segítő vendégelőadók, azonban minden mentor meghallgatta a négy kategória versenyzőinek produkcióit, majd az adott kategória mentora két versenyzőt automatikusan az élő adásokba vitt, két további versenyzőt (a nyolcadik évadban a Lányok kategóriájában három) pedig a másik három mentorra bízta, akik közülük választották ki a harmadik továbbjutót. Érdekesség, hogy a magyar X-Faktor az első, ahol ezt a formátumot alkalmazták.

A tizenegyedik évadban a korábbi négy évadhoz hasonlóan mind a négy mentor meghallgatta csapatonként a produkciókat és két versenyzőt vihetett automatikusan az élő adásokba, két versenyzőt hazaküldött, azonban arról a két versenyzőről, akiknek a sorsát a többi mentorra bízta, lemondott, majd a mentorház végén a vígaszágra került versenyzők közül négyen egy másik mentor csapatába kerülve jutottak tovább.

Élő műsorok[szerkesztés]

Az élő adások a Média Center Camponában, a "3-as stúdióban" kerülnek adásba, amely az RTL és az ország legnagyobb tévés stúdiója. Kategóriánként hárman-hárman, tehát összesen 12-en indulnak neki az élő műsor-sorozatnak.

A műsor végén az a két előadó, akik a nézőktől a legkevesebb szavazatot kapták, párbajozni kényszerülnek. Ezután kettőjük közül a zsűri szavazással dönti el, hogy ki esik ki. Szavazategyenlőség esetén a kieső az, aki kevesebb nézői szavazatot kapott.

A 2013-as évadban már hetente két élő adás volt látható. A szombati adásban az énekesek előadták a dalaikat, a zsűri értékelte azokat. Az előadások után a szombati műsor véget ért. A vasárnapi adásban volt a közös produkció és fellépett a vendégelőadó. Ezután az eredmények ismertetése következett, majd a két legkevesebb szavazatot kapott versenyző párbajozott.

Az ötödik évadban már ismét csak szombatonként volt élő adás. Ebben az évben nem 12, hanem 13 versenyző bizonyíthatott az élő adásban.

A fináléban már csak a nézői szavazatok számítanak. A harmadik évadtól kezdve az utolsó adásban a szavazás végleges lezárása és a szavazatok összesítése után a győztes nevét egy lezárt borítékban kapja meg a műsorvezető. Az ötödik évadig a a finálé dupla adás volt (szombat és vasárnap), vasárnap X-Faktor Nap is volt, a hatodik, a hetedik, a nyolcadik, a kilencedik, a tizedik, a tizenegyedik és a tizenkettedik szériában viszont nem volt X-Faktor Nap és csak egynapos volt a finálé (szombaton).

A hatodik és hetedik évadban az első három adásban a versenyzők kettesével estek ki: a legkevesebb szavazattal rendelkező versenyző számára párbaj nélkül, automatikusan véget ért a verseny, az előtte lévő két produkció párbajozott és a mentorok (szavazategyenlőség esetén a nézők) döntése alapján még egy versenyző búcsúzott a versenytől. A negyedik élő show-tól kezdve már csak egyesével estek ki a versenyzők. Ez a szabályrendszer mindössze hét élő adást jelentett ezen két évadban.

A nyolcadik évadban új szabályok kerültek bevezetésre, ennek értelmében négy széket helyeztek el a stúdióban, erre azok ülhettek, akiket a mentorok szerettek volna továbbjuttatni a következő hétre, a széken ülő versenyzők cserélődhettek az adás során. A nézői voksok alapján újabb négy versenyző juthatott be a következő élő adásba. A szabályok értelmében az első héten négy produkció számára ért volna véget a verseny, de a visszalépő versenyző miatt, csak hárman távoztak. A második és a harmadik héten két versenyző számára ért véget a verseny. Az új szabályzat mindössze öt élő adást jelentett az évadban.[1][2] Érdekesség, hogy a magyar X-Faktor volt az első, ahol ezt a rendszert alkalmazták.

A kilencedik évadban ugyanazok a szabályok voltak érvényesek, mint az előző szériában, annyi különbséggel, hogy az első héten négy kieső volt.

A tizedik és a tizenegyedik évadban a szabályok nem változtak.

Az első öt évadban SMS-ben és telefonhívással lehetett szavazni.

A hatodiktól a tizedik évadig az RTL24 mobilapplikációval és SMS-ben is lehetett szavazni.

A tizenegyedik évadban az RTL.hu alkalmazással, a szavazas.rtl.hu oldalon és SMS-ben lehetett szavazni.

A tizenegyedik évad első élő show-jában az addigi RTL Klub neve RTL-re változott.

Évadok[szerkesztés]

1. évadtól – 10. évadig
     Versenyző (mentor) "Fiúk" kategóriából
     Versenyző (mentor) "Lányok" kategóriából
     Versenyző (mentor) "22 év felettiek" vagy "25 év felettiek" vagy "28 év felettiek" kategóriából
     Versenyző (mentor) "Csapatok" és/vagy „Zenekarok” kategóriából
11. évad
     ByeAlex csapata
     Herceg Erika csapata
     Puskás Péter csapata
     Gáspár Laci csapata

Évadok Kezdet Finálé Győztes 2. helyezett 3. helyezett Győztes mentora Műsorvezető(k) Mentorok
Első évad 2010. augusztus 28. 2010. december 19. Vastag Csaba
25 év felettiek
Takács Nikolas
Fiúk
Király L. Norbi
Fiúk
Nagy Feró Ördög Nóra
Sebestyén Balázs
Geszti Péter Keresztes Ildikó Malek Miklós Nagy Feró
Második évad 2011. szeptember 3. 2011. december 18. Kocsis Tibor
25 év felettiek
Muri Enikő
Lányok
Baricz Gergő
Fiúk
Malek Miklós Ördög Nóra
Harmadik évad 2012. szeptember 1. 2012. december 16. Oláh Gergő
Fiúk
Antal Timi
Lányok
Csobot Adél
Lányok
Geszti Péter
Negyedik évad 2013. szeptember 7. 2013. december 15. Danics Dóra
25 év felettiek
ByTheWay
Zenekarok
Krasznai Tünde
25 év felettiek
Geszti Péter Istenes Bence
Lilu
Tóth Gabi Szikora Róbert Alföldi Róbert
Ötödik évad 2014. szeptember 6. 2014. december 21. Tóth Andi
Lányok
Horányi Juli
25 év felettiek
Benji
Fiúk
Szikora Róbert Istenes Bence Little G
Hatodik évad 2016. szeptember 24. 2016. december 17. Opitz Barbara
Lányok
Mata Ricsi
Fiúk
Gorbunov Dmitrij
Fiúk
Tóth Gabi Puskás Peti ByeAlex Gáspár Laci
Hetedik évad 2017. szeptember 2. 2017. november 25. Ricco & Claudia
Zenekarok
Serena Rigacci
Lányok
Gulyás Roland
Fiúk
Gáspár Laci Lékai-Kiss Ramóna2 Radics Gigi
Nyolcadik évad 2018. október 6. 2018. december 15. USNK
Zenekarok
Stolen Beat
Zenekarok
Tamáska Gabriella
Lányok
ByeAlex
Kilencedik évad 2019. október 5. 2019. december 14. Ruszó Tibor
Fiúk
Vanek Andor
Fiúk
Zdroba Patrik
25 év felettiek
ByeAlex Dallos Bogi
Tizedik évad 2021. október 9. 2021. december 18. Alee
Fiúk
Kocsis Paulina
22 év felettiek
Ferenczi Kamilla
Lányok
ByeAlex Miller Dávid Csobot Adél
Tizenegyedik évad 2022. szeptember 3. 2022. november 19. Solyom Bernadett Kiss Kevin Mihályfi Luca ByeAlex Herceg Erika
Tizenkettedik évad 2024. ősz 2024. Majoros Péter „Majka” Tóth Andi Valkusz Milán

1 A hatodik évad eredetileg 2015-ben került volna képernyőre, viszont 2015 márciusában az RTL bejelentette, hogy a műsor szünetre vonul és csak a következő évben, 2016-ban tér vissza, helyette az újonnan megvásárolt tehetségkutató, a Hungary’s Got Talent került adásba.

2 A hetedik évad fináléjában Istenes Bence helyettesítette Kiss Ramónát, akinek a Celeb vagyok, ments ki innen! miatt Afrikába kellett utaznia.

3 A tizedik évad eredetileg 2020 őszén vette volna kezdetét, de 2021 őszére halasztották a COVID-19 koronavírus-járvány miatt. A műsorvezető Miller Dávid volt.[3]

4 A tizenkettedik évad eredetileg 2023-ban lett volna, viszont 2023 februárjában az RTL bejelentette, hogy a műsor szünetre vonul és csak a következő évben, 2024-ben tér vissza, helyette a 2012-2013-ban a konkurens csatornán bemutatott The Voice második évada kerül adásba.

A zsűri és a műsorvezetők[szerkesztés]

A zsűri[szerkesztés]

Az első három évadban a zsűrit Geszti Péter énekes, producer, dalszövegíró; Nagy Feró énekes, dalszövegíró; Keresztes Ildikó énekes-színművész és Malek Miklós zenei producer, dalszerző alkotta.

2012. december 16-án, a harmadik évad fináléja után Malek Miklós az X-faktor háttérműsorában, a Cool TV-n az AfterX-ben adott interjúban bejelentette, hogy a negyedik szériát már nem vállalja. A döntésével kapcsolatban ezt nyilatkozta: „Az eredménytől és attól függetlenül, hogy 2013-ban is lesz X-Faktor, befejezem a mentori feladatokat. Ennek az évadnak már úgy vágtam neki, ez lesz az utolsó ilyen szerepköröm az RTL Klub tehetségkutatójában”. 2013. március 12-én az RTL Klub Fókusz című műsorában Keresztes Ildikó is bejelentette, hogy távozásra kényszeríti magát.[4] 2013 áprilisában Nagy Feró is bejelentette, hogy távozik a zsűriből.

2013. április 29-én hivatalosan bejelentették a negyedik évad mentorait: Geszti Péter mellé került a korábban esélyesnek tartott énekes, Tóth Gabi; Alföldi Róbert színész, műsorvezető, rendező és Szikora Róbert, énekes.[5]

2013. december 19-én Geszti Péter – az első mentorgárda egyetlen megmaradt tagja – bejelentette a Fókusz című műsorban, hogy távozik a zsűriből. Helyét Szűcs Gábor (Little G Weevil) zenész, producer vette át.[6]

2016. június 8-án hivatalosan bejelentették a hatodik évad mentorait: Tóth Gabi mellé került a korábban esélyesnek tartott énekes, dalszerző Gáspár Laci, Puskás Peti énekes, színész; és ByeAlex énekes.[7]

2017. március 9-én Tóth Gabi bejelentette a Fókusz című műsorban, hogy a hetedik évadban már nem kíván mentorként részt venni, helyét Radics Gigi énekesnő vette át.[8] A nyolcadik évadban a mentorok személyében nem történt változás.

2019. március végén Radics Gigi bejelentette, hogy távozik a zsűriből. Helyére a kilencedik évadban Dallos Bogi került, de mintegy egy évad után ő is távozni kényszerült. Gáspár Laci, Puskás Peti és ByeAlex a kilencedik évadban is mentorok voltak, immáron negyedik alkalommal.[9][10][11]

A tizedik évadban Dallos Bogi helyére Csobot Adél került, ugyanis Bogi a karrierjére akart koncentrálni.

A tizenegyedik évadban Csobot Adél helyére Herceg Erika került, ugyanis Adél új kihívásokat keres. ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti továbbra is a zsűri tagjai voltak, immáron hatodik alkalommal.

2023. február 4-én ByeAlex bejelentette, hogy a 12. évadra már nem tér vissza a mentorok közé.

A tizenkettedik évadban Gáspár Laci mellé 3 új mentor érkezik, akik közül egy kiléte még ismeretlen. Gáspár Laci a magyar X-Faktorban a leghosszabb ideje szerepel mentorként, ugyanis hetedik alkalommal látja el ezt a pozíciót. 2024. április 8-án bejelentették, hogy az egyik új mentor Majoros Péter „Majka” lesz. 2024. április 15-én bejelentették, hogy a harmadik férfi mentor VALMAR duó tagja, Valkusz Milán lesz. 2024. április 22-én a Fókuszban bejelentették, hogy a női mentor a műsor 5. évadának győztese, Tóth Andi lesz. [12]

Műsorvezetők[szerkesztés]

Az eredeti tervek szerint Ördög Nóra és Stohl András lettek volna műsorvezetők. Azonban Stohl András időközben baleset-okozási botránya miatt nem tudta elvállalni a műsorvezetést,[13] így Ördög Nóra mellé új férfi műsorvezetőt kerestek. Több név is felmerült, végül Sebestyén Balázs lett az X-Faktor férfi műsorvezetője.

A második évadot Sebestyén Balázs már nem vállalta. Ördög Nóra mellé nem kerestek új műsorvezetőt, így egyedül vezette az X-Faktor második és harmadik szériáját is.[14]

A negyedik évadot Ördög Nóra a terhessége miatt nem vállalta el. Helyére több lehetséges esélyes volt, köztük Stohl András,[15] de Sebestyén Balázs is felmerült. Végül 2013. május 17-én bejelentették, hogy a műsorvezetők Lilu és a korábban szintén esélyes Istenes Bence lesznek.[16]

Az eredeti tervek szerint az ötödik széria műsorvezetője Ördög Nóra lett volna.[17] Azonban ő időközben ismét várandós lett, majd átigazolt a rivális TV2-höz, így nem tudta vállalni a műsorvezetést. Liluval az ötödik évadban már nem találkozhattunk,[18] így Istenes Bence egyedül vezette a műsor ötödik és hatodik évadát is.

A hetedik évad vezetését Istenes Bence már nem vállalta.[19] Az új műsorvezető a Barátok köztből ismert színésznő, Kiss Ramóna lett, a döntőt viszont Istenes Bence vezette, mert Kiss Ramónának a Celeb vagyok, ments ki innen! miatt Afrikába kellett utaznia.

A nyolcadik és kilencedik évadban a műsorvezető személye nem változott.

A tizedik évadban az új műsorvezető Miller Dávid volt, mert 2020-ban Kiss Ramóna átigazolt a rivális TV2-höz.

A tizenegyedik évadban a műsorvezető személye nem változott.

Idővonal[szerkesztés]

     – Mentor/Műsorvezető
     – Versenyző

Évadok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Zsűritagok
Keresztes Ildikó
Malek Miklós
Nagy Feró
Geszti Péter
Little G
Szikora Róbert
Alföldi Róbert
Tóth Gabi
ByeAlex
Puskás Peti
Radics Gigi
Dallos Bogi
Csobot Adél
Herceg Erika
Gáspár Laci
Majka
Valkusz Milán
Tóth Andi
Műsorvezetők
Ördög Nóra
Sebestyén Balázs
Lilu
Istenes Bence
Kiss Ramóna
Miller Dávid

A mentorok kategóriái (csapatai) és a döntősök[szerkesztés]

Jelmagyarázat:

     – Győztes mentor/kategória. A győztesek neve félkövér, a többi versenyző neve kis betűvel szedett. Azon versenyzők neve, akik a hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizedik évadban úgy jutottak az élő show-ba, hogy a sorsukat a mentoruk a másik három mentor kezébe adta, dőlt betűvel szedett. Azon versenyzők neve, akik tizenegyedik évadban úgy jutottak be az élő show-ba, hogy a mentorházban a mentoruk lemondott róluk és egy másik mentor csapatába kerültek, dőlt betűkkel szedett.

A 11. évadban a mentorok nem kaptak kategóriákat, hanem ők választhatták ki saját versenyzőiket. Érdekes, hogy a magyar X-Faktor az első, ahol ezt a formátumot alkalmazták.

Évadok Geszti Péter Keresztes Ildikó Malek Miklós Nagy Feró
Első évad Lányok
Domokos Fanni
Janicsák Veca
Shodeinde Dorka
Fiúk
Király L. Norbi
Takács Nikolas
Vastag Tamás
Zenekarok
Mimi & Gergő
Non Stop
Summer Sisters
25 év felettiek
Szabó Mariann
Vastag Csaba
Wolf Kati
Második évad Zenekarok
Apollo 23
Ikrek
Rocktenors
Fiúk
Baricz Gergő
Demes Tamás
Lil C.
25 év felettiek
Gyurcsík Tibor
Kocsis Tibor
Tarány Tamás
Lányok
Bagosi Alexa
Kováts Vera
Muri Enikő
Harmadik évad Fiúk
Fehér Zoltán
Oláh Gergő
Szabó Dávid
28 év felettiek
Stone
Lass Bea
Zámbó Krisztián
Lányok
Antal Timi
Csobot Adél
Kvaka Andrea
Zenekarok
Like
P.J.Z.
Spirit
Évadok Geszti Péter Tóth Gabi Szikora Róbert Alföldi Róbert
Negyedik évad 25 év felettiek
Bozsek Márk
Danics Dóra
Krasznai Tünde
Fiúk
Csordás Ákos
Szabó Ádám
Tóth Marci
Zenekarok
ByTheWay
Fat Phoenix
MDC
Lányok
Batánovics Lili
Eckert Anikó
Péterffy Lili
Évadok Little G Tóth Gabi Szikora Róbert Alföldi Róbert
Ötödik évad 25 év felettiek
Andelic Jonathan
Horányi Juli
Kállai-Kiss Zsófi
Zenekarok
Pálinka Republik
Spoon
Tha Shudras
Lányok
Ilyés Jenifer
Jakab-Péter Izabella
Tóth Andi
Fiúk
Benji
Borbély Richárd
Nagy Richárd
Szabó Richárd
Évadok Gáspár Laci Tóth Gabi ByeAlex Puskás Peti
Hatodik évad 25 év felettiek
Balogh Eszter
Fejes Szandra
Ónodi János
Lányok
Jáger Kinga
Opitz Barbara
Vince Aliz Liza
Zenekarok
Ham ko Ham
Jaggers
Soulbreakers
Fiúk
Dánielfy Gergő
Gorbunov Dmitrij
Mata Ricsi 5
Évadok Gáspár Laci Radics Gigi ByeAlex Puskás Peti
Hetedik évad Zenekarok
London Kids
Radio Mobster
Ricco & Claudia
Fiúk
Bereznay Dániel 6
Gulyás Roland
Mézes Norbert
Lányok
Erdős Viola
Serena Rigacci
Tóth Bettina
25 év felettiek
Abaházi Nagy Lívia
Berta Dániel
Hegedűs Péter
Nyolcadik évad Lányok
Arany Tímea
Tamáska Gabriella
Urbanovics Vivien
25 év felettiek
Balog Janó
Kurokawa Takayuki
Ölveti László
Zenekarok
Ricky & the Drunken Sailors
Stolen Beat
USNK
Fiúk
Kovács Pál

Szekér Gergő
Nagy Krisztián7
Évadok Gáspár Laci Dallos Bogi ByeAlex Puskás Peti
Kilencedik évad 25 év felettiek
Balogh Antal
Burai Renátó
Zdroba Patrik
Lányok
Bagdi Enikő
Dárdai Blanka
Huszár Aletta
Fiúk
Gödöllei Emánuel
Ruszó Tibor
Vanek Andor
Zenekarok
C.O.O.L.
Speranta
Take 3
Évadok Gáspár Laci Csobot Adél ByeAlex Puskás Peti
Tizedik évad 22 év felettiek
Balogh Imre
Kocsis Paulina
Catherine Dederick
Zenekarok
Beneath My Skin
The Harmonies
The Palace
Fiúk
Alee
Mehringer Marcell
Tóth Roland
Lányok
Ferenczi Kamilla
Nagy Regina Martina
Tabatabai Nejad Flóra
Évadok Gáspár Laci Herceg Erika ByeAlex Puskás Peti
Tizenegyedik évad Mihályfi Luca
Serbán Szebasztián
Sophia Khan
Bodrogi Enikő
Helfy Alexa
Synergy
Beretka Ádám
Isky & Szkym
Solyom Bernadett
Boros Marcell
Kiss Kevin
Váradi Ábel
Évadok Gáspár Laci Tóth Andi Valkusz Milán Majka
Tizenkettedik évad

5 A 6. évadban Puskás Peti eredetileg Petics Kristófot választotta ki a Mentorházból, de a versenyzőt botrányos viselkedése miatt kizárták. A magyar X-Faktor történetében először fordult elő versenyző kizárása. Helyére a Mentorházban kiejtett Mata Ricsi került.

6 A 7. évadban Radics Gigi eredetileg Nagy Krisztiánt választotta ki a Mentorházból, de a versenyző a felkészülési időszak alatt adódó nehézségei miatt feladta a versenyt. Helyére a Mentorházban kiejtett Bereznay Dániel került.

7 A 8. évadban Nagy Krisztián a felkészülési időszak alatt adódó nehézségei miatt ismét feladta a versenyt. Mivel a helyére senkit nem választott Puskás Peti, az első élő show-ban négy helyett három versenyző esett ki.

Kapcsolódó műsorok[szerkesztés]

Az X-Faktor sztori[szerkesztés]

2021. szeptember 25-én és október 2-án került képernyőre Az X-Faktor sztori, az X-Faktor jubileumi évadának felvezető műsora, ahol a műsor nagy pillanatait idézték fel a korábbi évadok és a tizedik évad mentoraival, valamint az előző évadok versenyzőivel.

Nézettség[szerkesztés]

Évad Évadbemutató Évadzáró Epizódok száma Eredeti átlagnézettség
1. évad 2010. augusztus 28. 2010. december 19. 19 2,26 millió
2. évad 2011. szeptember 3. 2011. december 18. 19 2,13 millió
3. évad 2012. szeptember 1. 2012. december 16. 19 2,09 millió
4. évad 2013. szeptember 7. 2013. december 15. 28 1,89 millió
5. évad 2014. szeptember 6. 2014. december 21. 19 1,43 millió
6. évad 2016. szeptember 24. 2016. december 17. 15 1,06 millió
7. évad 2017. szeptember 2. 2017. november 25. 15 987 ezer
8. évad 2018. október 6. 2018. december 15. 13 1,09 millió
9. évad 2019. október 5. 2019. december 14. 13 1,09 millió
10. évad 2021. október 9. 2021. december 18. 13 920 ezer
11. évad 2022. szeptember 3. 2022. november 19. 13 750 ezer
12. évad 2024.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. https://www.rtlmost.hu/x-faktor-p_7680/x-stage-szabo-zsofival-es-enb-lalival-6-resz-x-bucsu-az-elo-show-elott-c_12207817
 2. https://comment.blog.hu/2018/11/14/mocskos_dogos_blues_is_lesz_az_x-faktor_elo_adasaiban
 3. Bejelentette az RTL Klub: új műsorvezetőt kap az X-Faktor (magyar nyelven). Media1, 2021. május 4. [2021. május 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. május 5.)
 4. [1]
 5. új zsűri. Origo
 6. új zsűri 2014. Hir24. [2014. május 31-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 31.)
 7. http://rtl.hu/rtlklub/xfaktor/megujult-mentorcsapattal-ter-vissza-az-x-faktor
 8. http://www.nlcafe.hu/sztarok/20170516/x-faktor-gaspar-laci-puskas-peti-byealex-mentorok-musorvezeto-kiss-ramona-radics/
 9. http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/radics-gigi-elhagyja-az-x-faktort-karrierjere-maganeletere-akar-koncentralni/[halott link]
 10. Archivált másolat. [2019. április 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. április 10.)
 11. https://24.hu/szorakozas/2019/04/17/x-faktor-uj-mentor-radics-gigi-helyett/
 12. Dalma, Szabó: Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora (magyar nyelven). SorozatWiki, 2024. április 22. (Hozzáférés: 2024. április 22.)
 13. Origo – Stohl András biztosan nem vezeti az X-Faktort (magyar nyelven). © Origo Zrt., 2011. június 7. (Hozzáférés: 2012. július 13.)
 14. [2]
 15. [3]
 16. new hosts. Origo
 17. 2014-ben még nagyobb a tét az X-faktorban. [2014. március 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 8.)
 18. [4]
 19. http://www.life.hu/sztarok/20170329-istenes-bence-nelkul-folytatodik-az-x-faktor.html

További információk[szerkesztés]